Hupaisia virheitä mediassa

  • 711 319
  • 3 231

hege

Jäsen
Nissanilla oli kokosivun mainos muistaakseni edellisessä TM:ssa jossa hehkutettiin Primeran? ylivoimaisuutta kilpailijoihin nähden. Silmään pisti erityisesti kohta takuu 3 v/100.00 km, no sopiihan toikin vähän ajavalle. Sama mainos on ollut mielestäni myös hesarissa kokosivun mainoksena muutaman kerran.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Elvis about to leave the building...

"Sotaveteraani edelleen kateissa
Kaunialan sotavammasairaalasta puolitoista viikkoa poistunut sotaveteraani on edelleen kateissa. Kymmenet vapaaehtoiset etsivät häntä Kauniaisten ja Espoon rajamaastosta lauantaina, mutta etsinnät eivät tuottaneet tulosta."

Näin Turun Sanomien sähkeissä. Kannattaisiko siis etsiä veteraania rajamaaston sijaan suoraan sotasairaalasta jos kerran puolitoista viikkoa on jo lähtöä tehnyt?
 

Warre

Jäsen
Ylen tekstitv (pitäisi viedä tekstitv:n sivulle 202/2)

"Pelikaanilaumaan siirtynyt Santeri Heiskanen on edustanut KAIKKIA pääkaupunkiseudun seuroja"... Eli K-kissoja, Pitaa, Jokereita, Hifkiä, ym.? Ihanko kaikkia?

EDIT: Korjasivat mokomat...
 
Viimeksi muokattu:

axe

Jäsen
Sunnuntain Aamulehdessä Markus Pöyhönen kertoi mielipiteensä 100 metrin kolmesta suosikeista. Sisältö ei ole niin tärkeä, mutta huomaa lehden käyttämä nimien lihavointi.

"Pöyhönen ennustaa, että maanantaisen loppukilpailun jälkeen palkintopallille nousevat Euroopan mestari britti Dwain Chambers, Kansainyhteisön mestari Saint Kitts ja Nevisin Kim Collins ja Yhdysvaltain Bernard Williams."
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aamulehden uutisointia tämäkin: "Sini Pöyry sortui yrittämiseen, isä-Pöyry säästyi laihdutuskuurilta".

Leipätekstissä sentään tuodaan tuohon yrittämiseen-sanaan se tarvittava etuliite.
 

uusiolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal, Tuto Hammers-95
Pieruhuumoria - ja muuta

Norjalainen mäkihyppääjä Eurosportilla voitettuaan kisan (monta vuotta sitten) selitti haastattelijalle hyppyään: "First I had a very good fart...".

Pirkka-tulitikkuaskin (sen isokokoisemman) takaetiketissä oli mielenkiintoinen ruotsinnos. Menivät sen uuteen korjaamaan, monta vuotta sitä kyllä jo ehti tutuille näyttämään.

Suomeksi teksti oli: "Tikkujen valmistusmateriaali on haapa."
Ruotsikisi vastaava lause: "Stickorna är gjorda av ett billigt material."
No kai se haapa on halpaakin.

Seuraava on kaverin kertoma ja todeksi väittämä Hjalliksen kommentti Kymmenen Uutisista maailmanympäripurjehduksen ajalta. Toimittaja oli kysynyt miten Hjallis siellä keskellä merta saa ajan kulumaan, kun moneen päivään ei näy muuta kuin merta. Tähän oli Hjallis vastannut: "Täällä mä vaan istun ja tyydytän itseäni."

Tähän ketjuun kirjoittaminen on tietysti sinänsä hankalaa. Täytyy varoa ettei tahtomattaan päädy itse kohteeksi.
 

seisnauraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit + muut kestomenestyjät
http://www.iltasanomat.fi/urheilu/urheilusahkeet.asp?id=622169

"Mosambikin Maria Mutola jäi tänään puolen sekunnin päähän 600 metrin juoksun maailmanennätyksestä. Viime viikolla 800 metrin MM-kultaa voittanut Mutola kiirehti Liegen gp-kilpailuissa Belgiassa puolitoista ratakierrosta aikaan 1.23,13. Matkan kaikkien aikojen paras tulos 1.23,63 on Kuuban Ana Fidelia Quirot'n nimissä vuodelta 1997."

Mielenkiintoista.
 
Seura tänään:

Kimmo Sasia koskevassa jutussa mainittiin entinen pääministeri Paavi Lipponen (SDP).
En tiennytkään että itse Paavi on ollut suomen pääministerinä. :D
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Juu nyt sekin on selvää. Ei mene Ruotsin kunkulla kallella kovinkaan hyvin. Päivän Iltalehdessä on juttu parin avioehdosta ja siinä sanotaan näin.
"Viimeisimmässä selvityksessä kuninkaan omaisuus oli 258,7 kruunua" jne...
Ei pääse Ruotsin kuningas rikastumaan.
 
Viimeksi muokattu:

kingstonwall

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Helsingin sanomat 28.9.

Ainakin Helsingin Sanomien mukaan Tapparan pelaajilla on perin hätkähdyttävät tavat juhlia.
Kuvateksti Tappara-Blues ottelusta:
"Mikko Pukka (vas.) teki uransa ensimmäisen liigamaalin ja sai joukkuetovereiltaan Johannes Alaselta ja Ville Mäntymaalta."
Kuva ei onneksi ole itse aktista.
 

axe

Jäsen
Re: Helsingin sanomat 28.9.

Viestin lähetti kingstonwall
Ainakin Helsingin Sanomien mukaan Tapparan pelaajilla on perin hätkähdyttävät tavat juhlia.
Kuvateksti Tappara-Blues ottelusta:
"Mikko Pukka (vas.) teki uransa ensimmäisen liigamaalin ja sai joukkuetovereiltaan Johannes Alaselta ja Ville Mäntymaalta."
Kuva ei onneksi ole itse aktista.

Ja pakko tuon on tosiaan tarkoittaa sitä jotain muuta tilannetta kuin sitä kuvassa näkyvää, koska Ville Mäntymaahan ei kuvassa ole mukana ollenkaan. Ei ollut edes kokoonpanossa.

Tuota Bluesin nimeä aina tunnutaan väänneltävän. Tässä linkissä Tapparan ja Aamulehden versio ottelumainoksessa lauantain lehdessä.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Tuontiautopörssiä selaillessa huomasin että muutamassa autossa oli pysäk.Lutka varusteena.Kiinnostava aparaatti varmaan.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
hohhoijaa..lukekaapa ihmiset tän päivän IS:n urheiluosiosta Jokerit-Ässät ottelun raportti.Ja nimenomaan se alku.meneepi näin " Vierasvoitto tuntuu olevan ylitsepääsemättömän vaikea saavutus Porin Ässille.Kotona peli kulkee mallikkaasti mutta kun bussi lähtee ÄIJÄNSUON hallilta ,pelaajiin iskee omituinen kipsi.
siis onko tästä pääteltävissä ,että Porilaispelaajat ajavat ensin omalla autolla rauman hallilla ja bussi odottaa siellä.Ei hyvää päivää.Ottakaa nyt selvää niistä hallien nimistä ennen ku kirjotatte...
kiitos
 

Nilfisk

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Le Banner
Tuontiautopörssiä selaillessa huomasin että muutamassa autossa oli pysäk.Lutka varusteena.Kiinnostava aparaatti varmaan.
Juu minäkin huomasin tuon "lisävarusteen". Kyseinen aviisi taitaa olla suora suomennos jostain saksalaisesta vaihtoautolehdestä ja korvaa-toiminnolla sekä pikkukirjoitusvirheellä saa ihmeitä aikaan.

Aikanaan jonkun jääkiekkolehden MM-kisaextrassa oli ulkomaisesta materiaalista korvattu GER-sana Saksa-sanalla. Muistaakseni Saksan Gerharditkin oli suomentuneet Saksahardeiksi.

EDIT: korjattu kirjoitusvirhe mediassa.
 

K.J.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Everton FC, Hermes
Muutama vuosi sitten eräässä pienessä kunnassa paikallinen mamma sai mielestään hyvän liikeidean. Maalasipa liikehuoneiston ikkunaan isolla yrityksensä nimen. "Ritvan kierätys". No eipä tuo mitään, mutta silloisen tyttöystäväni kanssa syntyi aiheesta mukava kiista, kun hän väitti kivenkovaan, että nimi on oikein kirjoitettu! Lyötiinpä muutamasta mummonmarkasta vetoa ja päädyttiin siihen tulokseen, että kyllä se kahdella R:llä pitäisi kirjoittaa.
Samaisessa kunnassa eräs paikallinen taiteilijamamma piti taiteilijakotia. No laittoipa oikein mainoskyltin lähimpään sähkötolppaan, tuloksena oli, että tolpassa oli kyltti "x x:n taiteilijakoti" ja alla varoituskyltti "Varokaa hengenvaara"...
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Tämä nyt ei ole varsinaisesti kirjoitusvirhe eikä jutun aihe ole tippaakaan huvittava, mutta kieltämättä minua IT-opiskelijana hymyilytti BBC:n uutisten otsikko, jossa luki "Schoolgirls killed in Java crash"
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
näkikö joku muu eilisen seiskan uutisten jälkeen tulevan "päivän sää" vai oliks se "viikon sää" ..mutta kuitenkin.Siihen Balkanin niemimaalle oli pistetty turhan lähekkäin ne pallut 10 astetta ja 17 astetta...lopputulos 1017 astetta=)...lämpöä piisaa..
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ilta-Sanomat 15.10.2003:

"17-vuotias ajoi kortitta sataaneljääkymppiä poliisia pakoon

Ajokortiton 17-vuotias koulupoika hurjasteli poliiseja pakoon Hollolan Salpakankaalla 100 kilometrin ylinopeudella.

Autossa oli kaikkiaan viisi nuorta, tyttöjä ja poikia, nuorin vain 14-vuotias.

Pakomatka päättyi lopulta, kun poliisiauto hivuttautui hurjastelijan käyttämän punaisen Golfin rinnalle, ja yksi poliiseista juoksi pakoauton ovelle ja tempaisi oven auki.

Kukaan ei loukkaantunut hurjastelussa.

Päivän IS kertoo järkyttävästä hurjastelusta tarkemmin!"

Eikö Suomen yleisurheilumaajoukkue olisi kiinnostunut kyseisen poliisin suorituksista...
 
Onkos siitä nyt vuosi tai kaks, kun NHL.comissa oli pientä juttua Tony Virrasta. Siinä mm. mainittiin että Tony on turkulaisen ex-nhl-kiekkoilijan Hannu Virran poika.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös