HPK kaudella 2016–2017

  • 469 941
  • 2 434

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Oletteko varma, ettei joku ole vain hakkeroinut Kerhon nettisivuja ja kyseessä olisi ankka? Muistakaan kuitenkin tämä:

Tuskin, tuohan vain tarkoittaa sitä, että Kapanen syksyllä kuntouttaa polvensa HPKssa ja siirtyy ensi vuoden tammikuussa Jokereihin.

Että silleen...
 

Ralph

Jäsen
HPK on heti jälkeenjäänyt, kun muut joukkueet aloittaa kauden perjantaina 16.9. ja HPK vasta seuraavana päivänä lauantaina kotiottelulla Kärppiä vastaan. Huomenna julkaistaan koko otteluohjelma.
 

Ralph

Jäsen
HPK pelaa samassa lohkossa siis Kärppien ja HIFK:n kanssa eli hirväesti kovempia vastustajia ei voisi löytyä. Mutta aivan sama se on, kun ei se ole kuin yhdet koti- ja vieraspelit enemmän näitä jengejä vastaan kuin muita.

Kotipeleistä 12 on lauantaipelejä. Aika iso määrä, mutta toivottavasti se näkyy kassassa. Noin palttiarallaa arkipäivät HPK kiertää Suomea ja lauantaisin palaa kotiin.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Kylläpä on valinnanvaraa vierasreissujen suhteen. =)

La 1.10. Kuopio
La 12.11. LPR
La 26.11. Rauma
La 21.1. Vaasa
La 25.2. Mikkeli
La 4.3. Pori

Eiköhän me kaikkiin lähdetä.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
HPK pelaa siis ymmärtääkseni oman lohkonsa joukkueita, eli HIFK:ta ja Kärppiä, vastaan 6 kertaa/joukkue yhteensä ja muuta 12 joukkuetta vastaan 4 kertaa/joukkue. Yhteensä siis 60 peliä. Eli siis 3 kotipeliä HIFK:ta ja Kärppiä vastaan sekä 2 kotipeliä muita vastaan.
Pisteiden kannalta huono, yleisön ja pelin tason kannalta hyvä systeemi Kerholle.

Todella kovia vastuksia sarjan alkuun syyskuulle HPK:lla. Kärpät x2, Lukko, JYP ja Ässät ensimmäiset 5 peliä.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Todella kovia vastuksia sarjan alkuun syyskuulle HPK:lla. Kärpät x2, Lukko, JYP ja Ässät ensimmäiset 5 peliä.

Suosikkeja on helpompi kaataa heti kauden alussa, kun ei ole koneet kunnolla lähtenyt käyntiin. Viime kaudellakin Kärppien kone yski alkukaudesta.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Suosikkeja on helpompi kaataa heti kauden alussa, kun ei ole koneet kunnolla lähtenyt käyntiin. Viime kaudellakin Kärppien kone yski alkukaudesta.
Voi olla, mutta toisaalta sitten myös Kerhon joukkueessa on aika paljon uutta, joten luulisin, että Kerhon peli paranee asteittain kauden edetessä, kun pelitapa alkaa löytyä ja ketjukoostumukset osua sopiviksi sekä pelaajat kehittyä enemmän.
Toisaalta hyvä ottaa nämä pahat vastukset heti alkuun ja valmentajan kehittää peliä näitä vastaan ja tulla sitten jo paremmin pelitapaa toteuttavalla joukkueella myöhemmin pelaamaan huonompia vastuksia vastaan ja viedä pisteet niistä.
Veikkaan kyllä vaikeaa alkukautta, mutta erinomaista loppukautta Kerholle ennemmin kuin toisin päin.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Nyt Lallin varmistumisen jälkeen sentteriosasto on omaan silmään kova.

- Niko Kapanen on ollut maajoukkueessakin ykkossentterinä ja voitti silloin MM-kisojen maalikuninkuuden. On voittanut maailmanmestaruuksia ja Gagarin Cuppeja. Kova ykkössentteri.
- Otto Paajanen teki viime kaudella sen 20 kaappia ja pääsi MM-leiritykseen. Voidaan alkaa jo puhua Liigassa eliittitason kahdensuunnan sentteristä. Kyllä Otto on selkeä kova kakkossentteri jo nyt vaikka moni pistää Palvea edelle. Hei 20 maalia ja huikeata kahden suunnanpeliä.
- Sakari Manninen pelasi hyvin ykkössentterinä ja voi tuurata helposti sitä tonttia jatkossakin. Parempi laiturina, mutta kuitenkin. Taisi pelata aika paljon sentterinä kun mestaruuden voitti.
- Oula Palve. Nouseva kyky joka veti kaikkien aikojen kauden Mestiksessä.
- Severi Sillanpää taisi olla mestaruuden voittaneen Ässien jengin 3. sentteri (Dixonin lähdön jälkeen). Todella hyvän tason sentteri alempiin ketjuihin.
- Juho Keränen oli mestaruuden voittaneen joukkue nelossentteri, tosin parempi laiturina hänkin pelityylinsä vuoksi, mutta ei hänenkään sentteripelistä ole menestyminen kiinni.
- Julius Valtonen pääsi myös kokeilemaan viime kaudella ja voi huoletta ottaa tuuraamaan alemman ketjun sentterin paikkaa.

Hieno miksaus tasonsa näyttäneitä varmoja pelimiehiä ja nousevia, vielä kehittyviä kavereita.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Nyt Lallin varmistumisen jälkeen sentteriosasto on omaan silmään kova.
Vahvasti samaa mieltä.

Vielä tärkeämpi havainto:

Manninen, Lehtivuori, Myllyniemi , Arvonen
Kapanen, Lehtivuori, Lawson, Pennanen

Ykkössentteri, kärkipakki, ykkösmaalivahti ja valmentaja. Kolmessa kohdassa ollaan viime kautta edellä. Ja Lehtivuori on taas kokeneempi, plus saa parempaa valmennusta. Voidaan siis sanoa, että siinäkin ollaan tavallaan edellä.

JOS tuonne joku Porseland saataisiin, niin oltaisiin todellakin paremmissa asemissa, koska silloin olisi viime kauden ykkössentteri ja kärkipakki ns. kakkostonteilla. Leveyttä.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Hieman hankala sanoa kun en nyt oikein muista millaista kiekkoa Pennanen peluuttaa, mutta eikös tarkoitus ole pitää itse kiekkoa aika paljon, eli hieman samoja vivahteita kuin Salolla oli? Tässähän painottuu puolustajien kyky pelata kiekolla ja siihenhän Kerhon pakisto on kyllä hyvä. Lehtivuori, Nikkilä, Tuulola, Haaranen, Suhonen ja miksei Forsberg myös ole kiekollisesti vähintäänkin kohtuullisen hyvää tasoa. Tulupovista nyt vaikea sanoa mitään tähän kategoriaan viittaavissa taidoissa, mutta mikäs siinä.

Onneksi myös sentterit on hyviä puolustussuuntaan (Palvesta en osaa sanoa) joten eiköhän tässä hyvät saumat ole pärjätä.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hieman hankala sanoa kun en nyt oikein muista millaista kiekkoa Pennanen peluuttaa, mutta eikös tarkoitus ole pitää itse kiekkoa aika paljon, eli hieman samoja vivahteita kuin Salolla oli?

Eikös se sellaista klassisen pystysuunnan ja Meidän Pelin ristisiitosta pitäisi olla. Pelaajien vastuuta korostetaan sen suhteen pitäisikö mennä vauhdilla päätyyn vai aloittaako hitaalla lähdöllä maalintakaa. Jos olen siis oikein ymmärtänyt nuo jutut Pendon pelifilosofiasta. Pitäisi tosiaan suosia kiekollisia pakkeja, joilta löytyy peliälliä.

Ja tarvitsee tosiaan osaavan sentterikaluston, mutta tuohan ei, niinkuin todettu on, ole ongelma. Kerhon resursseilla Kapanen, Paajanen, Palve ja Sillanpää ovat kyllä erinomainen sentterikalusto. Sellainen "Schira" olisi kyllä vielä hieno haku pakistoon, on siellä sen verran kysymysmerkkejä kyllä.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Ei oo täällä eikä Kerhon sivuilla vielä ollut, mutta HäSassa oli juttu, että Kerho ja FPS on solmineet yhteistyösopimuksen mahdollistaen pelaajavaihdon sekä valmennusyhteistyön ja juniorityön merkeissä. Taitaa olla isompi juttu Forssalle, jossa jotenkin tuntuu koko kaupungin lisäksi myös paikallinen kiekkoilu elelevän alennustilassa. Toivottavasti tämä yhteistyö auttaa Vopsin nousua Mestikseen, jolloin tästä alkaa olemaan hyötyä vilttimiesten peluutusmielessä myös Kerholle. Suomi-sarjassa ei varmaankaan kannata luukkosia, almareita ja ruokosia peluutella.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Onkohan Helkearolla lapsia? Hyvällä tuurilla vieläpä poikia.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Onkohan Helkearolla lapsia?
Ihan offtopicia kyllä, mutta jossain tv-sarjassa tai jossain sketsiohjelmassa oli kerran hahmo nimeltään Mika-Helke Aro. Ei varmaan monelle avautunut, mutta minä nauroin kyllä. En vaan kirveelläkään muista missä ohjelmassa tuo oli. Olisi mukava tietää kuka tuon hahmon nimen oli keksinyt.

Sais FPS nousta Mestikseen, niin siinä meillä olisi erittäin hyvä yhteistyökumppani. Nyt noita nuoria pelaajia ripotellaan lainalle vähän joka seuraan. Tosin pääasia, että saavat peliaikaa.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Taitaa olla isompi juttu Forssalle, jossa jotenkin tuntuu koko kaupungin lisäksi myös paikallinen kiekkoilu elelevän alennustilassa. Toivottavasti tämä yhteistyö auttaa Vopsin nousua Mestikseen, jolloin tästä alkaa olemaan hyötyä vilttimiesten peluutusmielessä myös Kerholle.

Mielestäni tällä on potentiaalia vahvistaa Kerhon asemaa junioripelaajatuotannon osalta myös Lounais-Hämeessä ihan nopeallakin vaikutuksella. En tiedä tarkalleen, mutta HäSan jutussa FPS:n toimari (tai joku muu) kertoi, että vorsalaiset juniorit vähän niinkuin suksivat pitkin Suomea aina Oulua myöten kehittymismahdollisuuksien perään eikä Hämeenlinna siis ole ollut mikään automaattinen osoite.

Riihimäen seutuhan on aika hyvin Kerhon hallussa ja lahjakkaat pelaajat sieltä tulevat pääosin Kerhon juniorijoukkueisiin kehittymään. Myös Hyvinkäältä tulee ihan kiitettävästi pelaajia.

Forssahan on perinteinen kiekkokaupunki ja edelleenkin sieltä tulee alennustilasta huolimatta tasaisin väliajoin hyviä pelaajia. Muun muassa joku Saros :)
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kuten täällä on jo moneen kertaan todettu niin Kapasen hankinta on loistava asia. Kapanen tuo juuri sitä mitä joukkue kaipaa: kiekollista ja peliä rauhoittavaa osaamista. Puhumattakaan uskottavuudesta kentän ulkopuolella. Mannistä lähtisin heti kokeilemaan Lallin rinnalla ja myös Lahti olisi hyvä kokeilu. Toivotaan nyt vaan, että mies kuntoutuu rauhassa täyteen pelikuntoon ja jättäköön vaikka sitten harkkapelejä väliin jos niin vaatii.

Tuli oltua, monen muun tavoin, pettynyt Kick-off tapahtuman antiin, kun ei mitään isoa nimä lopulta julkaistu. Nyt, kun aikaa on kulunut niin alkaa postiiviset fiilikset tulemaan pintaan eikä tietysti vähiten Kapasen takia. Vihdoinkin meillä on kunnon sentteristö myös se kauan kaipaamamme kakkossena. Kyllä tuolla kelpaa kauteen lähteä eikä harmita Viitaluoman menetys enää yhtään.

Silti vielä kaipaisin sitä yhtä kovaa laituria mutta luulen, että sellaista ei enää hankita, siis ainakaan mitään nimekästä. Paljon on taas kysymysmerkkejäkin, kuten Cornet, Lahti, Palve mutta sitten taas toisaalta viime kauteen verrattuna kaikkein oleellisin ja paras muutos on se, että nyt meillä on valmentajana tulevaisuuden huippunimi ja luotan Pennaseen kuin vuoreen siinä, että hän palauttaa Kerhon taas pleijarijoukkueeksi. Kyllä sillä huonommallakin materiaalilla voi pärjätä mikäli pelitapa on toimiva ja tukee joukkueen vahvuuksia. Odotan sijoituksen olevan ainakin se kymmenes ja siitä sitten mahdollisuuksien mukaan puolivälieriin.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Toivotaan nyt vaan, että mies kuntoutuu rauhassa täyteen pelikuntoon ja jättäköön vaikka sitten harkkapelejä väliin jos niin vaatii.
En usko, että tarvitsee kauheasti jättää. Eilen ainakin olivat Pennasen kanssa ihan kahdestaan jäällä ja siellä se ihan hyvin spurttaili ja teki yhden jalan tasapainoharjotteita noin 20min ajan ennen kuin muita pelaajia tuli jäälle.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En usko, että tarvitsee kauheasti jättää. Eilen ainakin olivat Pennasen kanssa ihan kahdestaan jäällä ja siellä se ihan hyvin spurttaili ja teki yhden jalan tasapainoharjotteita noin 20min ajan ennen kuin muita pelaajia tuli jäälle.
Tuohan kuulosta sitten hyvältä. Tietysti mitä aiemmin pääsee peleihin mukaan niin sitä parempi. Pelit(vaikka harkka sellaisetkin), antavat paremman tuntuman kuin pelkät harjoitukset joissa voi kyllä pelitapaa harjoitella mutta lopputulos nähdään vasta sitten peleissä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
- Otto Paajanen teki viime kaudella sen 20 kaappia ja pääsi MM-leiritykseen. Voidaan alkaa jo puhua Liigassa eliittitason kahdensuunnan sentteristä. Kyllä Otto on selkeä kova kakkossentteri jo nyt vaikka moni pistää Palvea edelle. Hei 20 maalia ja huikeata kahden suunnanpeliä.
Tähän nyt puutun kyllä sen verran, ettei ne tilastot ainakaan sitä huikeaa kahden suunnan peliä ole näyttäneet. Ennemminkin päin vastoin, valitettavasti. Tosiasiassa viimekaudella olisi ollut joukkueelle parempi olla laittamatta Ottoa kentälle, kuin laittaa se sinne.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Tähän nyt puutun kyllä sen verran, ettei ne tilastot ainakaan sitä huikeaa kahden suunnan peliä ole näyttäneet. Ennemminkin päin vastoin, valitettavasti. Tosiasiassa viimekaudella olisi ollut joukkueelle parempi olla laittamatta Ottoa kentälle, kuin laittaa se sinne.

Onneksi tilastot ei aina kerro kahdensuunnan pelista mitaan. Viimeinen lause on kylla erittain erikoinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös