HPK:n taloudellinen tilanne

  • 435 966
  • 1 602

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
En nyt tiedä oliko tuo niin kauhean epäreallistinen kun ajattelee niin edellisellä kaudella oli keskiarvo sen 3600 ja sitä edellisellä sen päälle 4000.
On koska budjettia ei saa koskaan vetää minkään mutun pohjalta, vaan se pitäisi tehdä aina mieluummin ala kuin yläkanttiin, varsinkin kun taustalla on miljoonan velat. Minusta realistinen arvio olisi ollut juurikin 3400 tai 3500. Sitten jos tulee tuon päälle, niin hyvä ja alle niin huono.

Jos nyt joku oikeasti väittää että esim. 3700 on millään mittarilla realistinen luku, varsinkin kun Jokerit poistui sarjasta, niin huh huh. On suorastaan huutava vääryys jos ajatelaan että yhden kauden yleisömäärät näkyy seuraavana. Kyllä tälläisissä asioissa pitää osata tarkkailla pidemmän ajanjakson määriä ja niiden mukaan suhteuttaa toimintaa. Jo vuosia on keskiarvo pyörinyt siellä 3500 tienoilla, vain poikkeuksellinen menestys, hype tai selvästi heikommat ajanjaksot on asiaa muuttaneet, suuntaan tai toiseen. Toki tavoitteena pitäisi olla nostaa sitä keskiarvoa, mutta onko joku oikeasti tehnyt sen eteen töitä? Olenko missannut jotain?
 
Viimeksi muokattu:
Mitään mistään tietämättä
Isokasa liian kalliita (tasoon nähden olevia) sopimuksia oli vielä viime kauden rasitteena mm. Bruun, Grönholm, Vihko, Laakso. Varauksin myös Vänttinen, Somervuori, Schira ja Saarinenkin, jotka pelasivat kaksijakoisen kauden

Pakko sanoa Saarisesta että oli varmaan halvimpia PPG pelaajia liigassa? Mistä on aika lailla mahdoton parantaa hinnan suhteen.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Valkosulalta hyvää pohdintaa. Jos saat näkyviin kaikki liigamatsin kuukaudessa yhden istupaikkalipun, n. 20€ hinnalla, niin kyllä se vaan houkuttaa liikaa jäämään sinne kotiin. Ja jos miettii muita asioita niin 0,33l olut 5-6€ ei vaan enään kovin monen järkeen mahdu. Samoin jos verrataan nyt vaikka esim. Kerhoravintolan lounasbuffa versus 7€ lihis nakeilla+limu niin onhan tuo matsi eväskin jo aivan liian kallis. Vessat on sotkuiset, kusen haju leijuu, numero kakkosella ei voi juuri hallilla käydä jne. Monella keskituloisella ja keski-ikäisellä on näihin kaikkeen varmasti varaa, mutta se mitä olen puhunut tuttujen kanssa niin kun joku raja ylitetään hinnoissa, kääntyy asenne vastaan ja alkaa kuulua ääniä ryöstöhinnoista ja sikamaisesta rahastuksesta. Lopputulos on kuitenkin sama, kotisohva alkaa tuntua aina vaan paremmalta vaihtoehdolta.
Erittäin hyvin sanottu... onneksi sentään se hotsi on halpaa kuin saippua, tosin sitä saa vaan yhdestä myyntipisteestä. Lisäksi se kattoterassin makkarakoju on hinta-laatu suhteeltaan aivan mieletön, siitä vaan ei missään mitään mainita, kylttejä tms. mainostusta ei ole ja pääsee tupakan savuakin haistelemaan.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Yleisömääristä vielä se, että Selinin kaudellahan muistaakseni päästiin yli 3700:n ja tätä edesauttoi se, että yhteistyökumppanit olivat sponsoroineet kasan lippuja useampaankin peliin. Yli 4000:n yleisöä ei ole kyllä koskaan ollut tai sitten multa on mennyt joku kausi täysin ohi. Realistisin määrä on juurikin tuo 3500-3600. Tätä isompi vaatii kyllä jo buumin ja ison hypetyksen päälle kauden alusta alkaen. Onhan se nähty joka kausi, että vaikka joukkue pelaisi voittavaa kiekkoa niin porukka ei löydä hallille vaikkakin loppukaudesta kinnostus kasvaa.

Sanokaa mitä sanotte mutta mun mielestä perinteikkäässä kiekkokaupungissa, jota Hämeenlinna kiistatta on, pitäisi keskiarvon olla reilusti yli 3700:n ja buumin myötä vielä isompi.
 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Vähän saivartelua, mutta koska kirjoitit "millään lailla", niin tarvitsee korjata. Kyllä vaikuttaa, nimittäin tulosta parantavasti. Rahoituskulut pienenevät...
Totta, aiheellinen tarkennus. Piti se alkuperäiseen viestiin lisätä, mutta ajattelin jotta menköön.

Todellisuudessahan vaikutus ei näillä kassoilla operoivilla firmoilla kuten HPK (tai esim. Ilves) montaa satasta/tonnia ole, oletuksena ettei ole juuri millä lainoja ylimääräisiä lyhentää.
 

TJ MACKEY

Jäsen
HPK:n toimintamalli myynnin ja markkinoinni osalta nykyisessä Liigassa on tullut tiensä päähän. Maailma ja toimintatavat ovat muuttuneet ympärillä niin paljon, että se mikä toimi vielä 2006 ei toimi enää tänä päivänä. Kilpailukin on koventunut aivan järkyttävällä tavalla. Siinä missä joku Saipa on kehittänyt toimintaansa aivan valtavin askelin viimeiseen 10 vuoteen, niin HPK on pysynyt lähinä paikallaan. Joku puhuu kehittyneestä markkinoinnista, mutta ei tarvitse kuin katsoa Kerhon sosiaalisen median mainontaa, niin ymmärtää kuinka syvässä kyykyssä ollaan. Eikä tämä ole mitenkään pahalla niiden kyhäelmien tekijälle, mutta kaikella kunnioituksella, nyt puhutaan Suomen kovimman urheilusarjan yhdestä menestyneimmästä joukkueesta. HPK:n brändiin voi jatkossakin kuulua pienen seutukunnan hieno urheilujoukkue, mutta senkin voi tehdä tyylillä ja itseään kunnioittaen. Kuka ne kuvat oikein suunnittelee ja tekee? HPK on kyllä mennyt hieman eteenpäin tällä saralla esimerkiksi ottelutapahtuman suhteen, mutta kehityksen olisi oltava paljon suurempi, jos Kerho aikoisi pysyä kilpailussa mukana. Ei Instagramissa mukana olo enää riitä, pitää olla myös laadukasta sisältöä.

En ole nähnyt HPK:n myyntistrategiaa, mutta jotekin vaisu kuva Kerhosta tällä saralla jää. Onko HPK aktiivisen tarjontamyynnin ytimessä? Millä volyymillä yritysmyyntiä tehdään, onko Laamanen siihen oikea henkilö/riittävä resurssi? Aikooko HPK olla jatkossa jollakin tavalla digitaalisessa myynnissä mukana? Miksi HPK ei aktiivisesti jalkaudu asiakasvirtoihin?

Yhtiöittäminen avaa monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia, mutta ei ole mikään autuaaksi tekevä itseisarvo, vaan lähinnä toimintamuoto. Seuraavan kuukauden sisään olisi mukava kuulla uusia linjoja, avauksia ja suuntia HPK Oy:lta.
Kausikorttejahan voisi myydä jo nyt tuotteesta kiinnostuneille.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mites muiden joukkueiden?

Että silleen...
Mitä väliä sillä on mitä muut tekee? Kai tässä pitäisi pyrkiä tekemään omat asiansa mahdollisimman hyvin. Sehän on vaan suurempi etu meille, jos muut perseilevät ja itse pistetään hommat kuntoon. Jos toimistolla on samanlainen ajattelumalli kuin sinulla niin en ihmettele että touhu on sen näköistä mitä se nyt on tällä hetkellä.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Sori, että kysyin. Mistä strategiasta sitten saisi vertailupohjaa? Miksi pyörä pitäisi aina jokainen kerta keksiä uudelleen? Entä jos toiminta onkin ollut tuollaista neuvostoliittoa.

Olen joskus kuullut sellaisen lausahduksen, että jos haluaa parhaaksi, niin pitää ensin kopioida parhaalta, jotta edes pääsisi samalle tasolle. Noin niinkuin suurinpiirtein.

Että silleen...
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
No varmasti loytyy parannettavaa joka tasolta, ei siina. Itse en vain jaksa jankata naita samoja juttuja. Paremmalla myynnilla, myydaan paremmin ja paremmalla markkinoinnilla markkinoidaan paremmin jne jne. kestoaiheet joita kuulee aina vaan. Varmasti, mutta itse en osaa sanoa, etta millaista myynti on ollut viime aikoina, kun en ole paassyt nakemaan lahelta. Ehka se kala-allas on oikeasti ollut aika koyha. Buustia taytyisi saada, mutta se pitaisi tapahtua pelikentan puolella. Vai onko joku seura joskus pystynyt luomaan buumin pelkalla markkinoinnilla? En ainakaan muista.

Muutoksia pitaisi tapahtua taalla huudellaan ja onhan niita tapahtumassa. Tassa ollaan osakeyhtioksi menossa ja hallituskin taysin uusi. Odottallaan edes hiukan ja katsellaan mihin suuntaan ollaan menossa. Eihan siella ole edes nimia viela paperissa, saati osakeantia jarjestetty.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ei ole ollut täällä, tai ainakaan en ole suoraan huomannut, sokeahan voin aina olla, muropaketista löyty SCC ketjusta.
Sunny Car Center Hämeenlinna Oy, Hämeenlinna
Tyyppi
Velkomustuomio
Talousalue Lahden ja Kanta-Hämeen talousalue
Osoite Vankanlähde, 13100 Hämeenlinna
Häiriöpäivämäärä 31.03.2015
Velkoja Hpk-Edustusjääkiekko Ry
Saatavan määrä 50740 €

Ainakin tiedämme paljon maksaa paitamainos.
(linkki taloussanomien protestilistalle)
 
Viimeksi muokattu:

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Justiinsa juu, kyllähän tuo sievoinen summa on tuokin. Ritaluoma perkele nyt maksat tuon jostain veropakolaisahoistasi, niin saadaan pelaajia! Kaipa tuossa tosin on vähän muutakin kuin vain yksi paitamainos, mutta kyllä kai se isoin mainos kallis on.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Eli 7000 osaketta lasketaan liikkeelle 200 euron kappalehintaan. Melkein puoltatoista miljoonaa haetaan lisärahaa tällä, toivottavasti saadaan kaupaksi.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
US:n liigaennakko kertoo seuraavaa

Kokonaiskulut: 5 276 000(-413 000)
Pelaajapalkkiot: 1 600 000(-200 000)
Yhteistyösopimukset: 2 478 000(+51 000)
Pitkäaikaisen velan suuruus: 607 000(+125 000)
Viime tilikauden tulos: -229 000(-358 000)
Yleisötavoite: 3500
Kausikortit tavoite/viime kausi: 1200/1100
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Yleensä pelaajabudjetin pieneneminen on huono asia mutta nyt ei harmita kyllä pätkääkään, kun vertaa tätä joukkuetta viime kautiseen. Eihän sitä toki tiedä mihin tällä ylletään mutta näin ennakkoon vaikuttaa ainakin paljon mielenkiintoisemmalta kuin edellinen.
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ilmeisesti pelaajabudjettia vääristää nuo Hahlin ja Miettisen sopimukset. Huhujenhan mukaan suurimman osan heidän palkastaan maksavat yhteistyökumppanit.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Ilmeisesti pelaajabudjettia vääristää nuo Hahlin ja Miettisen sopimukset. Huhujenhan mukaan suurimman osan heidän palkastaan maksavat yhteistyökumppanit.

Tuskin vääristää, sillä tuo homma loppuu Oy:n myötä. Tilinpäätöksessä näkyy henkilöstökulut avoimesti omanaan, joten sieltähän se on aikanaan luettavissa. Saattaa tosin olla, että on sovittu, että yritys x maksaa y summan sponsorirahana kerholle, että kaverit pelaa Kerhossa, mutta Kummila aikainen palkanmaksu suoraan yritykseltä ei ole Oy-aikaa.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Tuskin vääristää, sillä tuo homma loppuu Oy:n myötä. Tilinpäätöksessä näkyy henkilöstökulut avoimesti omanaan, joten sieltähän se on aikanaan luettavissa. Saattaa tosin olla, että on sovittu, että yritys x maksaa y summan sponsorirahana kerholle, että kaverit pelaa Kerhossa, mutta Kummila aikainen palkanmaksu suoraan yritykseltä ei ole Oy-aikaa.


Öööö....millä perustein Oyn työntekijällä ei voi olla muita tulonlähteitä kuten esimerkiksi sponsorisopimuksia?

Että silleen...
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Öööö....millä perustein Oyn työntekijällä ei voi olla muita tulonlähteitä kuten esimerkiksi sponsorisopimuksia?

Että silleen...

Saa toki olla, mutta kuinka järkeväksi se homman tekee ja mitä hyötyä siitä on maksavalle yritykselle tai Kerholle? Lainatussa tekstissä puhutiin palkasta eli jos maksaa suoraan pelaajalle palkkaa, joutuu maksamaan myös sos. kulut, lakisääteiset vakuutukset yms... Eikö yritykselle tulisi halvemmaksi maksaa sponsorirahaa ilman sos. kuluja suoraan Kerholle täydeksi tuloksi, josta potista Kerho maksaa palkkansa pelaajille? Tällöin myös Kerhon liikevaihto (eli myynti) kasvaisi, joka on Oy:ssä julkista tietoa ja osaltaan määrittelee HPK Oy:n arvoa.

Entä miten lasketaan pelaajan vakuutusturva? Kerhon vai ulkopuolisen yrityksen palkan mukaisesti tai voihan se olla tietysti sovittu kertakorvaus? Suorassa sponsoroinnissa Oy:n palkkalistoilla olevelle urheilijalle, verottaja kiinnittää 100% taatusti huomiota asiaan, joten ei se ole pelaajankaan etu. Toisaalta voihan siellä olla perustettuna joku toiminimi tms.

Jos joku tuossa pelaajabudjetissa voi vääristää, niin pidän hyvin todennäköisenä, että Hahlille ja Miettiselle kuuluu osana palkkana HPK Oy:n osakkeita. Eli vaikka Kerhon on sanonut hakevansa 1,3 miljoona pottia osakeannilla, niin välttämättä tuota koko rahaa ei kokonaan tule koskaan Kerholle tulemaan, vaan osana näiden pelaajien "tulospalkkausta".

Tähdennän vielä, että kaikki kirjoittamani on ihan omaa spekulaatiota vailla oikeata tietoa... Toisaalta vuoden päästä oltanee viisaampia, kun lukee tilinpäätöstä ja tasetta.
 

Ralph

Jäsen
HPK Liiga Oy:n osakeanti käyntiin torstaina — Hämeenlinnan Pallokerho

Huomenna sitten rahaa palaamaan. Seittemän tuhatta osaketta ja kaksisataa per osake. Reipas miljoona siitä on haussa Kerholla.

EDIT: Näköjään parin tunnin päästä arvottavassa Viking Lotossa on tarjolla lähemmäs neljä miljoonaa. Siitä kun tulee pääpotti himaan, voisin vaikka ostaa kaikki nuo osakkeet.
 
Viimeksi muokattu:

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kylläpä joka jätkä mukin ostaa, mutta ostappa osa seuraa. Itse ostan todennäköisesti oman siivuni huomenna. Ei tällaista mahdollisuutta voi skipata ja kun peleihin niin paljon ei pääse, voi sen rahan laittaa tähän. Voi pojat!
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Yksi uusi juttu paljastui tuosta uutisesta. Tuon mukaan HPK-Edustusjaakiekko ry omistaa 45%. Aikaisemminhan on ollut puhetta, etta ry pitaisi enemmiston, eli paalle 50%, mutta kuka hullu tuohon lahtisi. Nyt vaan kaikki osakkeita ostamaan. Itsekin ostaisin jos vain olisi rahaa.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Tää on mun Kerhon sai nyt hieman pontta, koska kyllä se tosiaan osittain on nyt mun Kerho! Helvetin huikea fiilis ja kyllähän tästä tuli ihan hyvät fiiliksetkin, kun lopulta tuon hyväksynnän osakekaupalle teki. Summa ei sinällään ole iso, vaikka tulot kovin häävit ei olekaan, mutta olihan se selviö, että tämä pitää tehdä kun siihen mahdollisuus tulee. Jos ostaa pari osaketta, saisi muuten jonkin paidankin. Ihan fiksua tarjota jotain pientä porkkanaa sinne, vaikka lähinnä symbolistahan tuo on.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Tää on mun Kerhon sai nyt hieman pontta, koska kyllä se tosiaan osittain on nyt mun Kerho! Helvetin huikea fiilis ja kyllähän tästä tuli ihan hyvät fiiliksetkin, kun lopulta tuon hyväksynnän osakekaupalle teki. Summa ei sinällään ole iso, vaikka tulot kovin häävit ei olekaan, mutta olihan se selviö, että tämä pitää tehdä kun siihen mahdollisuus tulee. Jos ostaa pari osaketta, saisi muuten jonkin paidankin. Ihan fiksua tarjota jotain pientä porkkanaa sinne, vaikka lähinnä symbolistahan tuo on.

Noniin. Nyt voin sitten valittaa sulle jos joku Kerhossa alkaa ottaa paahan: "Sahan omistat sen! Tee jotain alaka hymyile kuin joku saatanan buddha siina!"

Ei nyt. Onnea ja kiitos kun ostit palan rakastamaani seuraa. Nyt painattaa t-paitoja "Francise owner" tai jotain vastaavaa. :D
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös