HPK:n otteet runkosarjassa 2018–2019

  • 567 520
  • 3 586

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kaksi viimeistä peliä kuokkaan maalierolla 2-10. Olkoon vaan kuinka kovia vastuksia mutta ei tällaisia lukemia pitäisi tulla joukkueelle joka pyrkii edes säälipleijareihin. Pelityylissä on korjattavaa, kun samat ongelmat toistuvat mm. karvauspelaamisen jälkeiset tapahtumat, kun ei keritä puolustamaan ajoissa.

Sitä voi helposti tuudittautua siihen, että päävastustajia vastaan peli sitten kulkee mutta ei se helpotu yhtään sen enempää jos omassa pelaamisessa ongelmat jatkuvat. Mites sitten selitellään, kun alkaa tappioita tulemaan niitäkin vastaan.

Ei tässä nyt luovuttamassa olla mutta pelaamisen olisi syytä alkaa kehittyä ettei tarvitse marraskuussa todeta kauden olevan taas ohi. Tärkeintä olisi nyt saada voittoja alle, jotta ilo ja rentous pelaamiseen säilyisi eikä negatiivinen kierre saisi valtaa.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Viime kauden (tai viime vuosikymmenen) haavat on syvät kannattajien keskuudessa ja usko on kovilla. Se nyt on toisaalta pisteiden valossa ihan sama tuleeko sieltä yhden maalin vai neljän maalin tappioita. Viime kaudella tuli ihan helvetisti niitä maalin tappioita alkukaudesta, mutta ei tää yhtään valoisampaa silloin ollut.

Voin olla väärässä, mutta en suostu uskomaan, että tänä vuonna ajaudutaan samanlaiseen tappiokurimukseen kuin viime vuonna. Toki joukkuetta voi vielä vahvistaa ja toivottavasti näin kävisikin. Materiaali ei kestä vertailua HIFK:n ja Kärppien rostereihin, mutta kyllä tällä miehistöllä silti edellytykset on pelata voittavaa kiekkoa liigassa. Tappara ja Ässät -pelit oli kuitenkin ihan lupauksia herättäviä esityksiä, vaikka nähtiinhän toki viime syksynäkin aivan helvetin kova esitys kotikaukalossa siinä kauden kolmannessa kohtaamisessa Kärppiä vastaan, missä Karjalainen antoi Sailiolle vähän lentopallomailaa, mutta se oli lopulta lähes ainoita valopilkkuja koko syksyssä.

Nyt kuitenkin katseet kohti seuraavaa peliä. Jukureiden kustannuksella pitää jo pystyä palaamaan pistekantaan. Näytä Pendo, että juna kulkee tänä vuonna oikeaan suuntaan.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
En nyt ehtinyt tänään ensimmäistä erää katsomaan, mutta toisen erän muutamia hyviä vaihtoja lukuunottamatta melko vaatimatonta tekemistä. Viime kaudella tuli pari kertaa neljällä maalilla nenään ja nyt sitten tähän peräkkäin jo kaksi. Toisaalta tiätty ihan se ja sama, että häviääkö kahdella, kolmella vai neljällä, mutta kunhan totesin.

Nyt pitää alkaa tapahtumaan siellä taas matkapeleissäkin joka osastolla.
 

M10

Jäsen
Nämä HIFK ja Kärpät vieraissa oli ihan äärimmäisen vaikeita paikkoja Kerholle ottaa pisteen pistettä. Olen huolissani Kerhosta vasta siinä vaiheessa, kun ei pärjätä Jukureita tai Ässiä vastaan. Mielestäni Kerhon liike on ollut ilahduttavalla tasolla. Ylivoimassakin paljon hyvää. Vielä kun tuohon puolustuspelaamiseen tulee enemmän röyhkeyttä ja peruuttelua vähennetään, niin hyvä tulee. Vastustajan hyökkääjille pitäisi tehdä tukalammat oltavat. Nyt Kerho varsinkin vieraissa on lähinnä katselemassa vierestä, kun vastustaja koittaa luoda maaliipaikkoja.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kertaan vielä, tai vaihtoehtoisesti sanon ekaa kertaa, että Kärppien viisikkopuolustus oli kivikova. Ei tollasta tule vastaan kovin monta kertaa tällä kaudella. Mutta ihan eri kerroksessa touhuavat tällä hetkellä nää jengit.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Sentteri pitäisi jostakin löytää, mielummin nopeasti. En olisi uskonut että minullakin tulee Viitaluomaa ikävä, mutta Kainulaisen touhuja katellessa tulee. Siellä menee yksi laatulaituri, ehkä toinenkin kun Jaskan menoa katsoo, aivan hukkaan koko ajan.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Sentteri pitäisi jostakin löytää, mielummin nopeasti.
Olen samaa mieltä. Toiseen ketjuun kirjoitinkin äsken, että sentteri tosiaan tarvittaisiin: joko tekemään peliä - tai vaihtoehtoisesti kunnollista maskia - ja aiheuttamaan trafiikkia vastustajan maalivahdin eteen. Esim. Vehviläisen tasoinen veskari napsii ns. marjat aivan liian helposti.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Sentteriä sisään heti, kun on vaan mahdollista. Tietenkin tervettä on katsoa juuri se oikeanlainen, eikä tehdä juosten kustuja rekryjä, mutta ei tässä ole ikuisuuksiakaan aikaa sitä odotella ja ihmetellä. Leinolla kun on vähän surkeampi ilta, niin kerho menettää kokonaan juonikkuuden pelistään, mikä korostuu varsinkin ylivoimilla. Lindgren on kyllä luojan kiitos tullut hienosti sisään ja tulee nakuttamaan sen 20 syöttöpistettä jos vaan kaverit jaksaa nauttia hänen oivalluksistaan. Riska ja Lehtinen pois pyörimästä jaloista, Kainulainen nelosen keskelle ja Ruokonen- Kuusisto kaksikko rinnalle.
Nenonen - X - Turunen
Tuulola - Leino - Cornet
Lahti - Paajanen - Innala
Ja tähän yllämainittu trio.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Vahvistuksia toki tarvitaan, mutta ensin pitäisi kyllä pelityylin vastata kasassa olevan joukkueen taitotasoa ja osaamista.

Isoja jätkiä joukkue täynnä. Maalille. Turunen ja Paajanenkin menevät sinne. Sen ne osaa. Miksi sitten pyöritään kulmissa? Pelitavan pitäisi olla suoraviivainen ja yksinkertainen - vauhdilla sisään ja maalille. Jalkoja on tällä kaudella. Se on tullut selväksi. Ei vaan hyödynnetä sitä vauhtia, toisin kuin vastustajat. Eilenkin hyökkääjät monesti odottivat sinisellä, kun esim. Nikkilä nostaa jalalla. No eihän siinä sitten vauhtia kenelläkään enää ollut. Kuulostaako muuten karmivalla tavalla tutulta?
 

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Innalan hyviä otteita kestikin sitten reilu viikko kauden alussa, Nyt vajonnut jo viime kauden tasolle ellei alemmas. Avaussyöttö Kärppien 2-0 maaliin oli jo luokkaa E-junnu. Avausviikon Innala oli hyvä ja pirteä, mutta nyt tuo on sitä samaa säheltämistä mihin oli jo tottunut. Ei pysy kiekko lavassa ja hyväkin tilanne suhraantuu voimanpuutteeseen...
 

H P K

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Senttereita tarvitaan mielellään kaksikin kappaletta koska Riska ei kuulu pelaavaan kokoonpanoon. Ei mitään hyötyä ollut yhdessaäkään pelissä millään osa-alueella, eihän se voita edes yhtään aloitusta kun vaihdetaan 80% aloituksista pois. Koska se tryout loppuu että päästään eroon.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nämä HIFK ja Kärpät vieraissa oli ihan äärimmäisen vaikeita paikkoja Kerholle ottaa pisteen pistettä. Olen huolissani Kerhosta vasta siinä vaiheessa, kun ei pärjätä Jukureita tai Ässiä vastaan.

Joo, en minäkään nyt vielä tässä vaiheessa ala sahaamaan ranteita tylsällä pokasahalla. Seuraavat viisi peliä kertovat sitten paljon. Niistä kun saadaan huonosti pisteitä munattomalla esityksellä ilmestyy pokasaha sitten käsiin.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Mikä tämä orastava paniikki nyt on?

Ei nyt äkkiseltään tule mieleen ohjelmaa, joka voisi olla tämän kauden alkua vittumaisempi. Ässien tilalla olisi toki voinut olla vaikkapa JYP vieraskentällä. Viime kauden välieräjengeiltä kolme pistettä ja yksi päävastustaja voitettiin kotona varsinaisella peliajalla, kuten kuuluukin. Antaisin vielä mahdollisuuden joukkueelle ja Jere Innalalle.

HIFK pelasi ensimmäisen kauden ensimmäisen kotiottelunsa juuri Kerhoa vastaan ja saivat lepoedun. Kärpät nyt on muuten vaan kova, vaikka itsekin kyllä odotin eiliseltä hieman enemmän, mutta nolla pistettä näistä ei millään tavalla pitäisi tulla yllätyksenä kenellekään.

Seuraavat 12 ottelua ovatkin sitten näitä ns. päävastustajia vastaan. Sellainen ~20-22 pinnaa olisi hyvä raapia näistä. Tämän jälkeen tuleekin taas kolmen ottelun putki, jossa kohdataan HIFK, Tappara sekä Kärpät.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kun nyt nuo muut jengit on lajiteltu niin, että osaa Kerho ei pysty voittamaan, osa on päävastustajia ja joku voi olla vielä must win, niin tämän luokittelun osalta sarjataulukko heittää hieman härän pyllyä.

OK, Ässät, Lukko ja Sport on jo takana, mutta käsittääkseni päävastustajista SaiPa johtaa Liigaa, tosin IFK:lla peli kädessä, ja toistaiseksi myös Ipa ja Jukurit ovat kuuden sakissa. Näistä SaiPa on pelannut viisi kotipeliä, joissa on ollut vastassa kovista vain Kärpät ja sen voitti niukasti, muuten noi ns. keskikastin jengit ovat ottaneet turpaan. Ipalla on ollut kärjestä Tappara ja JYP, joista paskaasti pelaava Tappara kaatui. Tänään on Ipa-Kärpät. Jukureilla on ollut vastassa mm. IFK, JYP, Kärpät ja TPS, joista on suoraan hävinnyt Töpseleille kotonaan.

Meinasin vaan, ettei osa noista ns. päävastustajistakaan ole mitenkään huonosti aloittanut. Kerho taitaa olla myös heille ns. päävastustaja. Nythän sen näkee, kun huomenna on Jukurit Mikkelissä ja la yhden välipäivän saava Ipa Rinkulalla. Jos otteluohjelmasta hakee edes jotain hyvää, niin SaiPa on vastassa vadta n. kuukauden.päästä, eikä ainakaan nyt Lappeessa, jossa heillä tuntuu menevän kovaa.

Itse lähtisin kyllä siitä, että pakkohan Kerhon on saada lohkaistua joitakin pisteitä myös noilta ns. kärkijengeiltä, tai muuten voi unohtaa säälitkin. Esim. tuossa majutauon ympärillä on toi putki (SaiPa, v), IFK(v), Kärpät(k), Tappara(v), JYP(k), Pelsut(v), IFK(k), niin kyllähän tuostakin pitäisi pystyä pisteitä kairaamaan mielellään kolmea neljää pistettä enemmän tai muuten alkaa viivat karkailemaan.

Huomenna voi olla tiukka peli, mutta mielellään vähintään kaksi pistettä olisi Kerhon napattava.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
En kanssa oikein ymmärrä tota päävastustaja termiä. Kyllä ne kaikki samassa sarjassa pelaavat pitää olla ns. päävastustajia.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
No ainakin allekirjoittaneen kohdalla kyseessä oli hakamussuttelu siitä kun täällä monien mielestä näitä Kärppiä ja Hifkejä ei tarvitse voittaa, kun niillä isompi budjetti, parempi materiaali jne. Silloin kun joukkue pelaa paskasti ja ottaa selkään niin sitten vedetään aina tämä niiden kovuus esiin, ettei voi budjetoida pinnoja ja miten pieni on aina altavastaaja. Kohta ei vaan Liigassa ole enää pienempiä, mutta sehän on vain hyvä kun sitten voi hävitä kaikilla ja nyökytellä tyytyväisenä kun ei voi odottaa kun budetti jne.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Niin mikä päävastustaja? Kaikista peleistä pitää hakea lähtökohtaisesti voittoa.
Kun IFK- ja Kärpät- otteluissa ei ollut mahdollisuuksia, niin he eivät silloin ole päävastustajia.

Kai tässä saman budjetin jengeistä puhutaan eli varakkaamilta seuroilta on hyväksyttävää ottaa turpaan.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Muistakaamme se, että edelliset kaksi peliä on hävitty lapsellisiin yksilövirheisiin. Tai ainakin nämä lapsukset ovat antaneet pelille suunnan vahvasti. Nämä on kuitenkin vielä asioita jotka on suht helppo laittaa kuntoon. Niihin kun saadaan huolellisuutta ja röyhkeyttä maalinedustoille, niin aivan sama kuka sieltä tulee ja että pelataanko Virossa vai Oulussa, niin kerho taistelee kyllä pisteistä.

Ps. P.Sihvosen sanoja lainaten, Jesper Lindgren ei ole liigatason ylivoimapakki.
Harmi sinänsä, minä kun luulin...
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Eilisessä sanomalehdessä (HäSa). Olen pitänyt alkujaankin Lindgreniä tämän kauden viivapriimuksena, eikä mielipiteeni ole muuttunut näiden 2 pelatun pelin jälkeen lainkaan. Hymyilin ääneen luettuani tämän Sihvosen möläytyksen, mistä lie paha olo kumpuaa.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Tietysti on mahdollista, että Petteri on oikeassa.. siinä tapauksessa vaan joudutaan pakkikaupoille jos meinataan keväällä pellailla.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Jukurit on pelannut tiistaina ja keskiviikkona tällä viikolla, joten kuuluisa lepoetu on Kerholla tällä kertaa. Helvetillinen luistelu päälle ja paljon painetta, niin eiköhän tuosta Kerholaisittain hyvä peli saada. Lieköhän Karjalainen tänään maalissa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös