Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 159 516
  • 4 668

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Olisit mielummin lainannut kohun aiheuttaneen Katri Mannisen kirjoituksen tänne, pahimman luokan puoskarointia. Appelsin on täysin oikeassa, ei väsynyt äiti lapsiaan tapa.

Voisitko vielä tähdentää, miksi kritiikkini on mielestäsi väärässä (ja Appelsin "täysin oikeassa")? Mannisen tekstiä en ole lukenut, enkä voi siis sitä kommentoida. Liekö tuo toimittaja kuitenkaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voisitko vielä tähdentää, miksi kritiikkini on mielestäsi väärässä (ja Appelsin "täysin oikeassa")? Mannisen tekstiä en ole lukenut, enkä voi siis sitä kommentoida. Liekö tuo toimittaja kuitenkaan.

Kannattaa sitten lukea Mannisen kirjoitus, jotta tiedät mistä puhutaan. Kyse on pahimman luokan henkisestä puoskarista, jonka mukaan mm. henkiset ongelmat ovat vain ajatuksia, ei oikeita ongelmia. Minusta Appelsin sanoo täysin oikein, väsynyt äiti ei murhaa lapsiaan, sairas ihminen murhaa. Jari Sinkkonen kertoi kerran luennollaan kollegastaan, joka haaveili koliikkilapsensa sormien katkomisesta hyssyttäessään tätä keskellä yötä. Monella vanhemmalla on väsyneenä käynyt vastaavia, järkyttäviä ajatuksia mielessään, mutta hyvin, hyvin harva edes ajattelee toteuttavansa niitä. Ajatuksen ja toteuttamisen välillä on suuri ero.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Minusta Appelsin sanoo täysin oikein, väsynyt äiti ei murhaa lapsiaan, sairas ihminen murhaa. Jari Sinkkonen kertoi kerran luennollaan kollegastaan, joka haaveili koliikkilapsensa sormien katkomisesta hyssyttäessään tätä keskellä yötä. Monella vanhemmalla on väsyneenä käynyt vastaavia, järkyttäviä ajatuksia mielessään, mutta hyvin, hyvin harva edes ajattelee toteuttavansa niitä. Ajatuksen ja toteuttamisen välillä on suuri ero.

Appelsin sanoo kyllä rivien välistä, että lapsensa murhaava äiti on väkisilläkin narsisti paskiainen, joka ei rakasta perhettään, yms. Nämä oletukset ovat sellaisia joita kukaan analyyttinen ihminen ei voi tarjolla olevan tiedon perusteella sanoa. Se on myös kritiikkini kärki. Tekstin tarkoitus on puhtaasti herutella yhtä pihalla olevilta ihmisiltä nyökytyksiä. Samalla se oikeuttaa intuitiivisen vihan tunteen tekijää kohtaan, jota analyyttisen, ymmärtämiseen pyrkivän käsittelyn kautta voi olla vaikeampi käsitellä. Kirjoitus voisi toisin sanoen olla suoraan jonkun kohderyhmätutkimuksen perusteella laadittu, täysin laskelmoitu teksti.

Väsynyt äiti ei lähes koskaan murhaa lapsiaan ja ajatuksen ja toteutuksen välillä on suuri ero. Äärimmäisissä ja harvinaisissa olosuhteissa pahin voi kuitenkin tapahtua, vaikka äiti ei olisikaan narsisti (ko. termin käyttö mediassa on muuten aatehistoriallisesti varsin kiinnostavaa, usein myöskin perustelematonta). Psykologian tämän hetken tieto tuntee reitin uupumuksesta psykoosiin ja psykoosin tiedetään harvoin purkautuvan väkivaltaiseen toimintaan. Totta kai se on harvinaista, muutenhan tällaiset tapaukset eivät olisi niin harvinaisia kuin ne ovat!

Epäusko ja viha ovat luonnollisia reaktioita kun tällaisesta tapahtumasta kuulee. Itsekin koin juuri nuo tunnetilat. Niiden lypsäminen ja tilanteessa mukanaolleiden psykologinen diagnosointi vailla minkäänlaista kompetenssia tai perusteellista tietoa ko. yksittäistapauksen piirteistä on minun mielestäni totaalisen väärin, epäammattimaista ja paskaa, inhottavalla tavalla tarkoituksenhakuista journalismia. Vaikka mitäpä klikkihuorausmedialta toisaalta voi odottaa tai vaatiakaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Epäusko ja viha ovat luonnollisia reaktioita kun tällaisesta tapahtumasta kuulee. Itsekin koin juuri nuo tunnetilat. Niiden lypsäminen ja tilanteessa mukanaolleiden psykologinen diagnosointi vailla minkäänlaista kompetenssia tai perusteellista tietoa ko. yksittäistapauksen piirteistä on minun mielestäni totaalisen väärin, epäammattimaista ja paskaa, inhottavalla tavalla tarkoituksenhakuista journalismia. Vaikka mitäpä klikkihuorausmedialta toisaalta voi odottaa tai vaatiakaan.


Mielestäni Appelsinin kirjoitus oli nimenomaan vastakirjoitus Katri Mannisen (kutri.net) blogikirjoitukseen, jossa hän ymmärsi lapsensa murhannutta äitiä ja yhdisti äitien väsymyksen tapahtuneeseen. Kuten sanoit, väsynyt äiti ei lähes koskaan murhaa lapsiaan, siihen tarvitaan lähes aina enemmän. Tätä tukee erilaiset tutkimukset, kuten artikkelissa lainattu Lauerma toteaa. Manninen taas puoskaroi omassa blogissaan äitien väsymyksellä ja ilmeisesti vielä bisnesmielessä, on ilmeisesti jonkin näköinen henkisen puolen kouluttaja. Nämä kirjoitukset ovat rumaa haudalla tanssimista, mutta mielestäni Appelsinin vastine Manniselle osuu maaliinsa kohtuu hyvin.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Mielestäni Appelsinin kirjoitus oli nimenomaan vastakirjoitus Katri Mannisen (kutri.net) blogikirjoitukseen, jossa hän ymmärsi lapsensa murhannutta äitiä ja yhdisti äitien väsymyksen tapahtuneeseen. -- Nämä kirjoitukset ovat rumaa haudalla tanssimista, mutta mielestäni Appelsinin vastine Manniselle osuu maaliinsa kohtuu hyvin.

Kuulostaa siltä, että Manninen tarvitsee vastakirjoituksen, mutta Appelsinin kirjoitus ei ole hyvä edellä perustelemistani syistä. Se on tiedollisesti puutteellinen ja ristiriitainenkin.
 
http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288757307550.html

Tekstiä muokattu klo 23.47: Monroe tunnetaan ennen kaikkea Hanoi Rocksin laulusolistina, ei kitaristina.

Edes McCoy ei ole ollut koskaan niin sekaisin että olisi kirjoittanut Mike Monroen olleen Hanoi Rocksin kitaristi. Eipä ihme ettei toimittaja ole laittanut omaa nimeään alle.

Muutenkin jutun anti on sama kuin allekirjoittaneet tekstit, Vakava leikkaus yms..

"Taitavana solistina tunnettu rockmuusikko on soittanut Hanoi Rocksin lisäksi bändeissä Jerusalem Slim, Demolition 23 ja Michael Monroe Band."
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
"Taitavana solistina tunnettu rockmuusikko on soittanut Hanoi Rocksin lisäksi bändeissä Jerusalem Slim, Demolition 23 ja Michael Monroe Band."

En sinänsä puolustele iltapaskalehtien surkeita juttuja, mutta Monroehan on soittanut näissä bändeissä, eli vanhana multi-instrumentalistina Mikeltä hoituvat niin saksofoni, huuliharppu, piano ja monet muutkin soittimet (hän on myöskin hyvätasoinen kitaristi). Laulajahan hän ensisijaisesti on, mutta on joka bändissään myös soittanut jotain instrumenttia ja keikoillakin näitä käyttää.

Tästä huolimatta iltapäivälehden jutun maininta soittamisesta tuskin perustuu syvällisempään tietoon Monroen instrumenteista vaan surkeaan journalistiseen tasoon, jossa ei tiedetä edes perusasioita henkilöstä josta kirjoitetaan ja luntataan nopeasti jostain wikipediasta, että kappas, muusikkohan se on, pakko sen on jotain instrumenttia soittaa.
 

amorphous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo. HIFK.
http://www.hs.fi/urheilu/a1414981204038

(linkki HS:n verkkoversioon)

Tero Hakola, HS:

"Granlundin teki NHL-uransa kolmannen maalin ottelun avauserässä, kun Jiri Hudlerin laukaus painui hänen luistimensa kautta ohi Montrealin maalivahdin Carey Pricen.
Johnny Gaudreau pelasi keskelle Carey Pricelle, ja laukoi terävästi suoraan syötöstä kohti Montrealin maalia. Se sujahti verkkoon maalille painelleen Granlundin luistimesta."


Siis mitä tapahtui? Ja mikä sujahti verkkoon, Montrealin maaliko?


Tero jatkaa:

"Ottelu oli Granlundin toinen tällä kaudella. Hän aloitti kautensa AHL:ssä Abbotsfordissa.

Calgary siirtyi Granlundin maalilla 2–0-johtoon, ja voitti ottelun lopulta 6–2. Joukkueen tehokkain oli kolme maalisyöttöä antanut TJ Brodie.
Ottelu oli Mikael Granlundin pikkuveljelle Markukselle toinen tällä kaudella. Calgaryn maalivahti Karri Rämö oli huilivuorossa."



Saisiko kerran vielä: monesko ottelu tämä nyt olikaan?

Lisäksi tuokin meni väärin. Granlund aloitti kautensa Adirondack Flamesissa, ei Abbotsfordissa (sikälikään, kun Abbotsfordissa ei enää tällä kaudella AHL-porukkaa ole).

Ottelu oli Pikku G:n toinen NHL-ottelu tällä kaudella, ei kuitenkaan toinen ottelu kaiken kaikkiaan.

Eli käytännössä joka ikinen fakta jutussa väärin. Monesti olen miettinyt, mitä tapahtuisi, jos itse tekisin duunini yhtä pahasti päin seiniä.
 
Viimeksi muokattu:

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
http://www.iltalehti.fi/nhl/2014110818818344_nh.shtml

"Vatanen tarjoili Ryan Getzlafin ampuman avausmaalin ja päätti viiden pisteettömän ottelun putkensa Arizona Coyotesia vastaan."

Vähän ehkä turhaa pilkun tuuppailua, mutta ilmeisesti siitä parin päivän takaisesta NYI-matsista on jo tosiaan viisi ottelua aikaa.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Tämän päivän NHL-raportti Jatkoajassa on sellainen yhdistelmä vääriä nimiä, että kyseessä on pakko olla trolli. Brion Gionta ja Zemgus Girgenson samassa virkkeessä. Lisäksi vielä Marc Arcobello ja Michael Neuvirth. Ei hassumpaa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tämän ketjun otsikko ja Matias Strozyk... en olisi ikimaailmassa uskonut kirjoittavani tämän toimittajan nimeä tähän ketjuun, mutta... erehtyminen on inhimmillistä jne.

08.11.2014 - YLE: TPS:n valmentajalegenda hallitsi kylmin ottein
SM-liiga 8.11.2014 klo 14:37 | päivitetty 8.11.2014 klo 14:37

Otsikko on vähän huorahtava, mutta ei liian paha. Ajankohtaisemmassa uutisessa tuollainen nimen "peittely" vituttaisi, mutta tämäntyyppisessä historiallisessa jutussa/muistelossa se jotenkin sopii tyyliin. Itse pommi tulee jutun ensimmäisessä kappaleessa...

"Yle Urheilun Lauantaivieras Urpo Ylönen muistaa Jursinovin lujatahtoisena päävalmentajana. Venäläinen luotsasi Turun Palloseuran vuosina 1992-1998 kahteen Suomen mestaruuteen ja neljään loppuotteluun."

Strozyk ei normaalisti vääriä faktoja teksteissään latele. Juuri tästä syystä arvostan hänen juttujaan kaikkein korkeimmalle suomalaisessa jääkiekkojournalismissa. Matias, Matias... älä anna tämän illuusion rikkoutua. Tai ehkäpä se ei olekaan illuusiota - se vain näyttää siltä. Lasketaanpa nyt yhdessä Jursinovin saavutukset Palloseuran peräsimessä uudelleen.

1992-93 - mestaruus (vs. HPK)
1993-94 - finaalitappio (vs. JOK)
1994-95 - mestaruus (vs. JOK)
1995-96 - finaalitappio (vs. JOK)
1996-97 - finaalitappio (vs. JOK)
1997-98 - puolivälierätappio (vs. KES)

"Venäläinen luotsasi Turun Palloseuran vuosina 1992-98 kahteen Suomen mestaruuteen ja viiteen loppuotteluun."?

EDIT1 (09.11.2014 22:02): juttua on päivitetty, mutta edelleen Jursi luotsasi TPS:n vain neljään loppuotteluun...
SM-liiga 8.11.2014 klo 14:37 | päivitetty 9.11.2014 klo 21:28
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
On vain Santtu:

Eikö Tappara päästänyt Metsolaa KHL-jäille?
Toimitusjohtaja Mikko Leinonen antaa tähtimaalivahdin tilanteesta lisätietoa.

Juha Metsola jatkaa Tapparan maalissa tänään, kun SM-liiga palaa täydellä höyryllä maaottelutauolta.

Muun muassa Iltalehti uutisoi toissa viikolla, että Metsolan siirto KHL-jäille oli lähes varma.

Eikö Tappara päästänyt Metsolaan lähtemään, toimitusjohtaja Mikko Leinonen?
- Mulla ei ole mistään KHL-siirrosta mitään tietoa. Yhdenkään seuran edustaja ei ole ollut yhteydessä, Leinonen vastaa.

Metsolan sopimuksessa ei ilmeisesti ole KHL-pykälää...

- En voi keskustella sellaisesta asiasta.

Onko Tappara määritellyt jonkun hinnan, jolla Metsola voidaan myydä?

- Ei ole tällaista päätöstä tehty, kun ei ole ollut syytä tehdä. Mennään päivä kerrallaan ja katsotaan mitä tapahtuu.

Tiettävästi Jukka Rautakorven valmentama KHL-seura Amur on kiinnostunut Pekka Jormakasta. Mikä on Jormakan tilanne?

- Voihan se olla, että venäläiset ovat agenttien kanssa jutelleet. En epäile, etteikö kiinnostusta olisi. Mutta yksikään seura ei ole Tapparaa lähestynyt tässäkään asiassa.

Aikooko Tappara vahvistaa joukkuetta kauden aikana?

- Joka päivä tietysti tilannetta seurataan, mutta yleensä se menee niin, että jos joku uusi pelaaja tulee, niin joku vanha pelaaja lähtee. Raha ei kasva orrella, joten jos jotain pelaajaliikennettä tapahtuu, niin sitä todennäköisesti tapahtuu molempiin suuntiin.

SANTTU SILVENNOINEN
santtu.silvennoinen@ilmedia.fi

Sama kaveri se Metsolan KHL-huhutkin keksi. Ei lisättävää.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Niin on maanmainio myös tämänpäiväinen Pelicans-Tappara-ottelun ennakko. Erityishämmennystä aiheuttaa seuraava:

Maajoukkuetauko alkoi Pelicansin yllättävällä kotivoitolla KalPasta, kun vierasjoukkueen mykistävä yhdeksän ottelun voittoputki katkesi hämeenlinnalaisten mailoihin.

Eli siis mitä?

E: No joo, nyt tajusin mikä tuossa on ideana, mutta ehkä vähän tarpeetonta kikkailua. Ehkä 'taas' tuon 'kun' konjunktion jälkeen vähän selventäisi viestiä. Tuo "seuraa heitä"-osio onkin sitten jo suoranaista kieliopin juhlaa.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
"Tuleva kesäkausi tulee olemaan matkailukohteille vaikea", kertoi tulemisesta ilmeisen paljon pitävä toimittaja MTV:n uutisissa. Suomen kielellä asian voisi muotoilla esim. seuraavasti: "Ensi kesäkaudesta ennakoidaan matkailukohteille vaikeaa".
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Tämän ketjun otsikko ja Matias Strozyk... en olisi ikimaailmassa uskonut kirjoittavani tämän toimittajan nimeä tähän ketjuun, mutta... erehtyminen on inhimmillistä jne.

08.11.2014 - YLE: TPS:n valmentajalegenda hallitsi kylmin ottein
SM-liiga 8.11.2014 klo 14:37 | päivitetty 8.11.2014 klo 14:37



1992-93 - mestaruus (vs. HPK)
1993-94 - finaalitappio (vs. JOK)
1994-95 - mestaruus (vs. JOK)
1995-96 - finaalitappio (vs. JOK)
1996-97 - finaalitappio (vs. JOK)
1997-98 - puolivälierätappio (vs. KES)

"Venäläinen luotsasi Turun Palloseuran vuosina 1992-98 kahteen Suomen mestaruuteen ja viiteen loppuotteluun."?

EDIT1 (09.11.2014 22:02): juttua on päivitetty, mutta edelleen Jursi luotsasi TPS:n vain neljään loppuotteluun...
SM-liiga 8.11.2014 klo 14:37 | päivitetty 9.11.2014 klo 21:28

Sen voi laskea myös niin, että viisi finaalia, kaksi mestaruutta. Eli ei virhe, ainoastaan harhaanjohtava(?) tapa laskea. Mutta kyllä TPS tietysti pelasi finaalissa myös mestaruuteen päättyneinä vuosina.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
http://www.iltasanomat.fi/nhl/art-1288770724350.html

Pikamaalit siivittivät Arzionan voittoon - ”Otetaan pisteet pois ja ollaan tyytyväisiä”




Coyotesin maalilla pelannut kakkosvahti Devan Dubnyk joutui venymään kiekon tielle peräti xx kertaa, kun virkaveli Ryan Miller isäntien maalin suulla sai neljän päästetyn maalin lisäksi tililleen vain xx torjuntaa.

On tuo NHL-uutisten tekeminen pirun vaikeaa, kun ei osata kirjoittaa joukkueen nimeä eikä tiedetä torjuntojen määrää...

Lainaus otettu Ilta-Sanomista.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Ei hyvää päivää Juha Hiitelä sinun juttujasi. Tai ei ilmeisesti ole hänen vikansa. Pakko se on uskoa, että Ilta-Sanomien linjaus on "asia- tai nimivirhe siellä täällä pitää klikit kunnossa." Tänään kerrotaan Rangers-Flyers-ottelun maalintekijöiksi Carl Hagelin ja Rick Nash. 1/2 on ihan hyvä saldo. Hagelin pääsi tilastoihin, mutta vain syöttöpisteen muodossa. Klein teki kyseisen maalin.

Edellisellä sivulla nostetussa jutussa esiintyneet "xx torjuntaa", "turkulailähtöinen Lauri Korpikoski"ja "SIitä" vain vahvistavat ajatustani Hiitelän a) laiskuudesta b) kirjoitustaidottomuudesta c) molemmista.

Linkkejä en laita. Klikkasin itse jo liikaa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Taas sopisi useammankin threadin alle, mutta kai tämä paskan uutisoinnin takia on yleensä minulla tiedossa, niin laitetaan tänne:
http://www.iltalehti.fi/viihde/2014111918850952_vi.shtml
Ja koska emme tahdo antaa klikkauksia aviisille, niin alla pikainen quottailu:
Ilta-Lehti kirjoitti:
Hunks-Jani palasi töihin

Suolistosyöpää vastaan taistellut Jani Kokki viilettää taas kuntosalin ja työpalaverien väliä.

...
Noin puolitoista vuotta sitten Kokilla todettiin pahanlaatuinen suolistosyöpä. Lääkärit ehdottivat leikkausta ja avannepussia, mutta Kokki valitsi elämäntaparemontin. Hän kävi kesällä parantumismatkalla Kroatiassa, missä omistautui huolehtimaan itsestään ja muutti ruokavaliotaan.
...
Kokki päätti viime vuoden lopussa, että ei enää halua käydä magneettikuvissa, joilla suolistosyövän tilannetta seurattiin. Kesällä hän kertoi harkitsevansa kontrolliin menoa lokakuussa. Nyt Kokki paljastaa, että jätti menemättä. Syövän tilanteesta ei näin ollen ole muuta tietoa kuin miehen omat tuntemukset.
...
Eli otsikko ja ingressi antavat ymmärtää, että raakaravintoon siirtyminen ja Kroatian retriitti olisivat parantaneet syövän (kun ei kerta enää "syöpää vastaan taistele"). Toisaalta itse jutussa sitten avataan ikään kuin kautta rantain, että kyllähän se syöpä siellä melkoisen todennäköisesti edelleen on, vaikka potilas ei sitä tahdokaan miettiä ja on näin ollen esim. kieltäytynyt käymästä kontrolleissa. Jutun loppupuolella pienenä uutisena muistutetaan että kyseessä on vakava sairaus, joka vie hoitamattomana melko varmasti hautaan.

Hepun toiminta ihmettelyketjun kamaa (vaikka onhan tässä myös naureskeluketjuihin kuuluvia aineksia), mutta toimittajan toiminta sen sijaan sopii täysin tänne.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Anaheimin Vatasella jo komeammat kannut mielessä
(linkki vie YLE urheilun nettisivuille jossa haastatellaan Sami Vatasta)

Jotenkin osasin aavistaa että kyseessä on pakko olla naisen tekemä juttu, koska muuten noinkin mukahassua otsikkoa ei voi käsittää. Jutussa mainitaan että aiemmin on voitettu mm. Kalen Kannu, mutta mielessä on tietysti "komeammat kannut". Miksi pitää keksiä mukahauska kaksimielinen otsikko, eikö otsikkona olisi voinut olla "Mielessä on se kaikkein komein kannu" ? Jos nyt siis jotain näin typerää pitää ylipäätään Stanley Cupista lähteä vääntämään.

Milloin YLE on muuten vajonnut näin alas näiden otsikoidensa kanssa? Menee suoraan johonkin Seiskan tai Staran otsikoiden tasolle. "Vatasella mahtavat kannut mielessä, seksivau, katso kuvat".

Voi vittu.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eilisen Hokki - Jukurit pelin raportti on niin helmi, että ansaitsee paikkansa tässä ketjussa. Ennen lukemista kannattaa asettua b-pisteelle tai maalin lähelle. Linkki Hokin kotisivujen juttuun: http://hokki.fi/jukurit-vahvempi/
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Olikos se juurikin Jukurit, jotka haki näitä vapaaehtoisia tekemään nettisivuille sisältöä/raportteja jne.? Eip tainnut osua haku oikeaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös