juhahujanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, KalPa, SaPKo ja kaikenlainen laatukiekko
Kyllähän Mestikseen nouseminen varmasti toisi paljon investointeja seuraan, mutta uskon että kun mestispaikkaan on jätetty liitolle paperit, niiin siinä on otettu kaikki nuo tulevat muutokset huomioon. Sponsoreita varmasti riitää tästä kaupungista täyttämään Mestis-tarpeet Ponssen ja Olvin näyttäessä tietä.
Jäähallihan varmasti vaatisi myös remonttia mestis-tarpeita ajatellen, mutta käsittääkseni kaupunki on lupautun remonttia tekemään jos nousu tapahtuu.
Mestis nousun suurin ongelma olisi jääajan puute. Mestis-paikkakuntana viikkopelejä tulisi moninkertaisesti lisää ja lisäksi edustus ottaisi mitä todennäköisemmin harjoitusvuoroja vielä lisää. Junnukiekolle tämä olisi kuin jalkaan ammuttaisiin. Tai sitten Sonkajärven halli pitäisi edes jollain tavoin saada palvelemaan myös Pelikarhujen tarpeita.
 
Jesus Saves, but Selänne takes the rebouds

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Miksipä ei Iisalmen halli pienellä ehostuksella kelpaisi, sillä eihän Mestiksessä pelaavan KeuPan ja LeKin hallitkaan mitään palatseja ole. KalPan läheisyys on kyllä IPK:n etu. Katsojia Iisalmessa varmasti nousun myötä piisaisi. Jos vaan rahaa ja intoa seuran taustoilla riittää, niin mikäpä sitä Mestis-nousua estäisi. Iisalmi olisi erittäin tervetullut lisä Mestikseen.
 
Kussa on mun hopotiti?

-Olvi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Leijonat
Mestis nousun suurin ongelma olisi jääajan puute. Mestis-paikkakuntana viikkopelejä tulisi moninkertaisesti lisää ja lisäksi edustus ottaisi mitä todennäköisemmin harjoitusvuoroja vielä lisää. Junnukiekolle tämä olisi kuin jalkaan ammuttaisiin. Tai sitten Sonkajärven halli pitäisi edes jollain tavoin saada palvelemaan myös Pelikarhujen tarpeita.
Itse en näe että suurin ongelma olis jääajan puute, koska kyllä nytkin täällä reenataan viissin maanantaita lukuunottamatta aina arkena ja ainakin alkukaudesta oli aamujää mahdollisuus pelaajille. Totta on että Iisalmessa on tosiaankin jääaika ihan kortilla junnujen näkökulmasta, mutta edustusjoukkueelle kyllä riittää jäitä eikä se ole este mestikseen nousulle. Kyllä tänne harjoitushalli tarvittaisiin tai vähintääkin tekojään kattaminen läpi kauden pelattavaksi. Iisalmen taitoluistelijat on noussut jakamaan jo valmiiksi kortilla olleet jäävuorot junnujen kanssa, joten hankala siinä on kehittyä jos viikossa pääse 2x45min vetämäään 30pelaajan keskellä. Sonkajärvi tosiaan on lähellä, mutta siellä kunnan omistamaa hallia ilmeisesti hallitsee piiripieni eikä siellä juurikaan Iisalmesta ole joukkueita hirveästi harjoittemassa käynyt.
 
"Hyvä jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko on. Loistava jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko tulee olemaan."
-99-

-Olvi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Leijonat
Vaikeuksien kautta voittoon, kylläpä meinasi D-team pitää kotijoukkueen kovilla lauantaina mutta onneksi ruutinilla noustiin voittoon ja 3pistettä jäi kotiin.
Eka erä meni kotijoukkueen hyvän alun jälkeen ihan sekaisin kun Putkonen siivoili lumet Tolosen päälle jarruttanutta D-teamin hyökkääjää kovalla poikkarilla pois maalinedestä. Tuomiona oli 5+20min ja Putkosen peli ohi. Mielestäni aika rajutuomio varsinkin kun lumet jarruttanut jätkä selvisi tilanteeta jäähyittä vaikka nykysääntöjen mukaan siitä pitää sakottaa. Ottelun päätuomari oli totutun pihalla koko ottelun ajan, on se vaan ihme että tänne ei muita tuomareita saada kuin Kamunen ja Leinonen, tosin Leinonen on tasoltaa kuitenkin erinomainen jos tuohon Kamuseen vertaa. Putkosen ulosajon jälkeen sai mailalla tehdä mitä haluaa, melkoista miekkailua nähtiin eränloppuun asti. Kiviojan tasoitusmaali näytti katsomoon että kiekko oli jo moken hallussa, mutta Kivi runnoi kiekon ja veskarin maalinperukoille ja Kamunen "haki anteeksi antoa" kotiyleisöltä hyväksymällä maaliin.
Tolonen oli jälleen miespaikalla napaten mm. läpiajon 3erässä tasatilanteessa, samoin kuin teki tukun muitakin tärkeitä torjuntoja kriittisillä hetkillä. Pakeista Määttä ja Heinonen parantaa ottelu ottelulta otteitaan, sehän vaan lupaa hyvää meidän kevättä ajatellen. Hyökkääjistä Savolainen, Kivioja ja Heiskanen erottui muutenkin kuin tehojen merkeissä sekä Fofanovilla oli 2viimeistä erää sellainen voittamisen raivopäällä, että toivotaan samaa ilmettä kokojoukkueelle kauden loppuun. Varsinkin Riiholan av-pelaaminen oli huikean hyvää, tosin eilen kyllä pitää koko joukkueen av-pelaamista kiittää, sitä saatiin harjoitella Kamusen toimesta riittävästi. Vaikka jäähyjä ei tullut määrällisesti paljon, niin aika kyseenalaisia olis suurin osa ja sitten jäi monta selvää jäähyä viheltämättä.

IPK:lle neljäs peräkkäinen voitto hienolla pelillä | Iisalmen Peli-Karhut Ry
IPK:lle neljäs peräkkäinen voitto hienolla pelillä

IPK teki jälleen kuusi maalia - D-Kiekko kaatui 6-3

Fanituotepiste Karhunkolo avataan lauantaina | Iisalmen Peli-Karhut Ry
 
"Hyvä jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko on. Loistava jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko tulee olemaan."
-99-

Big Bear

Jäsen
Joo, olihan se Putkosen ulosajo ihan naurettava tuomio. D-Kiekon pelaaja ei sen enempää loukkaantunut, vaan kirmasi hetken vaihtopenkillä huilattuaan ihan täysillä taas mukana. Yllättävän pirteä oli vierasjoukkue ja pitkästä aikaa Kankaan montussa nähtiin ihan jännittävä matsi. Hieno piirre tämän kauden joukkueessa on se, että tappioasemakaan ei tätä ryhmää lannista. Kaverit jauhavat niin pitkään, että ratkaisumaali tai -maalit syntynyt.
JHT on viime aikoina hävinnyt pari kertaa yllättävästi, eikä Pyrykään ole oikein kovasta nimilistastaan vakuuttanut, joten ainakin kakkossija runkosarjassa on täysin realistista saavuttaa. Ketterä näyttää jopa pelottavan vahvalta, mutta lyötävissähän sekin on. Jotenkin tuntuu siltä, että iisalmelaisittain on tulossa aika kiimainen kevättalvi, ainakin kiekon osalta.
 

-Olvi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Leijonat
Lauantaina kairattiin tärkeä kotivoitto JHT:sta ajatellen runkosarjan lopputilannetta. Ottelun eka erässsä varsinkin oli hurja tempo ja Jht oli tosiaankin vaikeuksissa IPK:n kanssa. Jos viimeksi iisalmessa jht mokke floppasi niin lauantaina Holly oli mies paikallaan pitäen Kalajokiset mukana pelissä hienoilla torjunnoillaan. Samaa täytyy jälleen todeta Tolosesta että otti tärkeillä hetkillä tärkeät kopit, vaikka yksi maaleista livahtikin helpoisti taakse. Kotijoukkue horjutti hienosti kovilla taklauksillaan isokokoista jht pakkaa, varsikin Nuutinen Kivioja kaksikko jysäytteli muutamat hurjat pommit. Savolaisella oli asenne kohdillaan ja hänkin intoutui käyttämään järkelemäistä kroppaansa taklauksiin. Huttunen-Kokkonen-Penttinen-Hirvonen oli vakuuttavia alakerrassa, mutta Määttä oli vähän kuutamolla koko ottelun ajan. Hyökkääjistä Lyytisen peli huutaa Putkosta laitaan, eilen oli ihan pihalla vaikka muutaman kerran kiekolle päästyään tarjoilikin huikeita passeja.
Ottelun lopussa keitti pahasti yli Iisalmelaisille tutulla Pujatsilla. Pujats veteli ihan älyttömän hyppytaklauksen Mertasen päähän ja siitähän alkoi pienet mylläkät kaikkien kentällä olleiden kesken. Toisen törkytempun teki jht Hudec lyödessään Heiskasta suoraan alakoukulla nekkuun tämän ollessa nousemassa jäästä ylös. Pujatsilla tais jäädä hampaankoloon toka erässä kun Hirvonen lennätti persetaklauksella kaverin puolivoltilla tonttiin ja siitä kuolemaa tehtyään Pujats lähti Mertasta jahistamaan luullen hänen taklanneen tuon pommin.
Ei mennyt ottelun lopun tuomiot ihan putkeen Kamusella, mutta Pujats sentään lenti pihalle. Jos viime viikonloppuna Putkonen sais 2ottelua pelikieltoa niin kyllä vähintään tuplat pitäisi Pujatsin tuosta saada.
Kaiken kaikkiaan kankaanmontussa nähtiin ehkä parhaalla jalalla tällä kaudella ollut kotijoukkue. Tänään lähetään hakemaan täyttä pistepottia legendaariselta KooVeelta. Toivotaan että saadaan täysirosteri ukkoja mukaan.

IPK:n voittoputki jatkuu - JHT kaatui 5-3
IPK voitti JHT:n 5-3 - maalikooste
 
Viimeksi muokattu:
"Hyvä jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko on. Loistava jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko tulee olemaan."
-99-

-Olvi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Leijonat
Hiljaista on Iisalmessa pelaaja vahvistusten osalta, toivotaan todella että tämä on sitä "tyyntä myrskyn edellä". Suomi-sarjan kärkiporukat IPK:ta luukuunottammatta ovat vahvistaneet tuntuvasti joukkeitaan, kun täällä sitä vastoin on vain heikennytty Kokkosen Raahe siirron merkeissä. Toivotaan että tulevana viikonloppun Kokkonen olisi jälleen mukana tappelemassa elintärkeistä pisteistä kivenkovia Hunterisia ja Pyryä vastaan. Pahoin pelkään että jos joukkuetta ei vahvisteta pikaisesti, niin tulevalta viikonlopulta ei ole kotiin tuomisina yhtään pistettä ja playoffeissa kyyti on kylmää kärkiporukoita vastaan ihan varmasti. Ketterä näyttää tällä hetkellä olevan menossa vakuuttavasti runkosarjan voittoon ja varmaan on ehdokas numero yksi koko sarjankin voittoon. Porissa on herätty tahmeahkon alkukauden jälkeen myös kunnon lentoon, että siinä on loppukaudeksi todellinen musta hevonen. Pyryn vanhat soturit kanssa ovat saletisti kivenkovia kun ruvetaan playoffeissa pelaamaan pudottamisesta.
Eli vahvistuksia huudetaan Iisalmeen, oisko ehdotuksia/tietoo potentiaalista tulijoista?
 
"Hyvä jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko on. Loistava jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko tulee olemaan."
-99-

-jaka-

Jäsen
Suosikkijoukkue
taistelevat asennejoukkueet
Onko tietoa, että onko Iisalmessa kyselty kenenkään perään vielä? Onko esim hokin kanssa jotain yhteistyösopimusta? Sillä niinkuin yllä mainittu, sinnekin tarvittaisiin varmasti vahvistusta ja leveyttä kokoonpanoon ajatellen loppukautta ja mahdollista mestisnousua.. Onko Iisalmessa muuten mahdollisuuksista mestistikseen noususta puhuttu?
Mestistä kannattaa seurata ja pelaajia ketä ovat jääneet pienemmälle vastuulle. Esim hermeksellä on Antti Hellsten erittäin hyvä pelaaja omaan rooliin (taklaa, riistää kiekkoja, blokkaa kiekkoja, on erittäin hyvä maskipelaaja, hyvä luistelija ja taistelija yms), ei ole ehkä mikään älytön pistenikkari välttämättä mutta tekee erittäin arvokasta työtä joukkueen eteen ja tällaiset pelaajat ovat äärimmäisen arvokkaita. En ymmärrä miten ei saa enempää vastuuta mestiksessä hermeksessä, koska on osoittanut olevansa kauttaaltaan Mestispelaaja. On joka pelin pelannut erittäin vahvasti mestiksessä. Se on herättänyt enemmänkin hämmästystä Kokkolassa miksei Karhula anna pojan pelata.. Tosin en usko, että hermes on valmis luopumaan Hellstenistä, koska kuten sanottu, hän on tärkeä pelaaja Hermekselle.. En sitten tiedä onko poika itse tyytymätön rooliinsa. Alku kaudesta oli pitkään sivussa loukkaantumisen takia mutta on pelannut vahvasti sen jälkeen. Mutta varmasti kysymisen arvoinen pelaaja.

Myös paavilaisen antti Hermekseltä on pienemmässä roolissa. Pieni kokoinen ja varsinkin suomisarjassa pisteentekijä ja erinomainen luistelija.
Molemmat näistä on kyllä vakio pelaajia hermeksellä, mutta saattaa olla että kun on pienempi rooli ni haluaisi isompaan vastuuseen. Molemmat ovat kärkipään pelaajia suomi-sarjassa.

Myös rokin Miikael arkimo olisi hyvä lisä eteenpäin tavoittelevaan porukkaan. En tiedä pojan tilanteesta kun rokin kokoonpanossa ei ole näkynyt, onko sitten loukkaantunut.. Viime kaudella hermeksen yksi parhaista kentistä oli Hellsten-Arkimo-Heiskanen, varsinainen syömähammas vastustajille.
 

-Olvi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Leijonat
Kyllähän täällä mahdollisesta mestis noususta on puhuttu niin Ipk:n johtokunnan kuin kaupungin johtajankin ajatuksin:
IPK haluaa edetä yhä korkeammalle - Jääkiekko - Savon Sanomat
IPK kevättä kohti kovat piipussa


Kiitokset -jakalle- kommenteista, kyllä nuo pelaajat mitä esille nostit toisi varmasti IPK:lle niitä puuttuvia jalkoja, joka on varmasti suurin puute kun verrataan mihin tahansa suomi-sarjan kärkijoukkueista. Toisaalta meillä on tuon roolin(taklaa,riistää,blokkaa) pelaaja joukkueessa jo omastakin takaa mm.Niko Nuutinen, Henri Kivioja ja Jeve Fofanov.
Niiranen puhui jossain kommenteissaan että hyökkäystä vahvistettaisiin muutamalla ukolla ja uskon että hakusessa on nimen omaan sinne hyökkäyspäähän niitä "varmoja" ratkaijoita eikä niiinkään roolipelaajia tiettyyn rooliin. Tosin varmaan Hellsten-Arkimo-Paavilainen pystyvät myös pelejä ratkomaan, mutta jotenkin on semmoinen tuntuma että nyt kalastellaan vielä "isoimmilla verkoilla", toivotaan vaan ettei tyhjää saalista jää kun siirtoikkuna jää kiinni. Ensikautta ajatellen varmasti nuo -jakan- mainitseman pelaajat olisivat mielenkiintoinen lisä Peli-karhuille, oli sarja sitten suomi-sarja tai mestis.

Hokin kanssa Ipk;lla on yhteistyösopimus, mutta sitä ei juurikaan ole käytetty tällä kaudella. Muutama pelaaja on Kajaanista käynyt täällä pelaamassa, mutta millään muotoa ei voida sanoa että nämä kaverit ois vahvistuksia meille olleet. Hokkia on käynyt Iisalmesta auttamassa Niko Putkonen, joka oli ennen Kajaaniin siirtoa ilmiliekeissä tällä. Sen jälkeen on ollut vähän hankalamaan suomi-sarjassa. Tosin alla oli loukkaantuminen mestiksessä ja peli kielto sitten parin matsin verran perään.
 
"Hyvä jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko on. Loistava jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko tulee olemaan."
-99-

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Hokilla on ollut niin karmea kausi loukkaantumisten muodossa että apuja ei ole antaa kun ei omiinkaan peleihin riitä pelaajat. Toissapeli pelattiin seitsemän hyökkääjän ja kahdeksan pakin joukkueella. Viime peliin tuli viisi A-junnua Oulusta tänne lainaan että jonkunlainen joukkue saatiin kasaan RoKia vastaan. Saas nähdä ketä on huomenna kokoonpanossa....

RoKi peliä istuivat katsomassa herrat Suikkanen ja Niiranen. Joten kai sitä jonkinlaista yhteistyötä ainakin paperilla tehdään.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

-Olvi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Leijonat
Että semmoinen viikonloppu IPK:lla, eli "odotusten" mukaiset nolla pistettä kun vastassa kovasti liikkuvat kotijoukkueet. Onneksi loppuohjelmassa on ennalta heikompia vastustajia tulossa Iisalmeen, joten mahdollisesti vielä runkosarjan kakkospaikasta tapellaan. Mutta toisaalta edelleen olen sitä mieltä että tuolla joukkueella ei playoffeissa pystytä pudottomaan ketään vaikka kuinka koitan peli-karhulasien läpi tilannetta katsella. Playoffeissa vauhti kasvaa varmasti, joten sitä tännekkin tarvittas ja isolla kauhalla.
 
"Hyvä jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko on. Loistava jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko tulee olemaan."
-99-

-Olvi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Leijonat
Nihkeät otteet jatkuivat sunnuntaina kankaan montussa. AIK kävi hakemassa 2pistettä Iisalmesta, vaikka kylllä kotijoukkueen olisi pitänyt iskeä noista paikoista tarvittavat maalit. Toloseltakin terävin terä tylsynyt joulunjälkeen ja sunnuntainakin hörppäsi 2helppoa maalia sisään. Hyökkääjistä Lyytinen on kadonnut ihan täysin syksy lennostaan, samoin on käynyt Putkoselle Hokki viisitin jälkeen. Ei kyllä vaikuta yhtään hyvälle kun kuitenkin edessä kauden tärkeimmät pelit. Huttunen-Kokkonen parivaljakko taisi ottaa -3 kumpikin sunnuntaina, mutta jätkillä oli hyökkäyspäähän semmoinen draivi päällä että on sitä hieno katsella. Tosiaan ilman Tolosen hörppyjä ei ois nuita miinuksia sadellut joten jatkakoon kaksikko samaan malliin loppukaudenkin. Määttä oli myös todella epävarmalla päällä sunnuntaina, hirveitä hasardeja pitkin ottelua ja perusvarma pakkipeli oli kyllä kaukana normaalista.
Eipä tässä kyllä lähdetä jatkamaan yhtään luottavaisin mielin pudotuspelejä kohti. Niiranen sanoi kommenteissaan että niin pelataan kuin harjoitellaan, kauden tärkkeimmät matsit edessä niiin missä ne ukot sitten reeneistä ovat?? Entäs ne "vahvistukset"...? Tällä menolla/joukkueellla edessä on tasan kolme kotimatsia tälle kaudelle, 2runkosarjaa ja yksi pudotuspeli. Jos itsellä olis mahdollisuus vaikuttaa rosteriin niin tässä ehdotukset:
1.kenttä Huttunen-Kokkonen, Savolainen-VAHVISTUS-Kivioja
2.kenttä Penttinen-Hirvonen, Putkonen-Heiskanen-VAHVISTUS
3.kenttä Heinonen-Vanninen, Fofanov-Heikkilä-Lyytinen
4.kenttä Määttä,(mertanen) Riihola-Suihkonen-Nuutinen
13 hyökkäjä Svensk

Peli-Karhujen kiri tuotti yhden pisteen
IPK:lle tappio voittolaukausten jälkeen

P.s Eetu Qvist, comebackit ois kova sana tällä kaudelle!! :)
 
"Hyvä jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko on. Loistava jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko tulee olemaan."
-99-

Big Bear

Jäsen
Neljä viimeistä ottelua ovat tuoneet yhtä monta tappiota, tosin pisteitä näistä on sentään kaavittu kaksi. Olvin kanssa aika samaa mieltä siitä, että saattaapa olla kohta kauden pelit taputeltu. Jotenkin mollivoittoista on pelaaminen joulun jälkeen ollut, eikä Tolonenkaan todellakaan ole viime aikoina vakuuttanut. Liekö väsy iskenyt? Eppäilenpä vahvasti, että mitään vahvistuksia ei ole tulossa, vaan tutulla rosterilla mennään tämä kausi loppuun. Toivottavasti tästä ei nyt kuitenkaan ihan pannukakku tule, sillä kausihan oli aina joulutaukoon saakka loistelias. Silloin tapeltiin vielä runkosarjan voitosta, mutta nykyisellä tahdilla taitaa mennä kotietu avauskierroksellekin. Harmi.
 

Mr Tomppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo,IPK, Sympatiat Saimaan Pallolle
Tuntuu aika raa'alta tuo paras kolmesta systeemi. Luulin että olisi ollut ainakin paras viidestä. No näillä mennään.

Tsemiä IPK!
 
KalPa - Tunne voima

Big Bear

Jäsen
Joo, mitähän sitä nyt oikein sanoisi. Viikonlopun kotipeleissä olivat vastassa Kiekkokopla ja Kaarinan Inkkarit. Niissä yksi kelvollinen erä, mutta muuten oli aikamoista kuraa karhujen pelaaminen. Sunnuntain tappio oli jokaiselta kantilta ajatellen äärimmäisen raskas: kotietu pudotuspeleihin vedettiin todennäköisesti tällä tappiolla vessanpöntöstä alas, halliin ilmaispelillä houkutelleet yli 600 katsojaa pettyivät pahasti (ei siis todellakaan parasta markkinointia) ja ennen kaikkea pelaamisen taso on laskenut samaa vauhtia kuin kevättalven aurinko on noussut. Ja mitä ihmettä on tapahtunut Jani Lyytiselle, kaverihan ei saa nykyään kiekkoa edes tyhjään maaliin!
Pudotuspeleissä tulee luultavasti vastaan Hunters ja sarja alkanee Porvoossa. Se on sitten hyvää yötä ja adjöö!
Siirtoaika umpeutuu reilun vuorokauden kuluttua, olisko sieltä sittenkin tulossa se viimeinen oljenkorsi, joka vielä sytyttäisi porukaan uuteen lentoon? No, saahan sitä aina haaveilla...
 

-Olvi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Leijonat
Tosiaan sanattomaksi vetää täälläkin, kyllä vuoden vaihteen jälkeen pelaaminen on ollut todella nihkeää ja huono tekeminen oikein kulminoitui tämän iltaiseen shokkitappioon. Lyytisellä tosiaan paikkoja tehdä useampikin maali, mutta ei näy menemän sitten millään sisään. Edelleen Putkonenkin ihan varjo entisestään, että paljon pitää joukkueen sisälllä tapahtua että saadaan kurssi kääntymään. Joukkue huutaa sitä ykkössentteriä, Heikkilä ja Mertanen ei ole oikea ukko niihin saappaisiin. Reilu vuorokausi aikaa reagoida näihin puutteisiin, tosin kovasti epäilen että mitään ei tapahdu siirtorintamalla täälläpäin vaan samalla joukkueella lähdetään pudotuspeleihin. Toisaalta melkein toivoisin että Huttunen-Kokkonen esimerkiksi saisi siirron johonkin mestis jengiiin, niin pääsisivät pojat pelaamaan vielä tärkeitä pelejä pitkälle kevääseen, koska IPK:n pelit loppuu 3otteluun tällä kaudella ilman vahvistuksia. Viimeisimmän lehtijutun mukaan Niiranen jälleen sanoo että vahvistuksia kartoitetaan ja että tulokset osoittaa että niitä tarvitaan. Pitkään on samaa virttä veisattu, mutta ilman toimenpiteitä toistaiseksi.

Karhulauman kotiedulle mutkia matkaan
 
Viimeksi muokattu:
"Hyvä jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko on. Loistava jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko tulee olemaan."
-99-

Lätkä

Jäsen
On vaan erikoista...tai siis ei ole!

Jopa tyvipäänvalvojat kepittävät IPK:n ja vieläpä IPK:n kotikaukalossa!!! Erikoinen ja ikävä tilanne, mut ei mitenkään uusi. Hokilla ollut aivan sama kaava lukemattomia kertoja Mestis-historiansa aikana. Joukkue saattanut olla kauden aikana täysin pitelemätön ja kulkeneet voitosta voittoon. Sitten vaan on tullut muutama loukkaantuminen ja muutama muu muutos joukkueen sisällä ja se on ollut sit siinä! Niin se vaan on, että joukkueita on paljon ja useimmiten se korpivaellus alkaa jokaisella joukkueella jossain vaiheessa. Siitäpä kurssin kääntäminen ei olekaan sitten niitä helpoimpia juttuja. Samaan syssyyn jos sairastupa täyttyy, niin tappioputki johtaa henkiseen lukkoon.

Kaikki tämä on arkea jokaiselle joukkueelle ja niistä vaan täytyy kontata ulos. Ylisuuret odotukset kannattaa heittää romukoppaan ja luottaa siihen, että pelaajat, jotka osasivat alkukaudesta pelata...osaavat sitä myös loppukaudesta. Nyt myös se kantsii muistaa, että IPK:lla on vasta toinen kausi SS:ssa ja onnistumisten mukana osa on jo alkanut unelmoimaan ensikaudella Mestis-kiekosta! Ehkä olisi parasta palata arkeen, sillä tällaista tää on. Mestis tulee aikanaan, eikä sinne mennä unelmilla. Joukkue rakentuu pikkuhiljaa, kuin myös organisaatio. Kun aika on kypsä, niin nousu tulee....Se on varma se. Unelmilla ja tiukalla aikataululla se puolestaan ei tule.

Muutama vuosi SS:ssa ja sen jälkeen nousee valmis IPK Mestikseen, niin joukkueena, kuin myös olosuhteiden puolesta. Eikös Iisalmella ole myös varsin vaatimaton jäähalli?...kuin myös erittäin kevyt organisaatio? Kokemuksen mukaan paras toimintatapa on muutama vuosi SS:aa, jossa joukkueen ja olosuhteet ehditään kehittää Mestikseen sopiviksi...ja sen jälkeen Mestis-nousu. Homma ei tietty koskaan ole miltään seuralta läpihuutojuttu, mutta turha sinne Mestikseen on väkisin tunkea. Mestis kuitenkin vaatii urheilullisesti, olosuhteiltaan ja organisaatiolta paljon enemmän, kuin SS. Mieluummin vahva seura/joukkue, jolla noustaan, kuin sellainen ranskalaisen visiitin poppoo, joka tulee yhden kauden jälkeen alas. Siitä se korpivaellus vasta alkaakin. Parhaan, tai ehkä pahimman esim. jokainen muistaa eräästä napapiirijoukkueesta. Sellaista ei kukaan halua kokea!
 

Big Bear

Jäsen
Lätkältä sinänsä ihan hyviä huomioita. Ainakaan minun haaveissa ei ole Mestis vielä ensi kaudella mutta vituttaahan se että joukkue on muutamassa viikossa sössinyt hyvät asemat pudotuspeleihin. Eikä seurakaan ole ihan noviisi Suomi-sarjassakaan, tosin edellisestä kerrasta siellä on jo aikaa. Taitaapa IPK olla ss:n "perustajajäsenkin".
Halli on varmasti pikkufiksauksilla ihan Mestiskelpoinen, se vetää 1500 katsojaa eikä suinkaan ole mikään kylmä peltihalli. Seurassakin taitaa tällä hetkellä olla kaksi kokopäivätoimista työntekijää, joten ihan kevyeksi en organisaatiota sanoisi.
Olen Lätkän kanssa samaa mieltä siitä että vuosi tai pari vielä Suomi-sarjassa ja sen jälkeen Mestiksen, jos vaan rahkeet riittää.
Mutta olis se tänä keväänäkin kiva katsoa pleijareita enemmän kuin yksi kierros...
 

-Olvi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Leijonat
Joo, ei tullut vahvistuksia IPK:iin ja kaiken hyvän lisäksi tosiaan Kivioja poissa melko varmasti loppukauden koska Hunterisilta tulee kuokkaan playoffeissa, oli kotietu tai ei. Vittaniemi siirtyi Hermekseen, no siitä kaverista ei kyllä ollutkaan kauden aikana minkäälaista apua Ipk:ssa, että terve menoa vaan.

Sunnuntainan pelin jälkeen viimeksi päävalmentaja sanoi että kyllähän tämäkin peli osoittaa etttä vahvistuksia tarvitaan.
Tänään sitten Iisalmen Sanomissa Yli-Sipola sanoo: Luotamme täysin nykyiseen ryhmään, eikä hyvää palettia ole mitään syytä rikkoa... että pikkuisen ristiriidassa kommentit Gm/coutsin suusta.

Paletti varmaan oli hyvä alkukauden kun muut joukkueet eivät olleet vahvistaneet joukkueitaan. Nyt Kettärä, Pyry, Karhut menee semmoisilla rostereilla ei ole niitä vastaan mitään jakoa nykyporukalla. Eniten tässä pistää jurppimaan kun kuukaustolkulla puhutaan, että vahvistetaan ja nyt sitten sanotaan että ei löytynyt mitat täyttävää pelaajaa IPK:lle.

Eilen kuitekin esim. Paka Kuusamosta julkisti pelaajasopimuksia, joista varsinkin Eliteprospects.com - Toni Jalo olisi ollut IPK:lle huippu ykkössentteri. Kaveri kuitekin ollut vapaillla markkinoilla koko kauden. Jalon vanavedessä Kuusamoon siirtyi myös "jalat" mitkä ois Ipk:ssa ollut kova sana----->Eliteprospects.com - Jesse Uronen ja alakertaan joka nyt välttämättä ei ois tarvinnut vahvistusta niin Paka nappasi vielä Eliteprospects.com - Vesa Kulmala . Jokainen noista ois ollut selkeä vahvistus Iisalmessa. En tiedä sitten millaisella mitalla se Yli-Sipola mittailee jos nämäkään kaverit ei täytä sopivia mittoja.

Jotenkin tuntuu että kovasti vaan puhuttiin joukkueen vahvistamisesta että yleisöllä pysyy mielenkiinto kun kuitenkin vastustajat kalastelivat kovia vonkaleita samaan aikaan verkkoonsa. Kyllähän se tosi-asia on että rahaa varmaan olisi vaatinut nuo mahdolliset vahvistukset mutta siinä vaiheessa kun puhuttiin/tapeltiin runkosarjan voitosta niin rohkeesti olisi pitänyt lähteä pelaajia kalastamaan tännekin.
Nyt näyttää vahvasti siltä että Iisalmessa nähdään enää yksi playoff ottelu tälle kaudelle.
 
"Hyvä jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko on. Loistava jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko tulee olemaan."
-99-

Big Bear

Jäsen
Olishan tuo Olvin mainitsema kolmikko ollu just sitä mitä IPK:hon olis kaivattu. Luulen kyllä, että eiköhän Kuusamon/Rukan keväthanget vetäneet em.kolmikkoa enemmän kuin jääkiekkoilu. Onhan siellä ennenkin ollut kavereita juuri Turun suunnalta pelaamassa, mm. Kiprusoff ja muitakin. PaKalla aika surkea rosteri, eikä se mene edes vahvistuneena kakkosessa pitkälle. Mutta olishan täällä ollu Paloisvuori...
 

Big Bear

Jäsen
Aika kovat nuo IPK:n hakeman pelaajan kriteeritki ollu... onko oikeesti hakusessa ollu Mestiksen kärkipelaajat?????
Otapa näistä selvää, tosin muutamalla ss-porukalla ihan liigaäijiä mallia Jussi Pesonen, Ville Hostikka, Jarno Lippojoki kokoonpanossa. Kokonaan toinen asia on sitten se, että mistäpä niitä Mestiksen kärkiäijiä tähän vuoden aikaan löytää. Aika kova lie se raha, jolla joku kärkiäijä olisi siirtynyt edes loppukaudeksi Suomi-sarjaa pelaamaan.
 

Big Bear

Jäsen
Melkoista turbulenssia oli runkosarjan loppupuoli; seitsemästä viimeisestä pelistä vain voitto hännänhuippu Koplasta. Tänään unessa lähes puolet pelistä ja 1-5 tappiolla. Sitten nousu 6-6:een ja tappio jatkoajalla. Onneks Hunters ryssi omassa pelissään niin että sai vain kahden pinnan voiton. Jos porvoolaiset ottavat huomenna vieraissa kolmen pinnan voiton Tampereen Dynamosta, niin pleijarit alkavat Porvoossa. Jos eivät ota niin sitten Iisalmessa. Oikeastaan ihan sama missä alkaa, sillä tällä hetkellä ei ole kovin kummoinen luotto IPK:hon.
Heiskanen teki neljä maalia. Se on plussaa mutta miinusta ilmeinen Tolosen sulaminen. Suattaapa alkaa kesäloma jo ensi sunnuntaina...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy