Ihmettelyketju

  • 6 358 316
  • 38 767

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niin, onhan juureksetkin aika lailla sama ja silti niistä joutuu maksamaan erikseen.

Ketjun aiheen mukaisesti mä ihmettelen ihan helvetisti tätä vertauskuvaa ja tuota venkoilua, kun joku sanoo, että ihan paska vertaus.

Ihmettelen myös tuota hesarin maksumuuria, vaan enpä jaksa mitään suodattimia AdBlockiin lisäillä. Pitäkää tunkkinne, samat uutiset löytyvät kyllä muualtakin. Ilmaiseksi. Ilman pravda-viboja.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
....vaan enpä jaksa mitään suodattimia AdBlockiin lisäillä.

Tästä sain kirjoittamisen aihetta. Firefoxini sekoili jotenkin oudosti, ja kun sain sen tolpilleen, minulla ei ollut enää AdBlockia. Yllättävän vähän silti tämän palstan mainokset lopulta häiritsevät. Rehellisesti voin sanoa, etten edes tiedä, mitä niissä ketjujen keskellä olevissa on mainostettu, vaikka nyt näkyvät ja luen aktiivisesti palstaa.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Itse olen sitä mieltä, että 36 euroa vuodessa lisää Hesarin paperiversion viikkotilaukseen on liikaa. Ainakaan tällä hetkellä verkkoversio ei tarjoa niin paljon lisäarvoa, että siitä viitsis maksaa. Pitäköön tunkkinsa.

Vaihdetaan Hesarin nettilehti Iltiksen paperiversioon.

Jep. Vapaa markkinatalous hoitaa tämänkin ongelman. Tosin mikäli omalla käyttäytymisellään haluaisi vaikuttaa asiaan, niin kannattaisi ehkä valita toisen mediakonsernin ip-lehti substituutiksi. (Iltis = Iltasanomat).
 

Plair

Jäsen
Ihmettelen tuota Lukko-osion ensi kautta koskevaa ketjua. Siellä kun nyt ainakin pari nimimerkkiä tykkää hahmotella ensi kauden ketjuja. Milloin joukkue halutaan kasata lähes pelkästään junioreista ja milloin huippunimistä. Mukavahan noita ketjuja on hahmotella, mutta ei kai niillä koko ketjua tarvitse täyttää.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan toi paperilehti vs. lehti verkkopalvelussa hieman sekava soppa, mutta kyllä siitä tolkun saa, jos jaksaa kiinnostaa.

Eli joka päivän paperilehden saaville tilaajille nettioikeudet maksaa sen 3 euroa kuussa, jolla saa muun muassa vapaan arkiston käyttöoikeuden. Lisäksi nettiin tehdään päivittäin paljonkin sellaista sisältöä, jota paperilehdessä ei ole. Esimerkkinä vaikkapa videot, kuvakoosteet ja erilaiset live-seurannat.

Ja toiselta kantilta. Tuo on iso(in) haaste, että kävijät saadaan huomaamaan, että siellä on muutakin kuin "kamaa, jonka saa mistä tahansa muualta ilmaiseksi". Sillä pienimilläkin maksulla pääsee kuitenkin lukemaan paperilehden sähköisen version eli käytännössä toimittajien tekemiä laajoja juttuja. Ja sen lisäksi noita edellisessä kappaleessa mainittuja sisältöjä.

Toki siellä on sitten lisänä myös niitä lyhyitä uutistoimistopätkiä yms. ja jos tuohon viiteen juttuun sattuu pelkästään niitä, niin ymmärrettävästi maksuhalukkuus ei nouse. Mutta ei tuo 120 euroa vuodessa nyt valtavasti ole lehden tilauksesta.

Lehden ja toimittajien kannalta isoin muutos tässä on se, ettei tarvitse enää miettiä, onko jokin tuotettu sisältö liian laadukasta "ilmaiseksi" tarjottavaksi. Journalisimin laadusta voi tietenkin aina keskustella, mutta kyllä kai HS:n pitää ainakin itse uskoa olevansa Suomen oloissa laatujournalismia. Ja pörssiyhtiönä siitä pitää saada rahaa.

(Sivumennen sanottuna ihmettelen usein näkemääni käsitystä, jonka mukaan esim. HS olisi jotenkin velvoitettu tuottamaan uutisia ilmaiseksi. Ylellä ehkä onkin tällainen lakisääteinen velvoite, mutta miten pihalla pitää olla, että sen luulee koskevan kaikkia isoja mediatoimijoita...)
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ihmettelen myös tuota hesarin maksumuuria, vaan enpä jaksa mitään suodattimia AdBlockiin lisäillä. Pitäkää tunkkinne, samat uutiset löytyvät kyllä muualtakin. Ilmaiseksi. Ilman pravda-viboja.

Maksumuuri on sikälikin typerä, että iso osa Hesarinkin uutisista on STT:n tuottamia uutisia, jotka copy-pastetetaan sellaisenaan jokaiseen muuhunkin mediaan. Jokunen toimituksen oma juttukin tietysti on, mutta sitä ei voi otsikoista tietää.

Lisäksi mediatalojen tulisi jo ymmärtää, että ansaintalogiikka on netin myötä muuttunut entistä enemmän siihen suuntaan, että toimituksellista aineistoa tuotetaan (ja toimittajille maksetaan palkka) mainosmyynnin ja muun oheistuoton tuottamilla rahoilla, perinteisemmän "maksa kaikesta erikseen"-ajattelun aika saisi olla jo ohi.

Totta kai voidaan lisätä vaikka minkälaisia maksuja ja periä aivan kaikesta lisämaksu, mutta se johtaa vääjäämättä lukijakunnan ja levikin selvään laskuun. Sen jälkeen myös mainostulot pienenevät, koska on eri asia maksaa X euroa mainoksesta, joka tavoittaa 100 000 ihmistä kuin maksaa samat X euroa mainoksesta, joka tavoittaa enää 50 000 ihmistä.

Lisäksi maksumuuria voitaisiin perustella paremmin, jos kyse olisi tosiaankin ainutlaatuisesta, erittäin tasokkaasta ja artikkelimaisesta journalismista jossa pureuduttaisiin tasapuolisesti ja syvällisesti eri aihealueisiin. Mutta kuten todettua, HS:n uutisista iso osa on STT:ltä tilattuja samoja pikku-uutisia joita näkee kaikkialla muuallakin. Lisäksi journalismin taso ei Hesarissa ole aina sen kummallisempi kuin saman konsernin Iltasanomissakaan, erityisesti NYT-liite on vuodesta toiseen ala-arvoista hipsteriskeidaa.

Hesarin kuukausiliite on ainoa Hesarin julkaisuista/liitteistä, jonka jutut ovat niin kattavia, että niistä voisi erikseen maksaa (voisinkin maksaa, ellen saisi luettua tätä töissä). Ja nämäkään jutut eivät sovellu lyhyitä kappaleita ja klikkihuorausotsikoita suosivaan nettijulkaisutyyliin ollenkaan, vaan toimivat nimen omaan paperisena. On eri asia maksaa 10 sivun kattavasta artikkelista kuin maksaa STT:n suppeasta nettiuutisesta, joka sattuu olemaan Hesarinkin sivuilla.

Hesarin tilausmäärät ovat vähentyneet vuosien varrella, ja olennainen syy löytyisi katsomalla peiliin ja miettimällä, johtuuko tilauksien väheneminen nettisivujen yleistymisestä vai siitä, että Hesarin paikoin erittäin puolueellinen ja välillä ideologisesti hyvin latautunut (esim. suurin osa kolumneista) journalistinen linja on vieroittanut entistä suuremman osan lukijakunnasta. Jos lehti kuin lehti ajaa tiettyä asiaa toisen kustannuksella, niin tällöin on selvää, etteivät eri mieltä olevat jaksa loputtomiin tilaustaan uusia ja lukea uutisia, jotka he vaistoavat yksipuolisiksi tai värittyneiksi. Hesaria ei syyttä suotta kutsuta välillä Suomen Pravdaksi.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Totta kai voidaan lisätä vaikka minkälaisia maksuja ja periä aivan kaikesta lisämaksu, mutta se johtaa vääjäämättä lukijakunnan ja levikin selvään laskuun. Sen jälkeen myös mainostulot pienenevät, koska on eri asia maksaa X euroa mainoksesta, joka tavoittaa 100 000 ihmistä kuin maksaa samat X euroa mainoksesta, joka tavoittaa enää 50 000 ihmistä...

Hesarin mukaan tämä sama keskustelu oli käyty ulkomaisten suurlehtien kohdalla ja alkukohun jälkeen asia on rauhoittunut. Muistaakseni HS:n pomo oli konsultoinut useamman suurlehden kanssa, mm. NY Times. Toisaalta, mikäli edes osa 1,5 miljoonasta HS:n nettisivujen viikkokävijästä maksaa tuon lisämaksun, saa se kohtuulliset tulot.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Olin juuri tulossa saman asian takia. Tällä kertaa porilaiset, mutta on kyllä aivan sama missä tämä olisi ollut. Siellä sananmukaisesti vatipäät jonottaa. Ämpäriä, jossa yllätyslahja. Ei jumalauta.

Kyseessä ei ole ihan mikä tahansa yllätyslahja, kuten Satakunnan Sanomien jutun kommenttiosiossa todetaan:

Kyse ei ole pelkästä ämpäristä vaan siitä, mitä se piti sisällään. Siellä oli useampia erilaisia tuotteita. Lastenkirjaa. Laastaria. Sukkahousua. Koiranruokaa. Ja joitain muitakin artikkeleja. Lisäksi muutamassa ämpärissä oli joko 50 tai 100 euron lahjakortteja. Eli kyse ei todellakaan ollut pelkästä ämpäristä!

Täytyyhän sitä nyt lähteä jonottamaan, ties vaikka saisi sukkahousut ja koiranruokaa. Vaikkei olisi koiraa ja vaikka olisi heteromies.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Eikös ämpärit maksa euron tai jotain sinne päin?

SK: Ämpärin hamuajat tukkivat kaupan

Ihmettelen jonoa ämpäreiden takia.
Suomalaisten jonottamien artikkelien lyhyt historia 1990-luvulta alkaen:

1) Leipää 1990-93
2) It-osakkeita 1998-99
3) Sikainfluenssarokotetta 2009
4) Leipää (Tampereella patonkia) 2010-11
5) Ämpäreitä 2012

Ja joka kerta menee lopulta tappeluksi.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Elämänlaatu tuppaa ihmetetyttämään. Tai siis sen parantuminen... Miten paljon parempi olo siitä voikaan tulla kun vähentää humalahakuista juomista oikeen urakalla ja sitten syö monipuolisemmin ja sitten vielä painaa viipottaa metsässä ja ulkona. Metsä. Voi pojat on ihana paikka. Tokihan aina olen metsistä tykännyt ja kokenut metsissä liikkuja, mutta silti vain jotenkin sen löysi uudestaan. Ne kävelyt ja tuoksut ja kirpeät pakkaset ja kaikki. Niin ja perhe-elämä hymyilee. Mahtavaa miten läheisiä ihmisiä sitä voi omistaa. Tavallaan oma perhe perheen ulkopuolella. Jännää....

Menkää ulos sieltä koneelta!
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Hämmentävää. Erään foorumin ns. varmistuskysymys kuuluu:
Milloin on Suomen itsenäisyyspäivä (päivä.kuukausi)?

Vastaukseksi eivät kelpaa:
6.12
06.12
6.joulukuu(ta)
kuudes.joulukuuta
kuudes joulukuuta

eivätkä muutamat muutkaan kokeilemani kombinaatiot. Mitähän tässä oikein haetaan? Ainakin se on varmaa, että boteillakin lienee vaikeuksia niitä tunnuksia luoda...

Kokeile 6.12.

Kokeiltu on tätäkin.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Elämänlaatu tuppaa ihmetetyttämään. Tai siis sen parantuminen... Miten paljon parempi olo siitä voikaan tulla kun vähentää humalahakuista juomista oikeen urakalla ja sitten syö monipuolisemmin ja sitten vielä painaa viipottaa metsässä ja ulkona. Metsä. Voi pojat on ihana paikka. Tokihan aina olen metsistä tykännyt ja kokenut metsissä liikkuja, mutta silti vain jotenkin sen löysi uudestaan. Ne kävelyt ja tuoksut ja kirpeät pakkaset ja kaikki. Niin ja perhe-elämä hymyilee. Mahtavaa miten läheisiä ihmisiä sitä voi omistaa. Tavallaan oma perhe perheen ulkopuolella. Jännää....

Menkää ulos sieltä koneelta!

Tervetuloa 2010-luvulle. Muut ovatkin jo terveitä eämäntapoja harrastaneet useita vuosia. Sinä alat olla viimeisiä, joille terveiden elämäntapojen hyödyt ovat avautuneet.

Perus terveysintoilu alkaa muuten olla pikkuhiljaa last season, eli sun kannattais metsästää jo seuraavaa aaltoa. Se voisi olla omavaraistalous, eli ei muutakuin soijapavun ja bataatin kasvatukseen.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Hämmentävää. Erään foorumin ns. varmistuskysymys kuuluu:
Milloin on Suomen itsenäisyyspäivä (päivä.kuukausi)?

kuusi.joulu? Jos se oli sellainen nokkeluutta vaativa testi?

Mua ihmetyttää myös nuo varmistukset noin muutenkin. kr3dåAWSkö#pD6qÂjdüfHñ kirjoitettuna wingdingseillä ja kirjaimet piilotettu Guernica-maalaukseen hahmojen muodossa. Tokihan ne voi kuunnella, ne löytyvät kyllä sieltä Led Zeppelinin takaperin soitetun Stairway to Heavenin saatanallisten säkeiden seasta, cover-versio tietysti ja esittäjänä Fred Durst kitarasäestyksellä. Varmistavat kyllä, että varsinkaan ihmiset eivät pääse sisään.
 

LannyMc

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ihmettelen paikallisen sähköyhtiön sähkösopimusten tekemisen vaikeutta, varsinkin netin välityksellä. Puhelimella siis olisin homman hoitanut jos olisin ehtinyt soittamaan ennen klo. 16.00 asiakaspalveluun. Mutta enpä ehtinyt. Koitin siis tehdä sähkösopimuksen netin välityksellä, kun sellainenkin vaihtoehto sähköyhtiön sivuilla näkyy olevan. Ja siihenpä tämä homma sitten myös tyssäsi.

Eräs tapa tehdä sopimus heidän sivuillaan on kirjautua sisään online-palveluun ja asioida sen kautta sopimukset kuntoon. No, sisään kirjautuakseen on pakko olla rekisteröitynyt käyttäjä. Koska en ole sellainen, koitin luonnollisesti rekisteröityä saadakseni tunnukset online-palveluun. Rekisteröityessä kuitenkin ensimmäisenä kysytään asiakasnumeroa. No yllättäen sitä asiakasnumeroa vasta tulevalla asiakkaalla ei ole, joten se siitä rekisteröitymisestä.

Onneksi sivuilla kuitenkin on tunnistautumispalvelu oman nettipankin tunnuksilla. Sitä kauttahan homma hoituu nätisti ilman rekisteröitymistä ja tulee henkilötiedotkin automaattisesti lomakkeisiin. Tuumasta toimeen ja nettitunnuksia kehiin. Pyyhin tekstikentissä valmiiksi olevat pallukat (hieman niiden olemassa oloa ihmettelin) ja lisäsin oman tunnusluvun ja nelinumeroisen avaimen. Virhekoodia pukkaa, käsketään käyttämään testitunnuksia. Eli niitä pyyhkimiäni pallukoita. Vitun hieno homma. Otetaanpa uusiksi alusta, maltan tällä kertaa olla pyyhkimättä pallukoita. Nyt onnistuu, pääsen sopimuksen täyttöön. Mutta homma stoppaa saman tien: henkilötiedoissa seisoo nimenäni Testaa Portaali. Sotunakin on joku aivan random-numerosarja. Muuten kyllä sopimuksen saa rassattua kuntoon viimeisen päälle, vain nuo henkilötiedot ovat vähän päin persettä. Koitan vielä kerran alusta omilla pankkitunnuksillani. Eikä onnistu, virhekoodia ja kehoitus käyttämään testitunnuksia. Ja kun tuo Testaa Portaalina esiintyminen ei oikein houkuttele, niin annanpa olla.

Siis mitä vittua, kysyn minä? Helvetin hyvä systeemi juu. Ovatkohan ne siellä sähköyhtiössä ikinä itse käytännössä testanneet omien palveluidensa toimivuutta? Näkyy pitää toimittaa asiat tulevaisuudessakin pelkästään puhelimen välityksellä kun aina vaan menee hermot näiden netin paskapalveluiden kanssa. Tämä voisi mennä myös Vitutusketjuun, mutta kyllä tässä hiuksenhienosti on ihmetys päälimmäisenä tunteena.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Tämä juuri parhaillaan Maikkarilla pyörivä musiikkiohjelma. Ihmettelen jos joku tota tekopirteetä paskaa katsoo ja vieläpä nauttii katsomastaan. Äsken pystyin noin 2,5 minuuttia katsomaan äänen kanssa, sitten vaihtui kanava.

Joku voisi kertoa tälle Elonkerjuun viulistille, että soittaa osaat, mutta tv-töihin sinusta ei ole.
 

Ruutu8

Jäsen
Tämä juuri parhaillaan Maikkarilla pyörivä musiikkiohjelma. Ihmettelen jos joku tota tekopirteetä paskaa katsoo ja vieläpä nauttii katsomastaan. Äsken pystyin noin 2,5 minuuttia katsomaan äänen kanssa, sitten vaihtui kanava.

Kai kuitenkin Maikkari oli saanut ohjelmaan keksittyä jonkinlaisen äänestyksen? "Vain äänestämällä voit vaikutttaa..."
 

Jeepeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Islanders
Suuresti ihmettelen tapausta Lappeenrannasta, jossa isä tappoi ensin kotikäynnille tulleen terkkaritädin ja sitten itsensä vauvansa ja vauvansa äidin paikalla ollessa. Todella omituinen tapaus, ei mahdu kaaliin mikä tuollaisen voi aiheuttaa. Toki kai päässä voi "napsahtaa", niinkuin monet tappajat tuntuvat monesti syyksi kertovan mutta käsittämättömälle tuntuu silti.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Miksi ihmiset poistuvat äkäisen näköisiä junista ja itkevät paskaa veeärrää? Tuliko jollekkin yllätyksenä, jotta tällainen lumipyry vaikeuttaa satavarmasti junien kulkua, sanoo veeärrä mitä tahansa. Myöhässä jostain jonkun tovin, mitäs sitten, kuolemaanko tässä kiire on?

Sama vetää vettä kestämätön ykkös puku päälle, mennä ulos vesisateeseen ja sen jälkeen kirota, kun puku meni pilalle vesisateessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös