Ilveksen pelaajistoa koskevat huhut, spekulaatiot ja toiveet

  • 2 405 618
  • 6 701

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Itse olen ainakin tyytyväinen hyvin maltilliseen pelaajaliikenteeseen. Viime kausi jäi kesken ja rahoja sitä kautta saamatta. Tuleva kausi aloitetaan vajaille katsomoille ja sen jatkumisesta ei ole mitään takeita. NHL- stuntteja on useampi ja heistä ei taida meille paljon kuluja tulla. Uusiin pelaajiin ei montaa euroa ole käytetty ja se on hyvä tässä tilanteessa. Muutama kilpailija on hyvin rahaa käyttänyt hankintoihin, niin en näe mitään järkeä miksi pelaajia haalimalla haettaisiin väkisten menestystä tilanteessa missä kukaan ei tiedä monta kierrosta pelataan?
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Allekirjoitan täysin yllä olevan. Ei tuohon jengiin kannata mitään kalliita äijiä enää hankkia. Joku vain tilalle, kun Ruotsalainen lähtee ja sillä hyvä.
 

arkunnaula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Ilves, Koovee, Uplakers
Juu samoilla linjoilla, koska tällä hetkellä tossa ryhmässähän ei ole mitään vikaan (paitti loukit) ja jos tolla nimilistalla ei pärjää tämän hetken liigassa niin sitten siellä on Jokke ja Pomo pistettävä kiertoon. Luotan silti täysin tämän hetken joukkueeseen ja taustaryhmään toki myös. Isoin pelko on tosiaan se kauanko kausi kestää!? Nyt kannattaa edetä maltilla vaan. Antaa Myttysen pelata golffia rauhassa ja Keräsen puhallella muniin. Kyllä pojat töitä löytää kun aika on kypsä.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itsellä on ekaa kertaa 15 vuoteen, kun kauden aloitus ei kiinnosta pätkän vertaa. Todennäköisyys sille, että kausi pelataan läpi playoffeja myöten on melko pieni, jos toimivaa rokotetta ei saada liikkeelle. Siksi pidän vain positiivisena, jos Ilveksen joukkue on halpa.
 

Kyle

Jäsen
Itse olen pyöritellyt mielessäni Lukas Dostalin arvoa Ilvekselle ensiksi pelillisellä puolella ja sen jälkeen sitä paljonko olisi valmis maksamaan euroja Dostalin tasoisesta maalivahdista. Dostal:n pitäminen seuraavina vuosina Ilveksessä lienee utopiaa, koska mies lähtee valloittamaan jääkiekkoilijan unelmaa, pelipaikkaa NHL:ssä. Mutta jos kuvitellaan, että NHL:ää ei olisi tai että Dostalin klooni olisi olemassa, jolle pitäisi tällä hetkellä kirjoittaa jatkosopimus. Koska kirjoitus on kuvitelmaa, niin koronan tuomaa taloudellista syöksyä emme huomio.

Nopealla googlettamisella löysin tälläisen linkin SM-liigaseurojen pelaajabudjeteissa selviä eroja – kallein joukkue maksaa yli tuplat halvimpaan verrattuna josta selviää että Ilveksen viime vuoden budjetti oli 2,2 miljoonaa. Oliko se sitten tasan sen vain alle, ei nyt ole väliä, puhutaan pyöreesti 2 miljoonan budjetista +/- 0,2.

Paljonko jääkiekko joukkue on valmis maksamaan ykkösmaalivahdille? NHL:ssä on palkkakatto, joka hieman rajaa suoraa vertailua Liigan palkkoihin, mutta ehkä sieltä voidaan jotain matkia. NHL:ssä sentään on palkkatiedot julkisija, joten sieltä on helppo ottaa vertailuja. Dostalin asema kiistattomana Ilveksen MVP-pelaajana on tällähetkellä mielestäni samaa luokkaa, mitä Montrealin pitkäaikasen maalivahdin Corey Pricen asema on heille. Tällä kaudella Montreal maksaa maalivahtikaksikolle 14,9 miljoonaa euroa. Corey Pricen osuus on 10,5 miljoonaa, pitää huomioida että kakkosmaalivahti Jake Allen on NHL-mittapuullakin kallis kakkosmaalivahti. Kun Price teki viimeiseimmän 10,5 miljoonan vuosiansiot tuovan sopimuksen Canadiensiin, oli NHL:n palkkakatto joukkuetta kohti 79,5 miljoonaa. Pricen osuus koko Montrealin kokoonpanosta oli 13,2%. Tulevalla kaudella maalivahtikaksikon osuus Montrealin palkoista on 14,9 milj. / 81,1 milj = 18,3%.

Jos Ilveksellä olisi mahdollisuus tehdä jatkosopimus Dostalin kanssa, voisimme unohtaa kalliin kakkosmaalivahdin. Vedetään siis kakkosmaalivahdin palkka puoliksi mitä Montreal maksanut ja pyöristetään laadukkaan ykkösmaalivahdin palkaksi 14 % koko joukkueen palkasta.
Jos Ilveksen pelaajabudjetti olisi 2,2 miljoonaa euroa. Ja Dostalin merkitys Ilvekselle arvostettaisiin saman suuruiseksi tai ainakin suuntaa anatavaksi kuin Pricen merkitys Montrealille, niin Dostalin vuosipalkka olisi 308 tuhatta euroa. Tämä olisi siis 14% koko joukkueen palkasta.

Kuten sanoin niin NHL:ssä oleva palkkakatto omalta osaltaan vääristää vertailua, mutta kumpaan suuntaan ei voi suoraan sanoa. Toki Montrealilla olisi varaa rikkaana seurana maksaa kenttäpelaajille enemmän ilman palkkakattoa, jolloin Pricen osuus koko palkasta pienenisi. Vastaavasti nyt palkkakatto aikana GM:t joutuvat aidosti pohtimaan paljonko yhdelle yksittäiselle pelaajalle ollaan valmiita maksamaan. Pricen osuus n. 13 % ei edes ole isoin yksittäisistä pelaajista, mutta maalivahtien kohdalla se taitaa olla.

Mitä tuo 308 tuhatta euroa sitten tarkoittaa?


Siellä on lueteltuna Liigan viisi kalleinta pelaajaa ja tuohon listaan Dostal nippanappa tippuisi listan kakkoseksi. Kyseinen lista perustuu verotietoihin eikä täten olisi täysin vedenpitävä, mutta suuntaa antava. Olisiko Dostal sitten ollut viime kaudelle Ilvekselle tärkeämpi pelaaja, kuin Korpikoski TPS:lle. Kyllä varmasti. Kuten olisi ollut joukkueelleen tärkeämpi kuin kukaan listan viidestä pelaajasta omalle joukkueelleen. Samoiten sekä TPS:llä, että Kärpillä on maksukykyä enemmän kuin Ilveksellä ja heillä on myös suurempi pelaajabudjetti kuin Ilvekselle, jolloin yksittäisen pelaajan osuus koko joukkueen palkasta tippuu.

Kuitenkin Dostal on viimeisellä kolmella kaudella, lasken tämän nykyisen kolmaneksi kaudeksi, ollut Ilveksessä sen verran merkittävässä asemassa, että on mielekästä oikeasta pohtia kuinka suuri on hänen arvo Ilvekselle. Jos Dostalille maksettaisiin 308 000 euroa, niin sillä kykenisi kilpailemaan ainakin suht pitkälle myös Sveitsin-, Ruotsin- ja Saksan-liigojen kanssa. Tälläinen skenaario voi tulla esiin jos Dostal esimerkiksi syystä tai toisesta ei pääse NHL-kokoonpanoon parin vuoden sisällä ja palaakin eurooppaan.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
@Kyle En tiedä verotuksista, mutta väitän että kyllä Sveitsissä Dostalille voitaisiin maksaa "helposti" tuplat tuohon 300te. Eli rahalla Ilves ei kyllä pystyisi kilpailemaan. Toki tyttöystävä on täältä, ja viihtyy ilmeisesti muutenkin hyvin, niin siinä toki olisi mahdollisuus "kotiseutualennukseen".

e. Muuten todella erinomaista pohdintaa, tuo vain pisti silmään.
 

Kyle

Jäsen
@Kyle En tiedä verotuksista, mutta väitän että kyllä Sveitsissä Dostalille voitaisiin maksaa "helposti" tuplat tuohon 300te. Eli rahalla Ilves ei kyllä pystyisi kilpailemaan. Toki tyttöystävä on täältä, ja viihtyy ilmeisesti muutenkin hyvin, niin siinä toki olisi mahdollisuus "kotiseutualennukseen".

Tuo on totta ja muutenkin viestini sisältää varmasti joitain asiavirheitä, mutta se ei muuta kokonaiskuvaa. Korpikoski tuli mainittua epähuomiossa, vaikka mies oli sairautensa takia sivussa lähes koko viime kauden ja sikäli oli virhe nostaa hänet esiin.

Dostalin lähdettyä NHL:ään Ilvekselle ei välttämättä tule toista yhtä dominoivaa pelaajaa hetkeen, mutta jos tälläinen tilaisuus tulisi. Olisi mielestäni realistista puhua että Ilveksellä tähän esimerkkiin perustuen, riskinotto voisi olla kannattavaa. Siis palkata Liigan kallein yksittäinen pelaaja. Dostal voisi olla tällähetkellä lähellä tälläistä riskinottoa ja monen mielestä varmasti olisikin. Isossa kuvassa aina ollaan puhuttu, että Kärpillä, Tapparalla, Lukolla, TPS:llä ja HIFK:lla on aina varaa maksaa Ilvestä enemmän. Dostal on yksi esimerkki pelaajasta, joka murtaisi tuon ajattelun. Maalivahdin osalla loukkaantumisriski on mututuntumalla pienempi kuin kenttäpelaajalla ja panos ottelussa on kuitenkin sen 60 minuuttia.

Pitää myös muistaa että harvoin maalivahti on joukkueen kallispalkkaisin pelaaja, joten tuo 300t voi olla yllättävänkin kilpailu kelpoinen hinta Ruotsin tai Sveitsin liigaan. Toiseen sarjaan siirtyminen on aina pieni hyppy tuntemattomaan ja esimerkiksi Sveitsin ja Ruotsin liigoissa, ei nähdä sitä kokonaisvaltaista Dostalia miten hän sitoo fanit ja joukkueen yhteen, sen lisäksi miten hän torjuu kiekkoja maalilla.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Dostalin lähdettyä NHL:ään Ilvekselle ei välttämättä tule toista yhtä dominoivaa pelaajaa hetkeen, mutta jos tälläinen tilaisuus tulisi. Olisi mielestäni realistista puhua että Ilveksellä tähän esimerkkiin perustuen, riskinotto voisi olla kannattavaa. Siis palkata Liigan kallein yksittäinen pelaaja. Dostal voisi olla tällähetkellä lähellä tälläistä riskinottoa ja monen mielestä varmasti olisikin.

Ehdottomasti olisi sen arvoinen. Ja onhan noita liigatasolla todella hyviä maalivahteja täällä viipynytkin ennen Amerikan valloitusta. Dostal on kyllä sillä tasolla, että vaikea uskoo ettei murtautuisi kohtuu nopeasti NHL:n kokoonpanoihin. Tai ainakin vahvaksi AHL-molariksi jolloin on lähempänä isoa showta kuin Suomessa. Mutta toisaalta, samaa kuvittelin aikanaan Lindbäckistä eikä tuokaan oikein ikinä breikannut.

Bottomline, menee samaan porukkaan Toskalan, Raskin ja Lindbäckin kanssa. Uskomaton pelaaja.
 

Kyle

Jäsen
Ehdottomasti olisi sen arvoinen. Ja onhan noita liigatasolla todella hyviä maalivahteja täällä viipynytkin ennen Amerikan valloitusta. Dostal on kyllä sillä tasolla, että vaikea uskoo ettei murtautuisi kohtuu nopeasti NHL:n kokoonpanoihin. Tai ainakin vahvaksi AHL-molariksi jolloin on lähempänä isoa showta kuin Suomessa. Mutta toisaalta, samaa kuvittelin aikanaan Lindbäckistä eikä tuokaan oikein ikinä breikannut.

Ensimmäiseen lauseeseen tietysti nopeasti ajateltuna näin, ainakin Dostalin nykyinen arvo voisi olla euro määrinä omasta mielestäni tuota luokkaa mitä olen pyöritelty. Kuitenkin todellisuudessa joukkueenrakentelun suhteen se, että Ilves maksaa yhdelle pelaajalle +300t tarkoittaisi käytännössä sitä että kaksi top 6 hyökkääjää tai kaksi top 4 pakkia joutuisi jäämään rannalle tiukalle vedetyllä budjetilla. Sekään ei välttämättä riittäisi.
Nykyinen kokoonpano on niin repaleinen, että on vaikea hahmottaa millaisista palasista pitäisi luopua, mutta ajatusleikkinä se voisi olla jotain tämän suuntaista:
Dostal vs. Mäkiniemi, Antonen, Parikka
TAI
Dostal vs. Mäkiniemi, Joo Ikonen, "robertleino"
TAI
Dostal vs. Mäkiniemi, Meskanen, Saarela

Toki fanit mielessään ajattelee sen näin:
Dostal vs. Kolppanen, Roman, Jo Ikonen, Vartiainen

Jälkimmäinen olisi tietysti jackpot, mutta ajatuksen tasolla pitää muistaa että jos yksittäinen pelaaja olisi 14% arvoinen koko budjetista niin jostain oikeasti tärkeästä pitäisi luopua.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Meidän kaikkien ihmisten harmiksi, myös Raumalla pelataan kiekkoa. Siksi selvittelen alla näitä Ilveksen lainoja ja tapoja, joilla Ilves nämä tullee paikkaamaan, jos tarve vaatii:

Ruotsalainen -> hankinta. Keväämmällä lienee edelleen kovia ukkoja ilman töitä, jos kutsu Arelle ison veden taakse tulee. Dostalin kanssa vaikein paikattava.
Maccelli - > Tullee takaisin, jos edes lähtee. 35 pelaajaa on aika vähän näille NHL-porukoille ja paikat täyttynevät todella varmoista korteista.
Hayton -> Lähtee, eikä palaa. Vähän ylimääräinen mies kokoonpanossa. Ehkä tuo sitten kilpailua Romanille tällä hetkellä.
Koppanen - > Ehkäpä paikataan omista. Alaketjujen sentteri kuitenkin.
Välimäki - > Peltolan "tilalle" tuli ja Peltola lie kunnossa, jos lahtö aikanaan tulee.
Thomson - > Airola paikkaa kevyesti, aika pettymys on Thomson ollut Ilves-aikana Liigan puolella.
Dostal - > Kolppanen ja Mäkiniemi saavat kaiketi koittaa paikata Dostyn jättämää aukkoa. Jos ei onnistu, niin joku työtön keikkatähti tuohon.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos koronarajoitukset eivät helpota ja yleisö palaa halliin, niin on vaikea nähdä tilannetta jossa talvella hankittaisiin ykkössentteri ja ykkösveskari. Vielä muutama viikko sitten Jalo arvioi, että Ilveksen on varauduttava 1–2 miljoonan euron tappioihin ilman kulujen karsimista. Tuskin joukkuehenkikään siitä paranisi, jos palkkoja on leikattu ja sitten vielä palkattaisiin lisää väkeä viemään alennuksiin suostuneiden peliaikaa ja -paikkoja.

Näkisin, että kaikki lähtevät paikataan omista ja katsotaan kuinka saappaat täyttyvät.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Jos koronarajoitukset eivät helpota ja yleisö palaa halliin, niin on vaikea nähdä tilannetta jossa talvella hankittaisiin ykkössentteri ja ykkösveskari. Vielä muutama viikko sitten Jalo arvioi, että Ilveksen on varauduttava 1–2 miljoonan euron tappioihin ilman kulujen karsimista. Tuskin joukkuehenkikään siitä paranisi, jos palkkoja on leikattu ja sitten vielä palkattaisiin lisää väkeä viemään alennuksiin suostuneiden peliaikaa ja -paikkoja.

Näkisin, että kaikki lähtevät paikataan omista ja katsotaan kuinka saappaat täyttyvät.

Aika lailla samaa mieltä. Yksinkertaisesti ei kannata ottaa riskiä rahan kanssa tässä vaiheessa. Jos joku tulee, niin olisi pakko olla niitä pari tonnia / kk pelureita eikä niistä taida löytyä merkittävää hyötyä vs. omat + junnut.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Tässä on hirmuinen määrä skenaarioita, joita on mahdoton ennustaa. JOS nhl alkaa niin 35 pelaajan joukkoon mahtuvat Välimäki ja Hayton.

AHL alkaa vielä epävarmemmin ja sinne voivat haluta Thomson ja Ruotsalainen.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Alkaa näyttämään tosiaankin siltä, että joulukuun puolivälin jälkeen rosterista ovat poissa Dostal, Välimäki, Hatakka, Thomson, Ruotsalainen, Maccelli, Hayton, Koppanen, Saarela ja Järventie. Lisäksi mm. molemmat Ikoset lienevät saikulla. Toki nuorten kisoihin osallistuvat palaavat ainakin, mutta kyllä siinä kuukausi saattaa kaikkinensa mennä ilman heitäkin. Joku lainapelaajakin saattaa takaisin tulla, jos hyvin käy.

Ja voihan tällä kaudella vetää pelejä kolmellakin kentällisellä. Tämä on selviytymiskausi muutenkin.
 
Suosikkijoukkue
Koovee
Suomi-Roman-Meskanen
Lepaus-Jon.Ikonen-Antonen
Päkkilä-Mieho-Nalli
Vartiainen-junnu-junnu

Puolustuksessa Airola ainakin tulee mukaan ja toivottavasti Peltolakin kunnossa silloin.

Maalivahtiosasto riittää määrällisesti.

Homma toimii kyllä riittävällä tasolla kunhan molarit pelaa suhteellisen hyvin ja Joni Ikonen on kunnossa.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joni Ikonen tuossa kohtaa ehjänä ja kakkosketjussa... Uskoo ken näkee. Täytyy toivoa, että Joona Ikonen toipuu vuoden vaihteeseen mennessä. Eemelin jälkeen olisi tuon nipun toiseksi tärkein hyökkääjä.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Joni Ikonen tuskin lienee pelikunnossa joulukuussa, onko koko kaudella? Joonaa kaiketi odotellaan tammikuussa? Harvemmin nämä ennusteet Ilveksessä lyhenevät, pikemminkin päinvastoin. Eikö Päkkilä ja Nallikin saaneet vammoja ennen maajoukkuetaukoa? Mikä on heidän tilanteensa? Vartiainenkin on suuri kysymysmerkki.

Suomi-Mieho-Meskanen
Päkkilä-Roman-Antonen
Vartiainen-Lepaus-Nalli
?-?-Airola

Parikka-Peltola
Matinpalo-Elorinne
Salmela-Maalahti
Aho

Mäkiniemi
Kolppanen

Kun nuoret palaavat kisoistaan, ja mahdollisesti Maccelli ja Koppanen leireiltä, niin ehkä tässä kausi saadaan kunnialla läpi, ja sinne sijoille 7-10 runkosarjassa. Viime kaudella tosin junnukisoissa mukana olleet olivat heikkoja sitten kevätkaudella, joten täytyy toivoa, että nyt taso säilyisi, eikä väsy iske.
 
Viimeksi muokattu:

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos uusista änärin suunnitelmista haetaan Ilveksen kannalta jotain positiivista, niin se on tuo väljä otteluohjelma. Tuolla nyt suunnitelmissa olevalla mallilla kokoonpanon ei välttämättä tarvitse olla kovinkaan laaja. Tätä vasten rima jättää välimallin kaverit Liigaan voi olla matala.
 

Kyle

Jäsen
Ja voihan tällä kaudella vetää pelejä kolmellakin kentällisellä. Tämä on selviytymiskausi muutenkin.

Että jos esim. lainat/lainoja lähtee niin pyöritellään sormia? Vai hankkisitko nyt jo noin 30 pelaajan ringin, että ei tuntuisi missään jos, kuukauden, kahden tai kolmen päästä muutama pelaaja poistuu?

Olettaisin että kun ylipäätänsä saadaan tieto koska NHL aloittaa leirit, kuvittelisin että min. kuukausi ennen leiriä. Niin eiköhän sinne kutsuttavat pelaajat saa tiedon siinä vaiheessa ja sitä myöten seurakin. Että tuskin Ilvekselle tulee tieto poistuvista pelaajista sinä päivänä kun pelaajat lähtevät, vaan saavat vähintään kuukaudenpäivät aikaa reagoida.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Että jos esim. lainat/lainoja lähtee niin pyöritellään sormia? Vai hankkisitko nyt jo noin 30 pelaajan ringin, että ei tuntuisi missään jos, kuukauden, kahden tai kolmen päästä muutama pelaaja poistuu?

Olettaisin että kun ylipäätänsä saadaan tieto koska NHL aloittaa leirit, kuvittelisin että min. kuukausi ennen leiriä. Niin eiköhän sinne kutsuttavat pelaajat saa tiedon siinä vaiheessa ja sitä myöten seurakin. Että tuskin Ilvekselle tulee tieto poistuvista pelaajista sinä päivänä kun pelaajat lähtevät, vaan saavat vähintään kuukaudenpäivät aikaa reagoida.
Eikö Ilveksellä jo ole noin 30 pelaajan rinki? Eli pistetään 40 pelaajan. En peukaloiden pyörittelystä tiedä, mutta jos ei rahaa ole ja kaudesta tulee toista miljoonaa euroa persnettoa, niin enpä usko, että juurikaan pelaajia hankitaan, sellaisia joille palkkaakin pitäisi maksaa.

Mutta tämä tuleva miehistövaje on tosiaan ollut ennakoitavissa jo pitkän aikaa, joten eiköhän tähän jotain ole suunniteltu? Toivotaan ainakin.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onneksi Tillu Koskela on nykyään Ilveksen urheilujohtaja. Tässä voi luottaa siihen, että miehellä on kokoajan joku suunnitelma millä joukkue pidetään iskukykyisenä. Eikä se suunnitelma ole mikään painitrikoiden ostaminen tai ulkoilmaottelun järjestäminen.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Onneksi Tillu Koskela on nykyään Ilveksen urheilujohtaja. Tässä voi luottaa siihen, että miehellä on kokoajan joku suunnitelma millä joukkue pidetään iskukykyisenä. Eikä se suunnitelma ole mikään painitrikoiden ostaminen tai ulkoilmaottelun järjestäminen.
Reagointi syksyn loukkaantumisten suhteen on ollut erittäin onnistunutta ja pitänyt Ilveksen iskukykyisenä.

Pakko kuitenkin todeta, että mikäli tämän kauden hankinnat olisivat onnistuneet, niin Ilveksen tilanne olisi paljon parempi lainojen lähtiessä. Ikonen ja Roman olivat epäonnistumisia. Nämä sentterihankinnat kun olisivat onnistuneet, niin näyttäisi sekin osasto pikkuisen erilaiselta, vaikka Arttu lähtisikin.

Ensi kaudeksi on onnistuttava paljon paremmin. Silloin paikattavana on todennäköisesti myös Parikan, Suomen ja Maccellin jättämät aukot. Toki korona sekoittaa ensi kauttakin vielä vahvasti, monella tapaa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
ja sinne sijoille 7-10 runkosarjassa.

En näe mitään perusteita tai merkkejä siitä, että Ilves tappelisi sijoista 7-10 NHL miesten poistuessa. Sijat 3-6 pitäisi olla täysin saavutettavissa niin materiaalin kuin pelitavan suhteen (ne kun jatkaa yhtenäistä linjaa änärimiesten poistuessakin).

Lukko, Tappara ja Kärpät ovat materiaaliltaan kovempia, ja vaikka HIFK:n voisi löydä samaan nippuun, ei Pikkaraisen valmennuksessa tulla kärkisijoista taistelemaan. Tapolan vasara nyt tyypillisesti on hidas liikkeellelähtijä kokeneella nipulla ja noussee kärkikahinoihin. Kärpissä leveyttä riittää, samoin Lukossa, mutta KooKoo ja Ilves on kärkikolmikon takana tiukasti kamppailevat joukkueet.

Pelicansia syö änärilähdöt terävästä kärjestä Ilveksen lailla, mutta laajuutta ei ole samassa suhteessa jatkavassa nipussa. KalPakaan ei pystyne tasoaan säilyttämään, Raipen johdolla ei TPS tuolta nouse… lopuista ei ole uhkaa.



Odotan että Ilves saavuttaa sijat 3-6 runkosarjassa jos NHL alkaa.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En näe mitään perusteita tai merkkejä siitä, että Ilves tappelisi sijoista 7-10 NHL miesten poistuessa. Sijat 3-6 pitäisi olla täysin saavutettavissa niin materiaalin kuin pelitavan suhteen (ne kun jatkaa yhtenäistä linjaa änärimiesten poistuessakin).

Lukko, Tappara ja Kärpät ovat materiaaliltaan kovempia, ja vaikka HIFK:n voisi löydä samaan nippuun, ei Pikkaraisen valmennuksessa tulla kärkisijoista taistelemaan. Tapolan vasara nyt tyypillisesti on hidas liikkeellelähtijä kokeneella nipulla ja noussee kärkikahinoihin. Kärpissä leveyttä riittää, samoin Lukossa, mutta KooKoo ja Ilves on kärkikolmikon takana tiukasti kamppailevat joukkueet.

Pelicansia syö änärilähdöt terävästä kärjestä Ilveksen lailla, mutta laajuutta ei ole samassa suhteessa jatkavassa nipussa. KalPakaan ei pystyne tasoaan säilyttämään, Raipen johdolla ei TPS tuolta nouse… lopuista ei ole uhkaa.



Odotan että Ilves saavuttaa sijat 3-6 runkosarjassa jos NHL alkaa.
Kieltämättä mielenkiintoinen näkemys, että NHL-lainojen lähtiessä tiputus olisi noin raju. Ennen kauden alkua, kun tiedossa oli vain Maccellin laina, Ilvestä mm. sijoiteltiin asiantuntijoiden ja muiden palstalaisten toimesta TOP 6 joukkoon. Amerikoista kevääksi uskon tulevan takaisin vähintään kaksi pelaajaa, todennäköisesti Koppanen ja Maccelli.

@Tarinankertoja muiden joukkueiden analyyseistä olen muuten samaa mieltä paitsi Kärppien osalta. Ei tuo materiaali omasta mielestäni hirveästi Ilvestä parempi ole, Kärpille ja Lukolle ainakin häviävät. Kärki on terävä, todella terävä, mutta aika harmaata massaa muuten. Mielenkiintoisia nuoria pelaajia taas löytyy, kuten aina, mutta ykköskentän jälkeen kenttäpelaajat eivät mitään pelkoa hirveästi herätä. Varsinkin, kun Lukon ja Tapparan kokoonpanoihin vertailee.
 

Kyle

Jäsen
Ylipäätänsä ennen kauden alkua tai viimeistään siinä vaiheessa, kun NHL-lainoja alkoi tippuja, oli karkeasti kahta koulukuntaa. Joko otetaan NHL-lainoja tai sitten ei. Kaikki tiesi molempien vaihtoehtojen riskit, eli sen että he eivät todennäköisesti pelaa Ilveksessä keväällä kun alkaa pudotuspelit. Ilveksessä oltiin lähes yksimielisiä(kannattajien keskuudessa) että nautitaan heistä syksyllä ja kerätään heidän johdolla pisteitä mahdollisimman paljon, eli kurotaan kevättä kohti etumatkaa kilpailijoihin. Edelleen se että NHL-lainat lähtevät jossain kohtaa, ei pitäisi olla mikään "menetys" vaan he olivat/ovat kiva bonus syksyn peleihin.
Juuso Välimäki on vielä bonuksen bonus erikseen. Kun Niko Peltola ennen kauden alkua loukkaantui, monet pitivät ennakkoon Ilveksen ykköspuolustajan loukkaantumista pahimpana mahdollisena menetyksenä ja kuului epäsuoria lainauksia "häntä ei voi kukaan korvata". Se että Välimäki tuuraajana on vielä Peltolaa astetta kovempi pelaaja, on poikkeuksellista, kun normaalista tässä vaiheessa mentäisiin joko reservillä tai jostain Mestiksestä kaivettaisiin Liiga-kokemusta omaava puolustaja.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Pelicans vs Tappara
  • 2.56
  • 3.50
  • 2.60
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös