Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 159 563
  • 4 668

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Perjantain Ilta-Sanomissa (ei taida valitettavasti löytyä netistä) Pekka Holopainen lohdutteli jääkiekkoilijoita: Kun yksi kone on nyt pudonnut, niin on tilastollisesti hyvin epätodennäköistä, että kiekkojoukkue enää joutuisi lentoturmaan. Perään oli vielä haettu kommentti joltain pelaajaltakin.
Tähänhän sopii se legendaarinen neuvo, että lentokoneeseen kannattaa ottaa aina oma pommi mukaan. Todennäköisyys, että lentokoneessa olisi 2 pommia on kuitenkin huomattavasti pienempi kuin 1 pommilla. Tämän neuvon avulla välttyy lentokoneterroristeilta.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
STT:ltä päässyt näköjään eilen jakeluun omanlaisensa helmi, jonka Iltalehtikin on julkaissut:

Poliisi otti sunnuntaina kiinni Kuopiossa kolme henkilöä apteekkiryöstöstä epäiltynä. Murto tehtiin aamuyöllä neljän aikoihin Kuopion Vehmersalmella. Poliisi pääsi nopeasti epäiltyjen tekijöiden jäljille ja otti heidät kiinni jo parin tunnin päästä kuopiolaisesta yksityisasunnosta. Varkaudesta epäillään 22- ja 24-vuotiaita miehiä ja 25-vuotiasta naista.

Poliisi nappasi apteekkiryöstöstä epäillyt tuoreeltaan Kuopiossa | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
STT:ltä päässyt näköjään eilen jakeluun omanlaisensa helmi, jonka Iltalehtikin on julkaissut:
Toimittajien koulutuksessa (onko sitä?) unohtuu nykyään perusasiat. Jokaisen rikoksia uutisoivan pitäisi ymmärtää termien varkaus ja ryöstö ero. Silti näitä virheitä näkee jatkuvasti.

Hesarin urheilutoimitus on yksi suosikeistani urheilutietämyksellään. Tuoreimpana helmenä Ruotsi-maaottelusta uutisoinut naistoimittaja puhui 3000 metrin aidoista ja otsikossa kerrottiin korismaajoukkueen kisaavan jo välieräpaikasta. Kyllähän se kisaa, jos voittaa ensin yhden matsin.

Voisinkin hakea HS:stä kulttuuritoimittajan paikkaa ja olisi mielenkiintoista seurata, onko sillä mitään vaikutusta, jos menee sellot ja viulut vähän sekaisin. Eihän se nyt muutenkaan niin tarkkaa ole käsitteissä eikä kielessä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Iltasanomissa on Jarkko Ruudusta kertovassa artikkelissa iso numero kolme (3) eli päiviä liigan alkuun.

Meneeköhän tuo aivan noin?
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
En tiedä palveleeko tämä uutinen ketjun varsinaista ideaa, mutta on kirjaimellisesti niin sopiva että pakko laittaa. Eli löytyy huono toimittaja ja vauhti se on hidaskin vauhti: Blues-tähti nöyryytti ja rankaisi toimittajaa | Jääkiekko | Iltalehti.fi

Ja ettei jää epäselväksi niin linkki vie iltalehden sivuille.

Lukaisin äsken kyseisen jutun Jääkiekkolehdestä. Hiukan enemmän tekstiä, mutta muuten aivan samanlaatuinen.

Mistä noita "toimittajia" oikein sikiää?
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sehän on näköjään ihan itse Santtu "Poika poloinen" Silvennoinen, eli menee kyllä hyvinkin tämän ketjun otsikon alle...
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Lukaisin äsken kyseisen jutun Jääkiekkolehdestä. Hiukan enemmän tekstiä, mutta muuten aivan samanlaatuinen.

Mistä noita "toimittajia" oikein sikiää?

Itse sikiäminenhän tapahtuu suhteilla. Harmi vain että tapahtumapaikkana on rakas Tampere. Muutama Ipan haastettelu & provoilua lätkästä sillon aamulehdessä ja sitten lähdettiinkin "maailmaa valloittaan" paskalehdistön kautta. Ja huikea taso senkun säilyy. Nyt joutuukin oikeen polkeen pyörällä että pääsee palstoille, ei riitä pelkkä provoilu kun levikki kattaa koko maan ja moni muu hoitaa sen homman paljon paremmin. Käsivarsista ja McDonin paperipussista päätellen ks. aika ei ollut yllätys...
 

scholl

Jäsen
Iltasanomissa on Jarkko Ruudusta kertovassa artikkelissa iso numero kolme (3) eli päiviä liigan alkuun.

Meneeköhän tuo aivan noin?

Entäs tämä eilen julkaistu Iltiksen artikkeli otsikolla NHL vai SM-liiga. Väitän, että on yksi maailman historian huonoimmista jutuista. Ensinnäkin väitetään, että sm-liiga pyörähti jo käyntiin, muutenkin aivan scheissea ja kokonaispituus artikkelilla reilut 2 riviä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
DNA:lle sattui hassu erehdys - - Ilta-Sanomat
Uutisesta löytyy tyylikkäitä kappaleita kuten:

Luvataan asia selvittää ja yhteyttä ottaa.

Sanasta naista. Puhelu tulee ennen kovin pitkää.

Rovaniemi on kaupunki pohjoisen Napapiirin varrella, eteläisessä Lapissa siis. Ei vielä tuntureilla.

Pori on merenrantakaupunki. Se tunnetaan Satakunnassa sijaitsevana Rauman naapurikaupunkina.

Nyt Rovaniemellä tiedetään Porista hiven muutakin.

3G on langaton tietoliikenneyhteys.


Ei tämä nyt oikein huumorina naurattanut vaikka ilmeisesti oli tarkoitus.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minua ainakin nauratti, vaikkei ehkä siten miten toimittaja tarkoitti.
Niin minuakin, useampikin kohta. Tälle toimittaja Vesa Mäkiselle voisi melkein avata oman ketjun. Kuvittelee kaiketi olevansa joku Jumalan lahja laatujournalismille. Toisaalta Mäkinen on elävä esimerkki siitä, kuinka Iltasanomat pitää kirkkaasti kyseenalaista kärkipaikkaa roskasanomalehtien joukossa.

Ja jos joku ei tiedä kuka on Vesa Mäkinen, niin mies on Journalistiliiton sivuilla listannut kohokohdikseen toimittajana: "Tsunami, Jokela, Kauhajoki, Myyrmanni, Sello, Tallinnan kopteriturma. Kakkospalkinto Pohjoismaiden paras uutisdesign -kilpailusta IS-työryhmän ketjukolaripaketilla vuonna 2005, Ministeri Pekkarisen hankeenheittoskuuppi, Torinon olympialaisten syöksyrinteen testilasku, Idols-ylituomarina toimiminen, nettivideot, seksihelle-sanan lanseeraus."
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei tämä nyt oikein huumorina naurattanut vaikka ilmeisesti oli tarkoitus.

Olin tulossa raportoimaan juuri samaa uutista tähän ketjuun. Mielenkiintoista kielenkäyttöä toimittajalta. Jännää tekstiä kaikkineen. Kenties pilkahdus tulevaisuudesta tällainen kokeellinen muoto.

"Tässä on toimittaja tiedotusvälineestä, päivää."

Ehkä heillä sittenkin on vain uusi harjoittelija. Tai sitten kyseessä on jonkinlainen toimituksen sisäinen vedonlyönti.

Kas, olisi pitänyt lukea nimimerkki VT:n viesti ennen kirjoittamista. Siinähän tuo selitys tuli mainiosti.
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Itseäni vähän huvitti kun Ylen tekstitv:n Varsinais-Suomen uutisissa menneillä päivillä oli Turun Interin jalkapallopelistä raportti (oliko nyt Honka-peli), jossa mm. kerrottiin että Inter voitti 2-0, muttei valitettavasti saanut HJK:ta kiinni, koska HJK:kin voitti oman ottelunsa. Otsikko kuitenkin vastasi todellisuutta, joka siis oli tasapeli 2-2, mutta koko artikkeli oli tehty 2-0 tuloksesta. Eli lopputuloksena HJK pääsi siis 2 pistettä suuremmalle karkumatkalle ja juttu oli jotain fantasiaa.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Ilta-Sanomien NHL-uutisissa on tällaista paskaa tänään. Juuri tällaisten "uutisten" takia pitäisi olla lukematta noiden iltapulujen paskajuttuja.
Kyseessä on uutinen Drew Doughtyn "ahneudesta". Siitä, kuinka 6,8 miljoonan dollarin kausiansio ei ole riittävä "tuntemattomalle prospektipakille" (ei suora lainaus).
Uutinen alkaa näin:
Käsi ylös, kuka tuntee nimeltä Drew Doughtyn?

Niin arvelinkin.
En tosin tiedä mitä toimittaja Nyholm arvelee. Minä odottaisin melko monen käden nousevan.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Siitä, kuinka 6,8 miljoonan dollarin kausiansio ei ole riittävä "tuntemattomalle prospektipakille" (ei suora lainaus).

Kyllä minä ainakin ihmettelen miksi ei ota vastaan. Okei, jos sattuukin olemaan niin, ettei Doughty saisi ensimmäisistä kausista riittävää korvausta, niin ymmärrän hyvin. Onhan hän toki liigan parhaita puolustajia, mutta kuitenkin vielä nuori pelaaja vailla kokemusta. Sanoisin, että tuo 6,8 miljoonaa on 21-vuotiaalle Doughtylle enemmän kuin sopiva.

Tämähän on toki vain minun mielipiteeni.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Ilta-Sanomissa ei taida rima olla kovinkaan korkealla tällä hetkellä.

Lukekaapa kyseisen firman juttu Jokerit - HPK ottelusta. Vaikka olenkin tuon perusjengin kannattaja, niin onhan tuo teksti nyt melkoista paskaa kaikinpuolin.

Linkittäisin, jos en olisi puhelimella. Pahoittelut tästä. :)

Edit: Jahas, nyt vasta huomasin, että kyseessä on sama toimittaja kuin tuossa NHL-jutussa... No eipä yllätä.
 
Viimeksi muokattu:

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Eikös jossain vaiheessa ollut konsensus siitä, ettei tässä ketjussa pitänyt enää mainita iltapaskaa ja iltapulua - ilmeisistä syistä johtuen?

No otetaan seuraava uutinen sitten ihan Jatkoajan lätkäuutisista, saadaan vaihtelua tähän iltapuluiluun. "Lukko kutsui Laaksosen takaisin" on uutisen otsikko. Uutisen mukaan "syynä kutsuun on Charles Bertrandin loukkaantuminen, jonka tuuraajaksi Laaksonen tulee." Nykyään loukkaantumisille tarvitaan oma tuuraajansa? Kukakohan sitten korvaa loukkaantuneen Bertrandin kokoonpanossa Ilvestä vastaan?
 
Minua suoraan sanottuna kauhistuttaa nykyinen kulttuuri koskien iltapäivälehtien ja muiden sensaatiohakuisten lehtien uutisointia. Ei välttämättä sinänsä mene huonon toimittajan vaan yksinkertaisesti kyseisen paskalehden nykyisen linjan piikkiin. Otetaan tuoreimpana esimerkkinä uutinen tältä päivältä: Täällä Granlund toipuu - katso kuva! | Jääkiekko | Iltalehti.fi

Siis mitä vittua?? Kyseisen jutun uutisarvo on pyöreä nolla. Ainoa tarkoitus on saada ihmiset klikkaamaan kyseistä paskaa vain todetakseen, että taas meitä lukijoita aliarvostetaan, tai suorastaan kusetetaan. Kyllä, itsekin menin avaamaan kyseisen otsikon.

Kyseisessä "jutussa" siis näytetään kuva kuopiolaisesta hotellista, jossa IFK:n joukkue oletettavasti majoittuu. Siinä kaikki. Voi helvetti. Kas kun eivät haastatelleet kyseisen hotellin jotain työntekijää ja pyytäneet kommentia tapauksesta.
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Siis mitä vittua?? Kyseisen jutun uutisarvo on pyöreä nolla.
Sama fiilis oli kun eilen MTV3:n (saattoi olla kyllä Nelosenkin, en muista) urheilu-uutisissa oli yksi alareunan pikkuotsikko, että "Hän on Teemu Pukin rakas" (tjsp). Ei edes voinut klikata, vaan olisi pitänyt mennä itse nettisivuille. Nollauutinen taas oikein urakalla. Teemu Pukin rakas!? Miksi sen pitäisi kiinnostaa yhtään ketään?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös