Huuhkajat kukoksi tunkiolle – matka kohti Ranskan EM-kisoja 2016

  • 142 949
  • 868

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos itse saisin valita, niin sellainen fiilis on että Lehkosuo on tietynlainen "voittajatyyppi" eli Suomesta pitäisi hänet valita tuohon päävalmentajan positioon.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Paatelaisen potkut olivat oikea ratkaisu, mutta ne tulivat aivan liian myöhään. Paatelaisen lopputaival oli surrealistinen näytelmä, jossa valmentaja oli mielestään ainoana oikeassa koko maailmaa vastaan. Näytelmä oli vailla arvokkuutta ja jäi pysyväksi tahraksi ex-maajoukkuepelaajan kilpeen.

Seuraavan valmentajan valinta lienee käynnissä. Väliaikaiskoutsi voi olla hyvä ratkaisu syksyyn, jos sillä taataan laaturatkaisu ensi karsintoihin. Tällä kertaa tulosta pitää lähteä tekemään heti eikä vasta EM-karsintoihin. Kaikkinaiset kehittämispuheet on syytä kuopata syvälle.

Edessä on paluu suomifutiksen perusarvoihin. Kova taistelu, yritys ja asenne ovat ne tekijät, jotka onnistuneen pelitavan ohella ratkaisevat karsinnoissa. Valmentajan rekrytoinnissa on syytä olla tarkkana. Kaikenlaiset mainospuheilijat on syytä hylätä heti. Kaksi viimeistä valkkua ovat pitäneet hienot puheet ja vakuuttaneet valitsijat unelmahötöillään. Nyt ei saa käydä näin. Valmentajan on annettava realistinen kuva tilanteesta ja hänen on luotava materiaaliin sopiva pelitapa. Puheet pallonhallinnasta on haudattava syvälle.

Mihinkään negatiivisuuteen ei ole syytä: huippuonnistuneella suorituksella Suomi kykenee voittamaan Euroopan top10 ulkopuolelta minkä tahansa maan aivan kuten Färsaaret pesi Kreikan lauantaina. Toki MM-paikka on epärealistista ellei arvonta toistamiseen tee ihmeitä.

Omalta kohdaltani Paatelaisen kausi sammutti kipinän futismaajoukkueeseen, mutta jos tehdään onnistunut valmentajakaappaus, se voi myös syttyä uudestaan. Paras valinta olisi kokenut realisti, joka puhuu teoillaan ja tekee puheillaan.

On muistettava, että näiden karsintojen epäonnistumiseen on syypäänä koko jalkapalloväki, ei vain Mixu. Futisväki on poikkeuksellisen kovapäistä väkeä, joka uskoo mieluimmin visioihin kuin raakaan todellisuuteen. On niin kiva ajatus, että olisimme Pohjolan Hollanti, joka dominoi kenttää ja tekee maalit hienoilla kombinaatioilla. Tähän valheeseen ovat uskoneet kaikki merkittävät futisvaikuttajat, vaikka varmaan takit ovat taas kääntyneet vähäksi aikaa. Mutta odottakaahan, kun tosipelit alkavat ja Suomen peli ei näytä erityisen hyvältä...

Raaka todellisuus on se, että pallonhallinta ja kauneusarvot eivät ole Suomen juttu pitkään aikaan, jos koskaan. Vain kova työ, tsemppi, hyvä maalivahti ja hitunen onnea voivat tuoda Suomen kampurajaloille menestystä maailman kovimmassa pelissä.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Ja SMJK:hon pari tuhatta. Saksassa on noin 15 kertaa enemmän asukkaita kuin Suomessa. Mitä kulttuuria se edes on, kun monet yhteisön jäsenet eivät ole koskaan käyneet pelissä tai edes koko maassa.

Totta helvetissä Manchester Unitedillakin on kannattajia mitkä ei ole koskaan käyneet edes Euroopassa, mutta silti pitää vaan olla fani.

Jep. Kunnioitan tuota mitä teette, siinä mielessä että itsestä ei olisi ~mahdottoman kivireen vetäjäksi.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Ei ole tarkoitus floodata ketjua, mutta...

Silloin kun Litti ja co. oli iskussa, koutsina vaan oli Muurisen Antti, jota taas ei parhaalla tahdollakaan voi kutsua kansainväliseksi huippuvalmentajaksi. Siitä yhtä mieltä, että silloin oli materiaali parhaimmillaan. Silloin(kaan) ei kuitenkaan puikoissa ollut paras mahdollinen kaveri.

90-luvun lopussa meillä oli EM-kultavalmentaja. Silloin oli Litmasta, Hyypiää, Sumialaa, Niemeä... Ja Unkari.

Muurisen haukkumista taas en ihan ymmärrä. Kauden lopulla tulokset heikkenivät, mutta kyllähän Suomi pelasi hänen alaisuudessa parhaimmillaan aivan häikäisevää peliä, josta myös muutama maailmanluokan tulos.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...


No nyt haiskahtaa ylikertoimelta.

Voi muuten haiskahtaakin, sillä onhan sekin mahdollista, että joku "juhamalinen" tulee vetämään nämä karsinnat loppuun ja sitä uutta nimeä etsitään tulevat kuukaudet --> aloittaa vasta karsintojen jälkeen.

Toki paras ja loogisin vaihtoehto olisi, että saadaan nyt jo uusi pääkoutsi pidemmällä sopparilla ja pääsee aloittamaan valmistautumisen kohti seuraavia karsintoja (heh, aina tulee uudet karsinnat :) ). Mutta tämän vaihtoehdon toteutumiseksi tarvitaan tietysti se, että uusi nimi on jo katsottuna, pelit jatkuvat taas suht pian.

Jos suomalaisella nimellä mennään, niin kait Lehkosuo on se ykkösvaihtoehto, kuitenkin aika kovat näytöt Honka-laivan kipparina plus tietty Klubin koutsina, takana jo mestaruus ja historiallinen Eurooppa-liigan taival
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Olin Berliinin Olympiastadionilla siinä 4-4 päättyneessä hassuttelussa. Saksalaiset eivät esittäneet mitään ihmeellistä fanikulttuuria ja hurritkin osasi paremmin.

Saksalaisille futis on vähän kuin suomalaisille jääkiekko. Omaa seurajoukkuetta kannatetaan fanaattisesti, maaottelut ovat enemmän tai vähemmän hauskanpitoa ja hassuttelua. Itse asiassa SMJK on kansainvälisessä futisgenressä harvinaisuus. Ei maajoukkueilla yleensä ole organisoituja kannattajaryhmiä ylläpitämässä kannustustoimintaa.

Mitä tulevaan koutsiin tulee niin Lars Lagerbäck olisi esimerkiksi vapaana karsintojen jälkeen. Valmentaa nyt Islantia mutta ilmoittanut lopettavansa siellä näihin karsintoihin. Mahdollisesti muuten tekemässä siellä melkoista temppua ja viemässä Islannin EM-kisoihin, mikä toki lisäisi hänen kysyntäänsä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Saksalaisille futis on vähän kuin suomalaisille jääkiekko. Omaa seurajoukkuetta kannatetaan fanaattisesti, maaottelut ovat enemmän tai vähemmän hauskanpitoa ja hassuttelua. Itse asiassa SMJK on kansainvälisessä futisgenressä harvinaisuus. Ei maajoukkueilla yleensä ole organisoituja kannattajaryhmiä ylläpitämässä kannustustoimintaa.

Niin onkin. Eikä jotkut vaikka italialaiset ole kiinnostuneita maajoukkuepeleistä eivätkä varsinkaan matkustaisi johonkin vierasotteluun.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Joidenkin huhujen mukaan Palloliitto katselee Hyypiän suuntaan. Ikinähän näistä nyt ei voi ennakkoon sanoa, mutta jotenkin kyllä haiskahtaisi vain siltä että siellä jatketaan sitä samaa puuhastelua eikä kyllä ennakkoon vakuuttaisi ei sitten yhtään.
Tuo Pertti Alaja tuntuu vielä vastenmielisemmältä hahmolta, kuin Paatelainen.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Tuo Pertti Alaja tuntuu vielä vastenmielisemmältä hahmolta, kuin Paatelainen.

En sitten tiedä kertooko jotain Suomalaisen jalkapalloilun johtamisesta että kerran jo lahjonnasta narahtanut ja muutenkin talousepäselvyyksien ryvettämä Alaja tosiaan kelpasi Salen seuraajaksi Pöllöliiton johtoon. Alajan vastuunpakoilu viime viikkoina on kyllä saavuttanut naurettavat mittasuhteet. "XX-media ei tavoittanut Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alajaa kommentoimaan" on tullut kyllä tutuksi.
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
Pelkästään Bayern Münchenin maailmanlaajuiseen faniklubiyhteisöön kuuluu liki 300,000 jäsentä. Kausikortteja ei kannata kauden alkaessa juuri kysellä. Siinä sitä kulttuuria.

Linkki suomalaisosastoon: http://bayern-fanclub-finland.com/

Jos kulttuuri tarkoittaa sitä, että monta ihmistä on liittynyt samaan kerhoon, sitten varmasti täällä ei sitä ole. Mutta Bayernin kotimatsit ovat yhtä kännykkäkameroiden välkettä, kun kerran elämässään matsiin pääsevät turistit ottavat naamakirjaan omakuvia.

Luepa joskus 11Freundea. Siinä, jalkapllokulttuurilehdessä, on usein ylistäviä juttuja pienten seurojen ja maiden kannattajista, kuten vaikka viiskymppisestä Altona 93:n kannattajasta, joka heittelee papatteja peleissä. Saksalaisten mielestä se on kulttuuria.
 

Bobcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Voisiko Ari Hjelm olla musta hevonen tuohon hommaan? Kukaan ei ole miehen nimeä maininnut, eikä mahdu vedonlyöntifirmojen listoillekaan. Edellisestä valmennuspestistä alkaa toki jo olla viisi vuotta.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Voisiko Ari Hjelm olla musta hevonen tuohon hommaan? Kukaan ei ole miehen nimeä maininnut, eikä mahdu vedonlyöntifirmojen listoillekaan. Edellisestä valmennuspestistä alkaa toki jo olla viisi vuotta.

Toivottavasti ei. Ei ole ollut kuitenkaan suoraan sidoksissa fudikseen, vaan tienaa hyvää tiliä hommissaan.

Joku täällä puhui Muurisestakin. Muurisella oli kädessään kaikkien aikojen joukkue ja silti ei päästy kisoihin. Silloin siis Muurisella käytössä Valioliigan top-5 maalintekijä, Litti vielä lähellä primeään. Valioliigan top-5 toppari, vakituisesti CL:ää pelannut toppari, Bundesliigassa vakituisesti pelaava laitapakki, Hollannin liigassa isossa roolissa pelanneita keskikenttiä, Ranskan liigan yksi parhaista keskikentän keskustan pelaajista, Valioliigassa pelannut maalivahtikaksikko, jne.

Kuvaavaa että tämän hetken Suomen parhaista pelaajista Roma olisi ainoastaan nykyiskussa ollut tuolloin avauksen pelaaja varmasti. Moisander varmaan silloin tällöin ja muilla ei olisi ollut asiaa edes penkille juuri kellään.

Ja ei, en puolustelu Mixua tällä, vaan ainoastaan muistutan siitä millainen ero noilla joukkueilla on. Vähän sama kun vertaisi Suomen lätkässä jotain 70-luvun joukkuetta ja jotain 2000-luvun alun joukkuetta. Toisessa Selännettä, Koivua, jne. NHL:n/Maailman ihan huippupelaajia ja toisessa sitten kaukana siitä.

Samalla siis kun etsitään uutta valmentajaa olisi hyvä miettiä miksi ei ole tullut kuin pari hyvää pelaajaa nyt viime vuosina, kun 2000-luvun alussa meillä oli kuitenkin ihan hyvä runko. Litmasen voi toki tuosta unohtaa, koska vastaavasta talentista ei ole vastuussa järjestelmä, vaan pelaaja itse. Sen sijaan maajoukkue yleisesti kertoo sitten järjestelmästä ja varsinkin se kuinka laaja materiaali on.
 

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Ei ole tarkoitus floodata ketjua, mutta...



90-luvun lopussa meillä oli EM-kultavalmentaja. Silloin oli Litmasta, Hyypiää, Sumialaa, Niemeä... Ja Unkari.

Muurisen haukkumista taas en ihan ymmärrä. Kauden lopulla tulokset heikkenivät, mutta kyllähän Suomi pelasi hänen alaisuudessa parhaimmillaan aivan häikäisevää peliä, josta myös muutama maailmanluokan tulos.

Antti Muurinen ei ole kansainvälinen huippuvalmentaja. Hän antoi "poikien pelata" ja se kyllä parhaimmillaan näytti hyvältä kun taitoa jengistä löytyi, mutta niissä isoissa peleissä olisi tarvinnut todellista osaamista myös penkin takana. Suomella oli erinomainen jengi tuolloin (Niemi, Hyypiä, Tihinen, Väyrynen, Tainio, Riihilahti, Nurmela, Kolkka, Johansson, Litmanen, Forssell jne.), pelaajia parhaassa iässään ja hyvillä vastuilla isoissa jengeissä.

Möller Nielsen oli varmasti tärkeä pala tässä nousussa, mutta hänen aikanaan Litmasen takana ei vielä ollut samaa leveyttä. Joka tapauksessa vei Suomen melko lähelle.

Hodgson ja Möller Nielsen ovat ne huippukoutsit, joita Suomen peräsimessä on tässä viimeisen parinkymmenen vuoden aikana nähty ja yllätys yllätys, lähimpänä kisapaikkaa on oltu silloin.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Samalla siis kun etsitään uutta valmentajaa olisi hyvä miettiä miksi ei ole tullut kuin pari hyvää pelaajaa nyt viime vuosina, kun 2000-luvun alussa meillä oli kuitenkin ihan hyvä runko. Litmasen voi toki tuosta unohtaa, koska vastaavasta talentista ei ole vastuussa järjestelmä, vaan pelaaja itse. Sen sijaan maajoukkue yleisesti kertoo sitten järjestelmästä ja varsinkin se kuinka laaja materiaali on.
Juniorityössähän ne suurimmat ongelmat ovat. Suomalaiset futaajanuoret jäävät jo varhaisessa vaiheessa pahasti jälkeen ulkomaisista kilpailijoistaan. Esim. paljonpuhutun Islannin menestyksen juuret ovat nimenomaan junioreista lähtöisin, jo nuoresta lähtien ikäluokkien parhaita leiritetään tiiviisti yhdessä, valmennus on jo junnuvaiheessa kovaa luokkaa jne.

Se taas on ihan oma kysymyksensä miksi 2000-luvun alussa Suomella oli vahva runko maajoukkueessa, mutta nyt ei ole. Olisiko niin, että Suomen juniorityössä(ja vähän muussakin toiminnassa) ollaan jämähdetty niihin menestyksekkäisiin vanhoihin oppeihin, kun taas muualla mennään koko ajan eteenpäin?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Antti Muurinen ei ole kansainvälinen huippuvalmentaja. Hän antoi "poikien pelata" ja se kyllä parhaimmillaan näytti hyvältä kun taitoa jengistä löytyi, mutta niissä isoissa peleissä olisi tarvinnut todellista osaamista myös penkin takana. Suomella oli erinomainen jengi tuolloin (Niemi, Hyypiä, Tihinen, Väyrynen, Tainio, Riihilahti, Nurmela, Kolkka, Johansson, Litmanen, Forssell jne.), pelaajia parhaassa iässään ja hyvillä vastuilla isoissa jengeissä.

Varmaan nyt lienee sopivaa muistaa, että Muurisen aloittaessa maajoukkuepestinsä monikaan näistä pelaajista ei ollut mikään kaksinen tekijä kansainvälisillä kentillä. Tihinen ja Riihilahti vetivät Norjan pääsarjassa, Niemi torjui skottiliigassa, Väyrynen pelasi Veikkusliigaa jne. Nähdäkseni oli pitkälti Suomen maajoukkueen huikeiden suoritusten ansiota (murskavoitto Kreikasta, tasurit Saksaa vastaan ja kotitasuri Englantia vastaan), että monet pelurit pääsivät urallaan eteenpäin ja tämä kenties loi vähän vääränlaisen kuvan pelaajien tasosta. Kuitenkin aika monelle kävi niin, että siellä isossa sarjassa lopulta vaihtopenkki oli se ominaisin paikka. ja kun pelaajat ovat seurajoukkueessaan penkillä ja monet avainpelaajat loukkaantuneina eikä lohkoarvonnoissakaan käynyt yhtään joulu, niin ei tuo nyt ihmeellinen asia ollut, että kisapaikkaa ei koskaan tullut eikä siitä erityisemmin Muurista mielestäni voi syyttää.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Joku täällä puhui Muurisestakin. Muurisella oli kädessään kaikkien aikojen joukkue ja silti ei päästy kisoihin. Silloin siis Muurisella käytössä Valioliigan top-5 maalintekijä, Litti vielä lähellä primeään. Valioliigan top-5 toppari, vakituisesti CL:ää pelannut toppari, Bundesliigassa vakituisesti pelaava laitapakki, Hollannin liigassa isossa roolissa pelanneita keskikenttiä, Ranskan liigan yksi parhaista keskikentän keskustan pelaajista, Valioliigassa pelannut maalivahtikaksikko, jne.
Otin satunnaisen karsintaottelun tuolta Muurisen ajalta, 2004 karsintojen kotivoitto Serbia-Montenegrosta, Suomen joukkue, tummennetulla avaus, ja about kaikki nähdäkseni/muistaakseni @erku ihan avauksen miehiä omissa seurajoukkueissaan

Peter Enckelman, Aston Villa FC
Jussi Jääskeläinen, Bolton Wanderers FC
Antti Niemi, Southampton FC
Sami Hyypiä, Liverpool FC
Toni Kuivasto, Viking Stavanger
Ville Nylund, HJK
Petri Pasanen, AFC Ajax
Janne Saarinen, Rosenborg BK
Hannu Tihinen, RSC Anderlecht
Mikael Forssell, Borussia Mönchengladbach
Jari Ilola, IF Elfsborg
Jonatan Johansson, Charlton Athletic FC
Joonas Kolkka, Panathinaikos FC
Miika Koppinen, Tromsø IL
Peter Kopteff, Viking Stavanger FK
Shefki Kuqi, Sheffield Wednesday FC
Jari Litmanen, AFC Ajax
Mika Nurmela, SC Heerenveen
Aki Riihilahti, Crystal Palace FC
Simo Valakari, Derby County
Mika Väyrynen, SC Heerenveen

Vaihdossa siis mm 4 Valioliigapelaajaa, ja äkkiseltään Valioliigakokemusta tuosta ryhmästä oli (tai tuli) ainakin 11 pelaajalla. Ja tuosta tosiaan puuttuu vielä Tainio ja Reini ainakin hyvien eurooppalaisten pääsarjojen pelaajista jos haluaa vaikka Saarisen ja Valakarin heillä korvata. Onhan tuo naurettavan kova materiaali, jos vertaa nykytilanteeseen tai siihen millaiseksi saavutukset kys. sukupolvella jäivät.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Otin satunnaisen karsintaottelun tuolta Muurisen ajalta, 2004 karsintojen kotivoitto Serbia-Montenegrosta, Suomen joukkue, tummennetulla avaus, ja about kaikki nähdäkseni/muistaakseni @erku ihan avauksen miehiä omissa seurajoukkueissaan

Ok. Simo Valakari pelasi Wikipedian mukaan Derbyssä neljä kautta ja tänä aikana kertyi 46 ottelua. Mitä muuta tuo nyt on, kun pääsääntöisesti penkkiveikkona istumista? Joonas Kolkka ei myöskään Panathinaikosissa ollut mikään vakiavauksen mies, vaikka toki pelejä mukavasti kertyi. Vaihtopelaajista Johansson oli Charltonissa yhden suonenvetokauden jälkeen lähes säännöllisesti vaihtopelaajan roolissa ja maaleja kertyi vain se muutama per kausi.

Lisäksi on ihan hyvä huomioida, että ei Suomi ole suinkaan ainoa Euroopan maa, jonka maajoukkuepelaajien seurastatukset ovat huonontuneet. Afrikkalaisten ja eteläamerikkalaisten määrä Euroopan huippusarjoissa on kasvanut niin paljon, että tilanne ei ole ollenkaan yksi yhteen vertailukelpoinen. Esimerkiksi Ukrainan kaltaisella jalkapallomaalla ei tällä hetkellä ole yhtään maajoukkuepelaajaa Euroopan viidessä kovimmassa sarjassa. Norjalla ei ole yhtään pelaajaa Valioliigassa, vaikka 2000-luvun alussa siellä oli Flo Chelseassa, Solskjär Manussa, Riise Liverpoolissa, Iversen Tottenhamissa, Berg Blackburnissa jne.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ok. Simo Valakari pelasi Wikipedian mukaan Derbyssä neljä kautta ja tänä aikana kertyi 46 ottelua. Mitä muuta tuo nyt on, kun pääsääntöisesti penkkiveikkona istumista? Joonas Kolkka ei myöskään Panathinaikosissa ollut mikään vakiavauksen mies, vaikka toki pelejä mukavasti kertyi. Vaihtopelaajista Johansson oli Charltonissa yhden suonenvetokauden jälkeen lähes säännöllisesti vaihtopelaajan roolissa ja maaleja kertyi vain se muutama per kausi.
Niin, siksi varmaankin kirjoitin että about kaikki, että ihan kaikki eivät olleet, eli Valakari, joka tietysti oli aika lailla Teemu Tainion tuuraaja tuossa.
Keskikenttää ja hyökkäystä riivasivat loukkaantumiset (Tainio, Litmanen, Forssell, Väyrynen jne), sitä pidän suurempana syynä kehnolle karsintamenestykselle kuin sitä että pelaajien taso ei olisi riittänyt koska olivat joutuneet liian koviin sarjoihin penkille hyvien maajoukkuesitysten takia.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Keskikenttää ja hyökkäystä riivasivat loukkaantumiset (Tainio, Litmanen, Forssell, Väyrynen jne), sitä pidän suurempana syynä kehnolle karsintamenestykselle kuin sitä että pelaajien taso ei olisi riittänyt koska olivat joutuneet liian koviin sarjoihin penkille hyvien maajoukkuesitysten takia.

Oliko tuo karsintamenestys nyt edes kehnoa? Vuoden 2002 MM-kisoihin karsittaessa Suomen lohkossa olivat Saksa, Englanti, Kreikka ja Albania. Materiaaliltaan Suomi oli todennäköisesti näistä neljänneksi paras, mutta karsinnan lopputuloksissa kolmas. Vuoden 2004 EM-kisoihin karsittaessa lohkossa olivat Italia, Serbia, Wales ja Axerbaidzhan. Tällöin Suomi oli varmaankin materiaaliltaan lohkon kolmanneksi kovin ja lopputuloksissa myös sija oli kolme. Vuoden 2006 MM-karsintoihin Suomi jouti samaan lohkoon Hollannin, Tshekin, Romanian, Andorran, Makedonian, Armenian ja Andorran kanssa. Noissa karsinnoissa Muurinen sai kenkää kesken karsintojen, kun Suomi oli hävinnyt neljästi paremmilleen, voittaen toki kaikki ennalta heikommat. Muurisen saatua potkut Heliskosken alaisuudessa sama laulu jatkui siten, että paremmille hävittiin ja heikommat voitettiin yhtä Andorra-tasuria lukuun ottamatta.

Vaikka Suomella oli meidän mittapuulla kova joukkue 2000-luvun alkupuolella, niin kyllä realismia on se, ettei koskaan tuolloin sattunut sellaista arpamäihää, että kisapaikkaa tai edes jatkokarsintapaikkaa olisi voinut pitää materiaalin puitteissa odotusarvoisena, vaan venymistä tuo olisi vaatinut.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Oliko tuo karsintamenestys nyt edes kehnoa?
No ei se hyvääkään ole, jos kaksi voittaa ja loput häviää, ja olet kolmas. Mutta en minä siis mursua tai ketään muutakaan syytä, kunhan vertasin sen ajan joukkuetta nykyiseen. Voihan sitä niinkin ajatella, että menestys on mennyt koko ajan ihan linjassa joukkueen materiaalin kanssa. Silloin oltiin se eka joka ei päässyt jatkoon, nyt ollaan heikon lohkon vitoskoritasoa.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Fakta on se että Paatelainen epäonnistui pahasti ja potkut täysin ansaitut. Nyt täytyy yrittää uuden valmentajan johdolla yrittää pelastaa se mitä pelastettavissa on ja tehdä jonkinlainen kasvojenpesu jäljellä olevissa matseissa. Mulla on arviolta 40 vuotta elinaikaa ja eiköhän ennen sitä....
 

Barney

Jäsen
Joku ylempänä tivasi Islannin ja Suomen eroja, että onko muka suuria eroja materiaalissa tms. Aika semantiikkaa mielestäni, sillä Islanti oli viime kerralla jatkokarsinnoissa ja nyt menossa kisoihin, joten Islanti on aika selvästi Suomea parempi jalkapallomaa: tulokset sen kertovat.
Olenko väittänyt Suomen olevan jalkapallomaana edes läheskään Islannin veroinen? Vastasin väitteeseen, jonka mukaan Suomella ei olisi mitään mahdollisuutta 24 maan EM-kisoihin edes maailman parhaalla valmentajalla. Tuo väite on vain yksinkertaisesti paska. Islannin pelaajista ns. isoissa liigoissa/seuroissa pelaavat Hallfreðsson (Serie A), Sigurðsson (Valioliiga), Finnbogason (La Liga) ja Sigþórsson (Ajax). Ei nuo Islannin yksilöt ole hirveästi sen parempia kuin Suomen vastaavat, mutta siltikin he johtavat omaa karsintalohkoaan, vaikka heillä ei ole edes maailman parasta valmentajaa (itse en ainakaan Lagerbäckiä hyvistä näytöistä huolimatta sellaiseksi miellä). Kyllä Suomen materiaalilla EM-kisapaikka on lähitulevaisuudessa ihan realistinen tavoite, jos saadaan pelaajista kaiken irti saava valmentaja puikkoihin. Paatelaisen alaisuudessa Suomen pelaajat pääasiassa alisuorittivat verrattuna seurajoukkuenäyttöihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös