Ilveksen pelaajistoa koskevat huhut, spekulaatiot ja toiveet

  • 2 419 223
  • 6 701

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
No jos organisaatio on tossa tilassa kun se on (valitettavasti edelleen) en minä pelaajaa syytä. Syy on vain ja ainoastaan taitamattomuudessa Ilveksen operaattoreilla. Runko ei koskaan rakennu, jos tällaiset pelaajat on aina "liian kalliita". Pelimiehille maksetaan pelimiehen palkka ja se palkkataso mitataan pelaajamarkkinoilla. Jos tätä runkojätkien palkantasoa ei olla halukkaita nostaan, ei sitä runkoa koskaan muodostu. --

Oletko aivan varma, että kyse oli tässä tapauksessa pelkästään rahasta? Ainakin tuossa Jatkoajan haastattelussa Sointu sanoi, että halusi uuden ympäristön, jossa voi ottaa sen seuraavan askeleen. En tiedä mitä Ilves on tarjonnut Soinnulle, enkä tiedä millaisen pahvin Sointu teki TPS:n kanssa, joten en osaa tuosta rahasta sanoa mitään. Jos joku tietää asiasta tarkemmin, muutan heti mielipidettäni tästä Soinnun "päästämisestä", mutta toistaiseksi en ainakaan usko kyseen olleen pelkästä rahasta, vaikka Ilveksen johdolla onkin historiaa omien junnujen aliarvioimisesta (palkan suhteen ainakin).
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Eli Iso kuva puuttuu edelleen.. vuosia Ilveksen konseptipelaajana pelannut ja joukkuetoverinsa hyvin tunteva pelaaja korvataan ulkomaalaisella saman tasoisella janarilla.. ei kauhean rohkaisevaa joukkueenrakennusta.

Muistatko kun Joonas Raskin kohdalla sanoin, että antaa mennä. Ei ole pitkälti yli 100 000 euron arvoinen pelaaja. Olinko väärässä? Olisiko Rask ollut tuollaisen summan arvoinen? Jos olisi ollut, niin miksi olisi ollut?

Minä en ymmärrä sitä, miksi Ilveksen pitäisi kilpalaulaa itsensä tärviölle näiden keskinkertaisuuksien (Rask, Sointu) takia. En todellakaan. Jos nyt mietitään Sointua, niin yli 100 000 euroa tuosta pelaajasta on aivan liikaa. Siis ei missään nimessä tuollaisia summia. Mun mielestä on todella hyvä, ettei näille omille keskinkertaisuuksille anneta saumaa rahastukseen. Tuolla on läjäpäin parempia pelaajia, jos vain niitä osaa löytää. Nykyisen UTJ:n varaan en tosin tätä löytämistä laskisi.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
... niin onkin hyvä, että Ilveksellä on ilmeisesti katsottuna "Soinnun paikkaaja" Jekimovsin muodosssa. Nämä herrat voikin laittaa ensi kaudeksi vertailuseurantaan, kunhan Jekimovsin sopimus Ilvekseen varmistuu.

No joo, Jeki ei kuitenkaan ollut SaiPassa semmonen runkopelaaja, joka saisi peliaikaa tuli niitä pisteitä tai ei.

Voi toki ottaa Ipassa kultakypärän mutta se varmaan kertoo muusta jengistä aika paljon.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
No joo, Jeki ei kuitenkaan ollut SaiPassa semmonen runkopelaaja, joka saisi peliaikaa tuli niitä pisteitä tai ei.

Voi toki ottaa Ipassa kultakypärän mutta se varmaan kertoo muusta jengistä aika paljon.

Onko sinulla jo Ilveksen ensi kauden kokoonpano tiedossa? Avaa toki, kun omiin silmiin ei ole vielä osunut tietoja.
 

Jip Pii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilvekselle on mielestäni rakentumassa mielenkiintoinen ... joukkue.
Huhujen varassa vielä ollaan ja pahinta vasta pelätään. Eli ei heitetä vielä kaikkea toivoa, vaikka 40 vuoden kokemus kuinka toista puhuisi.

Se, että seuran myynnistä ei vaan millään tuppaa lopullista ja vapauttavaa tietoa tulemaan, tarkoittanee kuitenkin sitä, että Ilveksessä on ja pysyy kaikki turvallisesti ennallaan. Uusista omistajista tuskin tarvitsee huhuja kummallisempia juttuja ennen syksyä/ensi kevättä/vuotta 2019 lukea yhtään sen enempää kuin siitä kuuluisasta kassakaappisenteristäkään. Ja mikä muukaan silloin oikeasti muuttuu?

Näin ollen asplundien, luomaloiden, pentikäisten ja piispasten kanssa taidetaan mennä seuraava kausi. Ja siinä neljän nelosketjun porukassa en kyllä näe mitään, mitä kutsuisin mielenkiintoiseksi. En niin mitään. Päättyneellä kaudella esimerkiksi kukaan ei osannut Ilveksessä tehdä maalia, joten toivottavaa olisi, että ensi kauden joukkueessa joku osaisi. Vaan lienee liikaa toivottu?

Ei käy kateeksi sitä, joka yrittää myydä ensi kauden Ilvestä katsojille ja sponsoreille. Tasaisen harmaa massa taitaa taas ensi kaudella Hakametsässä neppailla. Joukkoon ei taida eksyä mitään erityistä seurattavaa, joten ei tarvitse kiekkokiimassa seuraavaa kautta odottaa. Toki naapurinkin esimerkki on näyttänyt, että valmentamisella on suuri merkitys jääkiekko-nimisessä pelissä, mutta ei silläkään taivaisiin asti pääse. Finaaleita pelaavan Tapparan ja rakenteilla olevan Ilveksen rosterien ero on kuitenkin vielä aika huikea.

Ehkä jännitystä pitää seuraavaksi lähteäkin hakemaan siitä, koska Tuokkola ja ehkä joku pelaajistakin toteaa kaikkien heille annettujen lupausten menneen ns. kiville ja miehet vaihtavat maisemaa. Se olisi Ilves-draamaa parhaimmillaan. ;)

Ja olen mielelläni taas kerran väärässä.
 

Iippana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Boston Bruins
Omaan Ilvekseen mahtuisi komeasti huhuissa pyörinyt Palola ja miksei myös Asplund.

Uskon, että Ilves julkistaa finaalipelien jälkeen parit jatkot (Marjamäki, Välimaa) ja parit vahvistukset.
 

Kyle

Jäsen
Jälleen YKSITTÄIStapauksena voidaan perustella Soinnun muualle päästäminen, mutta isossa kuvassa tämä on juuri sitä isoa ongelmaa Ilveksen joukkueen kasaamisessa. Lyhytnäköistä ja tempoilevaa.

Asian voi nähdä myös toiselta kantilta ja siltä kantilta minä sen halua nähdä.

Tarkoitan nyt tätä 2000-luvun puolen välin jälkeen Ilveksessä breikannutta Ilves-pelaajista koostuvaa osastoa, joiden perään täällä on huudeltu.

Monelle pelaajalle se viimmeinen askel-uralla ei vain yksinkertaisesti toimi siinä ympäristössä missä on kehittynyt ja kasvanut pelaajana. Tarkoitan sitä askelta jonka pelaaja ottaa vasta kun pääsee ympäristöön, jossa voittamisen kulttuuri opitaan uudella tapaa.

Uskon että Ilveksessä 5-10 vuoden päästä koetaan ne hetket uudestaan kun aikanaan Raipe tuli Ruotsin vuosien jälkeen takaisin, kun Ville Nieminen lähti keskinkertaisena pelaajana rapakon taakse ja tuli tähtenä takaisin Tapparaan tai vaikkapa nyt Kukkonen tekee useamman vuoden tauon jälkeen paluun ensi kaudella Kärppiin.
Ville Koistinen ja Järventie on tästä tuorreimmat esimerkkit, vaikka heidän kohdallaan jouduttiinkin vähän pettymään pelillisiin ansioihin. Joka tapauksessa heillä oli useita ottajia, niin Suomessa kuin ulkomailla ennen kuin tekivät sopimuksen Ilvekseen. Viimmeisimpia hankittoja muuten, joita voitiin pitää onnistuneina.

Jos Sointu ottaa tulevina vuosina suuret harppaukset pelaajina, niin se on hienoa ja sen jälkeen odotetaan koska on hänen aika tulla takaisin "kotiin".

Vuonna 2020, seitsemän vuoden päästä näen realistisena että Ilves voi olla siinä pisteessä että silloin voidaan puhua joukkueesta joka lähtee jonkin tason mestarisuosikkina sarjaan. Tämä sillä oletuksella että joukkueet ja sarja on edes jollain tapaa verrannollinen siihen mitä se on tällähetkellä. Tuolloin voidaan kosiskella ja odotella takaisin niitä pelaajia, jotka jo aikanaan olivat "omat pojat"-projekteissa mukana ja jotka jo teini-iässä katseli niitä Ilveksen viirejä. Vai miltä kuulostaisi reilu kolmikymppiset, kenties jo Suomen mestaruuden voittaneet Lindgrenit, Anttilat, Soinnut, Rajalat, Raskit ja kumppanit samaan aikaan kentällä.

Kyllä itse olen sillä kannalla että pelaajan, siinä missä ihmisen ylipäätänsä kehitys vaatii monesti sellaisen ulkoisen virikkeen. Ei se mammanpoika siellä peräkammarissa kasva ihmisenä yhtä paljon, kuin että lähtisi vaikka muutamaksi vuodeksi kiertämään maailmaa vaikka söisikin samaa ruokaa.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
1. Morania huhuttiin Ilvekseen, ja kerrottiin jo melkein varmanakin jossain.
2. Syväkurkut kertoivat Moran-siirron Ilvekseen menneen puihin.
3. Moranin sopimusta ei ole julkaistu kuitenkaan vielä minnekään, joten...
4. Mitä jos kohta 2 on vain toimiston sumutusta, että päästäisiin iskemään Moranin sopimus sitten yllärinä pöytään jossain vaiheessa?

Seuraavaksi Tarinankertojan itkut toimiston epäammattimaisuudesta,jos tämä pitää paikkansa:
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Uskon että Ilveksessä 5-10 vuoden päästä koetaan ne hetket uudestaan kun aikanaan Raipe tuli Ruotsin vuosien jälkeen takaisin, kun Ville Nieminen lähti keskinkertaisena pelaajana rapakon taakse ja tuli tähtenä takaisin Tapparaan tai vaikkapa nyt Kukkonen tekee useamman vuoden tauon jälkeen paluun ensi kaudella Kärppiin.
Toivottavasti osoittautuu aikanaan, että olet oikeassa. Ilves-historia tuntee liian monta omaa kasvattia tai Ilves-juniorimyllyn leimaamaa pelaajaa, joita ei läpimurron jälkeen ole nähty tupsukorvissa. Äkkiseltään tulee mieleen 90-luvun esimerkkeinä Pasi Puistola, Toni Mäkiaho, Tomek Valtonen ja vanhempana esimerkkinä Pekka Järvelä (palasi tosin yhdeksi kaudeksi). Myös Koovee-kasvatti Esa Keskinen oli Kooveen ja Ilveksen yhdistyttyä ikään kuin Ilves-juniori, mutta perheellä meni sukset ristiin Ilveksen kanssa ja loppu on historiaa. Liian monen kohdalla syy on ollut palaneet sillat, kun Ilves on itse sössinyt pelaajat muualle. Historian alkuhämärissä Ilveksen laajasta pelaajatuotannosta kalasteltiin helmiä lupaamalla työpaikkoja ja sittemmin puhtaasti isoilla rahasummilla.

Tällä hetkellä näyttää utopistiselta, että esimerkiksi Perttu Lindgren ja Tommi Huhtala pukisivat Ilves-paidan päälleen lähitulevaisuudessa.

Sointu kaipasi Jatkoajan haastattelun mukaan uusia kuvioita pelattuaan kolme vuotta samassa seurassa. Onhan tuo tietysti ymmärrettävää eteenpäin haluavalle ammattilaiselle varsinkin, kun ottaa huomioon Ilveksen tilanteen. Silti sitä kaipaisi jonkinlaisena kiekkoromantikkona nykyään niin harvinaista seurauskollisuutta kasvatilta, kun Ilveksessäkin on kuitenkin uusi valmentaja, joka tuo varmasti raikasta tuuletusta tekemiseen.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tällä hetkellä näyttää utopistiselta, että esimerkiksi Perttu Lindgren ja Tommi Huhtala pukisivat Ilves-paidan päälleen lähitulevaisuudessa.

Enemmän kuin utopistista. Ilveksen johdossa häärää täsmälleen ne samat tyypit, jotka käsitteli näitä 87-88 ikäluokkia kuin koiria. Pojat ajettiin täältä käytännössä pois ja tehtiin iso satsaus isokokoisiin poikiin. Tuloksena suututetut ikäluokat, agentit ja taloudellinen tulos lähti syöksyyn, jota ei ole pystytty oikaisemaan.

Syksyllä sanoin, että olemme ruokaketjun pohjalla huonon maineen ja amatöörimäisen toiminnan vuoksi. Ennakoin myös, että emme tule saamaan riveihimme kotimaisia haluttuja pelaajia. Toivon olevani väärässä, mutta uskon edelleen, että kärkinimet ovat ulkomaisia, jotka eivät tiedä taustojamme.

Tällä johdolla yhden kauden satsaukset uhkaavat jäädä housuihin kusemiseksi pakkassäällä.

Siispä vain totaalista omistaja- ja henkilöstöremonttia odotellen. Toivottavasti uusi urheilupäällikkö on ollut jo tarkkailumatkoilla ulkomaita myöden.

Vinnie ei taitanut pitää pitkiä jäähyväispuheita faneille, kun sarjapaikka säilyi?
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Enemmän kuin utopistista. Ilveksen johdossa häärää täsmälleen ne samat tyypit, jotka käsitteli näitä 87-88 ikäluokkia kuin koiria. Pojat ajettiin täältä käytännössä pois ja tehtiin iso satsaus isokokoisiin poikiin. Tuloksena suututetut ikäluokat, agentit ja taloudellinen tulos lähti syöksyyn, jota ei ole pystytty oikaisemaan.

Jotenkin vielä Vinnietä huolestuttavampaa on se, että tosiaan H&H-kaksikko on millään tavalla Ilveksen taustalla hääräämässä, vaikka tiedämme kaksikon aikaansaannokset viime vuosilta. Eikö todella löydy ketään muita puuhamiehiä vastaamaan Ilveksen markkinoinnista tai urheilupuolesta? Onko nyt niin, ettei sinne yksinkertaisesti saada ketään muuta? Se, ettei opi virheistä on vielä anteeksiantamattomampaa kuin, että tekisi uusia virheitä yrittämällä eri toimintatapoja.

Nythän on eletty sikäli mielenkiintoista aikaa, että huhuja on lennellyt pitkästä aikaa ns. "vanhaan malliin", jollei jopa vielä lennokkaammin. Ja kuinka ollakaan taustalla häärii tosiaan jo mainitut "samat tyypit". Mikä siinäkin on, ettei siellä toimistolla pysy naamat ummessa? Kuka näitä pelaaja-asioita vuotaa? Vai onko taas niin, että huhuja laitetaan liikkeelle sen toivossa, että mielenkiinto joukkueeseen säilyy vaikeiden aikojen yli? Ilves sopii nykyisellään paremmin Seiskan kuin Veikk... Urheilusanomien sivuille.

Vähemmästäkin menee kuppi nurin.
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jotenkin vielä Vinnietä huolestuttavampaa on se, että tosiaan H&H-kaksikko on millään tavalla Ilveksen taustalla hääräämässä, vaikka tiedämme kaksikon aikaansaannokset viime vuosilta. Eikö todella löydy ketään muita puuhamiehiä vastaamaan Ilveksen markkinoinnista tai urheilupuolesta? Onko nyt niin, ettei sinne yksinkertaisesti saada ketään muuta? Se, ettei opi virheistä on vielä anteeksiantamattomampaa kuin, että tekisi uusia virheitä yrittämällä eri toimintatapoja.

Vähemmästäkin menee kuppi nurin.

Ja syystä meneekin!

Toimitusjohtajan, kesähallituksen ja asiantuntijatiimien joukkoeron jälkeen oli itse asiassa suuri yllätys, että Ilves sai niinkin nimekkään ja monissa tehtävissä meritoituneen hallituksen.

On kuitenkin aivan eri luokan kysymys, keitä Vinnie saa (ja toisaalta myös: uskaltaa palkata) operatiivisiin tehtäviin. Ameriikan Eno kun on polttanut siltansa ihan joka suuntaan!

Minä uskon uuteen omistajaan, verkostoituneeseen urheilutoimenjohtajaan, omistautuneeseenn toimitusjohtajaan ja toteuttamiskelpoiseen strategiaan vasta sitten, kun nimet on papereissa ja Ilves järjestää tiedotustilaisuuden, jossa asioista puhutaan avoimesti.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Kyllä se kuulkaa taitaa niin olla, että kaupat ovat sinettiä vaille valmiita.

http://alturl.com/m64hk
(Linkki menee AL:n sivulle)

Eikös Oksanen ole tunnettu aika suorasta puheesta, että harvemmin kaveri ainakaan paskaa jauhaa? Eipä nuo rahat Manngardiltakaa ole tulossa.
 

Kiikarit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Boston Bruins
Sitä voidaan vain sitten arvailla kuinka monta sataa tuhatta kymmenen ihmisen vuosipalkka on. Epäilemättä tällä kuitenkin on pelaajabudjettiin suuri merkitys. Eniten kuitenkin mietityttää Oksasen kommentti siitä kuinka kaikki on nyt kiinni ammattitaidosta joukkueen kasaamisessa. Huoh...

Kädet, sormet ja varpaat ristiin.
 

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
Sitä voidaan vain sitten arvailla kuinka monta sataa tuhatta kymmenen ihmisen vuosipalkka on.

Jos näiden henkilöiden keskimääräinen bruttopalkka olisi 2500€/kk, niin 10 työntekijän kustannus Ilvekselle olisi vuodessa 540000€.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jotenkin vielä Vinnietä huolestuttavampaa on se, että tosiaan H&H-kaksikko on millään tavalla Ilveksen taustalla hääräämässä, vaikka tiedämme kaksikon aikaansaannokset viime vuosilta.

Lauseeni johto sisälsi juuri tuon H&H-kaksikon. Heidän lisäksi Vinnie ja Jääskeläinen ovat päävastuussa noiden vuosien tapahtumista. Tänne on turha odotella omia huippuja takaisin, kun nuo huseeraavat. Pojat kyllä pitävät keskenään yhteyttä toisiinsa ja jopa puhuvat yhteisistä ajoista tulevassa Ilveksessä, kunhan täältä saadaan liigan heikoimmat taustatoimijat pois.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Jos Sointu ottaa tulevina vuosina suuret harppaukset pelaajina, niin se on hienoa ja sen jälkeen odotetaan koska on hänen aika tulla takaisin "kotiin".

Miksi Soinnin tarvitsisi ottaa suuri harppaus kelvatakseen Ilvekseen? Jo viimekauden esityksillä kyseessä on SM-liigatason runkopelaaja. Kärkeä joutuu aina hankkimaan rahalla, on se sitten ex. Ilves tai ei, mutta rungon koossapysyminen on edellytys pitempiaikaiselle menestykselle.

Ja ei juuri Sointu, vaan ylipäätään ”soinnut” joista se runko voisi rakentua tuppaavat jättämään laivan heti kun joku tarjoaa vähänkin enemmän.

Toki se johtuu Ilveksen omasta sekasortoisesta ja köyhästä tilanteesta, mutta jossain vaiheessa on aloitettava tosissaan sen asian kanssa, että nää meillä SM-liigatason suorittajiksi kasvatetut pelaajat myös jatkaa täällä.


EDIT: Niin, "Okan" satojentuhansien nousu ei paljoa suhteellista tilannetta nosta. Laskeskelin sitä tonne hallituskujeet ketjuun.
 

Fordél

Jäsen
Soinnun lähtö on ollut jo sen verran pitkään tiedossa, ettei se sinänsä edes suuremmin enää harmita. Tottakai tällaiset pelaajat pitäisi pystyä pitämään, mutta toistaiseksi se ei ole mahdollista.

Täällä aikanaan spekuloimani Jekimovs siis tulee Ilvekseen. Ei varmaan mikään sateentekijä, mutta hyvä haku tähän kohtaan ja sopiva palanen Tuokkolan palapeliin.

Muutenkin Jekimovsin tyylinen hankinta on juuri sitä mitä olen pitkään toivonut Ilvekseltä eli hankitaan nuorehkoja nousevia kykyjä, jotka ovat antaneet lupaavia näyttöja liigassa. Joku aika sitten toivoin täällä mm. Jarno Koskirantaa Ilvekseen ykkössentteriksi, mutta moni nimemerkki tuomitsi ajatuksen täysin. Kuulemma taso ei riitä lähellekään kyseistä tonttia ja omista junnuista löytyy vastaava osaaminen. No Koskiranta kipparoi Tapparaa finaaleissa takanaan 40 pisteen runkosarja ja seitseman maalin pudotuspelit. Tapparassa osataan seurata pelaajien otteita ja löytää näitä oikeasti nousevia kykyjä, toivottavasti joskus Ilveksessäkin. Ymmärrettäisiin, että kaikki viissaus ei asu meissä ilvesläisissä (koskee myös faneja). Siihen asti mennään mm. Ruudulla, joka ei ole ollut erityisen lupaava edes Mestiksessä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Jos pääomistaja vaihtuu

painotettu sana boldattu


Jääskeläinenhän ei tosin kuulu nykyiseenkään hallitukseen, vaan on kuvioissa mukana hallituksen kutsumana asiantuntijana, koska hänellä on kaupan kohteena olevan yhtiön talouden kokonaiskuva parhaiten hallussa.

Turhaahan tää on, mutta suonette tälläselle itkijänimimerkille ihmettelyn siitä, että miten joku, joka lähti Hallituksesta alkuvuodesta 2010 tuntee firman talouden kokonaiskuvan parhaiten?

.. ja näin silti varmaan on... miettikääpä sitä oikein tarkasti samalla kun mietitte HC OY:n syntyä ja Liiga Ilves ry:n hallitusta.

tai mitä sitä miettimään, "we are one happy family"
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jääskeläinenhän ei tosin kuulu nykyiseenkään hallitukseen, vaan on kuvioissa mukana hallituksen kutsumana asiantuntijana, koska hänellä on kaupan kohteena olevan yhtiön talouden kokonaiskuva parhaiten hallussa.

Jääskeläinen käyttää pitkäaikaisen liikekumppaninsa Vinnien valtaa. Tällaisessa tilanteessa on tietysti ihan samantekevää, onko ukko hallituksessa vai ei....
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pelaajat ja moni muukaan toimija eivät ajattele sen tarkemmin kyseisten herrojen roolia tai roolin tuomaa vaikutusvaltaa. Vanhatkin pelaajat ovat todenneet, että uskomatonta, että nuo samat sählärit ovat vieläkin Ilveksen toiminnassa mukana. Hadehan noille pelaajille on soitellut jne.Eli heille riittää, että nuo ovat vielä toiminnassa mukana.

Yhteistyökumppaneille Jääskeläinen on se suurempi kirosana kuin Vinnie.

Monella eri tasolla vallitsee ajatus, uskotaan vasta, kun nähdään. Eikä tätä voi vähätellä. Sen verran monta lunastamatonta lupausta ovat herrat antaneet.

Tiedän, että joidenkin kannattajien tiedonsaannille kyseisten herrojen läsnäolo Ilveksen toiminnassa on kiva jutska, mutta itse en kyllä Ilveksen kannalta löydä yhtään järkisyytä, miksi yhdenkään näistä pitäisi olla tekemisissä Ilveksen kanssa jatkossa. Toivon, että uusi mahdoliinen omistajakin tajuaa tämän.

Pelkona tietenkin on, että puljaamisen mestarit ovat perustaneet hiljan tai kauan sitten jonkun Penailu Oyn, joka ostaa Vinnien osakkeet halvalla. Aluksi esitellään tuoreet kasvot ja sitten ajan saatossa paljastuu, että samaiset herrathan siellä puuhastelee. No ei kai sentään. Kaipa joku heistä on jo rohjennut toiselle sanomaan, että me taidetaan olla aika hemmetin huonoja tässä.

Vinnien ja Ilveksen yhteismatka taitaa olla aika lähellä 20-vuotias.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olisi mukava kuulla tämän ketjun kirjoittajilta aina kommenttien yhteydessä minkälaista menestystä he Ilvekseltä ensi kaudelta odottavat. Tällöin voisi noita kommentteja suhteuttaa paremmin.

Itselleni riittäisi ensi kaudeksi selvä eteenpäin meno. Ei ole realistista odottaa, että kahden jumbokauden jälkeen Ilves yhtäkkiä pomppaa kuuden joukkoon. Itse asettaisin ensi kauden tavoitteeksi sen, että Ilves välttää jumbosijan ja taistelee runkosarjan viimeisellä 10 kierroksella vielä realistisesti säälipleijaripaikasta. Tämä olisi selvää eteenpäin menoa, toisi positiivisia elämyksiä kannattajille ja ennen kaikkea RUNKOSARJAN OTTELUILLA OLISI LOPPUUN SAAKKA MERKITYSTÄ. Melkein eniten kahdella edellisellä kaudella on ottanut päähän, se että Ilveksen kausi on ollut jo tammikuussa ohi ja sitten on vaan läpsytelty loput pelit pois ja odotettu tuskallisen kauan karsintamatseja.

Tämän tavoitteen saavuttaminen ei kaadu vielä siihen, ettei me saada moraneja tai lindgreneitä joukkueeseen. Tasavahva ja laaja pelaajarinki yhdistettynä oletettavasti huomattavasti parantuneeseen valmennukseen voi hyvinkin riittää säälipleijaripaikkaan jos pelitavan toteutuksessa palaset loksahtavat kohdalleen. En minä sitä sano, mukavahan noita jo kykynsä näyttäneitä huippupelaajia olisi Ilvekseen saada. Kaikista isoimmat asiat menestyksen (10.sija näistä lähtökohdista on mielestäni menestystä ensi kaudella) kannalta tehdään kuitenkin Tuomas Tuokkolan taholta. Toivottavasti hän saa haluamansa tyylisiä pelaajia joukkueeseen (vaikka ne eivät suuressa yleisössä isoja tunteita herättäisikään) ja onnistuu pitkän tauon jälkeen organisoimaan Ilvekselle voittavan pelitavan. Sen ihmeempiä taikatemppuja ei ensi kaudelle tarvitse tehdä. Karsintapeikkojen karistaminen ja paluu vakavasti otettavaksi joukkueeksi pudotuspelipaikkataistelussa ovat ne ensimmäiset askeleet kohti parempaa tulevaisuutta.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Itse asettaisin ensi kauden tavoitteeksi sen, että Ilves välttää jumbosijan ja taistelee runkosarjan viimeisellä 10 kierroksella vielä realistisesti säälipleijaripaikasta.


Sama.

Odotan vaan, että tähän päästään järjestelmällisen ja pitkälle katsovan strategian tuloksena, jolloin olisi odotettavissa nousujuhdanteinen tie kohti mestaruutta aikavälillä 3 - 5 vuotta. Jos olemme valmentajariippuvaisia, niin hommahan lässähtää Tuokkolan siirtyessä muualle.

Niin kauan kun organisaatio on tossa tilassa, jossa se on, ei tämmöstä pitkäntähtäimen strategiaa kyetä jalkauttamaan toimintaan (epäilen, ettei pystytä edes kirjoittamaan). Semmoset on näytöt viimevuosikymmeneltä.

Minä en odottele "lingreeneitä" vaan hyvin kasattua joukkuetta, jolla on pelitapa hallussaan ja johto rakentaa joukkuetta maltilla ja taidolla ilman Ilvespaniikkeja toimistolla.

Mutta IMO homma lähtee rakenteista, ja Ilves on tilassa, jossa ne täytyy pistää henkilötasolta lähtien uusiksi uskottavuuden palauttamiseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös