Ilveksen pelaajistoa koskevat huhut, spekulaatiot ja toiveet

  • 2 406 314
  • 6 701

Cream

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Jesse Niinimäki
Onko Hifk:lla annettu julkisuuteen mitään "The tiedotustilaisuus"-päivämäärää vai miksi he eivät julkaisisi Roope Hintzin sopimusta samointein mikäli sellainen olisi. Toistaiseksi Ilves on pystynyt pitämään kiitettävän hyvin salassa huhut 2.5 tapahtuvasta joukkueen julkaisusta, virallisia julkaisuita ei ole tietenkään ollut uusista pelaajista, mutta toistaiseksi lähtiöitäkään ei ole.

HIFK:lla on oma risteilynsä 7. toukokuuta, jolloin sopii sopimuksia (ilmeisesti) odotella. Toisin sanoen, jos Ilves ei toinen päivä julkaise Hintzin jatkosopimusta, on suuntana Helsinki.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
HIFK:lla on oma risteilynsä 7. toukokuuta, jolloin sopii sopimuksia (ilmeisesti) odotella. Toisin sanoen, jos Ilves ei toinen päivä julkaise Hintzin jatkosopimusta, on suuntana Helsinki.

Nyt viimeisenä parina vuotena HIFK on julkaissut ensimmäisten uusien pelaajien sopimukset heti 30.4 eli kun pelaajien edelliset sopimukset menevät umpeen. Risteilylle asti ei olla taidettu pahemmin jättää julkaisuja vrt. Penan aika.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Taisi olla ensimmäinen pelaaja, jonka näin äkkiseltään muistan sanoneen että joulukuussa alettiin sopimusta tehdä. Sehän taitaa kuitenkin virallisesti olla edelleen kiellettyä neuvotella pelaajien kanssa kauden aikana. Totta kai näin siis kaikki tekee, mutta harvemmin näiden kuulee sitä ääneen sanovan.

Tulipahan tällekin kaudelle se pelaaja, joka lähtee hakemaan "isompia haasteita" liigan sisältä. Jatkaa samaa sarjaa Raskin, Soinnun, Kantolan, Korhosen ja Keräsen kanssa.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitä sitä kieltämäänkään, kaikkihan niistä Roopen neuvotteluista tiesi, ja kaikki joukkueet niitä myöskin käyvät kesken kauden.

Kaikkea hyvää vaan Roopelle. Jostain syystä hyytyi pahasti kesken kauden, toivottavasti kyse ei ollut IFK-sopimuksesta, sillä se antaisi kuvan aika heikolla asenteella varustetusta kaverista.

Oli miten oli, tää on taas niitä menetyksiä jotka kirpaisevat kovaa. Roope sanoo haastattelussa haluavansa pelata sentterinä. Meillähän niistä senttereistä nimenomaan on pulaa, jos tänne joudutaan raijaamaan Flinckejä. Nyt lähtee sitten taas yksi hemmetin lupaava kasvatti muualle puhkeamaan kukkaan, ei tunnu hyvältä.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ensin huoltaja "paljasti", että Kessel jatkaa ja nyt fysiikkavalmentaja, että Savilahti jatkaa... Säästäkää nyt jotain yllätystä siihen varsinaiseen tiedotustilaisuuteen.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joo vaikea nähdä tätä pointtia näissä pitkälle venytetyissä "massiivisissa". Ei nykyaikana pysy näin pitkää aikaa hommat salassa. Vielä on vajaa pari viikkoa julkaisuun aikaa, mutta eiköhän se anti aika lailla tässä ole:

Toivonen, Niemi, Fagerudd, Vittasmäki, Vihko ja Flinck uusina + Kesselin, Tyrväisen ja Savilahden jatkot. Siihen sitten junnujen sopimuksia päälle. Tuossakin on jo paljon hyvää, mutta toivottavasti saadaan edes joku varsinainen uutinenkin.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ensin huoltaja "paljasti", että Kessel jatkaa ja nyt fysiikkavalmentaja, että Savilahti jatkaa... Säästäkää nyt jotain yllätystä siihen varsinaiseen tiedotustilaisuuteen.
Vaikea sanoa, etä miten suunnitelmallista tämä on, mutta mielestäni kuitenkin fiksu veto "paljastaa" Savilahden jatko juuri nyt, kun on alkamassa keskustelu, että "no niin, kaikki meidän junnut hukataan".
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Kyllä tämä lipsauttelu aika harkitulta tuntuu...
Kun tuli tippuminen play offseissa, niin lipsahti Tyrväisen jatko..
Kun tuli tieto Hintzin menettämisestä, niin lipsahti Savilahden jatko...
Tyhmempikin tässä osaa kahteen laskea...
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Risteily on sitten ensi viikolla ja joukkue selviää. Jännä nähdä tuleeko yhtään yllätysnimeä mukaan. Perinteisesti noita ei-huhuissa-esiintyneitä on ollut vähänlaisesti kun Ipan toimisto vuotaa infoa kuin seula. Nyt toki Savilahti iyan tarkoituksella.

Case Hintz kyllä vituttaa kuin pientä oravaa kun käpy oli jäässä ja hampaat kipeet. Yli 10 vuoteen ensimmäinen NHL-tason prospekti ryssitään kuin Granlund konsanaan. Sitä en tiedä paljonko Ilveksen omalla tekemisellä olisi tähän voitu vaikuttaa ja millä kannustimilla lähti, mutta kyllä harmittaa. Onnea vaan valitsemallasi polulla.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei toi Savilahden jatkosoppari mun kohdalla ainakaan paljoa Hintzin lähtöuutista pehmitellyt. Kaikella kunnioituksella Savilahtea kohtaan (hyvä että pysyy Ilveksessä) niin Hintz on kuitenkin potentiaaliltaan ja imagomerkitykseltään täysin eri luokan pelaaja.

Pakko on jonkin verran kyseenalaistaa Hintzin (tai hänen agenttinsa) ratkaisua. Kyllä ensi kaudella Ilveksestä olisi ihan riittävästi haastetta löytynyt vaikkapa ykkössentterin paikan saavuttamisen muodossa. Jos peli kulkee niin HIFK on hyvä paikka pelata, mutta jos kaikki ei mene putkeen niin huomattavasti helpommin siellä jää pieneen sivurooliin kuin Ilveksessä. Mikä ei kehityksen kannalta ole välttämättä hyvä juttu. Toki asian voi nähdä niinkin, että HIFK:n kovempi taso ja ison roolin epävarmuus saa laittamaan kaiken likoon eri tavalla kuin varmempi vastuullinen rooli. Omasta mielestäni alle parikymppinen huippulupaus tarvitsisi kuitenkin ennen kaikkea peliaikaa ja vastuuta kehittyäkseen. Kyllä niitä isompia haasteita ehtii sitten myöhemmin uralla kokeilemaan. Hintz on toistaiseksi kuitenkin pelannut vasta yhden syyskauden hyvällä tasolla aikuisten sarjoissa. Seuraava looginen askel olisi mielestäni ollut hyvän pelitason vakiinnuttaminen kasvattajaseurassa eikä ahnehtiminen suoraan suurennuslasin alle taistelemaan vastuullisesta roolista yhteen liigan nimivahvimmista joukkueista.

No, aikahan tuon näyttää oliko ratkaisu hyvä Hintzin urakehityksen kannalta vai ei. High risk - high reward, kaiken mennessä putkeen voi olla loistava, nopea tie huipulle, mutta riski kehittymisen hidastumiseenkin on olemassa.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kun lukee kirjoituksia lähinnä muualta, niin on erikoista huomata taas peri-ilvesläinen lähtijän dissaaminen. Jotta saa käsityksen Roopen poikkeuksellisesta lahjakkuudesta, niin tähän saa listata Ilveksen lähihistoriasta ne pelaajat, jotka ovat ennen 18-v täytettyään tehneet Liigassa yli 10 pistettä. Lista ei ole pitkä. Roopen statsit kaudelta - vaikka loppukausi menikin alkukautta selkeästi heikommin - kestävät vertailun viime kauden rosterissa. 17 pinnaa ja +8. Taakse jäivät mm. Asplund ja Zalewski. Noin nuorelle pelaajalle on enemmän todennäköistä se, että kaudesta tulee epätasainen kuin se, että pelaa tasaisen hyvän kauden.

Se, tekikö Roope oikean valinnan jää nähtäväksi tulevaisuudessa ja tulevaisuudella en tarkoita ensi tai sitä seuraavaa kautta. Minulla ei ole syytä epäillä HN:n kirjoitusta siitä, että Ilveksellä oli avaimet tehdä halpa jatkosopimus, mutta pelaajan ojennus nähtiin olevan paikallaan.

Imagotappio on selkeä ja jatkaa perinteitä. Toivottavasti Juupe ottaa tästä opiksi, että tehdään ensin ja puhutaan sitten.

Savilahti uutinen lämmitti hieman kuukausi sitten.

Ja lisätään huhu naapurista. Joukkue on kuulemani mukaan hajoamassa ja Leinosella on tuskaa rakennusprojektissa. Tappara on ollut lähellä muutaman maajoukkuetason hankinnan kanssa, mutta siirrot ovat kariutuneet, kun nämä pelaajat ovat kuulleet tarinoita Tapolasta nykyisiltä Tapparan pelaajilta. Naapurin kannalta tässä hyvä uutinen on se, että Leinonen hakee todellisia huippuja ja nämä pelaajat ovat olleet kiinnostuneita tulemaan Tapparaan. No, menestyvistä valmentajista pelaajat ovat harvemmin tykänneet.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Naapurihuhut ei varsinaisesti kuulu tänne, mutta varmasti Tappara hajoaa. Todennäköisesti Tapparaan on kuitenkin enemmän tulijoita kuin Ilvekseen, vaikka meillä onkin mukava valkku.

Mitä Roopeen tulee, niin taustoja tietämättä on mahdoton arvioida miten suuren virheen Ilves tässä nyt teki. Mikäli HIFK löi kuusinumeroisen summan pöytään, niin moronääs. Mitä on tapahtunut aiemmin syksyllä, niin on tapahtunut ja jos virheitä on tehty, niin toivottavasti niistä on edes opittu.

Ensi kauden joukkueesta on vaikea sanoa mitään ennenkuin sopimuksia alkaa tippuun. Toki huhutut pelaajat ei varsinaisesti riemunkiljahduksia aiheuta. Jotain ylläriä julkkarista tarvitaan, vaikken pidä kovin todennäköisenä moista. Syksyllä Ipa sitten etsii halpoja arpoja, kuten tapoihin kuuluu.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Pakko on jonkin verran kyseenalaistaa Hintzin (tai hänen agenttinsa) ratkaisua. Kyllä ensi kaudella Ilveksestä olisi ihan riittävästi haastetta löytynyt vaikkapa ykkössentterin paikan saavuttamisen muodossa.

Samaa mieltä, varsinkin kun olisi varmasti saanut jatkaa Mustosen ja Rautiaisen rinnalla tutussa ketjussa. JJJ-ketjulta voi kysellä, että miten peli alkaa sujua kun pelataan pitkiä aikoja yhdessä. Tuossa kentällisessä osui pelityylit harvinaisen hyvin kohdilleen vaikka hyytyivätkin vuoden vaihteen jälkeen. Uskoisin, että kovemmat tehot Hintz olisi tuosa tehnyt kuin mitä ensi kaudella tulee tekemään. Mutta voihan Roope breikata isosti ja ottaa IFK:ssakin paikan ylemmissä ketjuissa. Paljon pitää kuitenkin töitä tehdä ja varsinkin oman pään pelaamisen parantua.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mikäli HIFK löi kuusinumeroisen summan pöytään, niin moronääs.

6 numeroinen luku taaloja olisi ollut tulossa parinvuoden jälkeen NHL korvauksina hyvin suurella todennäköisyydellä. Mutta junnuthan pelaa mailapalkalla, maksetaan mieluummin riekkisille ja flinkeille, ne kun pelaavat uransa parasta keikkoa. Mitä sen väliä, ettei se paras ole kummoinen, mutta kuitenkin uransa huipulla oleva pelaaja on uransa huipulla oleva pelaaja.


Noo.. kettuilut sikseen. Ikävästi Ilves ei ole saanut trendiä katkaistuksi vieläkään... enkä usko että tällä organisaatiolla koskaan saakkaan. Meneehän velkojen maksuun seuraavat 25 vuotta.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tulevan joukkueen kokoamisen kannalta eniten tässä harmittaa, ettei meillä ole senttereitä omasta takaa. Roopessa sellainen oli kasvamassa, mutta nyt joudutaan hakemaan arpoja ulkopuolelta. Ensi viikon julkistamistilaisuuden odotetuin anti itselleni on se, onko Hintz Flinck. Sellaiseen tilanteeseen ei saada ajautua, että laidoille on tunkua, mutta sentteritilanne arpoja täynnä. Edelleenkään Laakso-Mustonen-Flinck-Riekkinen ei vakuuta, mutta Laakso-Mustonen-X-Flinck olisi jotain.

Samaa mieltä monen muun kanssa, että jos Savilahden jatkon vuotaminen julkisuuteen oli tahallista vastavetoa case-Hintziin, niin ei se nyt hirveästi lämmitä. Toki parempi kuin ei mitään, mutta aika eritason lupauksista puhutaan. Muutakin on syytä olla hihassa kuin UTJ:n valitteluja twitterissä / Savilahden jatko.

Muukalaislegioonaa kohti ollaan menossa, toivottavasti edes laadukasta sellaista. Sport tuntuu napsivan noita lupaavia senttereitä melko mukavasti tällä hetkellä, Juupe/Tuokkola -akseliltakin toivoisi jotain muuta kuin 30-vuotiaita uraansa uudelleen käynnisteleviä hakuja.

No odotellaan, Ilvekseenhän piti olla kovasti tunkua. Fagerudd on hyvä osoitus siitä. Hintzin menettäminen laittaa saldon miinuksen puolelle, nyt kaivataan taas todisteita siitä positiivisesta imusta.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ensi kauden joukkueesta on vaikea sanoa mitään ennenkuin sopimuksia alkaa tippuun. Toki huhutut pelaajat ei varsinaisesti riemunkiljahduksia aiheuta. Jotain ylläriä julkkarista tarvitaan, vaikken pidä kovin todennäköisenä moista. Syksyllä Ipa sitten etsii halpoja arpoja, kuten tapoihin kuuluu.

Oma veikkaukseni, että seuraavista nimistä suurin osa osuu. Toivonen, Fagerudd, Niemi, Vittasmäki, Vihko, Flinck, Savilahti, Suomi, Tyrväinen, Välimaa ja Kessel. Ja perinteisesti varmaan ilmoitetaan myös sopimukset U18-kisoissa oleville tupsukorville. Pentikäisellä ei ainakaan vielä viikko pari sitten tainnut olla sopimusta Ilvekseen, mikäli miestä tulkitsin oikein.

Polakin aukko on suuri, joten toivottavasti laivalla on myös tietoa hänen pätevästä korvaajasta. Pidemmän tähtäimen aikeista toivoisin näyttöä tyyliin Mustosen parin vuoden jatkopahvilla nykyiseen eli tuohon mestaruusvuoteen.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eli julkistuksen jälkeen suurinpiirtein:

Sandell-Laakso-Vihko
Rautiainen-Mustonen-Tyrväinen
Savilahti-Flinck-Sointu
Veistola-Riekkinen-Välimaa
Suomi-Meskanen + junnuja

Niemi-Kessel
Mäkelä-Fagerudd
Näppilä-Vittasmäki
Mäkinen

Toivonen
X

Todellisuudessa varmaankin tuohon ykkösen laitaan ollaan hakemassa sitä Polakin korvaajaa, joten laitureita ainakin riittää. Minkähän takia tuon Välimaan kanssa edelleen on sitä jatkosopparia väännetty? Kyllähän noita laitureita on todella paljon, koska joka vuosi sieltä joku junnukin nousee odotettua isompaan rooliin. Tulevalla kaudella todennäköisesti Meskanen, jos nyt ovat saaneet hänelle sopparin tehtyä. Mites Kallela?

Hyökkäys on muuten melko kädetön kärkiosaamisen saralla, jos ja kun Sandell on alkukaudesta sivussa tai keskenkuntoinen.

Jotain tällaista voisi haaveilla hyökkäyksen osalta:

Sandell-Laakso-"Polak"
Rautiainen-Mustonen-Tyrväinen
Savilahti-"Takuuvarma 25-30 pisteen mies"-Vihko/Meskanen
Veistola-Flinck-Kallela
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Ei voi mitään, mutta kyllä tämän Hintz-uutisen jälkeen meni taas usko ja fiilikset Ilveksen johtoon vaikka se ns. tiedossa olikin. Kovasti on Pajuojalla tekemistä itsensä ja näiden Flinckien, Toivosten ja Vihkojen kanssa, että saa tietyn osan kannattajista tyytyväiseksi. Eihän meitä toki montaa ole jotka jaksavat vielä kauden alettua kirota, kun se Lehtivuorikin meni sinne kerhoon.

Kaikki ymmärtää ettei asiat todellakaan mene siten miten perusfani toivoisi, mutta mielellään sitä olisi nähnyt Aittokallion, Lehtivuoren ja Hintzin ensi kauden joukkueessa
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hintzin kaltaisten tapausten osalta on todettava, että tämän sisäänajoon satsatut minuutit valuivat periaatteessa hukkaan. Ilvekselle ei jää tästä kouraan kuin mahdolliset rippeet NHL-siirtokorvauksen osalta ja paha mieli. Tämä ei ainakaan kannusta rakentamaan joukkuetta pitkäjänteisesti omista kasvateista, kun HIFK:n kaltaiset seurat kyttäävät koko ajan, mistä saisi (isomman budjetin seuran näkökulmasta) pienellä rahallisella riskillä värvättyä riveihin muiden seurojen suurlupauksia.

Jatkossa kannattaisinkin mallia, jossa nuorille lupauksille tehdään pitkät sopimukset asianmukaisilla korvauksilla ennen kuin näitä aletaan peluuttamaan liigassa ja päästetään jonkinasteisen läpimurron synnyttyä muiden seurojen kilpalaulannan kohteeksi. Kun pitkä sopimus on korvaustasoltaankin riittävä, se todennäköisesti luo myös pelaajalle uskoa siitä, että myös valmennusjohdolla on tämän osalta aitoa halua kehittää tästä tulevaisuuden runkopelaaja Ilvekseen.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Jatkossa kannattaisinkin mallia, jossa nuorille lupauksille tehdään pitkät sopimukset asianmukaisilla korvauksilla ennen kuin näitä aletaan peluuttamaan liigassa ja päästetään jonkinasteisen läpimurron synnyttyä muiden seurojen kilpalaulannan kohteeksi. Kun pitkä sopimus on korvaustasoltaankin riittävä, se todennäköisesti luo myös pelaajalle uskoa siitä, että myös valmennusjohdolla on tämän osalta aitoa halua kehittää tästä tulevaisuuden runkopelaaja Ilvekseen.

Samaa mieltä, varmasti tässä hutejakin tulisi, mutta toisaalta ne hintzit ainakin kokisivat että Ilveksessä heihin uskotaan ja oikeasti panostetaan. Pitkällä sopimuksella ei myöskään hävitä joukkueesta yhden puolikkaan kauden näytöillä.

Toki Hintzin kohdalla sitä väkisinkin osoittaa sormella Pajuojan suuntaan. Varsinkin jos HN:n kirjoituksen pitää paikkaansa, ja miksipä ei pitäisi.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pikkuhiljaa rupeaa odotukset kasvamaan lauantaita kohti. Pitkään on odoteltu joukkueen julkistamista, mutta nyt se sitten alkaa olla lähellä. Viimeisen viikon aikana ei ole oikein mitään huhuja enää kuulunut. Onko sitten hyvä vai huono asia, sen lauantai näyttää. Meille huhuttuja Toivosta, Fageruddia, Niemeä, Vittasmäkeä, Vihkoa ja Flinckiä ei ole kukaan muukaan julkaissut, joten tuossako ne uudet pelaajat sitten ovat.

Siihen sitten päälle Kesselin jatko, junnujen Meskanen, Suomi, 18v MM-pelaajat sopparit ja Tyrväisen, Savilahden + Välimaan jatko. Pakiston osalta voisi ainakin olla tyytyväinen, jos nämä kaikki toteutuvat.

Toivottavasti tulee myös jotain positiivisia yllätyksiä. Sellaisiksi voitaisiin lukea jonkun kovemman luokan ulkkarin sainaus sekä avainjunnujen pitkät sopimukset. Sandellin tilanteesta tulee toivottavasti myös risteilyllä päivitystä, sillä se on tulevan kauden menestyksen kannalta avainasioita. Milloin pystyy harjoittelemaan täysipainoisesti ja onko varalle kehitelty mitään?

Lisäkysymyksiä: Miten korvataan Polakin lähtö? Maalivahtikokonaisuus, joko Viksten nousee kakkoseksi vai onko hihassa joku muu ratkaisu? Senttereiden tilanne? Sointu? Kallela?
 
Suosikkijoukkue
Koovee
Yhtäkkiä tuli mieleen, että näin pari yötä sitten unta, jossa Rautiainen oli vaihtamassa maisemaa Lappeenrannan suuntaan. Teemun perusteluja valinnalle en muista, mutta varsin pettyneeltä mies vaikutti junassa matkalla itään. Toivottavasti unella ei ole yhteyttä ensi kauden Ipaan ja sen suorittamiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös