Puhut kyllä välillä ihan diibadaabaa. Ai maksajia ei löydy? Juurihan sijoittajat ovat kääntäneet katseensa yhä suuremmissa määrin erilaisiin cleantech-hankkeisiin ja -yrityksiin. Myös kuluttajamarkkinoilla näillä tuotteilla on kysyntää. Jos näin ei olisi, cleantechista ei huudeltaisi näin kovaan ääneen.
Ei ole maksajia, jos olisit asiaan perehtynyt, niin tietäisit kyllä miten helvetin vaikeaa on löytää rahoitusta yhtään mihinkään clean tech juttuun, jos siitä ei synny suoraa tuloa. Suurin osa hyvistä ajatuksista ei vaan toteudu käytännössä koska ne eivät ole nyt, eivätkä ikinä kannattavia. Se on toki hienoa, että sinulla on kova ideologia ja uskomus asioiden puolesta. Minä uskon rahan voimaan ja se raha on kertonut jo suoraan miksi esim. aurinkovoima, tai tuulivoima ei kovinkaan monessa paikassa oikeasti kannata. Ei kannata moni muukaan clean tech hömpötys ja sitten ollaankin säätämässä lakeja ja syöttämässä veronmaksajien rahaa asioille, koska ne ovat kannattamattomia ja mutuen ne eivät olisi edes mahdolisia. Sinä varmaan voinet näyttää minulle niitä kannattavia clean tech juttuja. Jään odottelemaan, niitä ei meinaa helpolla löydy.
Kerrotko sitten kuinka paljon biopolttoaineen lisääminen nostaa hintaa?
Alternative Fuels Data Center: Fuel Prices (EERE:n listaukseen polttoaineiden hinnoista)
Sademetsien hakkaaminen biopolttoaineiden tuottamiseksi ei ole tietenkään hyvä asia, mutta edelleen, suomalaiset yritykset tuottavat biopolttoaineita pääasiassa jätteistä ja teollisuuden tähteistä. Vuoden 2016 alussa Nesteen biopolttoaineiden valmistuksessa palmuöljyn osuus oli enää 23 % eli koko ajan tullaan alaspäin tässä.
Kyllä se on hienoa, että käytetään jätettä biopolttoaineeksi, se ei vain muuta sitä tosiasiaa että kyseessä on kärpäsen paskan kokoinen läntti jossain pohjoisessa Euroopassa. Se kärpäsen paska ei pysty tuottamaa jätteestä bioenergiaa koko maailmalle, eikä pysty mikään muukaan taho. Palataan jälleen siihen fosforiin, suosittelen sinua googlaamaan siitä lisää.
Kritisoit cleantechia käsitteenä ja toteat sen olevan humpuukia ja kusetusta eikä se perustu tieteelliseen tutkimukseen. Eli ovatko siis kaikki cleantech tuotteet ja palvelut, kuten vaikka täällä esitetyt biopolttoaineet ja vedetön pisuaari kusetusta ja humpuukia?
Vaadit itse tieteellistä näyttöä, mutta sun kritiikissä en ole tieteellistä näyttöä erityisesti nähnyt.
Ei en voi näyttää mitään tutkimusta aiheesta, tai siis voin toki jotain, esim. voisin laittaa tutkimusta siitä miten maissi yms. käyttävät enempi fossiilista polttoainetta etanolin tuottamiseen kuin mitä ne hyödyttävät ympäristöä ja varmasti laitankin jos tarve tulee. Sen sijaan sanon, että on aika hiljaista pidellyt niiden tutkimusten osalta missä suhtauduttaisiin neutraalisti, tai kriittisesti clean techiin. Joten on hieman hankalaa löytää niitä tutkimuksia. Minulle taas se kertoo, ettei kukaan edes halua asiaa tutkia, ettei ne jutut ole ihan vedenpitävällä pohjalla. Jos olisi aitoa tutkimusta, olisi myös ihan aitoja ja oikeita ja todistettavia väittämiä. Silloin kun ne puuttuu niin ollaan sillä alueella, mikä ei ole enää tiedettä. Eli siis tieteellinen näyttö puuttuu alun alkaenkin. Olen kyllä lukenut mm. Lappeenranna Uliopiston (tahallinen kirjoitusvirhe) julkaisun aurinko ja tuulienergiasta. Sitten kun sitä alkoi penkomaan ja kyseli vähän, että mihin väittämät perustuu tulikin aika hiljaista. En toki voinut enempää kysellä, kun se vaaransi läheiseni asemaa. Mutta se siitä tutkimuksesta. "Tutkimuksia" niitä kyllä löytyy, mutta kun se tutkijan-etiikkaa puuttuu, niin ei sitä voi oikein tutkimuksena pitää. Katsos, jos siis et tiennyt, niin tieteellisellä tukimuksella ei saisi olla etukäteen päätettyä lopputulemaa, vaan sen pitäisi suhtautua itseensä neutraalisti. Tälläin se voi myös johtaa siihen, että tutkimus toteaa olevansa väärässä tai epäonnistuu. Ihmeen vähän on näiden "tieteellisten" tutkimusten lopussa mitään kritiikkiä itseä tai omaa tutkimusta, saati sen asettelua kohtaan, mikä on tieteellisen tutkimuksen perusta. Näytöt kun ovat täysin vakuttavia, niin sellaistahan ei tarvita. Tai no siis tämä ilmasto hömppä tuntuu olevan ainoa tutkimuksen kohde maailmassa missä sitä ei tarvita, samaa jos olisi vaikka lääketieteessä niin tulisi melkoisesti lunta tupaan, mutta hei ilmasto, ihan sama.
Hienoa, että ilmeisesti tunnustat, että on olemassa cleantechia. Kestävä kehitys on toki huomioitu jo monissa lainsäädännöissä, mutta sen lisäksi on hyvä, että käytetään myös muita ohjauskeinoja. Yksi näistä on se, että ohjataan yrityksiä panostamaan cleantechiin.
En minä ole missään kiistänyt ettei clean techiä olisi olemassa. Olen sen jo kirjoittanut useampaan kertaan olevan ihan oikea asia, suosittelen lukemaan ne aiemmat kirjoitukseni uudestaan jos on mennyt ohi. Ohjauskeinot taasen eivät ole hyvä asia. Ne johtaa lopulta aina siihen, että yksilön mahdollisuus vaikuttaa hömppään on olematon ja lopputulemana siis maksetaan jonkun uskonnon rahoituksesta. Se ei ole milloinkaan, eikä missään tilanteessa hyväksyttävää. Ne maksaa jotka haluaa, loppujen ei pitäisi joutua maksamaan toisten jumalista ja jeesuksista missään tilanteessa. Jos se tuote kannattaa, niin siihen kannattaa investoida, silloin siihen löytyy kyllä rahoitus ihan itsestään.
Kyllä, moni muu maa saastuttaa paljon enemmän kuin Suomi, koska niillä on myös ihan eri tavalla tuotantoa. Silti eihän ratkaisu voi olla se, että Suomi tai muutkaan vastuulliset maat eivät huolehdi omista asioistaan. Eihän parempi ratkaisu voi olla, että mekin saastutamme? Sori, mutta tämä logiikka ei toimi.
Se, että Suomi huolehtii omista päästöistään hyödyttää myös meitä itseään. Ensinnäkin oma ympäristömme säilyy paremmassa kunnossa, mikä hyödyttää niin täällä asuvia (esim. terveyttä) kuin yritystoimintaa (esim. matkailu). Lisäksi se luo yrityksillemme markkinoita, jotka mahdollistavat tuotteiden ja palveluiden kehittämisen sekä niiden myymisen myös ulkomaille.
Niin ja niistä monista muista ei todellakaan moni pysty sanomaan, että siellä myös varjellaan luonto yhtä hyvin kuin Suomessa, saati että ollaan puhtaiden järvien ja metsien maa ja missä ne metsät syö sen saastutuksen. Minä ymmärtäisin väitteesi jos Suomi olisi ainoa maa koko maapallolla ja muuta ei olisi aj sitten me tappaisimme itseämme saastuttamalla, vaan kun emme tapa. Me olemme malliyksilö koska meillä tuota lääniä on aika saatanasti ja sitä peittää biomassa.
Ja kyllä jos se on siitä kiinni, niin meidän tulisi saastuttaa. Koska ketään muuta ei kiinnosta hevon vatulan vertaa, niin miksi meitä tulisi kiinnostaa? Kunhan me emme saastuta omaa maatamme hengiltä. Tätä ei esim. CO2 päästöt tee, vaan voisimme ihan hyvin unohtaa tälläiset pelleilyt ja keskittyä siihen, että omalla teollisuudella menee hyvin. Sitten kun ne muut maat on samalla tasolla kuin me hiilinieluineen ja päästöineen, niin voidaan alkaa uudestaan keskustela niistä päästöjen vähennyksistä. Siihen asti tämä on kärpäsen paskan kokonoinen läntti ja meidän ei tarvitse pelastaa koko maailmaa, kunhan vaan pidämme oman takapihan siistinä.
Et ole oikeasti näin tyhmä, joten ei kannata vetää tarkoituksella lekkeriksi. Cleantechin vaikutukset näkyvät parhaimmillaan kaikkialla. Voit mennä ostamaan sen puhelimen vaikka biopolttoaineita hyödyntävällä autolla tai uusiutuvia hyödyntävällä julkisella liikennevälineellä. Puhelimen ja telkkarin tuottamisessa on käytetty entistä enemmän uusiutuvia energianlähteitä, energiatehokkaampia tuotantomuotoja ja hyödynnetty kierrätysmateriaaleja. Tämä ei ole millään tavalla tuulesta temmattua, sillä Kiina on alkanut panostamaan valtavasti uusiutuvaan energiaan. Kaiken lisäksi voit käydä kusasemassa formuloiden välillä sinne vedettömään pisuaariin.
Edelleen, jotta kritiikillesi olisi perusteita, sulla pitäisi olla jotain näyttöjä siitä, että cleantech lisää tällaista turhaa investointia. Onko tämä kuitenkin vaan sun omaa mutua ilman todellista näyttöä?
Onko sinulla näyttöjä clean techin ihannuudesta? Jään odottelemaan. Minä olen nähnyt jo sen paskuuden ja paljon se maksaa jokaiselle kansalaiselle ja veronmaksajalle. Sen kumoamiseksi pitäisi olla vertaistutkittua tietoa tarjolla, ei vaan näy eikä kuulu. En pidätä hengitystäni odotellessa.
On hienoa että on ideologioita ja ismejä, mutta kun ne ideologiat muuttuu uskonnoiksi ja elämän pääasiaoiksi niin niistä katoaa se punainen lanka. Clean techissä sitä lankaa ei ole koskaan edes ollut. Sitä oli ympäristönsuojelussa silloin kun freonit kiellettiin. Sitten se vain meni, jälleen kerran, siihen että kaikki vetää omaa köyttään ja yksi pikkuinen Suomi se siellä "mallioppilaana" nielee muiden mällit.
Kyllä minäkin haluan pelastaa maapallon, mutta se on ihan saatanan sama montako rengaskasaa mä tuola takapihalla poltan, se ei vaan muuta mitään, kun ne isot ei halua tehdä mitään ja koko homma perustuu vain yhteen asiaan. RAHA! Jos se ei kannata, niin ketään jolla on valtaa ei kiinnosta. Siihen asti on ihan saatanan sama montako pisuaaria rakennetaan vedettömiksi tai mitä tahansa rikkidirektiivejä keksitäänkään. Ne on täyttä puuhastelua ja näpertelyä.
edit. vitusti kirjoitusvirheitä, luen myöhemmin uudestaan, joten pahoittelut siitä, toivottavasti tulee edes jotenkin selväksi se pointti.