Ilkka Pikkaraisen taklaus Ville Mäntymaahan ottelussa Pelicans - Kärpät

  • 123 526
  • 501

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Itsellä koko tilanteessa eniten otti päähän Pikkaraisen mailan paiskominen... Eikö kaverilla oikeasti kiinnostanut mitä toiselle sattui ?

Rupean nyt menemään ihmisten päiden sisään, koska se tuntuu olevan trendinä tässä ketjussa. Kaksi ehdotusta a)Pikkarainen on hieman vinoutunut kilari-tyyppi, joka ei osaa käyttätyä tilanteen mukaisesti b)Pikkarainen on hieman vinoutunut kilari-tyyppi, joka ei tunnekuohultaan ja järkytykseltään osaa käyttäytyä tilanteen mukaisesti.

Turhautumista? Miettii, ettei tarkoitus ollut tehdä pahaa, mutta kävi helvetin huono tuuri ja tietää, että historian takia paskaa sataa niskaan?

Pikkarainen pitäs ladata Sims-peliin.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Tätä vain mietin, että onko liigassa tosiaan voimassa joku kolmen sekunnin sääntö yhä vain?

Ainakin joskus muinoin viimeisenä kiekkoon koskenut pelaaja oli se kiekollinen pelaaja. En minä mistään sekunneista mitään tiedä, mutta tuollaisessa käsityksessä olen edelleen.

Ei tuota tilannetta voida mitenkään tulkita ihan puun takaa tulleeksi kiekottoman miehen ajeluksi.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
...hänellä oli silmät kiinni samalla tavalla kuin taklauksen jälkeen heti?

Aravirran mukaan tajuissaan, mutta muita tietoja ei antanut, joten olisikohan jotain halvaantumisen riskiä sitten. (näin jotenkin sain kuvan tuosta aravirran olemuksesta)

Miten te jaksatte kinata jonkun kanssa joka pistää tommosta faktaa pöytään? Vai että silmät samalla tavalla kiinni. Ei jumalauta, nyt on kyllä kaikki kuultu.

Ja hienosti haistelit tuon toisen juttusi myös. Mutta onneksi olit väärässä, vaikka se sinua varmasti kirpaiseekin.


Olipa kyllä ikävän näköinen tilanne. Mäntymaa ihaili (kauhisteli) harhasyöttöön ja katselee väärään suuntaan. Pikkarainen huomaa ja tulee taklaamaan hyvästä paikasta. Taklaus ei näytä siltä, että yrittäisi ottaa pään irti tai muuten yliagressiiviselta. Helevetisti sitten huonoa tuuria päälle.

Täydellisen samaa mieltä.
 

JPL

Jäsen
Ovatko "puun takaa"-taklaukset kiellettyjä? Tällä periaatteella kovat sanktiot jokaiseen avojään pommiinkin.

Ilmeisesti olisi pitänyt kirjoittaa vielä "laidan läheisyydessä edit: siis laitaa päin=laitataklaus... ettei joku tartu tuohonkin..." tai "päähän" tai "polviin"... jne.

Taklata saa ja pitääkin. Myös puun takaa saa taklata, niin kauan kuin vastustaja vain lentää jään suuntaisesti, ilman että siellä on seinä vastassa. Pahoitteluni epätarkkuus. Säännöissä on kyllä kerrottu, mitä saa tehdä ja mitä ei. Tuo oli rangaistuksen arvoinen taklaus, missä vastustajaa ei kunnioitettu lainkaan. Samaa sarjaa ovat tarkoituksella polveen vedetyt niitit sekä päähän ajelut. Itse en osaa sanoa, osuiko tuo nyt päähän vai ei. Laitataklaus tuo nyt joka tapauksessa oli, mikä tod. näk. myös loukkaantumisen aiheutti.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
KAivoin ihan piruuttaan rinnalle NHL:n laitataklaussäännön:

"41.1 Boarding – A boarding penalty shall be imposed on any player or goalkeeper who checks or pushes a defenseless opponent in such a manner that causes the opponent to hit or impact the boards violently in the boards. The severity of the penalty, based upon the impact with the boards, shall be at the discretion of the Referee.

There is an enormous amount of judgment involved in the application of this rule by the Referees. The onus is on the player applying the check to ensure his opponent is not in a defenseless position and if so, he must avoid or minimize the contact. However, in determining wheter such contact could have been avoided, the circumstances of the check, including whether the opponent put himself in a vulnerable position immediately prior to or simultaneously with the check or whether the check was unavoidable can be considered. This balance must be considered by the Referees when applying this rule."

Eli olisi varmaan tuollakin napsunut iso jäähyä
 

Masentaja

Jäsen
Niin. Noita sekuntti syötön jälkeen tulleita taklauksia (vaikka kiekko ois toisella pelaajalla) on joka pelissä todella paljon. 99,99%(arvio) taklauksista osataan ottaa oikein vastaan ja taklattava on hereillä, onhan hän ollut sekuntti aiemminkin (toivottavasti) valmis ottamaan taklauksen vastaa. Mutta tässä ei Mäntymaa ollut hereillä, Pikkarainen pikemminkin tuuppasi, torppasi kuin taklasi Mäntymaata. Paska tsäkä, ehkä Mäntymaa jo kevätkaudelle takasin pääsee. Kunhan ei halvaannu.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Pikkukakkonen laitataklauksesta muuttui ulosajoksi loukkaantumisen myötä. Ehkäpä peli tai kaksi lakisääteisen lisäksi. Vähän ikävää käyttäytymistä tilanteen jälkeen Pikkaraiselta.

Taklauksena ei mitenkään törkeä.
 
En minäkään kyllä näe tässä taklauksessa mitään törkeää. Sitä ihmettelen suuresti, että miten noin kokenut pakki voi pelata tilanteen noin päin persettä. Jää seisomaan kuin bambi ja ei kiinnitä mitään huomiota muuhun kuin kiekkoon. Ymmärtäisin tuon toiminnan jossain c-junnuissa mutta noin kokenut pakki ei vaan voi olettaa, että "ei se karvaaja taklaa kuitenkaan". Pikkaraiselta ihan oikein kun vaimensi taklaustaan ja käytännössä työnsi Mäntymaan laitaan. Mäntymaan huonosta asennosta johtui se, että hän menetti tasapainon ja löi päänsä. Halutessaan olisi voinut jyrätä monta kertaa pahemminkin.

En antaisi tuosta Pikkaraiselle yhtään peliä pelikieltoa.

Mestiksessä annettiin Hokin Ville Rajalalle kaksi ottelua pelikieltoa ja perustelut menivät näin - " Taklaus oli kontaktiltaan sääntöjen mukainen, mutta tilanteesta syntyi laitataklaus pelaajan kaatuessa laitaa vasten. Tämä tekee tilanteesta sääntöjen vastaisen."

Ehkä tuostakin saisi laitataklauksen ja sitä kautta Pikkaraiselle pari ottelua, sillä paikallisradion kotimaan uutisissakin jo kerrottiin, että Mäntymaa loukkaantui vakavasti päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena. Eli julkisuudessa on taas kiekkoväkivalta esillä.

Kova juttu olisi, jos tuo todettaisiin puhtaaksi taklaukseksi eikä lisää penalttia tulisi. Vaikea tuosta töötistä on törkeää saada millään. Tilanteita tulee ja seuraus voi joskus olla vakavakin. Kuitenkin tuossa tilanteessa aika moni olisi taklannut. Eikös Stadin paikallisväännössä joku junnu yrittänyt vetää vastaavassa kohtaa maalin takaa hirveetä pommia, mutta taklaus meni hieman ohi ja taklaaja itse jäi puhaltelemaan jään pintaan. Siinä oli paljon enemmän törkeän niitin aineksia. Onneksi esim. Kronwall ei pelaa SM-liigassa, tulisi nimittäin ruumiita...
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
SM-Liigan mukaan, ne jotka taklaa, ei pelaa..
Yleinen trendi tänä päivänä on mys: ne joita taklataan, ei pelaa. Kärpiltä on tällä hetkellä kolme pelaajaa loukkaantuneena päähän osuneen taklauksen seurauksena. Kaikki kolme taklattu vieläpä niin, ettei taklattava huomannut taklauksen tulevan.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ainakin joskus muinoin viimeisenä kiekkoon koskenut pelaaja oli se kiekollinen pelaaja. En minä mistään sekunneista mitään tiedä, mutta tuollaisessa käsityksessä olen edelleen.

Okei, voi kai se näinkin olla. Taklaus ei kuitenkaan ole puhdas, koska kädet nousevat. Seuraukset ovat tietenkin vielä paljon hirvittävämmät kuin itse taklaus, mutta ei tuosta ainakaan minun silmin voi Pikkaraiselle mitään synninpäästöäkään antaa.

Se tässä tosiaan kaivelee (kuten kanssakirjoittaja-Ujcikia), että Ilkka "Ihmisperse" Pikkarainen ei näytä osoittavan mitään huolta juuri telomaansa kanssapelaajaa kohtaan, vaan jatkaa tilanteen jälkeen mussutusta ja paiskoo mielenosoituksellisesti mailaansa ja kaukalon ovea. Samaan aikaan Havu makaa maassa täysin velttona ja taju kankaalla. Onko mr. Pikkaraisella ihan kaikki kotona?
 
Viimeksi muokattu:

Peruslätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
No on se kumma

Yleinen trendi tänä päivänä on mys: ne joita taklataan, ei pelaa. Kärpiltä on tällä hetkellä kolme pelaajaa loukkaantuneena päähän osuneen taklauksen seurauksena. Kaikki kolme taklattu vieläpä niin, ettei taklattava huomannut taklauksen tulevan.

Kun ei voi katsoa mihin on menossa. Pikkarainen olis voinut vaikka seistä paikallaan ja Mäntymää olis ottanut osumaa. Ja taklaushan ei osunut päähän, vaan rintaan, jos Mäntymää olis ollut hereillä ei olisi tod.näk sattunut, ainakaan näin pahasti.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Kärpiltä on tällä hetkellä kolme pelaajaa loukkaantuneena päähän osuneen taklauksen seurauksena. Kaikki kolme taklattu vieläpä niin, ettei taklattava huomannut taklauksen tulevan.

Nimenomaan. Taklaavan pelaajan tulisi ottaa huomioon taklattavan vastaanotto kyky.. Koska taklaaja sen aloitteen tekee, niin hän on aina mielessään askeleen edellä vastustajaansa.
 

Bulldog

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, St Pauli
Tää Pikkarainen on täysi kusipää. Rotta ja raukka. On aina pelannut samalla tyylillä, kunnioittamatta mitään tai ketään. Toivon mukaan Mäntymaa ei saanut vakavia vammoja. Pikkaraisen kaltainen pelaaja ajeltaisiin kylmäks Pohjois- Amerikan sarjoissa. Saatanan imbesilli.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Okei, voi kai se näinkin olla. Taklaus ei kuitenkaan ole puhdas, koska kädet nousevat. Seuraukset ovat tietenkin vielä paljon hirvittävämmät kuin itse taklaus, mutta ei tuosta ainakaan minun silmin voi Pikkaraiselle mitään synninpäästöäkään antaa.

Se tässä tosiaak kaivelee (kuten kanssakirjoittaja-Ujcikia), että Ilkka "Ihmisperse" Pikkarainen ei näytä osoittavan mitään huolta juuri telomaansa kanssapelaajaa kohtaan, vaan jatkaa tilanteen jälkeen mussutusta ja paiskoo mielenosoituksellisesti mailaansa ja kaukalon ovea. Samaan aikaan Havu makaa maassa täysin velttona ja taju kankaalla. Onko mr. Pikkaraisella ihan kaikki kotona?

Ei tässä oikeastaan kukaan ole tainnut mitään synninpäästöä antaakaan. Taklaus itsessään ei silti kaikkien mielestä ole mitenkään järisyttävän ruma.

Tilanteen jälkeinen käytös oli Pikkaraiselta jotain aivan käsittämätöntä. Kuka tahansa täysipäinen ihminen (Jarkko Ruutua lukuun ottamatta) huolestuisi tuossa vaiheessa ihan tosissaan kaverin tilasta. Toki tuo voi olla jokin psykologinen juttu, jota en vain ymmärrä, mutta näin maallikkona käytös on vähintäänkin omituista.
 
Mistä kuvakulmasta muuten ihmiset näkevät mitä osui mihin? Itse en ole vielä nähnyt yhtään videota, missä osumakohta olisi mukana. Pikkaraisen käsi on ylhäällä sivulle päin kaarella, mikä on VOINUT osua päähän. Toisaalta Pikkaraisen kädet näyttävät kohoavan osuman aikana, jolloin osuma on VOINUT osua rintaan.

Itse en pysty sanomaan ainakaan aukottomasti mihin on osunut, vaikka laitaa epäilenkin vahingon aiheuttajaksi. Auttakaas nyt.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Mistä kuvakulmasta muuten ihmiset näkevät mitä osui mihin? Itse en ole vielä nähnyt yhtään videota, missä osumakohta olisi mukana. Pikkaraisen käsi on ylhäällä sivulle päin kaarella, mikä on VOINUT osua päähän. Toisaalta Pikkaraisen kädet näyttävät kohoavan osuman aikana, jolloin osuma on VOINUT osua rintaan.

Itse en pysty sanomaan ainakaan aukottomasti mihin on osunut, vaikka laitaa epäilenkin vahingon aiheuttajaksi. Auttakaas nyt.

Saatossa varmasti kädet osuvat päähän. Mutta kyllähän ensimmäinen osumakohta on niin alhaalla että päähän kohdistunutta säännön mukaan tuosta ei saa.

Osuma päähän ja päähän kohdistunut voivat olla ihan eri juttu
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En minäkään kyllä näe tässä taklauksessa mitään törkeää. Sitä ihmettelen suuresti, että miten noin kokenut pakki voi pelata tilanteen noin päin persettä. Jää seisomaan kuin bambi ja ei kiinnitä mitään huomiota muuhun kuin kiekkoon. Ymmärtäisin tuon toiminnan jossain c-junnuissa mutta noin kokenut pakki ei vaan voi olettaa, että "ei se karvaaja taklaa kuitenkaan". Pikkaraiselta ihan oikein kun vaimensi taklaustaan ja käytännössä työnsi Mäntymaan laitaan. Mäntymaan huonosta asennosta johtui se, että hän menetti tasapainon ja löi päänsä. Halutessaan olisi voinut jyrätä monta kertaa pahemminkin.

En antaisi tuosta Pikkaraiselle yhtään peliä pelikieltoa.

Muuten samaa mieltä, mutta boldatusta osuudesta eriävä mielipide. Pikkarainen on tunnetusti vastustajia kunnioittamaton pelaaja, joka ei tosiaankaan vaimenna taklaustaan Mäntymaan huonosta asennosta johtuen. Pikkarainen halusi tuossa tilanteessa satuttaa Mäntymaata (huom. satuttaa, ei vahingoittaa) roolinsa mukaisesti. Tästä kertoo kuvailemasi käsien liike, taklauksen voimaa lisättiin käsien avulla. Täytyy huomioida, että tilanne tuli Pikkaraiselle yllätyksenä, eikä hän ehtinyt kelata sita puolenkentän vauhtia.
 

Peruslätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Eiköhän jääkiekossa

Nimenomaan. Taklaavan pelaajan tulisi ottaa huomioon taklattavan vastaanotto kyky.. Koska taklaaja sen aloitteen tekee, niin hän on aina mielessään askeleen edellä vastustajaansa.
kiekon vastaanottava pelaaja (eli kiekollinen pelaaja) ota aloitteen siihen, että voi tulla taklattavaksi. Jos et halua tulla taklatuksi, älä ota kiekkoa (=lopeta lätkä).
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
SM-liigan kurinpitäjä voisi passittaa Pikkaraisen johonkin hoitoon tuosta käytöksestä. Mäntymaahan voisi olla ihan hyvin 4-raajahalvaantunut vihannes.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös