Ihmettelyketju

  • 6 357 192
  • 38 767

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
He ovat paenneet ja Betoniyö olivat kumpikin oman vuotensa kevyesti parhaita kotimaisia. He ovat paenneet taisi juuri voittaa Göteborgin leffajuhlilla parhaan kuvauksen palkinnon. Katsojaluvut kertovat enempi markinnoinnista sitten siitä, että Suomessa halutaan katsoa vain kevyttä höttöä.

Kyllä varmasti on ollut markkinoinnissa vikaa, kun niin harva on edes kuullut ko. leffoista. Leffojen budjetit ovat kuitenkin olleet isoja, joten miksi markkinointia ei ole tehty juuri ollenkaan?

Pakko muuten kysyä, että missä maassa ei haluta pääasiassa katsoa kevyttä huttua? En usko millään, että Suomen vuotuinen katsotuimmat leffat top 50 -listaus eroaa minkään (länsi)maan vastaavasta, mitä tulee elokuvien genreihin.

Elokuvan tekijät, eli kollegat. Onhan se ehkä vähän hassua, että suuri yleisö ei ole kuullutkaan voittajista, mutta osoittaa ainakin sen että nämä palkinnot jaetaan nimenomaan tason eikä myynnin mukaan. Toisin kuin nyt vaikkapa Emmat, jotka menee aina niille parhaiten myyneille.

Katsojaluvuista päätellen esimerkiksi tuota He ovat paenneet -leffaa ei ole kukaan muu nähnytkään kuin kollegat.

Mun mielestä ylipäätään kaikki tuollaiset palkintogaalat on hivenen outoja ja ketjun otsikon mukaisesti ihmettelen niiden tarkoitusta. Miksi pitää palkita vuoden elokuva tai vuoden levy tai vuoden paras näyttelijä tai laulaja tai käsikirjoitus tms? Mikä on se funktio? Sama kuin palkittaisiin vuoden paras putkimies tai vuoden paras homekoulujen korjaussuunnitelma.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Illalla gaalahuumassa vuokrattiin viihdeboksilla tämä paenneet. Kyllä mää ymmärrän jollain tasolla että jotkut kriitikot ja muut älyköt tuollaisesta tykkäävät, mutta ei herrajjesta, jos omaa rahaa pitää laittaa leffan katsomiseen ja muutenkin haluaa käyttää vähää vapaa-aikaansa itsensä viihdyttämiseen, niin miksi ihmeessä kukaan käyttäisi rahaansa ja aikaansa tällaiseen? On se ihan kiva että nää alan todelliset harrastajat pystyvät tekemään toisiaan säväyttäviä teoksia ja sitten palkitsemaan niistä ansioista toisiaan, mutta en minä näin tyhmänä ihmisenä viitsi kovin usein aikaani tuhlata tuollaiseen taiteeseen.

Tuo He ovat paenneet -leffa sai siis 750 000 € tukea, "omia" rahoja käytettiin n. 330 000 €. Sillä tehtiin leffa jota ei ilmeisesti viitsitty markkinoida ollenkaan ja jota ei juuri kukaan käynyt katsomassa. Toki Suomessa pitää elokuvia tukea jos siis halutaan että suomalaisia elokuvia ylipäätään tehdään, sillä ei niitä täällä muuten pysty tekemään. Mutta jos miljoonalla saa tehtyä elokuvan, jonka on katsonut vain kolmisen tuhatta ihmistä, niin kyseisille elokuvan tekijöille ei pitäisi antaa senttiäkään tukea ainakaan seuraavaan 10 vuoteen.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Suomalaiset on vaan niin juntteja. Kunnon keskieurooppalaisessa sivistyneessä ilmapiirissä taidetta osataan aidosti arvostaa. En ole koskaan kuullutkaan suomalaisesta (ei elokuva-alan ammattilaisesta), joka ymmärtäisi täysin ihan mitä tahansa ranskalaista elokuvaa (ei siis kieltä, vaan teosta itsessään). Täällä pitää ravintola-annosten olla isoja ja halpoja, elokuvien tylsämielisiä, joissa hoetaan 'vittua', ja joissa näyttelee aina Hirviniemi, Samppa tai Vesku, ja radiosta pitää kuulua Yötä tai Kaija Koota.

Kuulostaapa amerikkalaiselta.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Toiset tekevät Jusseja voittavia elokuvia, toiset Vareksia. Postia pappi Jaakobille on viimeisin hyvä suomalainen elokuva, jonka olen nähnyt, ja sekin on viisi vuotta vanha. Le Havrea en laske suomalaiseksi ja Betoniyötä en ole nähnyt.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Suomalaiset on vaan niin juntteja. Kunnon keskieurooppalaisessa sivistyneessä ilmapiirissä taidetta osataan aidosti arvostaa. En ole koskaan kuullutkaan suomalaisesta (ei elokuva-alan ammattilaisesta), joka ymmärtäisi täysin ihan mitä tahansa ranskalaista elokuvaa (ei siis kieltä, vaan teosta itsessään).

Tallainen pieni sivuhuomautus, mutta italialaiset ihmiset joiden kanssa olen asioista keskustellut inhoavat ranskalaisia elokuvia. Olen mainostanut heille esim. Amélieta, mutta oli aika monelle ns. "nakematta paskaa". Eras oli kuitenkin sen nahnyt ja sanoi, etta oli hyva leffa, mutta liian ranskalainen ja tuon kommentin antoi ex-taidemaalari. Tosin italialaiset jostain syysta inhoavat ranskalaisia. Tai ainakin itse olen sen kokemuksesta huomannut.

Ei suoranaisesti liity mihinkaan, mutta yleensa aivoton ylikallis toimintaleffa parjaa ihan joka puolella maailmaa, ei pelkastaan suomessa tai amerikoissa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Minä olen ihmetellyt sitä, miksi Maikkarin surkea Kingi keräsi enemmän katsojia, kuin YLEn samaan aikaan esittämä SuomiLOVE, joka tosin keräsi tosi hyvin katsojia sekin. Ja okei, kyllähän Kingin katsojaluvut ovat tippuneet ekoista jaksoista jo satoja tuhansia katsojia, joten suunta on oikea.

Tuo SuomiLOVE on kyllä ihan hieno formaatti ja olin iloinen, että sarja saa jatkoa, eli YLE on ollut erittäinkin tyytyväinen katsojalukuihin.

Itse ihmettelyn aihe siis on se, että toisella kanavalla ikivihreitä ja vähän tuoreempia rakkauslauluja ja "kansan syviä tuntoja" esittävät maamme tunnetuimmat artistit, toisella kanavalla on mahdollista osallistua puhelinäänestykseen kuvitteellisessa laulukisassa, jossa kukaan ei osaa laulaa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Minä olen ihmetellyt sitä, miksi Maikkarin surkea Kingi keräsi enemmän katsojia, kuin YLEn samaan aikaan esittämä SuomiLOVE, joka tosin keräsi tosi hyvin katsojia sekin.

Ainakin kaksi syytä:

- Toista on hypetetty lähes joka päivä Iltapäivälehdissä
- Toisen esiinttyjäjoukko koostuu (Putouksen ansiosta) Suomen tämän hetken suosituimmista näyttelijöistä

Lisäksi voisin mainita suomalaisten yleisen tyhmyyden. Omallakin työpaikalla on yksi jannu joka toistelee Kingissä olleita juttuja ja hekottelee niille.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ainakin kaksi syytä:

- Toista on hypetetty lähes joka päivä Iltapäivälehdissä
- Toisen esiinttyjäjoukko koostuu (Putouksen ansiosta) Suomen tämän hetken suosituimmista näyttelijöistä

Lisäksi voisin mainita suomalaisten yleisen tyhmyyden. Omallakin työpaikalla on yksi jannu joka toistelee Kingissä olleita juttuja ja hekottelee niille.

SuomiLOVE on muuten kerännyt yllättävän vähän iltapulujen huomiota, ottaen huomioon sen tosiasian, että maamme kirkkaimmat lavatähdet ovat olleet suurin joukoin tuossa mukana ja formaatti on myös kerännyt jotain palkintoja jne.

Boldattuun kohtaan niin ei voi kuin ihmetellä lisää. Avovaimoni on ammatiltaan luokanopettaja 1-2-luokkalaisille, tuon ikäisillä Kingi/Putous-hokemat ovat kuulemma kova juttu. Mutta että myös sinun - oletettavasti aikuinen - kollegasi?
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Eräs opinnäytetyöryhmääni kuuluva emakko oli usein varsin erikoisella päällä, kun tehtiin opinnäytetyötä yhdessä. Kattelin myös, että oli lähtenyt hieman paisumaan. Luulin, että kyseessä olisi sairaus nimeltä cider meretrix, mutta kyseiselle kaverille onkin paukahtamassa semmoinen n. 50cm rääkyvä paketti. Ja kaveri on siis jo huhtikuussa pieraisemassa ilmoille tämän primates -luokkaan kuuluvan elukan.

Tuntuu kyllä varsin hassulta, että omanikäiset (-96 syntyneet) vauvoittelevat, kun omasta mielestäni ikäisteni pitäisi vielä imeä peukaloa eikä luoda lisää uusia kädellisiä. En ota kantaa ko. henkilön mentaaliseen kapatiseettiin, mutta yleisesti ottaen ikäluokkani on toistaiseksi vielä aivan helvetin tyhmää. Täten en näe heille vielä tarpeellista syytä lisääntyä. Tietenkin tässä tapauksessa saattaa olla kyseessä accidens infantem, mutta tapauksia on lähipiirissä enemmänkin.

Kursivoidut kohdat on latinaa.
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
Tuntuu kyllä varsin hassulta, että omanikäiset (-96 syntyneet) vauvoittelevat, kun omasta mielestäni ikäisteni pitäisi vielä imeä peukaloa eikä luoda lisää uusia kädellisiä.
Samaa ihmettelin kun pikkusiskoni, perhen aamutähti (-88), ilmoitteli samasta asiasta tässä syksyllä. Mutta taas toisaalta kukin tyylillään. Junia on monia ja niissä junissa on vitusti vaunuja.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ihmettelen miksi twitter viestejä pitää tunkea tv-lähetysten kuvaan? Eikö twitter viestejä voi lukea twitteristä, jos haluaa?

Huomenta Suomi oli auki, kun tein töihin lähtöä. Jouni Backman ja Matti Vanhanen keskustelivat jotain Kreikka-asioista. Ruutuun pamahti twiitti, jonka sisältö oli suurin piirtein: "Eka tweetti, Täst lähtee!

Mitä helvettiä?
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Ihmettelin juuri, miten vaimollani voi kiireenkin keskellä olla työlistalla kaikki se, mitä hän aamuisin puuhailee. Mutta en ihmetellyt äneen. Se olisi ollut melko tyhmää.

No, toivottavasti hän ei myöhästynyt.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Ihmettelen Fast and Furious, eli Hurjapäät-leffasarjan suosiota. Varmaan kaikki ne leffat olen nähnyt, ja varmaan vanhempien luota minun ja veljen yhteisestä dvd-hyllystä ne kaikki leffat löytyisivät, mutta silti eivät ne iske. Tokyon Drift oli minulle ensimmäinen sarjasta nähty leffa, ja omasta mielestä se on ainoa jonka jaksaa katsoa putkeen ilman taukoja läpi, mahdollisesti useammankin kerran. Ymmärrän toki että taas sarjan kovemmat fanit eivät tästä tykkää, koska Paul Walker ja Vin Diesel uupuvat, mutta pysyn silti mielipiteessäni. Se on leffasarjan ainoa elokuva jossa nuo tuunatut autot tuntuvat oikeasti olevan osa elokuvaa. Kaikissa muissa nuo tuning-autot tuntuvat vain olevan väkisin toimintaelokuvan sekaan tungettuja asioita. Miksi ihmeessä joku rikollinen haluaisi huomiotaherättävän neon-valoin ja huomioväreillä maalatun pakoauton? Samoin jos niillä autoilla on oikeasti tarkoitus ajaa lujaa ja kovaa, niin miksi niihin laitetaan armottomat madallukset, leveät vanteet, pieni rengasprofiili ja venykumit? Lisäksi suorastaan vituttaa se jatkuva 20-vaihteisten vaihdelaatikoiden nussiminen. Jokaisesta elokuvasta saisi varmaan nipistettyä vartin pois, jos sieltä leikattaisiin kaikki vaihteiden vaihtamiset pois. Esimerkki youtubesta mitä elokuvat pitävät pääasiassa sisällään.

Puhumattakaan siitä että tissit ja autot-kombo on minun kirjoissani niin juntti-ketjun kamaa. Ymmärrän että nämä leffat kiinnostavat teini-ikäisiä, mutta jaksaako näitä joku aikuinen oikeasti katsoa? Tai oikeastaan aikuinen mies, naisethan kyllä katsovat koska Vin ja Paul.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Lisäksi suorastaan vituttaa se jatkuva 20-vaihteisten vaihdelaatikoiden nussiminen. Jokaisesta elokuvasta saisi varmaan nipistettyä vartin pois, jos sieltä leikattaisiin kaikki vaihteiden vaihtamiset pois. Esimerkki youtubesta mitä elokuvat pitävät pääasiassa sisällään.

Tehokeinona toimii niin perkeleen hyvin kohdeyleisöön. Samasta strategiasta toimii hyvin esimerkkinä tv-sarja 24, joka tehtiin kiroilevalle kansalle kiroiluvapaalla kanavalla.

https://www.youtube.com/watch?v=zQEhFUpmTN4
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Tokio Driftihän on mahtava leffa! Ja kyllä multa löytyy tuolta tv-pöydän laatikosta myös Fast And Furious 5, joka tosin ei ole läheskään yhtä hyvä kuin Tokio Drift.

Ne ensimmäiset tämän kyseisen leffasarjan elokuvat ovat kyllä tosi huonoja. Vuonna 2003 tehty 2 Fast 2 Furious näytettiin viime vuonna telkkarissa, oli kyllä sellaista paskaa etten minäkään viitsinyt katsoa.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Tehokeinona toimii niin perkeleen hyvin kohdeyleisöön. Samasta strategiasta toimii hyvin esimerkkinä tv-sarja 24, joka tehtiin kiroilevalle kansalle kiroiluvapaalla kanavalla.

https://www.youtube.com/watch?v=zQEhFUpmTN4
Tajusin juuri tässä sen että nyt selvisi mihin Pasilan ekoilla kausilla on saatu vaikutteet Repomiehen kiroiluun.

https://www.youtube.com/watch?v=oQdtRib4e0k Ja linkki youtubeen, jossa kooste Pasilan kausilla yhdestä käytetyimmästä sanasta.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ainakin kaksi syytä:

- Toista on hypetetty lähes joka päivä Iltapäivälehdissä
- Toisen esiinttyjäjoukko koostuu (Putouksen ansiosta) Suomen tämän hetken suosituimmista näyttelijöistä

Lisäksi voisin mainita suomalaisten yleisen tyhmyyden. Omallakin työpaikalla on yksi jannu joka toistelee Kingissä olleita juttuja ja hekottelee niille.
Lisätään Pavlovin Koiran ansiokkaaseen listaan vielä yksi tärkeä seikka: Suomessa tykätään tutuista ja turvallisista formaateista. Eihän sitä kasarilla ja ysärilläkään tarvinnut kuin pukea Peteliukselle hassu hattu, ja kansahan nauroi. Kaikki Spede-tuotannotkin katsottiin suurella mielenkiinnolla. Sama pätee Kingiin, jossa näyttelee entisiä Putous-näyttelijöitä, ketkä ovat niittäneet paljon mainetta.
 

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
I...Lisäksi suorastaan vituttaa se jatkuva 20-vaihteisten vaihdelaatikoiden nussiminen. Jokaisesta elokuvasta saisi varmaan nipistettyä vartin pois, jos sieltä leikattaisiin kaikki vaihteiden vaihtamiset pois. Esimerkki youtubesta mitä elokuvat pitävät pääasiassa sisällään.
...
Puhumattakaan siitä että tissit ja autot-kombo on minun kirjoissani niin juntti-ketjun kamaa.

Miten niin ikävä kombo? Jo vuosituhansia on ollut Iltapaskojen viikonloppujulkaisujen kannessa tissipyllytyttöjä. Ihan nauruun ja väkinnäisihmettelyyn saakka - katso vain! Vai haluaisitko tuollaisen BB homppelin lötkyilemään autosi konepellille?
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Olen pitkään ihmetelly Helsinki Seagulssin nimivalintaa. Itselle kun toi lokki ei ole mitenkään sympaatinen lintu ja kyllähän lokkiksi haukutaan ihmisiä jotka siipeilee muiden kustanuksella. Nimi on milestäni sikäli oimtuinen että kesäaikaan noi lokit nyt on Helsingin toreilla aika suuri ongelma. Pöllii jätskit ja sitten ne vielä paskantaa päälle. Tietenkin jos nimivalinalla on haluttu aiheuttaa vastustajassa negatiivisia fiilareita niin sitten on kyllä onnistunut valinta.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Viikolla ajelin Kehä I:stä erään pohjois-helsinkiläisen autokoulun Volvon perässä ja kiinnitin huomiota, että tavallistakin hapuilevampaa oli ajo tuolla kertaa. No eihän siinä jokainen opettelee joskus. Hippasen kuitenkin yllätti, kun vilkaisin ohituksen aikana autoa ja kuskin paikalla lukiolaismimmi söi rennosti sämpylää ja yhdellä ohjaili menemään keskustellen samalla opettajan kanssa katse tähän suunnattuna. En tiedä onko ihan normi käytäntö nykyään, mutta hieman on tavat autokoulussa muuttunut omista ajoista (heh).
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Koska palstalla ei kaiketi ole "Onko täällä meteorologeja?" -ketjua, esitän jälleen kerran ihmetykseni tässä ketjussa:

Itä-Suomessa lämpötila on vaihdellut käytännössä koko talven vuoristoratamaisesti enimmillään parinkymmenen asteen vuorokausivaihteluin suunnasta toiseen. Esimerkiksi tänä aamuna lämpötilaksi mitattiin monin paikoin -20 celsiusastetta, ja vastaavasti jo huomiselle iltapäivälle on luvattu jopa +4:n asteen lämpötiloja. Muutoksia selitetään hyväksi milloin Föhn-tuulella, milloin pohjoisilla ilmavirtauksilla, ja samaan aikaan esim. Norjassa mitataan ennätyksellisiä myrskytuulia.

Koska muutokset ovat kuitenkin - rehellisyyden nimissä - melko poikkeuksellisen oloisia, ihmettelen, ovatko tuulet menneet kenties jollain lailla sekaisin ja/tai onko esimerkiksi Golf-virran voimakkuudessa tapahtumassa muutoksia.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ihmettelen sitä, että Suomi voitti Ruotsin u16-maaottelussa maalein 5-6, oltuaan 44 minuutin kohdalla häviöllä 5-0. Milloin saamme samanlaisen tempun aikuisissa ? ;)
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Koska palstalla ei kaiketi ole "Onko täällä meteorologeja?" -ketjua, esitän jälleen kerran ihmetykseni tässä ketjussa:

Koska muutokset ovat kuitenkin - rehellisyyden nimissä - melko poikkeuksellisen oloisia, ihmettelen, ovatko tuulet menneet kenties jollain lailla sekaisin ja/tai onko esimerkiksi Golf-virran voimakkuudessa tapahtumassa muutoksia.
Voivat olla poikkeuksellisiä lyhyellä aikavälillä mutta ei niinkän pidemmällä. Suomi kuuluu alueeseen jolle on tyypillistä että kaksi erityyppistä ilmamassaa kohtaavat usein ja sää sitten sen mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Miksi muuten ns. suurkeittiöissä on tapana aina keittää perunat kuorittuina? Luulisi että kuorimattomuus säästäisi kustannuksiakin. Kuorten mukana kun perunasta lähtee pois makukin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös