Huuhkajien uusin mahdollisuus arvokisoihin – karsinnat EM-kisoihin 2020

  • 226 489
  • 1 425

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Penkille. Jos Roma onnistuttaisiin ajamaan onnistuneesti sisään maajoukkueeseen, niin hän olisi kaiken järjen mukaan parannus Lodiin. Tuonne toiselle laidalle tarvitaan juoksuvoimaisempi vaihtoehto, joten siitä paikasta kilpailevat lähinnä Soiri, Lappalainen, Skrabb ja Jensen.

Siihen oksalle vaihtoehdoksi (vaikkei sitä yhtä pelijärjestelmän nimeä ajanpuutteen vuoksi rässä mainitakaan) tai keskikentän rauhoittavan pohjan vaihtariksi. Kyllä Venäjän liigan huipputason pelaajalle vaan tilaa 23 pelaajan joukossa on, samoin BuLi-topparille ja laadukkaalle keskikentän raatajalle Serie B:stä. Rooli vain on eri kuin ennen. Eihän näissä matseissa merkittävästi noilla paikoilla ole nykyisen ringin penkki kehissä ollut, joten ei siinä kukaan penkille putoaisi.
 

Hack

Jäsen
Olet ilmeisesti perehtynyt tähän lohkoarvontalogiikkaan niin mitkä kaupungit/lohkoisännät siellä ovat ne todennäköisimmät vaihtoehdot Suomelle?

En ole @DAF, mutta lohkoarvontalogiikkahan toimii niin, että joukkueet jaetaan 4 koriin. Ensimmäiseen koriin tulee 6 parasta lohkoykköstä, toiseen koriin loput lohkoykköset ja kaksi parasta lohkokakkosta, kolmoskoriin tulee seuraavaksi parhaat 6 lohkokakkosta ja viimeiseen neljänteen koriin kaksi huonointi lohkokakkosta sekä Nations Leaguen playoff A, B, C ja D voittajat. Ranking luodaan siten, että 6 joukkueen lohkoista (F-J) joukkueilta ei oteta huomioon tuloksia lohkojumboja vastaan.

Tämän jälkeen alkaakin tetris, kun isäntäkaupunkien maat pitää saada pelaamaan "omaan" lohkoon ja tilanteesta tekee kimurantin, koska lohkoarvonta pidetään ennen Nations Leaguen playoffeja ja siellä saattaa kisata kisapaikasta mm. Tanska, Romania, Skotlanti, Irlanti ja Unkari. Tämän johdosta kevään playoffien jälkeen saatetaan pitää vielä extra-arvonta näiden playoff-joukkueiden osalta. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin 30.11.2019 arvotaan neloskorin kahden varman kisapaikan saaneen välillä lohkopaikat ja jätetään auki ne lohkot, joihin vielä isäntämaa voi tulla playoffien jälkeen.

Mikäli Suomi ei voita Kreikkaa, niin Suomi on 100% varmuudella neloskorissa. Tällöin lohko B:hen (Pietari&Kööpenhamina) todennäköisesti neloskorista tulee Tanska, ellei Tanska voita vieraissa Irlantia (mikäli voittaa, niin lohko E:hen varataan Irlannille paikka, jos Irlanti etenisi kisoihin NL playoffeista), lohko C:hen (Bukarest&Amsterdam) varataan paikka Romanialle, jos Romania sattuisi voittamaan NL playoffit, lohko D:hen (Lontoo&Glasgow) varataan paikka Skotlannille, jos Skotlanti sattuisi voittamaan NL playoffit ja Lohko F:ään (Munchen&Budapest) varataan paikka Unkarille, jos Unkari sattuisi voittamaan NL playoffit. Eli toisin sanoen riippuen tuloksista Suomi arvottaisiin lohko A:n (Rooma&Baku) ja Lohko B:n (Pietari/Kööpenhamina)/Lohko E:n (Bilbao&Dublin) välillä riippuen Irlanti-Tanska pelin tuloksesta. Tätä kuviota voi toki sotkea Sveitsi, jos Sveitsi ei kykene voittamaan sekä Georgiaa että Gibraltaria marraskuussa.

Mikäli taas Suomi voittaisi Kreikan, niin Suomella on mahdollisuus olla kolmoskorissa ja silloin vaihtoehtoina on käytännössä kaikki alkulohkot.

Näin ollen Suomen mahdollinen alkulohko kisoihin mentäessä voi olla kaikissa tapauksissa lohko A (Rooma&Baku) ja Suomen jäädessä neloskoriin se ei voi olla lohkot C (Bukarest/Amsterdam), D (Lontoo&Glasgow) tai F (Munchen&Budapest).
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
Suomellahan on kohta hyökkääjiä joka sormelle:
Pukki 29v
Pohjanpalo 25v
Jensen 22v
Tuominen 23v
Forss 20v

Kyllä Pukki, Pohjanpalo ja Jensen pelasivat niin hyvin nyt että uskon tuosta kolmikosta tulevan marraskuussa avauksen kaksikon. Mutta se onkin eri asia miten keväällä EM kisoissa menee marssijärjestys (mikäli 0.7% ei osoitu liian haastavaksi).

Pukki: Valioliigan maalitilastossa 6 täysosumallaan neljäntenä semmoisten herrojen kuin Agueron, Abrahamin ja Aubameyongin perässä. Ei ollut kahdesta maalista huolimatta parasta Pukkia näissä kahdessa pelissä, mutta eihän kukaan olettanut että jokainen peli olisi nappisuoritus, kun pelaa kuitenkin rankkaa ja maailman tasokkainta sarjaa seurassaan.

Pohjanpalo: Palasi vasta vaikeasta loukista ja kauden ekat pelit tulivat tällä tauolla. Nyt pelannut lisäajat laskettuina juuri semmoiset 90min 1.5 vuoteen tehoilla maali plus syöttö, joka on mielestäni kova suoritus. Pitää vaan toivoa että saa Leverkusenissa peliaikaa, mikä ei helppoa tule olemaan.

Jensen: Saanut Augsburgissa vain vähän vastuuta, mutta maajoukkueessa kahdesti näissä karsinnoissa avauksessa ja kaksi maalia. Kyllä noilla näytöillä luulisi vastuuta seurassakin saavan, vaikka Finnbogason onkin siellä korkealle arvostettu ykköskärki.

Tuominen: Seurajoukkue Bate Borisovissa ei vastuuta ole tullut, mutta Huuhkajissa on tilaisuuksia saanut. Itseäni ei ole Jasse vakuuttanut ja maalimääräkin on pyöreä nolla. Toki pitää katsoa myös tehojen taakse, mutten nää Tuomista myöskään Jollen tasoisena syöttäjänä tai Jensenin tasolla olevana pallotaiturina.

Forss: Vähän villi kortti tälle listalle, mutta on tullut Englannin kolmostasolle ryminällä sisään ja tehnyt 7 maalia kuuteen peliin, mikä on poikkeuksellista suomalaiselle. On vasta 20v ja U21 maaotteluja takana kolme, mutta jos jatkaa tätä tahtia niin mielestäni pitäisi ehdottomasti kokeilla kevään harkkapeleissä. Pystyy viimeistelemään pienistä kulmista ja on hyvä boxissa. Mielestäni omaa myös erinomaisen pelinluvun.

Eli meillä on useita hyviä hyökkääjiä, joista kaikki alle 30v joten varaa on mistä valita noin 10 vuotta eteenpäin. Itse näkisin tällä hetkellä Pukki-Pohjanpalo kaksikon parhaimmaksi ja Jenssenin super subina, mutta tilanne voi muuttua nurin perin milloin tahansa, sen verran laadukkaita ja kehityskelpoisia nuoria Jensen ja Forss ovat, ja miksei Tuominenkin. Tuntuu jopa että ne vuosikymmenen alun maalinteko ongelmat ovat kaukainen muisto vain.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ei Suomen materiaali nyt niin leveä ole, että ketään kannattaisi sivuuttaa ihan noin vaan, koska ei halunnut mukaan karsintoihin.

Enemmän se merkitsee, ketkä sen paikan pelaavassa kokoonpanossa on ansainnut näissä karsinnoissa. Ja sitä kyllä osaa arvostaa valmennuskin, runko on se runko, jolla karsinnat on pelattu (jos jotain järjettömiä läpimurtoja ei talven aikana tule). Sen sijaan leveyttä penkille kyllä on hyvä ottaa, jos jotain käy.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: DAF
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan tämä huikea juttu.

Muistan lapsuudestani sellaisen sanonnan, jota faija ainakin käytti, että maailmassa on kaksi täysin varmaa asiaa ja ne on sellaiset, että Suomi ei voita ikinä Euroviisuja tai pääse jalkapallon arvokisoihin.
Noh, Euroviisut tuli jo aikanaan ja nyt kisapaikkakin on ihan kielen päässä. Maailma muuttuu!

Ihan unelmakarsinnat nämä on olleet.
Kilpakumppanit pelailee niin ristiin, että alta pois ja itse hoidat juuri oikeat pelit Bosnia-peliä lukuunottamatta kotiin.
Mutta myös oma tekeminen on ollut hyvää. Nations Leaguen voitto ja suht hyvät kovaa Italiaakin vastaan tappioista huolimatta kertoo siitä, että tällä hetkellä meno on hienoa.

Kyllä tämän pitkäaikaisille fudisfaneille suo. Sen verran Via Dolorosaa heidän taaperrus on ollut.

Tuskin sitä tulee kisoihin lähdettyä, mutta miettikää nyt hei. Ensi kesänä kun on fudiksen arvokisat, niin sä voit katsoa Suomen peliä siellä!
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Mikä ihmeen laajennus? Mikä laajennus nyt juuri näihin kisoihin on tullut? Kertokaa nyt ihmeessä, miksi siitä puhutaan nyt, kun näihin kisoihin ei tule yhden ainutta jengiä lisää.

Ja nimenomaan 2016 karsinnathan olivat ne #kaikkienaikojenkarsinnat ja sitä arvontaa yleisesti juhlittiin. Ei tätä arpaa, jonka tullessa toki asetelma oli Kansojen liigan hienon pelaamisen pohjalta hieman toisen tuntuinen.
Joo, tosiaan sekoitin tuon, että kerranhan on jo laajemmalla poppoolla pelattu. Mutta tokihan tuo ihan pysyvästi silti helpottaa kisoihin pääsyä, vaikka nyt juuri edellisiin karsintoihin verrattuna muutosta ei olisikaan.
 

Mr.Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flopit
Näin ollen Suomen mahdollinen alkulohko kisoihin mentäessä voi olla kaikissa tapauksissa lohko A (Rooma&Baku) ja Suomen jäädessä neloskoriin se ei voi olla lohkot C (Bukarest/Amsterdam), D (Lontoo&Glasgow) tai F (Munchen&Budapest).

Negaillaan täältäkin. Itsellä liput kahteen Bukarestin ja yhteen Budapestin peliin, tietenkään Suomella ei mahdollisuutta niihin lohkoihin.... Ei ne Kreikkaa kuitenkaan voita.
 
Suosikkijoukkue
Nykäskylän ylpeys, Bunch of jerks
Jaaha, Riven johdolla me mennään kisoihin. Kaikkea tekis mieli sanoa, mutta en löydä siihen sanoja. Tunnen valtavaa mielihyvää ja olen siitä kiitollinen. Kreikka perkele vielä maksoi velat, kuka ois uskonut.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Negaillaan täältäkin. Itsellä liput kahteen Bukarestin ja yhteen Budapestin peliin, tietenkään Suomella ei mahdollisuutta niihin lohkoihin.... Ei ne Kreikkaa kuitenkaan voita.

Saksan-Unkarin lohko olisi nykytilanteessa mahdottomuus siksikin, että Saksa tulisi siihen kolmoskorista. Siis siinäkin tilanteessa, että Suomi veisi Kreikkaa.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jotenkin mua kylmää kun kaikki pitää kisapaikkaa jo täysin varmana. Jos nyt pelataan ensin se Liechtenstein-ottelu alta pois, ja katsellaan miltä sitten näyttää. Suomi toki on jättimäinen ennakkosuosikki, mutta kun urheilussa on kaikki mahdollista, varsinkin yksittäisessä ottelussa. Joku punainen kortti ottelun alkuun niin 0-0 olisi varsin todennäköinen lopputulos. Toivottavasti pelaajat eivät kuvittele jo olevansa kisoissa.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Jos suora kisapaikka irtoaa, niin maaliskuun maaottelupaikkaan saadaan toivottavasti jotain sopivia pelejä ja siinä voisivat mahdollisesti paluuta harkitsevat saada näyttöpaikan.

Mahdollisia vastustajia miettiessä saman EM-arvontakorin joukkueet olisivat etusijalla. Tällä hetkellä noilla paikoilla kiinni ovat Saksa, Itävalta, Tanska, Tšekki ja Unkari. Saksaa lukuun ottamatta nuo tuntuisivat hyvinkin sopivilta mittarilta siinä vaiheessa. Juuri ennen kisoja voisi sitten yrittää saada jonkun kovemman maan vastustajaksi.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Joku punainen kortti ottelun alkuun niin 0-0 olisi varsin todennäköinen lopputulos. Toivottavasti pelaajat eivät kuvittele jo olevansa kisoissa.

Suomi saa vaikka hävitä molemmat ottelut sillä ainoat haastajat (Bos-Arm) tarvitsevat vain ja ainostaan voitot molemmista jäljellä olevista peleistä että heidän mahdollisuutensa edes ovat elossa. Ei siis riitä että pelaavat esim italian kanssa tasurin ja voittavat toisen vaan italia on pakko kaataa ja siltikin heidän mahdollisuutensa on erittäin heikot.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Onneksi eilen kentällä juhlineista pelaajista tai valmentajista ei vielä huokunut mitään sellaista, että kisoissa oltaisiin satavarmasti. Noin hyvin valmistautuneena kun peliin lähtee, miten näissä karsinnoisa on ollut tapana, niin ei pitäisi olla ongelmia Liechtensteinin kaatamisessa. Ja ovathan he ammattilaisia, joten niin heidän kuuluu tehdäkin.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Arvokisapaikka on todella lähellä, mutta kaadetaan nyt ensin ainakin Liechtenstein, niin sitten voi jo tuulettaa reilummin. Toivottavasti avainpelaajille ei tule loukkaantumisia tässä kuukauden aikana. Olisi kurja kun uutisoitaisiin, että 'Teemu Pukki on sivussa 3-4 kuukautta...' no, ei maalailla pöpöjä seinille.
Suomi on ottanut lähes maksimipisteet, mitä on ollut otettavissa. Ehkä Italiaa vastaan olisi voitu kotipelissä saada tasuri, mutta muuten on otettu ne pisteet mitä on ollut tarjolla. Bosnia & H. vieraissa ei tainnut jättää arvailua sen ottelun paremmuudesta? Ja kerrankin muut joukkueet ovat pelanneet ristiin niin, että hyöty sataa Suomen laariin. Mulla on pinttynyt mielikuva, että Ruotsilla käy aina tuuri, joko heillä on helppo karsintalohko, tai sitten muut joukkueet syövät pisteitä toisiltaan ja Ruotsi korjaa potin. Mutta kerrankin Suomi on se, joka hyötyy eniten lohkon joukkueiden ristiinpelaamisesta.
Kuukausi vielä ja Liechtenstein nurin, niin ei tarvitse vilkuilla muiden tuloksia :)
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Arvokisapaikka on todella lähellä, mutta kaadetaan nyt ensin ainakin Liechtenstein, niin sitten voi jo tuulettaa reilummin. Toivottavasti avainpelaajille ei tule loukkaantumisia tässä kuukauden aikana. Olisi kurja kun uutisoitaisiin, että 'Teemu Pukki on sivussa 3-4 kuukautta...' no, ei maalailla pöpöjä seinille.

Karmeaa olisi loukkaantuminen, mutta erityisesti Pukin itsensä ja Norwichin kannalta. Suomi nyt on vahvoilla Liechensteinia vastaan kotonaan vaikka reserveihin joutuisikin turvautumaan. Lisäksi kun karsiutuminen vaatisi kilpailijoilta omissa peleissään ihmevenymisiä Liechensteinin Helsingin ihmeen lisäksi, niin en stressaisi moisesta.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Mielestäni optimiavaus olisi seuraava:

Pukki - Pohjanpalo
Lod - Kamara - Sparv - Soiri
Uronen - Toivio - Arajuuri - Raitala

Soiri sen takia kursivoitu, sillä hänen paikkansa on mielestäni epävarma. Eremenko voi pelata myös oikeassa laidassa, joten häntä voisi kokeilla laidassa Soirin tilalla. Muiden paikka mun mielestä melko vankka.

Tai Lappalainen Soirin tilalle ja se on siinä.

Itsekin olen usean palstasisaren kanssa samaa mieltä, että kieltäytyneet eivät enää takaisin majuun tule muuta kuin seuraaviin karsintoihin halutessaan. Toki esimerkiksi Eremenko ei missään vaiheessa ole pelaamista Suomen paidassa lopettanut, joten on tervetullut. Muilta osin, niin näillä mennään mitä on. Ja Suomella on nyt sellainen jengi että se on enemmän kuin osiensa summa, sitä tilannetta harvoin on suomalaisessa jalkapallossa ollut.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mitä luulette, tueeko 15.11. PITCH INVASION? Mimmoset sanktiot siitä tulisi?
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Soirista hiukan ristiriitainen fiilis. Tehnyt joo majussa maaleja ja tsemppaa ihan täysillä, mutta jotenki kivikkoinen kosketus ja muutenkin välillä erittäin hasardi altis. Nyt kun Jolle on taas kunnossa, on ehkä ideaali pelata Pukin kanssa puhtaasti kahdella kärjellä. Toki se tuo painetta keskikentän keskustaan ja hirvittävän määrän vastuuta pelinrakenteluun Kamaralle, kun Sparv on vain rikkova ja helppojen ja avaavien syöttöjen spesialisti. Lodin juoksuvoima ei riitä puhtaana laiturina. Toki variaatioita löytyy, jos jolle ja teemu ei löydä toisiaan. Esim Jensen oli eilen hyvä ja juoksuvoimaa Lappalaisesta ja mikä on romanin tilanne?
 

MegaForce

Jäsen
Suomi saa vaikka hävitä molemmat ottelut sillä ainoat haastajat (Bos-Arm) tarvitsevat vain ja ainostaan voitot molemmista jäljellä olevista peleistä että heidän mahdollisuutensa edes ovat elossa. Ei siis riitä että pelaavat esim italian kanssa tasurin ja voittavat toisen vaan italia on pakko kaataa ja siltikin heidän mahdollisuutensa on erittäin heikot.

Bosnia & Herzegovina on toisaalta Italia-voiton päässä 6 pisteessä. Viimeisen kierroksen ottelu Liechtensteinia vastaan heillä. Paras vain varmistaa kisoihin pääsy 15.11..
 

johnnywee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Bosnia & Herzegovina on toisaalta Italia-voiton päässä 6 pisteessä. Viimeisen kierroksen ottelu Liechtensteinia vastaan heillä. Paras vain varmistaa kisoihin pääsy 15.11..

Ymmärrän kyllä hyvin, että tilanne on nyt Suomen kannalta erittäin herkullinen, mutta miksi EM-kisoista nyt jo puhutaan VARMANA juttuna?

Ymmärsin että jos Suomi häviää sekä Liechtensteinille ja Kreikalle, on vielä mahdollista että Suomi putoaa kisoista? Onko se nyt niin mahdotonta, etteikö Bosnia voisi Italiaa voittaa? En missään nimessä halua olla ilonpilaaja, mutta historian tuntien: eiköhän ole parempi juhlia sitten kun paikka on lopullisesti varma.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No ei se ole vielä varmaa. Jos Liechtenstein kaatuu, niin sitten se on. Voihan niitä muidenkin otteluja kytätä, mutta lähtökohta on että tuskin tarvitsee.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Asia on myös niin, että jos ei Liechtensteinia voita kotona, niin ei edes ansaitse päästä kisoihin.
No noinhan sen pitäisi mennä. Mutta huvittavaa on, että todennäköisesti Suomi menee kisoihin, vaikka puppeloisi juuri tuon matsin. Puppelointiahan se tappio ja jopa tasurikin vaatisi.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Ihan keskivertolohko tuo mielestäni ennakkoon oli. Jälkeenpäin Bosnian flopattua on helppo puhua hyvästä arpaonnesta, mutta lähtökohtaisesti Bosnia ei niihin kakkoskorin heikoimpiin maihin kuulunut.

Pahin arpa tuossa arvonnassa oli kuitenkin lähtökohtaisesti neloskorin Kreikka. Neloskorista olisi Kreikan sijaan voinut nousta vaikka Viro, Georgia tai Liettua. Tästä arvasta johtuen Suomi oli tilanteessa, jossa sen tulisi sijoittua periaatteessa kahden materiaaliltaan kovemman maan yläpuolelle. Kreikka kuitenkin osoittautui Suomen kannalta avainasemaan kontaten ensin miten sattuu menettäen omat mahdollisuutensa heti alussa, mutta vieden samalla pisteet Suomen pahimmalta kilpakumppanilta luvuin 5-1.

Samoin myös Armenia vitoskorista, josta olisi voinut tulla Armenian sijaan vaikkapa Gibraltar tai Färsaaret. Sen sijaan Armeniakin on vienyt pisteitä Suomen pahimmilta vastustajilta, kun taas Suomi on selvittänyt sen tieltään eleettömästi.

Helppo lohko ja hyvä arpaonni olisi ollut esimerkiksi lohko: Sveitsi, Wales, Suomi, Viro, Gibraltar, San Marino.

Bosnian ranking on toki pudonnut alkuvuodesta, mutta silloinkaan se ei ollut kovin korkea Euroopan tasolla. Ehkäpä lähellä sijaa 20. Parhaimmillaan Bosnia olikin tämän vuosikymmenen alkupuoliskolla, maailmassa top 20, varmaan siitä tulee mielikuva erittäin kovasta joukkueesta. Joka tapauksessa, Bosnia kykenee myös huikeaan peliesitykseen, mutta tässä karsintalohkossa ei vain juuri mikään ole toiminut.

Se, mikä on Suomen kannalta hyvä arpa, tiedetään nyt, juuri tämä lohko. Onko se sitten ainoa resepti menestykseen, aika näyttää. Oikeastaan se riippuu pelaajamateriaalimme kehityksestä, tällä hetkellä ei mitään suurta kehitystä ole näköpiirissä, mutta voihan uusi futisbuumi tuoda lajin pariin huippulahjakkuuksia (kv. tason mukaan, ei Iltalehden lööppien tms.) Toisin sanoen, parempi pelaajamateriaali mahdollistaisi myös huippujen haastamisen.

Jokainen karsintalohko suosii aina tasaista suorittamista. Pisteitä napsitaan melkein jokaisesta pelistä, huonollakin pelillä. Kanervan joukkue pelaa juuri näin. Lohko, jossa on vain yksi huippu ja neljä mahdollista kakkosta, on nähdäkseni parempi kuin kahden kärjen lohko Suomelle, vaikka muut olisivatkin kuraa kuten tuossa Sveitsin lohkossa. Helppous on aina suhteellista. Jos lohkossa pelaa joku Wales, joka nyt olisi Suomen voitettavissa, tämä lisää keskinäisten ottelujen merkitystä tavattomasti. Entäpä jos näissä meneekin vihkoon, vaikka muut pelit hoidetaan hyvin? Esimerkkinä tämä lohko, jossa etukäteen toiseksi paras joukkue voitti maalierolla keskinäiset kohtaamiset.

Toisaalta, tasainen lohko, jossa on paljon ristiinpelaamista, myös sallii Suomelle jonkun ohipelin. Mielenkiintoista, että jatkoon päässeiden tyypilliset pisteet olivat viime EM-karsinnoissa kuuden joukkueen lohkoissa 20-21 pistettä. Suomi menee alle tämän todennäköisesti, toki viimeinen peli lienee merkityksetön. Oletuksena on häviö Kreikalle. Lohkon tilanne on varsin erikoinen, kolmannella joukkueella on aika vähän pisteitä, joten johtopäätöksenä on, että juuri tällainen huipputasainen lohko saattaa Suomelle sopia parhaiten.

Suomi tekee näissä karsinnoissa sen (oletuksena voitto viimeisestä kotipelistä), mitä se ei ole aiemmin tehnyt. Voittaa kaikki heikompansa eli saa maksimipisteet näistä. Sen lisäksi ottaa vielä haastajiltaan kohtuullisesti pisteitä, eli ainakin puolet, toisaalta hävisi 0-6 voittajalle. Suomelta on aina tökkinyt jompikumpi/molemmat: ollaan menetetty pisteitä heikoille joukkueille tai sitten hävitty tärkeimmälle kilpailijalle. Kuitenkin on todettava, että jos Suomi menee kisoihin 18 pisteellä, silloin mennään odotusarvojen alle, mikä korostaa tämän lohkon erityistä luonnetta.

Kuriositeettinä, Viro sijoittui vuoden 2012 karsinnoissa kakkoseksi 16 pisteellä, lohkossa jonka Italia voitti 26 pisteellä. Silloin Viro pääsi jatkokarsintaan, ei kisoihin, joihin osallistui 16 joukkuetta. Suomella on parempi onni yli 99 prosentin todennäköisyydellä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös