Ilveksen rakennusprojekti kausimallia 2020–2021

  • 228 223
  • 854

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
eli hakusessa/toiveissa 1 maalivahti, 1 centteri ja 1-2 laituria
En kyllä itse näe yhdellekään laiturille tilaa porukassa. Ellei kyseessä ole jotain alle varausikäisiä lupauksia, ketkä ottavat kahden vuoden päästä roolia. Mikäli, joku koodinimi "Tonirajala" olisi tulossa niin sitten pitäisi kokoonpanoa muuttaa. Muuten kyllä laitureiden paikat ovat täynnä. Päkkilä ja Järventie ottavat toivottavasti seuraavat askeleet ensi kaudeksi/-lla. Ei saisi uusia Topias Haapasia käydä. Joo. Ikonen, Suomi, Meskanen, Päkkilä, Järventie, Antonen, Lepaus, Mieho/Vainionpää/Jon. Ikonen/Saarela, Vartiainen, Nalli ja suurella todennäköisyydellä vielä Maccelli. Tuossa 11 liigatasoista laituria, tai Nalli lienee siinä rajalla. Mikäli Suomi lähtee rapakon taa voi asia muuttua, mutta harvassa on pelaajat, ketkä Suomen paikkaisivat.

Sentterin tarve on selkeä. Yksi sentteri sisään ja Joni Ikoselle ja Antti Saarelalle vastuuta. Kuntotestejä Ilveksessäkin ollaan jo tekemässä, ellei jopa ole tehty jo. Siellä luulisi tulevan selville onko Joni Ikonen kunnossa. Mikäli ei niin kaksi sentteriä sisään.

Maalivahtiakaan ei tarvita. Kausi alkanee Mäkiniemi ykkösenä ja Kolppanen kakkosena. Kolppaselle kymmenkunta ottelua KooVeessa alkukauteen ja Mäkiniemeä haastamaan.

Hallivarausten mukaan Ilves aloittaa jääharjoittelun kesäkuun alussa, ellei "Ilves-Liiga" tarkoita jotain muuta varauslistoilla.
 

JohnnyR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins
Itse olisin ymmärtänyt että Lepauksen jatko etenkin on hyvin kyseenalainen, Eemelistä ei tieoa vielä..... Toki tohon helppo sanoa että jos Rajala (tai kuka vaan vastaava) ois tulossa niin sillehän tilaa tehdään. Siltikin tuo nyt ei ihan vakuuta etteikö sinne yhtä laituria kaivattaisi.... kysymysmerkkejä paljon ja jos kaikki "jos" vaihtoehdot jatkaakin muualle niin sitten on jo ongelmakin. Nythän oli puolustukseen palatakseni väläytetty että Laaksonen saattaisi lähteä kokeileen rapakon taakse? No silloinkaan ei vielä puolustuksessa varsinaisesti ole ongelmaa muuta kuin leveyden puolesta mahdollisten loukkaantumisten sattuessa. Ja edelleenkin pidän sitä ihan mahdollisena että Björninen olisi tulossa Ipaan ens kaudeksi, juu sopimus on kyllä ja on kapu mutta tais jo viime kaudella olla pientä kismaa + pelsujen tän hetkinen tilanne muutenkin......
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lepaus on potentiaalinen 40p mies. Toivottavasti saa hyvän kesän alle. Onko muuten Joni Ikonen jo täydessä harkkakunnossa?
Björninen olisi lottovoitto. Vaikea uskoa edelleenkään. Selvää on, että Leinon tilalle on tulossa vielä sentteri. Itsellä on täysi luotto Mäkiniemeen. Voihan rapakon takaa tulla vielä vaikka Are ja Dosty takaisin. Ei mitenkään mahdotonta.

Ei huoleta yhtään nykyjohdon aikana. Sanat ja teot kohtaavat. Toki nyt eletään niin poikkeuksellista aikaa että se tuo omat haasteet. Katsokaa muuten vaikka Ässien, Kookoon ja Kerhon nyky rostereita. Siellä pelataan todella varman päälle koronan takia.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En ihan tiedä, miksi Lepauksen jatkoa pitäisi kyseenalaistaa. Sopimuksen alla oleva pelaaja, heikko kausi alla, mutta potentiaalia on. Kokoonpanon heikkoudet ja kysymysmerkit on mielestäni muualla kuin laituriosastolla, ei sinne täytettä tarvi ellei kärkimiehet jää rapakon taa.

Björninen tuntuu elävän sitkeänä. Tietoa ei minulla ole, mutta en näe mitään mahdollisuutta, että tulisi Ilvekseen ensi kaudeksi. Isommat seurat ovst haaskalla ensimmäisenä, ulkomaat myös. Siirtotakarajalla sitten uudet toiveet pintaan, mikäli Pelicans jäämässä ulos pleijareista ja Ilves menossa pleijareihin.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lepaus on potentiaalinen 40p mies.

Lepaushan on tuon rajapyykin toissakaudella saavuttanut, joten nyt olisi hyvä tehdä henkilötasolla tarkempi analyysi - mikä meni valmistautumisessa viime kauteen pieleen, kun pistemäärä puolittui? Lepaushan sai alkukaudesta paljonkin vastuuta, mutta oli varsin tehoton. Sen jälkeen negatiivinen kierre lähti liikkeelle ja rooli putosi rotaatiopelaajaksi.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Faktahan se on, että Lepauksella ei nelosketjussa ja rotaatiossa juuri mitään tee. On sellainen pelaaja, joka elää ylivoimasta ja hyökkäyspään tehoista. Ensi kaudelle luulisi roolia löytyvän hyvin, joten vaikea nähdä että olisi ennen kautta mihinkään siirtymässä. Tosiaan kiinnostaa itseäkin kovasti tuo Joni Ikosen tilanne. Onko mies jo täysipainoisesti mukana treenaamassa?
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Lepauksellahan loppuu sopimuskin ensi kauden jälkeen, joten näytönhaluja luulisi olevan kasapäin. Jotain meni viime kauteen lähtiessä pieleen, mutta nyt on pitkä kesä aikaa korjata ne virheet. Toivottavasti on ottanut opit matkaan viime kaudesta.
 

Tervaskanto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tarvittaisiin se ykkössena vauhdittamaan kausikorttimyyntiä, muita tarpeita voisi tutkailla syysmarkkinoilta
 

arkunnaula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Ilves, Koovee, Uplakers
Lepauksellahan loppuu sopimuskin ensi kauden jälkeen, joten näytönhaluja luulisi olevan kasapäin. Jotain meni viime kauteen lähtiessä pieleen, mutta nyt on pitkä kesä aikaa korjata ne virheet. Toivottavasti on ottanut opit matkaan viime kaudesta.

Tuskin silti ainakaan reenaamiseen liittyviä juttuja oli. Kyllä sielä hommia on painettu. Henkisiä juttuja varmasti. Päästähän tää laji on pitkälti kiinni. Oli vaan niin laaja rosteri ja kun alussa ei tullut onnistumisia niin tuli niitä katsomokomennuksia ja ne saattaa mennä aika syvälle tunteisiin jos niistä ei osaa ottaa opiksi.
 

arkunnaula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Ilves, Koovee, Uplakers
Nyt kun päästiin vauhtiin niin pakko se on kommentoida että ei olis korona voinut pahempaan saumaan Ilveksen kannalta tulla. Joukkueen materiaali oli parempi kun piiiitkiin aikoihin ja kaikki ne oleelliset palaset kevättä ajatellen oli kasassa. Nyt haiskahti oikeasti siltä että mitaleista pelataan eikä se kaikista kirkkain olisi ollut viime kaudella poissuljettu. Tulevan kauden rosteri ei ole toki vielä valmis ja kyllähän sitä kärkisentteriä kaivataan. Puolustus on todella hyvä ja itsellä on täysi luotto Mäkiniemeen. Oli niin ihanan rauhallinen viime kauden peleissä. Kolppasen täytyy nostaa tasoa ja jos näin käy niin meillä on hyvä maalivahti tilanne. Hyökkäyksen kärki on huomattavasti kapeampi tällä hetkellä kun viime keväänä. Meskasen täytyy ottaa vielä isompi askel, koska sieltä löytyy sitä ratkaisuvoimaa. Itse uskon että Maccelli ja Suomi nähdään ensi kaudella ipassa. Molemmilta on luvassa odottaa tykkikautta. Ruotsalainen ei tule pelaamaan ensi kaudella änärissä, kurja se on toki ääneen sanoa mutta se matka on niin helvetin pitkä ja ei Artun kausi nyt niin kummoinen kuitenkaan ollut että herra kävelisi suoraan sinne yläkerran rosteriin. Joten kutsuuko AHL vai Ipa sitten jossain vaiheessa? Saatanan korona. Kyllä pelaajamarkkinat on aika seis tuon takia. Mm..Rautiainen kertoili että häneltä on mennyt jo yksi diili vihkoon korona takia (ja se ei ollut tämä sitkeä tappara huhu). Mutta lähipäivinä selviää Radunkin uusi osoite. Noh, Odotellaan ja kattellaan mimmottis kala sieltä vielä tarttuu.. Itte en välttämättä olisi Kontiolasta kovin innoissaan. Tuskin olisi sellainen mentori mitä nuo nuoret tarvisivat.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Artun palatessa Eurooppaan, niin ottajia varmasti löytyy kovemmistakin liigoista. Ja kotimaan liigassakin on useita seuroja, joilla on tarjota huomattavasti enemmän rahaa kuin Ilveksellä. En itseasiassa usko Artun pelaavan meillä enää uransa aikana, mutta se on minun mielipide.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sama. Eiköhän ensi kausi mene Ahl:ssä. Jollei Sabres-unelma realisoidu, niin sitten on Sveitsiä ja Ruotsia jonossa ennen SM-liigaa. Tuskin enää Ilveksessä nähdään. Suomessa Kärpät on varmasti Aren ykkösvaihtoehto.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Eihän Ilvekseen palaamisessa olisi mitään järkeä, kun kehitys junnasi viime kauden täällä paikallaan.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Näin enneunta ensi kaudesta. En aivan kaikkea pysty muistamaan, mutta huonoa oli. Alkukautta siinä taidettiin vetää ja sarjataulukossa oltiin ihan häntäpäässä, ei kuitenkaan viimeisenä. Halliin sai ottaa normaalisti väkeä sisään, koska olin paikalla jossain matsissa, minkä Ilves hävisi rökäletyyliin. Ihmiset voivottelivat senttereiden ja Kolppasen surkeutta, joten taisi olla maalilla. No, painajainenhan tämä vaan.
 

Kyle

Jäsen
Siirrän keskustelun tänne tuolta Liigan siirtohuhut-ketjusta.

Eli parhaimmassa tapauksessa Ilveksellä on yhdeksän liigatasoista laituria + Nalli. Ja päälle vielä pakon sanelemat sentterilaiturit, joista molemmat(/jokainen) on vähintään liigatasolle kelpaavia. Vartiaisesta voi olla montaa mieltä, mutta tuskin Tampereelle ja Ilvekseen tuli täytemiehen, tai hissipelaajan rooliin.

Viime kaudella vähintään 39 ottelua (2/3 runkosarjaa) pelasi nimenomaan 9 laituria ja 5 sentteriä.

Loukkaantumistilanne oli läpi kauden hyvä, oikeastaan Ilveksen mittapuulla erinomainen, ainoastaan maajoukkuepelit aiheutti paikoin harmaita hiuksia. Mututuntumalla viime kausi vedettiin kapealla rosterilla, se ei montaa samanaikasta loukkaantumista olisi kestänyt.

Kyllähän nimenomaan herrat Suomi ja Maccelli, sekä Järventie ja Nalli, ovat pienoisia kysymysmerkkejä rosterissa. Jos Suomi tai Maccelli lähtee = rosterissa Keräsen mentävä aukko. Jos Nalli tai Järventie ei ole vielä valmiita Liigaan = Keräsen mentävä aukko. Jos näistä neljästä epävarmuus tekijästä, yksi toteutuu on Keräsen paikka perusteltu. Jos sekä Maccelli ja Suomi jatkavat, Järventie ja Nalli ottavat paikkansa kokoonpanossa ja Keränen tulisi, ei Ilveksen hyökkääjistö siltikään olisi ylileveä. Viime vuonna 17 hyökkääjä sopimusta, tällähetkellä 14. Toki parille sentterille olisi paikka kokoonpanossa, mutta oletus olisi että mahdollinen Keräsen hankinta ei olisi pois siltä osastolta. Eikä saakkaan olla, tällöin Keräsen hankinta ei olisi niin perusteltu.

Lisäksi kaikenjärjen mukaan kun heti syyskaudella aletaan kyselemään kaudelle 21-22 pelaajia, jonne Ilveksen sopimus ulottuu kahdella laiturilla ja neljällä on optio, niin Keräsen mahdollinen 2+ vuotinen sopimus on houkutteleva.

En usko että koronan aiheuttamien epävarmuustekijöiden takia Ilves edes neuvottelee yhden vuoden sopimuksesta. 2- tai useampi vuotinen sopimus Keräselle sen sijaan olisi erinomainen kiinnitys.
 

raipe1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sharks
En kyllä itse näe Keräsen tuloa oikein millään muotoa riipuvaisena noiden neljän laiturin kohtalosta. Keränen on kallis, joten hän ei millään mittarilla ole verrannollinen Järventien ja Nallin onnistumiseen. Jos tuonne rotaatiolaituri halutaan, niin silloin sinne pitäisi tulla uusi Jasse Ikonen. Suomen, tai Maccellin korvaajan pitäisi olla sitten huomattavasti tasokkaampi.

Keräsen hankinta olisi ihan hyväksyttävä jos hän olisi kykenevä pelaamaan kakkossentterinä, mutta tähänkään ei taida pystyä. Eikä Ilveksellä taitaisi olla varaa siihen ykkössentterin lisäksi.

Luulen alkuperäisen suunnitelman olleen se, että ykkössenterrin lisäksi tuonne olisi Tosiaan tullut se ”Myttynen” joka voi kantaa kakkossentterin roolin, tai pelata laidalla. Korona sitten jättää sen hankinnan kokonaan pois.
 

Kyle

Jäsen
En kyllä itse näe Keräsen tuloa oikein millään muotoa riipuvaisena noiden neljän laiturin kohtalosta. Keränen on kallis, joten hän ei millään mittarilla ole verrannollinen Järventien ja Nallin onnistumiseen. Jos tuonne rotaatiolaituri halutaan, niin silloin sinne pitäisi tulla uusi Jasse Ikonen. Suomen, tai Maccellin korvaajan pitäisi olla sitten huomattavasti tasokkaampi.

Itse tietoisesti jätin taloudelliset seikat omasta pohdinnastani väliin ja puhuin vain pelaajien, tässä tapauksessa laitureiden määrästä. Itse perustelin että vaikka Keränen hankittaisiin, niin vielä silloin laitureiden määrä ei pauku ylitse, vaan pikemminkin se tuo laajuutta ja tiettyjen epävarmuustekijöiden(Suomi, Maccelli, Nalli, Järventie) ja perinteisten loukkaantumisten myötä.

Aina on kiva puhua että joku pelaaja on "kallis" tai "Ilveksellä ei ole varaa kuin yhteen/kahteen sentteriin". Siis jos tilanne on todellakin tämä, en väitä että näin ei olisi, niin olisi kiva kuulla mikä on Keräsen hinta ja paljon Ilveksen pelaajabudjetissa on tilaa? En oleta että tähän löytyy tältä palstalta vastaus ja nylyisessä tilanteessa tarkkaa pelaajabudjettia ei varmasti ole toimistollakaan pystytty lyömään lukkoon.

Sen sijaan muistelisin että Jalon tultua remmiin, oli puhe että Ilves kasvattaa vuosi vuodelta pelaajabudjektia ja Uros-areenalle saadaan kilpailukykyinen joukkue. Tämä yhtälö ei pitemmällä aikavälillä ole edes realistinen jos Ilves ei pysty kamppailemaan samoista pelaajista kuin kilpailijat, eli top 4 joukkueet. Nyt tiedetään että Ilves ylitti yleisötavoitteet, sai useammat NHL-korvaukset. Toki edelleen ei tiedetä paljon budjetissa on tilaa, mutta jos katsotaan tätä listaa: Tässä ovat Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020–2021

Niin itse väitän että, kun ottaa huomioon:
- sisään-ulos lähteneet.
- NHL-korvaukset, yleisötavoitteiden ylitykset
- kasvava pelaajabudjekti?

Niin tämän hetkisessä joukkueessa on tilaa vielä useammalle vahvistukselle.

Kuten aikaisemmin sanoin, niin on kuitenkin hedelmätöntö pohtia keskustelupalatalla puolesta tai vastaan hankintoja talouden näkökulmasta. Koska kukaan ei tiedä tarkkoja pelaajien palkkoja ja seurojen ilmoittamat pelaajabudjetitkin ovat vain suuntaa antavia. Välillä vain joku keskustelija tulee sanomaan, että nyt ei ole enään varaa... Ja oletus ei perustu yleensä mihinkään. Sitten kesken kauden yleensä samat nimimerkit kuitenkin vaativat vahvistuksia.

Itse olen tuonut esiin, että nykyisessä tilanteessa en odota vahvistuksia ennen kuin ensi kauden tilanne selkiytyy. Keräsen hankinta olisi hieno jos se kattaa vähintään kauden 21-22. Nykyiset kokoonpano hahmotelmat / tarpeet eivät ole realistista tehdä sen mukaan kuka on kallis ja paljonko on varaa hankintoihin, jos ei kyseistä dataa ole käytettävissä. Sen sijaan jos haluaa taistella top 6 paikasta niin on realistisempaa hahmotuksissa verrata kokoonpanoa muihin top 6 joukkueisiin ja esimerkiksi edellisen kauden kokoonpanoihin, mitä menestys vaatii.

Mitä Keräseen tulee niin viime kauden pistekeskiarvolla olisi ollut Ilveksen sisäisessä pörssissä neljäntenä heti Suomen, Ruotsalaisen, Leinon ja Meskasen jälkeen. (En laskenut Pukkaa). Sitä edellisellä Liiga-kaudella piste per peli Kookoossa, joka oli parempi kuin yhdelläkään Ilvesläisellä. Välissä kausi ruotsissa ok pisteillä. En oletakkaan että Keränen olisi halpa, mutta tasoltaan selkeä vahvistus.

Olisi itseasiassa kiva kuulla nimimerkki @raipe1993 missä menee se raja että Keräsen hinta/laatu suhde täsmää. Tai siis minkä takia pitää hankkia mielummin uusi Jasse Ikonen, mutta ei uutta Kerästä. Paljon näillä pelaajilla on hinnassa eroa 50%? Saako Rautiaisen ja Jassen palkoilla yhden Keräsen? Sakko Leinosta säästetyillä euroilla + siirtokorvauksella Myttysen. Okei ehkei näihin ole realistista vastata, mutta jokainen voi ajatella kuinka tyhmää on lähteä arvioimaan pelaajien hintalappuja, jos niistä ei ole julkista tietoa.

Ennen kuin joku tulee sanomaan että Jalo, Koskela hoitaa homman, niin luotto ollut 100% näihin herroihin.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kuten aikaisemmin sanoin, niin on kuitenkin hedelmätöntö pohtia keskustelupalatalla puolesta tai vastaan hankintoja talouden näkökulmasta...
...mutta jokainen voi ajatella kuinka tyhmää on lähteä arvioimaan pelaajien hintalappuja, jos niistä ei ole julkista tietoa.

Olen täysin eri mieltä.


Joukkueen kokoaminen on nimenomaan tasapainoilua talouden ja saatavilla olevien pelaajien laadun välillä. Fantasiarostereita ilman talouden pohtimista voi toki rakennella, mutta minä taasen pidä s i t ä kovin hedelmällisenä.


Ja ei, tarkkoja palkkoja ei kukaan tiedä, mutta pelaajien hintahaarukkaa voi arvioida edellisien kausine perustella ja siitä, millaisen pelaajabudjetin joukkueessa pelaaja edelliskauden pelasi.

Näihin katsantoihin viitaten sanoisin, että Keränen on ykköshintakorin miehiä, ja koska laitureista ei niinkään ole pulaa.. en miestä hankkisi (toki tuo reunaehto Suomen ja Maccelin lähdöstä on relevantti)


Ilves tarvitsee sentterin, mielellään kaksi.


Ikonen saanee sen näyttöpaikansa kakkosentterintontilla ja Saarelan odotetaan tähän antavan kisaa. Mutta se ykkössentteri puuttuu ja sen olisi oltava kokeneempaa kaartia. Jotain "keräsiä" ei pidä hankkia niin kauan kun ykkössentterin tontti on täyttämättä. Tohon runkoon siitä on oltava valmis maksamaan pientä ylihintaa (ja siis siksi pitää sukanvarressa rahaa, eikä ostella ”keräsiä”), koska muutenhan paketti on aika hyvin kasassa.



Koronan vaikutukset on sitten eriasia, ja sen suhteen emme voi tulevasta vielä tietää.. silläKin spekulointi toki kuuluu keskustelupalstoille
 

raipe1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sharks
En myöskään pidä kovin järkevänä joukkueen rakentamasta pohtimatta taloudellisia seikkoja, vaikka tarkkoja lukuja ei olekkaan tiedossa.

Jasse Ikonen oli mukana Esimerkkinä laiturista, joka voisi olla mukana kilpailemassa rotaatiossa. Ei millään tavalla hintavertailussa Keräseen, vaan lähinnä tason mukaan.

Itse koen aika mahdottomaksi ajatukset pelaajabudjetin nostosta nykyisen taloustilanteen vuoksi. Nuo lausonnothan on annettu ennen koronaa. Mielestäni sanoinkin, että normaalisti varmaan olisi hankittu Myttynen, tai sitten vaikka se Keränen, joka pelaajatyypiltään on mielestäni vähemmän sitä mitä kaivataan. Nyt jo katsomalla muiden rostereita voi päätellä, että tuskin hankitaan.

Keräsen hinta on varmasti suhteellisen kallis. Ilves joutuu kuitenkin satsaamaan isosti siihen ykkössentteriin, joten vaikeaa nähdä rahaa löytyvän vielä Keräseenkin.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves joutuu kuitenkin satsaamaan isosti siihen ykkössentteriin, joten vaikeaa nähdä rahaa löytyvän vielä Keräseenkin.
Samaa mieltä. Ykkösketjun keskushyökkääjä on pakko hankkia, ja sellaista ei halvalla saa. Lisäksi rahaa pitäisi varata toisaalta maalivahtiin, jos osoittautuu, ettei Mäkiniemi/Kolppanen kumpikaan riitä ykköseksi, ja toisaalta kakkosketjun keskushyökkääjään, jos osoittautuu, ettei Ikonen/Mieho/Saarela/Vainionpää kukaan riitä kakkosketjuun. Kärkiketjujen laitahyökkääjiin panostaisin vain, jos sieltä poistuu joku (lähinnä Suomi). Puolustus on valmis.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suomi-x-Meskanen
Maccelli-Ikonen-Ikonen
Keränen-Saarela-Antonen
Vartiainen-Vainionpää-Mieho
Lepaus/Järventie/Päkkilä/Nalli

Olisihan tuo aika huikea hyökkäys laitureiden osalta. Vähän vaikea uskoa, että tuohon tuodaan enää laituria ellei sitten Suomi/Maccelli pelaa muualla. Onhan tuo Lepin paikka rotaatiossa tuhlausta.

Tillu tietää paremmin mikä Eemelin ja Matiaksen tilanne on. Jos jompikumpi lähtee, niin heti olisi kyllä Keräselle käyttöä. Maalejahan se mies tekee tehokkaasti. Ja siinä olisi myös se viivatykki, jos pakit ei kykene.
 

Kyle

Jäsen
Olen täysin eri mieltä.


Joukkueen kokoaminen on nimenomaan tasapainoilua talouden ja saatavilla olevien pelaajien laadun välillä. Fantasiarostereita ilman talouden pohtimista voi toki rakennella, mutta minä taasen pidä s i t ä kovin hedelmällisenä.


Ja ei, tarkkoja palkkoja ei kukaan tiedä, mutta pelaajien hintahaarukkaa voi arvioida edellisien kausine perustella ja siitä, millaisen pelaajabudjetin joukkueessa pelaaja edelliskauden pelasi.

-------


Koronan vaikutukset on sitten eriasia, ja sen suhteen emme voi tulevasta vielä tietää.. silläKin spekulointi toki kuuluu keskustelupalstoille

Sisään on tullut Joni Ikonen, Vartiainen ja Airola.

Lähtökohtaisesti Airolan pitäisi olla yksi joukkueen halvimpia pelaajia, Vartiainen matalan profiilin pelaaja ja vaikka Joni Ikosta on sovitettu paikotellen kakkossentterin rooliin, niin oikeasti palkkakulut eivät saa olla lähtökohtaisesti lähellekkään Leinon luokkaa. Leino tuli Ilvekseen Suomen mestarina, Ikonen on käytännössä ollut kaksi vuotta pelaamatta ja Liiga kokemus on lähinnä näennäistä.

Ensinnäkin onko kenelläkään toimiston ja pelaajien lähipiirin lisäksi tiedossa millaisella korvauksella lainapelaajat Dostal, Thompson ja Ruotsalainen on kiekkoillut Ilveksessä? Ilveksellä on varmasti Rautiaisen, Leinon, Laitamäen ja Jassen palkkojen verran säästynyt budjettia. Ohan jo pelkästään näissä lainamiehissä sen verran spekulaatiota, että jos yleensä toisen käden kautta tulevat tiedot menee metsään, niin kokoonpano hahmotelmat budjetti mielessä on turhia. Siinä mielessä jos mietitään että korvataan pelaaja X-> Y:llä se on paljon hedelmällisempää.

Mutta näilläkään ei ole mitään merkitystä sen suhteen millaisena potenttiaalina näen Keräsen hankinnan. Kun aikanaan syksyllä kiekko tippuu jäähän, alkaa samalla ainakin Maccellin, Suomen, Lepauksen ja Antosen viimeinen kausi nykyisestä sopimuksesta. Voi olla varma että samaan aikaan Liigasta noin 15 eri joukkuetta alkavat pikkuhiljaa heittämään verkkoja vesille kauden 21-22 hankintojen suhteen. Kuten sanoin Keränen olisi kovaa valuuttaa siinä kohtaan kun aletaan miettiä kaudelle 21-22 pelaajia ja todennäköisesti Keränen haluaa pidemmän kuin vuoden sopimuksen. Pahimmassa tapauksessa alle vuoden päästä Suomi ja Maccelli ovat molemmat menossa muualle(P-Amerikkaan), sekä Lepauksesta ja Antosesta ainakin toinen kenties suuremman roolin/paremman palkan perässä toiseen joukkueeseen. Näistä Lepauksenkin on tosin annettava lisänäyttöjä ensi kaudella, että olisi sopimusneuvotteluissa mukana Ilveksen kanssa.

Se että korona varmasti viivästyttää ensi kauden pelaajien kanssa tehtäviä sopimuksia, niin se tuo sellaisen lisämausteen että mikäli sopimukset kaudelle 20-21 venyvät syksylle, niin samaan aikaan alkavat pelaajat pikkuhiljaa neuvottelemaan kauden 21-22 sopimuksia. Siinä missä me fanit pohdimme tällähetkellä millaisella kokoonpanolla lähdetään mahdollisesti neljän kuukauden päästä starttaavaan kauteen, on joukkueiden johdon oltava jo hyvin perillä sitä seuraavan kauden kuvioista.
 

Kyle

Jäsen
Suomi-x-Meskanen
Maccelli-Ikonen-Ikonen
Keränen-Saarela-Antonen
Vartiainen-Vainionpää-Mieho
Lepaus/Järventie/Päkkilä/Nalli

Käytännössä laituri osastolla Jasse olisi korvattu Vartiaisella ja Rautiainen Keräsellä. Ensin mainittu todennäköisesti hitusen halvempi, jälkimmäinen kalliimpi, mutta samalla näkisin että Keränen on myös parannus Rautiaiseen. Mielestäni ihan realistinen spekulaatio vielä tässä vaiheessa vaikka sentteri tai kaksi tulisikin.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sillä erotuksella, että Meskanen on nyt mukana kauden alusta asti. On varmasti kohtuu kovapalkkainen mies hänkin.

Tillu tietää onko tuo realistinen nippu näin korona-aikana. Toivottavasti on, mutta epäillä sopii.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös