Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iisalmen pelikarhut, Kalevan pallo & Jokerit
Avataas ketju seuraavalle kaudelle, koska pelaajauutisia saadaan varmasti tässä jossain vaiheessa, vaikka ajat on mitkä on.

Ennen kauden päättymistä olin varma, että pakka hajoaa tulevalle kaudelle, mutta nyt kun kausi jäi kesken, niin odotan jatkuvuutta yllättävänkin paljon.

Ns. varmana lähtijänä pidän ainakin Saku Kinnusta, joka tulee tekemään luultavasti KalPan kanssa sopimuksen. Kristian Afanaseyev ei myöskään jatka, vaan siirtyy huhujen mukaan Liigan puolelle (Jukurit). Jäljelle jääkin paljon kysymysmerkkejä, joista kaikki voisi jatkaa myös ensi kaudella pl. Niklas Mikkonen.

Siinäpä köykäinen avauspuhe.
 
"I was a multi-millionaire from playing hockey. Then I got divorced, and now I am a millionaire.”
Bobby Hull

nallekarhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK
Tulevalle kaudelle ei ole kasassa yhtään pelaajasopimusta toistaiseksi, mutta viimeisimmissä IPK:n artikkeleissa GM jölli kuitenkin sanoi niitä tulevan lähiviikkoina ja pelaajarunko alkaa hahmottua. Päävalmentajana onneksi jatkaa Härkönen, joka on tehnyt hyvää jälkeä Mestiksessä ja etenkin IPK:ssa. Kaveri vaikuttaa tulevan hyvin juttuun pelaajien kanssa, joten toivottavasti moni jatkaisi viime kauden joukkueesta ja saisi houkuteltua Iisalmeen lisää hyviä pelaajia. Iisalmessa on kuitenkin hyvä kiekkobuumi, toivottavasti se edes vetäisi tänne porukkaa. Lisäksi Jukurit uutisoi tänään Afan sopimuksesta, joka oli ihan odotettavissa, siinä samassa tiedotettiin, ettei Rantaeskolan optiota käytetä, eli siinä olisi kiva paluumuuttaja Iisalmeen.

Tuleva kausi:

Samalla maalivahtikaksikolla voitaisiin lähteä ensi kauteen.Molemmat kassarit hoitivat ruutunsa hyvin. Ei muutoksia sille osastolle.
MV: Kiviaho/Tolonen

Kinnunen on varma lähtiä Liigaan, niin kuin Sven Tuuva jo mainitsikin. Isot saappaat on siinä täytettävänä, jokaisella IPK:n Mestis kaudella tärkeä palanen pakistoa. Gallet olisi myös kiva nähdä karhupaidassa ensi kaudella, mutta jotenkin sellainen tunne, että kaveria ei nähdä. Jatkosopimukset tekisin kuitenkin Järviselle, Mäntylälle, Vesteriselle, (Nevalaiselle), Koposelle. Mikkosella ei ole käyttöä Mestiksessä ja Määttäkin oli omassa päässä pulassa. Toki Määtästä voisi saada hyvän ja luultavasti halvan syvyyspuolustajan.

Eli pakisto näyttäisi Tältä:

X-Gallet
Järvinen-Vesterinen
X-Mäntylä
Koponen/Määttä

Tyhjille paikoille jos saataisiin oikeat pelaajat, niin pakisto näyttäisi todella hyvältä. Nevalaista kuitenkin näkisin mielummin rymistelemässä hyökkääjän paikalla. Kalpan A-nuorten pakistoa en juurikaan tiedä, olisiki siellä potentiaalisa puolustaja Mestikseen, sieltä kuitenkin joku pelaaja tulee varmasti kokeilemaan ensi kaudella Mestistä.

Kolmikkon Sippala-Hämäläinen-Pikkarainen jatko olisi todella hyvä. Pikkarainen lienee isoin kysymysmerkki.Tuskin jalka liikkuu samaan malliin, enkä pisteitä odottaisikaan niin paljoa, kuin viime kaudella, mutta talonmies on aina talonmies. Sippalalle ja Hämäläislle yksi hyvä kausi Mestiksessä ja sitten kokeilemaan Liigaa. Aatun sopparia taas saa odottaa loppukesälle, kapteeni pelasi hyvän kauden, vaikkei pisteitä tullut saman vertaa, kuin edellisinä. Syynä toki pelasi tasaviisikoin yleensä kolmos- tai neloskentässä .Huhdanpää ja Lahtinen tuskin jatkaa, sillä olivat melkein läpi kauden nelosessa ja jonkin sortin asenneongelmista kärsivät. Muita toivottuja jatkoja olisi: Alanen, Koskinen, Juusola, Knuutinen, Katosalmi. Syvyyspelaajiksi minulle kävisi Olkinuora/Honkanen, tai sitten nelosen minuutteja, sen ylemmäksi ei kiekkollinen peli ainakaan vielä riitä. Kalpan junnuista varmaan joku nähdään ensi kaudella akselilta Immonen, Korhonen ja (Aaltonen). Hyviä pelaajia kaikki, mutta riittääkö vielä pelaamaan hyvällä tasolla Liigassa?

Eli hyökkäys:

Sippala-Hämäläinen-X/Pikkarainen
Juusola-Koskinen-Hämäläinen
Knuutinen-Alanen-Katosalmi
x-x-Nevalainen

Kolmen kärki pystyy tuloksen tekoon ja kolmoskentältä voisi odottaa sen lisäksi hyvää energistä- ja taklaavaapeliä. Kyllähän tuonne neloseen olisi nepin kaveriksi mallia Pihlajanmäki olisi kiva saada. Nelosen tyhjiöt luultavasti täyttää kuitenkin akseli Honkanen-Olkinuora. Meneekö sitten nelosessa hukkaan KalPan nuoret? Onko heille hyvää paikkaa ylempänä ja kenetkä sitten tiputtaa alaspäin?

Hyvä juttu olisi, jos mahdollisimman moni jatkaisi. Tästä hyvä jatkaa tulevaa kautta kohti!
 

nallekarhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK
Mestikseen tulee ensi kaudeksi isoja muutoksia.
✅ Yhteensä noin miljoonan euron tukitoimet Mestis-seuroille
✅ Joukkuemäärä pyritään nostamaan 14 joukkueeseen
✅ Mestis-karsintoja ei pelata kaudella 2020–2021
✅ Kokoonpanossa tulee olla vähintään kolme U20-ikäistä pelaajaa per peli (2001 tai myöhemmin syntyneet)

Tämä napattu Kajaanin Hokin Facebook-sivulta. Elikkäs kaksi joukkuetta pyritään lisämään Mestikseen. Todennäköisin nousia lienee Kiekko-Espoo. Suomi-sarjaa ei ole tullut niin paljoa seurattua eli kuka mahdollinen toinen nousia?

Hieman yllättävä tuo kolme U-20 pelajaa kokonpanoon. Hokista ainakin Paakkola ja Kemppainen lienee kaksi, jotka pelaavat. Molemmat pääsivät pelamaan edustuksessa viime kaudella. Mitenkäs sitten IPK? Viime kaudella jo pelannut KalPa-laina Benjamin Korhonen on syntynyt 2001 eli menee tuohon kategoriaan. Sitten oma kasvatti Eemil Jaatinen, jolla olikin viime kaudelle soppari. Riittääkö sitten Mestiksessä, mene ja tiedä. Toisin sanoen KalPan U-20 pelaajat tulee olemaan tärkeässä roolissa tulevalle kaudelle, ellei hyviä U-20 pelaajia saada muualta.

Sitten IPK-sopimustilanne.
IPK:n tileille on ilmestynyt kuva, jossa on 8 kappaletta pelaajia ja lisätty 2020-2021. Kun kuvia vertaa viime kauden pelaajakuviin on todella paljon samaa seuraavien pelaajien kanssa: Järvinen, Juusola, Katosalmi, Koskinen. Kaikki erittäin tervetulleita jatkosopimuksia. Siinä olikin vasta 4/8. Hyvä runko siis julkaistaan lähipäivinä!

Samalla Saku Kinnunen valittiin parhaaksi puolustajaksi! Onhanse hyvä lisä Sakun ansioluetteloon, nuorten mm-kisojen kullan lisäksi, aatellen tulevia sopimusneuvotteluita kohti Liigaa.
 

Liitteet

Gasse126

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK
Jos nallekarhun tietotoimiston tiedot pitää kutinsa niin varsinkin Katosalmi, Juusola ja Koskinen kovettavat. Aikaisemmin todetut Huhdanpää ja Lahtinen ehkä vaihtanevat maisemaa. Varsinkin Timi Lahtinen oli kyllä pettymys.

Keitä Mestiksessä pelanneita haluaisitte nähdä karhunutussa?

Omaa mieltä lämmittäisi nähdä nyt vaikkapa Samuel Sikstus, Eetu Päkkilä, Aleksi Rutanen tai Kasper Elo. Potentiaalia kaikille kehittyä ja tiivis KalPa yhteistyö, hyvä henki ja laadukas valmennus Iisalmessa houkkutelevat varmasti pelaajia.
 

Knap

Jäsen
Järvinen ja Mäntylä on hyvä alku tuohon puolustukseen. Siihen eteen kaksi kärkipakkia ja Vesterinen, niin puolustuksen runko on taas järjettömän kova. Hokista ottaisin kokeiluun milloin tahansa Valtteri Ilomäen. Vaikka tuolla toisessa ketjussa häntä on haukuttu, niin ei nyt aivan paskat pelaajat pääse pelaamaan täyttä kautta Allsvenskanissa. Ja kuinka paljon sitten vaikutti myös tuo Hokin suhmurointi ja intti hänen omaan pelaamiseensa. Oispa täällä hälle myös Tampereen mafia vastassa.

Afanaseyev visiitti ei valitettavasti kestänyt kuin kauden. Uskotaan kuitenkin, että 3/4 sentteripaikoista on täynnä, kun Hämäläinen, Koskinen ja Immonen jatka(nee). Tuohon, kun lähdetään puuttuvaa palasta miettimään, niin yksi vaihtoehto tietenkin Alanen. Myös vanha tuttu Kokkola kiitteli Jokipoikia, joten olisiko hän mahdollisuus? Kyllä mulle kummatkin kävisi. Myös yllämainittu Elo ois loistava. Katsotaan, onko se nyt kukaan näistä.

KalPa kiinnitti Juuso Mäenpään, joten ensi kausi IPK:ssa varmaan paras ratkaisu. Benjamin Korhonen tulee sieltä varmaan myös. Siinäpä on jo kaksi pelaajaa, jotka täyttävät tuon pakollisten nuorten pelaajien raon.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iisalmen pelikarhut, Kalevan pallo & Jokerit
Sippala - Hämäläinen - X
Juusola - Koskinen - X
Katosalmi - X - Nevalainen
X - X - X

X - X
Järvinen - X
Mäntylä - X

Siinäpä ne varmat tällä hetkellä.

X = Immonen, Korhonen, Mäenpää, Lehikoinen.
 
Viimeksi muokattu:
"I was a multi-millionaire from playing hockey. Then I got divorced, and now I am a millionaire.”
Bobby Hull

nallekarhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK
Sieltä Koskisen ja Juusolan sopimukset julki! Nallekarhun tietotoimisto piti kutinsa. Kasassa nyt 4 pelaajasopimusta. Vielä ainakin neljä tulossa "rungosta", sitten varmaan nähdäänkin uusia kasvoja. Odotan ketkä ovat ne U-20 pelaajat, jotka pukevat karhupaidan sitten ylleen. Määrältään kyseessä kuitenkin hyökkäysketjun verran. Eivät aivan turisteja voi olla, mikäli menestymisestä haaveillaan. GO IPK!
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Ikävä viilata pilkkua, mutta viitsisiko joku hiljalleen vaihtaa tuon otsikon kieliasun oikeaksi? Häirinnyt se jo pidempään (hymiö)
 
Kaarina on koti ja Paimio synnyinpaikka, mutta sydän sykkii ainoastaan Stadin Kingeille <3

—> "Ainakin Morley oli täysin näkymätön tänään Kunykin verrattuna." - Käyttäjä Jääkaappi perustelee, miksi Kunyk on parempi kuin Morley. Morely ollut viestin kirjoitushetkellä jo useamman viikon loukkaantuneena, eikä pelannut ottelussa...

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Niin että mitä? :D
Nythän se on korjattu, kiitos sille taholle, joka sen ikinä tekikään! Tietääkseni joukkue on siis IPK eikä IPk.
 
Kaarina on koti ja Paimio synnyinpaikka, mutta sydän sykkii ainoastaan Stadin Kingeille <3

—> "Ainakin Morley oli täysin näkymätön tänään Kunykin verrattuna." - Käyttäjä Jääkaappi perustelee, miksi Kunyk on parempi kuin Morley. Morely ollut viestin kirjoitushetkellä jo useamman viikon loukkaantuneena, eikä pelannut ottelussa...
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy