Iron Maiden

  • 379 622
  • 2 073

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Tänään se on SCREAAAAAAAM FOR ME GOTHENBURG! Saapa nähdä, ollaanko taas heavy metal capital of the Scandinaviassa vai peräti mualiman ykköskylillä. Settilista on sinänsä esim. viime vuotiseen Sonisphereen nähden varsin tanakka pettymys, mutta eiköhän tuolla ilo kaikesta huolimatta irtoa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mitähän muuten tuon Alice Cooperin kanssa tekisi. Toisaalta nähty 20 vuotta sitten, toisaalta kiinnostaisi, mutta kun ei sitten taas kiinnosta odotella siellä ylihintaisessa kaljajonossa seuraavaa keikkaa. Lämppäri on kuitenkin aina vain se. Piilopullo ei myöskään riitä koko ajaksi.

Riippunee aika paljon säästä, jos on helle, niin sitten mielummin kallioilla, mutta jos taas sataa, niin sittenhän se on sama mennä sisälle, kun sinne kuitenkin joutuu mennä.
 

InTheYear2000

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onhan tätä jo kauvan taas odotettukin ja enää tasan viikko...

Vielä ei ole valitettavasti keikkaa myyty loppuun, mutta toivottavasti viimeisellä viikolla vielä lippuja menisi kaupaksi niin että stadikka myytäisiin täyteen eli 44000 ihmistä saataisiin ulvomaan Maidenia.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Welcome to my nightmare, I think you're gonna like it!

Taas mennään!!

Olin itse jo varautunut odottamaan Maidenin osalta "greatest hits"-kiertuetta, ja Alicelta uutta levykiertuetta, ennen kuin heidät pongaan..

Mutta jos on mahdollisuus nähdä 2 bändiä omalta top5-listalta samana iltana Olympiastadionilla, on lipun ostopäätöksen teko melko helppoa.


Maiden oli odotetun kova jo Sonispheressä. Ongelmana oli lähinnä liian pitkän odotuksen ja Alicen keikan aiheuttama väsymys, jos nyt löytyisi energiaa koko setin ajaksi! Koska settissä on reilusti alle 20 kappaletta, ei voi aina saada kaikkea, mutta olisi silti mukavaa kuulla jotain SSOASS:lta, yksi suosikeistani 90-luvulta lähtien!


Cooperin osalta sopii toivoa, että rekvisiitta olisi tällä kertaa kunnossa. Toki giljotiinit jne. olivat mukana, mutta taustalakanoiden yms. puute oli aika karua. Myös omilla kamoilla soittamalla soundi ei varmasti ole yhtä raaka kuin Porissa. Tällä kertaa mukaan on myös otettu kolmas kitaristi (ei alkuperäinen, mutta 70-luvulta tuttu Steve Hunter)..


Pähkinänkuoressa: tulemme näkemään (elossa olevista & aktiivisista) kaksi miestä, jotka ovat todellista maailman kermaa, niin karismaltaan kuin laulultaan. Hienoa iltaa odotellessa!
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Tänään se on SCREAAAAAAAM FOR ME GOTHENBURG! Saapa nähdä, ollaanko taas heavy metal capital of the Scandinaviassa vai peräti mualiman ykköskylillä. Settilista on sinänsä esim. viime vuotiseen Sonisphereen nähden varsin tanakka pettymys, mutta eiköhän tuolla ilo kaikesta huolimatta irtoa.

Oli kyllä, Göteborg huusi. Ennen Blood Brothersia (biisin nimi valkaistu) yleisö mylvi ja ulvoi Maidenia kymmenisen minuuttia välillä tauoten ja sitten taas uudelleen aloittaen. 55000 henkeä sai, mitä tilattiin, vaikka setin loppupuoli puhkisoitettuine Number of the Beasteineen, Hallowed Be Thy Nameineen ja Running Freeineen (biisien nimet valkaistu) olikin jo tutuksi käynyt antikliimaksi. Muutamia hienoja livevetäisyjä silti nähtiin ja kuultiin. Ehkä tästä asteikolla 1-10 voi sellaisen 7½ antaa eli pettyä ei tarvinnut tälläkään kertaa. (Oikeastaan ainoa kerta, kun Maiden-keikka on ollut valtaisa pettymys oli AMOLAD-kiertueen esitys Jaffa-areenassa. Mietin puolessa välissä settiä vakavissani että Jägermeister+kalja baarissa kiinnostaa kyllä huomattavasti enemmän kuin sen hetkinen esitys.)
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Tänään se koittaa kun taas pääsee kuulemaan SCREAM FOR ME HELSINKI huutoa. Muutama tunti unta palloon ja sitten stadikalle jonottamaan. On tämä vain sen verran mahtava bändi, että aina jaksaa innostaa kun maiden suomeen raahautuu. 8 kerta jo kun livenä tulee tsekattua ja tuon on todellakin aivan liian vähän. Setti on kyllä todella hyvä, hieman kyllä harmittaa vain että keikka on stadionilla, liian valoisa ulkoilma ei anna show'lle samanlaista oikeutta kuin aavemainen sonisphere yö viime vuonna, joka oli yksi parhaita maidenin keikkoja koskaan, mitä bändi on suomessa vetänyt.
 

Bäcks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Washington Capitals
Tänään se sitten tosiaan olisi! Ensimmäistä kertaa pääsee näkemään Maidenin (ja Alice Cooperin) livenä, joten pientä jännitystä on ilmassa, mitä tuleman pitää. Settilistojen vilkuilemisen olen jättänyt tarkoituksella vähemmälle, mutta eiköhän sieltä ole kova setti ja hieno show tulossa joka tapauksessa. Konsertit stadioneilla ovat tosiaan siinä mielessä huonoja, kuten aiemmin mainittiinkin, ettei bändien valoshow't ym. pääse kyllä läheskään oikeuksiinsa. Mutta luulisi tunnelmaa kuitenkin riittävän tänään Olympiastadionilla. Sääennustekaan ei hassummalta näytä, joten ei tässä muuta kuin auton nokka kohti Helsinkiä!
 

Bäcks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Washington Capitals
Monelta tuonne nyt kannattaa mennä kun on katsomopaikka?

Itsellä on myös katsomopaikka ja varmaan siinä kuuden kieppeillä valun stadionille. Eihän siinä tarvitse pahemmin muuta keretä tekemään kuin löytää omalle paikalleen. Ovethan aukeavat 17:00 ja Alice alkaa soittamaan n. 19:00. Tietysti jos Alicea ei tule katsomaan, kerkeää huomattavasti myöhemminkin.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Keikka iski kyllä todella hyvin, ja varsinkin When The Wild Wind Blows oli allekirjoittaneen oma lempibiisi setissä ja upposi livenä varsinkin hyvin.

Pieniä huomautuksia vain, surkeasta introsta, joka ei vain sovi livetilanteeseen ja on muutenkin aivan liian pitkä. Tappoi kaiken tunnelman, joka oli kohonnut Cooperin ja Doctor Doctorin myötä. Tässä näkyy intron tärkeys, eli kyllä siihen joku Aces High tarvitaan, että saadaan saman tien se revitys päälle ja yleisö heti mukaan. Nyt vasta 2 Minutes to midnightissa ihmiset pääsivät pikkuhiljaa fiilikseen.

Ja vettä kyllä olisi saatu tarjoilla hieman enemmän, vasta kun tarjoilimme omia tyhjiä pulloja, niin niitä järkkärit lupasivat täytellä ja tarjoilla yleisöön. Porukkaa pyörtyilikin aika lailla.

Ei muuten toiminut yöllä tehty lista oikein, hyvin, kun itse pääsin puolen 15.30 menemällä eturiviin helposti, siinä jäi taakse mm. sellainen joka oli jonottanut keikkaa 19 tuntia. Ja itse en edes ottanut mitään juoksuaskelia.

Ihmetytti eturivissä se, että siellä oli todella nuoria 11-13 vuotiaita, jotka jäivät todella pahasti jalkoihin ja eivät selvästi tiennyt miten aivan eturivissä tulee joidenkin kohdalla fiilisteltyä, sekä myös sellaisia henkilöitä eturiveistä löytyi jotka valittivat heti kun rupesit pomppimaan tai nostit käden ilmaan.

Ensi kerralla Maiden vain settilistaa vähän uuteen uskoon ja keikka jaffalaan jos soitatte kesällä. Menee muuten valoshow ja parit kappaleet täysin hukkaan.

Plussaa Brucelle siitä, että muisti vielä sonispheren, toisin kuin Mötley joka lupasi tulla soittamaan peruuntuneen keikkansa, muttei ole vieläkään näkynyt.
 

Kaarle6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Eisbären Berlin
Ensimmäinen Iron Maiden keikka takana ja itselle jäi lievä pettymyksen maku. Paha sanoa mistä tuo johtuu, mutta verrattuna ensimmäisen Metallican keikkaan, jonka näin Sonispheressä 2009, oli fiilis vaan jotenkin hieman vaisumpi. Keikka tuntui ehkä jotenkin liian kaavamaiselta muutamine 'scream for me finland' -huutoineen. Niitä oli itseasiassa jo vähän liiaksikin asti, että siitä katosi hohto.

Tulihan sieltä ne kaikki kovat biisit (poislukien Run to the Hills), mutta tuntui tosiaan alussa kestävän, että pääsee keikassa kunnolla vauhtiin. Hieno juttu, että kuulin myös Wicker Manin, yks kovimpia mun listalla. Keikka meni yllättävän nopeasti läpi ja vielä olisi jaksanut heilua.

En silti kadu, että ostin lipun. Trokarilta sain 60e, joten itsepä säästin 10e. Nyt on kaksi kovaa nähty, vielä yksi näkemättä. AC/DC tuskin on samassa vedossa kuin ysäriaikaan, mutta pakkohan tuo on vielä nähdä näistä megabändeistä.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Itse en osaa mitään negatiivista hakea, pitkälle yleisöstä kiinni millanen tunnelma keikalla on.

Maiden veti hyvin ja joka biisi oli hyvä, erittäin hyvä. Bruce keulamiehenä on parhaita ja vaikkakin meni kaavamaisesti niin itse olin aivan tulessa. Vittu että oli hienoa, sai revitellä kunnolla! Alice veti myös hienosti alkulämmöt.

9/10 tähteä, miinuksia Wasted Yearsin ja No More Liesin soittamatta jättämisestä (favourites).
 

StevieY

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itselle putosi enemmän kuin hyvin ja settilistakin oli aika kiva. Suurin osa näistä 2000-luvun biiseistäkin toimi hyvin livenä. Hyvin pystyi takana vaihtuvasta lakanasta melkein aina arvaamaan seuraavan biisin. Itse olin kentällä miksauspöydän kohdalla ja soundit olivat hyvät. Kaveri valitteli sivukatsomosta, että oli taas mennyt aivan puuroksi, varsinkin loppukeikasta. Brucella kyllä alkaa ylärekisteri takkuamaan jo iän myötä, mutta tavallaan lisää jonkinlaista karkeutta tohon livetapahtumaan. Ja kyllähän Maidenin yleisö saa hyvät bileet aina aikaiseksi.

Ja iso miinus - Sodexo! Luulisi tuolla kokemuksella jo jotain oppineen. Niin ja ainakin osista paitakaupoista olivat paidat ihan finaalissa.

StevieY
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt on kaksi kovaa nähty, vielä yksi näkemättä. AC/DC tuskin on samassa vedossa kuin ysäriaikaan, mutta pakkohan tuo on vielä nähdä näistä megabändeistä.
Ei nyt aivan ysärikunnossa, mutta todella hyvin ne dinot jaksoi ainakin vuonna 2009 Stadikalla heilua, etenkin Angus oli uskomattomassa iskussa.

Maidenin eilistä keikkaa en nähnyt, mutta hyvin kyllä kuului Maununnevalle(9km) saakka se jumputus. 2008 heinäkuussa olin katsomassa Maidenia, silloin oli kyllä parempi soittolista kuin eilen, joten ei vituta keikalta poisjäänti kovinkaan paljon.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Edellisestä omasta Maiden-keikasta ehtikin vierähtää jo kolme vuotta, mutta oli kaiken odotuksen arvoinen. Settilista toimi helvetin hyvin, vaikka väsyneet 2 Minutes ja Trooper olisikin pitänyt korvata 2000-luvun biiseillä. Ehdottomasti parempi keikka kuin tuo Stadikan edellinen.

Parikymmentä metriä oli matkaa lavaan ja saundit olivat kohdillaan. Edellisellä kerralla oltiin ehkä 50 metrin päässä lavasta ja silloin tuo puuroutuminen haittasi jonkin verran nautintoa. Aivan liikaa on homma kiinni siitä, millaiset paikat sattuu saamaan. Onneksi nyt päästiin melko helposti kävelemään lähelle lavaa.

Lupasihan Bruce uusia kiertueita ja toivottavasti silloin soitetaan jäähallissa. Helsingin jälkimmäinen AMOLAD-kiertueen keikka on ehdottomasti kovinta, mitä olen ikinä ollut todistamassa. Jäähallissa Maiden on parhaimmillaan.
 

BigD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Edellisestä omasta Maiden-keikasta ehtikin vierähtää jo kolme vuotta, mutta oli kaiken odotuksen arvoinen. Settilista toimi helvetin hyvin, vaikka väsyneet 2 Minutes ja Trooper olisikin pitänyt korvata 2000-luvun biiseillä. Ehdottomasti parempi keikka kuin tuo Stadikan edellinen.
Mun mielestä taas -08 keikka oli kovempi. Makuasioita. Tossa oot joo oikees, et esim se 2 minutes to midnightin ois voinu korvaa vaikka jollai No more lies -tyyppisellä uudemmalla kipaleella. Trooppereita ja fear of the darkkia en lähtis vaihtaa kuitenkaa. Etenki Fear of The Dark on aina upeaa kuultavaa. Dance of Dead tuli pienenä yllätyksenä meikäläiselle ja hyvin toimi. Loistava kipale! Sanotaanko näin, että hieman hapuillen lähti keikka liikkelle, mutta loppua kohden meno oli aivan mahtavaa.

Lupasihan Bruce uusia kiertueita ja toivottavasti silloin soitetaan jäähallissa. Helsingin jälkimmäinen AMOLAD-kiertueen keikka on ehdottomasti kovinta, mitä olen ikinä ollut todistamassa. Jäähallissa Maiden on parhaimmillaan.
Toivottavasti tulisivat halliin. Ite oon nähnyt Maidenin kahdesti Stadikalla (-08 ja -11), Joten olis hienoa nähä miten jäähallissa homma toimii. Olisko seuraava kiertue sitten jo Greatest Hits -tyyppinen ratkaisu? Vai vieläkö ne meinaa uusia studioalbumeja tehä?
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Alice oli loistava taas kerran, mutta Maiden oli kyllä käsittämättömän paska. Ei iskenyt yhtään, valitettavasti.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Bruce sanoi insertissään "monet luuli että tämä on FINAL tour, mutta he ovat "fuckin wrong"

Eli tuskinpa tässä mitään greatest hits touria saadaan moniin vuosiin, mikä on loistava asia!
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pieniä huomautuksia vain, surkeasta introsta, joka ei vain sovi livetilanteeseen ja on muutenkin aivan liian pitkä.
Tämä on kyllä totta. Onneksi tiesin biisilistan etukäteen. Oltiin jonoteltu siinä kaljaa lähes tunti, ja Doctor Docor alkoi soida juuri kun oltiin tiskin lähellä. Todettiin vain, että intron aikana ehtii juoda helposti pari bisseä - ja se melkein onnistui! Kakkosbiisin aikana ehdittiin asemiin hieman miksauspöydästä etuoikealle.

Soundit olivat ainakin siihen kertakaikkisen loistavat! Jokainen soittaja erottui hyvin, ja sanoista sai täydellisesti selvää. Se että Bruce ei laula kaikkia biisejä samalla tavalle kuin ennen onkin toinen juttu. Yleisö oli ehkä hieman vaisumpi kuin parhaimmillaan on ollut...
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kokonaisuudessaan varsin hyvä, onnistunut ja osuva keikka. Itse parkkeerasin siihen miksauspöydän eteen ja omiin korviin ilman tulppia soundit kuulostivat hyviltä, kitara ja Brucen ääni kuului aika erottuvasti mikä on vain hyvä asia. Tunnelmaltaan tämä ei ollut mielestäni -08 veroinen, mutta kyllä yleisö tiettyihin biiseihin reagoi hyvin niin kuin pitääkin. Miinusta tulee minultakin introsta, joka on kyllä helvetin puuduttava ja laahaava.

Final Frontier on myös varsinkin popahtava Maiden biisi, niin kuin vaikkapa Weekend Warrior ja esim. Amoladin Different World on avausbiisinä aivan toisenlainen. Settilista muuten kyllä osui ja upposi, kohokohtana tunnelmallinen When The Wild Wind Blows sekä Fear Of The Dark. Bändistä paistoi pieni rutinoitumine ehkä nyt, mutta hyväntuulisia pappoja siellä lavalla oli.

Keskitasoa parempi Maiden, ei pettänyt rautaneito tälläkään kertaa!

Harmittaa vähän, kun en ollut paikalla -05 siinä kun soittivat vain 4:ltä ensimmäiseltä levyltä biisejä. Phantom Of The Opera sekä Drifter olisi mahtava kuulla livenä.

Kiitos Maiden!
 

BigD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Harmittaa vähän, kun en ollut paikalla -05 siinä kun soittivat vain 4:ltä ensimmäiseltä levyltä biisejä. Phantom Of The Opera sekä Drifter olisi mahtava kuulla livenä.
Oon vasta viimeaikoina tutustunut noihin kahteen ekaan albumiin (Iron Maiden ja Killers) ja ei jumalauta ne on kovia! Prowler, Sanctuary, Running Free, Killers, Purgatory, Drifters ihan mielettömiä biisejä kaikki. Keikal ku nää kaks ekaa albumia kuulis ni huhhuh. Sanctuaryn ja Running Freen oonki kuullu Brucen laulamana ja hyvin toimi. Samaa tässä harmittelen nyt, että perkele ku tuli missattua tuo keikka. Täytyyki tsekata löytyykö juutuupista fiilistelyvideoita tolta -05 keikalta :)

Iron Maiden -levy varsinkin on todella huikeeta kamaa. Eikä Killerskään paljoa jää jälkeen. Paul Di'Annon ääni sopii loistavasti biiseihin ainakin studioalbumeilta kuunneltuna. En tiiä sitten miten livenä toimi. Ei vissii kovin hyvin ku kaveri heitettiin pihalle bändistä 80-luvun alussa. Ja olihan siinä muitakin ongelmia kaverin kanssa..
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Paul Di'Annon ääni sopii loistavasti biiseihin ainakin studioalbumeilta kuunneltuna. En tiiä sitten miten livenä toimi. Ei vissii kovin hyvin ku kaveri heitettiin pihalle bändistä 80-luvun alussa. Ja olihan siinä muitakin ongelmia kaverin kanssa..

YouTubessa on useita DiAnnon aikaisia live-esityksiä. Hyvin toimivat. Kannattaa käydä katsomassa.

Kyllä, kaksi ekaa levyä olivat aivan loistavia. Killersiä pidän edelleen Maidenin kaikkien aikojen parhaana levynä. DiAnno laulajana ja Burr rummuissa... Se oli Maidenia parhaimmillaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös