HPK mediassa

  • 1 289 787
  • 6 414

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Jos nyt oikein muistan, niin Leinolla oli 1+1 sopimus Kerhon kanssa, jonka jälkimmäistä vuotta Kerho halusi keväällä neuvotella uudestaan eli toisin sanoen alentaa hintaa. Ihmettelen myöskin, että yhtä köyhällä seuralla eli Ilveksellä on varaa maksaa Rautiaiselle sen verran mitä Kerho ei muka. Yhtä hauskaa on lukea näitä muutamia kommentteja, että "eivät olisi kuitenkaan Kerhossa tehneet vastaavia pisteitä". Miksei muka? Mikä sen olisi estänyt? No sitä emme kuitenkaan tule tietämään. Vaikka joukkueessa on ihan hyvin tällä hetkellä omia kasvatteja, niin minun mielestäni ei niitä ole koskaan yhtään ylimääräistä, varsinkin kun puhutaan pelaajista, joilla on paras tulevaisuus vielä edessä. Puhutaan kuitenkin vasta 21- ja 22-vuotiaista pelaajista. Muun muassa Janne Lahden tehot Kerhossa Rautiaisen iässä olivat olleet 91 peliä 16+6=22. Senkin jälkeen Kerholla oli silloin kärsivällisyyttä katsoa vielä yksi 15 pisteen kausi, ennen kuin sitten alkoi tulosta tulla.

No nämä pelaajat on nyt jo mennyt. Joka tapauksessa jotain Kerho on tehnyt päin persettä, kun lahjakkaista nuorten maajoukkueiden vakiopelaajista ei tullutkaan hyviä liigapelaajia Kerhossa. Vastaisuuden varalta asiaa kannattaisi siellä päättävissä elimissä pohtia ja analysoida sekä oppia, jotta osataan paremmin polku huippupelaajaksi tasoittaa esim. Vuodille ja Virralle.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Jos nyt oikein muistan, niin Leinolla oli 1+1 sopimus Kerhon kanssa, jonka jälkimmäistä vuotta Kerho halusi keväällä neuvotella uudestaan eli toisin sanoen alentaa hintaa.

Leinon soppari oli mallia 2+1.
Ihmettelen myöskin, että yhtä köyhällä seuralla eli Ilveksellä on varaa maksaa Rautiaiselle sen verran mitä Kerho ei muka.
Jos huhu pitää paikkansa, että Ilves maksaa Tapio Laaksolle sen 90K niin voisin kuvitella, että Rautiaisen hinta on about samaa luokkaa niin jos viime Tammikuussa olisi HPK:n pitänyt Rautaisesta maksaa sen 90K+ niin en minäkään olisi tehnyt sitä sopparia vaikka kuinka tykkään Rautiaisesta. Mutta minun mielestäni tämä on taas turhaa vellomista menneessä what is done is done. Nyt katseet eteenpäin ja jos joku hylkää seuran tämän takia tai jättää peleissä käymättä tällaisten juttujen takia niin sanon vain, että herätystä nyt. Jos harjoituspelit lasketaan mukaan niin sielä on ollut kokoonpanoissa mukana 10 kappaletta omia junnuja joten mahdollisuuksia on annettu ja tullaan antamaan nuorille kuten Arvonen kesän alussa lupaili.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Olen kyllä osittain eri mieltä I. Collianderin kanssa. Leino ei missään vaiheessa liiga-stinteillään Kerhossa tehnyt mitään sellaista, mistä olisi pitänyt innostua. A:ssa ehkä hyviä tehoja, mutta liigassa kevyttä kauraa. Näyttöpaikkoja oli mutta näyttöjä ei. Rautiaisen olisin sen sijaan pitänyt vaisusta alkukaudesta huolimatta ja tietysti kiljuen tuon kevään jälkeen. Siinä vaiheessa oli vaan jo myöhäistä. Verrattuna Leinoon, Rautiaisella on kuitenkin oveluutta ja taitoa ihan eri lailla. Mutta hienoa jos Leino nyt pärjää HIFK:ssa, ei ole ikävä siltikään, Rautiaisen breikkaaminen Ipassa onkin sitten katkerampaa kalkkia.
Leino on Rautiaista nuorempi. Pelasi ekalla Liiga kaudellaan sen 39 peliä pienillä minuuteilla ja sai 6 tehopistettä. Sitten seuraavalle kaudelle aivan jumalattomiin saappaisiin kakkosen keskelle ja kun ei yllättäen 20v vanhana ollutkaan Liigassa kakkosen sentteri tasolla, niin seuraavaksi poppareille. Tästä huolimatta 21 peliin aivan sekaisin olevassa joukkueessa 4 tehopistettä, pitkässä juoksussa siis noin 12 mikä ei ole tuon ikäiselle mikään huono suoritus esim. nelosessa.

Toki saa olla mitä mieltä vaan mutta jos jätkä pelaa toista Liiga kauttaan tuolla iällä ja odotukset on että pitäis tehdä 20+ pinnaa, niin ihmettelen vahvasti. Moni ei vielä tuon ikäisenä edes edustuksen ringissä ole. Kyllä Leinon näytöt oli esim. niillä lyhyillä Mestis komennuksilla (kahdella kaudella yhteensä 15 peliä ja 19 pinnaa) sitä tasoa että saa olla aika saatanan taneli jos ei näe millanen potentiaali kaverissa on. Nyt se potentiaali sitten päätettiin heittää hukkaan ja antaa Helsinkiläisten hioa se timantti ja nauttia tuotoista, siinä kun 2000 luvun kulta-aikaan tänne hommattiin ne muiden hiomattomat timantit ja ite tehtiin niistä staroja.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Kyse ei ole siitä, onko Koivisto hyvä vai huono pelaaja vaan siitä, kannattaako ulkoa roudata tämän tyypin pelaajia. Mestaruuskaudella 2006 neloseen nostettiin kylmästi omia jamppoja. Petteri Wirtasesta ja Jari Sailiosta kasvoi kauden aikana näitä alivoimapelin eksperttejä. Nyt Mikko Lahtela pelaa Pelicansissa samaa roolia ja hyvin pelaakin. Karrikoidusti sanoen kenet tahansa opettaa alivoimapelaajaksi.

Leinon lahjakkuus on ollut ihan oikeasti päivänselvä juttu aika monelle...

-ic
Voisit varmaan luetelle ne pelaajat Kerhon junnuista, jotka voisivat vaantaa alivoimaa menestyksekkaasti? Se etta Petteri Wirtasesta ja Jari Sailiosta kuoriutui tallaiset, niin se ei ole todellakaan ihme, kun miettii pelaajien profiileja. Molemmat on edelleen parempia puolustuspaahan kuin hyokkayspaahan. Kenet tahansa voi opettaa alivoimapelaajaksi? No sitten kenet tahansa voi opettaa helvetin kovaksi maalintekijaksi. Alivoimapelaaminen on asennekysymys. Ei hyvaksi alivoimapelaajaksi tule jos ei halua satuttaa itseansa joukkueen puolesta. Aika monesta ei ole tahan ja todella kovat alivoima miehet erottuu kylla tassa. Rautiaisessa ja Leinossa oli yksi huono juttu: Jos pojat ei tee pisteita, niin ovat TAYSIN turhia. Koivisto antaa joka pelissa ja joka vaihdossa kaikkensa ja voittaa jopa kaksinkamppailuita ja sitten kovia alivoimaminuutteja. Mees kertoo Vanttiselle, etta kuka tahansa junnu voisi sunkin alivoimapaikan hoitaa, ei sen valia etta paa edella niita lamaria otat vastaan, kaikki pystyy tuon postin hoitamaan.

Lahtela ei ole mitaan erikoista nayttanyt, ei alivoimallakaan, joten turha hanta tahan keskusteluun tuoda. Muutenkin lahtelainen, niin ymmarran etta mies haluaa mielummin lahdessa pelata.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Nyt katseet eteenpäin ja jos joku hylkää seuran tämän takia tai jättää peleissä käymättä tällaisten juttujen takia niin sanon vain, että herätystä nyt.
Ei tässä kukaan ole mitään hylkäämässä, Itse käyn edelleen peleissä Rinkulalla, vaikka matkaa on ihan riittävästi. Ei kritiikki aina tarkoita automaattisesti seuran hylkäämistä.

Mutta tuosta pelaajapolitiikasta: olen samaa mieltä suurimman osan kanssa täällä, Leinolle annettiin monta mahdollisuutta ja kuten mies itsekin totesi, niin ei vaan toiminut. Näitä käy muillekin, hyvänä esimerkkinä Bluesista tullut Jere Sallinen. Marjamäki sanoi aikanaan, että kaikki mahdollinen yritettiin äijän kanssa, mutta vasta maisemanvaihdos auttoi. Sitten Rautiainen: olihan se virhe Teemu päästää, oli syyt mitkä tahansa. Ja kun sanotaan että ei voitu nähdä että Rautiainen tulee sittenkin breikkaamaan, niin siinä mielestäni aliarvioidaan sitä mistä Kerho on pohjimmiltaan tullut tunnetuksi, potentiaalin näkemisestä ja sen kaivamisesta esiin. Oli Laukkaselta ja Korpelalta ammattivirhe päästää Rautiainen pois.

HPK:n tulevan kauden menestys/menestymättömyys mitataan meidän kärkipelaajien onnistumisella. Viedensky, Hamill, Saarinen ja Somervuori ovat pienellä budjetilla kasatun jengin tarkoin harkittu kärki. Näiden pelaajien kohdalla mielestäni nähdään Kerhon seurajohdon pelaajapolitiikan onnistuminen. Joku Ritz ja Salminen ovat kieltämättä aika turhakkeita, mutta menevät ilmeisesti joukon jatkona. Miksei näiltä muuten kukaan odota tulosta, siis jotakin konkreettista? Miksi pelkkä läsnäolo riittää?
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Iltalehdellä Esa Tikkanen jauhaa Zach Hamillista "onko joulun jälkeen täällä, voin sanoa ettei oo, KHL kutsuu".

Lisäksi Tikkanen kertoi HPK:n olevan heittopussijoukkue.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Iltalehdellä Esa Tikkanen jauhaa Zach Hamillista "onko joulun jälkeen täällä, voin sanoa ettei oo, KHL kutsuu".

Lisäksi Tikkanen kertoi HPK:n olevan heittopussijoukkue.
Tikkanen nyt jauhaa mitä jauhaa. Ei sillä, etteikö kinnostus Hamillia kohtaan näillä otteilla lisääntyisi mutta ei se nyt automaattisesti tarkoita joukkueen jättämistä. Eikä siinä sitten mitään, otetaan rahat ryssiltä sitten pois. Seitsemännumeroinen summa pöytään niin voihan sitä alkaa keskustelemaan. Sitä ei sitten tiedä onko Hamillilla haluja edes palata KHL:n.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kerhosta tulee heittopussi vasta siinä tapauksessa, jos Tiki tulee Pantsen tilalle koutsiksi.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Mä en ymmärrä, mitä meriittejä Herra "Tiki Talk" on lunastanut peliuransa jälkeen, jotta hän pystyy arvioimaan mikä joukkue on heittopussi ja mikä ei... Ai niin, onhan hän ollut apuvalmentaja Aasian liigassa, yhden kauden päävalmentaja Norjan liigassa ja yksi kausi Mestiksessä....
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Mä en ymmärrä, mitä meriittejä Herra "Tiki Talk" on lunastanut peliuransa jälkeen, jotta hän pystyy arvioimaan mikä joukkue on heittopussi ja mikä ei... Ai niin, onhan hän ollut apuvalmentaja Aasian liigassa, yhden kauden päävalmentaja Norjan liigassa ja yksi kausi Mestiksessä....

No eihän Tikkasella mitään uskottavuutta ole, mutta ulosanti on omassa sekavuudessaan suureen massaan uppoavaa, joten tuolla se höpöttelee. Mielestäni Tiki on jo ennen kauden alkua painanut kerhoa alas.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pasi Arvonen ja Janne Laukkanen kommentoivat Leinon ja Rautiaisen siirtoja YLE:n haastattelussa.

Ja tässä linkki:
http://yle.fi/urheilu/hpk_ei_jaanyt_suremaan_kasvattejaan_-_siirto_vie_poikia_eteenpain/7492793

Ja tässä Leinon ja Rautiaisen omat kommentit:
http://yle.fi/urheilu/pois_mukavuusalueelta_-_hpkn_junioritahdet_loistavat_toisaalla/7492619
Ihan asiaa puhuivat sekä Kerhon edustajat että kasvatit. Ei ainakaan mitään katkeruutta ollut havaittavissa, Rautiainen sanoi että hänet haluttiin Ilvekseen (Ruonansuu: palkkapussi tuplaantui). Rautiaisen kommentit muuten kovinkin rehellisiä ja vähemmän pumpulisia junioreita kohtaan kuin täällä keskimäärin.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Koska HPK ei ole tätä youtubeen saanut niin laitoin sitten itse. Kaveri kuvasi tämän Kalpa matsista ja ei ole ihan koko esittelyvideo sillä alusta puuttuu noin 10 sek. mutta kuvataan ensi kerralla ihan alusta alkaen.

HPK esittelyvideo 2014-2015 ja linkki youtubee:
https://www.youtube.com/watch?v=qVARGUtB7H8
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Olen ymmärtänyt että tuota ollaan tarkoituksella pihdattu "markkinoinnilisessa mielessä".
Kiitoksia kuitenkin että sain katsella! Hieno video on kyseessä ja meilestäni tuo Finlandian sovitus on kyllä perskeleen upeasti tuotu "nykyajalle".
 
Viimeksi muokattu:

Crank

Jäsen
Voi voi voi.. Ei ole Hämeen Sanomien toimittajalle tuttuja tämän kaupungin jääkiekkojoukkueen pelaajat. Tämän päiväisessä lehdessä kun oli eilisestä pelistä juttu, niin siihen oli isolla nostettu esille Toni Koiviston kommentti, missä iloitsi kun sai pään auki. Joukkueen nimi sentään oli oikein.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Joskus kannattaisi Korpela pitää se turpa vaan tukossa.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Nyt kyllä pääsi kokonaisuudessaan sellainen mölähdys ulos tuutista ettei taida ihan heti kadota maton alle. Somessa raadellaan ja väännetään vitsiä jos siihen malliin, ettei ole ihme jos tästä joku A-Studion ilta on kohta pystyssä.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Korpela: "Silloin neutraali asennoituminen moneen asiaan voi olla viisaampaa kuin voimakkaat kannanotot johonkin suuntaan. Me haluamme olla kohtuullisen neutraaleja, ja meillä on urheilu keskiössä. Kannanottoviestintää HPK:n näkökulmasta en näe kovin todennäköisenä, oli sitten aihealue mikä tahansa. Keskitymme viestintästrategiamme mukaisesti urheiluun ja HPK-brändin kehittämiseen. Meillä ei ole mitään tällaisia asioita vastaan, vaan haluamme keskittyä urheilun tekemiseen."

Ymmärrän kyllä tuon näkökannan. Joku sattaa nähdä tuon homoja syrjivänä mielipiteenä mutta mulle tuo kertoo sitä, että Korpela yrittää vain olla astumatta kenenkään varpaille. Neutraali näkökanta on joskus parempi kuin kääntyä voimakkaasti toisele puolelle.

Kaippa tästäkin nyt viriää monen sivun keskustelu, kuten yleensä. Täytyyhän sitä aina jokin kritisoinnin aihe olla, eihän sitä muuten jaksaisi. Siitä olen muuten ihan varma, että jos Korpela olisi tuossa sanonut suoraan, että homot ovat tervetulleita Kerhoon niin tälläkin palstalla olisi arvostelu ollut kovaa luokkaa. Tee niin tai näin niin mikään ei ole hyvä.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Mutta menettääkö "vitun homo" -huudot sitten jotenkin merkitystään?

Ei ihme, että mietitään asian vaikutusta yhteisön suoritukseen. Kaikki muutokset yhteisössä saattavat vaikuttaa suorituksiin. Mitä jos joukkueeseen liittyisi vaikkapa yksi nudisti. Sehän on myös ihan normaalia ja pitää hyväksyä, mutta voi vaikuttaa esim. siihen ketkä pelaajat lähtee koululle edustamaan. Syrjintääkö vai järjenkäyttöä?
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
"Jos tällainen asia mahdollisesti häiritsisi urheilullista puolta, se täytyy ottaa huomioon. Mutta en sanoisi niinkään, että ei saisi olla, Korpela kertoo."

Tässäkin lauseessa paino sanalle JOS. En ymmärrä kyllä nyt mikä noissa kommenteissa oli niin kauheaa. Korpelahan vaan tarkoitti, että jos se yhteisöä eli tässä tapauksessa muuta joukkuetta häiritsisi jonkun pelikaverin homous niin sitten olisi keskustelun paikka. Ja edelleen Korpelahan painottaa että urheilullisuus edellä mennään eli vaikka joku olisikin homo, mutta osaa pelata niin ei häntä pois olla heittämässä.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Totta kai tuossa nyt mehustellaan muusta jutusta irtonaista kommenttia, koska eihän Korpela nyt homoja kiellä tai hauku mitenkään. Luulisi nyt silti näin kokeneen ketun ymmärtävän mitä tässä media hakee. Saakelin torvi, miksei sano vain, että ei ole mitään homoja vastaan ja sillä selvä-tyyppisen kommentin.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ymmärrä kyllä nyt mikä noissa kommenteissa oli niin kauheaa.
Olihan tuo Korpelan letkaisu ihan helvetin typerä, junttimainen ja vanhanaikainen. Miksi tuommoista asiaa pitää ylipäänsä lähteä kommentoimaan noin? Miksei Korpela ilmaissut kantaansa (itsesuojeluvaisto) kysymykseen ''Saako teidän joukkueessa pelata homoja?'', näin:

''Pelaajat valitaan joukkueeseen urheilullisin perustein, eikä seksuaalisuuden perusteella.''

Ruotsalaiset huippupelaajat, Henrik Zetterberg etunenässä, olivat puolustamassa homojen oikeuksia Olympialaisten aikaan, ja tästä 8kk eteenpäin suomalaisen jääkiekkoseuran johtaja kyseenalaistaa homoseksuaalien oikeuden tasavertaiseen kohteluun (=ihmisoikeudet) Suomen korkeimmalla kiekkotasolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös