Ilveksen talousasiat

  • 1 104 544
  • 4 182

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Miten tolla paskaporukalla voi tehdä niin saatanasti tappioo? Helvetin selänpesuporukka siellä vetää aika järkevästi rahaa omaan taskuun. Pikkuhiljaa se konkka ja alempaa vauhtia saisi tapahtua. Samalla nää verenimijät varmaan kaikkois tuolta johtoportaasta ku ei tulekkaan enää niin paljon rahaa itselle.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

Oltiinko aidosti menossa parempaan suuntaan. Osakeannit menivät farssiksi ja myynti on takunnut.

Onneksi maailman suurin ilvesfani tulee taas kuittamaan miinusmerkit lompakostaan, koska on kiva omistaa enemmistöosuus tappiota tahkoavasta organisaatiosta mielummin kuin pienempi osuus taloudellisesti vahvemmasta organisaatiosta.
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Käsittämätön lukema, varsinkin jos katsoo miten kausi kokonaisuudessa meni vaikkapa pariin edelliseen kauteen verrattuna. Ei varmaankaan kaukana olla siittä lopullisesta niskalaukauksesta.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Oltiinko aidosti menossa parempaan suuntaan. Osakeannit menivät farssiksi ja myynti on takunnut.

Onneksi maailman suurin ilvesfani tulee taas kuittamaan miinusmerkit lompakostaan, koska on kiva omistaa enemmistöosuus tappiota tahkoavasta organisaatiosta mielummin kuin pienempi osuus taloudellisesti vahvemmasta organisaatiosta.

Ilmeisesti tappiot tilikaudelta oli menossa kuitenkin vähän parempaan päin. Toki en tarkemmin perillä ole. Mainitsemasi muut jutut ei tosiaan vaikuta menneen suunnitellusti.

Näin ulkopuolisen silmin Ilves kaipaisi uusia tuulia ulkoapäin. Uusia ajatuksia, uusia ihmisiä. Jotenkin sellainen kuva, että sama porukka jakaa toisilleen tehtäviä vuodesta toiseen organisaatiossa. Ja sitten on tietysti tämä Ameriikan-setä omana lukunaan.
Mieluusti näkisi Ilveksen jaloillaan tulevaisuudessa. Pelillisesti Ilves onneksi pysynyt hyvinkin pinnalla Tuokkolan kanssa.
 

Face

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt vois joku toimittaja käydä haastattelemassa asianomaisia asian tiimoilta että kuinka kummassa tollaset luvut on mahdollisia
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Helpompaa olisi, kun Vinnie kaivaisi kuvettaan etukäteen ja satsattaisiin mestaruuskelpoiseen joukkueeseen. Väki löytäisi aiempaa paremmin halliin ja kiinnostus joukkueeseen kasvaisi myös yrityspuolella. Tällöin olisi helpompaa saavuttaa nollatulos tai parempi. Hidas kituuttaminen johtaa vain kasvavaan miinusmerkkiin ja vuosi vuodelta putoavaan pelaajabudjettiin. Ilman nuorten pelaajien kehittämiseen sitoutunutta valmennusta ei olisi mitään mahdollisuuksia taistella nykyisen kaltaisista sijoituksista.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Bwahhhaahhhaaaaaaaa. Näin se tekeminen ratkaisee ja VVV (Vitusti Velkaa Vaihteeksi) painaa viisivuotissuunnitelmaa.

Vakavasti ajatellen toivon tämän riittävän niskalaukaukseksi jotta Ilves Hockey Oy (se yritys, joka on kohdellut aika kaltoin minullekin niin kovin rakasta Ilves-joukkuetta jääkiekon parissa) myisi liigaosakkeen ja Vinnie saisi osan hilloistaan takaisin. Ja toivon minun kannustamassa oikeaa Ilvestä mestiksessä tai suomi-sarjassa jo ensikaudella. Uskon vakaasti että nykyisen hallituksen ja sen äärettömän osaavan ja asiantuntevan puheenjohtajan kanssa tämä tulee onnistumaan. Tekeminen ratkaisee kaiken. Ja osakeanti. Ja fakta, että edes osakeanti-infossa ei osata antaa oikeata kuvaa Ilveksen velkatilanteesta.
Tänään on hyvä olla Ilves sydämellä! Parhaita uutisia pitkään aikaan.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Jotenkin tuntuu että nämä Ilves-porukat vetää Amerikan-sedän hillot välistä ja vaan viheltelee... Ei noi luvut ole enää oikein uskottavia.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Lukema näyttää pahalta, mutta tästä puolet johtuu Koistisen ulosostosta. Pitkällä tähtäimellä Ilves säästää Koistisen palkkakuluissa.

No mutta sittenhän tässä ei ole mitään hätää, vain ~400k turskaa, noin niinkuin periaatteessa! Hyvin menee, mutta menköön.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pakko huudella vieraisiin pöytiin, mutta jos Wikipediaan on uskominen, oli Ilveksen katsojakeskiarvo viime kaudella 5210. Miten ihmeessä tuollaisella katsojakeskiarvolla ja tuolla rosterilla (ei millään pahalla ketään kohtaan, mutta kyllähän sieltä ne ns. supertähdet puuttuivat viime kaudellakin) voi tehdä tuollaisen tuloksen? Kenelle siellä maksettiin niitä mottipäisiä summia? Ja kuinka pitkälle Ilveksen olisi viime kaudella pitänyt mennä, että olisivat tehneet edes nollatuloksen?

Vaikka Kärpät olisi viime kauden rosterillaan tehnyt saman urheilullisen tuloksen kuin Ilves teki, niin tappio ei mitenkään olisi voinut olla kovin paljon isompi, jos edes yhtä iso. Se on mielestäni aika hälyttävä asia, kun rostereita vertaa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Tulkaa nyt joku krtomaan miten vitun hyvin menee. Facebookissa pestään selkiä joukolla ja tuomitaan kaikki negatiiviset ihmiset. Hienoa touhua, Turun tauti on paperia Tampereen tautiin verrattuna.

Olikos tänään peli?
 

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ei hätää. Oman käsitykseni ja lähteideni mukaan Ilves osti Koistisen sopparin ulos 150 000 eurolla. Kokonaisuutena kuitenkin 150 000 tai 350 000 on aivan sama. Päin honkia menee ja Ilves nousee joskus ja jouluna. Tai sitten ei nouse.

Kainulainen puhuu rehellisyydestä. Keväällä Liiga-Ilves ry:n vastuut ei rasita tasetta, mutta syksyllä kaikki on toisin. "Tekeminen ratkaisee kaiken."
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Aletaanko laskemaan päiviä kuinka kauan menee, että joku Ilveksen edustaja lakaisee tappion ainakin osittain Sjöblomin piikkiin?
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vilperi Ilvesfoorumilla:

"Ilves maksoi viime kaudella palkkaa tyhjästä tai sopimuksen purusta kentälle:
Marjamäki - Corso - Pesonen
Koistinen - Tukio

Lisäksi tuohon voidaan lisätä tarvittaessa ökysopparilla pelaava Järventie."

Tuo kentällinenhän yksin maksoi kevyesti 700k€ ja tod. näk. enemmänkin. Näitä kaikkia rasitteita ei ensi kaudella enää ole. Toivottavasti tuollaisia ei enää tehdä ja tätäkin kautta taloutta saadaan tasapainotettua.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen johto on tosiaan sanonut yleisötilaisuudessa muutama kuukausi tilikauden päätöksen jälkeen, että tappio on noin 400 tuhatta euroa. Honkalehto myös sanoi aikaisemmin, että hän on kesän aikana tutustunut tarkasti yhtiön talouteen, joten eihän tuo tulos kaiken järjen mukaan oikein voi olla mitään muuta. Jos se on muuta herää varmasti epäilyksiä.


400 000. 700 000. Ei nää nyt niin tarkkoja ole. Rahaahan se vaan on. On se vaan hyvä että saatiin vihdoin oikein talousmies puikkoihin.

Minkä makuisista poppareista täällä tykätään?
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tervehdys. Itse tuli lennettyä tänään useampi tunti 10 kilsassa kohti etelää ja oli aikaa tutustua ajan kanssa Ilveksen tulokseen, taseeseen ja toimintakertomukseen. Kuten toisaalla useamman kerran varoittelin, niin se, että voitetaan peräkkäin ei tarkoita sitä, että toimistolla asioita tehtäisiin oikein. Eikä myöskään niinkään päin, että nyt kun ollaan hävitty, niin tämä johtuisi siitä, että Essi ja Juupe alkoivat tekemään yhtäkkiä asioita päin...

Kun lukee IH:n tänään siellä julkaistavia lukuja ja samaan aikaan käy läpi samaisen johdon lausuntoja kuukausien varrelta, niin ei voi kuin hämmästyneenä todeta tätä valheiden määrää. Lisämausteen saat, kun luet rinnakkain osakeantiesitettä, jolla houkuteltiin ihmisiä sijoittamaan Ilvekseen. Siellä loksahtalee useamman leuat viimeistään lauantaina, kun joutuvat toteamaan, että heitä on kusetettu oikein big time.

Yleisesti ottaen yhtiökokouksesta tullee valju. Niin moni kriittinen osakkeenomistaja jättää tulematta paikan päälle. Otetaan tähän vain muutama epäkohta esille, jotta Honkalehto ja hallitus saa harjoitella, mitä me vastattaisiin.

Esa Honkalehto totesi virkaanastujaisissaan, jota salattiin useampi kuukausi, että hän on koko kesän tutustunut IH:n talouteen. Syyskuussa (useampi kuukausi tilikauden päättymisen jälkeen) hän kertoi tappion olevan 400 tonnia. Saman, minkä pj. Kainulainen oli aikaisemmin todennut. Miten pihalla nämä herrat voivat olla taloudenpidosta, jos lopullinen tulos on melkein kaksinkertainen. Ja pienenä maukkaana yksityiskohtana voidaan todeta, että 31.5.2013 päättyneen tilikauden tappiota kasvatettiin näin jälkikäteen vielä yli 15 prosentilla. Kokonaistappiot hetkahti yli 3 millin.

Mikä fiilis on uusilla osakkeenomistajilla, kun heidät houkuteltiin mukaan valheilla? Mikä fiilis heillä on, kun he huomaavat, että heidän sijoittamat rahat käytännössä poltettiin saman tien ja reilusti ylikin?

Kainulainen totesi kesällä rehvakkaasti, että osakkeet ovat nyt todella edullisia (15 euroa/osake) ja niiden arvo tulee nousemaan reippaasti, kun yritys tuottaa voittoa. Miten osakkeiden arvon nyt kävi, kun sitä edellisen tilikauden tappiota lisättiin - vaikka edellinen yhtiökokous oli puoli vuotta tilikauden päättymisen jälkeen (2013) - ja nyt tehtiin ylivoimaisesti seurahistorian huonoin tulos? No asiantuntijat tietävät, että osakkeet ovat pitkään olleet arvottomia. Ja nyt vielä sen alle.

Seuraavan epäkohdan minun täytyi ymmärtää väärin. Osakeantiesitteessä sivulla 7:"Tällä sopimuksella Vincent Manngard erikseen ilmoittaa ja vahvistaa, ettei hänellä ole Liiga-Ilves ry:n puolesta ja nimissä saatavaa Ilves-Hockey Oy:ltä 25.1.2001 Liiga-Ilves ry:n ja Ilves-Hockey Oy:n välillä allekirjoitetun sopimuksen ja tähän myöhemmin tehtyjen sopimusmuutosten perusteella."

Mutta tasekirjassa vieläkin höpötellään Liiga-Ilves ry:n enintään 760 tonnin vastuista. Tässä on pakko olla omalla kohdallani väärinkäsitys. Kai tämä pakostakin on niin, että Vinnie luopui saamisestaan, kuten osakkeenostajakandeille vakuuteltiin mustaa valkoisella.

IH tulee julkaisemaan huomenna ilouutisena, että oma pääoma saatiin plussalle. Tämä vain laskennallisena, kun taseeseen aivan oikein on arvotettu , Vaasan Sport-casen perustella , liigaosake. Tätä summaa vastaavaa, myöskin laskennallista, verovelkaa ei taseeseen oltu tuotu. Tässä ei sinänsä mitään ihmeellistä, mutta toimintakertomuksessa kiitetään sitä, että plussalle päästiin osakeannin, liigaosakkeen sekä Vinnien korkojen ja lainojen konvertoinnilla osakkeiksi. Pakko olla painovirhe. Osakkeitahan piti konvertoida vain koroilla. Pääomalainaa siinä tapauksessa, jos antia ei merkitä täyteen. Ja antihan on vielä kesken. Kiitosta ei sen sijaan heru Meskaselle, joka käsittääkseni antiesitteen mukaan myös konvertoi lainojaan osakkeiksi.

Tiesittehän, että anti jatkuu vielä huomisen jälkeenkin. Muistaakseni jatkoaikaa sanottiin kesällä olevan yhtiökokoukseen asti.

Jos kyseessä olisi normaali yritys, lähtisi hallitus huomenna ja vikkelään. Kun lasketaan heidän kaksi kauttaan, niin tappio on yli miljoona euroa (millä ihmeellä, kun miettii yleisömääriä ja joukkueiden tasoa). Kun poistetaan kertaluonteiset siirtokorvaukset tappio on kahdelta kaudelta 1,35 milliä. Käsittämätöntä.

Kuluvan tilikauden aikana tullaan tekemään roima tulosparannus. Tätä ei epäile kukaan. Paperilla se kerrotaan tapahtuvan pelaajabudjetin pudottamisella, säästöillä ja lisääntyvällä mainosmyynnillä. Sanallakaan ei mainita perimmäisiä syitä eli Kolppasen ja Keräsen siirtokorvausta sekä Jokerit-korvausta.

Koistisen siirtokorvaukset eivät enää näytellyt siinä vaiheessa roolia, kun tilikauden tappio kaksinkertaistui. Ja muutenkin siitä kannattaisi ehkä olla hiljaa. Eikö ole hieman hassua, että IH maksaisi itsensä kipeäksi, että pääsee eroon maajoukkuepakista, joka siirtyi Euroopan rikkaimpiin kuuluvaan seuraan. Hieman samansuuntaista on valittaa Ruutun korvauksista, kun joku halusi hänet tänne ja Kuronen laitettiin pois. Kasvattajakorvaukset saisivat olla vieläkin isompia, niin IH pärjäisi paremmin.

Minulta usein konsultit kysyvät, että miten toimitaan, jos meillä on hankala tilanne, jonka vuoksi emme pysty toimittamaan asiakkaalle priimaa. Ohjeeni on aina sama. Kerrotaan asiat rehellisesti, siten miten ne ovat. Kun esiintyy rehellisesti, niin ei jää valheista kiinni. Tätä ohjetta kauppaan IH:lle jälleen kerran. Olkaa rehellisiä, niin teidän on helpompi toimia.

Toivotaan, että kirjoitukseni oli tätä tarkistamatonta sontaa ja yhtiökokoukselle esitetään 400 tonnin tappiot.
 

vilho

Jäsen
Liikevaihto kasvoi n. 450k, mutta tappio tulee pääasiassa palkkojen (400k), ostojen (190k), ulkopuolisten palveluiden (90k) ja eläkekulujen (95k) noususta.

Sitten miettii vaan, että miten siihen viime kauden joukkueeseen sai menemään niin paljon rahaa (vaikka onhan toki tuossa muun henkilöstön palkat mukana myös).

Kyllä tappion suuruus oli yllätys. Sitä se tosin oli varmaan kaikille.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eipä noin iso tappio tosiaankaan yllätyksenä tullut. Samaa linjaahan tämä noudattaa kuin mikä on ollut tilanne jo pitkään. Tappioiden määrää vähätellään julkisissa kommenteissa, tulosjulkistusta siirretään niin pitkälle kuin mahdollista ja sitten varsinainen julkistus tuottaa joka kerta pettymyksen ollen suurempi kuin mitä aikaisemmin julkisesti on arvioitu. Same old, same old...

Vaikken osakeyhtiön säännöistä paljoa tiedäkään niin ihmeelliseltä tuntuu, että tällaisten jatkuvien tappioiden jälkeen toiminta voi vielä jatkua. Yhdessä asiassa Ilveksen johto ainakin on mestari: KIKKAILUSSA. Miksi Liiga ei puutu tuohon toimintaan millään tavalla? Kyllä peli pitäisi viheltää sieltä suunnalta jossain vaiheessa poikki.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä tappion suuruus oli yllätys. Sitä se tosin oli varmaan kaikille.

Kuten Kunto edellä yksiselitteisesti totesi: Honkkis oli koko kesän tutustunut IH:n talouteen. Syyskuussa (useampi kuukausi tilikauden päättymisen jälkeen) hän kertoi tappion olevan 400 tonnia.
Kaksi kuukautta myöhemmin tappio on kaksinkertainen. Mistä se kertoo että tappio oli tosiaan yllätys myös kriisiin talousosaamiskriteerillä hankitulle toimitusjohtajalle?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös