Tänään painettiin harjoituksissa seuraavanlaisilla koostumuksilla:

Manninen - Virtala - Toivo
Alanne - Humaloja - Fomin
Pyykkönen - Karppinen - Huovinen
Fofanov - Sillanpää - Koivisto

+pakit (Santanen, VA Leinonen, Heikkinen, Karjalainen, Huttu, Lukkari)

Eli Virtala palaa siis huomenna laatikkoon. Toivottavasti Maestron kroppa on nyt huollettu sellaiseen kuntoon, että perseilyä lasaretin ja kaukalon välillä ei tarvitsisi enää katsella.

Yllättävänkin iskukykyisen Hokki saa huomenna jalkeille. Odotukset pisteiden saamiseen nousivat huomattavasti.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Tänään painettiin harjoituksissa seuraavanlaisilla koostumuksilla:

Manninen - Virtala - Toivo
Alanne - Humaloja - Fomin
Pyykkönen - Karppinen - Huovinen
Fofanov - Sillanpää - Koivisto

+pakit (Santanen, VA Leinonen, Heikkinen, Karjalainen, Huttu, Lukkari)

Eli Virtala palaa siis huomenna laatikkoon. Toivottavasti Maestron kroppa on nyt huollettu sellaiseen kuntoon, että perseilyä lasaretin ja kaukalon välillä ei tarvitsisi enää katsella.

Yllättävänkin iskukykyisen Hokki saa huomenna jalkeille. Odotukset pisteiden saamiseen nousivat huomattavasti.
Hieno juttu että Snädä palaa laatikkoon! Lisäksi Hokki.fi:n otteluennakko paljasti Kralin aloittavan maalilla huomenna.

Joulun jälkeen kokoonpanoon palaavat Eskelinen, Määttä, VV Leinonen, Häkkinen, Rajala ja Korvakangas. Eli lienevät jo mukana Mikkelissä.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Virtalan paluu osa xx on kyllä odotettu juttu. Toivotaan että on hyvässä vireessä ja kunnolla toipunut. Illan peliä odotellaan jo melkoisella innolla. Jotenkin on toivonkipinää että tänään nähtäisi sitä parempaa Hokkia.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."
Tiivistän tämänpäiväisen matsin yhteen virkkeeseen: Tasainen ja jopa yllättävän hyvätasoinen matsi, jossa KooKoo viimeisteli tehokkaammin ja ansaitsi voittonsa. Ei muuta.

Sitten vedetään syyskautta jollain tapaa yhteen.

Hokki on tällä hetkellä sarjassa kolmantena, joka on lähtökohtiin nähden ehdottomasti hyvä tulos. Sitten Suikkasen aikojen Hokki taisi käväistä ensimmäistä kertaa myös sarjakärjessä. Siitä iso peukku. Suurimpana tekijänä hyvään runkosarjasijoitukseen on se, että Hokki on alkanut pärjäämään myös vieraissa. Itse asiassa Hokki on ollut parempi vieraissa kuin kotona. Vieraissa Hokki on onnistunut nappaamaan 16 pelistä 31 pistettä, kun vastaavasti kotona yhtä monesta ottelusta saldona on vain 24 pistettä. Jos mitään todellista romahdusta ei keväällä tule, niin Hokki tulee pelaamaan myös tällä kaudella playoffeissa. Hyvä tavoite runkosarjassa voisi olla sijoittuminen 4 parhaan joukkoon eli kotiedun saaminen (taisi olla myös kauden alkaessa joukkueen sisäinen tavoite).

Runkosarjaa on takana 32 peliä ja edessä on vielä 17 matsia. Tilanne sarjassa on oikeastaan se, että joukkueet voidaan jakaa kolmeen ryhmään:
1. Jukurit muodostaa yksistään yhden ryhmän, sillä se on karannut jo muiden ulottumattomiin ja ilman suurempia ihmeitä se tulee pitämään 15 pisteen johtonsa.
2. Toisessa ryhmässä, johon myös Hokki kuuluu, kamppaillaan tiiviisti kotiedusta. TUTOlla on kasassa 56 pistettä, Hokilla 55, KooKoolla 54, Sportilla 52 ja lasken myös 49 pisteessä olevan Jokipojat mukaan tähän kamppailuun. Erot ovat pieniä ja jos Hokki ei pysty kääntämään viime kuukausien kurssiaan ylöspäin, niin todennäköisesti Hokki sijoittuu sarjassa sijalle 6. Kaikki mahdollisuudet kotietuun ovat kuitenkin olemassa.
3. Loput joukkueet kamppailevat kahdesta jäljelle jäävästä playoff-paikasta. Tähän ryhmään kuuluvat siis Peliitat, LeKi, JYP-Akatemia, K-Vantaa, SaPKo ja myös HCK. Jos Hokki pelaisi loistavan kevään ja sijoittuisi runkosarjassa toiseksi, niin todennäköisesti puolivälierissä tulisi vastaan joku em. joukkueista. Olisikin huomattavasti parempi lähtökohta puolivälieriä ajatellen, jos vastassa olisi esim. Peliitat vaikkapa TUTOn sijaan.

Sitten käydään läpi joukkuetta yksilöiden osalta. Jaan pelaajat viiteen kategoriaan:
1) Pelannut selvästi yli odotusten
2) Pelannut yli odotusten
3) Pelannut odotusten mukaisesti
4) Pelannut alle odotusten
5) Pelannut selvästi alle odotusten

Koodi:
Ryhmä 1:
- Manninen
Eipä tähän ryhmään voi oikein muita mukaan ottaa. Ennen kautta ajattelin Mannisen taistelevan paikasta 2-3 ketjuihin, mutta herrajumala kaverihan on tällä hetkellä meidän kultakypärä ja yksi johtavista pelaajista. Kunhan kaveri saa tuosta intin pois alta, niin tiedä vielä mitä saa aikaan. Joukkueen paras maalitekijä ja tehotilaston ykkönen. Ehdottomasti tämän syksyn valopilkku ja varmasti Manninen taistelee vielä vuoden tulokkaan tittelistä.

Koodi:
Ryhmä 2:
- Santanen
- Toivo
- Kral
- Alanne
Eipä tämäkään ryhmä kovin isoksi kasvanut. Santasen sijoitin tähän ryhmään siksi, että hän on ollut selkeästi joukkueen varmin ja yleisvaltaisin puolustaja. Keväällä Casu on varmasti niitä miehiä, jonka voi heittää kentälle tilanteeseen kuin tilanteeseen. Tehotilastokin mukavasti plussan puolella seitsemän maalin verran.

Toivon potentiaali on ollut koko ajan tiedossa, mutta nyt syksyllä sitä on myös saatu ulosmitattua. 28 peliä ja 22 pistettä, joten kyllähän noilla tehoilla pitää päästä tähän ryhmään. Viime peleissä hieman hiipunut, mutta eiköhän se lähde siitä vielä nousuun.

Myös Kralin otin tähän ryhmään. Syksyllä pelasi muutaman huippupelin Seppäsen ollessa lasaretissa ja muutaman hiljaisemman kuukauden jälkeen on (toivottavasti) pääsemässä takaisin tuohon samaiseen vireeseen. Odotuksiin nähden nostan hänet onnistujien joukkoon.

Alanne on niitä harvoja pelaajia, jotka ovat olleet mukana jokaisessa sarjapelissä. Joukkueen toiseksi paras maalintekijä ja kolmanneksi paras pistemies, mutta potentiaalia vieläkin parempiin suorituksiin on olemassa.

Koodi:
Ryhmä 3:
- Seppänen
- VA Leinonen
- Heikkinen
- Sillanpää
- Eskelinen
- Häkkinen
- Koivisto
- Karjalainen
Seppänen hankittiin tänne ykkösvahdiksi ja on myös pystynyt pelaamaan odotusten mukaisesti. Todellinen testi on kuitenkin edessä vasta keväällä.

Lenni, Jake ja Silli ovat oikeastaan olleet niitä joukkueen tukipilareita, jotka ovat pystyneet hyvään peruspeliin illasta toiseen. Tuovat joukkueeseen tarvittavaa kokemusta ja he ovat myös kaikki tärkeitä pelaajia alivoimalla. Kuuluvat niin ikään kastiin, jotka voi heittää keväällä jäälle tilanteessa kuin tilanteessa.

Eskelinen hankittiin tänne kärkisentteriksi ja on myös pystynyt ainakin pisteiden valossa vastaamaan siihen huutoon. Luistelu on luvalla sanoen kulmikasta eivätkä kädetkään ole mitkään pehmeimmät mahdolliset, mutta hän pystyy kuitenkin pelinluvullaan paikkaamaan paljon näitä puutteita. Kunhan Eskelinen saadaan takaisin lasaretista, niin tulee olemaan vielä tärkeä osa joukkuetta. Häkkinen on pystynyt hoitamaan oman leiviskänsä mallikkaasti ja ennen loukkaantumistaan myös tehoja alkoi napsumaan mukavaan tahtiin. Keväällä tulee olemaan isossa roolissa, varsinkin av:llä.

Koivisto ja Karjalainen ovat pystyneet pelaamaan hyvin odotustenmukaisesti. Koivisto menee tilanteisiin kovaa, taklaa ja blokkaa kuteja. Joukkuepelaaja, josta on keväällä vielä paljon hyötyä. Karjalainen on jossain määrin sellainen Antti Savolainen vol. 2, eli ei juurikaan erotu massasta mutta pyrkii hyvään peruspeliin ja on myös onnistunut siinä. Saa kuitenkin tehdä kovasti hommia pelipaikkansa eteen.

Koodi:
Ryhmä 4:
- Korvakangas
- VV Leinonen
- Huttu
- Lukkari
- Virtala
- Rajala
- Humaloja
- Fomin
- Pälve
Otetaan lyhyet kommentit, sillä lista on aika pitkä:
- Korvakangas höntyilee kiekon kanssa liikaa ja myös omassa päässä on vaikeuksia.
- VV:n alkukausi on ollut kovin rikkonainen ja kiekollisessa pelaamisessa on ollut välillä pahoja ongelmia.
- Onko se Huttu nyt pakki vai hyökkääjä? Toivottavasti hyökkääjä, sillä puolustuspäässä on aivan täysi lapanen. Pelkää taklauksia, jää fyysisesti muista jälkeen. Ei vakuuta.
- Lukkari ei edelleenkään vakuuta, höntyilee edelleen aivan liikaa eikä osaa kiekollisena tehdä mitään muuta kuin nakata kiekon päätyyn.
- Virtalan alkukausi on ollut jälleen tuota samaa perseilyä lasaretin ja kaukalon välillä. Henkinen ja pelillinen johtaja, joka on terveenä ollessaan aivan saatanan tärkeä ja iso pala tätä joukkuetta.
- Rajala on myös kärsinyt loukkaantumisista ja myös pisteiden valossa on ollut pettymys. Toivottavasti pääsee jossain vaiheessa samaan ketjuun Virtalan kanssa, niin saadaan esille hän todellinen potentiaalinsa.
- Humaloja ei ole jostain syystä pystynyt jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi. Silloin tällöin aina väläyttelee, mutta on jotenkin jäänyt muiden varjoon.
- Fomin ei ole pystynyt nostamaan profiiliaan viime kaudesta juuri lainkaan. Väläyttelee silloin tällöin, mutta fyysisesti jää välillä pahasti muiden jalkoihin.
- Pälveellä on saakelin hienot raamit kiekkoilijaksi ja hän olisi juuri ideaali nelosketjun raataja, mutta pelityyliltään hän on "liian kiltti". Tiukkaa tekee päästä keväällä kokoonpanoon.

Koodi:
Ryhmä 5:
- Karppinen
- Fofanov
Karppis Veikko on ollut paha pettymys. Viime kausi oli jollain tapaa totuttelua, kun pääsi jälleen kiekolliseen rooliin, mutta tällä kaudella pitäisi pystyä jo parempaan. Tehotilasto koko joukkueen heikoin ja maalejakin on syntynyt vasta kolme, jokin on nyt pielessä. Nyt pitää oikeasti alkaa heräämään.

Sama koskee myös Fofanovia, sillä nyt pitää alkaa heräämään tähän kauteen. Kiekollisena ei saa mitään aikaan eikä myöskään uskalla mennä tilanteisiin. Fofa ei ole myöskään tarjoillut viime kausien tapaisia pommeja vastustajan pakeille, joten joku tässä nyt mättää. Mun papereissani ei kuulu enää pelaavaan kokoonpanoon.

Lainapelaajia, A-junnuja sekä loukkaantuneita (Makkonen + Forsberg) en halunnut ottaa mukaan arvosteluun ollenkaan.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Hyvää settiä palstaveli Hockilta. Aika lailla samaa mieltä pelaajien "koreista". Fofa ja Veikko ovat olleet yössä. Eilen tosin Fofalta tuli niitä pommeja enemmän kuin aikoihin ja Lukkarikin taisi pelata parhaan pelinsä tälle syksylle, mutta yksi peli ei paljoa pelasta kolmenkymmenen joukossa.

Kokonaisuutena joukkue on pelannut yli odotusten huikean alkusyksyn ansiosta ja näyttänyt että potentiaalia on vaikka miten hyvään peliin. Toivottavasti sairastuvan tyhjeneminen saa tuota potentiaalia taas esiin. Kaikki mahdollisuudet on säilyä kotiedussa kiinni jos vaan peli paranee edes lähelle alkukauden tasoa.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Huomenna sitten mennään taas, vastus on pahin mahdollinen eli sarjakärki Jukurit kotiluolassaan. Sairastuvalta on toivottavasti saatu nyt niitä vahvistuksia ja akut ladattu. Allekirjoittanutkin lähtee fanibussin mukana katsomaan matsia, joten jonkunlaista raporttia tulee sitten lauantain puolella.

Heti lauantaina vastaan luistelee Kajaanissa Jokipojat. Nyt pitää saada hyvä startti tälle kevätkaudelle, huono alku voi johtaa vaikka minkälaiseen romahdukseen.

KooKoota vastaan oli nähtävissä jo paljon hyviä asioita, vielä paikat pitää saada käytettyä niin hyvä tästä vielä tulee.

E: Eli Eskelinen, VV Leinonen, Rajala ja Korvakangas palailevat sairastuvalta. Lisäksi Huovinen Kärpistä mukana. Poissa ovat Fomin ja Häkkinen.
 
Viimeksi muokattu:
Eipä olisi kyllä uskonut, että Hokki tulee Mikkelistä takaisin kaksi pistettä rikkaampana. Hieno voitto! Toki jossiteltavaa jättää se, että Hokki hukkasi ekalla kympillä hankkimansa 0-3 johdon. Seppänen torjui maalilla 33 kertaa. Maalinteossa onnistuivat Alanne, Korvakangas sekä Rajala ja Huovinen, jotka onnistuivat myös voittomaalikisassa.

Jobinpostia tuo Heikkis Jaken loukkaantuminen, sillä ainakin tilastojen mukaan Jake pelasi 1. erässä vain 3 vaihtoa, jonka jälkeen häntä ei enää kentällä näkynyt. Periaatteessa Hokki pelasi siis viidellä pakilla koko ottelun. Lennille minuutteja kertyi ihan kunnioitettavat 32 minuuttia. Myös Santanen urakoi yli 25 minuuttia.

Huomenna sitten vastassa Jokipojat, joka kaatoi tänään kotonaan KooKoon. Jokipo on perinteisesti sytyttänyt yleisöä ja normaalisti väkeä on nähty hallissa yli 900 katsojan verran. Joulun väliviikko, lauantaimatsi sekä alla oleva vierasvoitto sarjakärjestä - kyllä katsojamäärän pitää alkaa vähintään ysillä!
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Komeat kaksi pistettä mukaan ja fanibussissa tunnelma katossa! Alussa Hokki sai hurmoksen päälle, mutta Jukurien aikalisä käänsi pelin kulun. Kuitenkin upea taisteluvoitto sarjakärjestä!
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Kolme pojoa kotona Jokipojilta. Ennen joulutaukoa KooKoo pelissä näkyi selkeä pelin paraneminen. Silloin se ei voittoon riittänyt vielä, mutta eilinen ja tämänpäiväinen peli näyttivät että mopo alkaa kulkemaan taas. Aika hyvillä mielin saa Hokki-fani olla tällä hetkellä!
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."
Tänään nähtiin mielestäni kauden tasapainoisin kotiesitys. Hokki tuli peliin jälleen kerran todella hyvin latautuneena ja varsinkin eka kymppi oli Hokilta loistavaa peliä. Vähän pelaaminen loppui 2-0 tilanteessa, mutta ei Jokipojilla mitään huippupaikkoja ollut missään vaiheessa. Myös toisessa erässä Hokki pelasi 10 minuuttia hyvin, jonka jälkeen jälleen kerran työnteko hieman loppui. Kolmannessa erässä Hokki vetäytyi puolustamaan ja tuon 4-2 kavennuksen jälkeinen vitonen oli melkoista taistelua, mutta hyvin Hokki sen kesti.

Maalissa Seppänen pelasi hyvin vaikka Jokipoikien toinen maali pomppi oudosti maaliin. Myös ykkösketju alkoi lunastaa heihin kasattuja odotuksia. Varsinkin Manninen pelasi jälleen loistavasti ja itse asiassa Manninen nousi Järveläisen ohi tulokkaiden pistepörssin kärkeen. Heikkoa lenkkiä joukkueesta oli vaikea löytää, kaikenkaikkiaan siis tasapainoinen esitys Hokilta. Ansaittu voitto ja tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikon pelejä!
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Tänään loistava esitys Hokilta! Erityisesti suupieliä ylöspäin nostaa yleisömäärä, 1011 katsojaa. Hokki onnistui tänä viikonloppuna erityisen hyvin ottelujen alussa, eilen Mikkelissä kymmenessä minuutissa taululla oli 0-3, ja tänään avauserän jäljiltä tulostaululla samat lukemat.

Ennakkoon vaikeista otteluista siis 5 pistettä, todella hyvillä mielin voi lähteä sitten tulevaan vuoteen!

Ainiin, ja lisäksi vieläpä nuo Hockin listauksen vitoskorin jätkät onnistuivat molemmat maalinteossa. Nyt näyttäisi hyvät ketjukoostumuksetkin löytyneen.
 
Viimeksi muokattu:

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
kaksi pistettä saatiin loppujen lopuksi, vähän tuomarien avustuksella. Ei se Kuusela ihan turhaan hallin käytävillä huudellut ja kiroillut pelin jälkeen.

Parissa edellisessä pelissä peli on ollut todella hyvää, mutta tänään oli taas todella vaikeaa. Lähdöt ja muukin oman pään pelaaminen oli taas ihan jumissa. LeKi haistoi sen aika hyvin ja välillä karvasi jopa neljällä miehellä.

Ja ei myöskään päästy maalin eteen tunkemaan kunnolla. Se olisi tärkeää, kun tänäänkin kolme maalia tehtiin maalin edestä - yksi korkealla mailalla ja taisipa se toinen maali mennä Hutun jalan kautta, joskaan ei mielestäni potkaisemalla.

Hokki pelaa paremmin ns. "kovia joukkueita" vastaan ja ennakkosuosikkiasemassa sitten tulee tällaisia sekavia pelejä...ja vieraissa on tosiaan kulkenut toistaiseksi paremmin kuin kotona. Otteluohjelmakaan ei ole kovin helppo Hokille...vaikka perinteisesti ollaankin pärjätty melko hyvin Sportia vastaan, niin silti on hiukan pelottavaa että Hokki kohtaa tällä kaudella vielä neljä kertaa Sportin!! Se on melkein kolmannes loppukauden peleistä!
Hokki pelaa peräti 8/13 peliään muita kärkikuusikon joukkueita vastaan. Eli toivotaan että hyvät otteet kärkijoukkueita vastaan jatkuisi! Ja eipä tietysti haittaisi, vaikka voitettaisiin kaikki "heikommatkin" jengit...tosin tällä kaudella ei selkeää "heikointa lenkkiä" ole koko Mestiksessä.
 
"Saa olla välipäivät rauhassa, kun ei ole maaleja, mitä käydä läpi" (Antti Virtanen, 28.9.2010, JYPin kolmen perättäisen nollapelin jälkeen)
Allekirjoitan tuon rosswellin tekstin, paitsi että mun mielestä se Alanteen tasoitusmaali ei ollut korkea maila. Kiekko taisi pompahtaa ilmaan Pätsin torjunnasta, josta Alanne löi sen (ainakin mun mielestä) maaliin yläriman alapuolelta. En tiedä kiinnittikö joku muukin huomiota, mutta aika komeassa kaaressa lensi yksi LeKin juomapullo kaukalon laidalle jonkun kaljun valmentajan toimesta sen maalin jälkeen :)

Mutta joo, taas mentiin vähän askelia taaksepäin. En tiedä vaikuttiko se alkulämmittelyssä särkynyt pleksi jotenkin keskittymiseen vai miksi alussa Hokki oli aivan jäässä? Syötöt ei napsunut ollenkaan kohdalleen ja peli muistutti taas jotain aivan muuta Hokkia kuin sitä mitä nähtiin viime viikolla Jukureita ja Jokipoikia vastaan. Helvetin hieno juttu oli kuitenkin se, että Hokki nousi 0-2 ja 2-3 tappioasemista tasoihin. Kieltämättä tuon 0-2 maalin jälkeen ei kyllä allekirjoittanut uskonut Hokin enää nousevan voittoon, mutta hieno homma että saatiin kaksi pistettä! Paremmalla ylivoimapelaamisella tämä ottelu oli kuitenkin ratkaistavissa jo varsinaisella peliajalla.

Kral pelasi maalissa hyvin, tosin tuo 0-1 maali meni kyllä luvattoman helposti längistä. Toiselle maalille hän ei mahtanut mitään ja kolmaskin oli vähän niin ja näin. Toisaalta Kral veti jatkoajalla aivan loistavan gamesaverin, kun Hokki perseili LeKille 2-1 hyökkäyksen kahden miehen ylivoiman päätteeksi. Myös rankkarit Kral napsi hienosti, eli kyllä tämä peli kääntyy niukasti plussan puolelle. Muuten joukkue esitti varsin tasaisia otteita. Huovisen ekassa erässä saama ulosajo sekoitti hieman pakkaa (joka oli kyllä aivan idioottimainen temppu!) ja kolmannessa erässä Hokki taisi mennä aika pitkälti kolmella ketjulla.

Mun mielestä tuo alkuperäinen Virtalan ketju ei toiminut ollenkaan, vaikka Huttu kaksi maalia liipaisikin (ne tosin molemmat yv:llä). Huovisen ulosajon jälkeen se oli suurimman osan ajasta muodossa Rajala-Virtala-Toivo, joka oli huomattavasti toimivampi kokonaisuus. Pakko nostaa esille myös Humalojan Miskan viimeaikaiset otteet, jotka eivät kieltämättä vakuuta. Missä ovat ne viimekautiset pirteät esiintymiset ja rohkeat jalkakikat? Tuntuu yhä enemmän vain siltä, että Mise sekoittaa enemminkin oman pelinsä kun rupeaa heittämään vastustajille maalin edessä huulta ja yrittää kaikin mahdollisin keinoin päästä vastustajan ihon alle.

Miksiköhän muuten Manninen ei ollut kokoonpanossa? Tuskinpa oli mitään inttijuttujakaan, kun kerta Koivisto ja Karjalainenkin olivat pelaamassa ja kuulopuheiden mukaan Manninen oli vielä eilen iltajäällä pörräämässä. Toivottavasti kyseessä on vain joku lyhytaikainen sairaus. Ilmeisesti myös Häkkisen Jesse oli eilen iltajäällä, eli olisiko hänen paluunsa aika huomenna?
 
Manninen oli kuumeessa ja siksi poissa kokoonpanosta.

Pelistä sen verran, että nyt maalintekopaikatakin jäivät yllättävän vähiin. Jotenkin ei ollut halua tunkea maalin eteen tarpeeksi usein. Hienoja maalejakaan ei Hokki tehnyt muita kuin Hutun eka yv-maali.

Leki sekoili itseltään pisteet kun kuumeni turhaan. Hokin pelaajilla piti Huovista lukuunottamatta pää erittäin hyvin. Siinä oli suurin ero joukkueissa eilen.

Tuomareista Katajisto oli aivan kuutamolla, eikä päätöksistä ottanut oikein tolkkua. Huoviselle rangaistus korottui kun itkupilli-raivotautinen Pentikäinen kävi vollottamassa rannettaan ja häipyi dramaattisesti pukuhuoneeseen. Toka erässä ei ranne näyttänyt vaivaamaan, siihen mallin ryntäili ja rähisi. Kävi erän alussa näyttämässä Katajistolle, että kato mulla on ranne, en oo yksinäinen illalla. Ja Katajisto nöykytteli tyytyväisenä.

Sitä ihmettelen että tuomarit sulattivat sen jatkuvan naaman edessä huutamisen mitä Pentikäinen harrasti. Ei paidassa näkynyt A:ta tai C:tä.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Samaa ihmettelin ja sitä ettei kypärän heitosta eikä tönimisestä seurannut mitään. Aika munatonta toimintaa.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."
Turpiin tuli Vaasassa. Mattila sälytti tappion syytä yhdelle puolustajalle, joka teki kaksi virhettä, joista Sportti kuittasi. Onko silminnäkijöitä? Pöytäkirjan mukaan 1-0 ja 2-1 maaleissa olivat kentällä V-A Leinonen ja Korvakangas... ei sinällään yllätys.
 
Turpiin tuli Vaasassa. Mattila sälytti tappion syytä yhdelle puolustajalle, joka teki kaksi virhettä, joista Sportti kuittasi. Onko silminnäkijöitä? Pöytäkirjan mukaan 1-0 ja 2-1 maaleissa olivat kentällä V-A Leinonen ja Korvakangas... ei sinällään yllätys.
Korvakangashan se oli. Eikä muuten ollut eka kerta tälle kaudelle, kun Korvakangas lahjoittaa maaleja vastustajalle. 1-0 maalissa Korvakangas ja Sillanpää pitivät kaksistaan yhtä miestä (Iloviitaa) ja Pekkala sai tökätä kiekon täydessä rauhassa maalin kulmalta kiekon tyhjään maaliin. 2-1 maalissa Korvakangas lähti täysin ihmeellisesti höntyilemään vasempaan laitaan (Lennin tontti) ja Uitto pelasi vain kiekon fiksusti oikeaan laitaan (Korvakankaan tontti), josta Mörsky napautti pelin 2-1:een.

Eikä ole Korvakangas muutenkaan vakuuttanut, sillä hänellä on koko joukkueen huonoin tehotilastolukema -9. Eikä tämä ole varmasti sattumaa, sillä Korvakankaalla oli viime kaudella myös HPK:n A-junnujen heikoin teholukema -19 (toiseksi heikoimmalla -12), eikä HPK kuitenkaan ollut mikään rupusakki tuossa sarjassa kun se voitti lopulta pronssia. Eli tilastot eivät tässäkään tapauksessa valehtele ja kiisatta kevään isoissa peleissä Korvakankaan peluuttaminen on suuri riski. Mielummin antaisin siis vastuuta esim. Karjalaiselle, joka pelaa nöyrää perusvarmaa peliä.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Korvakangas on kyllä hirveä hasardi puolustuspäässä ja -suuntaan. Silloin kun pelaa parhaalla tasollaan, on hyökkäävässä roolissa erittäin hyvä, mutta sielläkin sortuu tällä hetkellä usein yksin pelaamiseen.

Liekö Korvakangas ollut aikanaan niin lahjakas pelaaja, että aiemmat valmentajat ovat antaneet vapaat kädet vai missä vika on? Pahimmillaan näyttää siltä, että kaveri tarvitsisi sellaista ihan junioritason perusvalmennusta puolustajan tontille - miten pelataan OMA tontti tai OMA mies, eikä höntyillä ympäri kenttää?
Niin supervarmaa ja -hyvää pakkia ei Hokissa vaan ole, kenen parina Korvakangas pärjäisi.
 
"Saa olla välipäivät rauhassa, kun ei ole maaleja, mitä käydä läpi" (Antti Virtanen, 28.9.2010, JYPin kolmen perättäisen nollapelin jälkeen)
Jukurit - Hokki 4-2. Lopputulos oletettu, siitä ei sen enempää.

Mutta sitten on pakko ottaa esiin yksi juttu. Nimittäin Jussi Korvakangas. Tässä 4 edellisen ottelun tilastot hänen osaltaan:

Jukurit - Hokki 4-2, Korvakangas -3
Sport - Hokki 4-1, Korvakangas -2
Hokki - LeKi 4-3 VL, Korvakangas -1
Hokki - Jokipojat 5-2, Korvakangas -1

Tilastot kertonevat kaiken oleellisen hänen puolustustaidoistaan. Tällä hetkellä tehotilasto hänen osallaan 12 maalia pakkasella, joka on selvästi joukkueen heikoin. Ei ole mitään käyttistä tälle jätkälle enää!
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Jukurit - Hokki 4-2. Lopputulos oletettu, siitä ei sen enempää.

Mutta sitten on pakko ottaa esiin yksi juttu. Nimittäin Jussi Korvakangas. Tässä 4 edellisen ottelun tilastot hänen osaltaan:

Jukurit - Hokki 4-2, Korvakangas -3
Sport - Hokki 4-1, Korvakangas -2
Hokki - LeKi 4-3 VL, Korvakangas -1
Hokki - Jokipojat 5-2, Korvakangas -1

Tilastot kertonevat kaiken oleellisen hänen puolustustaidoistaan. Tällä hetkellä tehotilasto hänen osallaan 12 maalia pakkasella, joka on selvästi joukkueen heikoin. Ei ole mitään käyttistä tälle jätkälle enää!
Heikkoa on myös V-A:lla. Samat pelit:

Jukurit-Hokki 4-2 ( VA -3, kaikkien Jukuri maalien aikana kentällä )
Sport-Hokki 4-1 ( VA -3, kaikkien Sport maalien aikana kentällä )
Hokki-Leki 4-3 VL ( VA -1, kahden Leki maalin aikana kentällä )
Hokki-Jokipojat 5-2 ( VA -1, kaikkien Jokipojat maalien aikana kentällä )

Eli neljässä viime pelissä vastustaja on tehnyt YHDEN maalin siten, että VA ei ole ollut kentällä. Muita 7 maalia Leinonen on katsellut kaukalossa. Aika uskomaton saldo tämäkin. Tänään oli silmiinpistävän väsynyt ja huono, silti peliajat ovat koko ajan suurimpia joukkueesta. En käsitä?

Edit: näiden kahden pelaajan peluutus samaan aikaan kentällä on aivan käsittämätöntä touhua. Kaksi hyökkäävää ja virhealtista pakkia parina. Pitäisi pistää parit uusiksi, VA vaikka toisen Leinosen pariksi ja Korvakangas Jaken pariksi. Jonkun pitäisi muistaa puolustaakin viisikosta....
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."
Heikkoa on myös V-A:lla. Samat pelit:

Jukurit-Hokki 4-2 ( VA -3, kaikkien Jukuri maalien aikana kentällä )
Sport-Hokki 4-1 ( VA -3, kaikkien Sport maalien aikana kentällä )
Hokki-Leki 4-3 VL ( VA -1, kahden Leki maalin aikana kentällä )
Hokki-Jokipojat 5-2 ( VA -1, kaikkien Jokipojat maalien aikana kentällä )
Niin, ja kuka on pelannut Lennin pakkiparina? Aivan.

Ei Lennikään mikään ihmemies siellä puolustuksessa ole, kun kaveri pääsee jatkuvalla syötöllä yv-hyökkäyksiin Korvakankaan toilailujen takia. Toki ei Lennikään ole pakkina mikään kaikista idioottivarmin tapaus, mutta kyllä voisin huoletta laittaa ainakin puolet noista maaleista Korvakankaan piikkiin. Maalikoostetta tämän päivän pelistä odotellessa...

Hokki tippui tämän päivän tulosten myötä sarjassa neljänneksi. TUTO on 3 pistettä edellä kaksi peliä vähemmän pelanneena ja tänään Hokin ohittanut Sport on 2 pinnaa edellä yhden pelin vähemmän pelanneena. Lisäksi kaksi peliä vähemmän pelannut KooKoo on 5 pistettä Hokkia perässä. Jokipoikiin on matkaa sentään 10 pistettä.

Jos runkosarjassa meinataan vielä kotietu napata, niin seuraavista peleistä on pakko alkaa ottaa voittoja. Seuraavasta viidestä ottelusta peräti neljä pelataan kotona, joten näistä peleistä kyllä pitäisi napata hyvä pistepotti (about 10 pojoa). Kolme seuraavaa matsia on kotona ja näissä peleissä vastustajina ovat K-Vantaa, SaPKo ja TUTO. Varsinkin K-Vantaa ja SaPKo peleistä olisi napattava molemmista se 3 pinnaa, muuten kyllä kotietu karkaa liian kauaksi.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Eli lienemme siitä yhtä mieltä että VA-KK on pariksi todella epäsopiva. Tällöin kentällä ei ole yhtään puolustavaa puolustajaa? Molemmista voisi olla enemmän iloa kun parina olisi kummallakin "stay-at-home" tyylin pakki. Tällaisenaan peluutus on täysi katastrofi kun sillä hukataan pisteitä koko ajan.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Kyllähän niissä peleissä, jotka ollaan viimeaikoina hävitty, ollaan kaadattu puolustuksen virheisiin. Veikkaan, että Mattila olisi penkittynyt Korvakankaan, jos Karjalainen ei olisi ollut intissä. Huomiseen peliin Mattila lupasi eilisessä lehdistötilaisuudessa peluuttavansa miehiä, jotka pelaa sovitun systeemin mukaan ja eivät sooloile. Nyt sitten näkee ketkä ongelmia aiheuttaa. Forsbergin ja Santasen loukkaantumisen yhteydessä olisi pitänyt johtava pakki hankkia.. nytkin vielä jos puolustus saataisiin kuntoon voitaisiin kotiedusta tapella. Tällä mikkihiiri ja on mulla luovat kädet puolustuksella ei playoff kiekkoa pelata, jossa tulee puolustaa henkeen ja vereen. Jukurifanit tuolla otteluketjun puolella mainitsi Hokki puolustuksen suurimpana hasardina numeron #5. Onko Lukkarin pelituntuma mennyt suomisarjan hitaamman tempon vuoksi sellaiseksi, että mestis peleissä tulee kiire, hätä ja syöttö vastustajan lapaan. Ehdottomasti sitä mieltä pakkien peluutuksesta, että pakkiparit valittava tyylillä: Osaa syöttää ja pariksi osaa puolustaa ja on hyvä maalin edessä. Nyt meillä ei riitä siihen kapasiteetti. Makkonen voisi jotain pelastaa, mutta kauden pelaamattomuus ei olla näkymättä.


Huomenna jos peli ei ole kurinalaista, yksilöt sooloilee ja peli joukkueena sekaisin, on vaarana lyhyt pudotuspeli kevät Kajaanissa.
 
Hokki tekee huomiseksi aika radikaaleja muutoksia, kun kokoonpanoon nousevat A-junnut Pyykkönen, Kurkinen, Klemetti ja Määttä. Mattila haluaa tällä herätellä niitä perseilijöitä, jotka Mikkelissä eivät sitoutuneet joukkueen pelitapaan. Aika rohkea veto, mutta itse seison tämän päätöksen takna. Vastuuta A-junnuille on varmasti luvassa, sillä mm. Klemetti kurvailee huomenna ykkösessä Manninen ja Virtalan kanssa.

Tärkeä matsi huomenna ja 3 pistettä pitää napata keinolla millä tahansa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy