Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 160 241
  • 4 668

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Ei varmaan ihan riitä huonon toimittajan määritelmään, mutta huvitti kyllä eilisessä yhdistelmähiihdossa kun selostaja ihmetteli, että "Missähän on Kristina Smigun, numerolla 16. Ei näy missään." Samaan aikaan Smigun, numerolappu selvästi näkyvillä, hiihtää aivan kameran edestä. Varmaan siellä studiossa tutkittiin väliaikoja, mutta luulisi, että ainakin toisella tyypillä olisi silmät kiinni monitorissa koko ajan.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Monessa, yleensä amerikkalaisessa, dokumentaarisessa tv-sarjassa esiintyy usein ilmiötä, jossa kuva ja ääni eivät ole harmoniassa. Esimerkiksi JIMillä esitetyssä tsunamidokumentissa kertoja selitti tulva-aallon korkeudeksi seitsemän metriä. Silti kuvissa nähtiin, että aalto ylsi autojen renkaiden korkeudelle. Muutenkin vituttaa toimittajien lukujen pyöristely etenkin amerikkalaisessa mediassa.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
"Poutalan isä olisi halunnut varmasti nähdä tämän luistelun, mutta... ...mutta hän on nyt poissa".

Alkoi naurattamaan, ei Poutalan isän kuolema, vaan miten tökerösti selostaja asian ilmaisi
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Se on Jalosen Pekka taas: http://www.iltalehti.fi/kisaextra/2010022411187163_ki.shtml. En ole videomateriaalia tapahtumasta nähnyt, väpättikö Nashin alahuuli ja kyynel kirposi silmäkulmaan kun Crosby menikin vetämään, eikä edes maalia tehnyt puukäsi. Missä on Nuori Suomi-henki? Onko laukojat etukäteen päätetty? Törkeetä perkele!

Kysymys kuuluu, onko Pekka Jalonen useimmiten noteerattu toimittaja tässä ketjussa?
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt, kun ollaan vauhtiin päästy niin lisää Pekkaa tästä. Ainakin kaikki muut mediat kertovat Miettisen pelaavan tuossa ketjussa ja eipähän tainnut mennä Pekalla oikein viime kevään MM-kisojen ykköskentän muistelukaan.
 
Jalonen on kieltämättä suoltanut kisoista melkoisen paljon laatujournalismia . Siinä on jäänyt jopa Santtu Silvennoinenkin kirkkaasti kakkoseksi, ja se on jo melkoinen saavutus.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Pekka Jalonen kuuluu siihen valitettavan runsaslukuiseen urheilujournalistien joukkoon jotka ovat sementoineet asemansa tässäkin ketjussa jo kauan sitten eikä yksittäisten tyhmyyksien raportoiminen enää hetkauta.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Hesarin ulkomaantoimittaja Pekka Hakala vauhdissa

Epäillyt otettiin Irlannin poliisin tiedottajan An Garda Siochánanmukaan kiinni eurooppalaisten ja amerikkalaisten tiedusteluviranomaisten yhteisoperaatiossa tiistaina aamupäivällä.
Hämmästyttävä yhteensattuma että Irlannin poliisivoimien tiedottajalla on sama nimi kuin Irlannin poliisivoimilla itsellään! Ja välilyönnitkin näköjään tänään vähän hakusessa...

http://en.wikipedia.org/wiki/Garda_Síochána
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Taloussanomissa taas perus otsikko Halpalentoyhtiö: Suomi on kehitysmaa. Ei hyvää päivää se on vaikeata otsikoida ja kirjoittaa uutinen fiksusti. Ko. uutisessa siis kerrotaan, että Easy Jet -lentoyhtiö pitää suomea potentiaalisena halpalentokohteena ja uskoo, että lisälennoille on tulevaisuudessa kysyntää. Suoran lainauksen mukaan suomea on oikein haukuttu, taidan mennä terapiaan.

http://www.taloussanomat.fi/liikenne/2010/03/09/lentoyhtio-suomi-on-kehitysmaa/20103556/139

Pitäisi joskus kerätä Jatkoajassa laatujulehtien joukko, joita voi lukea vittuuntumatta. Suomalaisten päivittäisjulkaisujen määrä olisi taatusti massiivinen. Painun lukemaan The Economistia.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Iltalehden verkkosivut ovat taas kunnostautuneet.

Otsikolla "Entinen teinitähti kuoli yliannostukseen - katso video!" lienee pulitzer vain ajan kysymys.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
THN kertoo Selänteen olympialaisurasta

THN kirjoitti:
Selanne is a five-time Olympian who won bronze three times (1994 in Lillehammer, 1998 in Nagano and 2010 in Vancouver) and silver once (2006 in Turin)
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Olenko turhan kriittinen vai onko Pelicans-TPS -otteluraportti oikeasti huono?
Pelicansin kauden viimeinen kotiottelu ei tarjonnut lahetelais-yleisölle mitään uutta.
Sanassa on yksinkertainen kirjoitusvirhe. Lisäksi yhdysmerkki on tarpeeton. Yhdysmerkkiähän voi käyttää käytännössä jokaisessa yhdyssanassa, jos sana on jotenkin vaikea hahmottaa (vrt. kaivos-aukko tai kaivo-saukko). Mielestäni tässä tapauksessa se ei ole tarpeellista.
Markus Nordlundin tarkka laukaus upposi Pelicans-verkkoon ja pysäytti pelikellot aikaan 27.21
Käsittääkseni myös numeroon päättyvä virke tulisi päättää välimerkkiin (piste).
Tuulennopea puolustaja Sami Helenius nousi maalin eteen ja sai Kari Sihvoselta syötön avopaikkaan.
Onko kyseessä turhaa ala-astetasoista huumoria?
Ensimmäistä erää oli pelattu 12 minuuttia, kun Veli-Matti Vittasmäki kaatoi Aaltosen puolittaisesta läpiajosta.
- - -
Toisessa erässä tilanteeseen palattiin, kun Mikko Kousa kaatoi heittäytyessään yksin läpi karanneen TPS-hyökkääjän.
Olisiko tässä voinut mainita myös yksin läpi karanneen TPS-hyökkääjän nimen?
Tämän seurauksena lahtelais-yleisö arvosteli tuomareita kovempaan ääneen kuin kertaakaan tällä kaudella.
Tässä on jo toisen kerran tuo mielestäni tarpeeton yhdysmerkki.
Rangaistuslaukauksen ampunut Michael Birner ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Niko Hovista.
TPS-hyökkääjän nimi taitaa oikeasti olla kuitenkin Michal Birner.
Myös Juhamatti Aaltonen kävi kertomassa näkemyksensä päätuomari kaksikolle.
Yhdys sana virheet saavat minut näkemään punaista.

Pikkuvirheet raporteissa ovat vielä ihan OK. Lyhyessä raportissa oli kuitenkin niin paljon kielioppi- ja asiavirheitä sekä mukahauskuuksia, että olisiko toimittajan syytä hieman vilkaista peiliin. Näiden lisäksi pilkkusääntö tuntuu olevan toimittajalle täysin tuntematon asia.
Kolmannessa erässä kotijoukkue löi päätään kerta toisensa jälkeen TPS-puolustukseen, sekä Atte Engreniin.
Kuuluuko tähän muka pilkku?
TPS käänsi pelin nopealla vastahyökkäyksellä ja vain Niko Hovisen kaksi upeaa torjuntaa esti vierailijoiden kolmannen maalin syntymisen.
Eikö tässä ole kyseessä rinnasteiset päälauseet, joilla ei ole yhteistä lauseenjäsentä? Käsittääkseni nämä lauseet tulisi erottaa toisistaan pilkulla.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuuluuko tähän muka pilkku?Eikö tässä ole kyseessä rinnasteiset päälauseet, joilla ei ole yhteistä lauseenjäsentä? Käsittääkseni nämä lauseet tulisi erottaa toisistaan pilkulla.
Lisäksi tuossa samaisessa pätkässä pisti silmään tämä:
Jatkoaika kirjoitti:
Niko Hovisen kaksi upeaa torjuntaa esti vierailijoiden kolmannen maalin syntymisen.
Pitäisi varmaankin olla muodossa estivät.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Enpä nyt oikein viitsisi noiden kahden edellisen viestin perusteella todennäköisesti suht uuden toimittajan raporttia lytätä. Sanotaanko kauniisti, että hiukan kokemuksen puute paistaa taustalta.

Enemmän minua häiritsee se, että haastateltavien puheet kirjoitetaan auki täsmälleen siten kuinka he ovat sen sanoneet. Joissain tapauksissa se on toimiva juttu, mutta normaalipuheessa kun sanotaan näin: "Tää oli tän kauden viimenen kotipeli. Ei olla riittävästi pystytty kotona voittaan pelejä", niin toimittaja voisi aivan hyvin kirjoittaa: "Tämä oli tämän kauden viimeinen kotipeli. Ei olla riittävästi pystytty kotona voittamaan pelejä." Olisi mukavampi lukea.

Nyansseja, mutta kuitenkin.
 
Vielä eilen Jatkoajan etusivun uutisessa, jossa käsiteltiin Ryan Keslerin jatkosopimusta käytettiin pelaajasta nimitystä Kessler. Ehkä huolimattomuuden piikkiin, mutta kun lyhyessä jutussa oli Keslerin nimi kirjoitettu kolme kertaa ja joka kerta samalla tavalla väärin. Kas kun ei Kassler. No tänään oli jo korjattu.
 

Jyrla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves.
SM-liigan sivulla playoffseja käsittelevä otsikko: "Taistelu Kanada-maljasta alkaa tänään!".

http://www.sm-liiga.fi/

Olisikohan ollut reilua kertoa asiasta myös ilmeisen väärin perustein taistelusta pudotetuille Saipalle, Ässille, Pelicansille ja Ilveksellekkin asiasta? Itsehän olen luullut että kyseinen taistelu alkaa jo runkosarjan ensimmäisellä kierroksella, kun pisteiden kerääminen pudostupeleihin pääsyä varten alkaa.
 

GameDay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chiefs
http://jatkoaika.com/nhl.php?sivu=kolumnit&id=9934

En nyt sano, että olisi mitenkään huono juttu tai huono toimittaja, mutta muutamia asiavirheitä löytyy.

Tippett sai veteraaneista, kuten Matthew Lombardi.....

En tiedä, miten veteraani nykyään määritellään, mutta omasta mielestäni 28-vuotias pelaaja ei ihan vielä sitä ole...

.....Siitä todisteena Bryzgalov valtasi myös Jevgeni Nabokovilta Venäjän ykkösvahdin paikan Vancouverin olympiakisoissa.

Nojaa, en sitten tiedä miten Bryzgalov sen ykköskassarin roolin valtasi, kun Nabokov kuitenkin aloitti kaikista tärkeämmän pelin eli puolivälierän Kanadaa vastaan... Mielestäni ykkösveskari kuitenkin on se, joka pelaa kaikista tärkeimmät pelit. Vai tarkoitetaankohan tässä sitä, että kun Bryzgalov tuli vaihdosta maaliin, niin siten valtasi sen ykkösen paikan?

Joo, siis ihan hyvä juttu ja näin, mutta pientä tarkkuutta vielä lisää, niin tulee tekstistä vielä parempi.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
http://www.iltalehti.fi/nettitv/?17117825

"Käppien Rosa Bluesn tuho". Yksittäisen typon nyt vielä käsittäisi, mutta kaksi sellaista yhteensä neljän sanan mittaisessa otsikossa on jo melko ala-arvoista toimintaa. Ei liene yllättävää, että kyseessä on Iltalehti.

Ei jumalauta! Iltalehti tahraa paskan maineen jälleen kerran. Myös UL:n Seppänen: Pavel Rosa naurettava pelle ja filmaaja on otsikoltaan aika hyytävä noinkin "korkean statuksen" lehdeltä, kuin mitä Urheilulehti uskottelee olevansa´.
 

Boozer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaikenlaiset turistitkin saa näköjään kirjotella kolumneja tänne Jatkoaikaan. Klik
 

Sirad

Jäsen
Kaikenlaiset turistitkin saa näköjään kirjotella kolumneja tänne Jatkoaikaan. Klik

Kirjoittaja on espoolainen – ja kenties siksi väärä ihminen kirjoittamaan aiheesta.
Kommentoija on kärppäfani – ja kenties siksi väärä ihminen kommentoimaan kyseistä tekstiä.

:)

Eihän tuo teksti nyt ihmeitä tarjonnut, se on myönnettävä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös