Kari Runk

Jäsen
@Kari Runk Olet
A) hidas
B) oikeassa
C) väärässä: se oli Saksa joka venyi tasuriin, Suomi johti kolmesti, Klose tasoitti aina. Saksa venyi tasuriin myös 2001 ja 2009.
Pyh. Muokkaukset ovat Runk Karien hommia!
 
"Että minua pistää vihaksi tämä ajattelu, että kaikki mielipiteet ovat muka tasa-arvoisia. Eivät ole. Osa on paskoja. Niiden takana ovat idiootit. Internet on kuin joku ajattelun Idols-kilpailu, että sinne vaan, sinne vaan jokainen, jolla ei ole mitään pätevyyttä ajatella monimutkaisia asioita, menee mesoamaan suuna päänä ilman minkäänlaista itsekritiikkiä, ja sitten loukkaantuu, kun joku ei vaan tykkää."

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On todella hienoa nähdä, että Suomen joukkue lähtee selvästi huomenna voittamaan eikä vain "tekemään parastaan".
Kerrotko milloin Suomen joukkue ei olisi lähtenyt voittamaan jotain kääpiövaltiota? Tai jossain muussa lajissa selvästi heikompaa vastustajaa? Oli sitten lätkässä joku Suomi-Tanska tai salibandyssä Suomi vs. mikä tahansa maa paitsi Ruotsi. Voin toki tähän vastata ja vastaus on: ei koskaan.

Tämän joukkueen ero moneen aiempaan on tullut nimenomaan niistä peleistä, joihin on lähdetty altavastaajana. Enää niitä pelejä ei lähdetä häviämään ja osin myös kannattajissa alkaa näkyä muutos, että uskalletaan toivoa voittoa Bosniasta, Kreikasta ja jopa Italiasta, kun aiemmin suuri osa kannattajistakin odotti vain tappiota tai korkeintaan kotitasuria.
 
Suosikkijoukkue
Pro Kari Heikkilä
150e lippu olis nyt tarjolla. Ajattelin pari kappaletta ostaa, koska onhan tämä nyt ainutlaatuista, mutta niin ovat kyllä hinnatkin.
Nämäkin sieltä halvemmasta päästä.
 
SM-Liiga - Cosa nostra.

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Kerrotko milloin Suomen joukkue ei olisi lähtenyt voittamaan jotain kääpiövaltiota? Tai jossain muussa lajissa selvästi heikompaa vastustajaa? Oli sitten lätkässä joku Suomi-Tanska tai salibandyssä Suomi vs. mikä tahansa maa paitsi Ruotsi. Voin toki tähän vastata ja vastaus on: ei koskaan.
Ihan heti tulee mieleen ainakin kotiottelu Kosovoa vastaan vuodelta 2016. Avauksessa kuusi puolustajaa ja ainakaan katsomoon asti ei välittynyt, että yksikään tuon joukkueen pelaaja olisi uskonut kotivoittoon edes Kosovosta.
 
“Think of me like Yoda, but instead of being little and green I wear suits and I’m awesome. I’m your bro — I’m Broda!”

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
12 tunnin päästä yleisö on hurmoksessa tai sitten alkaa kynsien pureskelu Italian puolesta. Suomella on todella monta mahdollisuutta. Neljä ottelua, joista jokainen voi varmistaa Suomen pääsyn kisoihin. Toki korkeat todennäköisyydet ovat etupainotteisia: esimerkiksi luottaminen Bosnian vierashäviöön lissuja vastaan on hiukan riskialtista.

Ja sitten on vielä kansojen liigan finaalitkin.

Yhtään järkevää, perusteltua syytä miksi Suomi ei voittaisi tänään, ei ole olemassa. Armeniamatsikin vietiin tosi tyylikkäästi ja systemaattisesti, niin että maalin oli lopulta pakko tulla. Olisin vähän skeptisempi, jos meillä ei olisi Pukkia. Mutta kun on yksi idioottivarma viimeistelijä, on todennäköistä että paikoista tehdään väkisinkin. Motivaatio on äärimmäisen korkea, olisiko vaarana ylilataus, joka on joukkuetta ajatellen ehkä turhan epämääräinen termi. Joukkue on pelannut heikompiaan vastaan erittäin hyvin, enkä näe syytä, miksei se tekisi tänäänkin niin.

Lissujen taktiikka voi aiheuttaa harmaita hiuksia, mutta on muistettava, että vastustajalla ei ole mitään syytä yrittää tasapeliä bussilla. Pikemminkin. Liechtenstein pelaa voitosta, niinkuin Suomikin. Toisin sanoen, puolustetaan, mutta kytätään myös vastaiskumahdollisuuksia, kuten aikaisemmissakin peleissä. Peli voi muistuttaa taannoista armeniamatsia, siinä Suomi kykeni alun tunnustelun jälkeen dominoimaan kentällä odotusten mukaan.

Katsojien kannattaa olla kärsivällisiä, matsi ei ehkä kuitenkaan alkuminuuteilla ratkea.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Hesarin mukaan niiltä melkein saksalaisbelgialaisilta puuttuu peräti neljä avauskokoonpanon pelaaja. Voi saatana sanon minä. Nyt on niin, että ihan Liechtensteinin päättäjät voisivat ehdottaa suosiollisia 5-0 tappiota, sillä eihän tässä ole tolkkua enään miten naurettavan itsestäänselvyydeksi tämä nyt tehdään. Suomi hoitelisi nuo kuntohölkkääjät Tepsin -49 mestaruusjoukkueellakin oikeiden huuhkajien ottaessa samaan aikaan kukituksia vastaan bollingerit kourassa Kultarannassa Arttu Wiskarin yksityiskeikalla missä ainoana kappaleena on Rivelution. Se Kreikka - ottelu voidaan lahjoittaa tappiona niille uuvateille. Oma nettiselain on jo kaatunut Ylen ”kuka huuhkajista olet” - pelistä ja ihan hikeä pukkaa kun kelloa katsoo että milloin saan lukea Hesarin sivuilta Jani Toivolan ja Jukka Haapalaisen näkemykset Suomen lyhytsyöttöpelistä.
 
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tämä päivä jää historiaan.

Työnteosta tuskin tulee yhtään mitään, joten häivyn varmaan jo ajoissa baariin marssia odottelemaan. Saatanan pitkä päivä tulossa.
 
"Espoo. Vitun rikkaat."

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Ei perhanan perhana, miten tässä jaksaa edes odottaa... No, flunssa alkaa olla historiaa joten ehkä sitä jaksaa illalla vääntäytyä jonnekin.
 
Espoolainen ja ylpeä siitä

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tuommonen kevyt 3 tunnin ennakkostudio tarjolla viasatilta. Ilman muuta katsottava alusta asti. Tuota ennenkin sieltä tulisi jo jotain lehdistötilaisuutta
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Klo 16 sihahtaa duunissa, klo 18 varattu pöytäpaikka Sportista ja klo 21.30 uimaan. Oi Suomi on!
 
Mies menee ja mies tulee ja mies vastaa itse kulkemisestansa.
- Koskela

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Judean People's Front
Itse tässä makaan kotona kipeänä kiinanmaalla ja odotan, että kello lyö 01.00. Futiksesta tulee lähinnä seurailtua arvokisat, jonkun verran chämppäreitä ja tietysti Suomen menoa ja tietty Fifaa tulee hakattua luvattoman paljon Suomessa ollessa. Lienen siis semisti karjalalippis futiksen osalta. Siitä huolimatta tämän illan koitosta odotan innolla ja koitan aikaani kuluttua katsomalla kaikkea futikseen liittyvää. Alkais jo!

Mietin kyllä, että olisi ehkä pitänyt tulla paikan päälle, koska silloin aina kannattamani joukkue voittaa. El Clasico Camp Noulla päättyi kotivoittoon, JJK varmisti sarjanousun AC Oulua vastaan ja Suomi voitti Islannin Ratinalla. Nyt olisi ollut loistava tilaisuus gloryhuntille ja läsnäolollani valaa joukkueeseen voittamisen kulttuuria. Noh, eiköhän ne tällä kertaa pärjää ilman muakin.
 
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." - George W. Bush, 5.8.2004.

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
Ei tätä vaan voi enää pupeltaa mitenkään. 3-0 ja aivan sama miten Bosnia hinkuttaa.
No tosiaan koska jokainen ymmärtää, että tämän ottelun häviäminen on nyt jo aikuisten oikeasti mahdotonta, niin juuri sen kunniaksi oli pakko laittaa lapulle Lissukoiden 1-2 voitto (80,00) ja 1-3 voitto (350,00) vitosen panoksella..
 
"siis ymmärrän syvällisesti hyvän taiteen määrittelemisen ikiaikaisen dilemman, mutta kyllä paskan aina tunnistaa"
(Kyösti Pöysti)

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC & K-Espoo/Blues 1984-2016, K-Espoo 2018-
En mä oikein tiedä mitä pitäisi kirjoittaa illan matsista. Oma futisseuraaminen alkoi 90-luvun alussa ja Italia 1990 on jäänyt palavasti mieleen. Silloin pisti silmään Englanti ja Italia joten se katkeruuden kalkki tuli heti tutuksi. Siitä sitten alkoi hesarista ja kaikkialta muualta kaiken tiedon ahmiminen ja jostain ihme syystä suosikkijoukkueeksi valikoitui silloisessa Englannin divarissa Keeganin alaisuudessa loistavaa futista pelannut Newcastle. Noh, se ei ole pointti tässä.

Suomen maajoukkue on aina ollut siinä samalla ihmettelyn aihe. Litmanen, Paatelainen, Moilanen jne. oli niitä kovimpia jätkiä. Siinä surullisenkuuluisassa Unkari-ottelussa tuli oltua kaks tuntia kaatosateessa paikan päällä ja ikinä en ole kuullut kun 40000 ihmisistä hiljenee sekunnissa. Hirveä matsi. Joo jatkokarsinnassa olisi tullut todnäk selkään, mutta se ihmeellinen unelma kisapaikasta jäi kuitenkin takaraivoon pitkäksi aikaa. Todella pitkäksi. Tuli nähtyä Muurisen sexy Football. Forsselin, Hyypiän, Tihisen, Riihilahden, Tainion jne. huippuvuodet. Se yks Portugali-matsi huippukoutsi Hodgsonin alaisuudessa. Eihän siitä silloinkaan mitään tullut. Sitten tuli Baxteria ja seitsemällä pakilla Kroatiaa vastaan aloittanut Backe. Sparvin itkuinen haastattelu pelin jälkeen kun totesi etteivät suomalaiset pelaajat ole vaan tarpeeksi hyviä. Paljoa noista vuosista ei ole positiivista muisteltavaa. Lähinnä ”paskaa” arvontaonnea ja kisapaikan katoamista kerta toisensa jälkeen jo karsintojen alkuvaiheessa.

Arvokisoja meni ja tuli ja niitä on seurattu silmä kovana Englannin ja Italian vanavedessä. Jotenkin jopa turtuneena siihen että Suomihan ei sitten tule näihin osallistumaan meikäläisen elinaikana. Ns. viimeiset legendaariset kisat joihin on jopa vaikea kuvitella Suomen mukaan.

Jalkapallo on kuitenkin myös antanut meikäläiselle aivan helvetin paljon vuosien aikana. Ihan kaikkineen. Siitäkin voisi kirjoittaa pidemmin, mutta yritetään pitää suht lyhyenä.

Niin. Tänään sitten klo. 19 Suomi pelaa Liechensteinia vastaan. Voitolla EM-kisoihin. Aivan järkyttävän outo olo vieläkin ko. ottelusta ja sen merkityksestä. Ja toi helvetin joukkue on tekemässä sen minkä piti olla mahdotonta. Pukki, Sparv, Arajuuri jne jne. ja kaiken päälle opettaja Markku Kanerva. Käsittämätöntä. Jotenkin kisoihin ollaan menossa niin suomalaiseen tapaan kuin mahdollista. Pelaajat tai valmentaja eivät yksistään ole todellakaan huipputasoa, mutta yhdessä ovatkin sitten jotain enemmän. En mä tiedä, vieläkin helvetin outo tilanne. Voe olla että illalla vasta selviää että mitä on tapahtumassa.
 
Sometimes maybe good, sometimes maybe shit. -Gennaro Gattuso

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Miten tunteikkaan tifon SMJK on tehnyt? Murtuuko selostajan ääni jossain vaiheessa ottelua? Poksahtaako shamppanjat studiossa pelin jälkeen? Miten Pasilla ja kumppaneilla kestääkö pokerface, vai tuleeko siellä tippa linssiin? Pysyykö yleisö katsomossa, vai seuraako pitch invasion? Itse toivoisin, että pysyisivät katsomossa.

Ehkä tässä katsojana ajatukset nyt kumminkin saa jo mennä tähän suuntaan. Parasta olisi, että pelaajilla ei kuitenkaan.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

Fironic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks
Vituttaa kun en pääse paikalle katsomaan. No, aamusta asti olen tehnyt töitä tai ainakin yrittänyt Pohjoiskaarre-huivi kaulassa. Ihmetellyt samalla työpaikan ritvoja ja penttejä, jotka eivät tunnu olevan edes tietoisia siitä, että heidän tähänastisen elämänsä eeppisintä historiaa tehdään tänä iltana. Sitten maanantaiaamuna kahvihuoneessa voidaan suu muikeana tehdä hillitty tuuletus ja sanoa "on ne meidän pojat vaan eri taitavia potkupalloilijoita".

Mulla on valmiina:
- Sauna
- Viinaa

Kirvestä ei ole, mutta sitä ei tarvita tänään, koska RIVEN JOHDOLLA ME MENNÄÄN KISOIHIN!
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ihmetellyt samalla työpaikan ritvoja ja penttejä, jotka eivät
...ole ”tietävinään”. Bullshit. Vittu henkisesti edelleen Nokian kukoistuksen aikakausia elelevä toimistoharakkakin tietää tasan tarkkaan panokset, mutta aina tämä koppava jaosto nostaa kulmiaan, kun on jotain kollektiivisesti kansaa kiinnostavaa. Juuri silloin he suuntaavat jonnekin barokki-taidenäyttelyyn tai muuten vaan jurottavat pöydän alla, jossa he sielunmaisemaltaan enimmäkseen viihtyvätkin.
 
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka, Ketterä
Eihän tässä tule mistään muusta kuin matsin odottamisesta yhtään mitään... vartin välein pitää tsekata, että lippu on tallessa. Viasat vieressä auki, Armenia-matsi siellä nyt. Kohta varmaan pitää lähteä kaupungille fiilistelemään.

Itse muistan -86 Meksikon kisoista lähtien odottaneeni sitä päivää, kun Suomi pääsee arvokisoihin. Jotenkin outo olo, kun se oikeasti voi olla mahdollista.

Tästä tulee iso päivä. Kuukausi tätä on nyt odotettu. Oi Suomi ON!
 
Pitää kyllä arvostaa kanssakirjoittaja E:n antaumuksellista työtä kaikkien taidoiltaan vajavaisten, yritykseltään huikeiden espoolaispelaajien puolustajana.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy