HPK:n otteet runkosarjassa 2018–2019

  • 567 520
  • 3 586

suklaasydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Natus Vincere (CS2), Tottenham Hotspur
Jotenkin näkyi heti alussa, että Kerho ihan pirun tahmealla jalalla liikkeellä, äijät ihan hapoilla vaihtojen lopuissa. Sitten ei hyökkäyksiin päästy organisoidusti ja lopulta meni siihen, että hyökkääjät odottaa syöttöä sinisellä seisovin jaloin, tai vedetään päätyyn ilman että sinne päästäisiin ylivoimalla perään. Ajoitukset pielessä, avaukset ei mene lapaan eikä niistä muutamista (hyvistäkin) paikoista tehdä. Vastustaja sen sijaan tuli todella helpolla alueelle, onneksi ei ollut tehokkaampi sentään ettei rumemmaksi mennyt.

Aikamoista melatoniinia oli pelin seuraaminen. Noh, opitaan tästä ja toivottavasti huomenna kentälle luistelee erinäköinen Kerho.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Kyllähän maalit olivat jälleen kerran mallia ilmainen. Ensimmäisestä maalista suli silmät ja toisessa suli Larmi. Todella hengetön esitys. Parempi sitten huomenna luistella, kun ei tänään kiinnostanut. Vitun ylimielinen asenne.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
On aika varmaa, että tämän päivän pelistä tulee samanlaista nihkeää puurtamista, kuin KooKoo- ja Jukurit-matseistakin. Se vain useimmiten menee niin tämäntyyppisissä matseissa, kun kaksi tasavahvaa, onnistuessaan keskikastin joukkuetta kohtaa lokakuisessa arkipelissä, jossa lähtökohtaisesti ei ole suurta tunnelatausta.

Maalin voitto jommallekummalle, isolla todennäköisyydellä jatkoajalla tai voittolaukauksilla, on oletusarvo. Toivottavasti kuitenkin Kerho on KalPa-matsin tavoin heti alusta asti hereillä - se kääntäisi vaa'an meidän puolelle.

Ei voi kuin todeta, että Kerho alitti tänään nämä vähäisetkin odotukset.

No, eteenpäin.
 

lartama24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Jäähonka + espoolaiset, HIFK
No niin.

Pendo ei ole liigatason valmentaja. Voit päästä divarista mj-rinkiin mutta kyse on vain roolituksesta.

Paajanen ei ole liigatason kapteeni. Olet omalta osaltasi vastuussa joukkueen valmistamisessa matsiin. Ja kyse on muustakin kuin kaksi tuntia ennen peliä.

Kerho ei ole liigatason joukkue, laitetaan sarja 10 tai 12 joukkueen liigaksi ja ollaan ulkona. Onneksi olkoon Hämeenlinna, sitten ainoa viihde onkin ohi sujahtelevat Pendolinot.

Tällainen tappio tässä kohdassa, tätä vastustajaa vastaan, kotona, johtaa siihen että yleisömäärä ei lähde ainakaan kasvuun.

Vittu mitä paskaa. Tajuatteko edes, vittu, hävetä?
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Kertokaa joku nyt jumalauta, että miksi Harri Kainulainen laitetaan pelaamaan ylivoimaa, kun ollaan häviöllä 1-0? Mitä mies on näyttänyt sen paikan lunastamiseksi? Aivan täys turhake koko Harri. Odotetaanko sitä sentterivahvistusta Joulukuulle asti? Vai mikä vittu tässä kiikastaa.
Nyt on joukkueella kasvot paskassa.
 

lartama24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Jäähonka + espoolaiset, HIFK
Eiku parasta
Odotetaanko sitä sentterivahvistusta Joulukuulle asti? Vai mikä vittu tässä kiikastaa.
Nyt on joukkueella kasvot paskassa.

Eiku tilanne on se että jonkun hiilikaivoksen reunalla kiikkuva Trinec ostelee korvaajia kun Viedensky on kipeä, mutta meillä täällä ”melkein maailman top-3 sarjassa ollaan hiljaa niin saadaan kalaa”.

Pelkäsin tätä kyykkäystä viime lauantaina mutta se Kalpa-onnistuminen valitettavasti antoi virheellisen käsityksen joukkueen suorituskyvystä.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Eiku parasta


Eiku tilanne on se että jonkun hiilikaivoksen reunalla kiikkuva Trinec ostelee korvaajia kun Viedensky on kipeä, mutta meillä täällä ”melkein maailman top-3 sarjassa ollaan hiljaa niin saadaan kalaa”.

Pelkäsin tätä kyykkäystä viime lauantaina mutta se Kalpa-onnistuminen valitettavasti antoi virheellisen käsityksen joukkueen suorituskyvystä.
Juurikin näin. Vittu!
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Severi Lahtinen huikea kaveri. Googletin ja tubessa törmäsin videoihin, joissa treenasi kiekonkäsittelyä joillakin raudoilla. Aika kivasti kulki kiekko.
Ongelmana on se, että Kerhon pelaajien käsittelymotoriikka ei kyllä ole Liigan vaatimalla tasolla. Kun vauhti kasvaa, ei riitä kädet. Syötöt ei osu ja mikä tärkeintä kiekot viuhuu sinnetänne. Piti oikein kaivaa vanha postaukseni, millä tuo Pelicansin Severi Lahtinen treenaili. Löytyi mm. Instasta, miten mm. Pelicansin ja Kookoon liigaäijillä kulkee kiekonkäsittely ja näyttää junnuilkakin sujuvan. Tässä linkki BUKK for Icehockey Skills (@bukkhockey) • Instagram photos and videos (en jostakin syystä saa linkitettyä)
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Niin siis KalPalla puuttui kentällisen verran kärkijätkiä, taisi olla avauksesta 6 vai 7 jätkää pois ja tilalla junnuja. Jos nyt sitä joku piti todellisena onnistumisena niin aika outoa on. Ne numerot oli enemmänkin just se mitä pitäisi olla kun toiset tulee A-junnuilla pelaamaan. No näköjään hattuun nousi sitten sekin.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Oskari Lehtinen kiskaisi maalin SaiPalle ja kerholta puuttuu maalintekijät...

Teki maalin ja veti kerran ylärimaan. Ja siihen päälle pari kovaa taklausta. Johtuiko Pendon systeemistä vai miksi ei Hämeenlinnassa onnistunut?
 

lartama24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Jäähonka + espoolaiset, HIFK
Jos nyt sitä joku piti todellisena onnistumisena niin aika outoa on. Ne numerot oli enemmänkin just se mitä pitäisi olla kun toiset tulee A-junnuilla pelaamaan. No näköjään hattuun nousi sitten sekin.

Kyse ei ole vastustajan kokoonpanosta vai siitä että kiinnostaako, vittu, mikään kotimatsissa.

Miten se hallituksen esitys pienten yritysten irtisanomisesta, osuuko Kerhoon ja voidaanko laittaa koko orkesteri pihalle?
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olihan peli suoraan sanen aivan paskaa. Erinomaista KalPa peliä seurasi totaalisen sekava peli. Huonolla asenteella ilmeisesti valmistauduttu peliin tai siltä se ainakin näytti. Ekassa erässä vielä päästiin alueelle melko vaivattomasti mutta toisesta erästä alkaen hyökkäykset olivat yhtä puuroa. Pakit eivät päässeet avaamaan peliä vauhtiin vaan syötöt tulivat siniviivalla paikoillaan seisoville hyökkääjille. Siitä sitten kiekko nepattiin paikaltaan päätyyn eikä sinne irtokiekkoon luonnollisesti itse juuri ekana keritty. Suurin syy tälle oli Sportin trappi sekä karvaus joka pakotti Kerhon näihin ratkaisuihin.

Sekin täytyy todeta, että kyllä syöttötarkkuudessa ja syöttöjen vastaanottamisessa oli tänään paljonkin toivomisen varaa. Hyvistäkin paikoista syöttö oli liian usein aivan luokaton ja meni minne sattuu. Itse peliä hallittiin ja tilanteitakin luotiin useita mutta Aittokallio oli erittäin varma tänään. Maalin eteen olisi pitänyt pelata enemmän ja saada ohjureita vetoihin. Monesti ne vedotkin sitten lähti johonkin muualle kuin maalia kohti.

Valmennuksen olisi pitänyt löytää keinot Sportin trappiin mutta mutta samalla kaavalla tunnuttiin puskevan päin. Olisihan noista paikoista pitänyt kiekkoa silti ainakin pari kertaa maaliin laittaa mutta ei se aina mene. Sport keskittyi kokolailla pelkkään alueelta purkuun eikä pelityyliä voi sanoa ainakaan viihdyttäväksi. Voitosta tietysti pelataan joten siinä mielessä homma toimi.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Huomenna uusi päivä ja uusi peli. Toivottavasti tästä showsta saatiin ihan helvetisti kiukkua huomiselle. Pelaajat unohtavat tämän matsin palauttavalla lenkillä ja huomenna sit mustaa pussiin (kiekkoa maaliin. Tarkennus ettei tuu viikon pelikieltoa rasismista).
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Tais kerho esittää aika paskaa kotona ja huomenna pitäis Raumalla taistella.
Onneksi Kuopiossa oli hyvä peli josta sai paikalla nauttia ja todella hyvä tunnelma näin keskiviikoksi.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Miten se 10 kierroksen jälkeen sarjataulukon vilkaisu setti menikään? Pitikö sen kertoa lopullisesta runkkarisijoituksesta kuinka tarkkaan mitä? Kerhohan on nyt kuitenkin kymmenes, tosin tasoissa JYPin kanssa, mutta parempana. Eli sääleissä ollaan runkkarin päätteeksi, vai?
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä hieman ihmetyttää, miten tunteella tämä tappio on otettu. Kaikki oli paskaa paitsi kusi. Ensin oli kolmenlaista ennustetta pelin alla:
1) tulee vaikea peli, kun tasaiset joukkueet
2) tulee rökälevoitto, kun ollaan niin kovassa nosteessa (KalPa peli) ja vastaan tulee vastaantulija
3) tulee vaikea peli, kun vastassa on puolustaen räpiköivä mestisporukka, jota vastaan on vaikea toteuttaa taktiikkaa
Jaa-a, 1+3 toteutui ja suurin osa pelaajista sekä kirjoittelijoista oikeasti oli lähtenyt peliin 2-ajatuksella.

Mielestäni 1.erässä pelattiin paikkoja ihan riittävästi, jotta pelin olisi ratkaissut jo siihen. Mutta kun ei niin ei, joko vedettiin logoon tai ei maltettu vähän parempaan paikkaan liukua. Taidon ja kokemuksen puutetta. Ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä isommaksi gorilla kasvoi selässä, syötöt alkoi karkailemaan ja keskittyminen herpaantumaan. Aika paljon menee kokemattomuuden piikkiin ja taidottomuuden. Vähän varmaan oli asennevikaakin, luultiin, että tää menee helposti ja kun ei mennytkään, niin alkoi tärisemään mailat. Toisessa oli vielä mahikset kääntää matsi ja paikkoja siinäkin, mutta kolmannessa jo näki, ettei tämä joukkue taida nousta. Joukkue, eli pelaajat plus valmennus, eivät vaan vielä ole sillä tasolla vielä, että voitto otettaisiin ilman että kaikki menee nappiin, rutiinitason ja taitotason summa ei ole riittävä.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Aittokallio oli erittäin varma tänään.
Aittokallio pelasi hyvän pelin, mutta jos Larmi olisi päästänyt saman määrän ripareita kuin kolleega, niin niistä olisi Sport ladannut rumat lukemat.

Sport oli hyvä tänään. Liike oli hyvä. Kamppailupeli oli hyvä. Kiekot napsuu hyvin lavasta lapaan. Osittain/kokonaan siitä johtui Kerhon vaikeudet. Ei kai Sport munkilla ja taitamattomuudellaan ole pelejä vääntänyt. Tehotonhan tuokin muutoin oli, mutta paikoista teki maalit.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Toisessa oli vielä mahikset kääntää matsi ja paikkoja siinäkin, mutta kolmannessa jo näki, ettei tämä joukkue taida nousta. Joukkue, eli pelaajat plus valmennus, eivät vaan vielä ole sillä tasolla vielä, että voitto otettaisiin ilman että kaikki menee nappiin, rutiinitason ja taitotason summa ei ole riittävä.

Kolmannesta puuttui kyllä ihan kokonaan se kirivaihe. Sport pelasi Kerhon tylysti pois paikoista, tai oikeastaan tappoi ne hyökkäysyrityksetkin viimeistään keskialueelle. Sitä paljon puhuttua tehokasta vieraspelaamista. Kerholta loppui kyllä usko ihan täysin ja ei tuolla tosiaan ollut sitä kaveria, joka olisi nostanut poppoon suosta omalla esimerkillään.

Mutta näin näissä käy. Sport on juvennut koko kauden pelejä jatkoille ja osoittanut olevansa inhottava vastus. En varsinaisesti syitä näe ko. porukan aliarvioimiselle ja vielä vähemmän Kerhon toimesta, joka nimenmaan kilpailee samoista sijoituksista. Vaikeaa iltapuhdetta veikkailin ja tehokkuutta viimeistelyssä kaipailin, no vaikea ilta tuli ja tehokkuus puuttui.

No, nyt sitten vastus kovenee kertaheitolla. Ja nyt ollaan selkeästi altavastaajana. Kuinka onnistuu eilisen nollaus jne. Rehellisesti sanoen, en kyllä pistäisi säästöjäni Kerhon puolesta tänään.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Kyllä hieman ihmetyttää, miten tunteella tämä tappio on otettu.

Tunteellahan näitä pelejä moni seuraa. Kyllä tällainen peli tällaisella maalipaikkamäärällä pitäisi voittaa. Kyllä mua ainakin vituttaa tämä tappio paljon enemmän kuin joku aseeton 0-4 tappio Oulussa nimivahvan joukkueen vieraana. Sellainen tappio osoittaa ehkä enemmän, että ei tämä joukkue tule ihan realistisesti mestaruudesta taistelemaan, mutta ei se nyt mikään kovin iso uutinen ole.

kolmannessa jo näki, ettei tämä joukkue taida nousta. Joukkue, eli pelaajat plus valmennus, eivät vaan vielä ole sillä tasolla vielä, että voitto otettaisiin ilman että kaikki menee nappiin, rutiinitason ja taitotason summa ei ole riittävä.

Tällaista se vaan on joskus. Ei kyllä tosiaan ollut kolmannessa erässä yhtään sellainen tunne, että tänään tulee pisteitä ja kyllä se yleisön turhautunut uloskävely 0-2 ja 0-3 maalien jälkeen kruunasi sen.

Ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia vastoinkäymisiä
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Maaleja kun nuo saisivat tehtyä noista paikoistaan, olisi monella täälläkin ihan eri fiilis. Se peli ei näyttäisi yhtään huonolta ja fiilis olisi katossa. A+ maalipaikkoja oli eilen kahteen ensimmäiseen erään ainakin tuplasti, ellei jopa triplasti verrattuna koko peliin KalPaa vastaan. Paikat oli niin hyviä, että edes maalivahdin god-mode ei pitäisi riittää estämään maalintekoa, mutta Kerhon yritykset on järjestäen luokattomia. En tiedä kuinka pieteetillä maalintekoa tuolla harjoitellaan, mutta ensi kaudella viimeistään siihen pitäisi keskittyä aivan helvetin paljon. Toisaalta, jos maalintekovalmentajana on Mietsu, on maalintekeminen hyvinkin valmentajansa näköistä. Kaikki kunnia erinomaiselle Kerhokasvatille, mutta kyllähän hänenkin absoluuttiselle huipulle nouseminen jäi paljolti tehokkuudesta kiinni.

Miro Karjalaiselta, ikävä kyllä taas, heikko matsi. Arto Laatikainen kaukana omalta tasoltaan ja Emil Larmille ei vain saisi mennä eilisen 0-2-osuman tyyppisiä kiekkoja selän taakse. Kainulainen on vaan liian suurissa saappaissa tasoonsa nähden, joten tämäkään matsi ei sinällänsä ollut epäonnistuminen.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Pitää tänään seurata vielä tarkemmalla silmällä, että onko se peli-identiteetti löytynyt vai ei. Ehkä eilisessä pelissä hämäsi se laatupaikkojen määrä. Tykkään kuitenkin enemmän siitä tyylistä, että tehdään väkisin niitä räkämaaleja, jos käsiä ei löydy kauniiden maalien tekemiseen kuin Turuselta. Siihen räkämaalityyliin vaan pitää kaikkien sopeutua ja osallistua. Äijää maalille ja kiekko sekaan. Cornet on ihan tykki tuolla pelitavalla.
 

kolaolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
naamansapitelijät
Kainulainenhan oli lopussa askissa sen takia, kun kaverin laukaus on kerhon parhaita. Nenosella myös mieletön laukaus, mutta eri kätisyyden pelaaja. Joku voisi vetää jonkinlaisen johtopäätöksen, että valmennus haki jotain tiettyä tuolla Kainulaisella tuossa lopussa.

Hyviä nämä kommentit Kainulaisesta, että "Noin monta peliä alla ja silti näyttää tuolta, mitä vittua se tuola tekee, ei asiaa liigaan". Mikäli tuolta eliteprospectsista katsoo niin viimekaudella sai pelata 34 matsia ja sitä ennen ei juuri mitään. Pitää ymmärtää, että kaikki ei ole seppiä syntyessään vaan joistain se potentiaali pitää kaivaa. Varmaan jokanen, joka tekee työtä jota apina ei voi korvata voi samaistua. Tällä kaverillahan on kaikki mahdollisuudet nousta tuolta kovaksi maalintekijäksi. Muistuttaa hyvin paljon tuota Nenosta, joka on tälläkin palstalla edes jonkun verran suosiossa vaikka mikään muu ei hänelläkään ole juuri millään tasolla paitsi laukaus. Kainulaisen tarvitsee vain kehittyä lisää ollakseen "liigatason" pelaaja. Ja miten kehitytään? Harkoissa vai?

Onse nyt saatana, että tuolta junnuista tulee noita potentiaalisia kavereita ja niitä haukutaan minkä keritään. Kolmen vuoden päästä, kun Innalat ja Kainulaiset on ulostettu Ilvekseen ja sporttiin ja palstaveljet on ollut tyytyväisiä OQJHLWCLHCAHL-Liigasta tilalle tulleeseen Cornelius Osteri-Tötterströmiin 5x isommalla liksalla ja 0 avuilla - kaverit on breikannut jossain muualla ja ihmetellään miten voidaan aina luopua näistä lupaavista junnuista. Olkaa välillä positiivisia ja edes vähän kallellaan omiin junnuihin. Eiköhän se Kainulainenkin tuolta tipahda kiertoon kun ja jos Vili palaa joskus rosteriin.
 

Ralph

Jäsen
Kainulaisen tarvitsee vain kehittyä lisää ollakseen "liigatason" pelaaja. Ja miten kehitytään? Harkoissa vai?
Onko HPK:n tarkoitus olla tuolla voittamassa pelejä vai kehittämässä pelaajia?

Jos ensimmäinen, Kainulaisen ei kuuluisi olla kentällä. Jos jälkimmäinen, Kainulainen ei kuuluisi olla kentällä vaan nuorempien ja potentiaalisempien eli Kuusiston, Puustisen ja Seppälän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös