Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 159 452
  • 4 668
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Helsingin Sanomien verkkolehden pääuutinen on 5.9.

"Obaman lentokone väistää Suomen ja lentää Viron ylitse".

Jos käteni olisi tarpeeksi iso, vetäisin nyt jonkinlainen kokovartalopalmun.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tämä juttu taitaa kuulua kyllä tänne, sillä ei voi kuin hämmästellä, mistä näitä urheilun "tutkivia journalisteja" oikein tulee..

Tapio Sammalkangas teki tänään Ässien kanssa parin vuoden jatkosopparin, huolimatta pitkään leijuneista huhuista, että Parru haluaisi lopettaa Ässissä heti sopimuskauden päätyttyä keväällä 2014.

Tätä sitten joukossa ihmeteltiin, että mistä huhut mahtoivat saada alkunsa. Nimimerkki Blackie valaisi asiaa.

Oli muuten Eero Tuominen, joka pisti liikkeelle huhun, jonka mukaan Sammalkangas olisi ollut halukas purkamaan sopimuksen. Tämä sama Tuominen kirjoitti kolumnin, kuinka SaiPa kusi Myllyniemi -kaupan ja seuraavana päivänä varmistui Myllyniemen siirto. Viimeisin rimanalitus journalismissa miehellä oli tämä Summasen idea äänieristää HIFK:n pukukoppi ulkopuolisilta.

Eli tällainen jantteri kyseessä.

Siinä on jo saavutuksia kerrassaan.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Helsingin Sanomien verkkolehden pääuutinen on 5.9.

"Obaman lentokone väistää Suomen ja lentää Viron ylitse".

Jos käteni olisi tarpeeksi iso, vetäisin nyt jonkinlainen kokovartalopalmun.

Pakko varmistaa, että oliko todella näin? En löydä nyt edes artikkelia, jossa on tuollainen otsikko. En siis epäile havaintoasi, mutta väitän ja arvelen, että pääuutisena tuo on ollut korkeintaan vain hetken, kun jutun otsikkoa on muokattu ja samalla nostettu toista stooria kärkipaikalle.

Snadisti koominenhan se pääjuttuna toki on, ellei Suomen kiertämiseen ole oikeasti jotain erityistä syytä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
IL: Nainen uhkasi tappaa koulupojan - Tuomittiin vankeuteen

Niin, paitsi että vankeusrangaistus tuomittiin jo käräjäoikeudessa erillisestä puukolla huitomisesta ja se ei enää hovissa muuttunut, vaikka nimellinen tuomio tuosta uhkailusta tulikin. Ai niin, ja vankeuskin muutettiin lopulta yhdyskuntapalveluksi eli otsikkohan piti hyvin paikkansa.
 

Plätsis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HS: Ensin Nokia, nyt Artek...

Kauhistellaan kun jo toinen Suomalaisen muotoilun lippulaiva myydään saman viikon aikana ulkomaalaisomistukseen. Muista samaa asiaa käsitelleistä jutuista poiketen HS ei muista kuitenkaan kertoa ettei Artek ole ollut suomalaisomistuksessa vuosiin, ja pysyy uuden konsernin alla omana yhtiönään.

No, onneksi on Ampparit apuna, ettei tarvinnut ruveta kauhistelemaan harhaanjohtavan uutisen takia.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Inka "iikonxtoihagmaninperse" Henelius - Suomen ainoa julkisin varoin kustannettu bändärituristi. Raivostuttavaa katseltavaa ja kuunneltavaa, tällä kertaa Sloveniassa Wolfgangin virallisena reporttina.
 

Filatovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & TS
Eminem "jäätyy" haastattelussa.

Iltalehden uutinen videosta, jossa Eminem pilailee haastattelun aikana omalaatuisen huumorinsa kanssa. Johan videonkin otsikko sen kertoo, mistä hommassa on kyse? Ja jokainen, vähänkään asioista tajuava, ymmärtää kupletin juone.. Muttei Iltalehden toimittaja.

Linkki iltalehteen, jossa juttu sekä linkki youtubeen.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Inka "iikonxtoihagmaninperse" Henelius - Suomen ainoa julkisin varoin kustannettu bändärituristi. Raivostuttavaa katseltavaa ja kuunneltavaa, tällä kertaa Sloveniassa Wolfgangin virallisena reporttina.
Kyllähän Henelius on vanhana koripalloilijana luonnollinen valinta koripalloturneelle.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Tuli taas eilistä A-studiota katsellessa mieleen, onko Pasi Peiponen ikinä tehnyt yhtään juttua, jossa ei haastateltaisi kaduntallaajia typerillä kysymyksillä. Eilen Peiponen oli vauhdissa pyytämässä nokialaisten (se puhelin) terveisiä Stephen Elopille. On aivan käsittämätöntä, että A-studio pitää porukoissaan toimittajaa, jonka kyvyt ovat keskihuonon maakuntatoimittajan tasolla.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Helsingin Sanomissa on julkaistu toimittaja Maija Aallon kirjoittama, kieliasultaan järkyttävän huono "Me tapoimme hyvinvointivaltion" -niminen kolumni. Esimerkkinä toimikoon seuraava, tragikoomisen heikkotasoinen sekä ennätysmäisen epäselvä kappale, jossa kielellisten tehokeinojen käyttö on noussut pääosaan ja epäonnistunut täydellisesti:

"Kiitos lukijat fiksusta palautteesta. Ei, en tunnistanut Lainetta heti. Kyllä, tiesin juttua kirjoittaessani jo, kuka hän oli. Ja kyllä, olisin kysynyt ihan samat kysymykset esimerkiksi entiseltä presidentiltä, jos olisin törmännyt häneen samassa paikassa. Onko parempaa tapaa tarkistaa, että jonossa ei voi etuilla?"

Hyvinvointivaltio on todellakin kuollut - ainakin, jos indikaattorina pidetään suomalaisissa tiedotusvälineissä työskentelevien toimittajien kykyä tuottaa ymmärrettäviä informaatiosisältöjä omalla äidinkielellään.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Mitä Iltasanomien toimittajalla on ollut mielessä, kun on lisännyt tämän Vuoden lehtikuva -palkinnon ansaitsevan kuvan juttuunsa?!?!?

Kuvasta ei valitettavasti enää löydy kyseistä tekstiä: Kuvan puolukat eivät liity tapaukseen.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
"Suruullisenkuulluissan Kosta Konkkoordian ruumis on muistuttanut onnettomuuvesta...", totesi MTV3:n rasittava toimittaja Mari Karppinen Seitsemän uutisissa tänään.

Ja sammaan aikkaan Syyriassa tullee hylykyjä, Mari.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Menee jo ehkä hieman vanhaksi, mutta tuosta länsinaapurin liigasta ei liiemmin kirjoiteta.

SHL: Teemu Ramstedt aloittivahvasti AIK:ssa - Elitserien - Ilta-Sanomat

Eipä liiemmin ole huomioitu sarjan nimen vaihtumista. Vaikka kuinka kahvipöydissä puhuttaisiin Elitserienistä, olisi nyt edes yläpalkkiin muokattu uusi nimi tilalle. Noh, onhan tuolla vielä SM-liigakin, joten eiköhän se tästä...

Ja sitten uutiseen ja varsinkin kohtaan "Kaikki toimii aika hyvä, jopa harjoituksissa. Kaikki puhuvat hyvää enflantia ja osaavat tehdä kaiken esimerkiksi harjoituksissa."

Ensinnäkin englantiin on onnistuttu iskemään f-kirjain. Typoja sattuu kaikille, mutta siihen kun ne eivät vain jää. Tuossa on toimittajalla joko jäänyt levy hieman päälle harjoitusten osalta tai ruotsin sanasto on muuttunut hieman tässä lähiaikoina. Aftonbladetista suoraan apinoitu kohta kun kuuluu "och kan göra allt i till exempel powerplay"

Lisäksi tuossa IS:n uutisessa puhutaan melkoisen avoimesti Ramstedtin KHL-pykälästä. Tuon uutisen perusteella saa hieman toisen kuvan kuin Aftonbladetin kohta "han kan gå till Ryssland – men senast i morgon". Vaikka ruotsi ei olisikaan erityisen vahva kieli, sanakirja.org tarjoaa sanalle "senast" vastineen "viimeistään". Hieman olisi jäänyt erilainen mielikuva jos IS olisi kirjoittanut esimerkiksi "Aftonbladetin uutisen mukaan Ramstedtilla on mahdollisuus siirtyä Venäjälle viimeistään huomenna".

Toki jos toimittajalle oli jäänyt hieman erilainen mielikuva KHL-pykälästä, olisi asian voinut tarkistaa. Ei meinaan kestänyt montaa minuuttia hakea AIK:n sivuilta uutista aiheesta. Jos ruotsi ei taivu, Google Translator antaa klasuulista seuraavaa tietoa englanniksi: "The Finn has namely a buyout clause that allows him to leave AIK for KHL games before September 5." Ja jos lontookaan ei taivu, niin aina yhtä luotettava kääntäjä tarjoaa savoksi vaihtoehtoa "Finn on nimittäin buyout lauseke, joka sallii hänen lähteä AIK varten KHL pelejä ennen 5 syyskuu."

Eiköhän tuo taas vaihteeksi kerro kaiken suomalaisista toimittajista. Sarjojen nimivaihdoksiin ei reagoida edes hyvällä varoitusajalla, uutiset ovat kirjoitus- ja asiavirheitä viliseviä referaatteja ja epäselvien kohtien osalta mennään aidan matalimman kohdan alta. Noh, mitä tuon artikkelin tekijän muita uutisointeja katselin, niin vaikuttaisi enemmän futismieheltä. Kiekkoaiheiset uutiset jäävät melkoisen vähiksi ja sisällön perusteella täysin aiheesta.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Huvittavan näkökulman tuohon ylläolevaan uutiseen antaa se, miten raivoisasti lehdet puolustavat pakkoruotsia ja silti heidän omat toimittajansa eivät sitä osaa.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine

Dirac

Jäsen
Thaipoimijan tuntipalkka voi jäädä alle euroon - Kotimaa - Helsingin Sanomat

HS:n laskelman mukaan poimija tienaa keskimäärin 2,40 euroa tunnissa.

Thaipoimijoiden tuntipalkasta on siis vähennetty: asuminen, matkat, vakuutukset, auto, ruoka yms. Jokainen voi laskea oman "oikean" tuntipalkkansa vähentämällä nettokuukausipalkasta kaikki menot ja jakamalla sen tuntien määrällä. Jos joku kuukausi menee vähän heikommin ja joutuu luottoa vinguttamaan, niin sitähän joutuu jumalauta maksamaan töissä käymisestä. On tämä Suomi paska maa, paitsi toimittajien osalta. Ne on hyviä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
On tuossa tietysti hyvä huomioida se, että ei ole kyse palkasta vaan verovapaasta, jokamiehenoikeuksiin perustuvasta tulosta. Tuohon diracin laskelmaan pitäisi siis laskea tulopuolelle myös ne sova-maksut, jotka tuottavat esimerkiksi eläkkeen tai työttömyysvakuutuksen - tai vaikkapa työ- ja vakuutusperustaisen sosiaali- ja terveysturvan. Nämä thaithan eivät ole työsuhteessa eivätkä saa palkkaa, tuntipalkka kuuluisi siis lainausmerkkeihin muutoinkin.
 

Konson Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Katsooko kukaan muu tätä Urheiluruudussa käsiteltävää juttua ässien taloudesta?

Siis mitä helvettiä tää nyt on? Mitä tällä haetaan? Ja miksi tähän menee koko Urheiluruudun lähetysaika?
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katsooko kukaan muu tätä Urheiluruudussa käsiteltävää juttua ässien taloudesta?

Siis mitä helvettiä tää nyt on? Mitä tällä haetaan? Ja miksi tähän menee koko Urheiluruudun lähetysaika?

Katsoin kyllä ja valitettavasti siinä oli toimittajalla jäänyt kotiläksyt tekemättä. Oli ottanut asiakseen harjoittaa haastattelussa mielipidefasismia ja luuli kai olevansa jonkun isonkin uutisen ja paljastuksen äärellä. EI selvästi ymmärtänyt Penttilän vastauksia ja tilikauden tuloksen muodostamiseen liittyneitä asioita. Olisi melkein myötähäpeäketjun materiaalia - täysin hukkaan mennyttä aikaa ja en usko, että kukaan edes YLEn toimituksessa voi olla tyytyväinen tuohon. Ei vaikka rima on viime vuosien aikana urheilunkin osalta vedetty todella alas.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katsooko kukaan muu tätä Urheiluruudussa käsiteltävää juttua ässien taloudesta?

Siis mitä helvettiä tää nyt on? Mitä tällä haetaan? Ja miksi tähän menee koko Urheiluruudun lähetysaika?

Tuli katseltua. Vaimoni tuossa myös istuskeli ja näki saman jutun, hänelle heti ihmettelikin että mitä jymyskuuppia ja hämäryyksien paljastusta tämä toimittaja nyt yritti oikein väkisin hakea.

Aluksi luulin, että jutussa käsitellään hyvää Ässien voitollista tulosta ns. normityyliin, sitten alkoi valjeta että nyt ollaankin liikkeellä vähän samalla näkökulmalla kuin Porttila olisi Norjassa dopingjuttua tekemässä, ja jutun loppu haastatteluineen laittoi lähinnä vituttamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös