Tähän ketjuun olisi helppo nimetä oikeasti täysin arvottomia leffoja kuten monet kreisikomediat, halvat kauhu/toimintaleffat, jatko-osat,kotimaiset uutuudet, surkeat supersankarit, kököt uudelleen versioinnit tai täysin vasemmalla kädellä tehdyt ison budjetin K13-jännärit jotka myydään pelkästään jonkun keskinkertaisen Smith/Damon/Reaves/Cruise/Rock tms naamalla ja tulos on sitten sen mukainen. Noilta ei kuitenkaan voi odottaa mitään lähtökohtaisesti, joten en halua niitä luetella tässä ketjussa. Voisin nostaa esiin leffoja joilta odotin jotain ja kun näki tulokset niin ei oikein osannut päättää pitäisikö itkeä vai nauraa!
-Alkuun voisi kuitenkin laittaa yhden kaikkien mielestä huonon leffan, jonka jokaisen pitäisi nähdä eli Dracula 3000! Kauniita ihmisiä edustaa tuossa leffassa ysärin kulttitähdet Casper Van Dienne ja Erika Elekniak. Lisäksi mukana on Coolio joka kai nautti suosiota räp-musiikillaan, koska 2000-luvun taitteessa oli iso trendi palkata halpoihin leffoihin aina vähintään yksi suosittu räppäri. Dracula tappaa tässä ihmisiä avaruusaluksella, eli kyseessä on eräänlainen Alien-Dracula! Tuotannolta saattoi loppua rahat kesken, koska tuotos vaikuttaa vajaalta monella tavalla, kohtauksia puuttuu paljon väleistä jne. Loistava leffa oikeassa seurassa kaljan kanssa
Dracula 3000 (2004) - IMDb
-Vanhoista leffoista nostaisin esiin Manaaja 2, koska odotin siltä jotain vaikka se on jatko-osa. Katsoin ensin osat 1 ja 3 koska tiesin tämän leffan maineen ja ne olivat loistavia molemmat. En uskonut että kakkonen voi olla niin huono kuin siitä sanotaan, koska he saivat kuitenkin ykkösen tytön Linda Blairin takaisin ja muut näyttelijät ovat kovia: Richard Burton, Max Von Sydow, James Earl Jones. Tulos on aivan uskomaton ja se pitää nähdä jotta sen voi uskoa!
Exorcist II: The Heretic (1977) - IMDb
- Da Vinci Koodi-trilogia kuuluu ehdottomasti listalle. Vaikka nuo leffat voisivat mennä "vasemmalla kädellä tehdyt halvat rahastukset"-listalle, niin odotin näistä silti enemmän koska kuulin kehuja + Tom Hanks. Hanks oli laadun tae vielä 80-90-luvuilla, mutta viime vuosina hän on joutunut ottamaan vastaan aika paskoja rooleja jotta ei joudu karsimaan palkkapyyntöään. Ykkönen on trilogian paras, mutta se ei ole paljoa se. Todella halpaa rahastusta uskonnollisuuden, suositun kirjasarjan ja ison supertähden varjolla. Hanksillä on tietty sädekehä päällään joten nämä leffat eivät saa kuraa niskaansa niin paljon kuin ansaitsisivat. Jos joku vähemmän arvostettu supertähti tekisi samaa roskaa, niin niitä ei kohdeltaisi läheskään näin kiltisti.
- The Tourist kuulosti paperilla erittäin raikkaalta romanttiselta jännäriltä. Angelina Jolie, Johnny Depp ja Timothy Dalton on sen sortin näyttelijäkaarti, että tämän ei pitänyt pystyä floppaamaan millään lailla. Harmi vaan ettei leffaan muistettu kirjoittaa käsikirjoitusta, vaan tähdet saatiin mukaan jättimäisillä palkoilla ja tulos oli suoraan sanoen täyttä paskaa. Varsinkaan Jolien ja Deppin välillä ei ole mitään kemiaa, joka on ansiokasta ryssimistä tekijätiimiltä. Välillä tuntuu että näyttelijät eivät edes ole samassa huoneessa, vaan supertähdet näyttelevät lähikuvissa niin, että vastapäätä on pahvilaatikko tms ja toinen näyttelee sitten omat osuutensa vaikka seuraavana päivänä. Yhteisiä otoksia ei ole jokaisessa kohtauksessa hieman kuin jossain Saippuasarjassa. Ehkä pahin negatiivinen yllätys uusissa leffoissa!
The Tourist (2010) - IMDb
-Miljoona Tapaa Kuolla Lännessä. Tämäkin voisi mennä kreisien komedioiden listalle, mutta koska tämä on länkkäri ja näyttelijäkaarti on kova, niin odotin turhaan jonkinlaista leffaa. En ollut katsonut Family Guyta aikoihin ja koska sen tekijän Ted oli ihan kohtuullinen, niin taisin muistella väärin että se olisi jostain kotoisin oleva sarja. Tedin takia sarjan luoja sai täysin vapaat kädet, kukaan ei kontrolloinut kässäriä mitenkään. Sieltä tuli sitten kuvottavan huono elokuva. South Parkin tekijät eivät ole turhaan haukkuneet Family Guyta aina kun se on mahdollista, kovinkaan lahjakas kaveri ei saisi tällaista leffaa ulos jos on noin hyvät näyttelijät ja aiheena klassinen lännenelokuva..
A Million Ways to Die in the West (2014) - IMDb
- Vaikka sanoin etten laita "helpot rahat pois"-leffoja tänne, niin pakko silti mainita Tom Cruisen ja Cameron Diazin toimintakomedia Knight & Day, joka oli jo konseptina täysin mätä. Molemmat tähdet olivat tuolloin helvetin suosittuja, joten heillä oli helppo rahastaa, mutta ei kai kukaan odottanut että tuosta tulisi jotain?!? Cruise on muutenkin julkaissut vinon pinon HMV-rahastus toimintaleffoja viimeisen 20 vuoden aikana (seassa toki myös muutama ihan ok), mutta tämä vetää silti pohjat selvästi. Yleensä niissä ei ole komediaa juurikaan mukana mikä pelastaa edes vähän, mutta tässä vedetään sitten alta riman senkin edestä. Eeppinen elämys jos pitää katsoa selvänä ja kerralla. Olen kuullut juttua että Cruisen uusi Muumio on samaa tasoa, mutta en ole vielä uskaltanut sitä katsoa. Vaikea kuvitella millä ajatuksella sekin sai vihreää valoa studiolta ja vielä hirviöuniversumin aloituksena...
Knight and Day (2010) - IMDb
- Edelliseen liittyen vielä toinen samanlainen Bonuksena. Jos leffan konseptina on "Brad Pittin Zombieleffa", niin minun on vaikea käsittää miten se saa vihreää valoa miltään studiolta. Kun siihen ei sitten jaksettu kirjoittaa minkäänlaista käsikirjoitusta, niin tuloksena on huonoin ison- tai edes keskitason budjetin zombieleffa mitä olen koskaan nähnyt! Kyseessä siis World War Z ja sille suunnitellaan kai jo jatko-osaa! Leffa koostuu käytännössä sekalaisesta kokoelmasta kohtauksia joissa ei ole mitään jännitettä kauhusta puhumattakaan. CGI jyllää kovaa ja tärkeässä osassa ovat lähinnä räjähdykset ja hidastukset joiden aikana Brad Pittin naamaa voidaan kuvata lähikuvassa, hänen tukkansa hulmuaa tuulessa ja kauniit silmänsä ovat tyttöjen kuolauksen kohteena pitkään ja hartaasti. Täysin käsittämätön projekti enkä ymmärrä miksi tätä ei haukuta samalla tavalla kuin muita paskoja leffoja. South Park teki aiheesta jakson, mutta he olivat aika kilttejä. Runtua olisi voinut antaa enemmän kuin Cartman supersankarina: "I'm Brad Pitt, I'm Perfect Man, look at me" + hidastukset. Pitt on hyvä tähti kun hän saa sivuosia, jolloin hänet voi ympäröidä muilla hyvillä näyttelijöillä, ohjaajalla ja kässärillä. Huonojen leffojen pääosaan hänestä ei kuitenkaan ole, minkäänlaista heikkojen vastanäyttelijöiden tai kässärin kannattelukykyä hänellä ei ole..
World War Z (2013) - IMDb
Vastikään edesmennyt ikoninen megatähti Sir Sean Connery kommentoi jo 15v sitten yllättävää eläköitymistään juurikin tähän liittyvällä lausunnolla. "I'm fed up with the idiots... the ever-widening gap between people who know how to make movies and the people who greenlight the movies." Ymmärettävästi harvat uskaltavat puhua näin suoraan, koska se vaikuttaisi suoraan heidän mahdollisuuksiin tehdä töitä jenkeissä. Tilanne on vielä huonontunut tämän 15 vuoden aikana, joten nykyään vihreää valoa tulee äärettömän helposti jos vain elokuvan aihe on studioiden haluaman agendan mukainen ja pääosaan saadaan vielä sellainen tähti jonka naama myy suoraan 300milj sisällöstä riippumatta..
Jos vielä katsoo noita linkkaamiani leffoja, niin niistä näkee nopeasti kuinka uudet leffat saavat laidastaan liian korkeita arvosanoja IMDBssä. Vaikka nuo leffat ovat aikamoisia kalkkunoita, niin kaikki saavat pisteet 6.0-7.0. Jos joku vanha leffa on yhtä surkea, niin arvosana on jotain luokkaa 4.5-5.5. Sinällään noiden kanssa pitää olla aika varovainen. 60-80-lukujen "6.3-leffa" on lähes poikkeuksetta täysin eri planeetan teos kuin 2010-luvun 6-7..
- Tarantinon leffat pl. Django
- Taru sormusten herrasta trilogiat yms. Hobitit
- Tämän vuosituhannen Star Warsit
- Lähes kaikki supersankari leffat pl. Nolanin ja Burtonin Batmanit.
- Aronofskyn leffat.
On tuossa pointtia. Tuon voisi typistää niin että Tarantinon 2000-luvun leffat, kaikki Disneyn Uusioversio/Marvel/Star Wars, kaikki DCt paitsi muutamat Batmanit/Spidermanit ja LOTR-tyyppiset lasten CGI-leffat ovat erittäin yliarvostettuja. Enkä kyllä ostaisi Aronofskyltäkään hyllyyn muita kuin Wrestlerin. Siihen toki vaikuttaa että nykyään julkaistaan niin vähän hyviä leffoja, että siitä harmaasta massasta ne voivat näyttää ihan hyviltä, mutta todellisuudessa tuotokset ovat korkeintaan keskinkertaisia. En nyt sanoisi huonoimmiksi leffoiksi koskaan (pahimpia Marvel räpellyksiä ja Star Wars 8 lukuunottamatta), mutta ihan aiheellinen nosto mielestäni.