-Olvi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Leijonat
Peli-karhujen kohdalla edellinen kausi on taputeltu ja katse tulevaan kauteen on jo aloitettu joten aloitetaan uusi viestiketjukin aiheesta.

Tällä hetkellä sopimukset tulevalle kaudelle on voimassa valmennusnelikolla, jossa päävalmentajana jatkaa erinomaista työtä tehnyt Jukka Niiranen. Apuvalmentajina jatkaa seuralegenda Risto Kurkinen sekä uutena valmennusrinkiin siirtyvät ex-peluri Eetu Qvist sekä maalivahtivalmennuksesta vastaava Petri Karhu.
Pelaaja sopimuksia on tällä hetkellä voimassa 2, puolustaja Otto Huttunen sekä hyökkääjä Henri Kivioja.

Viikon päästä lauantaina(28.3) seura järjestää try-out tapahtuman, jonne potentiaaliset pelaajat voivat tulla antamaan näyttöjä ensikautta ajatellen.

Vanhoista pelaajista seurassa ei tule jatkamaan lopettaneet Qvist ja Karhu, sekä lopettamista miettivä Heikki Lukkari. Ossi Akkila suuntaa myös joukkueesta muualle, tosin itse en näkisi isona menetyksenä Akkilaa ja Lukkaria. Mitähän tekee seuraikoni Janne Svensk, voi olla että syksyllä esiintyminen jää paidan kattoon jäädyttämisen muotoon, itse ainakin näin toivoisin tapahtuvan koska enää ei Jannellakaan tahdo vauhti riittää kovaan sarjaan mutta mene ja tiedä.

Vanhoista pelaajista ehdottomasti haluaisin nähdä joukkueessa nämä runkopelaajat:
Tomi Penttinen, Anton Kokkonen, Jere Savolainen, Jevgeni Fofanov, Niko Putkonen, Jani Lyytinen, Joona Suihkonen, Eetu Patronen, Niko Randelin, Ilkka Heikkilä, Heikki Hiltunen.
Näistä mahdollisesti Patronen ja Fofanov tulee pelaamaan muualla suurella todennäköisyydellä.

Pientä kysymysmerkkiä heittäisin herroista Niko Nuutinen, Erik Iskanius, Joni Riihola, Lauri Heinonen, Antti Lampinen, Toni Ruotsalainen onko suomi-sarja liian kova näille...? Näistä varsinkin Nuutisen haluaisin vetävän hurjan kuntokuurin kesällä, jolloin olisi syksyllä rajussa iskussa suomi-sarjan yhtenä kovimpana "pommikoneena", tällä kaudella jäi vähän taklaukseet piippuun kun jalat ei ehtinyt mukaan.

Joukkueessa piipahtanut Markus Korkiakoski ois sen tyylin pelaaja jollaisia muutaman kun kesänaikana saataisiin kalasteltua niin olisi huikea homma. Varmasti isoin tarve koko joukkueelle on liikkeen lisääminen tulevalle kaudelle. Toivotaan että Eetu Qvist käyttää laajaa kontakti piiriänsä ensikauden joukkueen rakentamiseen. Itselle tulee muutamia nimiä mieleen joista kuiskuteltiin pitkin kautta jo aikasemminkin.
Petri Partanen, Petri Tiainen, Iiro Vaittinen ja se Janne Laakkonen...
 
"Hyvä jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko on. Loistava jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko tulee olemaan."
-99-

Big Bear

Jäsen
Yllättävän hyvältähän tuo joukkueen rakentaminen näyttää, vaikka "entiset" lumet on vielä maassa. Putkosen kiinnittäminen oli yksi tärkeimmistä, sillä kaveri veti todella tasaisen ja tehokkaan kauden. Yksi Karhujen ykkösnimistä ehdottomasti.
Olvi tuolla aikaisemmin pähkäili muutaman pelaajan kohdalla, että riittääkö vauhti Suomi-sarjaan.
Nuutiselle tosiaankin kunnon fysiikkakuuri kesäksi ja painoa pois niin hyvä tulee. Uskon Ruotsalaisen pystyvän pelaamaan kelvollisesti SS:ssä, mutta takana on kaksi todella rikkonaista kautta. Jos pääsee kunnolla treenaamaan ja pysyy terveenä, niin mielestäni yhä yksi runkopelaajista. Iskanius kuuluu mielestäni hieman samaan sarjaan Jani Lyytisen kanssa ollen tosin vaisumpi versio Lyytisestä. Treeniä, treeniä, treeniä, niin Pikku-Iskastakin löytyy vielä käyttöä.
Mielenkiintoinen pointti on tosiaankin Janne Svensk. Vieläkö jatkaa pitkää uraansa vai laittaako hokkarit naulaan? Etenkin ylivoimalla edelleen käyttöä ja uskoakseni myös tärkeä palanen joukkuetta ainakin henkisesti.
Mahdollisista uusista pelaajista ei ole minulla mitään listaa esittää, mutta pari vikkeläkinttuista hyökkääjää olisi hyvä jostain löytää. Edelleenkään en lämpeä Tiaisen paluulle, sillä kaveri on varsinainen kaksiteräinen miekka. Toki myös pakkipuolelle tarvitaan 2-3 uutta peluria. Veskariosasto kelpaa mulle, jos Airasvaara jatkaa ja Miska Ruotsalaiselle annetaan ensi kaudella enemmän peliminuutteja.
 

Lätkä

Jäsen
Kyllähän tuota Jukan jatkoa kannattaa Iisalmella verrata lottovoittoon. Tuntien kaverin, niin on sellainen askel askeleelta etenevä äijä. Pohjat tuli tehtyä kuluneella kaudella ja tulevalta kaudelta on lupa odottaa lisää! Vähän ihmetytti, että Iisalmi sijainniltaan aivan unelma paikassa.... Liigaa ja Mestistä pelaavat joukkueet löytyvät alle 100km:n etäisyydeltä. Niin, siis tuo olikin ainoa pieni kummeksunnan aihe kuluneella kaudella, ettei Jukka mm. Hokin hyvin tuntevana enempää hyödyntänyt mestis-ukkoja!? Tarkennettuna koskemaan juuri kauden loppua.

No, hyvältä IPK:lla näyttää. Jossain vaiheessa vaan täytyy rueta ajattelemaan seuraavaa siirtoa....siis nousua Mestikseen. Nousulla palaisi aikamoiset hegemonia-ottelut IPK:n ja Hokin välille. 6 kertaa kaudessa, tupa täynnä katsojia...miltäs näyttäis?
 

-Olvi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Leijonat
Tosiaan ollaan hyvällä mallilla joukkueen rakentamisen suhteen kun verrataan aikaisempaan touhuun. Tiedottaminenkin on noussut ihan uudelle tasolle, hieno homma että meitä faneja infotaan heti kun jotain faktaa on tiskiin laittaa. Huikea homma että saatiin Niiranen jatkamaan seurassa.
Samaa ihmettelin minäkin kun pelattiin vielä playoff paikasta että miksi joukkuetta ei vahvistettu kun kerran suhteita on suuntaan jos toiseen ja sitä imuakin kuulemma. Tulevalle kaudella odottaisin enemmän yhteistyötä Hokki-Kalpa akselilta Peli-Karhujen suuntaan.
Itse en noille mestis puheille tässä vaiheessa vielä lämpeä, ensin pitää suomisarjassa näyttää että ollaan terävintä kärkeä ja sittten ruveta vasta mestiksestä puhumaan. Hienoltahan se kuullostaisi nuo paikalliskamppailut mestiksessä, mutta odotellaanhan vielä.
Maalivahdeista ehdottomasti pahvit Airasvaaralle ja Ruotsalaiselle, mutta hyvä siihen ois saada kova kirittäjä pojille tai sitten selkeä ykkönen tyylin Ahlqvist.
Mukavaa että pelaajasopimus "toiveet" herättää keskusteluja, mielipiteitä on varmaan niin paljon kuin meitä fanejakin.
Seuraava isokiinnitys Kapteeni Penttinen???
 
"Hyvä jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko on. Loistava jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko tulee olemaan."
-99-

-jaka-

Jäsen
Suosikkijoukkue
taistelevat asennejoukkueet
IPK:lla uuden kauden valmistelut hyvässä vireessä! Hieno homma, toivottavasti myös esim hermeksellä saa lukea piankin finaalien jälkeen jatkosopimuksista ja joukkueen rakentamisesta!

Iisalmessa jäi luu käteen playoffien suhteen, varmasti jäi vähän hampaan koloon. Intoakin tuntui jäävän ainakin faneille kun kausi taisi loppua liian aikaisin. Ei muutakun täyttä höyryä kesää ja ensi kautta kohden, hyvää valmistautumista savoon!!
 

-Olvi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Leijonat
Kyllähän Kokkolassa pitääkin ruveta rakentamaan heti joukkuetta kun finaalit ohi, koska Mestishän Hermestä kutsuu ensikaudella:) Kerrankin ois mennyt minun veikkaukset oikein, siis ketkä jatkaa playouteista suoraan sarjassa ja ketkä pelaa finaaleissa.
Oikeassa olet -jaka- että pikkaisen jurppii kun jäätiin pihalle playoffeista, mutta kaikenkaikkiaan ihan suht tyytyväinen olen kauteen.
Kokkolaan isot tsempit finaaleihin, Hopee ei oo häpee kovassa sarjassa(veikkaus ennen playoffeja). Toivotaan kuitekin että siellä pelataan ja rakennetaan maltilla joukkuetta, että edessä ei ole mitään "kaikki tai ei mitään" ekalla mestiskaudella.
 
"Hyvä jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko on. Loistava jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko tulee olemaan."
-99-

-jaka-

Jäsen
Suosikkijoukkue
taistelevat asennejoukkueet
No toivottavasti nousu tulisi, noi jätkät sen ansaitsisi. Joo tänä vuonna suomisarja on ollut kovin kautta aikojen, ja samalla myös tasaisin. On ollut hieno seurata kaikkia seuroja ja pelejä. IPK on ollut henkilökohtaisesti yksi suosikeista ja sitä ollut mukava seurata.

Kokkolassa toivottavasti uudet tuulet puhaltaa sarjan osalta, mutta tämän kauden joukkueesta on monta, jotka pystyvät pelaamaan mestistä (noin 15-20pelaajaa) Nämä herrat tulisi kiinnittää mahdollisimman nopeasti, siihen sitten lisää selkeitä "ykkösmiehiä". Ja niinkuin sanoit "kaikki tai ei mitään" -asenne ei toimi. Sen takia juuri tämän kauden runkopelaajia pitäisi saada jäämään, joilla kehityskäyrä on ylöspäin.

Hyviä kiinnityksiä ipk jo tehnyt, huttunen oli loistava kiinnitys heti. Hänen varaan hyvä ruveta rakentamaan alakertaa. Mielenkiinnolla odotetaan uutisia uusista sopimuksista, niin Ipk:lla kuin hermeksellä!
 
Suosikkijoukkue
Kai sen nyt jo uskaltaa tunnustaa: KeuPa HT
Joo tänä vuonna suomisarja on ollut kovin kautta aikojen, ja samalla myös tasaisin.
Särähti hieman korvaan ylläoleva kommentti. Viime vuonna (runko)sarjan kahdeksas voitti mestaruuden ja nousi. Tänä vuonna sitten sarjanousijana pudotuspeleissä, ei huono.

Tänä vuonna finaalissa ovat runkosarjan kakkonen ja kolmonen - viime vuonna siis kuudes ja kahdeksas. Eli voi varmaan kysyä, että millä mittarilla tänä vuonna SS on ollut tasaisempi kuin viime vuonna?

Edit: ja siis piti sanoa tällä kaudella - ei tänä vuonna.
 
"En pidä epätodennäköisenä, ettemme tule näkemään samanlaisia tapahtumia esimerkiksi Transnistriassa." -Ilkka Kanerva.

-jaka-

Jäsen
Suosikkijoukkue
taistelevat asennejoukkueet
Sillä puhuin tasaisuudesta, että koko kauden ajan lähes kaikki joukkueet (lukuunottamatta kärkikolmikkoa) olivat muutaman pisteen päästä toisistaan. Yhdellä voitolla pystyi parhaillaan nousemaan 4-6sijaa. Kuka vaan pystyi yllättämään ja voittamaan kenet tahansa. Isoin sarjataulukollinen ero pisteissä tuli, kun joillain joukkueilla oli välisarjassa ennakkoasetelmiin nähden heikompi joukkue vastassa.
Playoffien suhteen on ollut eri asia. Finaalissa kohtaa runkosarjan sijat 2. ja 3.
 
Suosikkijoukkue
Kai sen nyt jo uskaltaa tunnustaa: KeuPa HT
Sillä puhuin tasaisuudesta, että koko kauden ajan lähes kaikki joukkueet (lukuunottamatta kärkikolmikkoa) olivat muutaman pisteen päästä toisistaan. Yhdellä voitolla pystyi parhaillaan nousemaan 4-6sijaa. Kuka vaan pystyi yllättämään ja voittamaan kenet tahansa. Isoin sarjataulukollinen ero pisteissä tuli, kun joillain joukkueilla oli välisarjassa ennakkoasetelmiin nähden heikompi joukkue vastassa.
Playoffien suhteen on ollut eri asia. Finaalissa kohtaa runkosarjan sijat 2. ja 3.
Viime kaudella siis ei noita "yllättäviä" voittoja nähty?

Ja nyt sarja on ollut tasaisempi kuin viime kaudella. Not.

Kovempi sarja kuin viime kaudella, koska kolmella joukkueella mahdollisuus nousta? Eiköhän se ole paremminkin toisin päin.
 
"En pidä epätodennäköisenä, ettemme tule näkemään samanlaisia tapahtumia esimerkiksi Transnistriassa." -Ilkka Kanerva.

hemppa73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan hermes, ja alasarjan symppikset
Olisikohan Keupa päässyt edes play offs peleihin tänä vuonna sillä joukkueellaan suomi-sarjassa, jos olisi niin oisi noutaja tullut viimeistään tokalla kierroksella
 
Suosikkijoukkue
Kai sen nyt jo uskaltaa tunnustaa: KeuPa HT
Olisikohan Keupa päässyt edes play offs peleihin tänä vuonna sillä joukkueellaan suomi-sarjassa, jos olisi niin oisi noutaja tullut viimeistään tokalla kierroksella
Olisi päässyt ja hoitanut tälläkin kaudella koko... mutta eikös tämä ollutkaan IPK-ketju?
 
"En pidä epätodennäköisenä, ettemme tule näkemään samanlaisia tapahtumia esimerkiksi Transnistriassa." -Ilkka Kanerva.
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Olisikohan Keupa päässyt edes play offs peleihin tänä vuonna sillä joukkueellaan suomi-sarjassa, jos olisi niin oisi noutaja tullut viimeistään tokalla kierroksella
Heitetään nyt vielä sen verran off topikkina, mutta KeuPan viime kausihan oli mennä pilalle jo ennen kuin se edes alkoi. Joukkue oli jo ehtinyt luopua sarjapaikastaan ja kauden alussa annettiin tasoitusta muille tässä. Reenaamaan alettiin pari päivää ennen sarjan alkua. Lisäksi joukkuetta piinasivat rajut loukkaantumiset, joiden johdosta KeuPa kynti pitkään koko sarjan viimeisenä. Kun kaikki ukot oli saatu ruotuun ja jääharjoituksia alle, niin KeuPa oli pitkään koko sarjan kovakuntoisin porukka sekä myös materiaaliltaan yksi kovimpia, ellei jopa kovin. Siinä mielessä runkosarjan voittajan lähettäminen lomille ei oikeastaan ollut edes mikään yllätys, itselleni viime kauden RoKi-KeuPa -sarja oli aikalailla fifty-fifty. Bewe ja FPS -sarjoissa KeuPa oli ainakin omissa papereissani jo ennakkosuosikki. Viime kauden joukkueen runko toimi myös tämän kauden Mestis-porukan runkona ja hinasi KeuPan aina pudotuspeleihin saakka.. Väitän siis, että viime kauden joukkueella KeuPa olisi edennyt heittämällä pudotuspeleihin (mikäli lähtökohdat kauteen samat kuin muilla) ja ehkä jopa mestaruuteen.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kyllä Iisalmessa kelepaa. Kovia kiinnityksiä jo ensi kaudelle. Hallissa käy väkeä ja toiminnassa tuntuu olevan hyvä pöhke päällä. Iisalmessa on potentiaalia paaluttaa paikkaansa pikku hiljaa Suomi-sarjan yläkastissa.
 
Kussa on mun hopotiti?

-jaka-

Jäsen
Suosikkijoukkue
taistelevat asennejoukkueet
Kyllä Iisalmessa kelepaa. Kovia kiinnityksiä jo ensi kaudelle. Hallissa käy väkeä ja toiminnassa tuntuu olevan hyvä pöhke päällä. Iisalmessa on potentiaalia paaluttaa paikkaansa pikku hiljaa Suomi-sarjan yläkastissa.
Täysin samaa mieltä!! Ipk on kyllä yksi seura mitä varmasti tulee ensi kaudella seurattua!
 

-Olvi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Leijonat
Iisalmen Peli-Karhut Ry - Tuomas Tolonen IPK:n maalin suulle

Jooh, tosiaan saatiin ensimmäinen "uusi" mies joukkueeseen, Tolonen on varmasti hyvä kiinnistys meille. Tavoitteet ja asenne pojalla on kunnossa, joten eikun vaan tervetuloa torjumaan Karhut playoffeihin. Airasvaaran näkisin hyvänä kirittäjänä ja varmana kakkosmokkena meille, Ruotsalaisen voisi ottaa siitä sitten kolmosmokeksi. Nyt odotellaan sitten uusia ukkoja kenttäpelaajien paikoille. Hieno homma huomata että Ipk herättää mielenkiintoa myös P-savon ulkopuolella, eikun vaan kommentteja palstalle joka suunnasta.
 
"Hyvä jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko on. Loistava jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko tulee olemaan."
-99-

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Suomisarja ja enemmän peliaikaa tekee varmasti Toloselle hyvää. Ihan ok valmennuksessa ollut viimekaudet, on varmasti IPK:lle hyvä hankinta. IPK alkaa kiinnostamaan Kajaanissakin valmentajan ja muutaman Kajaanilaislähtöisen pelaajan toimesta. Toki olen tuonne mestiksen puolelle Hokki ketjuun kirjoittanut, että muutamalle Hokin viimekauden pelaajalle tekisi hyvää vuosi suomisarjaa. Ja IPK olisi varmaankin sopiva paikka sijainnin ja valmennuksen puolesta. Miten lie IPK:lla sopimuksia ja onko omissa / Kuopion miehessä jo joukkueellinen kasassa? Ja jos nimiä pitäisi heittää niin omasta mielestäni Hokista Iidensalmeen voisi tulla Eemeli Sormunen (h), Ville Määttä (p) ja Antti Kurkinen (h). Kaikki pelanneet mestistä ja treenanneet 2-3 vuotta mestisringissä, mutta eivät ole lyöneet mestiksessä läpi.
 

Big Bear

Jäsen
Soppareita taitaa olla ensi kaudeksi 5-6, tosin kaikki allekirjoitetut paprut tuikitärkeitä. Hokista tullut veskari Tolonen tosiaankin ensimmäinen uusi, tosin pelasi jo viime kaudella Karhuissa kaksi vieraspeliä. Valkku Niirasenkin takia Kajaanin suunta ihan ymmärrettävä ja Kahvakiekon mainitsemat nimet ihan kiinnostavia. Mulle tosin heistä Kurkinen ainoa jollain tavalla tuttu peluri. Täytyy myöntää että joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Toiveissa on jossain vaiheessa se ihan ykköskorin äijä mielellään kovan luokan snaipperi.
 

-Olvi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Leijonat
Joo tällä hetkellä on kiinnitetty just niitä pelaajia minkä ympärille on hyvä rakentaa joukkuetta, eli vahvoja runkopelaajia kaikki kellä sopimus tällä hetkellä kirjoitettuna. Kahvakiekon mainitsemista Hokkipelureista Sormunen ei ole itselle tuttu, mutta "statsit" katsottua en lähtis hänelle paikkaa ipk:sta tarjoamaan. Määttä ja Kurkinen on tutumpia pelaajia, joista Kurkisen näkisin mielelläni Ipk:sta hakemassa vauhtia uralleen kohti mestistä. Määttä on taas sen tason pelaaja jolle en näkisi käyttöä, jos ja kun Penttinen ja Hiltunen jatkaa Peli-karhuissa. Jos kajaanista tänne pelaajia haetaan niin lähtökohtaisesti niiden pitäisi olla selkeitä vahvistuksia joukkueelle, eli kärkipään pelaajia eikä mitään "täyteukkoja". Omista junioireista ei ole ketään nousemassa Edustukseen tällä(kään) kaudella, joten kuopioon ja Vuorelan Veikkoihin käy katse :)
 
"Hyvä jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko on. Loistava jääkiekkoilija pelaa siellä, missä kiekko tulee olemaan."
-99-
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy