Ilves kaudella 2008-2009

  • 404 266
  • 896
Tila
Viestiketju on suljettu.

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
On myös lisättävä, että tässä keskustelussa on toistuvasti kyse myös asioista, jotka kuuluvat vain ja ainoastaan päävalmentajan toimialaan. Toistaiseksi ratkaisematon kysymys olisi se, miten Pietilä reagoisi siihen, jos merkittävä kannattajakunta alkaa kyseenalaistaa erimerkiksi hänen tapaansa ylistää nuoria ja jättää heidät jatkuvasti sivuosaan...

Puheiden ja tekojen ristiriidan selkeä osoittaminen voisi vaikuttaa tähän niin mieluusti julkisuudessakin kiekosta keskustelevaan professoriimme...

Otin tuon MD:n lainauksen toisesta ketjusta, koska kirjoitukseni koskee enemmän pelaajapolitiikkaa eikä sinällään sovi Share-Ilves topiciin.

Ilves-Hockey Oy:n visio jääkiekosta: No se vain nyt puuttuu. Heille kerrottiin, että Ilves ry:ssä on huima määrä potentiaalia ja he valitsivat strategiakseen Poika ja Ilveksen. Koska kiekkotietämystä ei ole, eikä varsinkaan halua käyttää olemassaolevia resursseja, on oikeiden henkilöiden valinta avainpaikoille lähes mahdoton yhtälö.

Saken visio: Olen monissa ketjuissa tuonut esiin sen, että muutamia vuosia takaperin Suomen Jääkiekkoliitossa jatkuvasti ylistettiin työmyyriä, itseohjautuvia ja taistelijoita. Tomek Valtosen tyyliset pelaajat olivat näille tunnetuille suomalaisille kiekkomiehille esimerkillisiä pelaajia. Samaan aikaan sain jutella NHL-agenttien kanssa ja lukea useammastakin aviisista, että rapakon takana ollaan sitä mieltä, että Suomesta tulee hyviä työmyyriä. Hyviä pelaajia NHL:n 3-4 ketjuihin. Ruotsissa puolestaan keskityttiin yksilökohtaisiin taitoihin ja heidän miehet kansoittavat NHL pistepörssin kärkipaikkoja ja ovat seuroissaan 1-2 ketjun miehiä. Suomessa on havahduttu huomaamaan, että yksilötaidot ovat sittenkin riittämättömät. Huiput kiekkotaiturit tai laukaisuexpertit puuttuvat. Viime päivien aikana Saken puheista olen alkanut pelkäämään, että Sakke on tuon viime vuosikymmenen puolestapuhujia. Tuntuu kuin olisin JKL:n koulupenkillä kuulemassa taas äijistä ja taistelijoista. Jäipä jopa askarruttamaan se, kuinka monta miestä Sakke on scoutannut Blackhawksien ykkösketjuun (tosin tuo organisaatio on aivan sekaisin). Kansainvälisessä kiekkoilussa ja etenkin NHL:ssä eletään tällä hetkellä Ovetschkinin, Malkinin, Datsjukin, Zetan ym. kiekkotaitureiden aikaa. Suomalaisista nousua tekee ei-JKL:n mukainen Filppula. Onko Saken pelaajaihanne vanha vai nerokas oivallus siitä, että kiekossa palataan äijämäisyyteen, eikä yksilötaidoilla ole niin suurta arvoa. Tämän hetkinen SM-liigakin on tosin menossa taidon suuntaan, sillä viime vuosien kuninkaat ovat tyyliä Kariya, Straka, Pesonen, Leino, Hyvönen, Stapleton jne...

Ilves ry:n visio jääkiekosta: Emo-Ilveksessä lähdettiin lähes päinvastaiseen suuntaan vuosia takaperin. Junnuissa panostettiin yksilötaitoihin. Perttu, Sammeli, Lehtivuori, Rask jr, Rajalat, Sointu jne.. ovat prototyypiltään hyvin kaukana Tomek Valtosesta. Heidän paras valttinsa ei ole kiekko päätyyn ja apinanraivolla perään. He nauttivat kiekon pitämisestä ja oivalluksista. Nämä pelaajat olisivat ihanteellisia Kärppä-pelaajia, ja ehkä sen vuoksi Juha Junno heidät nostikin esille jo muutama vuosi takaperin, kun hän ennusti Ilvekselle loistavaa tulevaisuutta. Jos Ilves Hockey:n visio on äijämäisyys, niin tämä oma tuotanto voidaan unohtaa. Ilves ry:n ja Saken visio on erittäin kaukana toisistaan.

Sakke on erittäin miellyttävä ihminen. Häntä ei tarvitse hävetä pelin jälkeisissä esiintymisissä eikä muulloinkaan. Hieno ihminen. Mutta minun mielestäni täysin väärä päävalmentaja tilanteeseen, joka meille olisi ollut niin mahdollinen.

Haden visio: Jossakin vaiheessa jo luulin, että se olisi yhtenevä Ilves ry:n kanssa. Viimeksi Canalilla Hade kuitenkin vahvisti Saken näkemyksen heidän yhteisekseen. Toisille osapuolille Hade vakuuttaa ajavansa kovasti nuorten peliajan varmistamista, mutta toisella kädellä hän on hankkinut esim. laitureiksi jo Marjamäen, Torkin, Männikön, Anttilan ja Järvisen. Lisäksi on annettu ymmärtää, että tuon joukon täydentää vielä ykköslaituri ja kuviossa lienee joko Määttänen tai Viitakoski (ehkä molemmat). Näin on hankittu jo 6-8 laitahyökkääjää, joista ketään Sakke ei mielellään laittaisi nelos- eli vilttiketjuun. Kun Sakke pelitilanteessa kuitenkin suosii kolmea ketjua (vaikka puheissaan puhuu neljästä), niin tuossa ei nuorille jää tilaa. Nuoren on lähes mahdoton ohittaa näitä kallispalkkaisia miehiä. Tällä kaudella Sakke suosi Peltolaa loppuun saakka. Ottipa jopa Mikon mukaan peliin tilanteessa, jossa Mikko oli jo kertaalleen pakannut tavaransa. Tuossakaan pelissä ei tilaa siis annettu omille nuorille, vaan Sakke palautti huonon kauden pelaneen pelaajan ohi piteästi pelanneiden nuorten. Hade puolestaan lienee liian heikkotahtoinen sanomaan, että STOP, nyt on oman tuotannon vuoro.

Nimimerkki dude on muutamaankin otteeseen tuonut esiin sen, että Ilveksen tekemisessä pitää näkyä Ilveksen edunvalvojankin ääni. Nyt meidän strategiaa ohjaa päävalmentajan visio. Se on OK, jos Sakke jatkaa tehtävässään vielä 3-4 vuotta ja tuo äijämäisyys on oikea strategia. HIFK, Ässät ja Lukko tätä ovat viljelleet, mutta heidänkin 2000-luvun saavutukset ovat melko mitättömiä. Nyt meille hommattiin tupa täyteen äijiä. Onko niin, että jos Sakke lopettaakin tulevan kauden jälkeen, niin äijämäisyyskin vaihdetaan taas.

Äijämäiset ja taistelijat: Jokainen liigajoukkue tarvitsee näitä, se on varmaa. Minulla ei ole oikeastaan yhtäkään hankintaa vastaan pahaa sanottavaa. Mutta minusta heitä on pian jo kahden joukkueellisen verran. Valmentajalle äijämäinen taistelija on huoleton valmennettava. Hänen kehitystään ei tarvitse valvoa, eikä juurikaan opastaa. Pelaaja on itseohjautuva, eikä hänen kanssaan tarvitse käydä kehityskeskusteluja. Viime päivinä olen kuitenkin palauttanut mieleen, mitä on äijämäisyys. Tinke sanoi aina, että se todellinen äijä on Raipe, joka ottaa hirveän määrän taklauksia vastaan ja pitää kiekon. Mikä on Ville Leino? Tiedän, että jokaisessa muussa liigaseurassa Ville Leino on punainen vaate. Ainakin toistakymmentä pelaajaa hokee mielessään, että mää ajan sen pellen pystyyn. Leino kiikariin, otetaan vauhtia ja hups se pelle kääntyykin kiekon kanssa toiseen suuntaan ja antoi nappisyötön.

Mihin siis menet Ilves-Hockey Oy? Nyt menet suuntaan, jossa emo-Ilveksestä ei ole tulossa yhtään apuja. Onko se myös tarkoituksesi?

Ristiriitoja on ainakin:
Ilves-Hockey Oy vs. Ilves ry
päävalmentajan näkemys vs. Haden näkemys Ilvesläisille puhuessa
Saken visio vs. vallitseva menestyvä näkemys
Saken pelaajaihanne vs. Ilveksen tuotanto
ja tietenkin lähes jokaisen osapuolen puheet vs. teot
 

Oliver Twist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaikenlainen spekulointi muutettavilla asioillahan on tästä päivästä lähtien turhaa, koska tänään Ystävämme Esa H. on listannut tulevaisuuden Ilveksen "raamit ja prinsiipit". Jokainen lause on allekirjoitus-kamaa.

"Jos Ilves aikoo pelata mitaleista, täytyy joukkueen maalivahtipelin olla koko kauden ajan kovaa tasoa, ja joukkueen ratkaisijoiksi ja vastuunkantajiksi hankittujen pelaajien on pystyttävä huippuesityksiin myös pudotuspeleissä."

MV-peli -> samaa mieltä.
Hankitut ratkaisijat ja vastuunkantajat -> Voisivat pystyä huippuesityksiin myös runkosarjassa

"Nuoret pelaajat oppivat vain pelaamalla, joten meidän täytyy entistä rohkeammin antaa vastuuta lahjakkaille nuorille. Ilves-Akatemian toiminta on edelleen kehittymässä uusien yhteistyökuvioiden avulla."

Onko joku laskenut, kuinka monta kertaa on lukenut ko. lauseen?

"Kaiken perustana on kuitenkin talous. Meidän pitää pystyä menemään selkeästi nykyiseltä tasolta ylöspäin. Silloin myös todennäköisyys hyvään urheilulliseen menestykseen kasvaa."

Raha ratkaisee. Haluaisin kuitenkin lisätietoa tästä todennäköisyydestä, ellei sillä tarkoiteta hyvän tuloksen kautta hankittavia tähtipelaajia, kuten legendaarista "Lintneriä" tai "Stefania".

"Kausi 2007-08 kuitenkin osoitti, että emme ole mahdottoman kaukana niistä himoituista mitalisijoista, ja se antaa uskoa tekemiseen myös jatkossa."

Ikävä todeta tämä, mutta kyllä niistä mitalisijoista aika kaukana oltiin. Ja se ei todellakaan anna uskoa, että näillä näkymin ensi kausi mennään samoilla korteilla

Lisää aiheesta osoitteessa: http://www.ilves.com/haastattelu280308.php
 

Fordél

Jäsen
Kiitos Kunto. Aikasta mykistävä kirjoitus ja tuon voisi laittaa suoraan menemään vaikka eri medioihin niin suuri yleisökin ehkä ymmärtäisi miten ristiriitainen nykyinen Ilves on. Potentiaaliahan olisi vaikka mihin, mutta sitä ei valitettavasti osata hyödyntää. Ilveksen johtohan voi heittää vaikka mitä scheissea medialle ja se sekä tavallinen kaduntallaaja sen uskoo. Onneksi kuitenkin osa näkee pintaa syvemmälle (pois lukien allekirjoittanut).
 

sikaniska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FC Saku, Tottenham
"Kausi 2007-08 kuitenkin osoitti, että emme ole mahdottoman kaukana niistä himoituista mitalisijoista, ja se antaa uskoa tekemiseen myös jatkossa."

Ikävä todeta tämä, mutta kyllä niistä mitalisijoista aika kaukana oltiin. Ja se ei todellakaan anna uskoa, että näillä näkymin ensi kausi mennään samoilla korteilla

Oltiinko? Saatiin vastaan runkosarjan ykkönen, joka oli kuitenkin ainakin kohtuullisen lähellä lähteä lauluun. Toki jäätiin sijalle 8, mutta tuohon Kärppä-sarjaan on hyvä vedota puhuttaessa mahdollisista mitalisijoista.

En ole itsekkään tyytyväinen urheilulliseen menestykseen (enkä todellakaan nuorison peluutukseen), mutta ei ne mitalipelit nyt niin kaukana olleet. Sikäli Honkalehdon viesti on perusteltua. Ja kyllähän hänen hommaansa kuuluu synnyttää uutta toivoa ensi kautta ajatellen, varsinkin kun kausi on meidän osalta jo ohi.

Honkalehto:
"Toivottavasti saamme Hakametsästä yleisön kannustuksella vieläkin vaikeamman paikan vastustajille."

Olin keskiviikkona Tapparan pelissä. Kaksi ja puoli erää tunnelma oli aivan laimea. Pelaa siinä nyt sitten. Jos Ilves saa ensi kaudelle samanlaista meteliä halliin kuin oli kauden loppupuolella havaittavissa, niin hyvä! Eli kyllä se Honkalehto jotain oikeaakin on havainnut...
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vaikka Honkalehto kiitteleekin Raipea, mutta hän ei tosissaan taida vieläkään ymmärtää sitä todellista merkitystä. Ilveksen pelaajat syttyivät Kärppiä vastaan rakkaudesta Raipeen ja sen teki kansakin rakkaudesta Raipeen. Runkosarjan viimeisessä Lukko-pelissä oli ainakin 3500 katsojaa extraa Raipen vuoksi ja ekstraa oli myös pleijareissa. Pitkälti Raipen ansiosta myös taloudellinen tulos kirkastui. Olisipa pelaajalla sopimuksessa ollut bonus-pykälä extra yleisöstä 50 000 euron bonus.

Sen sijaan Ilveksen pelaajabudjetin vaatimattomuutta en enää allekirjoita. Aika vakuuttavistakin lähteistä olen saanut kuulla, että jos jokainen seura ilmoittaisi pelaajabudjetin samalla tavalla, löytyisimme sijoilta 5-6. Valmentajien kulut, pelaajien kulukorvaukset ym. aiheuttavat erilaisia tulkintoja. Tuo viides-kuudes sija tuntuisi myös uskottavalta verraten siihen, että väkeä käy 4-5 eniten, toiseksi suurin talousalue, suurin juniorikanta jne.. Jos taas todellakin ollaan sijalla 9-10, niin silloin meillä menee rutkasti muita enemmän johdon palkkoihin, matkusteluun, varusteluun tms..

Toivottavasti SM-liigan johto laatii ensi kautta varten yksinkertaistetun mallin, miten jokaisen seuran tulee ilmoittaa pelaajakulut.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Toivottavasti SM-liigan johto laatii ensi kautta varten yksinkertaistetun mallin, miten jokaisen seuran tulee ilmoittaa pelaajakulut.

Niin, budjetit pitäisi esittää yhtenevin perustein, samoin kuin katsojamäärät ym. tilastoitavat asiat.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Tämä on minunkin käsitykseni. Ilveksen pelaajakulut ovat liigan viidenneksi tai kuudenneksi, ehkä seitsemänneksi, suurimmat.

Niin... Jos ne kulut olisivat oikeasti 9. tai 10. suurimmat, niin miten helvetissä seurajohto puhuu tavoitteista mitaleina ja paluusta pysyvästi maan huipulle, jos resurssit ovat muihin nähden noin vajavaiset?
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Kiitos Kunto. Aikasta mykistävä kirjoitus ja tuon voisi laittaa suoraan menemään vaikka eri medioihin niin suuri yleisökin ehkä ymmärtäisi miten ristiriitainen nykyinen Ilves on.

Olen samaa mieltä kirjoittaja Fordélin kanssa ja vaikka tuntuukin, että toistan itseäni, niin kysyn kirjoittajalta Kunto:

Miksi et kirjoittaisi vaikkapa Aamulehden mielipideosastolle näkemyksiäsi Ilveksen nykytilasta ja siitä mihin suuntaan sitä kuuluisi viedä? Täällä jatkoajan keskustelufoorumilla olet onnistunut jo vakuuttamaan ainakin lähes kaikki kirjoittajat teksteilläsi, mutta täällä tavoitat vain murto-osan siitä kohdeyleisöstä, jonka Aamulehti tavoittaisi.
 
Katselin playoffien tilastoja ja huomion kiinnitti Ilveksen kohdalla Sandellin tehot 9 ottelua, 1+5=6 ja +/- Ilveksen paras +5.

Eihän tuossa mitään sinänsä, mutta nuo tehty 4-ketjussa ilman YV aikaa peliajan ollessa Korhosen ja Snellmannin jälkeen pienin eli 8:33/peli. Vertailuna esim. Bishai 1+3=4 -11 ja 17:16.

Eipä minuutit lisääntynyt vaikka jälkeä syntyi. Kuinkahan hurjat lukemat olisi pitänyt iskeä, että Sakkekin olisi noteerannut. Peliaikaan suhteutettuna nuo Samin lukemat taitaa olla playoffien kovimmat?
 

tuppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Eepee, Matti Höylä

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Valmentajien olisi nyt käytävä kunnolliset keskustelut jokaisen pelaajan kanssa. Samalla olisi mietittävä pelaajien kanssa heidän heikkouksia ja vahvuuksia, sekä keinoja niiden parantamiseksi.

Puolustus

Niemellä ja Kuukalla se koskee erityisesti kiekollista pelaamista ja 100-prosenttista keskittymistä ottelun aikana. Niemestä pitäisi kaivaa lopullisesti esiin se voimakkaasti ylöspelaava kiekollinen yleispelaaja, joka viime kauden aikana väläytteli.
Kuukka on ollut jo kaksi kautta joukkueen parhaimpia +/- tilastossa, eli se ei voi olla vahinko. Mies on SM-liigan puolustavien puolustajien eliittiä. Kuukan keskityttävä nyt kiekollisen pelaamisen kehittämiseen.
Lehtivuoren kehittymistä vieläkin paremmaksi kiekolliseksi johtajaksi ja toisen yv:n pyörittäjäksi 20 minuutin peliajalla/ottelu olisi tuettava.
Jarkko Näppilän päästävä ensi kaudella pelaamaan vähintään 12 minuuttia/ottelu.
Laineen kehittymisestä huolehtimen tärkeä asia.
AHL:stä tulossa olevan kiekollisen puolustajan sopeutumisesta SM-liigaan huolehdittava. Tässä on otettava mallia Uraman Benoitin kanssa tehdystä kärsivällisestä työstä.
Kanteen liikettä parannettava. Muuten vaarana pudota nelospariin.
Tukion kohdalla on keskityttävä runsaiden virheiden minimoimiseen.
Seikola olisi saatava sille tasolle, kuin Ruotsissa nähtiin. Miehessä on hyvät ainekset kahden ensimmäisen kentän kiekolliseksi yleispuolustajaksi. Sellaista tasoa häneltä olisi myös kärsivällisesti vaadittava.

Hyökkäyksen kohdaslta paljon riippuu siitä, kuka on I-sentteri, ja kuka on tulossa toiseen laitaan. Tämänhetkisistä pelaajista soveltuvin ykköskentän laituri on Sandell. Jos Perttu suostuisi tulemaan takaisin, niin Anttila tai Masi Marjamäki voisi olla se toinen laituri.
Vielä huhuttuja nimiähän ovat olleet Rajamäki, Ju Pesonen ja V. Snellman. Jos ovat tulossa, olisi heille tehtävä tilaa ja kiertoon olisi sopimuksenalaisista laitettava Hacker ja Järvinen.

Ykkössentterillä ryyditetty hyökkäys nykyisillä sopimuksilla voisi olla jotain tämänkaltaista.

Anttila-"Lindgren"-Sandell
Torkki-Kauvonsaari-Männikkö
Määttänen-Pellinen-Marjamäki
Järvinen-Hacker-Roppo/Antonen
Muut
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Realismi:

Hacker - Määttänen - X X X
Männikkö - Torkki - Anttila
Marjamäki - Kauvosaari - Järvinen
X X X - Sandell - Roppo

Pelottavaa ajatella, että Määttänen olisi oletusarvoisesti joukkueen ensi kauden ykkössentteri. Itse uskon joukkueeseen olevan vielä tyrkyllä ainakin kaksi hyökkääjää (ykkössentteri ja laituri), jonka jälkeen Sandell jatkaisi laiturina.

Tämähän tarkoittaisi, että sisäänajopaikkoja sopimuksenalaisille nuorille (Antonen, Pellinen, Roppo, Snellman, Rask, Rajala, Sointu) on kokonaista yksi + 13. hyökkääjä. Itselläni on lisäksi toiveissa, että Tuominen ja Myttynenkin saataisiin laittamaan nimi parin vuoden paperiin, jolloin saataisiin pari vuotta lisäaikaa katsoa, kenessä on eniten potentiaalia tulevaisuuden avainpelaajaksi. Sattumaa tai ei - Keskumäen tulon myötä loukkaantumisten määräkin väheni aiemmasta, joten tuskin kovinkaan montaa alle parikymppistä nähdään ensi kaudella yli 10 minuutin ottelukohtaisella peliajalla muutamaa satunnaista iltaa lukuunottamatta.
 

Armoured Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pens
Rajala

Itse en ole päässyt junnujen pelejä viime vuosina asuinpaikkakuntani takia katsomaan. Olen kuitenkin seurannut tilastoja ja lukenut täältä, HF-boardsilta ja llveksen keskustelupalstalta, että Toni Rajala on ennennäkemätön lahjakkuus. Mikäli näin on, ihmettelen miksei kukaan ole toiveissaan laittanut Rajalaa ensi kauden edustusjoukkueeseen. Poikahan teki viime vuonna jo yli pisteen per peli a-junnuissa.

Lähes jokainen em. palstoille kaverista kirjoittanut veikkaa, että poika varataan noin numerolla 5 vuoden 2009 draftissa. Näillä numeroilla varatut lahjakkuudet kohtalaisen usein siirtyvät heti NHL:aan.

Tiedän, että Rajalaa pidetään pienenä ja heiveröisenä ja oletankin, että tämän suuntaisia vastauksia viestiini tulee. Mutta jos kaveri on niin hyvä kuin olen saanut lukea niin kyllä 17-vuotiaana pitää Suomessa olla korkeimmalla tasolla. Ja pitäisi vielä olla hyvä. Toisaalta on vaikea nähdä, että hänet varattaisiin ensimmäisellä kierroksella, mikäli liigakokemusta ei ole. Moni pienempikin lahjakkuus on pelannut jo 16-vuotiaana vakituisesti SM-liigaa.

Kertokaa mikä on este ensi vuoden pelaamiseksi liigassa. Se heiveröisyyskö? Vai mahdollinen väärä rooli? Ihmettelen kuitenkin jos tulevalle ykköskierroksen varaukselle ei löydy Ilveksestä hyökkäävää roolia. Painotan vielä, etten ole nähnyt miestä kertaakaan jäällä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kertokaa mikä on este ensi vuoden pelaamiseksi liigassa. Se heiveröisyyskö? Vai mahdollinen väärä rooli? Ihmettelen kuitenkin jos tulevalle ykköskierroksen varaukselle ei löydy Ilveksestä hyökkäävää roolia. Painotan vielä, etten ole nähnyt miestä kertaakaan jäällä.

Juurkin se heiveröisyys. Pituuskaan ei haittaisi, mutta kaveri on kuin tikku. Kesän aikana tosin voi jo muuttaa paljon massan suhteen. Toinen ja vielä merkittävämpi tekijä on mielestäni Pietilän peluutus. Ei ole kovasti junnuja astunut Saken aikana kunnon rooliin. Tähän vielä kun lisätään, että ennemmin hyvällä peliajalla A-junnuissa kun 5minuuttia ottelussa SM-liigassa, niin tässäpä ne syyt. Rajalalla toki on paljon tekemistä puolustuspelissä jne. mutteivat ne ole kuitenkaan este pelata aikuisissa tai syy pelata jämäroolissa.
 
Viimeksi muokattu:

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Rajalan kehittymisen kannalta olennaista on pelata tyylilleen ominaisessa hyökkäävässä roolissa ja erikoistilanteissa isoilla minuuteilla. Liigatasolla hänestä ei vielä tähän ole, joten parempi jatkaa (ainakin pääosin) junioreissa, kunnes hän on fyysisestikin valmis hyppäämään suoraan muihinkin kuin 13. hyökkääjän tai nelosketjun rikkovaan rooliin. Toivottavasti hänet nähdään kuitenkin joissakin otteluissa - ainakin harjoituspeleissä - tositoimissa liigajoukkueen riveissä haistelemassa tunnelmaa ja lyhentämässä lopullista askelta.

Odotan mielenkiinnolla, kuinka kaikille sopimuksenalaisille nuorille pystytään tarjoamaan heidän odottamia näyttöpaikkoja.
 

PJx

Jäsen
Mutta jos kaveri on niin hyvä kuin olen saanut lukea niin kyllä 17-vuotiaana pitää Suomessa olla korkeimmalla tasolla.
Aivan samaa mieltä. Puutteista huolimatta liigapelejä pitäisi päästä kokeilemaan. Vasta tämä mahdollistaa kehittymisen huipputasolle ja toisaalta näyttäisi, onko hehkutukselle katetta.

Toki epäilen, että liikkeelle olisi lähdettävä kevennetyllä ohjelmalla: osa liigapeleistä+osa A:n peleistä.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Joukkueen sopimustilanne (http://www.ilves.com/joukkue.php) :
Täydennettynä enemmän tai vähemmän totuudenmukaisilla täydennyksillä, jotka ovat varmentamatta.

Maalivahdit :
Tero Leinonen
XXX (Pitkämäki/oma kasvatti P-Amerikka)

Puolustajat :
1.Troy Milam
2.Joonas Lehtivuori
3.Arto Tukio
4.Markus Seikola
5.Mikko Kuukka
6.Jarkko Näppilä
7.Kevin Kantee
8.Toni Niemi
9.Ville

Hyökkääjät:

1.Ulkomaalaishyökkääjä
2.Kotimainen hankinta
3.Marko Anttila
4.Miikka Männikkö
5.Sami Torkki
6.Pasi Määttänen
7.Kotimainen hankinta/Vesa Viitakoski
8.Turo Järvinen
9.Dan Hacker
10.Jarkko Kauvosaari
11.Masi Marjamäki
12.Sami Sandell
13.Juuso Antonen
14.Niko Snellman
15.Jaakko Pellinen
16.Antti Roppo

Realismia ?
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Meinaat, Mortal, että jo tekemiensä hankintojen lisäksi Ilves hankkisi ulkopuolelta vielä kaksi kärkihyökkääjää? Ja että Jarkko Kauvosaari ja Masi Marjamäki olisi hankittu / suostuisivat tulemaan tänne lähtökohtaisesti nelosketjun miehiksi?

Kyllä tuosta on realismi hyvin kaukana.
No ei tuo numerojärjestys mikään tarkkaan mietitty ole, mutta optimistinen ajatus ketjuista olisi ketjuiksi laitettuna :

Fin-Can-Anttila
Männikkö-Määttänen-Torkki
Hacker-Kauvo-Marjamäki
Viitakoski-Sandell-Järvinen

Ja ei kai nyt nuo Hacker/Kauvosaari/Marjamäki mitään kärkihyökkääjiä ole ?
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja ei kai nyt nuo Hacker/Kauvosaari/Marjamäki mitään kärkihyökkääjiä ole ?

No jaa...

Vaikeahan näistä Ilveksen hankinnoista on joskus tolkkua löytää, mutta voin kyllä vakuuttaa ettei Kalpan kapteeni Kauvosaarta ... saati sitten Hackeria, jolle Saipa tarjosi kunnon palkankorotusta, tai Marjamäkeä, jonka perässä oli useampikin jengi, tänne täytemiehiksi hankittu.

Kaikki tähtäävät urallaan eteenpäin.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
No jaa...

Vaikeahan näistä Ilveksen hankinnoista on joskus tolkkua löytää, mutta voin kyllä vakuuttaa ettei Kalpan kapteeni Kauvosaarta ... saati sitten Hackeria, jolle Saipa tarjosi kunnon palkankorotusta, tai Marjamäkeä, jonka perässä oli useampikin jengi, tänne täytemiehiksi hankittu.

Kaikki tähtäävät urallaan eteenpäin.
No ei tietenkään täytemiehiksi, mutta en vain pysty näkemään tässä kolmikossa huippuosaamista ykkösvitjaan. Ketjut 2-3 ovatkin sitten asia erikseen.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Meinaat, Mortal, että jo tekemiensä hankintojen lisäksi Ilves hankkisi ulkopuolelta vielä kaksi kärkihyökkääjää?

Pietilä kaipaili eilen 957:lla Ilvekseen vielä yhtä sentteriä, Koivistoa ja Yv-pakkia.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Itse en ole päässyt junnujen pelejä viime vuosina asuinpaikkakuntani takia katsomaan. Olen kuitenkin seurannut tilastoja ja lukenut täältä, HF-boardsilta ja llveksen keskustelupalstalta, että Toni Rajala on ennennäkemätön lahjakkuus. Mikäli näin on, ihmettelen miksei kukaan ole toiveissaan laittanut Rajalaa ensi kauden edustusjoukkueeseen. Poikahan teki viime vuonna jo yli pisteen per peli a-junnuissa.

Näin kirjoitin 25.03.2008:
Sandell-Lindgren-Koivisto
Anttila-Torkki-Männikkö
Marjamäki-Hacker-T.Rajala
N.Snellman-Kauvosaari-Järvinen

... Niin ja kyllähän T.Rajala alkaa oleen jo siinä iässä, että on aika murtautua edustukseen, jos meinaa supertähdeksi.

En kyllä minäkään juuri ole T.Rajalan otteita käynyt seuraamassa, mutta jos Rajala todella on sellainen lahjakkuus, kuin kerrotaan niin kyllähän tason tulisi jo SM-liigaan riittää. Aivan kuten jäsen Armoured Andy myöskin totesi.

Btw. tuo mun kokoonpano tais nyt kokea melkoisen kolauksen, kun Ilves meni Määttäsen kanssa jatkosopimuksen tekemään. Toivottavasti Pasi ottaa paikkansa, eikä vajoa tämän vuoden playoffien tasolleen. Silloin hänelle ei ole mitään käyttöä joukkueessa. Paitsi ehkä LeKissä, mutta tokkopa Ilves noin vanhaa miestä sinne laittaa.

Tämän päivän Aamulehdessä Pietilä muuten jaksaa taas sanoa, että Ilveksessä juniorit pääsevät liiankin helposti edustukseen. Lisäksi on Saken mukaan turhaa kuvitella, että Ilveksen juniorimylly olisi suora väylä liigajoukkueeseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös