Raymond Pearl
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Ilves
Miten sait tuon tulkittua tällaiseen muotoon?Okei, rohkea taktiikkaidea: Masin ykkösketjun laidassa.
Pakisto on paremmalla mallilla kuin kärkiketjujen laiturit.
Miten sait tuon tulkittua tällaiseen muotoon?Okei, rohkea taktiikkaidea: Masin ykkösketjun laidassa.
Se oli ns. vitsi.Miten sait tuon tulkittua tällaiseen muotoon?
Pakisto on paremmalla mallilla kuin kärkiketjujen laiturit.
En tiedä olinko ainoa, joka näin ajatteli, mutta vaikka joissain paikoissa tekikin voittavia maaleja ja oli kauttaaltaan tehokas, niin peli oli hengettömän tuntuista suorittamista. Toki hymyili kovasti, kun maalin teki, mutta tekikö niitä sitten pohjimmiltaan vaan itselleen.
Palkkasoturi Palve totta kai on, mutta ei se poissulje sitä että logolle pelataan ja annetaan kaikki silloin kun pelataan ja harjoitellaan.
Niin, tietysti ensin pitäis saada tarkkaa dataa maalipaikkojen laadusta ja määrästä verrattuna muihin joukkueisiin.Yksi selitys sille, miksi Ilveksen maalinteko pudotuspeleissä takkusi, oli tehokkuus maalipaikoissa. Ilveksen laukaisuprosentti oli kokonaisuudessaan 3,97%, kun se oli Tapparalla 6,87%.
Niin, tietysti ensin pitäis saada tarkkaa dataa maalipaikkojen laadusta ja määrästä verrattuna muihin joukkueisiin.
Laukausprosenttihan ei kerro maalipaikoista juuri mitään.
Esim. juuri Kalpahan, johon vertailu kaikista järkevin tehdä, myös loi paikkoja monin verroin Ilvestä enemmän, joten tehottomuus ei ollut tällöin pienemmän maalimäärän ja putoamisen juurisyy.
Joo ja kirjoitukseni ei varsinaisesti ollut vain teikäläiselle suunnattu, pitänyt samasta asiasta kirjoittaa jo pidemmän aikaan kun tuo särähtää korvaan. Ja yhtä lailla itsekin haluaisin että jokainen pelaaja pelaisi juuri sille logolle ja se olisi maailman tärkein juttu mutta tosiaan se aika on mennyttä..Joo. Minä vien tämän palkkasoturiajatuksen varmasti pidemmälle kuin muut, vaikka sellaista tietynlaista lapsenomaisuuttahan suhtautumiseni paikoin huokuu. Ehkä joskus oli aikoja, joihin sitten peilaa perusteettomasti ja tekee vertailuja epäreilustikin, mutta varmaan se on sellaista urheiluromantiikkaa, joka ei enää päde monessakaan tapauksessa.
Ai tuottiko? Itse melkein väittäisin ettei Ilves saanut koko Kalpa-sarjan aikana tuota ylivoimapeliä rauhoitettua kuin ihan muutaman kerran, johtuen tuosta Kalpan kovasta paineesta.Toki näin.
Silmämääräisesri voi sanoa kuitenkin, että Ilveksen ylivoima tuotti edelleen ihan samoja tontteja Nymanille kuin runkosarjassakin, joista nyt ei vain uponnut.
Ai tuottiko? Itse melkein väittäisin ettei Ilves saanut koko Kalpa-sarjan aikana tuota ylivoimapeliä rauhoitettua kuin ihan muutaman kerran, johtuen tuosta Kalpan kovasta paineesta.
Väittäisin että Clendening erityisesti kärsi valmennuksen avuttomuudesta hyödyntää pelaajamateriaali niin hyvin kuin mahdollista. Nikusta tiedettiin mitä saadaan, niin vahvuudet kuin heikkouskin. Meitin psykologi päätti sitten käyttää vain sen heikkouden eli hasardialttiuden.Adam Clendening näytti huomattavasti rumemmin miten tässä leikissä voi käydä, mutta toki hänenkin tilanteensa ja peliesityksensä aaltoilevuus ovat oma lukunsa asiassa. Varmasti vieruskaverinakin pukkarissa aivan mukava olla siinä vieressä, kun käsitykseni mukaan oli hyvin sosiaalinen tapaus.
Ei Palve mikään Hull toki ole mutta pointtini on, että yksi kommentti on nyt saanut ehkä kuitenkin kohtuuttomasti painoarvoa.
Joo, se on eri keskustelunsa, että kuinka erilaiset julkitulot pitkin kautta monesta suusta vaikuttavat ryhmädynamiikkaan, koheesioon ja ylipäätään ilmapiiriin. Vaikka julkisuuteen sanottaisi mitä, niin olen aika varma, että esimerkiksi JYP:ssä oli porukalla viime kaudella keskenäänkin välillä aika ankeaa. Ja jos kääntää koko asian toisinpäin, niin vaikkapa Pennasen Toronto-puheet voivat yhtä hyvin olla oire jostain, eikä sen juurisyy. Mutta tämä on kaikki spekulaatiota.En väittänyt, että YKSIN Palven lausunto, vaan yleisesti asenneilmapiiri, julkitulemiset jne. vaikuttavat joukkuekoheesioon. (eli ei ole saani imo liian suurta huomioita)
Ja todellakin Palve ei ole Hull, jonka aikana NHL:ssä rakennettiin joukkueita tähtien ympärille näitä tukemaan.
NHL on myöskin sikäli väärä verrokki, että sillä kilpailutilanne peliajasta ajaa aivan erilaisiin ratkaisuihin ja itsekkyys korostuu. Korvaamattomia pelaajia on muuta NHL joukkueessa, kaikkien muiden tilalle löytyy saman tason kaveri, jos homma ei luista...
…silti nyky NHL on alkanut muistumaan enemmän joukkueurheilua ja ryhmäkoheesion merkitys armottoman yksilökilpailun sijaan on nousut esiin viimevuosien menestyksessä. Tämä pitkälti koska tasoeroja joukkueiden välillä on kavennettu, eikä parhaiden kerääntymistä pariin seuraan enää vastaavalla tavalla tapahdu. Tällöin etua on haettava valmennuksesta, ryhmäkoheesiosta ja taktiikasta.
Joo, se on eri keskustelunsa, että kuinka erilaiset julkitulot pitkin kautta monesta suusta vaikuttavat ryhmädynamiikkaan, koheesioon ja ylipäätään ilmapiiriin. Vaikka julkisuuteen sanottaisi mitä, niin olen aika varma, että esimerkiksi JYP:ssä oli porukalla viime kaudella keskenäänkin välillä aika ankeaa. Ja jos kääntää koko asian toisinpäin, niin vaikkapa Pennasen Toronto-puheet voivat yhtä hyvin olla oire jostain, eikä sen juurisyy. Mutta tämä on kaikki spekulaatiota.
Joukkue pitäisi saada parempaan pelilliseen tasapainoon kuin Pennasen aikakaudella. Kentälle pitäisi palauttaa ilo. Pelikirja pitää olla, mutta se ei saa olla niin kahlitseva kuin Pennasella. Tarkoitan tällä, että yritetään luoda neljä ratkaisuvoimaista ketjua, jotka ovat enemmän kuin osiensa summa ja pelaajille hieman suurempi vastuu tilanteiden lukemisesta. Nyt Ilveksen peli niin puolustus- kuin hyökkäysalueella kärsi välillä pelikirjan orjallisesta toteuttamisesta. Potentiaalinen riisto jäi tekemättä, kun viivapelajaa (noppavitonen) pitäneellä hyökkääjällä ei tainnut olla lupa auttaa pakkia, joka taisteli yksin kahta vihulaista vastaan. Kun pakki hävisi alivoimaisen kamppailunsa laidassa, johtivat nämä tilanteet pitkiin pyörityksiin Ilveksen alueella. Ja erityisesti Kalpa osasi käyttää tätä hyvin. Tuplaamalla kaikki kaksinkamppailut Ilveksen puolustusalueella, ja järjestämällä hyvin riiston jälkeiset tukitoimet. Ymmärrän hyvin, että ei voi mennä juoksemiseksi, mutta nyt pelattiin kyllä aivan liian passiivisesti. Jos vastustaja saa toimitettua kiekon viivaan, täytyy tuolla pakistolla pystyä pitämään mailat ja väylä auki maalivahdille.
Ja joukkueen pitää pystyä muuttamaan pelitapaa ja kokoonpanoja kesken otteluiden. Varsinkin playoffeissa valmennus jäätyi nyt kolmannen vuoden peräkkäin. Pelaajia luultavasti tulee vielä: Toinen "ykkösmaalivahti/kokenut kakkonen", Yksi kärkipakki ja yksi kärkilaituri. Kokoonpanoon sijoitetut ovat omia haaveitani. Nykyisilläkin voidaan aloittaa. Puolustajia voi pyöritellä monella tavalla, eikä "Niku" ole välttämättä tarpeellinen, mutta Parikan ja Latvalan erottaisin toisistaan. Itse sommittelisin pelaajat seuraavalla tavalla:
Pavlat 1a
"Malek" 1b
Kuivila 3
Utunen-"Niku"
Parikka-Pelli
Friman-Gazda
Latvala-Rautanen
Soini
Suomi-Mäntykivi-"Bryggman"/"Jormakka"
Stransky-Najman-Meskanen
Björkqvist-Nättinen-Lööke
Ratinen-Borg-Bau
Könönen, Kos
Yksi variaatio kahdelle alimmalle ketjulle olisi:
Nättinen-Borg-Lööke
Björkqvist-Bau-Ratinen/Könönen
Ylivoimat:
1. Suomi maalin nurkalle, Mäntykivi pelintekijän paikalle, Lööke rightin puolen laukojan paikalle. Meskanen maalin eteen ja "Niku" pyörittämään. Jollei "Nikua" tule, niin Utuselle mahdollisuus.
2. Najman maalin nurkalle, Stransky pyörittämään, Gazda rightin puolen laukojan paikalle, Nättinen/"Bryggman" maalin eteen ja Pelli pyörittämään.
Variaatio nykyisillä äijillä:
1. Suomi maalin nurkalle, Mäntykivi pelintekijän paikalle, Lööke rightin puolen laukojan paikalle. Nättinen maalin eteen ja Pelli viivalle.
2. Najman maalin nurkalle, Stransky pyörittämään, Meskanen rightin puolen laukojan paikalle, Borg/Björkqvist maalin eteen ja Gazda viivalle.
Ylivoiman jälkeinen vaihto: Björkqvist-Bau-Ratinen