HPK:n taloudellinen tilanne

  • 435 691
  • 1 602

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ja jokainen varmaan huomaa, minkä takia tässä ollaan kusessa. Se on se yksi entisen tj:n kausi, joka on aiheuttanut kaiken pahan.

-ic
No kyllä tuosta nyt voi muutakin päätellä. Esim. siellä on pari ihan ekaa vuotta liikevaihto pyörinyt reilussa 5 miljoonassa, jonka jälkeen selvä pudotus, joka nyt vasta korjaantumassa. Samaan aikaan on menneet kaikki SaiPat, Ässät yms. liikevaihdossa ohi. HPK on pudonnut noin keskikastin porukasta alakastin porukkaan.

Keskiarvojärjestys 2009 ja 2010 liikevaihdollisesti (1000 euroa):
Kärpät 7901
JYP 7060
HIFK 6832
Lukko 6465
KalPa 6006
HPK 5555
Pelicans 5004
TPS 4899
Ilves 4599
Tappara 4583
Ässät 4178
Blues 3250
SaiPa 3486

2012 ja 2013, suluissa muutos ylläolevaan, 2014 liikevaihdot mistä löytyi
HIFK 9620 (+2788) 9200
Kärpät 8255 (+354) 8200
Lukko 7728 (+1263)
JYP 7573 (+513) 7200
KalPa 7378 (+1372) 6560
Pelicans 7186 (+2182)
Ässät 5838 (+1660) 6050
Tappara 5368 (+785) 7400
HPK 5222 (-333)
TPS 5121 (+222)
Ilves 5004 (+405)
SaiPa 4401 (+915) 6037
Blues 4394 (+1144)

Joo joo oli vaisuja kausia jne. ja noista luvuista puuttuu viimekauden liikevaihdot ja SaiPalla meni liikevaihto yli 6 miljoonaan, HPK:n liikevaihtoa en löytänyt viimekaudelle, vaikka tulos tulikin julki, tuskin 6 miljoonaa kuitenkaan ja toki parempaan suuntaan ja floppikausia oli jne. ja 2010 oli kova liikevaihto finaalien ansiosta, joka nostaa jne. mutta on se karua että kaikilla muilla joukkueilla on selvä + merkkinen luku ja HPK:lla ainoa - merkkinen, selittäkööt kuka haluaa ja millä haluaa. Minä en jaksa miettiä enää suuntaan enkä toiseen, puolustelkoot tai haukkukoot kuka jaksaa.

Voihan tuolta nostaa talousalueet ja koot ja TPS:n ja Tampereen joukkeiden alamäet, kuinka Kärpillä ottaa kapasiteetit vastaan, samaten JYP:illä, KalPan se vaan nousee tuloksista huolimatta jne. jos haluaa oikeen kunnolla miettiä mistä mikäkin johtuu.
 
Viimeksi muokattu:

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joo joo oli vaisuja kausia jne. noista luvuista puuttuu viimekauden tuloksia ja SaiPalla meni liikevaihto yli 6 miljoonaan, HPK:n liikevaihtoa en löytänyt viimekaudelle, vaikka tulos tulikin julki tuskin 6 miljoonaa kuitenkaan ja toki parempaan suuntaan ja floppikausia oli jne. ja 2010 oli kova tulos finaalienkin ansiosta siis liikevaihdollisesti joka nostaa jne. mutta on se karua että kaikilla muilla joukkueilla on selvä + merkkinen luku ja HPK:lla ainoa - merkkinen, selittäkööt kuka haluaa ja millä haluaa.
Eikös siinä vuosina 09-10 tehty persnettoa keskimäärin -391k€/kausi ja nyt posia vuosina 13-14 keskimäärin +99k€/kausi.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Eikös siinä vuosina 09-10 tehty persnettoa keskimäärin -391k€/kausi ja nyt posia vuosina 13-14 keskimäärin +99k€/kausi.
Puhuin liikevaihdosta, en siis tilikaudenkauden tuloksesta. Muokkasin luettavammaksi. Tarkoitin lauseella että finaalien ansiosta kaudesta tuli liikevaihdollisesti isompi, en ole ottanut HPK:n tilinpäätöksen +/- tuloksiin kantaa, koska mielestäni ne ovat aikasen yksi hailee kokonaisuuden kannalta, jos mietitään kilpailukykyä Liigassa, liikevaihdosta se tulos kuitenkin tehdään. Muutoin toki niillä on merkitystä, mutta ajatusmallilla että urheiluseurat eivät ole rahanpaino koneita, on liikevaihto merkityksellisempi asia kuin voitto/tappio lyhellä mittakaavalla. Kun muut ovat kasvattaneet liikevaihtojaan, jopa miljoonalla tai enemmän, niin HPK:n on pysynyt samana tai laskenut hiukan. Se oli ainoa asia mikä minua pisti silmään noissa luvuissa. Liikevaihtoon kun ei vaikuta se paljonko rahaa menee, vaan pelkästään se paljonko rahaa tulee, tällöin on aika sama että onko toiminta kannattavaa, tai tuleeko turpaan 800k se liikevaihto ei valehtele tehdystä myyntityöstä, se jos tulot ei kata menoja on sitten jonkun muun murehdittava.
 
Viimeksi muokattu:

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Eihän se ihan pelkästään tuon Tervos-kauden syytä ole, talousongelmat. Kannattaa muistaa nuo menestysvuodet, ja varsinkin työsulkukausi 04-05. Silloinen dream team (siis myös johtoportaan puolella) lähti all-in, ja sitä panostusta makseltiin pitkään. Sen ansiosta mestaruudellakaan ei kaiketi niinkään tehty rahaa kuin makseltiin vanhoja. Siinä missä Ässät, SaiPat, TPSt tekee yksittäisillä menestyskausilla niin paljon rahaa, että kestää vähän laihempiakin vuosia, niin ei Pallokerho.. (Tämä toki vain muistikuvien perusteella, kun aikaa on kulunut jo.)

Onhan toi 08-09 tulos aika kauhea, mutta olisiko siellä näkynyt halliremppa, vai miten nuo investoinnit näkyy tuloksessa?


Edit: BWn tekstiin viitaten, tuo on muuten aika erikoinen juttu tuo liikevaihdon notkahdus 10-12. Finaalikausi juuri ennen näitä ja kuitenkin kohtuullinen tuo eka kausi, toki toinen sysipaska. Samaan aikaan tosiaan muut on painaneet kilvan ohi. No, ainakin toissa kausi näytti parempaa ja luulisi viime kaudenkin edes samoissa pysyneen.
 
Viimeksi muokattu:

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Onhan toi 08-09 tulos aika kauhea, mutta olisiko siellä näkynyt halliremppa, vai miten nuo investoinnit näkyy tuloksessa?

Investoinnit näkyvät kuluina eli poistoina yleensä usealle vuodelle jaettuna. Osakeyhtiöt kertovat tilinpäätöksensä lisätiedoissa, että kuinka monelle vuodelle poistot tehdään.

Kerhon tapaa emme tiedä tunnetuista syistä, mutta tuskinpa sitä on yhdelle vuodelle poistettu.
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Toisesta ketjusta poimittua:

Itse kannatan seuraa en johtoporrasta siksi käyn peleissä ja tuon oman rahani kekoon, jotta antaisin joukkueelle mahdollisuuden tulevaisuudessa taistella niistä kirkkaimmista mitalleista. Itsekkin vaihtaisin osan nykyisestä toimiston kokoonpanosta, mutta en silti jätä tuomatta rahaani pottiin, koska mitä sillä voitan. Pitää aina muistaa, että mikään ei ole ikuista ei edes HPK:n johto joten siksi en vie sitä rahaa pois seuralta.

Ja omasta mielestäni toimisto on onnistunut tänä kesänä sponssimyynnissä ihan kohtuullisesti kun saivat tehtyä sellaisen sopparin joka vastaa 1/3 meidän viime kauden liikevaihdosta.

HPK on muuten ilmoittanut ensi kauden tulostavoitteeksi 273 000 euroa joka on toiseksi kovin koko Liigassa.

Boldaus oma.

Hyvä asenne. Tervettä kannattajan kriittisyyttä, mutta silti horjumatta Kerho takana.

Tuo taloustavoite on kunnianhimoinen. Toivottavasti myös realistinen ja toteutuu. Ilmeisesti seurassa on laskettu, että talouden tasapainottaminen velkaa lyhentämällä on pitkässä juoksussa järkevää. Vaikka korot ovat matalalla, maksettava nekin on. Jos seura on jossain vaiheessa (lähes) velaton, pienten riskien ottaminen on helpompaa. Jos taas velan määrässä ollaan maksukyvyn rajoilla, yksikin todella huono kausi voi jopa romahduttaa seuran.

Toivottavasti valittu linjaus parantaa Kerhon kilpailukykyä tulevaisuudessa myös urheilullisella puolella.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Niin pahalta kuin se tuntuukin niin kyllähän tuo talous olisi kuntoon saatava vaikka sitten jättämällä joku hankinta tekemättä. Mitään järkeä ei olisi riskeerata koko toimintaa hankkimalla pelaajia yli budjetin ja sen jälkeen olisi hirveät paineet pärjätä ja yltää pleijareihin ja sielläkin mielellään välieräpaikkaan.

Vaikka on tulut kritisoitua toimintaa mm. hankintojen osalta niin, kun asioita tarkemmin miettii niin täysin oikea suuntaushan tämä on. Täytyy kuitenkin nähdä kauemmaksi kuin vain tulevaan kauteen. Ei se voi niin mennä, että vasta kauden jälkeen aletaan miettimään seuraavaa. Ja urheiluhan on siitä hienoa, että mikäänhän ei silti estä menestymästä vaikka sääästölinjalla ollaankin. Sitä voidaan sitten miettiä miksi tällaiseen tilanteeseen on ylipäänsä päädytty mutta pääasia on, että suunta on muuttunut ja jatkossa toimitaan järkevämmin.

Siltikin mielestäni johdon olisi syytä kertoa ennen kauden alkua missä mennään, jotta kannattajat ymmärtäisivät miksi esim. pelaajabudjetti on mitä se on. Kyllä budjetin pienenemisen ja muutkin säästöt hyväksyy, kun ne vain ensin kerrotaan ja perustellaan kannattajille. Pahinta on epätietoisuus ja siitähän ne huhut ja muut epäilykset aina lähtevät liikkeelle tyyliin: ei pystytä maksamaan palkkoja tai hankkimaan edes tarpeeksi mailoja.
 

J.Petke

Jäsen

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Vieläkö kaukalossa tyhjiä kohtia odottamassa mainoksia? Ei kai vaan Sambian rahoja odoteta peittämään valkoiset kohdat.
 

Letangi

Jäsen
Vihdoinkin pelipaidan etumukseenkin on saatu lisää mainoksia. SSAB. Samallahan sen hallin nimenkin vois myydä samaan osoitteeseen. Ruukki-Areena.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Vihdoinkin pelipaidan etumukseenkin on saatu lisää mainoksia. SSAB. Samallahan sen hallin nimenkin vois myydä samaan osoitteeseen. Ruukki-Areena.
Sama bongattu ja erittäin hyvä asia, että tuo pää on sitten saatu auki eikä tuleen olla jääty makoilemaan.
 

Transsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Halli jälleen melko tyhjänä tämän illan Ässät-ottelussa. Kyllä pistää huolestuttamaan nämä yleisömäärät Hämeenlinnassakin. Hävettää jo vähän pelaajienkin puolesta.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Kyllä on kotimainen kiekko alamaissa. Ainoastaan brändi vetää jotenkin. Myöskin Vaasaan buumi loppui ekaan kotipeliin.
 
Viimeksi muokattu:

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Halli jälleen melko tyhjänä tämän illan Ässät-ottelussa. Kyllä pistää huolestuttamaan nämä yleisömäärät Hämeenlinnassakin. Hävettää jo vähän pelaajienkin puolesta.
Niin muakin hävettää pelaajien puolesta, jos eivät itse osaa hävetä tuon esityksen jälkeen. Kyllähän Kerho näytti tuossa matsissa raiskaavan peliä nimeltä jääkiekko eikä Ässät juuri sen parempi ollut. Tietenkin yleisön pitäisi löytää hallille paskempaakin hokia katsomaan, mutta eihän tuollaisesta elämyksestä maksa kukaan ikinä toista kertaa. Paitsi Kerho-fani.

Sama kun lähtisi suurin odotuksin katsomaan ensi-iltaan jotain Ridley Scottin tajunnanräjäyttävää megaeeposta ja leffateatterissa näytettäisiinkin Kaurismäen kauan kadoksissa ollut pidennetty versio lyhytelokuvasta "Hajuton, mauton, väritön" 14" kokoiselta mustavalkomonitorilta. HC-fanit tykkää, popkorni maistuu ihan samalta ja penkit on mukavat mutta hyi vittu mitä kakanderia silmien eteen työnnetään

Kyllä sinne hallille yleisöäkin tulee, kunhan joukkue löytää jonkinlaisen punaisen langan pelaamiseen ja talvi tappaa mökkeilijät ja muut nukkuvat.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Ei suoranaisesti Kerhon asioita, mutta onko sambialaisrahoja näkynyt kaupungin kirstussa vai joko SCC kuopataan???
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Tällä hetkellä Ritaluoma seikkailee ilmeisesti Etelä-Amerikassa ja fyrkkaakin on kuulemma tulossa.

Tämähän ei oikein Kerhoon liity kun ilmeisesti tosiaan tuo SSAB tuli Kerholle isoksikin sponssiksi ja tästä on pakko kyllä kehaista toimistoa. Olisi myös kiva kuulla hieman lukuja mitä tuolla pyörii.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Tällä hetkellä Ritaluoma seikkailee ilmeisesti Etelä-Amerikassa ja fyrkkaakin on kuulemma tulossa.

Tämähän ei oikein Kerhoon liity kun ilmeisesti tosiaan tuo SSAB tuli Kerholle isoksikin sponssiksi ja tästä on pakko kyllä kehaista toimistoa. Olisi myös kiva kuulla hieman lukuja mitä tuolla pyörii.

Hyvä ettei jääty ilman sponsoria jos Ritaluoman puljua oltiin ennen kauden alkua kaavailtu sponsoriksi. Olisi voinut jäädä iso lovi kassaan jos ei SSAB sponsais.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Hyva tutina tuosta SSAB:sta. Tosiaan on ruotsissa sponssannut todella isoilla rahoilla. Uskon etta tannekin on panostettu, koska Rautaruukin myynti on aiheuttanut niin paljon negaa, etta varmasti siella halutaan saada nimea tutuksi ja mikas sen parempi kuin panostaa suomen tarkeimman tehtaan paikallisen jengin sponsorointiin. Lisaksi Rautaruukin paatoimisto oli ennen Helsingissa, mutta nyt johtajat on tuotu takaisin Hameenlinnaan ja on parempi, etta johtoporras on "lahella". Tosiaan hallin nimen voisi sinne kanssa myyda. Joku SSAB Steel Arena olisi kuin NHL jengin areenan nimi. :)
 

Lsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hyva tutina tuosta SSAB:sta. Tosiaan on ruotsissa sponssannut todella isoilla rahoilla. Uskon etta tannekin on panostettu, koska Rautaruukin myynti on aiheuttanut niin paljon negaa, etta varmasti siella halutaan saada nimea tutuksi ja mikas sen parempi kuin panostaa suomen tarkeimman tehtaan paikallisen jengin sponsorointiin. Lisaksi Rautaruukin paatoimisto oli ennen Helsingissa, mutta nyt johtajat on tuotu takaisin Hameenlinnaan ja on parempi, etta johtoporras on "lahella". Tosiaan hallin nimen voisi sinne kanssa myyda. Joku SSAB Steel Arena olisi kuin NHL jengin areenan nimi. :)

Tähän SSAB:n päänavaukseen kannattaa kuitenkin suhtautua pienoisella varauksella, sillä Hämeenlinna ei SSAB:n hierarkiassa ole mitenkään kovin korkealla. Suuremmista tuotantopaikkakunnista itse asiassa jenkkilän pajoja lukuunottamatta Hämeenlinna on se pahnanpohjimmainen ja pienin. Vanhan Rautaruukin Suomen toiminnoista pääkallo sijaitsee yhä tukevasti masuuneiden juurella Raahessa. Suurimman motivaattorin Kerhon paitamainoksiin luulisin löytyvän rahasta; Tuolle mainospaikalle Hämeenlinnan kokoisella paikkakunnalla on tällä hetkellä kokolailla ostajan markkinat, joten aika "halvalla" tekstit on rätteihin varmasti myyty. Bang for buck kohdallaan, siis. Toki pirun hienoa että SSAB on lähtenyt näkyvästi mukaan.
 

Crank

Jäsen
http://yle.fi/urheilu/viimeinen_ry-...a__hpk_etsii_sijoittajia_osakeyhtioon/7544470
Sopisikohan tämä uutinen tänne. YLEn tietojen mukaan puolet perustamista varten kaavaillusta summasta X olisi jo kasassa. En osaa yhtään arvioida, montako miljoonaa mahtaa olla koko potti, enkä myöskään sitä, kuka mahdollisesti voisi olla se kasvo/taho, kun loput rahat laittaisi. Uskaltausuisin arvelemaan kuitenkin, että jossain 3-4M eurossa tuo summa huitelee.
 

PalloJofa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
http://yle.fi/urheilu/viimeinen_ry-...a__hpk_etsii_sijoittajia_osakeyhtioon/7544470
Sopisikohan tämä uutinen tänne. YLEn tietojen mukaan puolet perustamista varten kaavaillusta summasta X olisi jo kasassa. En osaa yhtään arvioida, montako miljoonaa mahtaa olla koko potti, enkä myöskään sitä, kuka mahdollisesti voisi olla se kasvo/taho, kun loput rahat laittaisi. Uskaltausuisin arvelemaan kuitenkin, että jossain 3-4M eurossa tuo summa huitelee.
Mikään/kukaan taho ei (toivottavasti) tee mukaanlähtemisestä hätiköityjä päätöksiä, kyseessä kuitenkin kohtalaisen suuret rahat. Juuri tällä hetkellä joukkue tekee kyllä parasta mahdollista markkinointityötä tämänkin asian suhteen. Toivottavasti yleisömäärät saataisiin nousemaan edes lähemmäs tavoitetta. Varmasti edesauttaisi rahoittajien löytämistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös