Ilveksen pelaajistoa koskevat huhut, spekulaatiot ja toiveet

  • 2 420 454
  • 6 701

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Sitten, kun miettii, että ketkä noista oli ns. varmoja kortteja ennen kautta, niin saadaan tulokseksi yhtälailla pyöreä nolla. Tuon ryhmän kokonaisvaltainen onnistuminen oli Tapparalle lottovoitto.

Pyöreä nolla? Huikeaa sarkasmia.

Niin, jo ennen kautta Tapparaa veikattiin ihan yleisesti asiantuntijoiden piirissä lähes poikkeuksetta vähintään neljän parhaan joukkoon ja suurimpana syynä pidettiin merkittävästi vahvistunutta pelaajamateriaalia yhdistettynä Rautakorpeen.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Kyllähän Tappara muuttui melkoisesti, mutta niin muuttuu Ilveskin. Ei nyt ehkä ihan yhtä kovan profiilin pelaajilla, mutta onhan tässä selkeästi eteenpäin menty jo nyt. Vielä se (surullisen) kuuluisa ykkössentteri, niin hyvä juttu.
 

Fordél

Jäsen
Sitten, kun miettii, että ketkä noista oli ns. varmoja kortteja ennen kautta, niin saadaan tulokseksi yhtälailla pyöreä nolla. Tuon ryhmän kokonaisvaltainen onnistuminen oli Tapparalle lottovoitto.

Kovin muutos Tapparassa tuli oikeasti valmennusosastolla, mikä meilläkin on nyt parantunut valovuodella.

Vaikea sanoa missä on tapahtunut kovin muutos. Varmasti aikalailla kaikessa on tapahtunut positiivista kehitystä ja valmennus on eittämättä yksi keskeinen tekijä Tapparan nousussa. Seura on saanut yhden maamme johtavista valmentajista ja samalla suuren annokksen uskottavuutta.

Myös pelaajistossa on tapahtunut suuria muutoksia. Yksi tärkeä pointti on se, että joukkue on kasattu todella fiksusti. Kyse on joukkueesta isolla J:lla. Jokaiseen rooliin löytyy sitoutuneita pelaajia, jotka hyvä valmennus on myös saanut sitoutettua yhteiseen pelitapaan. Fiksuus näkyy myös siinä, että jengissä on ollut paljon kehittymispotentiaalia, joka on myös realitisoitunut kauden aikana, kun moni pelaaja on mennyt urallaan eteenpäin.

Ja mitä tulee noihin varmoihin kortteihin niin noista uusista pelaajista hyvin moni oli omassa roolissaan varma tapaus. Ei ostettu mitään entisiä tähtiä vaan pelaajia, jotka pelaavat omassa roolissaan hyvällä tasolla tässä ja nyt. Tällaisia pelaajia ovat tosta listasta: Aalto, Kankaanperä, Mäntylä, Kaksonen, Koskiranta, Malinen ja Nieminen. Myös Umicevicin kohdalla tiedettiin suurin piirtein mitä saatiin, koska hänen otteitaan oli nähty Ässissä. Ainoat kysymysmerkit ovat olleet Lucenius, Clarke ja Connolly.
 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Todellisuudessa nämä vinkujat odottavat oikeasti jotain KHL/NHL -meritoitunutta pelaajaa Ilvekseen, joita liigaan ei ole tullut viime kausina juuri ollenkaan. Eli ovat kiertäneet vaikka Jokerit ja Kärpät kaukaa, mutta nyt niiden pitäisi ilmestyä jumbo-Ilvekseen.
Muista 'vinkujista' en tiedä, mutta itse odotan sen tason pelaajaa esim. AHL:sta, jolla on muutakin näyttöä, kuin ravaamista ECHL:n ja AHL:n väliä.

Takeita ei tietentään onnistumisesta ole, mutta kyllä nuo Driesit jne. on hyvin pitkälle nähty jo tilastojen pohjalta.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Niin, siellä taitaa olla tulopuolella Jormakka, Kuusela ja Puistola, jotka eivät ole sen kummempia tasoltaan, kun nämä meille tulleet Pesonen ja Jekimovs. Lisäksi se, että Tapparalta on lähdössä mahdollisesti Nieminen, Koskiranta, Mäntylä, Leimu, Metsola ym., niin tuokin kommenttisi vaikuttaa vain turhalta negailulta ja muulta paskanjauhannalta®, mikä on toisaalta tällä hetkellä joillakin muodissa.

Tää oli kyllä aika huikea. Mulla kyllä värilaseja ja optimismia piisaa mutta sulla näyttää olevan vielä asteen kovemmissa sfääreissä. Tai voihan olla että astuin jo miinaan?
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Keräilin vähän nimiä Tapparan tämän kauden joukkueesta ja ei nuo nyt ihan mielettömän kovia ole meidän tämänhetkiseen tilanteeseen nähden. Merkittävintä oli minusta puolustuksen vahvistuminen ja tietenkin valmennus.

Tapparan tämän kauden vahvistukset:
- Ville nieminen. Alla heikohko kausi ja entiset Tappara kaudet keskimäärin noin 30 pinnaa. Pesosen tasoa siis pisteiden valossa, joskin johtajuuden osalta ihan eri luokkaa.
- Koskiranta Saipassa reilun 20 pinnan mies, eli Jekomoffin tasoa.
- Kaksonen Saipassa 25 pinnan kausi alla, sitä ennen vähän vaisumpaa.
- Aalto toi selvästi tulivoimaa siniviivalle
- Kankaanperä toi isännyyttä puolustukseen
- Connoly sopimus vasta muistaakseni kesällä. Tälle vertailtava kaveri lienee meillä vielä hakusessa.
- Malinen oli Mestis-mies. Pistetään tähän vaikka Asplund vertailuun.

... ja floppihankinnat:
- Jyrkkiö

... ja "kotiin" palkan saavat (tai palkkatukea toiselle seuralle):
- Kaijomaa
- Halme
- Foster > ?
- Ulmer > ?
- Männikkö > Pelicans
- Ahtola > Lukko
- Braun > ?


Kauden aikana tulivat sitten:
- Umicevic
- Clarke
- Lucenius
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
- Koskiranta Saipassa reilun 20 pinnan mies, eli Jekomoffin tasoa.
Kaikki kiekkoa laajemmin seuraavat osasivat nähdä, että J Koskirannasta oli nousemassa selkeä 40-50 pisteen mies liigaan. Jekimovs ei ainakaan toistaiseksi vielä ole osoittanut, että sellainen tulevaisuus olisi realismia. On kuitenkin tietysti mahdollista, että mies ottaa Ilveksessä sen viimeisen askeleen - sen saman, minkä J Koskiranta otti SaiPassa.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tehkää vertailu Tapparaan. Miten Tappara nousi sijalta 12. sijalle 2? Kuinka paljon se pelaajamateriaali oikeasti muuttui?

Tehkää vertailu Tapparaan. Miten Tappara nousi sijalta 12. sijalle 2? Kuinka paljon se pelaajamateriaali oikeasti muuttui?

Tapparavertailuhan on jo suoritettu.

Marraskuussa Tappara ilmoittaa uudesta valmentajasta 3+1 sopimuksella ja panostuksesta tulevaan (Tiedotustilaisuus, TJ puhuu ja lupaa)
Kohta joulukuussa panostetaan markkinointiorganisaatioon
vuoden alkuun tehdään jatkosoppari kärkipelaajan kanssa
kohta tehdään jatkosoppari runkopelaajien kanssa
tiedotetaan kahdesta sponsorisopimuksesta
Kausi viedään loppuun Dufan johdolla


Vs. Ilves tiedottaa Joulukuussa uudesta valmentajasta 2 v sopimuksella
Kärkipelaajine kanssa ei tiedoteta solmitun uusia sopimuksia (esim Sointu)
Ville Korhonen ja Antti Kangasniemi (noh, runkopelaajia?) sopparit julkaistaan
Tammikuussa nykyinen valmentaja potkitaan pellolle ja otetaan uusi valmentaja puikkoihin heti.
Pitkäaikainen sponsori ilmottaa jättävänsä seuran
Uutisoidaan uutisena!? että Ilves-Hockey Oy ja Ilves ry uudistivat yhteistyösopimuksen (missä uutinen? Ainakin ulkopuoliselle täysin ufoa, että tässä ois jotain uutisoitavaa)
Joukkueen Kapteeni! vuokrataan muualle (Järventie -> HIFK)
Joukkueen jättää myös muu profiilipelaajaksi yleisön silmissä laskettava pelaaja mm. Niinimäki (jep, pelillinen arvo, mutta jatkumossa ala imago ulospäin).
joukkueeseen hankitaan siirtorajalla Mestiksen kärkipelaajia Antti Hölli, Jarkko Näppilä jne.
lves-Hockey Oy:n hallituksen tiedote ”Paluu Menestykseen” ilman mitään sisältöä tai konkretiaa julkaistaan, samalla koitetaan suitsia SoMe keskustelua.


sanokaa te, kummassa on järjestelmällsien rakennuksen maku?

Ja odotukset eivät ole olleet pilivissä, koska realiteetit on mitä on., Jekimovs ja Pesonen on varmaan parasta, mitä kotimaan liigasta tänne saadaan haalittua. JOS vähäkään on viestejäni lukenut tietää tämän. Ongelma oli siipelijöiden ja Tarvaisen etc. nostattamat ennakko-odotukset, jotka sai aikaan huonoa Some suhinaa.

Olisi ollut helppoa välttää
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ensinnäkin, joukkuettahan rakennetaan aina valmentajan kanssa. Ei tule mitään, jos hän ei ole yksi tärkeimmistä joukkueen kasaajista.

No jos halutaan pitkäaikaista menestystä, niin tämä on väärä marssijärjestystä. Tämä on 90 –lukulaista ajattelua, jossa joukkue aina kasataan joka kaudelle erikseen.

Kun resurssit euroissa on pienempiä kuin pääkaupunkiseudulla, ja kun Ilveksellä sattuu olemaan suomen suurin junnumassa, pitää joukkueenrakennuksenkin olla pitkäkatseisempaa.. (kattokaa Ruotsista vaikka mestari Skellefteåsta, jossa puolet pelaajista on omia kasvatteja tai kestomenestyjä FBK:ta, jossa pelllinen idnetieteeti on ollut käreknä 1990 –luvun lopulta, ja tsekatkaa sitten seuran menstys).

Ensin tehdään joukkueelle strateginen pelitapaidentiteetti. Tätä’ siis on tarkoitus noudattaa valmentajasta huolimatta. Tätä silmällä pitäen skoutataan ne valmentajat, koska tätä strategiaa noudattaen on kokoajan tiedossa millaisia pelaajia halutaan ja millaisia pelaajia junnusta on tulossa. Näin valmentajalta toiselle periytyvät pelisopimukset eivät ole kiviriippa, vaan etu.

KalPa on tehnyt tällaisen startegisen linjauksen, ja Kekäläisen johdolla Jokerit. Meillä olisi tämä mahdollisuus ollu jo aikoja sitten, mutta ”meillä valmentja kasaa joukkueen” © J.Jääskeläinen, koska niin on tehty aina.

Muita tällaisessa organisaatiossa siten edes UTJ:lllä tehtäisiin? UTJ:han on se, joka tästä pelillisestä pitkänajan strategiasta hulehtii ja valitsee valmennuksen ja pelaajat. Hänhän hyppysissään pitää olla seuran pitkänajan menestysajattelu.


Toisekseen, mitä ihmettä tässä vaiheessa voitaisiin tehdä toisin? Niin kauan kuin omistajapuolelta ei ole uutisoitavaa, niin pitää toimia näiden toimijoiden varassa.

Tää onkin eriasia. Mutta niin kauan kun ollaan tyytyväisiä tasoon, jossa haetaan kesken kautta ratkaisupelien lähestyessä Viinanen, Huhtanen ja Pentikäinen, ollaan hakoteillä. Rima ei kerta kaikkiaan saa olla noin alhaalla, JOS halutaan menestystä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tapparassa, mutta kyllä lähtökohdatkin olivat ihan eri tasolla. Siinä missä Tappara oli vastaavalla hetkellä polvia myöten suossa, niin meillä oli juuri ja juuri nenä pinnalla.

En väitä vastaan, en. Ymmärrän realiteetit, ja Tuokkolan johdolla ensikausi on taatusti parempi. Aivan varmasti. Nyt on vaan ne hetket, kun kauden alkuun on se 5 kuukautta, kun olisi mahdollista pistää rakenteita kuntoon ja varmistaa, että menestys ei kävele Tuokkolan mukana ulos hallista parin kauden jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Vielä kun joku kertoo, mitä tarkoitetaan A-kategorialla. Osaan sitten itsekin ottaa kantaa.

Mää määrittelin sen Foorumin puolelle niin että

TOP 20 Liigan/Elitserienin/AHL pistepörssissä ja TOP 3 omassa joukkueessa. Vaihtoehtona molemmille +- tilasto samoin kriteerein. (siis kaks kolmesta sekä joukkue/liiga) Näin jo 2-3 kautta.

NHL paluumuuttaja
KHL paluumuuttaja

Ja ei, en odottanut yhtään tämmöstä Ilvekseen nyt keväällä saapuvaksi. Moran olisi sellainen ollut, ja se idiootti joka näitä jakso levitellä ja/tai jatkaa, on/ovat yksi suurimpia syypäitä huonoon SoMe jauhantaan, mikä Jekimovfs ja Pesonen sainauksesta synty.

EDIT: AHL/NHL/KHL
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
No jos halutaan pitkäaikaista menestystä, niin tämä on väärä marssijärjestystä. Tämä on 90 –lukulaista ajattelua, jossa joukkue aina kasataan joka kaudelle erikseen.

Ilveksessä ei ole vielä edes päästy aloittamaan sitä prosessia eikä päästäkään ennen kuin taustat saadaan vakiinnutettua. Niimpä nyt on elettävä tässä ja nyt eli rakennettava jengi Tuokkolan tarpeisiin, kun organisaatiolla ei ole esittää omia tarpeitaan (=pidemmänajan strategia). Mikään ei estä etteikö se tuleva peli-identiteetti ja tuleva ilvesläinen kiekko rakennettaisi siinä samalla.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mää määrittelin sen Foorumin puolelle niin että

TOP 20 Liigan/Elitserienin pistepörssissä ja TOP 3 omassa joukkueessa. Vaihtoehtona molemmille +- tilasto samoin kriteerein. (siis kaks kolmesta sekä joukkue/liiga) Näin jo 2-3 kautta.

Ja ei, en odottanut yhtään tämmöstä Ilvekseen nyt keväällä saapuvaksi. Moran olisi sellainen ollut, ja se idiootti joka näitä jakso levitellä ja/tai jatkaa, on/ovat yksi suurimpia syypäitä huonoon SoMe jauhantaan, mikä Jekimovfs ja Pesonen sainauksesta synty.
Voisitko olla käyttämättä noita lyhenteitä, itsellä ei ole mitään hajua mistään "SoMe":sta.

Anteeksi offtopic.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Voisitko olla käyttämättä noita lyhenteitä, itsellä ei ole mitään hajua mistään "SoMe":sta.

Anteeksi offtopic.

sori, lyhenteet on ..sestä

Sosiaalinen Media. Monasti muussa mediassa tällä viitataan Facebookkiin, mutta sehän pitää sisällään myös tämmöset keskustelufoorumit. Ilvekselle tärkeitä SoMeja on Facebookin ja Twitterin lisäksi Ilvesfoorumi ja Jatkoaika.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mikään ei estä etteikö se tuleva peli-identiteetti ja tuleva ilvesläinen kiekko rakennettaisi siinä samalla.

No mitkään merkit sen suuntaan, että näin oltaisiin tekemässä, ei ole. Ja kun toimijoina taustalla on edelleen samat henkilöt, jotka eivät tähän ole kyenneet koko 2000 luvulla, niin prospektit että näin oltaisiin tekemässä ovat omissa silmissäni vähäiset.

Ja noin niikun "ilmanpuhdistus" mielessä homma tietty pitäsi alkaa omistajajärjestelyistä. 100k osaketta odottelee edelleen suunnattua antia...

Mutta Tuokkolallehan tätä on rakennettava, ja Tuokkolalla näyttäs olevan visio ja näkemys.. taitaa olla ensimmäinen kerta sitten Sykoran, kun valmentajan pelitapa-ajatus on selkeä ja johdonmukanen. Sakke innostu toisella kaudella Raipelle pelatuista plejareista ja lähti tukkimettään.. vaan sekin tavallaan sössittiin organisaation tasolla. Hjarmi.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Keräilin vähän nimiä Tapparan tämän kauden joukkueesta ja ei nuo nyt ihan mielettömän kovia ole meidän tämänhetkiseen tilanteeseen nähden. Merkittävintä oli minusta puolustuksen vahvistuminen ja tietenkin valmennus

Tuosta listasta puuttuvat KHL:sta tulleet Tuukka Mäntylä ja Pekka Tuokkola. Kumpikaan ei ole tähtistatuksen pelaaja, mutta lähtökohtaisesti nimenä ennen kauden alkua kovempi kuin yksikään Ilveksen julkaisema uusi sopimuspelaaja (Marjamäen jatkosopimusta en siis huomioi vertailussa).

Kankaanperä, Koskiranta ja Connolly olivat pelaajia, joiden perässä oli muitakin joukkueita. Sama pätee Kaksoseen, jolta odotettiin läpimurtoa. Nieminen oli pelannut heikon kauden, mutta edellisen kauden hyvät otteet antoivat odottaa vähintään runkopelaajan panosta. Niemisen kohdalla symbolinen arvo oli myös merkittävä, eikä tätäkään kaavailtu mihinkään jämärooliin - tuskin kuitenkaan odotettiin tämän nousevan aivan nähtyyn lentoon.

Tappara otti ison, mutta näemmä hallitun riskin, ja satsasi kerralla kunnolla joukkueen nostamiseksi pois ynnämuiden joukosta. Pukukopin ovet kävivät tiuhaan ja ihan varmasti siltojakin on poltettu, mutta joskus se vain vaatii sitä. Viisivuotisstrategiat ovat urheilussa yhtä tyhjän kanssa.

Ilveksen nykyistä joukkueenrakennusta ei voi mielestäni vielä verrata lähellekään siihen kovan satsauksen kautta tehtyyn muutokseen, jonka Tappara toteutti viime kauden jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Viisivuotisstrategiat ovat urheilussa yhtä tyhjän kanssa.

Ei, ne on jopa välttämättömiä. Mutta ne eivät ole siis mitään polkuja, jonka päässä on The Menestys. menestystä on tultava joka kausi, ja siihen antaa edellytykset se, että on pitkäntähtäimen strategia, jota toteuttamalla on kokoajan joukkuerunko, joka osaa pelata yhteen ja jolla on tietty pelillinen identiteetti. vaihtuvuutta on aina, ja kärkihankintoja pitää tehdä, mutta pitkäjänteinen työ on se, joka kantaa keskikastin rahoilla operoivia menestykseen.

Tappara aloitti nimenomaan pitkäkestoisen projektin, jossa menestystä haettiin myös heti. Mutta myös jatkumoa, Rautakorpi kolmeksi vuodeksi, jonka jälkeen jatkuvuutta turvataan Rautakorven siirtyessä UTJ:n tehtäviin.

Mutta kyllä, kerralla pois pohjamudista vaati rahallista riskipanostusta.. mutta myös ammattitaitoa ja näkemystä tulevaisuuteen (hmm. myös kiakkomiähiä hallituksessa) .

Meillä olisi mahdollisuus tehdä vielä paremmin ja huolellisemmin, koska meillä on 1000 junnua myös plakkarissa. SitäKIN pitäisi päästä vaan hyödyntämään entistä paremmin. Tuokkolan pelitapaan noi jannut sopiikin jo huomattavasti paremmin kuin Raipekiekkoon tai Saken tukkijätkälätkään..
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Olisiko reality checkin aika?

Kyllä, vaan ei näemmä mulla.

Ilveksen markkina-alueena voidaan pitää Tampereen kaupunkiseutua, jossa on 390 000 asukasta. Se puolittamalla ollaan Pääkaupunkiseudun ja Oulun joukkueiden jälkeen suurimpien resurssien äärellä. Tampereen seutu on Pääkaupunkiseudun jälkeen vaurainta, suurimmat tulot omaavaa väestöä ja eniten yritystoimintaa sisältävä asukaskeskittymä.

Jos näissä oloissa häviää budjeteissa (saati osaamisessa ..lätkäkaupunki since ennen sotia) joillekkin JYP, KalPa, Ässät, TPS, Lukko, Pelicans, HPK, niin rima on todellakina alas asetettu.

Asetat riman alas, niin saavutat sen vähäsen, aseta se korkealle, nini vaikka et saavuttasis sitä, olet saavuttanut enemmän…

.. ”yhtä hyvin menee ku SaiPalla” ja SaiPan menestys (pleijarit kerran kymmenessä vuodessa) saadaan.
 

Hermes#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arkijärki
Inhoan projekti-käsitettä kiekkojoukkueen strategiasta puhuttaessa. Jokainen kausi on projekti, jolle laaditaan budjetti, tavoitteet ja etsitään henkilöstö.

Strategia ja suunnitelmallisuus pitää touhussa olla. Kuten edellä mainittu, on se Ilveksellä ollut melko häilyvä. Lisäksi heikot valinnat avain paikoille (päävalmentajat, urheilujohtajat ja pelaajat. hallitusta yms. unohtamatta) ovat seuranneet toisiaan. Sykora sai aikanaan aikaan pienimuotoisen nosteen. Elorannakin ensimmäinen kausi tällaista antoi odottaa, mutta jotenkin kumpainenkin pieni nousu onnistuttiin sohlaamaan. Sama kävi Pajuojan kanssa kun kausi alkoi heikommin. Raipelle ei oikeasti annettu mitään mahdollisuuksiakaan onnistua.

Varsinkin kun oikea UTJ puuttu edelleen, on Tuokkolalla ollut tietysti korostuneen suuri rooli joukkueenrakennuksessa. Ei ideaali tilanne, mutta seuraavaan kauteen pitää valmistautua kaiken strategiatyön ohessa. Silti pitää olla myös joku, joka katsoo pidemmälle tulevaisuuteen ja laatii sitä strategiaa pidemmällä tähtäimellä. Kartottaa tulevia valmentajia ja pelaajia. Haistelee tuulia ja mahdollisia tulevaisuuden pelaajia.Tähän ruutuun tarvitaan se UTJ. Josko nyt Tuokkola saisi myös muun organisaaton esimerkillään johdatettua oikeiden asioiden pariin.

Itse odotan, että rosteri saadaan viime kautista paremmaksi. Nimillä ei ole mitään väliä, mutta laajuutta ja tasoa pitää olla niin paljon, että yksittäisen pelaajan tason heilahtelu ei vie koko joukkuetta taantumaan. Pesonen ja Jekimovs ovat sellaisia hankintoja, joilta voi odottaa myös tehoja. Ei ykköskoria, mutta sellaisia suorittajia, jotka saavat kiekkoa pussiin myös syksyisen ankeina tiistaipäivinä.
 

Fordél

Jäsen
No mitkään merkit sen suuntaan, että näin oltaisiin tekemässä, ei ole. Ja kun toimijoina taustalla on edelleen samat henkilöt, jotka eivät tähän ole kyenneet koko 2000 luvulla, niin prospektit että näin oltaisiin tekemässä ovat omissa silmissäni vähäiset.

Juu ei se luotto ole kova, mutta kahtotaan mihin suuntaan homma lähtee kehittymään jos ne taustat saataisiin jossain vaiheessa kuntoon.

Sekin on jo kehitystä, että nyt on osaava valmentaja ja tälle on kasattu sopivaa materiaalia ja vielä ihan siedettävän tasoinen (olosuhteisiin nähden). Viime kaudella kun oli epäpätevä valmentaja eikä tämän ajamaan pelitapaan erityisen sopivaa ja laadukasta jengiä.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
No jos halutaan pitkäaikaista menestystä, niin tämä on väärä marssijärjestystä. Tämä on 90 –lukulaista ajattelua, jossa joukkue aina kasataan joka kaudelle erikseen.

------- välistä pätkäisty

Tää onkin eriasia. Mutta niin kauan kun ollaan tyytyväisiä tasoon, jossa haetaan kesken kautta ratkaisupelien lähestyessä Viinanen, Huhtanen ja Pentikäinen, ollaan hakoteillä. Rima ei kerta kaikkiaan saa olla noin alhaalla, JOS halutaan menestystä.

Jotenkin tulee mieleen, että näet vain tilanteen ääripäät. Joko ollaan päätä myöden ongelmissa (kuten nyt) tai vaihoehtoisesti ollaan täydellisessä tilanteessa, jossa organisaatio on terveellä pohjalla, roolit on kunnossa jne jne. Totta kai ideaalitilanteeseen tähdätään ja sitä tavoitellaan. Sinne ei kuitenkaan ikinä päästä, jos ei oteta pieniä askeleista ensin.

Tällä hetkellä meillä ei ole oikeasti mitään. Tai no on siellä Tuokkola. Samat omistajat, vuokratutu utj:t, organisaatio sekaisin, tj painii (ilmeisesti?) omistajaneuvotteluissa. Eli tällä hetkellä Ilveksellä ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin rakentaa Tuokkolalle sopivaa joukkuetta. Oli se vanhanaikaista tai ei, niin se on ainoa vaihtoehto tässä ja nyt.

Siirtorajalla Ilves tarvitsi Tuokkolan palettiin sopivia pelaajia, joilla on myös jonkinlainen rutiinitaso. Viinanen, Pentikäinen ja Huhtanen olivat kaikki juuri sitä mitä tarvittiin. Näitä miehiä tarvittiin kipeästi karsintoihin. Ei tämäkään ideaalitilanne ole, eikä tähän kai herranjumala kukaan tyytyväinen ole ideaalitilanteessa. Mutta tässä ja nyt, ne oli hyviä ratkaisuja että vene raahattiin taas kerran just ja just takaisin rannalle.

Kun saadaan organisaatio edes auttavasti kuntoon, niin voidaan alkaa miettiä todellisia resursseja ja vertailla niitä top-6 joukkueiden kanssa. Tässä ja nyt on realismia, että Ilves on SaiPasta takamatkalla. Ei tätä voi kukaan kiistää.

Asetat riman alas, niin saavutat sen vähäsen, aseta se korkealle, nini vaikka et saavuttasis sitä, olet saavuttanut enemmän…

.. ”yhtä hyvin menee ku SaiPalla” ja SaiPan menestys (pleijarit kerran kymmenessä vuodessa) saadaan.

Tuntuu siltä, että sulla on pelkkä visio, mutta et ajattele missiota. Visio on se, joka määrittelee missä halutaan olla. Missio taas sen, miten sinne päästään. Eli ajatellaan sitä mitä tarvitsee nykyhetkessä tehdä, että visio saavutetaan. Tällä hetkellä Ilves on helvetisti jäljessä kaikkia joukkueita ja ne edessä olevat pitää ensin napsia pois, että joskus ollaan korkeemmalla.

Sekanen viesti, mutta menköön. Nyt alko Ruutukin näköjään toimia.
 

sorbo82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä on 90 –lukulaista ajattelua, jossa joukkue aina kasataan joka kaudelle erikseen.....”meillä valmentja kasaa joukkueen”.

Muita tällaisessa organisaatiossa siten edes UTJ:lllä tehtäisiin? UTJ:han on se, joka tästä pelillisestä pitkänajan strategiasta hulehtii ja valitsee valmennuksen ja pelaajat.

Miten niin kasataan joka kaudelle erikseen? Menneen kauden joukkueesta Ilves menetti tasan yhden pelaajan, jonka olisivat halunneet pitää: Matias Soinnun. Tätä aikaisemmilla (lähi)kausilla joukkueesta ovat poistuneet Rajala, Rask sekä Anttila. Näistä kaksi ensimmäistä ovat pelaajia joista molemmat pelaavat tällä hetkellä Nhl-organisaatioissa (AHL). Anttila taas siirtyi Turkuun perhesyiden ( = lue avopuolison opiskelujen ) vuoksi. Sanomattakin selvää, että sinä et tätä ymmärrä.

Sitten tuo jälkimmäinen kohta. Sinusta siis ei ole hyväksyttävää, että valmentaja osallistuu pelaajahankintoihin? Siis kertoo minkätyyppisiä pelaji haluaa ja kenties jopa jonkun tietyn pelaajan nimen kenet haluaa?
Olet siis myös sitä mieltä, että muissa organisaatioissa UTJ hankkii pelajiston ja ns. iskee nämä valmennuksen naaman eteen, ilman minkäänlaista tietoa pelaajatyypeistä joita valmentaja haluaisi?

Viimeistään nyt selvisi, että jatkossa kanssasi on täysin turha keskustella mistään jääkiekkoon liittyvästä, niin pihalla olet kaikesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös