No huh huh. Laitappa tänne viesti, jossa kirjoitan, että armeijan johtamisopit eivät toimi työelämässä ja jatketaan sitten keskustelua.
Tsiisus, luetko sinä edes omia viestejäsi.
"Jos työelämässä kiinnostaa johtaminen, suosittelen tuon 6kk:n aikana ja vuoden palveluksestä säästyneen toisen 6kk:n aikana lukemista pääsykokeisiin ja hakemaan johtajakoulutus asiaosaamisen ja johtamisopintojen kautta yliopistosta eikä mistään intistä."
Eli aika selvästi toteat, että intin johtamiskoulutuksella ei ole oikein mitään merkitystä.
"Sanoin vain, että tuosta intin johtajakoulutuksesta on hyötyä lähinnä niille, joilla on tiettyjä epävarmuustekijöitä. Työelämässä ja sen vaativissa johtotehtävissä ei intillä tee mitään eikä sillä näihin hommiin pääsemisissä ole juurikaan hyötyä"
"Armeijan johtamistavoista voi olla hyötyä esim. kriisitilanteissa tai töissä, jotka eivät vaati luovutta tai suurta asiantuntijuutta vaan ovat lähinnä suorittavia duuneja. "
Eli tiivistäen, sinulla ei oikein ole mitään hajua intin johtamiskoulutuksesta eikä oikein johtamisesta itsestäkään, kun noin innokkaasti mitenkään perustelematta kategorisoit johtamista.
Olen kirjoittanut, että "työelämässä ja sen vaativissa johtotehtävissä" intin johtamisopeilla ei tee juuri mitään. En ole kirjoittanut, että työelämässä intin johtamisopeilla ei tee mitään. Jos johtamisteorioita yhtään tunnet, on erotettava suorittavat työt ja vaativammat asiantuntijuutta vaativat työt. Ensimmäiseen intin opeista on hyötyä, toiseen taas ei suuremmin. Näin olen koko ajan kirjoittanut.
Ok, myönnettäköön että sen sijaan että perustelisit vihdoin väitteitäisi oletkin onnistunut suojaamaan itsesi jossittelulla.
Sen sijaan tuo kategorisointisi on täysin perusteeton siltä osin että et ole vieläkään mitenkään sanonut miten intin johtamismetodiikka per se _ei_ sovellu myös asiantuntijaorganisaation haasteisiin. Elät nyt jatkuvasti jossain maailmassa missä inttijohtaminen on vain sitä alokkaille huutamista, mutta unohdat sen että se on vain pieni osa todellisuutta. Luuletko, että vaikkapa 12kk yhdessä palvelevat laskuvarjojääkärit huutavat taaksepoistumista kurssitovereilleen sen jälkeen kun osa heistä on käynyt RUK:n ja heistä on tullut partionjohtajia? Entä 12kk yhdessä palveleva vaunumiehistö, missä yksi kaveri nyt vain käy sen AUK:n ja muut jäävät miehistöasteelle. Tai ylipäätänsä johtamista on myös se omien varusmiesjohtajatoverien johtaminen E- ja J-kaudella. Mutta ei, inttijohtaminen on vain sitä yhdenlaista suorittavan työn johtamista, eikä mitään muuta.
Kirjoitat paljon, mutta perustelet vähän, karikatyyrisesti (ei niinkään henkilökohtaisuutena) voisi sanoa että yliopiston johtamiskoulutusta parhaimmillaan. Muistaakseni henkilöstöjohtamisen tentissäkin lähinnä kysyttiin mitä joku nimi NN on mieltä jostain, kolmen esseen verran, mutta varsinaisesti mitään ei pitänyt perustella, sen kuin kirjoitti sen mitä NN, ZZ ja YY olivat sanoneet kirjoissaan.
Entä mitä tulee kokemukseen? Olen kirjoittanut, että kaikesta on toki hyötyä, mutta johtamiskokemukset ovat eri asia kuin intin johtamisopit. Täällä olen käsittääkseni koko ajan koittanut kirjoittaa intin johtamisopeista, joista ei ole hyötyä vaativissa työelämän johtotehtävissä. Kokemukset ovat asia erikseen. Jos hyviä sellaisia saa esim. AUK:sta niin hyvä niin.
Taas kerran, heität väitteitäsi ilmaan ilman mitään perusteluita. Ja vielä kerran, miten intin johtamisopeista ei ole hyötyä, kerrotko nyt vihdoin vähän tarkemmin tästä oivalluksestasi.
Esim. ihmisen yksilöllisten ominaisuuksien huomioiminen, täysin turhaa "vaativissa johtotehtävissä" varmastikin. Alaisten motivointi, kuka urpo sellaista tarvitsee. Älyllisten haasteitten antaminen alaisille kykyjensä mukaisesti, prkl asiantuntijaorganisaatioissa ei tarvita mitään älyllisiä haasteita. Luottamuksen rakentaminen, ei alaisten pidä luottaa johtajaan, vaan totella!!!!!1111111