Huuhkajat kukoksi tunkiolle – matka kohti Ranskan EM-kisoja 2016

  • 143 274
  • 868

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Positiivista on se, että Mixu oli aivan oikein todennut, että Suomen täytyy muuttaa pelitapaa, sillä sen avulla ei voittoja tule. Niinpä pallonhallinnan sijaan pyrittiin vain puolustamaan tiiviisti ja hyökkäämään vastaan. Minun mielestäni tällä ajattelutavalla lähteä tähän otteluun oli hyvät perusteet. Kuitenkin vastassa oli liian kurinalainen ja tiivis joukkue tähän taktiikkaan.

Tappio tuli taas ja haaveet EM-kisoista voi heittää romukoppaan. Tämä oli kaikkien aikojen sauma saavuttaa jotain upeaa mutta tämä joukkue ei pysty siihen. Suomi ei ole lähellä Euroopan huippua jalkapallossa. Se on hyväksyttävä ja mentävä eteenpäin.

Mixun valinta ja maajoukkuevalmentajaksi oli minun mielestäni hyvä valinta. Ei haettu nopeaa hokkuspokkustemppua vaan pitkäjänteistä projektia.

Seuraava valmentaja on ehkä taas kerran ulkomaalainen. Ja kun Mixu menee vaihtoon viimeistään karsintojen päätyttyä, niin täytyy koko valmennustiimin mentävä vaihtoon. Se on selvä asia.
 
Joo, tästä taisi olla maininta illan pelin selostuksessakin. Portugali toki yksinkertaisesti liian kova vastus, mutta tuossa käytiin toisen kerran todella lähellä suomalaista menestystarinaa (ensimmäinen kerta se surullisen kuuluisa unkari-peli vuodelta 1998).

Se Unkari-peli pelattiin syksyllä 1997. Voittamalla sen Suomi olisi mennyt jatkokarsintaan, josta se tuskin olisi selvinnyt kisoihin. En tiedä oliko jatkokarsintaparien arvonnassa käytössä jonkinlainen sijoitussysteemi, mutta muut maat olivat Kroatia, Ukraina, Venäjä, Italia, Irlanti, Jugoslavia ja Belgia. Unkari otti Jugoslavialta tukkaan yhteismaalein 1-12.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Jaa miksi ei? Me parempien joukkueiden kannattajathan olemme tässä ns. asiantuntijoita. Itse lähtisin suomalaisena jalkapalloihmisenä Saksaan opintomatkalle. Mutta paatelaiset lähtee sumujen saarille. Ei SPPMJ:een otteita ole voinut enää pitkään aikaan kuin naureskella.

Tänään oli toki 6 betsiäkin sisällä Unkarille, joten vaikutti. Olihan se peli kyllä kaameaa. En halua sitä uniini, ehkä nauruterapia etukäteen toimii.

Se, että tulee pätemään jonkun paremman jalkapallojoukkueen fanina Suomen tappion jälkeen Suomen ketjuun nyt tuskin tekee kenestäkään parempaa jalkapalloasiantuntijaa. Itseasiassa ne jotka kannattavat samaa joukkuetta vuodesta toiseen tasosta ja pärjäämisestä riippumatta ovat minun silmissäni luotettavampia asiantuntijoita ja jalkapallon todellisia ystäviä. Esimerkiksi paikallisen pikkuseuran kannustaminen on upeaa!
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Se Unkari-peli pelattiin syksyllä 1997. Voittamalla sen Suomi olisi mennyt jatkokarsintaan, josta se tuskin olisi selvinnyt kisoihin. En tiedä oliko jatkokarsintaparien arvonnassa käytössä jonkinlainen sijoitussysteemi, mutta muut maat olivat Kroatia, Ukraina, Venäjä, Italia, Irlanti, Jugoslavia ja Belgia. Unkari otti Jugoslavialta tukkaan yhteismaalein 1-12.
Sitten katsomassani youtube-pätkässä oli väärä vuosi otsikossa. Joo karsintaan oltaisiin menty ja siellä ei oltaisi pärjätty, silti oltiin lähempänä kisoja kuin koskaan. Pientä epäselvyyttä viestissäni aiemmin.
 

Salama44

Jäsen
Suomen jalkapallomaajoukkue on nyt syvällä. Viro ja Unkari tappioiden ja ehkä tuleviekin tappioiden jälkeen ranking tipuu todennäköisesti yli sadan.

Valmennukseen pitäisi tehdä heti muutoksia. Palloliiton on mentävä hattu kourassa Litmasen ja Hyypiän puheille. Molemmat täytyy palkata maajoukkeen valnennustiimiin jos he vain suostuvat eikä Hyypiää viedä Liverpoolin kakkosvalmentajaksi.

Litmasella on valtava asiantuntemus hyökkäyspelaamisesta niin harjoittelun kuin taktiikankin suhteen. Hyökkäykseen on saatava enemmän laukaisutaitoa, pääpeliosaamista ja erikoistilanneosaamista.

Hyypiä taas on puolustuspelaamisen asiantuntija ja tietää miten puolustus ja keskikenttä voivat tukea hyökkäyksiä.

Vähän niin kuin jääkiekossa olisi erikseen hyökkäykseen ja puolustuspelaamiseen erikoistuneet valmentajat, mutta he toimisivat lähinnä harjoituksissa.

Päävalmentajan osalta kannattaisi harkita vaihtoa jo seuraaviin Kreikka ja Färsaaret peleihin. Jos niihin saisi uudella valmennuskolmikolla jo pientä nostetta niin kotipelissä Pohjois-Irlantia vastaankin voisi olla mahdollisuus kirkastaa mainetta.

On päävalmentaja sitten Lehkosuo, Hyypiä tai joku muu suomalainen valmentaja niin uskoisin sen pitemmällä aikavälillä johtavan parempaan tulokseen kuin nykyisen sopimuksen jatkamisen ainakaan syksyä pitemmälle.
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Toki pelaajat pelaavat, valmentaja ei lauo avopaikasta ohi ja pelaajamateriaali ei ole paras mahdollinen.

Kyllähän laukoo ainakin jääkiekossa. IFK:n lähihistoria tuntee tapauksen missä ulkomaalainen valmentaja raahasi pukukoppiin maalin, otti mailan käteensä ja näytti kuinka avopaikasta lauotaan sisään. Laukaisi tolppaan.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
aivan käsittämätöntä kakkaa jälleen kerran ja uskomatonta puusilmäisyyttää Mixulta. "En eroa". PITÄISI jo YMMÄRTÄÄ?!

Eroaisitko sinä itse duunista josta saat 22 000 € kuukaudessa ilman tulosvastuuta? (Palkkatiedon lähde: Juha Kanervan twiitti)
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Kaiken maailman Litti ja Sami-fantasiat voi lopettaa alkuunsa. Majun peräsimeen tarvitaan kokenut kv. tason koutsi joka osaa organisoida betonipuolustuksen ja vastaiskut. Houkan päivitysversio.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Pakko joskus ihmetellä mitä paskaa täälläkin lukee, ilmeisesti ei kaikki ole edes auttavasti kartalla lajista nimeltä jalkapallo, tai yleensä mistään pallopelistä kun ulistaan pelaajien tasosta yms. täysin toisarvoisista seikoista. Edes se Messi ei tee maaleja, kun joka helvetin vastaisku on 2 vs 6-8. Joka kerta kun pitäis prässätä niin siellä yks mies lönkyttää ja 9 katselee selkä suorana kävellen. Suomi ei ole saanut aikaiseksi YHTÄÄN vastahyökkäystä joissa olisi sama miesvahvuus, koko Paatelaisen aikana, saati että siellä olisi enemmän omia kuin vastustajia. Sitten kun hienolla kuviolla se yksi suomalainen murtautuu laidasta läpi ja heittää palloa maalille niin kentän puolivälin painottomalla puolella ja keskiviivan välillä on tasan 2 omaa pelaajaa ja ne molemmat on keskiviivalla. Kaksi omaa oli siellä boksin tienoilla jeesaamassa 6 vastustajaa vastaan!

Minä en tiedä missä ihmeen maailmankaikkeudessa muut elää jotka näitä katselee, mutta edes ne Messit, Ronaldinhot, Neymarit, Suareesit, Slaattanit, Robbenit yms. laita huippupelaaja tähän ei voita keskmäärin kuin 1-3 pelaajaa, useimmiten sen yhden, että pääsevät tekopaikkoihin, tai tekevät maaleja. Jos vastustajia on 2-3 niin prosentit putoaa huomattavasti. Mutta ei suomalainen on paska kun se ei yksin vedä 6 jätkää vipuun ja juokse sinne pääpalloon pilluravia ja tee maalia. Jumalauta ne parhaatkin hei syöttelee! Niillä vaan on joku jolle syöttää.

Kun pelaajien taso on ns. paska, niin sitten tehdään kahta kauheemmin duunia ja nimen omaan joukkueena. Missä se duuni? Juoksiko joka jätkä 15km pelissä ja siellä vedettiin kieli vyön alla molempiin suuntiin? Ei vedetty ei. Jos sä et pärjää muuten, niin sä teet itsestäsi vittuimaisen vastustajan, sä vedät sukille, sä tuut kyynärpäät edellä palloihin, sä revit, raastat, väännät ja taistelet joka helvetin irtopallosta. Kortteja tulee, mutta mitä sitten. Sitten kun saadaan pallo omille niin on vaan yks ainoa tavoite ja se on lopettaa hyökkäys laukaukseen ja sinne sitten painaa ripareille ja irtopalloihin jätkät perkelettä huutaen, verenmaku suussa ja vastustajan kintut vaarassa. Toi touhu ei ole Paxun aikana edes nähnyt joukkuepeliä. Siellä muutama yksilö suorittaa ihan omalla tasollaan ja kun joukkue ei tue ja sillä ei ole pelitapaa, joka sitä heikompaa tasoa tukisi, niin lopputulos on tämä nähty.

Mutta älkää nyt helvetti vieköön menkö syyttelemään tasoa. Kun se on tuolla ihan sama vaikka olis se Slaattani kärjessä niin lopputulos olisi sama. Ei vaan voi olla kaverilla 8 pelaajaa pallon alla kun itse ollaan tekemässä "vastahyökkäystä". Sellasta kaveria ei olla vielä nähtykkään joka noista maaleja tekee. Jos sä et voi olla taidollisesti paras, niin tee nyt ainakin enempi duunia kuin kukaan muu siellä kentällä. Eikä se ole juoksuvoimasta kiinni, nopeus on jalkapallossa 99% ajotusta, helvetin vähässä on kaverit jotka pallon kanssa tikkaa kovempaa kuin perus pelaaja pallotta. Jos ei kunto riitä juokseen illassa 15km, niin pururadalle. Kyllä perus KV tason, saati maajoukkuetason pelaajan pitää jaksaa juosta ylös alas suuntaan 90 minuuttia. Se mitään "juoksuvoimaa" ole, se on jalkapallon perusvaatimus. Kyllä se vähän hitaampikin kaveri tikkaa noin 95% teholla sinne pääpalloon, jos omat painaa laidalla pystyyn pallon kanssa. Se ei ole nopeudesta kiinni. Jos sitten ei kunto kestä tulla enää alas, niin vika on koko järjestelmässä (tuskin on) ja sille on tehtävä jotain ja helvetin nopeasti.

Tulipahan avauduttua.
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Hittoako minä tiedän, koska en seuraa potkupalloa. Tämä oli vain Paatelaisen oma arvio tilanteesta.
Ei olisi välttämättä tarvinnut mainita, koska eiköhän tuo sinun tämän illan ensimmäinen viestisi tähän ketjuun jo antanut osviittaa siitä, kuinka paljon annettavaa sinulla on tähän ketjuun.

Ihmisenä en arvosta Mixua ollenkaan, mutta valmentajana häntä on pakko jossain määrin arvostaa. Mixu lähti kuitenkin rohkeasti peluuttamaan melko vaikeaa taktiikkaa, johon ei tällä kertaa pelaajiston, eikä kyllä valmennuksenkaan, rahkeet riittäneet. Olisin toivonut kuitenkin Mixulta vähän vielä rohkeampia taktisia valintoja. Jos pyritään pelaamaan kontrolloidusti pallollisesti, niin silloin kotipelissä on otettava rohkeasti kuskin paikka. Tuo Mixun pallollinen taktiikka jäi vähän puolivillaiseksi ja viimeinen pelirohkeus puuttui. Toivottavasti palloliitto laittaa Mixun jo ensi viikolla pihalle, jotta uusi valmentaja ehtii ajamaan kunnolla taktiikkansa sisään ennen seuraavia karsintoja.

Itse lähtisin nyt liikkeelle ulkomaalaisella valmentajalla. Kotimaisia vaihtoehtoja ei oikein ole, koska Lehkosuolla on hyvä projekti HJK:n kanssa ja Hyypiä ei vain riitä päävalmentajaksi. Ottaisin Hyypiän ja Litmasen valmennustiimiin, jos miehiä vain pesti kiinnostaa. Päävalmentajaksi pitäisi saada joku suoraviivaista ja melko yksinkertaista jalkapalloa peluuttava valmentaja, joka on ennenkin saanut huonoista joukkueista paljon irti. Noihin tuntomerkkeihin sopii täydellisesti Sam Allardyce a.k.a Big Sam, joka ei jatka enää West Hamissa. Palloliitto voisi tällä kertaa panostaa vähän isommin valmentajaan, jotta saadan jonkunlainen uskottavuus palautettua maajoukkueeseen. Nyt Suomen pitäisi saada puolustus kuntoon ja hioa erikoistilanteet vaarallisiksi. Suomen pitäisi kuitenkin maana, joka lähtee altavastaajana lähes jokaiseen otteluun, pelata target-kärjelle pitkiä palloja ja puolustaa laadukkaasti. Lyhytsyöttöpeli voidaan jättää vähän vähemmälle, koska isompia maita vastaan sillä emme pysty vastustajia haastamaan.

Jos mietitään tuollaisella puolustavaa taktiikkaa target-kärjellä, niin puolustuslinjan eteen pitäisi saada kaksi hyvin liikkuvaa ja rikkovaa puolustavaa keskikenttää. Niitä meillä onkin tasan kaksi kappaletta, Hetemaj sekä Ring. Thomas Lamista voi vielä tuommoinen kasvaa, vaikka liike onkin vielä vähän keskinkertaista. Sparville ei löydy minun mielestäni tällaisessa taktiikassa hirveästi käyttöä kuin korkeintaan varavaihtoehtona, jos Perpa tai Ring ovat loukkaantuneena tai pelikiellossa.

Tuohon taktiikkaan pitäisi luoda myös Romalle melko vapaa rooli kymppipaikalla. Roma pitäisi saada mahdollisimman paljon pallolle, joten kärjen pitäisi pyrkiä tiputtamaan pääasiassa pitkät pallot siihen alapuolelle Romalle. Kärkeen on kaksi vähän tuollaista target-tyylistä pelaajaa tarjolla Berat Sadikin ja Eero Markkasen muodossa. Berat on tällä hetkellä maajoukkueen kuumin kärkipelaaja, jonka pitäisi muutenkin pelata ennen pukkeja ja pohjanpaloja, jotka eivät saa kärjessä mitään aikaiseksi.

Laiturit ovatkin Suomen akilleen kantapää. Laidalla pitäisi saada jotain hyviä pystyjuoksijoita, joiden pitäisi opetella keskittämään. Hämäläinen taitaa olla tässä vaiheessa paras vaihtoehto laidalle. Eikös Riski pelaa seurajoukkueessan laiturina? Siinä olisi varmaan toinen kaveri. Jos Pohjanpaloa ja Pukkia halutaan peluuttaa, niin laituri voisi olla heille sopiva paikka.

Eli siis paperille laitettuna näkisin Suomen avauskokoonpanon olevan 4-2-3-1:

---------------------------Sadik-------------------
Hämäläinen------Eremenko------------Riski
----------------Hetemaj-----Ring----------------
Uronen----Moisander-----Halsti------Arkivuo
-------------------------Hradecky-------------------

Ja joukkueen teesit:

1) Pelinavaaminen lähinnä pitkillä palloilla targetille, joka pyrkii tiputtamaan pallot omille
2) Laidoilta paljon pystyjuoksuja ja Roma yrittää saada pelaajia laidalta läpi, josta paljon keskityksiä
3) Erikoistilanteet pitää harjoitella kuntoon. Jokaisesta kulmasta ja vaparista pitää saada vaarallinen tilanne aikaan ja puolustuspäässä ollaan ilmatilan herroja.
4) Puolustus pidetään tiiviinä.

Noin helpolla ja yksinkertaisella pelillä Suomi pärjäisi varmasti huomattavasti paremmin. Hyvällä puolustuspelillä, erikoistilannepelaamisella ja pääpelillä voidaan kaataa koviakin vastustajia. Olisi hienoa, jos Suomi pelaisi kaunista lyhytsyöttöpeliä, mutta siihen riittää nykyisestä joukkueesta tasan yhden pelaajan taidot, joten sillä ei saada materiaalista parasta mahdollista tulosta irti.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Idiootit alajat jotka tekevät usean vuoden sopimuksia sellaisella kulurakenteella, ettei valmentajaa eroteta vaikka tämä kävisi potkimassa itse palloa omaan maaliin. Sitten katsojat häviää ja tulot katoaa. Ei varaa laittaa Lehkosuota tilalle, lol.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Eikä se ole juoksuvoimasta kiinni, nopeus on jalkapallossa 99% ajotusta, helvetin vähässä on kaverit jotka pallon kanssa tikkaa kovempaa kuin perus pelaaja pallotta. Jos ei kunto riitä juokseen illassa 15km, niin pururadalle.

Hyvin monia lajeja pelataan seuraavana päivänä uudelleen. Esimerkiksi nyt jääkiekkoa. Tätä olen ihmetellyt mikä jalkapallosta tekee semmoisen lajin missä tarvitsee viikon tauon ennen seuraavaa kamppailua. Oikeasti fyysisissä lajeissa (vaikkapa rugby) tauko on tarpeen, mutta miksi jalkapallossa.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sitten katsomassani youtube-pätkässä oli väärä vuosi otsikossa. Joo karsintaan oltaisiin menty ja siellä ei oltaisi pärjätty, silti oltiin lähempänä kisoja kuin koskaan. Pientä epäselvyyttä viestissäni aiemmin.
Vuosi oli toki 1997, kun kisat pelattiin 1998. Mahdotonta sanoa, miten jatkokarsinnassa olisi käynyt. Unkarilla kävi lähes huonoin mahdollinen tuuri, kun Jogoslavia oli silloin todella kova. Arvonta käytiin kuitenkin vasta lohkojen päätyttyä, joten Suomen vastustaja olisi voinut olla mikä tahansa joukkue.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Vuosi oli toki 1997, kun kisat pelattiin 1998. Mahdotonta sanoa, miten jatkokarsinnassa olisi käynyt. Unkarilla kävi lähes huonoin mahdollinen tuuri, kun Jogoslavia oli silloin todella kova. Arvonta käytiin kuitenkin vasta lohkojen päätyttyä, joten Suomen vastustaja olisi voinut olla mikä tahansa joukkue.

Aika harmillista, jos lauantai 11.10.1997 ei aiheuta mitään tunteita eikä ole mitään tietoa mitä silloin tapahtui kaatosateessa. Toisaalta maailma muuttuu ja eihän osa porukasta ollut edes syntynyt vielä silloin ja se pitää hyväksyä.

Tuskin siitä olisi jatkoon päästy, mutta nyt emme koskaan saa tietää. Jugoslavia olisi ollut täysin mahdoton ja kovia ne kaikki muutkin olisi ollut, mutta kun ei saanut edes mahdollisuutta.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola & Ruudut, Ässien sylkykupit
Hiukan kyllä ihmetyttää nämä "asiantuntijoidenkin" puheet jopa julkisuudessa siitä miten Paatelaisen pitäisi ymmärtää erota. Ei hän nyt kesken karsintojen ja sopimuskauden ala itse itseään erottamaan. Joku roti pitäisi säilyttää kritiikissäkin. Kyllä aloitteen pitää tulla liiton puolelta ja sitten istutaan/pohditaan yhteinen linjaus jne. Kompensatiot maksetaan ja valmentaja vaihtuu. Ajatus että valmentaja yksipuolisesti ilmoittaa eroavansa on absurdi.

Liiton olisi pitänyt olla hereillä jo aikoja sitten kun tämä projekti lähti väärille urille. Eikä nyt puhuta lähikuukausista. Toisaalta tämä yhteen mieheen kulminoituva kritiikki on herättänyt keskustelun siitä laajemmasta ongelmasta, mistä todellisuudessa kumpuaa suomalaisen jalkapallon alamäki. Lajin asemaa Suomessa on syytä pohtia ja miten sen rakenteet kestävät vertailua.

Nykyisessä projektissa ontuu lähes kaikki. Jo pelkästään joukkueen henkinen tila on niin heikko, ettei tuossa auttaisi edes yksilötaitojen potenssiin nousu. Valmentajan vaihtaminen on vain yksi pieni, mutta välttämätön kuivempi kohta siinä suossa missä nyt tarvotaan.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Hyvin monia lajeja pelataan seuraavana päivänä uudelleen. Esimerkiksi nyt jääkiekkoa. Tätä olen ihmetellyt mikä jalkapallosta tekee semmoisen lajin missä tarvitsee viikon tauon ennen seuraavaa kamppailua. Oikeasti fyysisissä lajeissa (vaikkapa rugby) tauko on tarpeen, mutta miksi jalkapallossa.

Et ole varmaankaan pelannut fudista kovin paljoa, jos et sitä laske oikeasti fyysiseksi peliksi. Siitä vain 90minuuttia vääntämään ja ottamaan taklauksia vastaan.

Ja harvemmin noita viikon taukoja on. Messillä taisi juuri viime vuonna olla reilu 100 peliä kun kaikki pelit laskettiin.

Vertaus jääkiekkoon täysin turha. Toisessa vedät 30s tiukkaa tahtia ja palauttelet penkillä 1-3min. Toisessa joudut lähes kokoajan olemaan jonkunlaisessa liikkeessä ja valmiina menemään täysiä jne.

Itse olen molempia pelannut ja fudis tuottanut sekä enemmän vammoja että fyysisesti rankempaa. Toki varmasti NHL tasolla sitten se yksittäinen taklaus alkaa olemaan todella rankka. Luonteen puolesta silti erilainen laji.

Jaa miksi ei? Me parempien joukkueiden kannattajathan olemme tässä ns. asiantuntijoita. Itse lähtisin suomalaisena jalkapalloihmisenä Saksaan opintomatkalle. Mutta paatelaiset lähtee sumujen saarille. Ei SPPMJ:een otteita ole voinut enää pitkään aikaan kuin naureskella.

Tämä siis tarkoittaa, että sitä suurempi asiantuntija mitä parempaa jengiä fanittaa. Eli esim. VPS:n fani on selvästi vähemmän tietävä, kuin HJK:n fani. Tai sitten vaikka Euroopassa Barca-fani tietää kaiken, mutta taas Bayern fani selvästi häntä vähemmän.

Melko hyvältä logiikalta kuulostaa.

Itse pitänyt aiemmin juuri sitä suurien jengien fanittamista sellaisena helppona tienä "fudisfaniksi", kun ei tarvi mitään ymmärrä muuta kuin katsoa tulokset.

edit: Tämähän myös tarkoittaa että jos vaihdan vaikka viikon sisällä suosikkijoukkuetta esim. Jaro-> Real Madrid, niin tietous kasvaa aivan älyttömässä määrin. Tai Suomi->Espanja, niin kyllä tuleekin paljon tietoa päähän.
 
Viimeksi muokattu:

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Mixun lausunnot ja kaikki toiminta Suomen jalkapalloiluun liittyen ovat siinä mielessä pahoja, että niillä on negatiivinen vaikutus koko suomalaiseen jalkapalloiluun myös sen jälkeen, kun hänestä on päästy eroon. Hän vie uskoa suomalaiseen jalkapalloiluun junioreilta, nykyisiltä pelaajilta, katsojilta ja taloudellisilta tukijoilta. Hän rappeuttaa tehokkaasti laajalla rintamalla suomalaista jalkapalloilua. Miten kukaan tuossa asemassa oleva voi olla niin narsistinen ääliö, että sanoo esimerkiksi näin: "Suomi ei ole huippujalkapallomaa, kuten moni olettaa". Olettaako. Joo, Färsaaret meni lohkossa ohi. Hieman eri asia olisi, jos ohi olisi mennyt Saksa tai Brasilia.

Siispä potkutkaan eivät enää korjaisi heti tilannetta, niin syvälle tuon tyypin kanssa suomalainen jalkapalloilumaailma on uponnut. Tietenkin, mitä nopeammin hänestä päästään eroon, niin sen parempi. Eikä kyse ole pelkästä taktiikasta ja huonosta johtajuudesta, vaan imagosta ylipäänsä. Aivan kaikki mättää.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Et ole varmaankaan pelannut fudista kovin paljoa, jos et sitä laske oikeasti fyysiseksi peliksi. Siitä vain 90minuuttia vääntämään ja ottamaan taklauksia vastaan.

En ole. Viime kaudella pelasin alasarjaa ja huomasin kentällä ollessani, että ei ole aavistustakaan mitä tässä pitäisi tehdä ja mihin sijoittua ja mitä pallon kanssa tehdä. Ei ollut minun lajini se. Koripallo ja salibandy sujuu huomattavasti paremmin. Se tuli yllätyksenä kuinka vaikeaa futis on, luulin osaavani sitä, mutta luulin väärin. Ja nilkkakin meni paskaksi, mutta siitä selvittiin kuukauden levolla.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jotenkin ihan älytön ero näissä kommenteissa ennen ja jälkeen karsintojen alun. Terveisiä myös futisforumin jonneille.

Ennen karsintoja uho oli kova ja Suomi oli "vihdoinkin menossa kisoihin". Lohkoarvonnan tulosta juhlittiin kuin lottovoittoa ja jo vuosia hoettu mantra kaikkien aikojen karsinnoista vain vahvistui.

Nyt kun katsoo ja kuuntelee pelaajien itsensä haastiksia, niin he pitävät ihan selvänä ettei kisoihin ole asiaa, koska joukkue on niin huono (= siis ihan paska olisi oikeampi ilmaisu). Onhan tämä käsittämätöntä, tällä hetkellä Färsaaret näyttää olevan jo edellä Suomen niiloja.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola & Ruudut, Ässien sylkykupit
Jotenkin ihan älytön ero näissä kommenteissa ennen ja jälkeen karsintojen alun. Terveisiä myös futisforumin jonneille.

Ennen karsintoja uho oli kova ja Suomi oli "vihdoinkin menossa kisoihin". Lohkoarvonnan tulosta juhlittiin kuin lottovoittoa ja jo vuosia hoettu mantra kaikkien aikojen karsinnoista vain vahvistui.

Nyt kun katsoo ja kuuntelee pelaajien itsensä haastiksia, niin he pitävät ihan selvänä ettei kisoihin ole asiaa, koska joukkue on niin huono (= siis ihan paska olisi oikeampi ilmaisu). Onhan tämä käsittämätöntä, tällä hetkellä Färsaaret näyttää olevan jo edellä Suomen niiloja.

Tämä on täysin totta. Pelaajienkin keskuudessa vallitseva variaatio kommenttien erilaisuudessa on aika tähtitieteellinen, miten esimerkiksi lohkojaon selvittyä mentiin lähes kävellen kisoihin.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Vittu mitä nollakommentointia taas. Fakta yksi, lohko oli helppo, mahdollisuudet kisoihin olivat olemassa. Nappisuorituksella. Tietysti silloin lähdetään itsevarmuudella, tosin varovaisella eteenpäin. Vai olisiko silloin jo pitänyt manata että huonosti pelataan kuitenkin? Ei tästä mitään tule jne. Järki käteen.

Fakta kaksi, ei Suomen materiaali häviä Pohjois-Irlannille, Islannille jne. Kaikki muu kusi.

Fakta kolme. Alisuorittajia olivat kaikki, pelaajat, erityten valmennus, palloliiton johto jne. Surkeimmat karsinnat ikinä.

Fakta neljä. Nyt iso siivous johdossa ja valmennuksessa ja etsimään uusia tuulia. Vaikka sitten sieltä Islannista, Belgiasta, Pohjois-Irlannista... Näitä löytyy. Suomen nykyinen tapa/tyyli/kaikki eivät toimi. Piste.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Vittu mitä nollakommentointia taas. Fakta yksi, lohko oli helppo, mahdollisuudet kisoihin olivat olemassa. Nappisuorituksella. Tietysti silloin lähdetään itsevarmuudella, tosin varovaisella eteenpäin. Vai olisiko silloin jo pitänyt manata että huonosti pelataan kuitenkin? Ei tästä mitään tule jne. Järki käteen.

Fakta kaksi, ei Suomen materiaali häviä Pohjois-Irlannille, Islannille jne. Kaikki muu kusi.

Fakta kolme. Alisuorittajia olivat kaikki, pelaajat, erityten valmennus, palloliiton johto jne. Surkeimmat karsinnat ikinä.

Fakta neljä. Nyt iso siivous johdossa ja valmennuksessa ja etsimään uusia tuulia. Vaikka sitten sieltä Islannista, Belgiasta, Pohjois-Irlannista... Näitä löytyy. Suomen nykyinen tapa/tyyli/kaikki eivät toimi. Piste.

Tässähän tämä pähkinänkuoressa. Ilmeisesti karsintoihin olisi pitänyt lähteä "vituiksi se menee kuitenkin" asenteella. Itse ainakin ottaisin kerran kerrasta Suomen materiaalin, jos vaihtoehtona olisi Viron vastaava. Unkarin kanssa vähän niin ja näin, se on koottu pääasiassa oman liigan pelaajista. Kannattaa muistaa, että Suomi oli vedonlyöntitoimistojen arvioissa ottelussa suosikki. Aika erikoista, jos mitään mahdollisuutta ei ollut missään vaiheessa.
 

Barney

Jäsen
Nyt kun katsoo ja kuuntelee pelaajien itsensä haastiksia, niin he pitävät ihan selvänä ettei kisoihin ole asiaa, koska joukkue on niin huono (= siis ihan paska olisi oikeampi ilmaisu). Onhan tämä käsittämätöntä, tällä hetkellä Färsaaret näyttää olevan jo edellä Suomen niiloja.
Ketkäs näin ovat sanoneet? Jos viittaat Niken haastatteluun, niin minulle jäi ainakin sellainen kuva, että hän puhui joukkueen tämän hetkisestä suoritustasosta eikä yksilöiden tasosta tai joukkueen potentiaalista. Kyllähän Suomen pitäisi tuolla joukkueella pystyä paljon parempaan, mutta lähes kaikki pelaajat ovat alisuorittaneet. Kyllä minä pidän Suomen pelaajia keskimäärin ihan yhtä hyvinä kuin vaikkapa Pohjois-Irlannin. Puheet siitä, kuinka Suomella ei tule olemaan ikinä mitään mahdollisuutta jalkapallon arvokisoihin ovat naurettavia ja virheellisiä. Sinänsä tuollainen luuseri-mentaliteetti on aika ominaista suomalaisille, eikä yllätys jos alkaa tarttumaan jo pikkuhiljaa pelaajiinkin.

Mutta älkää nyt helvetti vieköön menkö syyttelemään tasoa. Kun se on tuolla ihan sama vaikka olis se Slaattani kärjessä niin lopputulos olisi sama.
Oikeastiko olet tätä mieltä? Kyllä Suomen hyökkäyspelin murhenkryyni on ollut murtautumisvaihe. Joissain peleissä ollaan ihan kivasti päästy siihen n. 20 metriin, mutta siihen se sitten jää. Miksi? Koska yhdelläkään pelaajalla ei riitä rohkeus ja yksilötaito tai Pohjan sanoin jalan rytmitysfrekvenssi menemään vastustajasta ohi. Kyllä joku Zlatan olisi muutaman kerran näissäkin karsinnoissa pistänyt jonkun nobody-topparin kahville ja viimeistelyt sen jälkeen pallon kliinisesti verkkoon. Suomen materiaali ei ole kuitenkaan mikään selitys joukkueen huonoon suoritukseen. Suomi voi mennä jalkapallon arvokisoihin hyvinkin vielä joku päivä, mutta ei tällä taktiikalla, joka korostaa aivan liikaa yksilöiden heikkouksia. Aika yksinkertaista jalkapalloa Unkarikin pelasi ja siellä taistellaan vielä ihan tosissaan suorasta paikasta EM-kisoihin.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
En ole. Viime kaudella pelasin alasarjaa ja huomasin kentällä ollessani, että ei ole aavistustakaan mitä tässä pitäisi tehdä ja mihin sijoittua ja mitä pallon kanssa tehdä. Ei ollut minun lajini se. Koripallo ja salibandy sujuu huomattavasti paremmin. Se tuli yllätyksenä kuinka vaikeaa futis on, luulin osaavani sitä, mutta luulin väärin. Ja nilkkakin meni paskaksi, mutta siitä selvittiin kuukauden levolla.

Jalkapallossa se että peli rakentuu kyllä 1vs1->2vs1->2vs2 tilanteista on samanlaista kuin noissa kahdessa muussa. Mutta se että samalla kuitenkin on vielä kentällä se 16-18 pelaajaa lisää vaikuttaa selvästi enemmän näihin kahteen muuhun peliin verrattuna. Koriksessa ja salibandyssa voi siis tavallaan helpommin hahmottaa sen paikan, kun kenttä pienempi ja pelaajamäärä pienempi.

Nilkat, polvet, jne. Valitettavan kovilla.

Mutta se siitä OT:sta.

Tuossa aiemmin joku mielestäni ihan hyvin mietti miten Suomen pitäisi peliä muuttaa. Itse mietin sitä kautta millaisia pelaajia Suomi on tuottanut? "virheiden välttäjiä" ja keskikaistan pelaajia. Muutamia joilla nopeusominaisuudetkin ihan ok(Kappe esim.). Tätä kautta sitten oma johtopäätös, meidän pitäisi pelata hyvinkin suoraviivaisesti ylöspäin ja hakea Sadikin/Väyrysen/Markkasen tapaisten kärkien kautta pelaamista. Ongelma on ettei meillä oikein ole ketään ruokkimassa keskityksillä näitä, joten ehkä sitten pelaisinkin sitä kautta että näille tulisi palloa->tiputus ja siitä sitten Kappea ja kumppaneita pystyyn.

Prässitasoa kyllä pitäisi nykyisestä nostaa, samoin tilanteenvaihdon tehokkuutta. Varsinkin siis plus suuntaan. Blackwolf tuossa hyvin totesikin, että Suomen hyökkäyksissä käytännössä aina oltiin selvästi alivoimaisia. Eli riiston jälkeen ei sitä pystytty hyödyntämään, eikä sitä ole oikein karsintojen aikanakaan pystytty hyödyntämään. OIkeastaan kaikki maalipaikat on luotu pitkien hyökkäysten tuloksena, eikä nopeista. Ja koska kuitenkaan noissa pitkissä meillä ei löydy niissäkään kauheasti taitoa, niin...noh lopputulos on nähty.

Barney ja Blackwolf ihan hyvin kyllä tuolla aiemmin kirjoitavat, vaikka olenkin osittain erimieltä, mutta selvästi näissä yritetty miettiä pelaamista. Itse siis lähtisin sitä kautta että näissä asioissa(tilanteenvaihto) ja vahvuuksien käyttäminen(ihan ok. target-kärkiä muutama) pitäisi hyödyntää paremmin. Pukki pelannut koko karsinnat, mutta hän on oikeastaan hyökkääjä josta vain iloa maalipaikassa. Ei pysty pelaamaan selkä maaliinpäin, ei pysty jakamaan kavereille juurikaan palloa, ei pysty 1vs1 haastamiseen, ei pysty antamaan murtavaa syöttöä, jne. Tätä kautta en olisi Pukkia peluuttanut kuin ehkä Fäärsaaria vastaan avauksessa.

Niin ja ongelma ei toki ole pelkästään maajoukkueen, vaan pelaajamateriaalissakin on se ongelma, että juuri esim. tilanteenvaihdossa ei olla kovinkaan hyviä.

Oikeastiko olet tätä mieltä? Kyllä Suomen hyökkäyspelin murhenkryyni on ollut murtautumisvaihe. Joissain peleissä ollaan ihan kivasti päästy siihen n. 20 metriin, mutta siihen se sitten jää. Miksi? Koska yhdelläkään pelaajalla ei riitä rohkeus ja yksilötaito tai Pohjan sanoin jalan rytmitysfrekvenssi menemään vastustajasta ohi. Kyllä joku Zlatan olisi muutaman kerran näissäkin karsinnoissa pistänyt jonkun nobody-topparin kahville ja viimeistelyt sen jälkeen pallon kliinisesti verkkoon. Suomen materiaali ei ole kuitenkaan mikään selitys joukkueen huonoon suoritukseen. Suomi voi mennä jalkapallon arvokisoihin hyvinkin vielä joku päivä, mutta ei tällä taktiikalla, joka korostaa aivan liikaa yksilöiden heikkouksia. Aika yksinkertaista jalkapalloa Unkarikin pelasi ja siellä taistellaan vielä ihan tosissaan suorasta paikasta EM-kisoihin.

Olen samaa mieltä siitä, ettei Suomella riitä mutautumisvaiheessa eväät. Tässä ongelma on mielestäni sekä taktinen(ei ole systeemiä millä rikkoa vastustajan "bussia") ja pelaajakohtainen(ei sopivia pelaajia). Kyllä jos kentällä on Kappe Hämäläinen(joka ei osaa kuin juosta pystyyn) ongelma on pelisysteemissä/ohjeistuksessa, kun kaveri ei juurikaan kertaakaan juokse edes pystyyn.

Mielestäni Suomella pitäisi olla sekä se tapa murtaa puolustus hitaasta hyökkäyksestä(jonkun pitäisi mennä pystyyn, jonkun pitäisi pystyä antamaan murtava pallo, kun tila pystyttäisiin luomaan) ja samoin sitten nopeasta tilanteenvaihdosta. Nyt ei kummassakaan ole onnistuttu. Hitaita on kuitenkin suht. paljon ollut, että sitä kautta toki se on ollut suurempi ongelma. Toisaalta voi kysyä, miksi nopeita ei ole tullut? Itse näen tässä sekä pelaajien että pelitavan ongelman.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös