Hiihdon MM-kisat Lahdessa 21.2.–5.3.2017

  • 105 351
  • 707

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Seuraavan kerran kun tähän ketjuun kirjoitan, niin siinä kirjoituksessa iloitsen Kristan mitskusta. Luotto on nimittäin täällä päässä kova ja Kristan kunto kohdillaan. Kultaan en ihan usko, mutta se on mahdollisuuksien rajoissa, etenkin jos Suomen huolto klaaraa kelin.
Ei mennytkään näin. Björgenille ei tänään voinut kukaan, eikä Krista (ja vissiin suksi, kuuntelin radiosta) suoriutunut ihan toivotulla tavalla. No tämä on urheilua, ja Pärmäkoski sai jo mitskun yhdistelmästä, mikä laskee oma harmitustani, Kristalla ei varmastikaan. Puhutaan kuitenkin hänen päämatkastaan.

Kerttuhan oli vallan mainio, Laura tasoa OK ja Kyllönen hiihti itsensä ulos viestistä.
 

Japi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
Saa nähdä ketä valitaan naisten viestiin? Pärmäkoski varma, mutta muuten pakka saattaa olla levällään. Minusta Anne Kyllönen antoi skiathlonissa melko vahvan näytön perinteisen yhteislähtökyvyistään. Ainakin paremman kuin parisprintin naiset omassa kisassaan. Saa nähdä miten tänään käy. Itse veikkaan suomalaisten järjestykseksi kisassa Pärmäkoski, Kyllönen, Mononen, Niskanen. Saa nähdä miten osuu?

No ei osunut ollenkaan. Niskaselta positiivinen esitys, Kyllöseltä vähemmän, tosin suksi ei toiminut. Eikä tuo Pärmäkoskikaan ihan odotuksiin yltänyt. Tiukka kisa neljännestä eteenpäin.
 
Taitaa jäädä Anne Kyllöseltä viestimitali saamatta. Mutta ehkä ensi vuonna olympialaisissa. Ilahduttava tosiaan Niskasen suoritus.
Saarinen - Niskanen - Mononen - Pärmäkoski.

Björgen, 36, tulee hallitsemaan hiihtoa Johaugin kanssa vielä ainakin 4-5 vuotta. Luultavasti pitempäänkin.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Mitkäs ne näitten kisojen markkinointihenkilöstön....eiku...YLEn asiantuntijoiden mitaliennusteet olivatkaan?

12 mitalia. Tiukkaa tekee, kun nyt kasassa 3 ja viesteistä voi se 8 tulla. Jonkun pitäisi räjäyttää potti yhteislähdöissä tai yhdistetyssä.

edit. unohdin huomisen miesten väliaikalähdön.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Talvistudiot on kehittyneet ja eteenpäin on menty, mutta. Olisko YLEllä vähän varaa kiristää ruuvia näissä mm-kisoissa? Iltasanomien netti-studiot, jokunen kilpailevan median edustaja tykittää vielä tarkempaa tietoa. Esim. voitelu vs. suksi/suksen profiili. Nämä asiat voi erottaa ja analysoida. Ilmeisesti suomalaishuiput hiihtävät vielä eri suksimerkeillä, mitä ei ole taidettu YLEllä hirveästi tuoda esiin.

Ihan ok, mutta vähän on varaa ruuvia kiristääkin.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Kertulla suksi toimi kun oli Rossarit alla. Eikös Sotshissakin juuri Rossignolilta löytynyt ylivertaiset sukset tällaiselle vesikelille. Tietää siis ainakin Iivon kannalta hyvää.

Tänään vai eilen jossakin iltapäivälehdessä Silvano Barco kehui Suomea liisterivoitelun ykkösmaaksi. Siltähän se tosiaan näytti. Uutista lukiessani ajattelin jo että vituiksi varmaan menee. Enkä valitettavasti joutunut pessimistinä taaskaan pettymään.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Norjan Iversen on ilmeisesti nyt luovuttanut uudelleen ja tulistunut kunnei tullut valituksi huomiseen kisaan. Kotiin ollaan taas lähdössä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Mitkäs ne näitten kisojen markkinointihenkilöstön....eiku...YLEn asiantuntijoiden mitaliennusteet olivatkaan?
12 mitalista nuo puhuivat. Koko ennuste oli aivan järjetön ja epärealistinen alusta asti. Huomenna tulisi kuulemma kolme mitalia; Heikkisen ja Niskasen kaksoisvoitto ja Herolan pronssi. Joku noista kolmesta voi hyvinkin toteutua, useampaan en usko.

Ennen kisoja veikkasin viittä mitalia, siihen on vielä suht hyvät saumat. Jäljellä kuitenkin miesten väliaikalähtö, hiihtoviestit, yhdistetyn parikisa ja naisten 30km, missä suomalaisia on mitaliehdokkaiden joukossa.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joku jo tästä mainitsi, että tuloslista on käytännössä sama kuin reilu viikko sitten Otepäässä. Ainoastaan Niskanen (14. -> 6.) ja Jacobsen (10. -> 3.) tekivät kärkihiihtäjistä selvän parannuksen viikon takaiseen. Erotkin hyvin samanlaisia kuin Otepäässä, tosin Björgen kasvatti eroaan muihin ja edellä mainittu Niskanen otti kärkeä kiinni 40 sekuntia ja Jacobsen jopa minuutin. Krista hävisi Otepäässä 1.23 Björgenille ja nyt 1.30. Aika johdonmukaista siis.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Rossignolin välineet tosiaan taisivat toimia hyvin, kun tallin hiihtäjistä Jacobsen ja Niskanen hiihtivät kauden parhaat perinteisen hiihtonsa. Tämähän lupaa ihan hyvää huomiselle, kun muistaa Iivon hiihtävän Rossignoleilla.

Jauhojärveä varmaan ainakin hirvittää nämä olosuhteet. Sekä Sotshissa että Falunissa menivät henk.koht. matkat aika lailla plörinäksi, kun toimivaa suksea ei oikein löytynyt haastaviin keleihin, No, itsepähän asetti rahan suksen hyvyyden edelle, kun lähti markkinajohtajalta marginaalitalliin kauden 11-12 jälkeen.

Edit: Myös päivän saksalaisyllättäjä Böhler hiihtää Rossignolin suksilla.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Voi tätä surun ja murheen päivää! Sekaisin meni Suomen pakka huoltoa myöten. Ainut valopilkku oli Kertun reipas esiintyminen YLE'n haastattelussa. Viestivalinnat kyllä selkiintyivät.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
2010-luvulla on ollut kuudet hiihdon arvokisat (olympia tai MM) kun mukaan lasketaan nyt käynnissä olevat. Näissä kisoissa naisten pertsa normaalimatkalla on ollut kolmesti 10km ja kolmesti 30km. Suomalaissijoitukset näissä lajeissa näissä kisoissa:

2010 (30km) 3,12,13,25
2011 (10km) 3,5,6,8,18
2013 (30km) 7,8,17,dnf
2014 (10km) 4,8,10,14
2015 (30km) 4,7,18,21
2017 (10km) 6,7,14,38

2011 meillä oli viisi osanottajaa, kiitos Aikun kullan 2009 ja em. kisoista se onkin mennyt suomalaisittain kaikkein parhaiten. Huonoin lienee tuo 2013 käyty 30km hiihto jonka Pärmäkoski keskeytti. Tämänpäiväinen onkin sitten toiseksi huonoin ja ainakin 10km kisoista selkeästi huonoin.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jos naisten viestikokoonpanoja spekuloi, niin Suomella ja Norjalla on kärkimaista varmaan selkein tilanne. Norskit luottanevat Ulricehamnin viestistä tuttuun permanenttiin eli Östberg aloittaa, Weng hiihtää kakkososuuden, Jacobsen sujuttelee kolmannen ja Björgen ankkuroi. Suomella järjestys kaiken järjen mukaan on Saarinen-Niskanen-Mononen-Pärmäkoski. Ruotsilla menee varmaankin niin, että Haag hiihtää toisen osuuden, Kalla kolmannen ja Nilsson ankkuroi. Aloittajaksi vaihtoehdot ovat sitten Falk ja Ingemarsdotter. Falk oli tänään vähän parempi, mutta toisaalta Ida on erittäin kokenut viestialoittaja ja pääsääntöisesti hoitanut tuon leiviskän hyvin.

Haastajista jenkeillä ehkä todennäköisin rosteri on Randall-Björnsen-Stephen-Diggins. Saksalla on ehkä kiharaisin tilanne, kun maailmancupissa parhaiten pärjännyt Ringwald on ollut näissä kisoissa vaisu ja puolestaan nuorisokaarti Hennig, Krehl, Carl onnistui skiathlonissa ihan hyvin ja Böhler sekä Fessel olivat taas tänään parhaat sakut. Ehkä todennäköisimmin joukkue on muodossa Carl-Böhler-Fessel-Ringwald. Venäjän kokoonpano on ehkä hankalinta hahmottaa. Tshekaleva hiihtää jomman kumman vaparin osuuden ja Sedova on varmasti tiimissä, mutta millä osuudella. Aloittajaksi yksi vaihtoehto on parisprintissä säväyttänyt Belorukova. Myös Kalsinan skiathlonin 14. sija on hyvä näyttö, joskin Guschina taas tänään oli häntä parempi.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Voi tätä surun ja murheen päivää! Sekaisin meni Suomen pakka huoltoa myöten. Ainut valopilkku oli Kertun reipas esiintyminen YLE'n haastattelussa. Viestivalinnat kyllä selkiintyivät.
Jos naisten viestikokoonpanoja spekuloi, niin Suomella ja Norjalla on kärkimaista varmaan selkein tilanne. Norskit luottanevat Ulricehamnin viestistä tuttuun permanenttiin eli Östberg aloittaa, Weng hiihtää kakkososuuden, Jacobsen sujuttelee kolmannen ja Björgen ankkuroi. Suomella järjestys kaiken järjen mukaan on Saarinen-Niskanen-Mononen-Pärmäkoski.
En nyt tiedä selkeytyivätkö viestivalinnat, sillä Reijo Jylhä sanoi, että Mari Laukkasen valitseminen viestijoukkueeseen on mahdollista!

Onko 5 km Laukkaselle liian pitkä matka? Itse uskon, että ei ole, mutta kysymyksiä tuo Jylhän lausunto ainakin herättää.

Iltasanomien Marko Lempinen miettii samaa asiaa.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Naisten viestissä Norja menee menojaan, mutta hopeamitalista ennakkoon käydään kova taistelu Suomen ja Ruotsin välillä. Tietysti viesteissä voi aina sattua yllättäviä venymisiä, mutta olisikohan tuo kuitenkin jenkeille tai saksalaisille vähän turhan kova rasti kampittaa heitä. Saas nähdä.

Miesten puolella taas Norja ei taida olla ihan niin poskettoman ylivoimainen ennakkoon mutta selvä ennakkosuosikki kuitenkin. Miten enemmän hiihtoa seuranneet rankkaisi muut maat?
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nämä kaksi tunnetaan kovina arvokisahiihtäjinä. Niin kuin tunnetaan muuan Aino-Kaisa Saarinen. Saarinen oli n. 4km:n parisprintissä n. 20s nopeampi kuin Niskanen ja hiihti suunnilleen samaa tahtia Wengin kanssa. Tuosta on helppo laskea, että tänään Saarinen olisi ollut paras suomalainen ja taistellut mitalista.

Ei olisi Aikku mitalista taistellut, siihen ei nykytaso riitä millään. Sprintti on aivan eri kisa 10 km väliaikalähtö, kuten Niskanenkin sanoi.

Aikoja ei minusta voi noin vertailla, parempi vertailu on saman osuuden hiihtäjiin. Lisäksi ankkurit hiihtivät luultavasti hieman pidemmän matkan.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Ei Jylhä Laukkasen viestijoukkueeseen pääsyn kanssa voi olla tosissaan. Hämmentää muita, mutta toivottavasti ei omiaan. Nyt olisi syytä korjata luut kasaan ja keskittyä keskittymiseen. Tämän päivinenhän oli paha suoritusmoka.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Liekö Jylhältä vaan kysytty, että onko Mari Laukkanen edes jonkinlainen ehdokas MM-viestiin. Silloin ei ole kuin yksi mahdollinen vastaus ja sehän on kyllä, koska päävalkku ei voi lähteä kenenkään viestisaumoja avoimesti tyrmäämään.

En millään usko, että Laukkasta tosissaan mietitään viestiin. Tai ainakin toivon niin.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Ei Jylhä Laukkasen viestijoukkueeseen pääsyn kanssa voi olla tosissaan. Hämmentää muita, mutta toivottavasti ei omiaan.
Toisaalta miksi ei?

Matka VAIN 5 km, vapaan erikoisnainen, nopein sprintteri, paras loppukirissä?

Ainakin aika varmaa on tämänhetkinen vertailu: Laukkanen > Kyllönen.

Sprintissäkin Laukkanen on yhden erän vedossa maailman TOP-3 näihin kisoihin peilaten.
 
Ei olisi Aikku mitalista taistellut, siihen ei nykytaso riitä millään. Sprintti on aivan eri kisa 10 km väliaikalähtö, kuten Niskanenkin sanoi.

Aikoja ei minusta voi noin vertailla, parempi vertailu on saman osuuden hiihtäjiin. Lisäksi ankkurit hiihtivät luultavasti hieman pidemmän matkan.

Kyllä ne osuudet saman pituisia ovat paitsi avausosuudella jälkijoukosta lähtevät hiihtivät hieman pitemmän matkan.

En halua kuulostaa miltään kaikki tietävältä besserweisseriltä, enkä muutenkaan ole mikään Saarinen fani, mutta vuonna 2014 Aino-Kaisa Saarinen jäi viikkoa ennen Sotshin olympialaisia Toblachin 10km:llä kisassa 9. 1.13 Björhenistä,
World Cup - Ladies' 10 km C 01.02.2014

...mutta itse kisoissa 12 päivää myöhemmin oli 3s sekuntia Björgenin edellä.
Olympic Winter Games - Ladies' 10 km C 13.02.2014

Saarinen otti siis 12. päivässä 1.16 Björgeniä kiinni. Saman kaavan mukaan Otepäässä hän oli 15. 2.10 Björgenistä. 1.16 kun olisi ottanut kiinni, hän olisi jäänyt Björgenistä tänään 0.55 sekuntia ja olisi taistellut pronssista Jacobsenin kanssa. Tätä teoriaa tukee myös parisprintti suoritus, jossa hän hiihti suunnilleen Wengin kanssa samaa tahtia. Hän jäi kokonaisajassa lähinnä kaatumisesta johtuen n. 8s Wengistä. Täällä on puhuttu, että 10km(c) on eri matka kuin parisprintti. Niin onkin mistä te tiedätte, että Saarinen olisi tällä matkalla vain parantanut suhteessa muihin?

Kyllösestä varoittelin etukäteen. En ole mikään aikkufani, mutta olen sitä mieltä, että jos Suomi taistelee mitalista ja Laura Mononen haluaa saada uransa ensimmäisen mitalin, se on ihan siitä kiinni, että aikku repäisee viestissä.

Mitä tulee viestiin niin kuin olen aikaisemmnkin sanonut, se ei ole mikään automaatiomitali Suomelle ja sanon se nyt tässä, Suomi ei ole mikään ennakkosuosikki. Norja ja Ruotsi on vahvoja, mutta USA pärjää nykyään jo perinteisellä, todisteena siitä parisprinttipronssi perinteisellä. Vapaan osuudet heillä on jopa koko porukan paras, kun kolmososuudella on parhaita aikoja viesteissä täräytellyt Stephen ja maailman paras 5km vapaan hiihtäjä Diggins. Saksalla on tasaisen vahva joukkue, joidenka hiihtäjien prototyyppi sopii täydellisesti 5km matkalle. Saksalaiset venyvät aina viesteissä. Venäjä saattaa olla yllättävän kova. Parisprintissä yllättänyt Belorukova saattaa yllättää jälleen. Sedova on ollut näkymätön, mutta on väläytettyt 10 sakkiin hiihtoja. Tchekaleva on maailman luokan 5km menijä erityisesti vapaalla. Vaihtoehtoja viimeisseen paikkaan on aina sprintteri Matveevasta muihin distanssihiihtäjiin. Jokerijoukkueena nostan esiin Sveitsin joukkueen. Von Siebenthal oli skiathlonissa 4. Sprintterit Van Graaf ja tämä Faehrich olivat yllättävän vahvoja La Cluzasin viestissä ja silloin tällöin väläyttelevät. Nostetaanko viimeiselle osuudelle ski classics sarjasta kokenut Sereina Boner vai kuka?
 
Viimeksi muokattu:

Tornados

Jäsen
Naisten viestissä Norja menee menojaan, mutta hopeamitalista ennakkoon käydään kova taistelu Suomen ja Ruotsin välillä. Tietysti viesteissä voi aina sattua yllättäviä venymisiä, mutta olisikohan tuo kuitenkin jenkeille tai saksalaisille vähän turhan kova rasti kampittaa heitä. Saas nähdä.

Miesten puolella taas Norja ei taida olla ihan niin poskettoman ylivoimainen ennakkoon mutta selvä ennakkosuosikki kuitenkin. Miten enemmän hiihtoa seuranneet rankkaisi muut maat?

Norja on selkeä suosikki, mutta ennakkosuosikkiasemaa heikentää se, että nyt ei ole Northugia hoitamassa loppukirikamppailuja Norjalle. Kovin haastaja on mielestäni Venäjä, joka nyt on vahvoilla jos pääsee viimeiseen vaihtoon Norjan lähellä. Toinen joukkue, joka voisi Norjan haastaa on mielestäni Ruotsi, mutta sitten vaaditaan joltain nappihiihtoa, jolla pystyy vähän tiputtamaan Norjaa sekä Venäjää.

Suomi on onnistuessaan lähellä mitalia, mutta kultasaumat ovat mielestäni lähes olemattomat. Niskanen on ainoa, joka pystyy parhaimmillaan saamaan eroa kilpakumppaneihin, mutta toinen osuus lienee liian varhain lopulliseen ratkaisuun.

Jos sää on sellainen, että se suosii peesaajia, niin mahdollisia yllättäjiä voisivat olla hyvän ankkurin omaavat Italia (Pellegrino) sekä Kanada (Harvey). Saksan ja Ranskan joukkueet eivät vaikuttaisi kovin vaarallisilta, mutta näiden(kin) osalta kannattaa vielä katsoa miesten 15 kilometrin kisa ensin.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kyllä ne osuudet saman pituisia ovat paitsi avausosuudella jälkijoukosta lähtevät hiihtivät hieman pitemmän matkan.

En halua kuulostaa miltään kaikki tietävältä besserweisseriltä, enkä muutenkaan ole mikään Saarinen fani, mutta vuonna 2014 Aino-Kaisa Saarinen jäi viikkoa ennen Sotshin olympialaisia Toblachin 10km:llä kisassa 9. 1.13 Björhenistä,
World Cup - Ladies' 10 km C 01.02.2014

...mutta itse kisoissa 12 päivää myöhemmin oli 3s sekuntia Björgenin edellä.
Olympic Winter Games - Ladies' 10 km C 13.02.2014

Saarinen otti siis 12. päivässä 1.16 Björgeniä kiinni. Saman kaavan mukaan Otepäässä hän oli 15. 2.10 Björgenistä. 1.16 kun olisi ottanut kiinni, hän olisi jäänyt Björgenistä tänään 0.55 sekuntia ja olisi taistellut pronssista Jacobsenin kanssa. Tätä teoriaa tukee myös parisprintti suoritus, jossa hän hiihti suunnilleen Wengin kanssa samaa tahtia. Hän jäi kokonaisajassa lähinnä kaatumisesta johtuen n. 8s Wengistä. Täällä on puhuttu, että 10km(c) on eri matka kuin parisprintti. Niin onkin mistä te tiedätte, että Saarinen olisi tällä matkalla vain parantanut suhteessa muihin?

Sotshissa norskit olivat aivan kujalla voitelun kanssa pitkään. Tämä koskee mm. juuri tuota naisten 10 km:n kisaa. Siksi en pidä tuota kovin vertailukelpoisena kilpailuna.

Mutta muuten kirjoitat paljon asiaa. Naisten viestin näen hyvin samalla tavalla: Suomi ei ole mikään ennakkosuosikki edes pronssille. Lisäksi olen samaa mieltä siitä, että Saarisen paikka on viestissä.
 

Fordél

Jäsen
Liekö Jylhältä vaan kysytty, että onko Mari Laukkanen edes jonkinlainen ehdokas MM-viestiin. Silloin ei ole kuin yksi mahdollinen vastaus ja sehän on kyllä, koska päävalkku ei voi lähteä kenenkään viestisaumoja avoimesti tyrmäämään.

Näinhän se on varmasti mennyt ja Jylhältä täysin oikea vastaus tässä vaiheessa. Ylen haastattelussa heti kympin jälkeen hän ei ottanut kantaa viestinelikkoon ennen kuin on keskustellut asiasta hiihtäjien kanssa. Tämä lausunto menee samaan linjaan, sillä mitään mahdollisuuksia ei suljettu pois.

Eli ottakaa nyt ihan rauhassa ja turha vetää vielä yhtään mitään johtopäätöksiä tässä asiassa.
 

Tornados

Jäsen
Kyllä ne osuudet saman pituisia ovat paitsi avausosuudella jälkijoukosta lähtevät hiihtivät hieman pitemmän matkan.

En halua kuulostaa miltään kaikki tietävältä besserweisseriltä, enkä muutenkaan ole mikään Saarinen fani, mutta vuonna 2014 Aino-Kaisa Saarinen jäi viikkoa ennen Sotshin olympialaisia Toblachin 10km:llä kisassa 9. 1.13 Björhenistä,
World Cup - Ladies' 10 km C 01.02.2014

...mutta itse kisoissa 12 päivää myöhemmin oli 3s sekuntia Björgenin edellä.
Olympic Winter Games - Ladies' 10 km C 13.02.2014

Saarinen otti siis 12. päivässä 1.16 Björgeniä kiinni. Saman kaavan mukaan Otepäässä hän oli 15. 2.10 Björgenistä. 1.16 kun olisi ottanut kiinni, hän olisi jäänyt Björgenistä tänään 0.55 sekuntia ja olisi taistellut pronssista Jacobsenin kanssa. Tätä teoriaa tukee myös parisprintti suoritus, jossa hän hiihti suunnilleen Wengin kanssa samaa tahtia. Hän jäi kokonaisajassa lähinnä kaatumisesta johtuen n. 8s Wengistä. Täällä on puhuttu, että 10km(c) on eri matka kuin parisprintti. Niin onkin mistä te tiedätte, että Saarinen olisi tällä matkalla vain parantanut suhteessa muihin?

Kyllösestä varoittelin etukäteen. En ole mikään aikkufani, mutta olen sitä mieltä, että jos Suomi taistelee mitalista ja Laura Mononen haluaa saada uransa ensimmäisen mitalin, se on ihan siitä kiinni, että aikku repäisee viestissä.

Mitä tulee viestiin niin kuin olen aikaisemmnkin sanonut, se ei ole mikään automaatiomitali Suomelle ja sanon se nyt tässä, Suomi ei ole mikään ennakkosuosikki. Norja ja Ruotsi on vahvoja, mutta USA pärjää nykyään jo perinteisellä, todisteena siitä parisprinttipronssi perinteisellä. Vapaan osuudet heillä on jopa koko porukan paras, kun kolmososuudella on parhaita aikoja viesteissä täräytellyt Stephen ja maailman paras 5km vapaan hiihtäjä Diggins. Saksalla on tasaisen vahva joukkue, joidenka hiihtäjien prototyyppi sopii täydellisesti 5km matkalle. Saksalaiset venyvät aina viesteissä. Venäjä saattaa olla yllättävän kova. Parisprintissä yllättänyt Belorukova saattaa yllättää jälleen. Sedova on ollut näkymätön, mutta on väläytettyt 10 sakkiin hiihtoja. Tchekaleva on maailman luokan 5km menijä erityisesti vapaalla. Vaihtoehtoja viimeisseen paikkaan on aina sprintteri Matveevasta muihin distanssihiihtäjiin. Jokerijoukkueena nostan esiin Sveitsin joukkueen. Von Siebenthal oli skiathlonissa 4. Sprintterit Van Graaf ja tämä Faehrich olivat yllättävän vahvoja La Cluzasin viestissä ja silloin tällöin väläyttelevät. Nostetaanko viimeiselle osuudelle ski classics sarjasta kokenut Sereina Boner vai kuka?

Niin ja viimeisellä osuudella ankkureiden matka oli vielä enemmän pidempi. Kyllä ne Aino-Kaisan parhaat vuodet ovat jo takanapäin. Olen aika satavarma, että Saarisen sijoitus olisi ollut jossain Pärmäkosken ja Kyllösen välissä.

Naisten viestissä olisin tyytyväinen jo pronssimitaliinkin. Näkisin niin, että jos Suomi tähtää epätoivoisesti kultaan niin joukkueeseen täytyy valita Laukkanen ankkuriksi. Realistisempi ja todennäköisempi mitalijoukkue olisi kuitenkin Saarinen- Niskanen - Mononen - Pärmäkoski. Vähän toivon Saarisen valintaa senkin kannalta, että päästään parempaan kuvaan hänen nykykunnostaan. Kannattaa kuitenkin taas muistaa, että aivan parhaat hiihtäjät hiihtävät useimmissa joukkueissa myöhemmillä osuuksilla. Sveitsiläiset varmaan voivat yllättää jatkossakin, mutta näissä kisoissa heidän nykyvireensä ei vaikuta riittävältä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös