Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 159 633
  • 4 668

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Iltalehti uutisoi brittimiljonäärien seksiskandaalista. Koko jutussa ei mainita triangelidraaman keskiössä olevan naisen etunimeä, ja mukaan liitetyistä brittilehtien artikkeleistakin nimi on tahdikkaasti sensuroitu. Sama juttu paperiversiossa.

Pieni fiba taisi kuitenkin käydä, koska lehden lööpissä on myös yksi noista brittilehtien jutuista, ja siitä naisen etunimeä ei ole sensuroitu.

Se on sitten eri asia, kuinka moni (minun lisäkseni) katsoo lööppiä riittävän tarkkaan sen huomatakseen.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Iltalehti uutisoi brittimiljonäärien seksiskandaalista. Koko jutussa ei mainita triangelidraaman keskiössä olevan naisen etunimeä, ja mukaan liitetyistä brittilehtien artikkeleistakin nimi on tahdikkaasti sensuroitu. Sama juttu paperiversiossa.

Pieni fiba taisi kuitenkin käydä, koska lehden lööpissä on myös yksi noista brittilehtien jutuista, ja siitä naisen etunimeä ei ole sensuroitu.

Se on sitten eri asia, kuinka moni (minun lisäkseni) katsoo lööppiä riittävän tarkkaan sen huomatakseen.
Ja Iltalehden kuvamateriaalin brittilehden kuvatekstistä löytyy nimi myös blurraamattomana. Googlen kuvahaun perusteella ihan rehevä tamma.

edit: Eikä tuo nyt muutenkaan mikään valtava salapoliisin työ ole, kun googlehaku "wife Puddick" kertoo etunimen linkkiä avaamattakin. Samoin suomalainen sukunimi löytyy vaikeuksitta. Hupaisaa muuten, että tämä naisihminen (toi joku hänen nimellään) on 2008 kirjoittanut miehensä putkifirmasta nettiin arvostelun, on varmaan tullut putket rassattua perusteellisesti.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chisu! (Kesätyttö 2012 -skabassa PMMP:n Mira)
IL:n uutisessa tiedetään kertoa Kataisen hallituksen salkkujaosta seuraavaa: "RKP on jo valinnut puolueen ministerit uuteen hallitukseen. Puolustusministerin paikan saa RKP:n puheenjohtaja Stefan Anna-Maja Henriksson."

Ko. ministerin nimestä päätellen hallitus on ilmeisesti luopumassa peräänantamattomasta alueellisesta maanpuolustuksesta ja syventämässä tappituntumayhteistyötä ruotsin kanssa jo tämän hallituskauden aikana. Fy fan!
 
Viimeksi muokattu:

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Iltalehdessä tosiaan kunnostaudutaan näin kesällä.

Moottoripyöräilijä kuoli harjoituksissa Vetelissä | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi
Onnettomuus sattui keskiviikkona iltapäivällä neljän ja viiden välillä, kun keskisuomalainen noin 40-vuotias mieshenkilö ajautui rajusti toistaiseksi tuntemattomasta syystä ulos ajoradalta .

Kökkö sanajärjestys ja vitun raivostuttava välilyönti ennen pistettä.

Uimahallin pihassa rekan alle jäänyt nainen kuoli | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi
Poliisi tutkii asiaa kuoleman tuottamuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja liikennerikkomuksena. Kuorma-auton kuljettaja kertoi, ettei havainnut naista.

Mun yhdyssanalisäke tuumaa kuolemantuottamuksesta vähän toisin.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
IS:n toimittaja ottanut vähän kuppia työvuoron ohessa?

NHL-markkinoiden kuumin nimi Brad Richards teki megasopimuksen - Ilta-Sanomat

"Ennen Dallasia Tampa Bay Lightningia edustanut Richards voitti seurassa Staneley Cupin ja pudostuspelien arvokkaimalla pelaajalle jaettavaan Conn Smyth Trophyn vuonna 2004."

"Richards on pelannut NHL-urallaan kaikkiaan 772 NHL-ottelua, joissa on syntynyt 220 malaia ja 496 syöttöä."

Toki kirjoitusvirheitä sattuu kaikille, mutta iltapaskoille se tuntuu olevan turhankin yleistä päivästä toiseen. Eikö ko. aviisien toimittajat oikolue juttujaan ennen julkaisua vai mikä on?
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ilta-Sanomien nimetön toimittaja pistää parastaan. Uutinen koskee Judas Priestin jäähyväiskiertueelta pois jäänyttä kitaristi K.K. Downingia.

"Basisti Ian Hill kertoi Express & Star -lehdelle oman näkemyksensä Downingin lähdöstä. Hänen mukaansa Downing halusi jättää bändin, koska tarvitsi aikaa pyörittääkseen omaa golf-kurssiaan Englannissa."

- Meille lähtö tuli pommina. Uskon Kenin saaneen vain tarpeekseen. Hän tarvitsi aikaa golf-kurssinsa kanssa eikä voinut viettää sitä aikaa muualla. Kiertue vie kuitenkin kaksi vuotta, ja se on pitkä aika olla poissa."

"Hän kommentoi, että hänellä on vastuullaan Troon Golf -niminen golf-yhtiö. Kurssi Astbury Hallissa on pyörinyt viime syyskuusta lähtien moitteetta."

Sanomattakin lienee selvää, että kyseessä ei ole mikään helvetin kurssi, vaan "golf course" viittaa golfkenttään. Troon Golf yhtiö ei myöskään ole mitenkään enempää K.K. Downingin vastuulla kuin esimerkiksi Oy HIFK-Hockey Ab on Ville Peltosen vastuulla. Kieli- ja toimittajakurssille jutun kirjoittanut toimittaja, kiitos.

K.K. Downing: En lopettanut Judas Priestiss golfin takia! - Ilta-Sanomat

Shropshire Star sivuston uutinen K.K. Downingin golfkentästä:
http://www.shropshirestar.com/sport/2010/07/28/judas-priest-star-designs-shropshire-golf-course/

EDIT: ja kappas, uutinen on korjattu. laitoin piruuttani kommentin uutiseen, mutta se ei jostain syystä mennyt läpi. jonkun toisen samansuuntainen huomio sen sijaan on näköjään mennyt.
 
Viimeksi muokattu:

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Ihan tosi. Jos radiosta tai tv:stä tulee jakso, on se aina senkertainen jakso. Ihan joka kerta. Toimittaja: ällös mainitse, että jakso on tämänkertainen.
 

Mr Pond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt on kyllä Yle urheilulla laadukasta uutisointia, voisi hieman tarkistaa mitä kirjoittaa. "Muun muassa Edmonton Oilersin hyökkääjän Teemu Hartikaisen edustama Koovee Rollers on voittanut rullakiekon Suomen mestaruuden...Hartikainen itse teki Kovee Rollersin 3-2-johtomaalin toisessa erässä." Hartikainenhan siis pelaa Vuorelan Veikoissa ja vei ko. ottelussa Veikot 3-2 johtoon. Noh, olihan uutisessa sentään mestaruuden voittaneen joukkueen nimi oikein...
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Inter Milania

Tosin tämä kirjoitusasu on, jos ei suoranaisesti virhe, niin ainakin yök. Miksi italialaisen kaupungin nimi pitää kirjoittaa joukkueen nimessä englanniksi? Siksikö, että saman kaupungin toinen pääsarjajoukkue käyttää virallisessa nimessään tuota englantilaista kirjoitusasua Milanosta?

(Sori, oli pakko.)
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Mika Saukkonen: "Kello soittaa ..."

Kello soi, ei soita.

Saukkosella menee tämä aina väärin. On siellä paljon muitakin kieliopillisia virheitä. Näihin on jo tottunut vuosien varrella, joten ihan kaikista en jaksa inistä.
 
Suosikkijoukkue
Chisu! (Kesätyttö 2012 -skabassa PMMP:n Mira)
IL:n suoritustaso on varsin tasainen: "Nygård pompsahti pinnalle 2000-luvun alussa kaveriporukan hölmöilynä syntyneellä "Vitun suomiräppiä" -kappaleella", kertoo Petri Nygårdia koskeva uutinen. "Vitun suomiräppiä"-kipale on mennyt ainakin itseltäni ohi. Tättärää-tättärää-rää. (Linkki ohjaa Iltalehden uutiseen, joka koskee Petri Nygårdia.)
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tänä aamuna YLE:n Aamu-TV:ssä uutistenlukija puhui Pohjois-Korean johtaja Kim Jong toisesta. Kyllähän se Il helposti näyttää muodolta II, mutta pitäisi sitä sentään jonkin verran olla yleissivistystä...

Ilta-Sanomien toimittaja on taas repäissyt niin jäätävän gallup-kyselyn, että melkein itkettää. Gallupissa pohditaan sitä, kumpi on taitavampi - Mikael Granlund vai Harry Potter... Linkki alla:

Minnesota Wild hehkuttaa Mikael Granlundia - Ilta-Sanomat

Tulee melkein näistä Granlund-jutuista jo mieleen Spede Show ja Pikkupojat. "Kumpi voittaisi, jos isä ja Ritari Ässä tappelisi? Ritari Ässä tietysti! Niin voittaiskii!"
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Täytyy antaa tunnustusta iltapuluille nerokkaasta liike-ideasta, joka mennee näin:

1. Palkataan halvalla wannabe-toimittaja-harjoittelija.
2. Laitetaan harjoittelija kirjoittamaan juttuja. Varmistetaan, ettei harjoittelijalla ole ennestään luontaista kiinnostusta ja sitä kautta parempaa tietoa aihealueesta, esim. jääkiekosta tms.
3. Pidetään tiukka aikataulu jutuille. Liikaa ei sovi taustoja tarkistella.
4. Julkaistaan juttu nettimediassa, ja laitetaan vielä joku hämmentävä otsikko.
5. Seurataan, miten netin keskustelupalstoilla taivastellaan jutun typeryyttä, linkin kera tietenkin.
6. Näytetään mainostajille suu naurussa tilastoja verkkovierailujen hillittömistä määristä.
7. Kerätään mainostulot.

Loistavaa!
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Uutiset taitaa olla vähissä näin kesäaikaan. Jos ei mitään kaameuksia tapahdu, joku paloiteltu ja grillattu, mieluusti elävänä, lyödään kanteen isosti juttua millainen keli on tulossa joskus tulevaisuudessa ja mahdollisesti ryyditetään Satu Tuomiston uusilla bikinikuvilla.

Oli eilen uutinen siitä kun maalari oli menettänyt silmänsä onnettomuudessa, vääriä aineita sisältänyt painepumppu lojahtanut silmille. Oli käytetty maalarinpesuainetta, mitä se sitten onkaan. Vesiliukoinen lähtee vedellä, muut tärpätillä ja kulumalla, ei maalarille omaa pesuainetta tarvita.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Poliisikoira raateli miestä

Okei, juttu jo muutaman päivän takaa, mutta jäi huvittamaan jotenkin tuo ensimmäinen lause vs. otsikko. Minä rajuna pilkunviilaajana kyllä tulkitsen, että poliisi oli vapaalla, mutta niin monelta ehdin jo kuulla aivan muita käsityksiä. Otsikkokin kertoo kuitenkin kyseessä olleen poliisikoira. Ainakin kiinnostus juttuun säilyy, kun pitää lopputekstin avulla yrittää ymmärtää enemmän ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös