Huuhkajien uusin mahdollisuus arvokisoihin – karsinnat EM-kisoihin 2020

  • 225 987
  • 1 425
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
150e lippu olis nyt tarjolla. Ajattelin pari kappaletta ostaa, koska onhan tämä nyt ainutlaatuista, mutta niin ovat kyllä hinnatkin.
Nämäkin sieltä halvemmasta päästä.
 

Barney

Jäsen
Kerrotko milloin Suomen joukkue ei olisi lähtenyt voittamaan jotain kääpiövaltiota? Tai jossain muussa lajissa selvästi heikompaa vastustajaa? Oli sitten lätkässä joku Suomi-Tanska tai salibandyssä Suomi vs. mikä tahansa maa paitsi Ruotsi. Voin toki tähän vastata ja vastaus on: ei koskaan.
Ihan heti tulee mieleen ainakin kotiottelu Kosovoa vastaan vuodelta 2016. Avauksessa kuusi puolustajaa ja ainakaan katsomoon asti ei välittynyt, että yksikään tuon joukkueen pelaaja olisi uskonut kotivoittoon edes Kosovosta.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
12 tunnin päästä yleisö on hurmoksessa tai sitten alkaa kynsien pureskelu Italian puolesta. Suomella on todella monta mahdollisuutta. Neljä ottelua, joista jokainen voi varmistaa Suomen pääsyn kisoihin. Toki korkeat todennäköisyydet ovat etupainotteisia: esimerkiksi luottaminen Bosnian vierashäviöön lissuja vastaan on hiukan riskialtista.

Ja sitten on vielä kansojen liigan finaalitkin.

Yhtään järkevää, perusteltua syytä miksi Suomi ei voittaisi tänään, ei ole olemassa. Armeniamatsikin vietiin tosi tyylikkäästi ja systemaattisesti, niin että maalin oli lopulta pakko tulla. Olisin vähän skeptisempi, jos meillä ei olisi Pukkia. Mutta kun on yksi idioottivarma viimeistelijä, on todennäköistä että paikoista tehdään väkisinkin. Motivaatio on äärimmäisen korkea, olisiko vaarana ylilataus, joka on joukkuetta ajatellen ehkä turhan epämääräinen termi. Joukkue on pelannut heikompiaan vastaan erittäin hyvin, enkä näe syytä, miksei se tekisi tänäänkin niin.

Lissujen taktiikka voi aiheuttaa harmaita hiuksia, mutta on muistettava, että vastustajalla ei ole mitään syytä yrittää tasapeliä bussilla. Pikemminkin. Liechtenstein pelaa voitosta, niinkuin Suomikin. Toisin sanoen, puolustetaan, mutta kytätään myös vastaiskumahdollisuuksia, kuten aikaisemmissakin peleissä. Peli voi muistuttaa taannoista armeniamatsia, siinä Suomi kykeni alun tunnustelun jälkeen dominoimaan kentällä odotusten mukaan.

Katsojien kannattaa olla kärsivällisiä, matsi ei ehkä kuitenkaan alkuminuuteilla ratkea.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Hesarin mukaan niiltä melkein saksalaisbelgialaisilta puuttuu peräti neljä avauskokoonpanon pelaaja. Voi saatana sanon minä. Nyt on niin, että ihan Liechtensteinin päättäjät voisivat ehdottaa suosiollisia 5-0 tappiota, sillä eihän tässä ole tolkkua enään miten naurettavan itsestäänselvyydeksi tämä nyt tehdään. Suomi hoitelisi nuo kuntohölkkääjät Tepsin -49 mestaruusjoukkueellakin oikeiden huuhkajien ottaessa samaan aikaan kukituksia vastaan bollingerit kourassa Kultarannassa Arttu Wiskarin yksityiskeikalla missä ainoana kappaleena on Rivelution. Se Kreikka - ottelu voidaan lahjoittaa tappiona niille uuvateille. Oma nettiselain on jo kaatunut Ylen ”kuka huuhkajista olet” - pelistä ja ihan hikeä pukkaa kun kelloa katsoo että milloin saan lukea Hesarin sivuilta Jani Toivolan ja Jukka Haapalaisen näkemykset Suomen lyhytsyöttöpelistä.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tämä päivä jää historiaan.

Työnteosta tuskin tulee yhtään mitään, joten häivyn varmaan jo ajoissa baariin marssia odottelemaan. Saatanan pitkä päivä tulossa.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Ei perhanan perhana, miten tässä jaksaa edes odottaa... No, flunssa alkaa olla historiaa joten ehkä sitä jaksaa illalla vääntäytyä jonnekin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tuommonen kevyt 3 tunnin ennakkostudio tarjolla viasatilta. Ilman muuta katsottava alusta asti. Tuota ennenkin sieltä tulisi jo jotain lehdistötilaisuutta
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Klo 16 sihahtaa duunissa, klo 18 varattu pöytäpaikka Sportista ja klo 21.30 uimaan. Oi Suomi on!
 

Baldrick

Jäsen
Itse tässä makaan kotona kipeänä kiinanmaalla ja odotan, että kello lyö 01.00. Futiksesta tulee lähinnä seurailtua arvokisat, jonkun verran chämppäreitä ja tietysti Suomen menoa ja tietty Fifaa tulee hakattua luvattoman paljon Suomessa ollessa. Lienen siis semisti karjalalippis futiksen osalta. Siitä huolimatta tämän illan koitosta odotan innolla ja koitan aikaani kuluttua katsomalla kaikkea futikseen liittyvää. Alkais jo!

Mietin kyllä, että olisi ehkä pitänyt tulla paikan päälle, koska silloin aina kannattamani joukkue voittaa. El Clasico Camp Noulla päättyi kotivoittoon, JJK varmisti sarjanousun AC Oulua vastaan ja Suomi voitti Islannin Ratinalla. Nyt olisi ollut loistava tilaisuus gloryhuntille ja läsnäolollani valaa joukkueeseen voittamisen kulttuuria. Noh, eiköhän ne tällä kertaa pärjää ilman muakin.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ei tätä vaan voi enää pupeltaa mitenkään. 3-0 ja aivan sama miten Bosnia hinkuttaa.

No tosiaan koska jokainen ymmärtää, että tämän ottelun häviäminen on nyt jo aikuisten oikeasti mahdotonta, niin juuri sen kunniaksi oli pakko laittaa lapulle Lissukoiden 1-2 voitto (80,00) ja 1-3 voitto (350,00) vitosen panoksella..
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Eddie Howe, Sir Bobby, Rock of Gibraltar
En mä oikein tiedä mitä pitäisi kirjoittaa illan matsista. Oma futisseuraaminen alkoi 90-luvun alussa ja Italia 1990 on jäänyt palavasti mieleen. Silloin pisti silmään Englanti ja Italia joten se katkeruuden kalkki tuli heti tutuksi. Siitä sitten alkoi hesarista ja kaikkialta muualta kaiken tiedon ahmiminen ja jostain ihme syystä suosikkijoukkueeksi valikoitui silloisessa Englannin divarissa Keeganin alaisuudessa loistavaa futista pelannut Newcastle. Noh, se ei ole pointti tässä.

Suomen maajoukkue on aina ollut siinä samalla ihmettelyn aihe. Litmanen, Paatelainen, Moilanen jne. oli niitä kovimpia jätkiä. Siinä surullisenkuuluisassa Unkari-ottelussa tuli oltua kaks tuntia kaatosateessa paikan päällä ja ikinä en ole kuullut kun 40000 ihmisistä hiljenee sekunnissa. Hirveä matsi. Joo jatkokarsinnassa olisi tullut todnäk selkään, mutta se ihmeellinen unelma kisapaikasta jäi kuitenkin takaraivoon pitkäksi aikaa. Todella pitkäksi. Tuli nähtyä Muurisen sexy Football. Forsselin, Hyypiän, Tihisen, Riihilahden, Tainion jne. huippuvuodet. Se yks Portugali-matsi huippukoutsi Hodgsonin alaisuudessa. Eihän siitä silloinkaan mitään tullut. Sitten tuli Baxteria ja seitsemällä pakilla Kroatiaa vastaan aloittanut Backe. Sparvin itkuinen haastattelu pelin jälkeen kun totesi etteivät suomalaiset pelaajat ole vaan tarpeeksi hyviä. Paljoa noista vuosista ei ole positiivista muisteltavaa. Lähinnä ”paskaa” arvontaonnea ja kisapaikan katoamista kerta toisensa jälkeen jo karsintojen alkuvaiheessa.

Arvokisoja meni ja tuli ja niitä on seurattu silmä kovana Englannin ja Italian vanavedessä. Jotenkin jopa turtuneena siihen että Suomihan ei sitten tule näihin osallistumaan meikäläisen elinaikana. Ns. viimeiset legendaariset kisat joihin on jopa vaikea kuvitella Suomen mukaan.

Jalkapallo on kuitenkin myös antanut meikäläiselle aivan helvetin paljon vuosien aikana. Ihan kaikkineen. Siitäkin voisi kirjoittaa pidemmin, mutta yritetään pitää suht lyhyenä.

Niin. Tänään sitten klo. 19 Suomi pelaa Liechensteinia vastaan. Voitolla EM-kisoihin. Aivan järkyttävän outo olo vieläkin ko. ottelusta ja sen merkityksestä. Ja toi helvetin joukkue on tekemässä sen minkä piti olla mahdotonta. Pukki, Sparv, Arajuuri jne jne. ja kaiken päälle opettaja Markku Kanerva. Käsittämätöntä. Jotenkin kisoihin ollaan menossa niin suomalaiseen tapaan kuin mahdollista. Pelaajat tai valmentaja eivät yksistään ole todellakaan huipputasoa, mutta yhdessä ovatkin sitten jotain enemmän. En mä tiedä, vieläkin helvetin outo tilanne. Voe olla että illalla vasta selviää että mitä on tapahtumassa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Miten tunteikkaan tifon SMJK on tehnyt? Murtuuko selostajan ääni jossain vaiheessa ottelua? Poksahtaako shamppanjat studiossa pelin jälkeen? Miten Pasilla ja kumppaneilla kestääkö pokerface, vai tuleeko siellä tippa linssiin? Pysyykö yleisö katsomossa, vai seuraako pitch invasion? Itse toivoisin, että pysyisivät katsomossa.

Ehkä tässä katsojana ajatukset nyt kumminkin saa jo mennä tähän suuntaan. Parasta olisi, että pelaajilla ei kuitenkaan.
 

Fironic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ducks, Kraken
Vituttaa kun en pääse paikalle katsomaan. No, aamusta asti olen tehnyt töitä tai ainakin yrittänyt Pohjoiskaarre-huivi kaulassa. Ihmetellyt samalla työpaikan ritvoja ja penttejä, jotka eivät tunnu olevan edes tietoisia siitä, että heidän tähänastisen elämänsä eeppisintä historiaa tehdään tänä iltana. Sitten maanantaiaamuna kahvihuoneessa voidaan suu muikeana tehdä hillitty tuuletus ja sanoa "on ne meidän pojat vaan eri taitavia potkupalloilijoita".

Mulla on valmiina:
- Sauna
- Viinaa

Kirvestä ei ole, mutta sitä ei tarvita tänään, koska RIVEN JOHDOLLA ME MENNÄÄN KISOIHIN!
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Tämä voi olla
Koko elämämme
Ihanin päivä
Mennään Eurooppaan!


Säv. PMMP - Matkalaulu

7h.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ihmetellyt samalla työpaikan ritvoja ja penttejä, jotka eivät

...ole ”tietävinään”. Bullshit. Vittu henkisesti edelleen Nokian kukoistuksen aikakausia elelevä toimistoharakkakin tietää tasan tarkkaan panokset, mutta aina tämä koppava jaosto nostaa kulmiaan, kun on jotain kollektiivisesti kansaa kiinnostavaa. Juuri silloin he suuntaavat jonnekin barokki-taidenäyttelyyn tai muuten vaan jurottavat pöydän alla, jossa he sielunmaisemaltaan enimmäkseen viihtyvätkin.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Eihän tässä tule mistään muusta kuin matsin odottamisesta yhtään mitään... vartin välein pitää tsekata, että lippu on tallessa. Viasat vieressä auki, Armenia-matsi siellä nyt. Kohta varmaan pitää lähteä kaupungille fiilistelemään.

Itse muistan -86 Meksikon kisoista lähtien odottaneeni sitä päivää, kun Suomi pääsee arvokisoihin. Jotenkin outo olo, kun se oikeasti voi olla mahdollista.

Tästä tulee iso päivä. Kuukausi tätä on nyt odotettu. Oi Suomi ON!
 

Baldrick

Jäsen
Varmuuden vuoksi pistetty ristikakkonen lohduttamaan, jos mahdoton muuttuu todeksi.
 

motamoro

Jäsen
Varmuuden vuoksi pistetty ristikakkonen lohduttamaan, jos mahdoton muuttuu todeksi.

Kannattaa samaan kuponkiin ristikakkosen lisäksi laittaa myös Bosnian voitto Italiasta niin saat kerrointa lisää. Ja maanantaina sitten kaikki voitot vielä Kreikalle. Olettaen, ettei tässä haeta sitä, että saat rahaa sössimisellä ja Suomi pääsee silti kisoihin. Armenian nyt voi kyllä laskea ulos Suomea uhkaamasta millään käytännön tasolla noilla vastustajilla ettei siihen seiftiin tarvitse euroja uhrata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös