Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Hockey Hall Of Fame

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana snipercaps, 19.12.2003 klo 18.06.

 1. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Mitäs mieltä täällä ollaan Martin St. Louis hall of fame paikasta? Twiiteissä aika yleisesti ajateltiin, että paikka on kiveenhakattu, mutta toisaalta virran seasta löytyi hajalausahduksia muunmuassa Recchin puolesta. Recchi ei ole vielä HHOFissa joten ajateltiin, että MSL ei voi päästä sinne ennen häntä. Toisaalta St. Louisilla on aavistuksen enemmän henkilökohtaisia pyttyjä ja olympiakulta. Recchi puolestaan on voittanut kolmella eri vuosikymmenellä Stanley Cupin joten yhtäläisyyksiäkin upeiden meriittien muodossa löytyy. Uskomaton ura kummallakin. Olisiko molemmat Hall of Fame kamaa?

  Lindros ehdottomasti on HHOF-ainesta, ja varmasti tulee saamaankin paikkansa sieltä. Se, että sen kanssa kuhnaillaan näinkin kauan on tietysti erikoista mutta ei sitä enää kauaa voi kierrellä.
   
 2. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Omasta mielestä on. Mutta niin moni hyvä kiekkoilija on sieltä ulkona että mistäs sitä tietää.

  Tosta Martin St. Louisista tuli mieleen että Theoren Fleury on kyllä niin legendaarinen nimi jonka luulis löytyvän Hall of Famesta. Mutta edelleen olen sitä mieltä että Sergei Makarov on se kaveri jonka pitäisi nyt sinne vihdoin ja viimein päästä. Se että Makarov sieltä puuttuu vain vahvistaa sitä kritiikkiä että Hokecy Hall of Fame on NHL Hall of Fame.
   
 3. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Jos MSL sinne joskus valitaan niin onko hän ensimmäinen pelaaja, jonka sopimus on ostettu ulos? Onhan tuossa uran alkuvaiheessa melko mielenkiintoisia tapahtua, kun tosiaan Columbus ja Minnesota sivuuttavat MSL:n laajennusdraftissa ja sen jälkeen hänen sopparinsa ostetaan ulos. Ja heti seuraavalla kaudella tulee sitten yli 0,5 pistettä per matsi ja loppu alkaakin olemaan historiaa. Ennen Rangers kausia MSL oli vielä playoffeissa yli pinna per tahdissa, mikä olisi ollut todella kova tahti, mutta nuo viimeiset kaudet vähän heikensivät sitä. Samoin kuin uran ensimmäiset kaudet heikensivät runkosarjan ppg tahtia. Silti noi 1134 (ottelua) ja 1033 (pistettä) sekä 107 (p-ottelua) ja 90 (p-pistettä) ovat kovat lukemat.

  Lindrosin lukemat ovat ppg-tahdiltaan parempia (yli pinna per peli), mutta peleissä toki häviää selvästi. Kumpi on sitten tärkeämpää - tehdä pitkä ura vai loistaa vähän kirkkaammin mutta lyhyemmän aikaa? Itse valitsisin kummatkin tuonne HHOF:iin.
   
 4. Denverin Munasyndi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche 1995-2009, Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Ehdottomasti sisään. Käytännössä kaikki "klassiset" kriteerit täyttyvät. 1000 pistettä, Cup, huomattavia henkilökohtaisia palkintoja (Hart ja 2xArt Ross) ja kansainvälistä menestystä. Lisäksi ei-draftattuna ja pienikokoisena kyseessä on todellinen taistelija, joka pyyhki ennakko-oletuksilla niin lattiaa niin kovaa että teräsbetoniin jäi naarmuja.

  Monista muista sisäänpääsyä kärkkyvistä (Roenick, Recchi, Andreychuk jne.) poiketen St.Louis oli noin seitsemän kauden ajan NHL:n ehdotonta kärkeä eikä vain "very good but not great"-materiaalia.
   
 5. hannes_ko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Fly Emirates
  Meet the Class on 2016 - Eric Lindros, Sergei Makarov, Pat Quinn and Rogie Vachon

  https://www.hhof.com/htmlInduct/ind16menu.shtml

  Hyvät valinnat! Paul Kariyan valitsisin itse, mutta ei varmaan tule tapahtumaan, ellei Pauli ala vähän lämmitellä suhteitaan kiekkopiireihin. Ei valitettavaa tällä kertaa.
   
 6. alwahla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames, Montreal Canadiens, HIFK
  Kaikki muut ymmärrän ja sulatan, mutta Lindros ei mielestäni ole ansainnut HHOF-valintaa. Hän oli dominoiva pelaaja aikoinaan ja pakotti muut joukkueet satsaamaan ihan eri tavalla puolustukseen, mutta kaikesta huolimatta Eric ei koskaan voittanut Stanley Cupia ja se on kuitenkin kaikkien (tai ainakin useimpien) lätkäpelaajien ykköstavoite.
   
 7. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Harmi ettei Chris Osgoodia vielä, mutta kyllä Ozzien aika vielä koittaa!
   
 8. Skeleton Crew Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK, PHI, BMG
  Lainaus:
  Montakos Makarov voitti? Tai jo valmiiksi HHOF:ssä olevat Housley, Sundin, Oates, Bure...? Eivätkö hekään ole ansainneet paikkojaan?
   
 9. steierwrass Jäsen

  Lindrosin kohdalla omasta mielestäni on suurempiakin ongelmia kuin palkinnottomuus. Melko lyhyt ura, ei dominointia kausitasolla. Hyvin poikkeuksellinen pelaaja kyllä muuten, mutta loukkaantumiset pilasivat sen, mitä oli lupa odottaa.
   
 10. hannes_ko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Fly Emirates
  Lainaus:
  Ei dominointia kausitasolla? Olen nähnyt elämäni aikana kaksi dominoivaa jääkiekkoilijaa: Eric Lindrosin ja Dominik Hasekin. Nämä kaksi olivat parhaimmillan sellaisia, että sekoittivat jo ennen pelin alkua vastustajan konseptit.
   
 11. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Yritin kuvata sitä, ettei ollut kausia dominointia. Yksittäisissä peleissä oli kyllä, mutta loukkaantumiset hajottivat käytännössä kaikki kaudet.
   
 12. JTX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, HPK
  Lainaus:
  Seitsemällä ensimmäisellä kaudella 600 pistettä 431 ottelussa.
   
 13. Rantojen mies Jäsen

  Kyllä Lindros nimenomaan oli dominoiva pelaaja, jos jostain sellaista adjektiivia pitää käyttää. Peukkua ainakin täältä valinnoille.
   
 14. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Vachonille viimein kunnia HHOF:stä! Hienoa. Kaveri voitti kolme mestaruutta ja Vezinan ja silti joutu odottelemaan noin kauan. Taisi panna jotain väärää typyä?

  Iso Erkin valinnalle iso peukku. Vaikka ei kerennyt paljoa voittamaan, kuitenkin niitä harvoja käänteentekeviä pelaajia. Todellinen huippusekoitus fyysisyyttä ja taitoa. Mies on kautta aikojen kolmanneksi kovin kanadalainen sentteri minun kirjoisanni.
   
 15. Sledge Hammer! Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Mark Recchi voitti kolme Stanley Cupia ja merkkautti yli 1500 pistettä neljällä vuosikymmenellä. Hall of Fame ura jos mikä. Olisi hauska tietää millä perusteella pelaaja A pääsee sisään ja pelaaja B ei.
   
 16. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
 17. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Lainaus:
  Riippuen pelaajasta, jotkut on first ballot ehdokkaita, eli pääsee heti ekana vuonna sisään ja jotkut muut joutuu odottamaan. Ei Recchin lopettamisesta ole kuin 5 vuotta, mutta olisihan tänäkin vuonna ollut tilaa tuo valita.
   
 18. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Recchi on ihan ehdoton nimi, mutta niin kyllä pitäisi olla Theo Fleurynkin. Fleury lienee tulee valituksi jossain kohtaa, mutta uran lopetus poltti siltoja NHL:ään. Samoin on aina harmittanut se, että hän lopetti liian aikaisin, pelillisesti olisi ollut annettavaa vielä paljon. Kuitenkin tästäkin huolimatta; yli 1000 peliä, yli 1000 pistettä (yli 1 p/p), Stanley Cup sekä olympiakulta. Sekä pienikokoisin huipputason pelaaja NHL:ssä. On parantanut imagoaan valtavasti uran jälkeen, mutta historia saattaa vielä painaa varmasti "piireissä". Kyllä se siitä vielä.
   
 19. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Tästä viestistähän löytyy juurikin se, mitä tarkoitin. 431 ottelua 7 kauteen tarkoittaa hieman yli 60 peliä kautta kohden. Olkoonkin, että dominointi oli ehkä huono sanavalinta. Pisteet per ottelu ovat kovat, mutta eivät mitenkään muita ajan tähtiä edellä. Tynkäkaudella toki voitta Hart Trophyn ja valittiin ykköstähdistöön. 760 peliä ja 865 pistettä on aika vähän pelaajalle, joka ei ole voittanut oikein mitään tai ollut edes oman aikakautensa selkeästi paras. Mielestäni Lindros kuuluu HHOF:iin poikkeuksellisuutensa ja kunnossa ollessaan dominointinsa ansiosta, mutta ei nuo statsit mistään kohdin näytä HHOF-pelaajalta. En saa nyt pistepörssejä noilta kausilta auki, mutta ei taida sielläkään kauhean korkeita sijoituksia olla liiemmin. Tynkäkaudella varmaan korkealla.
   
 20. Nickelback Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NHL yleisesti
  67. 12. 2. 6. 23. 20. 7., siinä sijoitukset pistepörssissä Philadelphian aikana.
  23. 4. 2. 3. 2. 7. 4. 9. sijoitukset pistepörssissä Philadelphian aikana ottelumäärään suhteutettuna.
  Eli kyllä hän oli erittäin kova pelaaja kun ottaa huomioon kokonaisvaltaisuuden. Noi pistepörssisijoitukset suhteutettuna aikansa kovimpiin taklaajiin, ykkössentterin vastuuseen pelata kaiken maailman Scott Stevensejä vastaan ja kapteeniuuteen viedä Philly loppuotteluun melko keskinkertaisella materiaalilla tekee hänestä kyllä yhden 90-luvun parhaan pelaajan.
   
 21. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Kiitos!

  Kuten sanoin, niin mielestäni valinta on ansaittu, mutta kyllähän nuo statsit pari kysymystä valinnalle asettaa. On siellä toki Burekin. Ja samalla nuo varmasti ovat syy sille, että valinnassa kesti joitakin vuosia. Ottelumäärään suhteuttaminenhan juuri poistaa sen Lindrosin ongelman eli kestämisen ehjänä. Jos puhutaan dominoivasta pelaajasta ja vain kolmesti top10 pistepörssissä, niin pitää oikeasti kaivaa jotain enemmän perusteluksi.
   
 22. Mängimies Jäsen

  Yksi NHL-historian puhutuimmista treideistä eli tuo Lindrosin treidi Quebecin ja Phillyn välillä on tullut lopultakin maaliinsa kun treidin viimeinenkin sidos on siirtymässä pois kaupan osapuolesta. Tämä kaikki vain päivää myöhemmin kun Lindrosin HOF-valinta julkaistiin. Eli nyt kun Colorado jätti qualifying offerin tekemättä Brandon Gormleylle, niin tulee viimeksi mainitusta rajoittamaton vapaa agentti ja hän luultavasti siirtyy Coloradosta muualle. Hän oli viimeinen palanen tuota Lindrosin kauppaa, kts. alta.

  -> Mike Ricci hankittiin osana Lindrosin treidiä Phillystä Quebeciin
  -> 5 vuotta myöhemmin Ricci myytiin San Joseen vaihdossa Shean Donovaniin ja seuraavan kesän ykkösvuoroon, jolla varattiin Alex Tanguay
  -> 8 vuotta varauksensa jälkeen Tanguay myytiin Calgaryyn vaihdossa Jordan Leopoldiin ja kahteen varausvuoroon
  -> vajaat 3 vuotta myöhemmin Leopold myytiin takaisin Calgaryyn vaihdossa Ryan Wilsoniin, Lawrence Nycholatiin sekä tulevan kesän 2. vuoroon
  -> em. 2. vuorolla Colorado varasi Stefan Elliottin, joka treidattiin reilut 6 vuotta varauksensa jälkeen Arizonaan vaihdossa Brandon Gormleyyn.
  -> Gormleylle ei tarjota jatkoa Coloradoon, joten hänestä tulee UFA 1.7.2016 eli lähes päivälleen 24 vuotta tuon legendaarisen treidin jälkeen, josta kaikki tämä sai alkunsa
   
 23. M10 Jäsen

  Lainaus:
  Hiljasta tulee olemaan.

  Recchi, ja varauksin Fleury, Carbonneau ja Mogilny pitäisi valita HHOF:een.
   
 24. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Noin näköjään tuli vuosi sitten kirjoitettua. Hieno homma että nyt toi suurin vääryys paikattiin!

  Yleisesti näistä valinnoista sen verran että kun noita nimiä katselee niin aika kovan työn takana on jollain puolustavalla puolustajalla taikka -hyökkääjäällä päästä Hokecy Hall of Fameen. Onhan se pisteiden tekeminen kova juttu, mutta puolustamallahan yleensä niitä mestaruuksia voitetaan. Ainakin itsellä on käynyt niin että mitä enemmän on lätkää seurannut niin sitä enemmän on arvostus noussut ton roolin pelaajia kohtaan.

  Eikös se sitten ole ensi vuosi kun meijän koko kansan Teemu voidaan valita Hokecy Hall of Fameen?
   
 25. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Näinhän se menee, eli kolme vuotta uran päättymisestä. Pääseeköhän sisään heti kun tuo kolme vuotta tulee täyteen? Kurrihan taisi aikanaan päästä mukaan heti kolme vuotta tuon täyttymisen jälkeen.