Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Hoki Klupi Hyvinkää

Viestiketju osiossa 'Muut suomalaiset sarjat' , aloittajana MM, 28.08.2010 klo 08.52.

 1. Chespa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, HKH & HPK
  Lainaus:
  Mutta on se silti vähän surkeata kun Hyvinkään kokoisessa kaupungissa ei pysty edes Suomi-sarja jengiä pyörittämään.
   
 2. forrest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Jets, Panthers
  Lainaus:
  Eiköhän jo seuran nimestäkin voinut päätellä, että kyse on lähinnä hauskasta harrastelijatoiminnasta eikä mistään sen vakavemmasta tavoitteellisuudesta.
   
 3. SFPerkele Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, H.K.H.
  Tässä hieman omia tuumiskelujani asian tiimoilta, mitään virallisempaa asiasta tietämättä siis.

  Nuo taloudelliset seikat varmaankin ovat suurin syys karsinnoista kieltäytymiselle. Loikkaus II-divisioonasta Suomi-sarjaan, vaikkei ehkä pelillisesti ole vielä niin mahdoton, on kuitenkin taloudellisesti melkoinen. Tuollaiseen panostukseen ei kannata lähteä hetken voiton huumassa, vaan suunnitelmat on tehtävä maltilla etukäteen, kuten ilmeiseti finaalivastustaja KPK onkin tehnyt.

  Lisävaikeuksia minkäänlaiselle pidemmän aikavälin suunnittelulle tuo Jääkiekkoliiton kykenemättömyys luoda selkeitä sääntöjä sille, kuka nousee, kuka putoaa ja kuka karsii milläkin sarjatasolla. Tälläkin hetkellä taitaa olla vioelä epäselvää tulevan kauden Mestis joukkueiden lukumäärästä, enkä voi nähdä kuinka tämä puolestaan ei vaikuttaisi Suomi-sarjaan. Niin kauan kuin tällaiset perustavaa laatua olevat rakenteet eivät ole riittävän ajoissa selvät, on seurojen vaikeampaa tehdä pidemmän aikajanan suunnitelmia toiminnastaan.

  Kun nyt tietäisi esimerkiksi ensi kauden lohkon. Viime kaudella pelattiin Etelälohkossa, tällä kaudella kävi joukkue Uudeltamaalta pokkaamassa Hämeen lohkon pokaalin, mikä sinänsä on vähän huvittavaa, ;)

  Ja taitaapa tuolle Suomi-sarjassa pelaamiselle olla kiekkoliitolta joitain vaatimuksia junioritoiminnakin suhteen. Itse tällaisena tietämättömänä ja vasta vähän aikaa paikkauknnalla asuneena en tiedä näitä kytköksiä ja linkityksia paikkaukunnan kiekkopiirien ja -joukkueiden välillä. Kyllähän täällä siis keikkoa pelaillaan, III-divarissa kahden joukkueen, Bruins + Storm voimin ja Jää-Ahmat hoitavat junioritoimintaa. Se, miten nämä joukkueet toimivat keskenän (jos mitenkään) on minulle vielä melkoisen epäselvä asia.

  Mutta summa summarum on se, ettei H.K.H. katsonut parhaaksi lähteä yrittämään nopusua Suomi-sarjaan syistä, jotka ehkä jossain vaiheessa tullaan julkistamaan, ehkä ei. Sitäkään en tiedä, onko joukkueella pidemmälle meneviä suunnitelmia, jotka tähtäävät nousuun tai onko olemassa/tulossa sellaisia resursseja, joilla tähän voitaisiin pyrkiä. Sen voin sanoa, että mielestäni on järkevää, ettei karsintoihin päätetty lähteä mikäli sellaiseen sekä mahdolliseen nousuun ensi kaudeksi ei oltu jo tätä kautta suunniteltaessa varauduttu. Pelilliseti joukkue on osoittanut, että karsinnat ovat realistinen tavoite myös tulevana kautena, eiköhän kaksi perättäistä finaali paikkaa jo riitä siihen. Se, onko talous ja valmiiksi tai mahdollista saada sellaiseen kuntoon että Suomi-sarjassa pelaaminen on realistista, on oma asiansa.
   
 4. poppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Jossain kyllä on vikaa, jos tuolla sijainnilla ja talousalueella ei suomi- sarjan joukkuetta pystytä pyörittämään.
   
 5. SFPerkele Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, H.K.H.
  Kyllä varmasti tällä sijainnilla ja talousalueella pystytään suomi-sarjan joukkuetta pyörittämään. Mutta ne rahat siihen pyörittämiseen pitää olla sovittuna ENNEN kun lähdetään sinne karsimaan. Ei sitä auta ensin päästä sarjaan ja sitten alkaa miettimnään että mistäs ne rahat otetaankaan. Sellasella toiminnalla aikaansaadaan konkurssiin meneviä seuroja.
   
 6. eerikki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Vika onkin varmasti siinä, että vapaaehtoisia taustaryhmäläisiä on liian vähän, jotka ovat valmiita tuohon hommaan mukaan lähtemään.
  En tiedä mikä on sinun taustasi, mutta itse olen ollut aiemmin mukana kymmenkunta vuotta pyörittämässä erään urheiluseuran edustusjoukkuetta joka pelasi 1-2 divaritasolla. Voin omasta kokemuksesta sanoa, että se vaatii erittäin suurta panostusta ja käytännössä kaiken vapaa-ajan. Tämä kaikki tehtiin ainoasta rakkaudesta lajiin, vaikka tuolta ajalta onkin loistavia muistoja niin enää en siihen hommaan ehtisi mukaan lähteä.
  Ilman muuta haluaisin nähdä vielä Hyvinkäällä pelattavan edes suomi-sarjaa, mutta en viitsi hirveästi sen perään huudella ja arvostella, kun luulen ainakin osaksi tietäväni mitä kaikkea se vaatii.
  Iso hatunnosto Hoki Klupin koko porukalle ja etenkin pienelle taustaryhmälle ja muulle talkooväelle, jotka olette seuran perustaneet ja muutamassa vuodessa nostaneet joukkueen kakkosdivarin mestaruuteen!
   
 7. MM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
  Asiassa on lähinnä kaksi keskeistä tekijää, miksi HKH ei tällä hetkellä tavoittele paikkaa Suomi-sarjassa.

  Ensimmäinen seikoista on talous. Minulle kerrotun mukaan HKH:n pitäisi 4-5-kertaistaa budjettinsa, jotta joukkue voisi pelata Suomi-sarjassa. Päättyneen kauden kotiotteluiden keskiarvo oli Jääkiekkoliiton tilaston mukaan 311. Näillä tiedoin voitaisiin rakentaa summittaista arviota siitä, kuinka paljon yleisöä taloon pitäisi kotiotteluihin keskimäärin saada, sekä lisäsponsoreiden ja makkaroiden myymisen muodostamien tulovirtojen suurentamisista.

  HKH pelasi kotipaikkakuntalaisin pelaajin. Päättyneellä kaudella joukkueessa breikkasi erinomaisesti kaksi pelajaa, jotka vielä viime kaudella olivat A-junioreita. Rekrytointikanava Jää-Ahmoihin on tällä hetkellä aika ongelmallinen; omia junioreita ei A:ssa eikä näköjään B:ssäkään ole. Ks. Nikkareiden sivuston uutista aiheesta.

  edit: stilisointia
   
 8. sventur Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KJK & NasKi
  Niin, kyllä se tällaisissa tilanteissa on hyvin vahvasti pelaajistakin kiinni, kenellä on mahdollisuuksia/mielenkiintoa lähteä matkustamaan talven yli ympäri Suomen, kun töissä pitäisi käydä ja perheenkin kanssa olis mukava viettää aikaa. Mikäli siinä suurinosa rungosta, etenkin johtavista pelaajista ei tähän rumbaan ymmärrettävistä syistä tahdo lähteä, niin vaikea siinä on tyhjän päälle joukkuetta alkaa tässä vaiheessa rakentaa. Se Hämeen/Etelän II-divisioona pelataan kuitenkin maantieteellisesti huomattavasti pienemmällä alueella, mitä Suomi-Sarjan kohdalla. Ei se sitä silti tarkoita, etteikö siellä tosissaan pelattaisi, eikä voitto kiinnostaisi. Selvästi kiinnosti.
   
 9. MM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
  Kautta 2015-16 kohti

  HKH pelaa seuraavalla kaudella Hämeen lohkossa II divisioonaa. Valmentajana jatkaa Mikko Liukko. Käsittääkseni pelaajisto ei juuri muutu. Hyvinkäällä on siis odotettavissa laadukasta kiekkoilua jatkossakin.

  HKH:lla on uudet verkkosivut, jossa mm. valmentajapestin jatkosta kerrotaan.
   
 10. SFPerkele Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, H.K.H.
  Ja lauantaina käynnistyvään kauteen lähdetään seuraavalla rosterilla:

  MAALIVAHDIT:

  32 Rättyä Vili
  34 Kivinen Julius
  35 Lindberg Joonas

  PUOLUSTAJAT:

  3 Lankinen Tatu
  10 Oksa Antti
  17 Nikander Jarno "A"
  18 Nikander Marcus
  19 Tikka Tony
  20 Seppälä Teemu
  21 Nikander Miika
  37 Vilenius Markku
  44 Hakala Ville "A"
  51 Jäske Teemu
  62 Åström Henri
  91 Junni Markus

  HYÖKKÄÄJÄT:

  8 Tikka Samuli
  9 Aarola Kim
  11 Pehu Jesse "C"
  12 Vilkman Samu "A"
  13 Väänänen Matias
  14 Viikinkoski Erik
  15 Uutinen Jonas
  16 Jeskanen Eemeli
  22 Lievonen Jukka
  26 Lepola Joni
  47 Hägänen Artur
  55 Jäske Miikka
  67 Lievonen Juho
  74 Tetri Jesse
  89 Ijäs Mika-Matti
  90 Lievonen Jaakko
  93 Laakso Matti

  Eli juurikaan ei ole muutoksia tullut pelaajistoon, ainoastaan leveyttä on tullu ehkäpä vielä hieman lisää muutaman paluumuuttajan myötä. Joukkue tuntuisi harjoituspelienkin perusteella olevan edelleenkin erittäin luisteluvoimainen, ehkä jopa vielä enemmän kuin viime kaudella, ja tämä tietää hyvää alkavaa kautta ajatellen.
   
 11. MM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
  HKH on pelannut runkosarjaa kolme kierrosta ja johtaa lohkoa puhtaalla pelillä.

  Kahden tuloksellisesti huomattavan selkeän ottelun jälkeen hyvinkääläisten vieraaksi luisteli sarjanousija Hämeenkyrön Hokkarit. Etenkin vastapuolen maalivahti pitivät huolen siitä, että ottelun ratkaisua saatiin odottaa ottelun viimeisille minuuteille.

  Sarjakauden alku on osoittanut HKH:n kuuluvan lohkon eliittiin. Läpi otteluiden neljän ketjun jauhatus hyökkäyspäässä tuottaa tulosta. Maalivahtipeli on erittäin hyvällä tasolla. Viime kauden läpimurtajat jatkavat siitä, mihin keväällä jäätiin. Konkariosastolla tulosta tehdään yhtä kovalla tasolla kuin ennenkin.

  Kausi on alkanut hyvin - ja jatkuu heti huomenna.
   
 12. MM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
  HKH:n osalta loistavasti alkanutta runkosarjaa on pelattu noin kolmannes. Pesäero muihin joukkueisiin kantoi kaksi tappio-otteluakin, ja niinpä lohkon johtopaikka on edelleen hyvinkääläisillä.

  Kauden alussa oli nähtävissä, kuinka laaja HKH:n pelaajisto oli. Tässä vaiheessa kautta laajuudesta voi olla kiitollinen, sillä poissaolojen johdosta leveyttä on todella tarvittu. Myös pelaajaosaston syvyys on ollut havaittavissa.

  Matka jatkuu vieraspelillä Riihimäellä ja sitten kotiottelulla KPK:ta vastaan.
   
 13. MM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
  Runkosarjan loppusuoralla HKH oin jatkanut tehokkaalla tiellä. Tulosta syntyy leveällä rintamalla, vaikka ottelukokoonpanosta puuttuisi usea profiilipelaaja. Tämä kertoo joukkueen osaamisen leveydestä ja syvyydestä. Joukkueessa on kovan luokan kokenut osasto, jonka rinnalla on hädin tuskin juniorisarjoista miesten peleihin ja niissä huikeisiin onnistumisiin yltäviä pelaajia.

  Myös kova harjoittelu kantaa hedelmää. Monessa ottelussa neljällä ketjulla kovalla temmolla pelaava HKH kääntää oteluita niiden edetessä itselle. Kunto on kova, kun poikkeustilanteen edellyttäessä yhtä sentteriä pystytään peluuttamaan joka toisessa vaihdossa temmon tai työn tuloksen siitä lainkaan kärsimättä.

  Mitään ei ole voitettu. Koska pudostuspelit ovat kahden (?) voiton pelejä, mitä tahansa voi tapahtua. Toisaalta on nähty, että yksittäisenä iltana "kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa". Jännittävä kiekkokausi jatkuu.
   
 14. Aivastus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sitähän sää kysyit
  Lainaus:
  Viime vuonna ei ainakaan ollut. Iso harppaushan tuo olisi päivittäisessä tekemisessä ja joukkueen pyörittämissessä.
   
 15. MM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
  HKH:ssa ei ole aikeita pyrkiä Suomi-sarjaan.
   
 16. MM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
  Finaali

  Finaalisarja on HKH:lle katkolla tänään Kangasalla. Arvauksia lopputuloksesta en esitä, mutta HKH lähtee varmasti lopettamaan sarjan tänään.

  Ensimmäinen ottelu Hyvinkäällä oli niin selkeästi hyvinkääläisten hanskassa, että - kuten toisaalla keskustelussa on esitetty - paljon pitää tapahtua, jos Kisa-Eagles haluaa viedä ratkaisun sunnuntaille.

  HKH järjestää fanikuljetuksen otteluun. Iloista jääkiekkoiltaa jokaiselle :)
   
 17. poppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  No niin. Hokilupi sitten voitti. Toivoa vain sopii, että Hyvinkäälläkin , siis jos kykyjä /haluja riittää, niin voitaisiin ihan pitkäjännitteisellä työllä alkaa nostaa hyvinkääläistä jääkiekkoa vaikka Mestikseen asti, eikä vuodesta toiseen ruikuttaa, että raha ei riitä.
  Tämän kokoinen kaupunki, tällä sijainnilla ja näillä pelaajavolyymeilla, on heikkoa vuodesta toiseen lopettaa pelit kakkosen tasolle. Esimerkkinä pikkuruinen Iisalmi, joka nousi tänään Mestikseen. Nyt toimintaa, Hyvinkää....
   
 18. Hanhi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, AS Roma
  Lainaus:
  Pitää ottaa huomioon naurettavan lyhyet etäisyydet Helsinkiin, Espooseen ja Hämeenlinnaan. Sinnehän ne lupaavimmat kaverit menee ja on mennyt, jo lukuisia vuosia. Ensiksi pitäisi mennä rahalla Mestiksen kärkikahinoihin ja vasta sitten voi toivoa, että omat pojat näkevät tulevaisuutensa Hyvinkäällä.
   
 19. MM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
  Loppuottelusarja oli melko yksipuolinen esitys. Kisa-Eagles ei kyennyt tarjoamaan todellista vastusta kummassakaan ottelussa, vaikka kiistatta taitoa ja osaamista joukkueesta löytyy. Eilinen toinen finaali alkoi hyvinkääläisten kylmällä kyydillä, kun noin 13 minuutissa taululla luki 0-4. Kisa-Eaglesin puolustus ei paljon maalivahtiaan auttanut. Toisessa erässä isännät olisivat voineet päästä kunnolla peliin mukaan, mutta ahtaalle joutunut HKH piti pintansa vaikeina hetkinä joukkueena.

  Mestaruus HKH:lle oli toinen tässä lohkossa yhtä monen kauden jälkeen. Jengi asetti kauden tavoitteeksi mennä keväällä päätyyn. Päämäärä saavutettiin laajalla rosterilla (Kangasalan hallissa katsomossa pystyi bongaamaan "viidennen kentällisen" joukkueen pelaajia seuraamassa omien otteita) ja hyvällä joukkuehengellä. Onnittelut!
   
 20. MM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
  Kohti tulevaa: kausi 2016-17

  Jääkiekkoliiton julkaiseman lohkojaon (www.finhockey.fi/?x18668=18927274) perusteella HKH pääsee ensi kaudella kovatasoiseen joukkoon. Kun ottelumatkat samalla lyhenevät, uskoisin pelaajien pääsevän entistä paremmin mukaan vierasotteluihin ja kannattajien lähtevän ainakin hieman innokkaammin katsomaan vieraspelejä.
   
 21. MM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
  Uutta kautta edeltävällä harjoitusjaksolla HKH on pelannut muutaman harjoituspelin: Järvenpäässä yhden ja Riihimäellä ajallisesti lyhennettyjen otteluiden harjoitusturnauksen. Näiden kamppailujen lopputuloksilla on harvinaisen vähän merkitystä arvioitaessa HKH:n iskukykyä. Otteluista on puuttunut iso joukko runkopelaajia.

  Uutisia seurasta kerrotaan hkh.fi-sivulla. Asiatiedoista poimittakoon ja lisättäköön seuraavaa:

  Rosteri on hieman muuttumassa. Hyökkääjistä Eemeli Jeskanen siirtyi HPK:n A-junioreihin ja puolustajista Markus Junni (työn perässä käsittääkseni) Tampereelle III divisioonaan Atalan Hoki Klupiin. Tulijoita ovat ainakin paikallisesta III-divisioonaryhmä Stormista Kimi Räsänen ja finaalivastustaja Kisa-Eaglesista Hyvinkäällä aikanaan juniorina pelannut Jouni Aaltonen (lähde: Jääkiekkoliiton seurasiirrot).

  Aaltonen on kovan luokan vahvistus viimekautisilla 24 pisteen hyökkäyspään tehoilla. Kovan luokan palaaja HKH-ryhmään on Juho Laitinen. Hän nakutti välivuotta ennen kaudella 2014-15 runkosarjassa HKH:lle 29 pistettä (lähde: eliteprospect.com).

  Myönteisenä tietona kerrottakoon vielä, että profiilipelaaja Samu Vilkman otteli Riihimäen harjoitusturnauksessa. Huhu kertoi viime kauden olleen hänen viimeinen, mutta merkittävämpää jatkamisuutista punapaitojen ryhmä tuskin voisi saada. Vilkmanin putki kulki näkemäni mukaan entiseen malliin ja yhteistyö Jesse Tetrin kanssa oli jäätävää.

  Valmennuksessa jatkaa Mikko Liukko, jonka aisaparina on Timo Tukiainen - Nikkareiden parin vuoden takainen valmentaja.

  edit: kieliasu; asia
   
  Viimeksi muokattu: 03.09.2016 klo 10.06
 22. MM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
  Ajatuksia alkukankeudesta

  Ensimmäisten kierrosten perusteella HKH:n pelaamisesta voisi näkökulmasta riippuen lausua paljon, jotain tai ei juuri mitään. Näkökulmani on maltillinen. Lausun aiheesta jotain.

  Yleisen havainnon mukaan HKH on pelannut runkosarjan ensimmäisissä otteluissa epätyypillisesti suhteessa siihen, millainen joukkueen peli-ilme kuluneina vuosina on ollut. Kun kokoonpano ei ole juuri muuttunut, onkin kiinnostavaa, mistä muutos aiempaan johtuu.

  Hypoteesini kauden 2016-17 alusta ei perustu yksittäisten pelaajien tekemisiin vaan laajemmin valmistautumiseen.

  HKH pelasi ennen kauden alkua vähän harjoitusotteluita. Niissä vähissäkin otteluissa joukkue pelasi vaihtelevalla kokoonpanoilla, jopa lainapelaajilla. Ennen runkosarjan alkua rosteria ei päästy kertaakaan testaamaan.

  Runkosarjan ensimmäiset ottelut ovat käytännössä olleet HKH:n harjoitusotteluita. Vähitellen joukkuetta on päästy peluuttamaan vakiomiehistöllä, joskaan vieläkään ei ole yhtään ottelua nähty, jossa valmennusjohto olisi saanut peluuttaa kaikkia avainpelaajia. Lähimmäs optimia päästiin eilen.

  Kuvaavaa on, että juuri eilisessä ottelussa nähtiin ensimmäisen kerran tämän syksyn runkosarjassa takavuosilta tyypillinen HKH:n peli-ilme. Vauhtia pidettiin alusta alkaen, kaasua painettiin toisessa erässä ja jokainen pelaaja pelasi ottelua 60 minuuttia. HKH tahkosi neljällä ketjulla 13 maalia. - Ottelun loppu pelattiin kolmos- ja nelosketjulla.

  Valmista HKH:n peli ei tietenkään vielä ole. Jos hypoteesini kuitenkin kestää koetuksen, HKH on nyt pelannut harjoitusottelunsa ja jatkaa runkosarjaa pieneltä takamatkalta.

  Rosterin syvyys

  HKH:n rosteri muuttui lopulta vain vähän viime kauden mestaruusjuhlien jälkeen. Merkille pantavaa on, että liki jokainen viime kauden pelillisen identiteetin keskeinen tekijä jatkaa. Jokaiselle joukkuetta läheltä ja joillekin hieman kauempaakin seuraaville esimerkiksi sellaiset divarikiekon ykköskorin nimet kuin Vilkman, Pehu, Jäske M., Väänänen, Tetri, Viikinkoski, Lepola, Jäske T., Nikander J., Hakala ja Oksa kertovat, että jatkuvuutta joukkueessa on. Kun joukkueeseen välivuoden jälkeen paluun tehnyt Paavolan pannuhuoneen luisteleva tietokone Laitinen on osoittanut jäällä poikkeuksellista nerokkuuttaan, tulosta joukkueelta on lupa alkaa odottaa.
   
 23. MM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
  Taistelun tuoksintaa

  Viime viikonloppuna HKH otteli kahdesti. Tuloksena oli yksi voitto, yksi tappio.

  Riihimäkeä vastaan käydystä kotiottelusta puuttui "perinteinen" radanvarren derdy -meininki - lähinnä vierasjoukkueen haluttomuuden johdosta. Ottelussa oli nähtävissä HKH-tyyppistä pelaamista, jossa 60 minuutin kovatahtisella liikkumisella aiheutetaan vastustajalle hankaluuksia. Alkukauden hyvin aloittanut NIkkarit oli Hyvinkäällä vastaantulija.

  Sunnuntain kamppailu Vuosaaressa (hallin kahvio on melkein suurempi kuin kahden kentän katsomot yhteensä) ei tuottanut hyvinkääläisittäin sarjapisteitä. Helsinkiläisisännät pelasivat ajoittain kovaa, mutta se ei haitannut HKH:ta; viittaan tässä rajatusti vain ykkösketjun Matias Väänäsen ja Samu Vilkmanin kykyyn vastata jäällä kysymyksiin tuomarin sallimissa puitteissa.

  Vuosaaren tuomaristolle ottelun vauhti oli hieman liikaa. Kun Jesse Tetri sai kasvoihinsa verta vuotavan haavan maalintekosektorissa, tuomarit alkoivat keskustella keskenään ja sitten pelaajien kanssa siitä, mitä tapahtui. Ratkaisu oli se, että toinen erätauko aloitettiin parisen minuuttia ennen ajan täyttymistä. No, onhan tuokin tapa yrittää saada kuumentunut tilanne rauhoittumaan.

  Viikonlopun avainpelaajia olivat edellä mainittujen lisäksi ainakin Jesse Pehu, Aksu Viikinkoski, Kim Aarola, Matti Laakso ja Jouni Aaltonen sekä pelkästään lauantaina pelannut Teemu Jäske. - Todellakin, Laakso on palannut kehiin ja kaverilla riittää virtaa.
   
 24. MM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
  Voitto pitkän kaavan mukaan

  HKH sai eilen vieraita Sipoosta ja sai ottelusta kaksi pistettä voittolaukauskilpailun jälkeen numeroin 4-3.

  Hyvinkääläisryhmä lähti liikkeelle hyvällä kokoonpanolla. Siitä tosin puuttui muutama pelimies, joista mainittakoon Miikka Jäske ja Tatu Lankinen. HKH hallitsi peliä, ja siksi lopputulos ei välttämättä vastaa kaikilta osin pelitapahtumia. Jos Erik Viikinkosken 2-3 laukausta kehikkoon sekä hänen ja Jesse Tetrin läpiajot olisivat kantaneet toivotun hedelmän, tulostaulun lukemat olisivat olleet toiset kuin illalla nähtiin. Maalivahtien torjunnat 22-40 kertovat, missä päässä veräjänvartija oli työllistyneempi.

  Kotijoukkueen näyttävimmät maalit tehtailivat Viikinkoski ylivoimalla siniviivalta sekä Samu Vilkman maalinedustaohjauksella, jota edelsi Jesse Pehun ja Matias Väänäsen side-to-side & blue-to-blue -esityö: kiekko omista pois kahdella syötöllä vastustajan maaliin. Professionalism!

  Draaman kaari ei olisi täydellinen, jos joukkueet eivät olisi päätyneet 3-3-tilanteessa jatkoajalle ja edelleen voittolaukauskilpailuun. Jos tein oikeita havaintoja, HKH haki viiden minuutin jatkoajalla ratkaisua kapealla miehityksellä (systeeminä ketju ja yksi puolustaja): ykkös- ja kakkosketjujen hyökkääjillä (Jouni Aaltosen sijaan taisi luistella Juho Laitinen). Taktiikka on perusteltu ottaen huomioon pyrkimyksen maalintekoon sekä erityisesti mahdollisuudet peluuttaa Vilkmania ja Viikinkoskea puolustajina.

  Voittolaukauskilpailussa Wolfin kaverit eivät ohittaneet Julius Kivistä. HKH:n onnistujat olivat Pehu ja Viikinkoski.

  Joitain taktisia havaintoja


  Ottelun aikana neljällä ketjulla ja kolmella pakkiparilla pelanneessa kotijoukkueessa kierrätettiin aluksi nelosen laituria. Toiseen erään Artur Hägänen siirrettiin tavanomaisempaan rooliinsa puolustajan tontilta hyökkääjäksi.

  HKH peluuttaa toisinaan virallisesti ilmoitettua ykkös- ja kakkosketjua päinvastaisessa järjestyksessä. Menettelyyn saattaa vaikuttaa osaltaan se, että samoja ketjuja kuormitetaan ylivoimalla, sekä osaltaan se, että kokeneita Pehua ja Vilkmania käytetään myös paljon alivoimaspesialisteina.

  Puolustuksen isäntä oli eilen Ville Hakala. Teemu Jäske pelasi jäätävän viileästi tavanomaisella korkealla tasollaan.

  Yleisesti HKH:n peli-ilme on "normalisoitumassa". Otteluissa HKH on pääsääntöisesti kiekollinen ja aloitteellinen. Tilastotieto kertoo joukkueen tehneen lohkossa eniten maaleja.

  Todetusta poiketen erikoistilannepelaamiseen on vielä kiinnitettävä huomiota: tehtyjä ylivoimamaaleja on kolme (heikoin luku Salamoiden kanssa) ja alivoimalla päästettyjä maaleja on kymmenen (toiseksi eniten Nikkareiden jälkeen).

  Katsojia hallille on saapunut mukavasti. HKH:lla on ylivoimaisesti eniten kotiotteluiden katsojia lohkossaan.

  Tilastotietoja poimittu Jääkiekkoliiton sivulta
   
 25. MM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
  Toisen kolmanneksen alku

  Runkosarjan toinen kolmannes ei alkanut HKH:n kannalta tuloksekkaasti. Eilisen ottelun lopputulos 2-6 GrIFK:lle on selvä. Granin hyökkäykset olivat suoraviivaisia ja tuloksekkaita. Joukkueen maalivahti pelasi varmaotteisesti. IFK:n puolustus pysyi tiiviinä eikä päästänyt hyvinkääläisiä hääräämään maalintekosektorissa vapaasti.

  HKH otti ottelun aikana tarpeettomia jäähyjä. Tosin niiden "tappamiseen" ajoittuvat HKH:n eräät parhaimmat hetket eilen. Erityismaininnan ansaitsee alivoiman hyökkääjät Jesse Pehu ja Samu Vilkman, jotka jäällä ollessaan estivät oikea-aikaisella aggressiivisuudellaan parhaimmillaan Granin jokaisen hyökkäykseen lähdön. - Kaksikko teki muutoinkin käsittämättömän määrän työtä koko kentän alueella, joskaan maalien muodossa työ ei kantanut hedelmää.

  Päästyään ylivoimalle HKH onnistui kahdesti. Molemmissa maaleissa taustatyötä teki Miikka Jäske. Esitöillään hän kuittasi sen, että kolmosketjussa pelatessaan oli jäällä molemmissa ensimmäisen erän Grani-maaleissa. Jäske on Rautaliigassa niitä profiilipelaajia, joilta odotetaan jokaisena peli-iltana tulosta. Tähän huutoon hän vastasi eilen täydellisesti ja pelasi mielestäni syksyn parhaan pelinsä eilen.Ylivoimassa hän pelasi Jesse Tetrin ketjussa.

  Matias Väänänen ajettiin kolmannessa erässä ulos. Hän istui 2+2 minuutin rangaistusta ja IFK:n tehtyä maalin hän tuli rangaistusaitiosta jäälle nähtävästi valvojan virheen johdosta. Tuomari antoi välittömästi Väänäselle epäurheilijamaisesta käytöksestä 20+10 minuuttia. Jääkiekon sääntökirjan 2014-18 säännön 154 kohdan ii mukaan en tällaista rangaistuskombinaatiota hahmota. Valvojan virheen johdosta Väänänen olisi pitänyt palauttaa jäähyboksiin istumaan toista kahden minuutin jäähyä ilman lisäsanktioita.

  Kuriositeettina mainittakoon, että arvostamani tuomari Sami Partanen myönsi avoimesti ottelun jälkeen HKH:n valmentajakaksikolle, että tuomarit epäonnistuivat illan ottelussa.

  Tilastoja: www.tilastopalvelu.fi/ih/gamereport/report/gamereport.php?gameid=6682&lang=