Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Vähän ymmärsin että nuo olivat tiedossa jo ennen sopimuksen solmimista, eikä niiden nähty olevan tarpeeksi vakavia estääkseen diiliä ja monet tiedot olivat sellaisista kehitystöistä, jotka Iran oli pistänyt jäihin tai lopettanut kokonaan.
Tätä ei tiedetä. Iipot eivät ole avanneet tiedustelutietoja. Israelin (oliko?) UM ulostulo piti sisällään vanhaa aineistoa, mutta se ei todista tätä keissiä kumpaankaan suuntaan.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Tätä ei tiedetä. Iipot eivät ole avanneet tiedustelutietoja. Israelin (oliko?) UM ulostulo piti sisällään vanhaa aineistoa, mutta se ei todista tätä keissiä kumpaankaan suuntaan.
Tässä täytyy ottaa huomioon ajankohta. Jenkeissä säädettiin laki tuon sopimuksen solmimisen aikoihin, että presidentin täytyy 4kk välein sertifioida se, että Iran noudattaa tuota sopimusta ja seuraava hetki tuolle on 12. toukokuuta. Trump on nyt vastahakoisesti tehnyt tuon 3 kertaa presidenttikautensa aikana (koska IAEA ja muiden sitä valvovien tahojen mukaan Iran on noudattanut sopimusta), mutta edellisellä Trump kerralla uhosi, että se oli viimeinen kerta.

Vastaavasti sopimusta vastustavat tahot (kuten Israel ja Saudi-Arabia) ovat lobanneet kovasti sen puolesta että Trump irtautuisi siitä. Israelin PM Netanyahu kävi parisen viikkoa sitten matkalla jenkeissä lobbaamassa sopimuksen uusimista vastaan jolloin piti tämän esitelmänsä esittäen "uutta" tietoa siitä kuinka Iran on rikkonut sopimusta ja kuinka Israelin tiedustelu oli tehnyt "kaikkien aikojen tiedusteluoperaation" tämän tiedon keräämiseksi. Netanyahu kävi myös kertomassa nämä mullistavat tietonsa Fox Newsin Fox and Friends-aamuohjelmassa varta vasten sen takia, että se on luultavasti parhain keino saada nuo tiedot läpi Trumpille.

En nyt tyrmää sitä etteivätkö tiedot voisi olla oikeassakin (enkä myöskään halua Iranin saavan ydinaseita), mutta ajankohdan ottaen huomioon, on aika helppoa kertoa mikä motiivi tällä show:lla oli.
 
- Kaiken maailman apinat kopioivat kansainvälistä hulluutta. Joukkueurheilu pitäisi kieltää, kommentoi tilannetta pelästynyt ohikulkija, joka ei tiennyt, mistä urheilutapahtumasta oli edes kyse.

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Ydinsopimuksen puolesta näyttäisi olevan suuri enemmistö. Ei taida ameriikankaan poliitikoista olla kuin julmimmat haukat, jotka ei halua jatkoa. Ehkä ne uskoo, että sopimus pitää. VAlitettavasti itse en osaa olla noin luottavainen.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Olisi kyllä hauskaa nähdä eurodemarien pöyristyminen Mossadin päästäessä Assadin päiviltä JA vaikeuttamassa Hizbollahin sotatoimia.
Israel voisi minun puolestani tappaa al-Assadin ja vaikka pataljoonan verran ryssiä siinä ohessa. Tämän jälkeen iipot voisivat tehdä Putlerit, eli näytellä hämmästynyttä ja luvata auttaa kaikin keinoin tapauksen selvittämisessä. Me like.
 
“Everyone has a plan until they get punched in the mouth”
Mike Tyson

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Israel pommittelee noita Iranin/Hizbollahin huolto- ja asesaattueita jatkuvalla syötöllä, joten se ei nyt sinällään ole mitään uutta, mutta yleisesti tuo Assadin murhaaminen olisi jo pari askelta liian pitkälle ja Israelin tekemänä se tekisi Assadista marttyyrin, mikä johtaisi useisiin uusiin ongelmiin.
Ei ole uutta ei, mutta eurodemarilla on eri pelisäännöt Israelille ja näille muslimiparatiiseille + niiden tukemille militanteille islamistijärjestöille.

Assad on perinteisesti ollut Israelille "turvallinen" the enemy you know, helposti hallittava riski, joka on Israelin vihollisista vaarattomimpia (eikä toki vähiten Syyrian tilanteen takia). Eskaloituneen Iran-uhan takia iipot on ehkä laskeneet, että Assadin aika on joka tapauksessa ohi ja hänestä on enemmän haittaa elossa?

Kyynikko voisi kysyä että MITÄ ne lisäongelmat enää voisivat olla - YKn yksipuoleisia päätöslauselmia, eurodemarien tekopyhää sormenheristelyä, muutama lisäraketti Gazasta ja parikymmentä terrori-iskua lisää?

EDIT: Lisäksi näitä Mossadin lopettamia erinäisiä terrorijärjestöjen johtohahmoja on jo niin paljon, että islamisteilla on jo ylitarjontaa marttyyreista, toki yksi brutaali valtiodiktaattori vielä puuttuu CV:stä.
 
Viimeksi muokattu:
The "Give Them Hell, Yanko" -Fan Club

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Tämän jälkeen iipot voisivat tehdä Putlerit, eli näytellä hämmästynyttä ja luvata auttaa kaikin keinoin tapauksen selvittämisessä.
Tosiaan täytyy toivoa, että tämä Putlerin malli ei leviä yhtään enempää. Koska mitään keskusteluja ei voida käydä, kun mitään yhteistä ei ole. Näinhän juuri nyt käy lännen ja Venäjän suhteissa. Kun keskustelu loppuu, niin se tuo sen vaihtoehtoisen ristiriitojen ratkaisumallin lähemmäs eli sodan. Tämä toisten ohi höpöttäminen on vaarallista. Ja Venäjän tekee se tahalaan korjatakseen 1900-luvun suurimman geopoliittisen katastrofin.
 

Goxim Marky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hiroshiman karpit
Jos Iran saa talouspakotteita niskaansa noiden ydinsettiensä takia, niin arvatenkin Eurooppa saa pian riesakseen huomattavan määrän myös iranilaisia juhlapaikan etsiskelijöitä. Mutta tännehän tunnetusti mahtuu ja lisääntyvät sunni-shiia myllyt tuovat lisää väriä sekä eksotiikkaa katukuvaan.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Nonni, Israelin koneet iskevät kohteisiin Syyriassa. Tästä tulee hieno kisastudio! Leijonat, lepakko ja maailmansota! Ei ole tylsää ei!
Edit. Melko varmasti iskevät Iranin tukikohtiin Syyriassa, siksi tämä ketju.

Lähde:
Israel News Feed‏ @IsraelHatzolah

DEVELOPING: Israeli air strike reported targeting Iranian weapons convoy in Damascus.
 
Viimeksi muokattu:
“Everyone has a plan until they get punched in the mouth”
Mike Tyson

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kotimaan politiikan käänteiden varjoon on jäänyt ainoa asia, jonka yhteydessä "Suomi mainittu" toteutuu kansainvälisessä lehdistössä. Suomi on liittynyt Englannin, Ranskan ja Saksan jatkoksi Instex (Instrument in Support of Trade Exchanges) -mekanismiin, jonka tarkoituksena on käydä kauppaa Iranin kanssa ja kiertää USAn asettamat talouspakotteet. Kyse on jonkinlaisesta bilateraalikaupasta, jossa ei käytetä dollareita. Iraniin vietäisiin lääkkeitä ja maataloustarvikkeita, sieltä tuotaisiin öljyä maksuksi. Toistaiseksi Instexin kautta ei vielä ole kauppoja tehty.
Suomi ei mennyt mukaan yksin, vaan Tanskan, Norjan, Ruotsin, Belgian ja Alankomaiden mukana.

Kauppa se on mikä kannattaa, siinä sivussa voi painottaa miten tärkeää on, että Iran lakkaa rikkomasta vuoden 2015 ydinsopimuksen ehtoja.
 
“My goal is simple. It is a complete understanding of the universe, why it is as it is and why it exists at all.”
― Stephen Hawking
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy