Mainos

Hockey Hall Of Fame

  • 109 428
  • 434

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Upeeta Ville upeeta, KuPS
Ja Howen ennätyshän meni vaan sen takia rikki, kun Gordie pelasi WHA:ssa poikiensa kanssa. Kuuden kauden jälkeen vielä NHL:ssä yksi kausi jossa pelasi yli 0,5ppg tahtia. Noh, tämä ei nyt tähän aiheeseen enää kuulu, kunhan ärsyttää.
Toki eikös Howella ollut pari kautta välissä kun ei pelannut ollenkaan ja meni vasta sitten sinne WHA:han? Ja toisaalta eikai tuolla ole väliä mikä se syy on miksi Marleau ohi meni, pelejä on enemmän ja sillä sipuli.

Eipä siinä, arvostan tuota Howen pelimäärää itse enemmän kun noiden NHL-pelien lisäksi on kuitenkin se yli 400 WHA-ottelua myös.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Toki eikös Howella ollut pari kautta välissä kun ei pelannut ollenkaan ja meni vasta sitten sinne WHA:han? Ja toisaalta eikai tuolla ole väliä mikä se syy on miksi Marleau ohi meni, pelejä on enemmän ja sillä sipuli.
Joo, Howe oli 70-luvun alussa oli pari kautta eläkkeellä. Käsittääkseni hän oli vähän aikaa jossain pukuhommissakin Red Wingsissä. Detroit Red Wings ehti myös jäädyttää hänen pelinumeronsa vuonna 1972 ennen WHA-uraa. Pojat Mark ja Marty siirtyivät Houston Aerosin WHA-seuraan ja isä seurasi perässä samaan joukkueeseen.

Eipä siinä, arvostan tuota Howen pelimäärää itse enemmän kun noiden NHL-pelien lisäksi on kuitenkin se yli 400 WHA-ottelua myös.
Sama täällä. Ihan mieletön pelaajahan Gordie Howe oli. Hän on esimerkiksi edelleen vanhin 100 pistettä kaudessa kerännyt pelaaja NHL:ssä (hieman vajaat 41 vuotta). Tuo kausi 1968-69 oli myös Howen ainoa sadan pisteen kausi NHL:ssä. WHA:ssa näitä oli toki useampikin.

Hän pelasi ammattilaisena 32 kautta viidellä eri vuosikymmenellä (1946-80). Ja vielä 1997-98 yhdessä vaihdossa IHL:ssä ihan vain näön vuoksi. Täten saatiin vielä kuudes vuosikymmen pelaajan uraa plakkariin. Hämärästi jopa muistan tuon viimeisimmän.

Muutenhan Howen ura jäi itselleni luonnollisesti hieman kaukaiseksi. Totta kai jääkiekosta lapsesta asti kiinnostuneena miehen ura numeroina on jollain tavalla ollut aina mielessä. Gretzkyn maalijahti Howen perässä on myös jollain tavalla muistissa. Kirjoista ja netistä lukemalla Howen kovuus kaukalossa on myöskin tullut harvinaisen selväksi.

Tällaisia persoonia ei vain enää ole. Ja tokkopa tuleekaan ihan heti.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Upeeta Ville upeeta, KuPS
Tällaisia persoonia ei vain enää ole. Ja tokkopa tuleekaan ihan heti.
Tässäpä tämä tiivistettynä. Katselin tuossa vielä Howen statseja niin onhan tuo Red Wings -ura sieltä vuodesta 1946 vuoteen 1971 kyllä hämmentävää luettavaa. Saan tuon omalle läppärin näytölle siten että kun listaa lukee niin ruudulle ei mahdu muuta kuin "Detroit Red Wings" ja statsit perään. Uskomatonta katseltavaa. Jotenkin hankala edes käsittää että ura on alkanut pian toisen maailmansodan loppumisen jälkeen ja kestänyt yhtäjaksoisesti kuitenkin 70-luvulle asti ja sitten vielä parin vuoden tauon jälkeen 80-luvulle saakka.

Eipä tuota voi oikein edes verrata mihinkään. Ehkä Mark Messier sieltä 70-luvun lopusta 2000-luvun puolivälin tuntumaan NHL:ssä on ainoa mitä voi edes jollain tapaa vertailla. Vaikka tietysti tuo Marleaun ura on uskomattoman hieno, niin samanlaista myyttisyyttä siitä ei saa irti. Toki tämä johtuu puhtaasti siitä että tuota uraa on pystynyt itsekin seuraamaan suht helposti lähes sieltä alusta asti.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
@Roger Moore nimenomaan tuo Howen persoona on se juttu. Niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Kaukalossa rookie sai todella pitää päänsä ylhäällä, vanha herra oli varmasti muistuttamassa. Hän pelasi todella kovaa ja myös pientä sikaa, kuten asiaan kuului.

Nykypelaajat ovat täyttä HMV-osastoa ainakin kaukalon ulkopuolella. Instassa esitellään uusimpia asumuoteja, ajoneuvoja ja tyttöystäviä. Kaikki kuin samasta muotista.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Voidaanhan sitä argumentoida niinkin, ettei Peter Forsberg kuulu HHOF:iin, koska sillä oli niin vähän pelejä. Ja mitä olisi Ovechkin ilman laukaustaan (tätä argumenttia P. Lainetta vastaan olemme kuulleet)? Tarkoitan sitä, että poikkeuksellinen pelimäärä on jo sinällään riittävä peruste valintaan. Sitten on tuo teräsmieslistaus, jossa siinäkin Marleau on aika korkealla.

Daiglenhan saisi myös HHOF-tasoiseksi sillä perusteella että oli niin helvetin hyvä pelaaja tai olisi ollut jos olisi viitsinyt pelata. No entäpä Paul Henderson? Paul Henderson - Wikipedia

Sitä isoa kuvaa tässä haen.

PS: Fleury kuuluu HHOF:iin kaikin puolin. Hän oli erinomainen kiekkoilija ja on tuonut rohkeasti esiin jääkiekon vähän niitä ikävämpiä juttuja. Hän on voittajatyyppi, selkeästi. Myös se Tappara-stintti painaa valinnassa suuresti.
 

Kuppi

Jäsen
Oma mielipide on taas ettei iso pelimäärä tarkoita muuta kuin että oli riittävän hyvä änäriin pitkän pätkän. Tarkoittaa sekin tietysti jotain koska ei tuollaisille pelimäärille ikinä kolmoskentän Coglianot pääse. Kuitenkin riittävän hyvien pelaajien joukosta tänäkin vuonna vain muutama on oikeasti merkittäviä pelaajia koko liigan mittakaavassa. Eikä Marleau oikeastaan koskaan ollut näiden joukossa.

Marleau oli pistemääriltään aika keskinkertainen ykköskentän laituri vaikka loppusaldosta tuleekin kunniotettava pitkän uran ansiosta. Uran +/- lukema on pakkasella, mistään Jere Lehtisestä ei ollut kyse, suorastaan huono saldo kun kerran oma joukkue pääsi pudotuspeleihin 20/23 kertaa. Viihdearvoltaan ei myöskään ollut mikään erikoinen pelaaja. Jos joskus ulkopuolisena tuli Sharksin peliin käännettyä niin Thornton toimi sisäänheittäjänä, ei Marleau.

Hieno pelaaja Marleau on kyllä, siitä ei ole kahta sanaa. Kunniotettavan uran pelasi ja vielä ison osan samassa seurassa. Sharksin legenda ja ansaitusti paita kattoon.

NHL-tasolla legenda status jää kuitenkin saavuttamatta. Marleausta harvemmin edes puhuttiin ennen Toronton sopparia ja tätä Howen ennätystä. Joten en äänestäisi Hall of Fameen, Vinny Damphousse oli Marleauta parempi pelaaja.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Patrick Marleau on yksi kestävimmistä pelaajista NHL:n historiassa. Se että hän on välttänyt loukkaantumisia erittäin tehokkaasti on itsessään merkittävä asia. Se että hän rikkoi "rikkomattoman" ennätyksen tekee hänestä itsessään merkittävän pelaajan. Hänet valittiin kaksi kertaa Olympialaisiin ja molemmilla kerroilla tuli kultaa. Maaleja on 566 ja pisteitä miltei 1200 kappaletta. Hän on selkeästi ollut hyvä pelaaja läpi uransa. Ei ehkä eliittiä kuin muutamalla kaudella, mutta kokonaisura on niin kova että hänet valitaan Hall of Fameen. Jos joku pitää Marc-Andre Fleurya Hall of Fame pelaajana, mutta ei Marleauta niin suositteleen päivittämään omia näkemyksiään. Fleurylla on ihan yhtä paljon henkilökohtaisia palkintoja kuin Marleaulla.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ehkä Mark Messier sieltä 70-luvun lopusta 2000-luvun puolivälin tuntumaan NHL:ssä on ainoa mitä voi edes jollain tapaa vertailla.
Katson ja korotan Messieristä Chris Cheliosilla. 44-vuotiaana vielä USA:n (pappa)joukkueen kapteeni Torinossa, kun ekat olympialaiset Sarajevossa. Stanley Cup vikan kerran syliin 46-vuotiaana 2008 ja kerkesipä tuo vielä viime vuosikymmenelläkin seitsemän matsia Atlantassa pelata.

Mitä Marleaun HHOF-jäsenyyteen tulee, niin en vastusta. Uran pituus nyt on vähän niin ja näin argumenttina, mutta tässä tapauksessa hyvin perusteltu.
 

ipaz

Jäsen
Kyllähän Patrick Marleau nyt näillä meriiteillä on HHOF-tasoa ilman väittelyä. Valitaan sitten aikanaan vuorollaan vuonna 2026-30 kun ura ensin joskus kahden vuoden päästä on ohitse. Ei pelkkä huikea pelimäärä, vaan myös nuo lähes 600 maalia. Ehkä Matt Cullen ei koskaan pääse HHOF:ään, mutta Marleaun kyllä kuuluisi päästä. HHOF-ura. Eikä Iginlakaan koskaan Cupia voittanut, mutta siellä se on kunniagalleriassa kuitenkin. Kuten myös Shane Doan kuuluisi sinne valita huikean uransa vuoksi, vaikka Cup jäikin saamatta. Legenda mikä legenda.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Kuten myös Shane Doan kuuluisi sinne valita huikean uransa vuoksi, vaikka Cup jäikin saamatta. Legenda mikä legenda.
Doan on hyvä ihminen ja lähettiläs lajille, mutta ei nyt sentään HHOF-kamaa. Ei yhtään henkilökohtaista palkintoa (eikä koskaan edes lähellä), ei tässä kontekstissa merkittäviä tilastoja ja jonossa on edellä reilusti pelaajia.

Doanin paikka on ehdottomasti Toronton Hall of Famessa - siellä IIHF:n osastolla. Sinne hänet varmasti valitaan.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus


Tämän vuoden uudet Hockey Hall of Fame -jäsenet:
Doug Wilson
Jarome Iginla
Kevin Lowe
Marian Hossa
Kim St-Pierre
Ken Holland


Kevin Lowestahan onkin vuosien varrella ollut puhetta että riittävätkö meriitit. Peruspakkina ei esimerkiksi kauheasti pisteillä mässäillyt (1254 GP, 431 P), mutta oli suuri palanen Oilersin dynastiassa. Voitti Oilersissa viisi ja Rangersissa yhden Stanley Cupin. Voitaneen pitää jossain määrin yllättävänä valintana.

Muuten ei suurempia yllätyksiä ainakaan itselleni.

Hossa pääsi sisään heti kun se on mahdollista (kolme vuotta uran päättymisestä). Iginlan uran päättymisestä on neljä vuotta. Heidän loistavat uransahan ovatkin tuoreessa muistissa (Hossa: 1309 GP, 1134 P, 3 Stanley Cupia & Iginla: 1554 GP, 1300 P, 625 maalia).

Doug Wilson paukutteli mukiinmenevät pisteet puolustajana (1024 GP, 827 P). Valittiin esimerkiksi NHL:n parhaaksi puolustajaksi 1982.

Kim St-Pierre on yksi kaikkien aikojen parhaista (nais)maalivahdeista. Varsinkin Kanadan maajoukkueen paidassa hänellä on edelleen useita ennätyksiä hallussaan. Voitti esimerkiksi kolme olympiakultaa ja viisi MM-kultaa.

Ken Hollandin aikana Detroit Red Wings voitti Stanley Cupin neljästi (apulais-GM: 1997, GM: 1998, 2002, 2008). Ei hirveästi jossiteltavaa.


E
Lisäilty meriittejä ja tilastoja.

Nämä eivät olekaan uusia valintoja, vaan jo viime vuonna valittuja. Juhlallisuudet vain siirtyivät tälle vuodelle. Pahoittelut sekoilusta.
 
Viimeksi muokattu:

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Tämän vuoden uudet Hockey Hall of Fame -jäsenet:
Eiväthän nuo olet tämän vuoden jäseniä. Valittiin jo viime vuonna, mutta sattuneista syistä HHOF-seremoniat siirtyivät heidän osaltaan tuonnemmaksi.

Tänä vuonna uusia jäseniä ei oteta, vaan 2020 vuosiluokka saa juhlansa kokonaan itselleen.
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Eiväthän nuo olet tämän vuoden jäseniä. Valittiin jo viime vuonna, mutta sattuneista syistä HHOF-seremoniat siirtyivät heidän osaltaan tuonnemmaksi.

Tänä vuonna uusia jäseniä ei oteta, vaan 2020 vuosiluokka saa juhlansa kokonaan itselleen.

Jaahans. Mennyt vissiin ohi itseltäni sitten. Tai ainakaan en muistanut tähän väliin.

No, olkoot sitten vaikka muistutuksena tuossa.

Kiitokset korjauksesta.
 
Jagr ilmeisesti jatkaa vielä ensi kaudella pelaamistaan Tshekeissä. Tuli kuitenkin mieleen, olisiko tässä ensimmäinen eurooppalainen poikkeustapaus joka valitaan hall of fameen heti ilmoitettuaan peliuran olevan ohi.

Normaalistihan tuossa on kolmen vuoden karenssiaika uran lopettamisesta.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Aloin tässä huvikseni katselemaan eri draft ikäluokkia läpi ja sitten arvuuttelemaan montako Hall of Fameria löytyy per ikäluokka. En nyt koko historiaa ala menemään läpi, koska siinä menisi ikuisuus ja en juuri nyt halua nähdä sitä vaivaa ainakaan. Josko mennään Charan draftista (1996) eteenpäin, niin pääsee vähän miettimään ketkä pääsevät ja ketkä eivät. Lopetan myös johonkin 2013 draftiin. Myöhemmissä drafteissa sitten arvaillaan erittäin paljon, miten ura jatkuu.

1996 NHL Draft:
Varmat: Zdeno Chara
Ehkä: -

1997 NHL Draft:
Varmat: Joe Thornton, Patrick Marleau, Marian Hossa, Roberto Luongo
Ehkä: -

1998 NHL Draft:
Varmat: Datsyuk
Ehkä: Lecavalier

1999 NHL Draft:
Varmat: Henrik Sedin, Daniel Sedin
Ehkä: Henrik Zetterberg, Ryan Miller

2000 NHL Draft:
Varmat: Henrik Lundqvist
Ehkä: -

2001 NHL Draft:
Varmat: Ilya Kovalchuk
Ehkä: Jason Spezza

2002 NHL Draft:
Varmat: Duncan Keith
Ehkä: -

2003 NHL Draft:
Varmat: Marc-Andre Fleury, Patrice Bergeron, Shea Weber
Ehkä: Eric Staal, Ryan Suter, Brent Burns, Corey Perry, Ryan Getzlaf

2004 NHL Draft:
Varmat: Alexander Ovechkin, Evgeni Malkin
Ehkä: Pekka Rinne

2005 NHL Draft:
Varmat: Sidney Crosby, Anze Kopitar, Carey Price
Ehkä: Kris Letang, Tuukka Rask, Jonathan Quick

2006 NHL Draft:
Varmat: Jonathan Toews
Ehkä: Nicklas Bäckström, Claude Giroux, Brad Marchand

2007 NHL Draft:
Varmat: Patrick Kane
Ehkä: Jamie Benn, P.K. Subban

2008 NHL Draft:
Varmat: Drew Doughty, Erik Karlsson, Steven Stamkos
Ehkä: Roman Josi, Alex Pietrangelo, Braden Holtby

2009 NHL Draft:
Varmat: Victor Hedman
Ehkä: John Tavares, Ryan O'Reilly

2010 NHL Draft:
Varmat: -
Ehkä: Taylor Hall, Mark Stone

2011 NHL Draft:
Varmat: Nikita Kucherov
Ehkä: Sean Couturier, John Gibson

2012 NHL Draft:
Varmat: -
Ehkä: Connor Hellebuyck, Andrei Vasilevski

2013 NHL Draft:
Varmat: Nathan MacKinnon
Ehkä: Aleksander Barkov

Siinä nyt on saa kommentoida omia mielipiteitään tuosta. En tiedä pääsevätkö kaikki varmana pitämäni sitten loppujen lopuksi sisään, mutta hämmästyisin jos eivät pääsisi. Ehkä kategoriaan pääsi pitkälti jos löytyy jotain pokaalia kaapista, 100 pisteen kausia tai sitten muuten hyvää menestystä äänestyksissä (esim. post-season allstars menestyksen takia Marchand on pakko ottaa mukaan keskusteluun).
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Aloin tässä huvikseni katselemaan eri draft ikäluokkia läpi ja sitten arvuuttelemaan montako Hall of Fameria löytyy per ikäluokka. En nyt koko historiaa ala menemään läpi, koska siinä menisi ikuisuus ja en juuri nyt halua nähdä sitä vaivaa ainakaan. Josko mennään Charan draftista (1996) eteenpäin, niin pääsee vähän miettimään ketkä pääsevät ja ketkä eivät. Lopetan myös johonkin 2013 draftiin. Myöhemmissä drafteissa sitten arvaillaan erittäin paljon, miten ura jatkuu.
Ihan hyvää listausta, mutta mielipideasioita toki ja etenkin näiden vielä uraa jatkavien osalta ehtii vielä paljon tapahtuakin. Äkkiseltään kuitenkin pisti silmään maalivahtien suht iso määrä listalla. Hall of fameen maalivahteja on valittu aika kitsaasti ja ysärin mokeistakin mukana on toistaiseksi vain Brodeur, Roy, Hasek ja Belfour tason legendat. Vaikka parhaimmillaan erittäin hyviä maalivahteja ovatkin olleet, niin ei koko uran mittapuulla esimerkiksi Quickilla tai Holtbylla pitäisi mielestäni olla sinne asiaa. Tuoreemmista Gibsonilla ja Hellebuyckilla on vielä paljon tehtävää myös, mutta niin on tietysti myös aikaakin. Lundqvistilla, Luongolla, Rinteellä ja Raskilla pitkät ja hienot urat, mutta se kirkkain puuttuu kuitenkin (Raskilla kannu 2. vahtina). Varmaan jossain vaiheessa ainakin osa noista kuitenkin sisään, finaaleihin saakka kuitenkin joukkueitaan kantaneet eikä Stanley Cup voi yksistään olla kriteeri. Fleury saattaa kannujen ansiosta mennä ensimmäisenä noista sisään, vaikka mielestäni on kuitenkin huonompi maalivahti kuin Lundqvist, Rinne tai Rask.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Marian Hossa on jo valittu. Luongo, Datsyuk, ja Kovalchuk kolmikosta en kyllä varma olis että kaikki valitaan.
Joo Hossan kohdalle olisi voinut jättää jonkun merkinnän siitä, että on jo valittu. Luongo vaikuttaa niin pidetyltä tyypiltä, että hänet varmaan valitaan kävi mitä kävi, Datsyukilla on kolme Selkeä ja Kovalchukilla Rocket ja oli yksi parhaita laitureita maailmassa jonkun 7-8 kautta. 6 peräkkäistä 40 maalin kautta, niin onhan siinä aika hyvä meriitti.
Ihan hyvää listausta, mutta mielipideasioita toki ja etenkin näiden vielä uraa jatkavien osalta ehtii vielä paljon tapahtuakin. Äkkiseltään kuitenkin pisti silmään maalivahtien suht iso määrä listalla. Hall of fameen maalivahteja on valittu aika kitsaasti ja ysärin mokeistakin mukana on toistaiseksi vain Brodeur, Roy, Hasek ja Belfour tason legendat. Vaikka parhaimmillaan erittäin hyviä maalivahteja ovatkin olleet, niin ei koko uran mittapuulla esimerkiksi Quickilla tai Holtbylla pitäisi mielestäni olla sinne asiaa. Tuoreemmista Gibsonilla ja Hellebuyckilla on vielä paljon tehtävää myös, mutta niin on tietysti myös aikaakin. Lundqvistilla, Luongolla, Rinteellä ja Raskilla pitkät ja hienot urat, mutta se kirkkain puuttuu kuitenkin (Raskilla kannu 2. vahtina). Varmaan jossain vaiheessa ainakin osa noista kuitenkin sisään, finaaleihin saakka kuitenkin joukkueitaan kantaneet eikä Stanley Cup voi yksistään olla kriteeri. Fleury saattaa kannujen ansiosta mennä ensimmäisenä noista sisään, vaikka mielestäni on kuitenkin huonompi maalivahti kuin Lundqvist, Rinne tai Rask.
Joo maalivahteja tuli aika runsaasti etenkin Ehkä osioon. Sinällään olisi jollain tavalla helppoa laittaa Vasilevski sisään "Varmaksi", mutta toisaalta hänelläkin on uraa paljon jäljellä ja saa nähdä miltä se näyttää parin vuoden kuluttua. En siis usko noiden Ehkä pelaajien pääsevän sisään, mutta varmaan nimiä nostetaan esiin kun luistimet laitetaan naulaan. Holtbylla on kuitenkin Vezina ja Stanley Cup ja Quickilla Conn Smythe. Lundqvist oli Vezina finalistina neljä kertaa (1 voitto) ja kun voittoja kertyi todella paljon ja samalla on tuo Fame osio kunnossa kun oli New Yorkissa ihan oikeastikin tunnettu. Rinteellä oli vastaavanlainen urahuippu, mutta riittääkö sitten uran pituus? Raskilla vähän kysymysmerkkejä siitä miten ura jatkuu. Jos pystyy pelaamaan hyvällä tasolla 3-4 vuotta niin todennäköisyys päästä sisään kasvaa.
 

Peppuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
Luongo vaikuttaa niin pidetyltä tyypiltä, että hänet varmaan valitaan kävi mitä kävi, Datsyukilla on kolme Selkeä ja Kovalchukilla Rocket ja oli yksi parhaita laitureita maailmassa jonkun 7-8 kautta. 6 peräkkäistä 40 maalin kautta, niin onhan siinä aika hyvä meriitti.

Niin vaikuttaa Rinnekkin. Ite asiassa en usko että noista ketään sinne valitaan. Lehtiselläkin on 3 Selkeä, eikä oikein mahdollisuutta. Eikä se että kerran Rocetin voitat tuo mitään siihen että oisit HHOF - pelaaja. Datsyukilla alle tuhat peliä. Uudelleen veikaten niin näistä kolmesta kukaan ei tule HHOF:ssä olemaan.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Luongolta ja Rinteeltä jäi molemmilta se maalivahdinkin "ultimatum", eli Stanley Cup saavuttamatta, vaikka lähelle molemmat pääsivätkin. Jos Herrat L. ja R. olisivat 2011 ja 2017 cupia nostelleet Connie Smythe-voittajina, varmaan sinetöisi heidän valintansa. Lundqvist on joka tapauksessa menossa seurajoukkuekruunusta huolimatta.

How about Chris Osgood? Red Wings-fanien keskuudessa "Ozzie for hall of fame"-lauseesta on tullut jo joninlainen meemi ja komean uran kaveri tekikin. Jos kiekot olisivat pomppineet meille ja Detroit olisi juhlinut 2009 Stanley Cupia, veikkaisin Ozzien olevan jo jäsen.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Iljan luulisi olevan karenssissa, kun teki ”lopettamistempun”.

Yksi ”varma” kaveri joka pitäisi jo armahtaa ja päästää sisään on Theo Fleury. Pidän erittäin valitettavana ja jopa häpeällisenä, että häntä ei päästetä sisään. Selvää on, että miestä edelleen rankaistaan päihdeongelmasta. Kuitenkin hän on tehnyt ison työn toipuakseen, tehnyt paljon hyvää uransa jälkeen ja kävipä vielä Flamesissa vetämässä sen yhden harjoitusleirin, jotta sai lopetettua kunniakkaammalla tavalla.

1084 peliä: 455+633 = 1088 pistettä
Stanley Cup
Olympiakulta
168cm
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Jeremy Roenick on sellainen nimi mikä kuuluisi omasta mielestä tuonne. Tietysti nämä lausunnot mitä antoi uran jälkeen eivät kyllä tee kunniaa.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Meikäläistä ihmetyttää, että Datsyukia pidetään "ehkä"-tason ehdokkaana Hockey Hall of Fameen. Kaksi Stanley Cupia, kolme Selkeä ja 14 kautta kirkkaissa 0,96 PPG:llä. Millä meriiteillä sinne Hall of Fameen sitten pääsee, jos ei noilla?

Paljon täälläkin ehdotellaan sellaisia kavereita, jotka eivät ole kannua urallaan voittaneet. Toki monet niistä pelaajista Hall of Fameen kuuluvat, eikä kannun voittaminen ole suurin syy, jolla sinne pääsee. Silti uskoisin raadin ensisijaisesti suosivan niitä, jotka ovat kannua nostelleet (jopa useampaan otteeseen). Siksi luottaisin siihen, että Datsyuk valitaan melko nopeasti, kunhan tulee valintakelpoiseksi.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
Meikäläistä ihmetyttää, että Datsyukia pidetään "ehkä"-tason ehdokkaana Hockey Hall of Fameen. Kaksi Stanley Cupia, kolme Selkeä ja 14 kautta kirkkaissa 0,96 PPG:llä. Millä meriiteillä sinne Hall of Fameen sitten pääsee, jos ei noilla?

Paljon täälläkin ehdotellaan sellaisia kavereita, jotka eivät ole kannua urallaan voittaneet. Toki monet niistä pelaajista Hall of Fameen kuuluvat, eikä kannun voittaminen ole suurin syy, jolla sinne pääsee. Silti uskoisin raadin ensisijaisesti suosivan niitä, jotka ovat kannua nostelleet (jopa useampaan otteeseen). Siksi luottaisin siihen, että Datsyuk valitaan melko nopeasti, kunhan tulee valintakelpoiseksi.
Lisäksi vielä se, että Datsyuk on sukupolvensa tunnistettavimpia pelaajia. Ei taida löytää yhtä paljon highlight-kamaa juuri kenestäkään pelaajasta, mikä on vaikuttanut tuhansiin junnuihin ympäri kiekkomaailman. Olen yhtenä monen muun joukossa viettänyt hyvät tovit ulkojäillä harjoitellut Datsyuk-harhautusta läpiajossa. Se arvaamattomuus, vastustajien nöyryytys silkalla mailankäytön taidolla pelistä ja kaudesta toiseen, pakko silläkin on jotain arvoa olla. Monella supertähdellä on se joku tunnistettava juttu josta heidät muistetaan, esim. Pavel Burella nopeus. Datsyuk on yhtä selvästi profiloitunut taitokiekon perikuvaksi. Paljon vahvemman jäljen sellainen jättää kuin moni hyvä pelaaja, joka tekee pitkän uran kaudesta toiseen ja iskee hyviä tehoja, mutta ei ole erityinen millään tavalla. Esimerkkejä piisaa: Nieuwendyk, Andreychuk, Recchi, Lowe, Carbonneau, Anderson... Tekivät pitkät, komeat ja kunniakkaat urat, mutta ei millään voi väittää heidän olleen merkittävämpiä hahmoja sarjalle ja lajille kuin Datsyuk.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Maalivahdeilla rima HHOF:ään pääsylle on tosiaan selkeästi korkeampi kuin kenttäpelaajilla. Tässä nyt suunnilleen 90-luvulta eteenpäin maalivahteja joita ei ole otettu sisään: Curtis Joseph, Mike Vernon, John Vanbiesbrouck, Chris Osgood, Tom Barrasso, Mike Richter, Miikka Kiprusoff, Ron Hextall, Olaf Kölzig jne.. Siinä on Vezina-voittajia, ykkösmaalivahtina Stanley Cupin torjuneita veskareita, useita finaalireissuja ykkösmaalivahtina tehneitä veskareita, yli 300 voiton maalivahteja jne. Esimerkiksi Jonathan Quickin saavutukset eivät millään tapaa nouse selvästi ylitse usean luettelemani maalivahdin saavutusten, jotta Quickia voitaisiin nostaa mukaan HHOF-keskusteluun tässä vaiheessa. Eikä Quick vaikuta enää keräävän minkäänlaisia henkilökohtaisia saavutuksia urallaan. Sama juttu juuri lopettaneiden Pekka Rinteen ja Ryan Millerin kanssa, ei vaan riitä riman ollessa nykyisellä tasolla. Niin kauan kuin Kiprusoffia ei oteta sisään, ei Rinteelläkään ole sinne asiaa.

1980-luvulta eteenpäin (1980-81 kausi -->) NHL:ssä pelanneista maalivahdeista HHOF:ään on valittu ainoastaan seuraavat veskarit: Dominik Hasek, Patrick Roy, Martin Brodeur, Ed Belfour, Grant Fuhr, Billy Smith, Tony Esposito, Vladislav Tretjak ja Rogie Vachon. Jälkimmäinen pelasi 80-luvulla ainoastaan uransa kaksi viimeistä kautta, ja joutui odottamaan 35 vuotta sisäänpääsyä HHOF:ään. Muut veskarit ovatkin sitten kaikkien aikojen parhaita maalivahteja listattaessa lähes järjestäen top-10 sijoille kuuluvia veskareita, tai vähintään 80-luvun dynastioiden ykkösmaalivahteja (Fuhr ja Smith). Kuten mainittua niin rima on erittäin korkealla maalivahtien osalta.

Sanoisin että nykyisistä tai vastikään lopettaneista maalivahdeista ainoastaan Henrik Lundqvist on täysin varma tapaus HHOF:ään. Stanley Cup jäi puuttumaan meriittilistalta, mutta sitä lukuunottamatta sieltä löytyykin lähes kaikki. Oman aikakautensa suurin tähti maalivahdeista noin vuosikymmenen ajan. Roberto Luongo ja Carey Price ovat hyvin lähellä varmaa statusta, mutta koska rima tosiaan erittäin korkealla, en heitä voisi vielä sellaisiksi laskea. Itse toki ottaisin heidät heittämällä sisään jos päätös olisi omissa käsissä. Andrei Vasilevskiy taas kovaa vauhtia matkalla varmaksi tapaukseksi, ja ei vaadi enää kuin runkosarjan voittotilaston kerryttämisen sinne 400+ voiton luokkaan ja hänet voi sellaiseksi laskea. Marc-Andre Fleuryn maine taas on viime vuosina noussut siihen tahtiin (huolimatta managereiden olemattomasta arvostuksesta häntä kohtaan) että hänkin lähestulkoon varma tapaus, vaikka laskisin itse enemmän sinne Joseph/Osgood/Barrasso luokkaan - nuo eivät kuitenkaan samanlaisia persoonia ja siten yhtä suosittuja hahmoja. Muutoin sanoisin että kukaan muu viimeisen reilun vuosikymmenen ajan maalivahdeista ei ole lähelläkään varmaa HHOF-statusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös