HIFK teki tappiota

  • 14 138
  • 140

#76

Jäsen
Mainostajille tarjotaan kausikortteja kylkiäisinä, mikäli ostaa mainostilaa hallista ja/tai painetuista julkaisuista. On sitten henk.koht mieltymyksistä kiinni, että lasketaan mainos vai kausarit alihintaisiksi tässä tapauksessa.
 

Borsato

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, NYR
unohtuiko ?

Täytyy muistaa että edellinen tilikausi oli tuloksellisesti erittäin hyvä, ja samat jätkät oli silloinkin töissä.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
HIFK ilmoitti tappioiden syiksi lipputulot ja varainhankinassa epäonnistumisen.

Molemmat ovat kytköksissä urheilulliseen puoleen, jossa Pena kuitenkin tälle kaudelle teki ratkaisevia muutoksia. Valmentaja vaihtui jne. Myöskään viime kauden loukkaantumisille ei voi mitään. Onko IFK:ssa vaihtunut esim. myynti/markkinointimiehiä sitten viime kauden? Jos on, niin silloin Pena on mielestäni tehnyt myös varainhankinta/lipputulo-puolella juuri sellaisia ratkaisuja, joita asiansa osaava yritysjohtaja näinkin suuren tappion hetkellä tekee. Ja todennäköisesti myös hallitus on samaa mieltäni kanssani. Rapiat 650 000 euroa ovat sen verran suuria rahoja, että uskon HIFK:n hallituksen olevan hereillä. Tuntuisi aivan mahdottomalta yhtälöltä jos eivät olisi. Jos toinen kausi putkeen jo tulee runsaasti persnettoa, niin eiköhän sitten jo mietitä myös Penan vaihtamista. Ongelmanahan on tietysti samalla se, että mistä seuraaja? Ei niitä päteviä kiekkojohtajia ihan puussa kuitenkaan kasva, eikä HIFK:n toimitusjohtaja voi olla mikään mattimeikäläinen jostain hornasta.. Johan Ikan palkkaaminen osoitti sen, että pitää olla Nimeä isolla N:llä.

HIFK Hockey Oy:n omistaa Ligaförening-yhdistys. Yhdistyksen varainhoitoa on huomattavan vaikea seurata ja valvoa ulkoa päin, eikä siihen tietysti ole mitään tarvettakaan. En pitäisi ihan mahdottomana yhtälönä esim. tällaista puhelinsoittoa yhdelle akselin Helsinki-Sipoo n. 50 varakkaan suomenruotsalaissuvun päämiehelle: "No Frank tässä moro, kai sä muistat viä, että meidän piti mennä rouvien kans syömään sunnuntaina?" "Joo, mä varasin jo pöydän." "Hei kuule, Pena tarttis vähän fyffeä." "No sano vaan paljon." "Pistä ihan omantunnon mukaan föreningin tilille, numero taitaa olla jo tuttu." "No okei, mä pistän parikytdonaa." Mieleeni tulee heti ainakin yksi tällainen suku..


Jälleen kerran on Ilveksen kannattajan revittävä riemu pienestä. Se "vaivainen" 23 000 euron voitto sarjajumbona tuntuu entistä hienommalta. Enää kaksi jengiä ovat tehneet jokaisena osakeyhtiömuotoisena tilikautenaan positiivista tulosta..
 

Punalippu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Pentin pojat (kukkuu-osasto)
Nyt alkaa tiukan euron linjat, kaukaa ei ollut ennen kautta antamani informaatio Pepen munkkien poistumisesta ja siirtyminen Pentin käyttämiin laihdutuspillereihin, lisäksi hyvä sika lihoo pieksämällä, mustelmat turvottaa, joita kaukalossa, joten safka pois, Pentin pillerit tilalle. Lisäksi lienee odotettavissa lisätulojen hankintaa pesuaine-verkotomarkkinoinnilla, IFK pesuainetta jaettanee hallilla jos huomenissa, samalla kun ketjuun hankitaan myyjiä...
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Re: Re: Re: Pisnismiehille kysymyksiä

Viestin lähetti Svante
- - -
Ja, kuten Senior mainitsi, niin ei (jumalauta) voida rakentaa budjettia jollain toivotaan toivotaan suunnitelmilla. NHL:n lähtijöistä ei ollut mitään takeita, ei Penalla eikä pelaajilla.

Avoin ja rahellinen esilletulo on se mitä minä kaipaan.

Homma haisee ja pahasti.

NHL- lähtijöistä on kyllä rahaa tulossa, mutta sellaisella viiveellä ettei sitä voida ainakaan tämän vuoden puolella tuloihin laskea.

Ja muutenkin kauhiasti olen hämmästellyt sitä valehtelun määrää, mitä Penan suusta on viimeisen kolmen vuoden aikana tullut. Onkohan se Annelille sukua?

Eiköhän tämäkin taas vaan haudata sen ison maton alle, kuten aina ennenkin. Prkl, kirveelle olisi töitä. Ja erikoistilintarkastukselle.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
dude:

''Onko IFK:ssa vaihtunut esim. myynti/markkinointimiehiä sitten viime kauden? Jos on, niin silloin Pena on mielestäni tehnyt myös varainhankinta/lipputulo-puolella juuri sellaisia ratkaisuja, joita asiansa osaava yritysjohtaja näinkin suuren tappion hetkellä tekee.''

Muistaakseni myyntijohtajan ja markkinointipäällikön työsuhteet ovat jokseenkin uusia. Makkonen ja Kivimäki ovat kasvoja, joita usein hallilla näkee.

''Jos toinen kausi putkeen jo tulee runsaasti persnettoa, niin eiköhän sitten jo mietitä myös Penan vaihtamista. Ongelmanahan on tietysti samalla se, että mistä seuraaja?''

Tiedä siitä sitten, mutta uskon hallituksen olevan hyvinkin tietoinen myös taloudellisesta tilanteesta, ellei peräti todella tietoinen. Oli sitten Mobergista ja Heinosta henkilöinä mitä mieltä hyvänsä, niin ensinmainittu on tunnettu erityisesti talousmiehenä, joten voi olettaa tuloksesta käydyn/käytävän jopa värikkäitä keskusteluja. Tuskinpa Tuohimaan numeroymmärryksessäkään isoja puutteita on.

Sinänsä yritystoiminnassa nyt nähty tappio ei tarvitse olla seuran kannalta panikointiin johtava millään tavalla. Pääasia on, että tilanne on hallussa ja toimenpiteet asioiden korjaamiseksi ovat riittäviä ja ne tehdään tarpeeksi nopeasti. Osa lienee jo tehty ja seuran kannalta ei ole merkitystä, kuka/ketkä yksittäiset henkilöt kapellimestarina toimivat, kunhan toimenkuva tulee hoidetuksi. Jos sitä ei hoida P Matikainen, hoitakoon sitten joku muu. Pätevän ja sopivan henkilön löytämistä en osaa nähdä mitenkään mahdottomana. Aina löytyy sellainen, joka on molempia. Ihmiset vaihtuvat ja karavaani kulkee, ei ongelma. Täytyy muistaa, että vaikka päteviä ei olisi paljon, niin vain yksi tarvitaan. IFKn kaltaisen seuran toimitusjohtajaksi sellainen takuuvarmasti on olemassa ja saatavilla tarvittaessa.

"Pistä ihan omantunnon mukaan föreningin tilille, numero taitaa olla jo tuttu."

Tässä menee IFKin osalta usein puurot ja vellit sekaisin. Vaikka Oy on ry:n omistuksessa, toimii se ihan normaalisti itsenäisesti ja judiridesti erillisenä, kuten osakeyhtiöt aina toimii. ry ei lappaa osakeyhtiöön rahaa, vaan mieluummin päinvastoin. Oy toimii myös talouden kannalta omana kokonaisuutena ja täysin erillisenä ry:stä. Yhdistyksen rooli on näkyvin ulospäin lähinnä henkilövalinnoissa luottamustehtäviin aka hallitukseen. Yhdistyksen jäsenet valitsevat yhdistyksen hallituksen, joka puolestaan nimeää osakeyhtiön hallituksen jäsenet, joka keskuudestaan valitsee puheenjohtajan osakeyhtiön hallitukseen (Tuohimaa). Noin se ymmärtääkseni menee. ry omistajana lienee kiinnostunut vain kokonaisuuksista, joita sitten tj operatiivisesti johtaa ja tekee, Oy:n hallituksen jäsenten valvoessa oikeellisuutta ja tekemisen laatua ilman, että henkilövalintojen päätöksentekoon kaveruus välttämättä liittyy. Tai ainakaan ei saisi liittyä.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikea on kuvitella, että tulos tulisi yllätyksenä kenellekään, joka asian kanssa on ollut tekemisissä. Sitä suuremmalla syyllä voi kysyä, mikä on ollut motivaatio näiden 'Treille on ilmainen' ja 'taloudellinen tulos ennen urheilullista' -kommenttien takana? Onko kyse ollut kentälläkin joskus esiintyneestä toivotaan-ilmiöstä ja/tai onko näissä alaskirjauksissa jotain todella merkittävää? Isommista sponsoreistakaan ei taida irrota mitään kummallista - tulee mieleen ainoastaan Den Danske Bank, joka on laivan jättänyt. Tämän firman panostuksen suuruudesta en tiedä.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Senior:

ry ei lappaa osakeyhtiöön rahaa, vaan mieluummin päinvastoin. Oy toimii myös talouden kannalta omana kokonaisuutena ja täysin erillisenä ry:stä.

Näinhän sen pitäisi tietysti olla, mutta helpostihan se kääntyy toisinpäin. En ole mikään suuri talousasiantuntija, mutta eikös lisärahoituksen järjestäminen ry:ltä ole suhteellisen helppoa järjestämällä vain suunnattu osakeanti, jossa ry merkkauttaa kaikki uudet osakkeet?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
On se kuulkaa monimutkainen asia tämä HIFK Hockey. Tässä olisi Ari Korvolalle ja MOT - ohjelmalle töitä (MOT = Matikainen On Talousnero)

cobol, Isaksson ja Nelson ovat oikeilla jäljillä. HIFKin talous on vakaa, vielä on hilloa kirstun pohjalla, eikä olla protestilistoilla. Kaikki muutkin talouselämässä mukana olevat tietävät, että yritykset voivat vaikuttaa itse hyvinkin paljon siihen, miltä tilinpäätökset näyttävät. Nyt on tehty ruma tulos, jonka on myös haluttu näyttävän rumalta. Minä en sano mitään ilman faktista tietoa, mutta tiedättehän, että yritykset voivat kohdistaa esimerkiksi palkkamenoja monivuotisissa sopimuksissa tietylle vuodelle tietyin järjestelyin. Samalla tietäen tulossa olevan paikkaushillon määrän. Suuresti kunnioittamaani veli Senioria komppaan hieman eri sävellajista siinä kohtaa, ovatko NHL- ja muut siirtokorvaukset budjettiin kelpaamattomia, ikäänkuin ylimääräisiä tuloeriä. Vähän kuin veronpalautuksia, heh.

Kyllähän HIFKissä hykerreltiin tyytyväisinä myös taloudellisista syistä, kun Tuomo Ruudun nimi saatiin sopimuspaperiin syksyllä -02. Pomminvarma NHL-lähtijä. Lisäksi Zidlickyn sitominen monivuotisella diilillä himaan ennen päivänselvää NHL-kokeilua oli ainakin ennakoidusti hyvää taloudenpitoa.

Totta munassa oy:n pitää ideaalitilanteessa (nyt ei ole ideaalitilanne urheilubisneksessä ylipäätään) kyetä tuottamaan voittoa omistajilleen päivittäisrutiineillakin. Mutta jotkut yritykset -esimerkiksi kv.levy-yhtiöt ja ohjelmatoimistot alihankkijoistaan; studiot ja valo/ääniyhtiöt puhumattakaan- elävät liiketoimintansa luonteen vuoksi ympäristössä, missä osa rahasta on enemmän imaginääristä kuin yrityksillä yleensä. Hyvin pelattuna noillakin rahoilla voi tehdä jotain ennen kassatoimintojakin. Jos vaikka Bruce tai Madonna tulee keikalle kesällä -04, voi joku yritys hankkia jo nyt Ekku Peltomäeltä pari halogeenia, vaikka Ekku haluaakin fyrkat heti. Juu sii vot ai miin?

Siirtokorvausten kanssa eläminen on osa jääkiekkobisnestä. Haluttiin sitä tai ei. Ja hyvin pelaten niillä voidaan tehdä paljonkin asioita.

Mitä tulee itse TJ Matikaisen toimintaan, niin ei kai täällä kukaan kuvittele, että 5 miljoonan euron putiikin palkkatj, joka on hiljattain ennen palkkaustaan ryssinyt oman bisneksensä, on yksinvaltias ja despootti, joka tekee kaiken oman päänsä mukaan. Kuten Nelsonin ja Svantenkin viesteistä ilmenee, HIFK Hockeylla on myös hallitus. Hallitus, joka on tj:n esimies ja tj:n itse virkaan valinnut. Miettikää -öh- sitä! Jos keväällä menee pesuveden mukana Pentti, ei hän mitä todennäköisimmin mene yksin.

Ai niin, minäkin kaipaan teräväkynäistä The Animalia palstalle. Mutta ei hänkään ole tiettävästi HIFKin tilinpäätöstä murjonut kasaan ja taloutta siten murentanut. Luulen, että HIFKiläisillä, tarkoitan HIFKissä tavalla tai toisella sisällä olevia ihmisiä, on juuri nyt muutakin puuhaa kuin kommentoida keskeneräistä työtä. Kausi on kesken (johdamme sarjaa...) ja jopa The Pentin 3-v kausi on kesken.

Maltetaan ja odotetaan kevääseen. Sitten paiskotaan kiviä tai katsotaan nouseeko tuhkasta timantti.
 

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Viestin lähetti JHag
Maltetaan ja odotetaan kevääseen. Sitten paiskotaan kiviä tai katsotaan nouseeko tuhkasta timantti.

Miten minusta tuntuu, että olen kuullut tämän ennenkin? Paskasta ei synny kultamunaa, ei vaikka kuinka kauan istuisi sen päällä.

Miksi pitäisi odottaa kevääseen? Että Pentti saisi toteuttaa nerokkaita ideoitaan kauden 2004-5 joukkueen kokoamisessa? Että saisimme aloittaa uuden viisivuotissuunnitelman tuhojen korjaamiseksi?

Jos keväällä menee pesuveden mukana Pentti, ei hän mitä todennäköisimmin mene yksin.

Toivottavasti ei. Ainakin Moberg ja Heino pitäisi jo siirtää hyvin ansaitulle eläkkeelle.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti dude
En ole mikään suuri talousasiantuntija, mutta eikös lisärahoituksen järjestäminen ry:ltä ole suhteellisen helppoa järjestämällä vain suunnattu osakeanti, jossa ry merkkauttaa kaikki uudet osakkeet?

Onhan lisärahoituksen järjestämisessä kaikki samat keinot kuin talouselämässä yrityksillä yleensä. Tuo mainitsemasi suunnattu osakeanti vain on kohtuullisen harvinainen ja yleensä tehdään vain tilanteessa, jolloin yrityksen taseen omaa pääomaa on korjattava ylöspäin yli vieraan pääoman määrää vastaavaksi. Toinen yleinen osakepääoman korottamisen syy on nostaa yrityksen osakepääoma sidosryhmien kannalta uskottavalle tasolle, esimerkiksi suurten näköpiirissä olevien sellaisten investointien takia, jolloin hankkeeseen tullaan käyttämään myös pitkäaikaista vierasta pääomaa. Kumpaankaan en usko IFKssa olevan tarvetta.

Joskus tappion tuomaa kassavajetta rahoitetaan normaalein pankkilainoin, jossa vakuutena käytetään yrityksessä olevaa reaalivakuuskelpoista omaisuutta. Kuten aiemmin on tullut todetuksi, ilmeisesti kassan tilanne osakeyhtiössä on vielä kondiksessa, joten lisävelkaan ei ole ollut tarvetta semminkään, kuin IFKssa on hyvin monet vuodet toimittu ylipäätään tulorahoituksen turvin ilman ulkopuolista lyhyttä tai pitkää pääomaa. Hyvä niin. Siitä politiikasta ja menettelytavasta ansainnee Frank Moberg suurimmat propsit.

JHag:

''....komppaan hieman eri sävellajista siinä kohtaa, ovatko NHL- ja muut siirtokorvaukset budjettiin kelpaamattomia, ikäänkuin ylimääräisiä tuloeriä. Vähän kuin veronpalautuksia, heh.''

Ajoin takaa lähinnä sitä, etten voi kuvitella minkään liigaseuran budjetoinnissa käytettävän, puhumattakaan että laskettaisiin sen varaan, eränä 'budjetoidut saatavat siirtokorvaukset tilikaudella' -tyyppistä tuloerää. Öh, mitähän se olisi esim meillä per tämä tilikausi? Kyllä se varmaankin on niin, kuten vihjasit, että tuloerää käsitellään vähän niinkuin ylimääräisenä ''hyvänä''. En tosin ole nähnyt yhdenkään liigaseuran budjettia.

''Maltetaan ja odotetaan kevääseen.''

Näin varmaan tullaan tekemäänkin. Hallitus taatakseen yleisen työrauhan seurassa korkeintaan käy keskusteluja toimivan johdon kanssa tilanteesta ja esivalmistelee mahdollisia henkilömuutoksia taustalla 'ns antennit pystyssä'. Kuka meistä haluaisi nähdä tilanteen, jossa nyt höntyilemällä ja mahdollisen tappioputken koittaessa alettaisiin kirkumaan kurkut suorana ja palstat täyteen, että nyt ne perkele vielä sekoittivat panikoidessaan myös IFKn pelin!? Ei tällaisten, vielä vain mahdollisten, ongelmien hoidossa edetä päivissä tai viikoissa...

Tuskin muutenkaan siellä Jatkoajan keskustelupalstalta juuri vinkkejä, puhumattakaan toimintamalleista ja -menetelmistä, haetaan. Korkeintaan saatetaan naureskella, että katos vaan, tuolla niitä asiantuntijoita tuntuu riittävän, heh. Ja onhan se varmaan niinkin, että jos jollakin polte ja tunne on paremmasta tulevasta IFKssa omine kykyineen, ei muuta kun kättä pystyyn ja vapaata työhakemusta sopivaan postiin IFKhon. Onneksi meillä on silti sen nautinto ja oikeus, että voi täältäkäsin huudella mielipiteitään ja olla epätietoisuuttaan kysymysmerkkinä tuloksesta. Ei IFK tule tiedottamaan tuloksesta tarkennuksia keskustelupalstojen kirjoittajien kuuluttaessa vastauksia. Ihan muista syistä se tulee, jos on tullakseen. On hyvä muistaa, ettei 'hulluille' kannata usein keskeneräisyyksiä selitellä. Se tie olisi loputon.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jos HIFK olisi pörssiyhtiö, ne saattaisivat ilmoittaa jonkun pro-forma tuloksen, kuten Nokia tekee. Siinä unohdetaan kaikki varsinaiseen toimintaan kuulumattomat satunnaiset erät tuloksesta. Jollain matematiikalla pelaajakaupoista NHL:n kanssa saadut tulot voisivat olla sellaisia erä HIFK-Hockey Oy:lle.

Minua kiinnostaisi vielä kumpi puoli toiminnassa on pettänyt, tulo- vai menopuoli. Onko 650t€:n tappio muodostunut näin 4.35-5 vai näin 5-5.65. Ylimääräisiä kuluja on kuitenkin helpompi vähentää toiminnasta kuin tienata lisää rahaa kassaan tuloja lisäämällä.

Minä en ole täällä kenellekään potkuja jakelemassa. Luotan edelleen, että päättäjät käsittävät tilanteen ihan mainiosti ilman meidän neuvoja. Kauden jälkeen on taas uuden tilinpäätöksen aika. Kun se julkistetaan, on jo jotain varmaan tapahtunut tai sitten viime vuoden tulos oli vain tilapäinen takaisku, tosin paha sellainen.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti JHag
Maltetaan ja odotetaan kevääseen. Sitten paiskotaan kiviä tai katsotaan nouseeko tuhkasta timantti.
Jos tuota haluaa noudattaa niin sitten pitäisi rauhoittaa kaikki HIFK:n ympärilla. Sekä pelaajat että valmentajat. Aika käsittämättömältä tuntuu se että yhden Joensuulaisen kaljatrokarin tekemisiä pitäisi katsoa maltilla kun taas jonkun toisen täytyy saada heti maksimaalinen tulos tehdyksi (esim. Suhonen). Matikainen on jo näyttönsä antanut ja ne ovat kevyiksi havaittu.

Ja ei, en todellakaan kaipaa esim. Suhosta takaisin. Toivottavasti ei tarvitse nähdä koko äijää enää koskaan. Mutta ihmetyttää vaan se että hänet kyllä teilattiin heti kun tuli aihe, kun taas Matikaiselle pitäisi antaa aikaa. Kerropa syy miksi näin? Eikös se muuten ollut Matikainen joka sen Suhosenkin sinne hommasi?

Ja painotan vielä, Suhonen ansaisti tulla teilatuksi. Mutta niin ansaitsee Matikainenkin näillä näytöillä ja ilman sääliä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tarkoitin tuolla "odotetaan kevääseen" sitä, että kausi on kesken, samoin tj:n työsoppari. Mitä sarjaa johtava edustusjoukkueemme hyötyisi siitä, jos nyt ruvettaisiin pudottelemaan päitä korkealla tasolla? HIFK ei elä ilman jääkiekkoa ja nyt pelataan jääkiekkoa. Sen varmistaminen on luonnollisesti ykkösprioriteetti.

Monet ovat henkilökohtaisessa sodassa Matikaista vastaan ja toitottavat, että miksi sen äijän touhuja pitää vielä katsella kevääseen asti? Hankitaan joku uusi! Ja poks. Kaikki muuttui taas kivaksi. Vaikka samat ukot tulevatkin laatikkoon jo seuraavaan matsiin. Minusta HIFKin ongelmat eivät liity juurikaan Matikaisen henkilöön, eivät ainakaan yksin häneen. Mutta helppo maalihan hän on, mikä huvittanee ainakin maalitaulun nostaneita tahoja. Kun HIFK julkisti voitollisen -01 tilinpäätöksen viime vuonna, oli seurauksena marinaa; "ei o Matikaisen ansiota mitenkään" "miksei sillä hankittu pelaajia" tjsp. Nyt kun tilinpäätös on perseestä, kaikki onkin yksin Matikaisen syytä. Jos Matikainen olisi vielä hankkinut viime kaudeksi yhdenkin tähden lisää, tuskin se olisi urheilullisessa tuloksessa tuntunut. Taloudellisessa kuitenkin.

Matikaiset tulevat ja menevät. Mutta HIFKin hallitus on ja pysyy. Uudella nousemisella tarkoitan jyrkempääkin uudistusta kuin tj:n nimen vaihtuminen. Jospa sieltä pukkaisi sellaista? Loppupeleissähän (yksi ärsyttävimpiä sanontoja mitä tiedän..) minulle on aivan paskan haileeta, ketkä henkilöt HIFKin toimistolla luuraavat. Jos joukkue näyttää hyvältä ja rymistelee menestyksellä, se riittää minulle. Koko mielenkiintoni HIFKin taustoihin lähtee aina itse joukkueen kautta. Kiinnostuin aikoinaan tenavana itse asiassa HIFKin lätkäjengistä, en sen taustavoimista. Kiinnostus taustoihin on syntynyt lätkäjengin konttauksesta. Tuntuu siltä, että moni on kiinnostuneempi nimenomaan taustoista ja henkilöistä kuin itse jääkiekkojoukkueesta nimeltä HIFK.

Mutta mitäs minä siitä valitan, pääasia että HIFK kiinnostaa. Aina vaan eniten yli joukkuerajojen.

edit: Vastaan samantien m&T:lle. Suhosen ja Matikaisen ero on / oli siinä, että Suhonen oli lähemmässä vastuussa siitä, miltä meno KAUKALOSSA näytti. Ja sehän se on minun ykkösprioriteettini. Siksi Suhonen oli edellä henk.koht kenkää -rankingissani. Jos äijät olisivat olleet toisinpäin muun säilyessä muuttumattomana; Suhonen tj ja Matikainen neppaa aitiossa, olisin vaatinut Matikaisen heti ja oitis pihalle. Selkisikö?
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Viestin lähetti JHag
Tarkoitin tuolla "odotetaan kevääseen" sitä, että kausi on kesken, samoin tj:n työsoppari. Mitä sarjaa johtava edustusjoukkueemme hyötyisi siitä, jos nyt ruvettaisiin pudottelemaan päitä korkealla tasolla?

HIFK on sarjassa kolmantena, ei ykkösenä. Malttia nyt penailussa!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Pressiboxi
HIFK on sarjassa kolmantena, ei ykkösenä. Malttia nyt penailussa!

Sviddu, aina nuo turkulaiset on sähläämässä :). Okei, jaamme johtopaikan erään Ilmalassa sijaitsevan joukkueen kanssa. Samat pisteet on saavuttanut myös turkulainen joukkue, joka on kuitenkin penaillut yhden ottelun enemmän!

Johannes; HIFKin ongelmat ovat olleet selvästi enemmän meno- kuin tulopuolella. Kuten huomasitkin, eivät katsojaluvut ole niin paljon dyykanneet.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti JHag
Selkisikö?
Tottakai selkisi. Mutta pakko on sanoa se toistaiseksi viimeinen sana. Valmentaja tekee hommia niillä eväillä jotka hänellä on. Ja HIFK taas hankkii hänelle ne eväät, joko valmentajan mieltymyksen mukaan tai ei, mutta hankkiipa kuitenkin.

Tuosta budjetin kusemisesta ja katsojamääristä. Olisiko HIFK kelaillut että ne tyhjät paikat hallissa olisi ollut niitä E8:n mestoja ja nyt onkin käynyt niin että tyhjinä on ollut A3:n mestat? Eli irtolippulaisia olisi tullut oikea määrä mutta halvemmilla lipuilla kun Pena odotti.

Siis ei kai nyt edes Pentti voi arvioida väärin etukäteen ostetuista kausikorteista tulevia fyrkkia? Tai jos voi niin vittuako tässä enää edes kisataan koko Pentti-palkinnosta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Mikähän mahtaa olla HIFK-Hockey Oy:n tilikauden ajankohta. Onko se esim. 1.5.-30.4. vuosittain tai vaikka 1.7.-30.6. Myös tilikauden pituus voi olla muistaakseni 6-18 kk.

Ensimmäinen merkki mahdollisista raha-ongelmista tuli viime keväänä, kun meidän tavallisten kausikorttikatsojien piti lunastaa uusi kortti jo touko-kesäkuun vaihteessa. Se tuntui jo silloin vähän oudolta, kun tavallisesti kortit on saanut maksaa vasta elokuussa.

HIFK-Hockey Oy on varmasti tiennyt kehnon taloudellisen tuloksen viime tilikaudelta jo pitkään. Koska Pentti porskuttaa edelleen toimitusjohtajana, on siellä päätetty että tämä kausi hoidetaan nykyisellä henkilökunnalla. Toimitusjohtajakin on kuitenkin vain yksi yrityksen työntekijä, jos ei omista yritystään itse. Tämän vuoksi ei nyt hyödytä mitään huutaa Matikaiselle ja kumppaneille potkuja. Nyt on lätkäkausi menossa ja vaikea saada mitään hyvää aikaan millään paniikkiratkaisuilla.
 

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Viestin lähetti JHag
Tarkoitin tuolla "odotetaan kevääseen" sitä, että kausi on kesken, samoin tj:n työsoppari. Mitä sarjaa johtava edustusjoukkueemme hyötyisi siitä, jos nyt ruvettaisiin pudottelemaan päitä korkealla tasolla? HIFK ei elä ilman jääkiekkoa ja nyt pelataan jääkiekkoa. Sen varmistaminen on luonnollisesti ykkösprioriteetti.

Kausi on tietysti kesken, mutta mitä Matikainen voi vaikuttaa tämän kauden joukkueeseen muuta kuin raahaata tarvittaessa mukaan epätoivoisia try-outeja tai tehdä tyhmiä pelaajakauppoja? Välittömien potkujen tärkein peruste on TULEVA kausi ja se seikka, että näin sekopäisesti johdettuun seuraan on tuskin pelaajia (ainakaan järkevään hintaan) tulossa. Potkuilla varmistetaan myös se, ettei Matikainen ole ainakaan tekemässä lisää tuhoja tämänkään kauden aikana, ja toisaalta mitä haittaakaan Matikaisen potkuista olisi joukkueelle?

Onko Matikaisella määräaikainen sopimus, tätä en tiennytkään?

Monet ovat henkilökohtaisessa sodassa Matikaista vastaan ja toitottavat, että miksi sen äijän touhuja pitää vielä katsella kevääseen asti? Hankitaan joku uusi! Ja poks. Kaikki muuttui taas kivaksi.

Minä olen yksi niistä, jotka ovat vaatineet Matikaisen potkuja viimeiset 2,5 vuotta. En silti koe häntä mitenkään henkilökohtaiseksi vihamieheksi. Hän ei vain ole mielestäni riittävän pätevä, ja minä kun tyhmyyksissäni toivoisin HIFK:n menestyvän mahdollisimman hyvin. Tai itseasiassa jo resurssien mukaan menestyminen ja "HIFK:n näköinen peli" riittäisi minulle aivan hyvin.

Jääkiekkojoukkueen toimitusjohtaja, joka ei osaa koota joukkuetta eikä hankkia sponsoreita on tasan yhtä hyödyllinen kuin neuvostoliittolainen perseentäristin. Paitsi että perseentäristin ei tuota tappiota.
Siis hankitaan mieluummin vaikka se perseentäristin. Poks.

Matikaiset tulevat ja menevät. Jos joukkue näyttää hyvältä ja rymistelee menestyksellä, se riittää minulle. Koko mielenkiintoni HIFKin taustoihin lähtee aina itse joukkueen kautta. Kiinnostuin aikoinaan tenavana itse asiassa HIFKin lätkäjengistä, en sen taustavoimista. Kiinnostus taustoihin on syntynyt lätkäjengin konttauksesta. Tuntuu siltä, että moni on kiinnostuneempi nimenomaan taustoista ja henkilöistä kuin itse jääkiekkojoukkueesta nimeltä HIFK.

Onko Matikaisen kauden HIFK näyttänyt hyvältä ja onko rymistelty menestyksellä?

En minäkään välittäisi paskan vertaa taustoista ja henkilöistä, jos itse tuote olisi kunnossa. Vaan kun ei ole. Eikä tulekaan, mikäli taustoissa ei tapahdu mitään muutoksia. Eikö sinulle, JHag, muka Matikaisen näytöt vieläkään riitä?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Totta puhut, m&t, vastuu ulottuu aina pidemmälle kuin itse tulilinjalle. Niin Suhosen (> Matikainen > hallitus) kuin myös Matikaisenkin (> hallitus) tapauksessa. Mutta nimenomaan peli laatikossa on se alue, joka viimeiseksi saa kusea totaalisesti. Vaikka talous, henkilösuhteet ja kaikki muukin onkin päin vittua ja peli kaukalossa toimii, on edes tärkein osa kulisseista kunnossa. Suhosen aikana sekään ei toiminut ja se oli helpoiten vaihdettava / uhrattava osa. Mikä on epäreilua. Ja Suhosesta usei(mollaamisen seassa) sanoinkin, että vika ei ole Alpon, jos HIFKiä valmentaa....Alpo! Alpo oli erinomainen Alpo, vastasi täysin odotuksia. Herää vain kysymys; kuka palkkasi Alpon? Ja kuka palkkasi Matikaisen? Paskan tj:n olisi voinut heittää menemään jo vuosi sitten. Jonkun mielestä Matikainen ei ole, eikä ole ollut paska tj, vaan ansaitsee touhuta sopimuskautensa loppuun.

Ja HIFKin 02 palkkamenoilla ei olisi auttanut, vaikka hallissa olisi ollut 8.000 katsojaa / matsi kalleimmilla paikoilla.

edit: rossoblu, nyt ei ole aikaa pidempään vastaukseen, palaan illemmalla, mutta Matikaisen kausi on määräaikainen loppuen keväällä -04.
 

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Viestin lähetti Johannes

Ensimmäinen merkki mahdollisista raha-ongelmista tuli viime keväänä, kun meidän tavallisten kausikorttikatsojien piti lunastaa uusi kortti jo touko-kesäkuun vaihteessa. Se tuntui jo silloin vähän oudolta, kun tavallisesti kortit on saanut maksaa vasta elokuussa.

Taisi siis sittenkin se kassan pohja jo vähän pilkottaa, vaikka täällä on muuta väitettykin. Ei hyvältä näytä ei.

Sinäkin puhut Matikaisen potkuista paniikkiratkaisuna. Aika hitaasti etenevä ja krooninen paniikki on ollut kyseessä, kun sitä on saanut mietiskellä jo parisen vuotta. Tai ainakin olisi pitänyt mietiskellä.

Penan potkuilla on kiire siitä yksinkertaisesta syystä, että tulevan kauden joukkueen kokoaminen pitää aloittaa kolmen kuukauden sisällä. Miksi kukaan selväjäkinen pelaaja-agentti tekisi sopimuksen halvemmalla kuin Pentti suostuu maksamaan?
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Viestin lähetti rossoblu

Penan potkuilla on kiire siitä yksinkertaisesta syystä, että tulevan kauden joukkueen kokoaminen pitää aloittaa kolmen kuukauden sisällä. Miksi kukaan selväjäkinen pelaaja-agentti tekisi sopimuksen halvemmalla kuin Pentti suostuu maksamaan?

Tämän takia tarvitaan ripeää toimintaa, että saataisiin jotakin tolkkua tähän sekoiluun. Pöytä puhtaaksi ja äkkiä. Uskottavuus nykyisen johdon puuhasteluun on mennyt. Kuka vetää välistä ja kuinka paljon?
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Johannes
HIFK-Hockey Oy on varmasti tiennyt kehnon taloudellisen tuloksen viime tilikaudelta jo pitkään. Koska Pentti porskuttaa edelleen toimitusjohtajana, on siellä päätetty että tämä kausi hoidetaan nykyisellä henkilökunnalla.

Olet aina niin viileä, Johannes :) Näinhän se täytyy olla, koska muutenhan tilanne on todellakin katastrofi. Mahdollista on myöskin se, että tiedetään jotain jo tähän tilikauteen liittyvää, hyvää tai huonoa.

Minun puolestani toimitusjohtajuutta saa hoitaa ihan kuka vaan joka siihen kykenee, en ole Pentin persoonassa mitenkään kiinni. Henkilökohtaisesti liitän työn tekemiseen kuitenkin senlaatuisen arvon, ettei pidä silmä kirkkaana valehdella tai vääristellä totuutta. Tällä hetkellä en ole aivan varma onko näin tapahtunut? Jos tämäntyyppinen epäluulo elää kaltaisessani kanssaihmisiä joskus turhankin pitkälle ymmärtävässä luonteessa, niin voin kuvitella nuorempien ja lyhytpinnaisempien kärvistelyt.
 

Robin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Roster watch /PENA

Kirjoitin tähän ketjuun, kun aiheesta paljon puhuttu täällä.

ELI kysymys kuka Penaksi Penan paikalle?


1. Jarmo K, jos suostuu
2. Markus Lehto, jos suostuu
3. Kai Linna
 

Borsato

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, NYR
voi jessus sentään...

tai Robin siis Robin Hood !
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös