Iisalmen Peli-Karhut 2020–2021

  • 89 245
  • 210

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Avataas ketju seuraavalle kaudelle, koska pelaajauutisia saadaan varmasti tässä jossain vaiheessa, vaikka ajat on mitkä on.

Ennen kauden päättymistä olin varma, että pakka hajoaa tulevalle kaudelle, mutta nyt kun kausi jäi kesken, niin odotan jatkuvuutta yllättävänkin paljon.

Ns. varmana lähtijänä pidän ainakin Saku Kinnusta, joka tulee tekemään luultavasti KalPan kanssa sopimuksen. Kristian Afanaseyev ei myöskään jatka, vaan siirtyy huhujen mukaan Liigan puolelle (Jukurit). Jäljelle jääkin paljon kysymysmerkkejä, joista kaikki voisi jatkaa myös ensi kaudella pl. Niklas Mikkonen.

Siinäpä köykäinen avauspuhe.
 

nallekarhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK
Tulevalle kaudelle ei ole kasassa yhtään pelaajasopimusta toistaiseksi, mutta viimeisimmissä IPK:n artikkeleissa GM jölli kuitenkin sanoi niitä tulevan lähiviikkoina ja pelaajarunko alkaa hahmottua. Päävalmentajana onneksi jatkaa Härkönen, joka on tehnyt hyvää jälkeä Mestiksessä ja etenkin IPK:ssa. Kaveri vaikuttaa tulevan hyvin juttuun pelaajien kanssa, joten toivottavasti moni jatkaisi viime kauden joukkueesta ja saisi houkuteltua Iisalmeen lisää hyviä pelaajia. Iisalmessa on kuitenkin hyvä kiekkobuumi, toivottavasti se edes vetäisi tänne porukkaa. Lisäksi Jukurit uutisoi tänään Afan sopimuksesta, joka oli ihan odotettavissa, siinä samassa tiedotettiin, ettei Rantaeskolan optiota käytetä, eli siinä olisi kiva paluumuuttaja Iisalmeen.

Tuleva kausi:

Samalla maalivahtikaksikolla voitaisiin lähteä ensi kauteen.Molemmat kassarit hoitivat ruutunsa hyvin. Ei muutoksia sille osastolle.
MV: Kiviaho/Tolonen

Kinnunen on varma lähtiä Liigaan, niin kuin Sven Tuuva jo mainitsikin. Isot saappaat on siinä täytettävänä, jokaisella IPK:n Mestis kaudella tärkeä palanen pakistoa. Gallet olisi myös kiva nähdä karhupaidassa ensi kaudella, mutta jotenkin sellainen tunne, että kaveria ei nähdä. Jatkosopimukset tekisin kuitenkin Järviselle, Mäntylälle, Vesteriselle, (Nevalaiselle), Koposelle. Mikkosella ei ole käyttöä Mestiksessä ja Määttäkin oli omassa päässä pulassa. Toki Määtästä voisi saada hyvän ja luultavasti halvan syvyyspuolustajan.

Eli pakisto näyttäisi Tältä:

X-Gallet
Järvinen-Vesterinen
X-Mäntylä
Koponen/Määttä

Tyhjille paikoille jos saataisiin oikeat pelaajat, niin pakisto näyttäisi todella hyvältä. Nevalaista kuitenkin näkisin mielummin rymistelemässä hyökkääjän paikalla. Kalpan A-nuorten pakistoa en juurikaan tiedä, olisiki siellä potentiaalisa puolustaja Mestikseen, sieltä kuitenkin joku pelaaja tulee varmasti kokeilemaan ensi kaudella Mestistä.

Kolmikkon Sippala-Hämäläinen-Pikkarainen jatko olisi todella hyvä. Pikkarainen lienee isoin kysymysmerkki.Tuskin jalka liikkuu samaan malliin, enkä pisteitä odottaisikaan niin paljoa, kuin viime kaudella, mutta talonmies on aina talonmies. Sippalalle ja Hämäläislle yksi hyvä kausi Mestiksessä ja sitten kokeilemaan Liigaa. Aatun sopparia taas saa odottaa loppukesälle, kapteeni pelasi hyvän kauden, vaikkei pisteitä tullut saman vertaa, kuin edellisinä. Syynä toki pelasi tasaviisikoin yleensä kolmos- tai neloskentässä .Huhdanpää ja Lahtinen tuskin jatkaa, sillä olivat melkein läpi kauden nelosessa ja jonkin sortin asenneongelmista kärsivät. Muita toivottuja jatkoja olisi: Alanen, Koskinen, Juusola, Knuutinen, Katosalmi. Syvyyspelaajiksi minulle kävisi Olkinuora/Honkanen, tai sitten nelosen minuutteja, sen ylemmäksi ei kiekkollinen peli ainakaan vielä riitä. Kalpan junnuista varmaan joku nähdään ensi kaudella akselilta Immonen, Korhonen ja (Aaltonen). Hyviä pelaajia kaikki, mutta riittääkö vielä pelaamaan hyvällä tasolla Liigassa?

Eli hyökkäys:

Sippala-Hämäläinen-X/Pikkarainen
Juusola-Koskinen-Hämäläinen
Knuutinen-Alanen-Katosalmi
x-x-Nevalainen

Kolmen kärki pystyy tuloksen tekoon ja kolmoskentältä voisi odottaa sen lisäksi hyvää energistä- ja taklaavaapeliä. Kyllähän tuonne neloseen olisi nepin kaveriksi mallia Pihlajanmäki olisi kiva saada. Nelosen tyhjiöt luultavasti täyttää kuitenkin akseli Honkanen-Olkinuora. Meneekö sitten nelosessa hukkaan KalPan nuoret? Onko heille hyvää paikkaa ylempänä ja kenetkä sitten tiputtaa alaspäin?

Hyvä juttu olisi, jos mahdollisimman moni jatkaisi. Tästä hyvä jatkaa tulevaa kautta kohti!
 

nallekarhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK
Mestikseen tulee ensi kaudeksi isoja muutoksia.
✅ Yhteensä noin miljoonan euron tukitoimet Mestis-seuroille
✅ Joukkuemäärä pyritään nostamaan 14 joukkueeseen
✅ Mestis-karsintoja ei pelata kaudella 2020–2021
✅ Kokoonpanossa tulee olla vähintään kolme U20-ikäistä pelaajaa per peli (2001 tai myöhemmin syntyneet)

Tämä napattu Kajaanin Hokin Facebook-sivulta. Elikkäs kaksi joukkuetta pyritään lisämään Mestikseen. Todennäköisin nousia lienee Kiekko-Espoo. Suomi-sarjaa ei ole tullut niin paljoa seurattua eli kuka mahdollinen toinen nousia?

Hieman yllättävä tuo kolme U-20 pelajaa kokonpanoon. Hokista ainakin Paakkola ja Kemppainen lienee kaksi, jotka pelaavat. Molemmat pääsivät pelamaan edustuksessa viime kaudella. Mitenkäs sitten IPK? Viime kaudella jo pelannut KalPa-laina Benjamin Korhonen on syntynyt 2001 eli menee tuohon kategoriaan. Sitten oma kasvatti Eemil Jaatinen, jolla olikin viime kaudelle soppari. Riittääkö sitten Mestiksessä, mene ja tiedä. Toisin sanoen KalPan U-20 pelaajat tulee olemaan tärkeässä roolissa tulevalle kaudelle, ellei hyviä U-20 pelaajia saada muualta.

Sitten IPK-sopimustilanne.
IPK:n tileille on ilmestynyt kuva, jossa on 8 kappaletta pelaajia ja lisätty 2020-2021. Kun kuvia vertaa viime kauden pelaajakuviin on todella paljon samaa seuraavien pelaajien kanssa: Järvinen, Juusola, Katosalmi, Koskinen. Kaikki erittäin tervetulleita jatkosopimuksia. Siinä olikin vasta 4/8. Hyvä runko siis julkaistaan lähipäivinä!

Samalla Saku Kinnunen valittiin parhaaksi puolustajaksi! Onhanse hyvä lisä Sakun ansioluetteloon, nuorten mm-kisojen kullan lisäksi, aatellen tulevia sopimusneuvotteluita kohti Liigaa.
 

Liitteet

  • ipk.PNG
    ipk.PNG
    127,4 KB · kertaa luettu: 397

Gasse126

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK
Jos nallekarhun tietotoimiston tiedot pitää kutinsa niin varsinkin Katosalmi, Juusola ja Koskinen kovettavat. Aikaisemmin todetut Huhdanpää ja Lahtinen ehkä vaihtanevat maisemaa. Varsinkin Timi Lahtinen oli kyllä pettymys.

Keitä Mestiksessä pelanneita haluaisitte nähdä karhunutussa?

Omaa mieltä lämmittäisi nähdä nyt vaikkapa Samuel Sikstus, Eetu Päkkilä, Aleksi Rutanen tai Kasper Elo. Potentiaalia kaikille kehittyä ja tiivis KalPa yhteistyö, hyvä henki ja laadukas valmennus Iisalmessa houkkutelevat varmasti pelaajia.
 

Knap

Jäsen
Järvinen ja Mäntylä on hyvä alku tuohon puolustukseen. Siihen eteen kaksi kärkipakkia ja Vesterinen, niin puolustuksen runko on taas järjettömän kova. Hokista ottaisin kokeiluun milloin tahansa Valtteri Ilomäen. Vaikka tuolla toisessa ketjussa häntä on haukuttu, niin ei nyt aivan paskat pelaajat pääse pelaamaan täyttä kautta Allsvenskanissa. Ja kuinka paljon sitten vaikutti myös tuo Hokin suhmurointi ja intti hänen omaan pelaamiseensa. Oispa täällä hälle myös Tampereen mafia vastassa.

Afanaseyev visiitti ei valitettavasti kestänyt kuin kauden. Uskotaan kuitenkin, että 3/4 sentteripaikoista on täynnä, kun Hämäläinen, Koskinen ja Immonen jatka(nee). Tuohon, kun lähdetään puuttuvaa palasta miettimään, niin yksi vaihtoehto tietenkin Alanen. Myös vanha tuttu Kokkola kiitteli Jokipoikia, joten olisiko hän mahdollisuus? Kyllä mulle kummatkin kävisi. Myös yllämainittu Elo ois loistava. Katsotaan, onko se nyt kukaan näistä.

KalPa kiinnitti Juuso Mäenpään, joten ensi kausi IPK:ssa varmaan paras ratkaisu. Benjamin Korhonen tulee sieltä varmaan myös. Siinäpä on jo kaksi pelaajaa, jotka täyttävät tuon pakollisten nuorten pelaajien raon.
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Sippala - Hämäläinen - X
Juusola - Koskinen - X
Katosalmi - X - Nevalainen
X - X - X

X - X
Järvinen - X
Mäntylä - X

Siinäpä ne varmat tällä hetkellä.

X = Immonen, Korhonen, Mäenpää, Lehikoinen.
 
Viimeksi muokattu:

nallekarhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK
Sieltä Koskisen ja Juusolan sopimukset julki! Nallekarhun tietotoimisto piti kutinsa. Kasassa nyt 4 pelaajasopimusta. Vielä ainakin neljä tulossa "rungosta", sitten varmaan nähdäänkin uusia kasvoja. Odotan ketkä ovat ne U-20 pelaajat, jotka pukevat karhupaidan sitten ylleen. Määrältään kyseessä kuitenkin hyökkäysketjun verran. Eivät aivan turisteja voi olla, mikäli menestymisestä haaveillaan. GO IPK!
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Ikävä viilata pilkkua, mutta viitsisiko joku hiljalleen vaihtaa tuon otsikon kieliasun oikeaksi? Häirinnyt se jo pidempään (hymiö)
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62

Knap

Jäsen
Aika oletettu runko alkaa olemaan kasassa. Kalle Sippala saa varmasti nyt liiankin kovia odotuksia, kun veli veti sen verran tykkikauden. Toivotaan, että onnistuisi, kaikki ainekset tuossa on. Kesä vaan helvetin kovaa reeniä. Alanen otti ja lähti Imatralle, hyvä pelaaja, mutta kyllähän sitä ennen jokaisen pelin kokoonpanoja sai pelätä, että onko se taas klesana. Kun pysyisi täyden kauden kunnossa, niin varmaan voisi olla +40 pisteen jätkäkin. Kaikki kunnia Hämäläiselle ja Koskiselle, mutta toivottavasti tuohon pakkaan saa heidän tuekseen vielä jonkun 1-2 sentterin avustamaan, sitten Immonen 4 keskelle, niin avot.

Mielenkiintoista ketä uusia pelaajia IPK:hon tulee. Sami Anttilaa lähtisin Kärpistä kosiskelemaan. Hirveät tehot junioreissa, mutta Kärpissä ei sitten ole lähtenyt tehollisesti. Urapolkua mallia Tuomas Vartiainen tätä kannattaisi markkinoida. Anttila kun tulisi, niin sitten olisi jo neljä 170 cm jätkää..
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Loistava hankinta Kinnusen korvaajaksi. Tuli jo viime kaudella ihasteltua Aholan liikettä Peliitta-nutussa, joten todella luottavaiset fiilikset hänestä.
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Loistava hankinta Kinnusen korvaajaksi. Tuli jo viime kaudella ihasteltua Aholan liikettä Peliitta-nutussa, joten todella luottavaiset fiilikset hänestä.

Kova paikko, onnittelut Karhuille! Samanaikaisesti ihmettelen (taas kerran) tuota Peliittojen toimintaa. Ei mitään jatkumoa havaittavissa, joskin hyvä koutsi paikkaa siellä paljon (samoin trafiikki Lahdesta).
 

Koukkupolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat ja tietysti Titu
Onnea Aapo matkaan. Taitoa löytyy kun pelataan hyökkäyspäässä, puolustuspäässä suurissa vaikeuksissa jos painetta annetaan. Mutta niin nuori kaveri, että kehittyy vielä paljon siinäkin. Ja mitä tulee tuohon Peliittojen jatkumoon, niin sanotaanko nyt niin, että kun niitä rahoja vaan ei ole. Paha on silloin pelaajia pitää.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, KalPa
Loistava hankinta Kinnusen korvaajaksi. Tuli jo viime kaudella ihasteltua Aholan liikettä Peliitta-nutussa, joten todella luottavaiset fiilikset hänestä.

Onko IPK:lla joku Sugardaddy joka rahoittaa vai mistä näitä hankintoja tulee!? :) Kovaa jengiä kasataan tänne Pohjois-Savoon!

Oman joukkueeni kohdalla hieman pelottaa tuo hiljaisuus, kun on julkisuuteen kerrottu, että 16 pelaajalla on sopimus, mutta vasta 8 on julkaistu nimet.
 

juhahujanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Onko IPK:lla joku Sugardaddy joka rahoittaa vai mistä näitä hankintoja tulee!? :)
Mä en usko, että nyt julkaistut sopparit ovat mitenkään kalliita. Kaikki on vielä uralla eteenpäin haluavia kavereita ja nyt kahden viime kauden aikana Pohjois-Savossa on näytetty, että IPK-KalPa yhteistyö on oikeasti mahdollistanut etenemisen liigaympyröihin. Mestiksessä tämä on tällaisten pelaajien kohdalla tärkeämpää kuin ne muutaman hassut eurot, kun mestiksen palkat ei kovia ole jokatapauksessa.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, KalPa
Mä en usko, että nyt julkaistut sopparit ovat mitenkään kalliita. Kaikki on vielä uralla eteenpäin haluavia kavereita ja nyt kahden viime kauden aikana Pohjois-Savossa on näytetty, että IPK-KalPa yhteistyö on oikeasti mahdollistanut etenemisen liigaympyröihin. Mestiksessä tämä on tällaisten pelaajien kohdalla tärkeämpää kuin ne muutaman hassut eurot, kun mestiksen palkat ei kovia ole jokatapauksessa.
Näihän se on. SaPKosta tosin on ollut myös aika hyvä siirtymäprosentti liigaan menneinä kausina.
 

juhahujanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Näihän se on. SaPKosta tosin on ollut myös aika hyvä siirtymäprosentti liigaan menneinä kausina.
Joo Savonlinnahan on tuttu jo -90 lopulta, kun opiskelin siellä ja itseasiassa kirjoittelin Savonmaahan urheilusta (etupäässä SaPKosta) tuolloin yhteistyö etenkin Ässien kanssa oli hedelmällistä. Harmi, et tuolloin oli edellisillä kausilla tehty velkaa siten, et kyl ne viimeiset divarivuodet oli taloudellisesti ihan kädestä suuhun elämistä.
 

Rönkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kups, Savo volley
Kokoonpano arvuutusta kaudelle 2020- 2021:

Sippala- Hämäläinen- ????????e?
Suhonen Pekka- Immonen- Juusola
Katosalmi- Koskinen- Huhdanpää
Lahtinen- Mäenpää Juuso- Nevalainen
Honkanen- Olkinuora - Sippala Kalle

Suhonen, Immonen ja Mäenpää tarvittavat 3 kpl A-junnu ikäistä kokoonpanoon.

Ahola- X
Järvinen- Määttä
Mäntylä- Vesterinen
Koponen- X
Mikkonen-X

Jos tuo toteutuisi, niin saisivat alkaa hallilla pojalle vitriiniä katseleen:-)
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Kokoonpano arvuutusta kaudelle 2020- 2021:

Sippala- Hämäläinen- ????????e?
Suhonen Pekka- Immonen- Juusola
Katosalmi- Koskinen- Huhdanpää
Lahtinen- Mäenpää Juuso- Nevalainen
Honkanen- Olkinuora - Sippala Kalle

Suhonen, Immonen ja Mäenpää tarvittavat 3 kpl A-junnu ikäistä kokoonpanoon.

Ahola- X
Järvinen- Määttä
Mäntylä- Vesterinen
Koponen- X
Mikkonen-X

Jos tuo toteutuisi, niin saisivat alkaa hallilla pojalle vitriiniä katseleen:-)

Suhonen ja Immonen ovat 00-syntyneitä, joten eivät ole U20-pelaajia ensi kaudella.
U20-pelaajia ovat ainakin Mäenpää, Korhonen ja varauksella Lehikoinen.

Lahtinen, Huhdanpää, Olkinuora, Honkanen, Mikkonen ja Koponen kuusikosta tuskin kovin moni jatkaa.

Vesteriselle ehdottomasti sopimusta, jos ei vielä pöytälaatikossa ole. Määttä menisi myös rotaatiopakkina.

Kalpasta vielä tosiaan Immonen ja Suhonen lainattavissa sekä mahdollisesti myös Knuutinen.

Sippala - Hämäläinen - X/"piku"
Katosalmi - Koskinen - Juusola
Korhonen (-01) - Immonen - "Aatu"
Mäenpää (-02) - X - Nevalainen
K. Sippala

Ahola - "Gallet"
Järvinen - "Vesterinen"
Mäntylä - Lehikoinen (-03)
"Määttä"
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Bastien Maia jatkaa Mestiksen ranskalaiskiintiötä Iisalmessa ensi kaudella. Ei itsellä nouse tunteita tästä suuntaan eikä toiseen. Saattaa yllättää tai olla täys floppi.

Tuomas Tolonen jatkamassa matkaa vitostietä ylöspäin eli luultavasti menee koko maalivahtitandemi uusiksi.
 

Knap

Jäsen
Tämä 01-sääntö kyllä aivan käsittämättömän typerä. Ihme, kun ei pakoteta kolmea 14-vuotiasta, kahta 38-vuotiasta ja viisi 25-vuotiasta samalla. Moro. IPK tuohon toivottavasti saa KalPalta Juuso Mäenpään ja Benjamin Korhosen ainakin. Sitten olisiko pakiksi joku valmis nousemaan? Kasperi Lehtonen ainakin hyvät pisteet tykitellyt ja Atte Lehikoisesta poristaan jotain, mutta en yhtään peliä kummaltakaan ole nähnyt, joten paha mennä sanomaan.

Kokoonpanon uskon aika lähellä olevan tällaista:

Sippala - Hämäläinen - X/Piku
Juusola - XXX - Maia
Mäenpää - Koskinen - Katosalmi
Nevalainen - Immonen - Korhonen
K. Sippala, Honkanen

Honkaselle tarjoaisin tosiaan pahvia, jos kiinnostelee. Hyvin pelasi. Maia ei ole mikään takuuvarma TOP-6 hyökkääjä, mutta uskaltaisin odottaa 30 (10+20) pistettä aikalailla. Haiskahtaa hieman 2 vuoden projektilta. Toivottavasti myös Gallet pysyisi, kerran hyviä kavereita ovat.

Ahola - X/Gallet
Järvinen - Vesterinen
Mäntylä - X
Määttä, Lehtonen/Lehikoinen

Kiviaho/X
Patrik Koivisto

^^
Kerran Koivisto etsii seuraa Mestiksestä, miksi ei IPK? Raahelaisuusastetta löytyy ja kyllä ainakin minulle maistuisi. 22-vuotias eteenpäin menevä vahti, joka taisi kannatella viime kaudella Raahe-Kiekkoa lähes yksinään. Tervetuloa kokeilemaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös