HIFK tarvitsee uusitun hallin – Helsinki Garden tervetuloa!

  • 1 550 690
  • 5 631

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
En tiedä, onko idea nyt täysin typerä, mutta ennen peli alkua voisi olla tarjolla vaikka pieni buffetti (jossa jotain pientä, tyyliin nakkeja, nachoja, lihapullia ja jotain markettisiipiä + jotain coleslaw salaattia) + 0,4l tuoppi/limu, ja tuolle hintaa joku 10€. Kai tuosta jotain katettakin jäisi?

Tällainen on jo ja sitä kutsutaan Petoklubiksi. Sisäänpääsy sen verran suolaisella hinnalla, että lienee useimmiten maksajana joku yritys. Olen käynyt kerran eikä tehnyt kummoistakaan vaikutusta. Salaatit ihan jees, pääruokana jotain sitkeää sianpaistia.

No joo, vakavasti puhuen tuo kuulostaa aika lailla Raxilta. Sinänsä lapsiperheiden kannalta ihan hyvä ajatus, mutta tuskinpa Restelillä on kauheasti kiinnostusta kilpailla muiden kojujensa kanssa, kun fyffe irtoaa helpomminkin. Eikä kai ne pyytäisi jos ei kukaan maksaisi.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK

Tämä on itse asiassa parempi vaihtoehto. Tuohon mahtuu kunnollisen kokoinen kompleksi isoine leveine jalkakäytävineen ja niin kuin tuossa todetaan sekä tuonne että Stadikalle on tulossa palloiluhalli, joten vanha Nordis olisi ihan älytön päätös säilyttää. Aikansa kutakin ja uusi Nordis vanhan paikalle, nimikään ei vaihtuisi ainakaan kansan suussa.

Rakentamisen aikana IFK voi pelata espoossa ja samalla pelastetaan se halli, veikkaan että katsojaluvut olisivat sielläkin sen yhedn-kahden kauden ajan erinomaiset tilanteeseen nähden. Metrokin alkaa kuljettaa kampista suoraan hollille IFK-faneja jo ensi syksystä lähtien.

_
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Monitoimisuuteen liittyen: nyt kannattaisi myös suunnitella jääkiekkojään kanssa mahdollisuus jääpalloa tai ainakin pikaluistelua varten, muuntuvin alakatsomoin. Ehkä jopa niin että alakatsomon alla olisi toinen, ulompi katsomo, jossa samanaikaisesti voisi olla toisena tapahtumana pikaluistelu. Jääkiekon alakatsomo olisi siis pikaluistelijoiden päällä, eivätkä yleisöt näkisi molempia tapahtumia. Think outside the box, arkkitehdit!
 
Suosikkijoukkue
IFK, respektit suomalainen Jokerit
Terveisiä Venäj...eikun Pasilasta. Lisäys ketjun otsikkoon: Myös Suomen maajoukkueet tarvitsevat kotiareenan, jossa vain kotijoukkue on kotonaan: Ei venäjänkielisiä kylttejä joka ovessa eikä varsinkaan fiilistä, että sinisiin CKA -(mikä v**tu on CKA?) huppareihin pukeutuneet venäläiset kokevat olevansa "kotonaan". Ei myöskään pukukoppietuja Putinin joukkueille.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Eilen tuli ostettua viisumi nuortenkisojen välieräpeliin. On se ihme ettei Suomesta löydy suomalaista hallia, jossa voitaisiin pelata arvoturnauksia. Helsinki -gardenilla on selkeä tilaus olemassa. Venäjän pelit voitaisiin jatkossakin pelata Ilmalassa. Kaikki olisivat tyytyväisiä.
 

F#21

Jäsen
Turha Hartwall Areenaa on noin "haukkua" vaikkakin se on Venäläisomistuksessa. Hallina se on edelleen Suomen hienoin ja Garden voisi ottaa paljon hyviä asioita sieltä opiksi. Eiköhän Gardeninkin omistajiksi saada muutama ulkomaalainen yritys (toivottavasti ei pääomistajiksi kuitenkaan).

Noh, mitään tärkeää viestiä ei minullakaan tässä ole, harmittaa vain, että väkisin pitää keksiä aina negatiivista asioista. Kyllä mä voin rehellisesti myöntää, että Areenasta olen ollut kateellinen Jokereille. Mistään muusta en niinkään.

Toivotaan, että Gardenin suunnitelmat saisivat uutta vaihdetta päälle ja jotain oikeita päätöksiäkin lähiaikoina. Nordis alkaa jäämään kyllä liian vanhaksi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Turha Hartwall Areenaa on noin "haukkua" vaikkakin se on Venäläisomistuksessa. Hallina se on edelleen Suomen hienoin ja Garden voisi ottaa paljon hyviä asioita sieltä opiksi.

Mitä tulisi ottaa opiksi?

Rakennettu kusettamalla syöpää sairastaviin lapsiin vedoten(numero 8).

Lopputulos oli seuran myynti ryssille, johonkin vitun ryssien liigaan.

Ei kiitos.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Onks tässä projektissa kuinka paljon poliittista tukea takana, Stubb? MP Harkimo varmaan heittää hiekkaa ladulle niin paljon kuon pystyy.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Kanerva , Everi taisi sanoa, että Hjördis ei vastusta enää hallia, kun on saanut sen myytyä. Poliittista tukea ja vastustusta on ja perisuomalaiseen tapaan asioita vitkutellaan. Ja nythän se kannattaakin, kun Suomella menee niin perkeleen hyvin. Ei kai nyt työllistäminenkään mitään roolia voi näytellä, kun nousukauden huipulla vedetään rolexit vilkkuen. Tietenkin asioista pitää keskustella eikä päätöksiä voi tehdä löperöin perustein, mutta koku raja tässä vitkuttelussakin pitäisi olla.

En usko ennen kuin näen, että Leijonat Ilmalasta mihinkään muuttaa. Eiköhän siellä pestä Jääkiekkoliiton setien selkiä siihen malliin, että muutokselle ei ole tarvetta.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän HIFK:n halli siinä mielessä ole edes kilpailija Areenalle, että yleisökapasiteetiltaan se tulee olemaan noin 3000 katsojaa pienempi. Toivottavasti HIFK ottaa areenasta mahdollisimman vähän mallia ja lähtecät tekemään HIFK:n näköistä juttua. Pystymmät katsomot ja ilman katsoa rikkovaa kerrosta, jolloin hallista tulee tiivistunnelmaisempi ja old school koko toisen päädyn kokoinen seisomakatsomo. Siinä olisi sellainen temppu, että antaisin kävisi suunnittelijaa kättelemässä henkilökohtaisesti. Toisi halliin eloa ja nuori sukupolvi, kuten itse aikoinani, pääsisi halvalla hallille ja saataisiin jatkumoa. Näillä nykyisillä lipun hinnoilla olisi meinaan aikanaan jäänyt ehkä side syntymättä. Ei fienyt faija kausikortilla hokia katsomaan C-katsomoon. Itse piti aina rahat jostain repiä.

Vähän ihmetytti kun areenalla oli Amanda Harkimo soittamassa teknobiittiä taukomusiikiksi. Pitääkö se narri DJ nyt maajoukkueen peleihinkin rontata? Musiikki oli taattua laatua, eli paskaa. Siinä vielessä Venäjä meininki loisti tässäkin suhteessa.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
@Kanerva , Everi taisi sanoa, että Hjördis ei vastusta enää hallia, kun on saanut sen myytyä.

En usko tätä. Harkimo on Arenan omistajan juoksupoika Jokerien kautta ja varmasti yrittää vaikuttaa. Herraansa tässä palvelee.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En usko tätä. Harkimo on Arenan omistajan juoksupoika Jokerien kautta ja varmasti yrittää vaikuttaa. Herraansa tässä palvelee.

Hyvin mahdollista. Mielestäni Everin "sanomiset" menivät niin, että hän olisi sanonut Harkimon sanoneen asian hänelle ja tämän siteerauksen olen jostain lukenut/kuullut.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rakentamisen aikana IFK voi pelata espoossa ja samalla pelastetaan se halli, veikkaan että katsojaluvut olisivat sielläkin sen yhedn-kahden kauden ajan erinomaiset tilanteeseen nähden. Metrokin alkaa kuljettaa kampista suoraan hollille IFK-faneja jo ensi syksystä lähtien.
Voipi olla, että menisi muutama vuosi kompleksin rakentamisessa ja minua ei kyllä nappaisi kolmea vuotta matkustaa Espooseen saakka matseja katsomaan. Tästä syystä olisi kivempi jos projekti saataisiin sillä lailla tehtyä, että Nordis olisi vielä käytössä kun uutta rakennetaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Onks tässä projektissa kuinka paljon poliittista tukea takana, Stubb? MP Harkimo varmaan heittää hiekkaa ladulle niin paljon kuon pystyy.

Gardenin takana on poliittista tukea riittävästi niin paikallis- kuin valtiotasollakin. Suora tuki on Kokoomukselta ja RKP:lta sekä osalsta SDP:tä. Nykyisestä Suomen hallituksesta tuskin vastustajia löytyy.

Ainoa mitä ainakin itse vielä toivon on se, että koska HIFK/Everi on linjannut ykköseksi Nordiksen nykyisen paikan, samalla halllin kapasiteetti nostetaan noin 12 000 - 14 000 kiekkokatsojaan. Taloudellisessa mielessä se tarkoittaisi sitä, että halli saisi ison osan suurimmista sisätapahtumista ja todennäköisesti myös jääkiekon maajoukkueen pelit jahka Kummolan taskut täyttänyt sopimus niiden pelaamisesta Arenalla umpeutuu.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Onkohan ylipäätään sellainen skenaario mahdollinen, että Jokerit tulee HIFK:n vuokralaiseksi uuteen areenaan sen valmistuttua? Kun kujanjuoksu ryssäliigassa toivon mukaan pian päättyy ryssäomistajien kyllästyessä leikkikaluunsa. Tällöin Jokerit joutuu tilanteeseen, jolloin kotihallia ei ole eikä liigan pelaaminen Pirkkolassa tai Myllikässä oikein iske. Hjallishan tuskin tähän nöyrtyisi, mutta elättelen toiveita, että leuaton pakkaisi purjehduskamansa ja suksisi *****n Jokereista ryssien kanssa samalla ovenavauksella.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässähän on pikemminkin käymässä niin, että HIFK joutuisi vuokralaiseksi Pasilaan tai espooseen, jos nykyinen halli puretaan uuden tieltä ja vielä aika helvetin pitkäksi aikaa. Itse olisin ehdottomasti sen kannalla, että ei nykyisen hallin paikalle, vaikka sijainniltaanhan se olisi tuttu ja turvallinen. Ihan vaan senkin takia, että olisi yksi mitat täyttävä sisäpelihalli Suomessa korikselle, lentopallolle yms.

Kyllä narrit tulee areenalla pelaamaan. Eihän se olisi ryssillekään kannattavaa ylläpitää tyhjää hallia. Eiköhän heidän kiinnostus hallia kohtaan sitäpaitsi loppuisi kokonaan siinä tilanteessa, että narrit ei KHL:ssä pelaisi. Eiköhän se takaisin suomalaisomistukseen siirtyisi.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ihan vaan senkin takia, että olisi yksi mitat täyttävä sisäpelihalli Suomessa korikselle, lentopallolle yms.
Eikös Garnenin kompleksiin ollut tulossa sisäpelihallikin, muistanko että puhuttiin jopa 2000-3000 katsojasta. Tuo mielestäni poissulkee sen mahdollisuuden että Nordista enää tarvittaisiin palloiluhallikäyttöön. Jos tuon väkimäärän ylittävää sisäpalloilutapahtumaa pukkaa niin kyse on arvokisoista tai ihan viimeisistä finaaleista mitä ennenkin on pelattu näissä isommissa halleissa.

Itse kannatan tuota uutta Nordista, nyt kun asiaa makustelee niin on ainoa oikea ratkaisu, sijainti säilyy mikä tärkein, rakennus modernisoituu, tilaa tulee lisää ja voisihan siihen jonkun osan siitä nykyisestä etuseinästä säilyttää, tai jos on liian monimutkaista niin myös foto tuulikaapissa vanhasta nordiksesta ajaa hyvin saman asian. Ymmärrän että parin vuoden evakko olisi monelle tuskaa, mutta ihan vakavasti puhuen espoon Metro Areena on länsi-metron käynnistymisen jälkeen vain "vartin" päässä. Jos tällä pienikin hyöty espoon kiekkoilulle ja ainakin hallille niin siitäkin iso peukku.

_
 
Viimeksi muokattu:

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Tässähän on pikemminkin käymässä niin, että HIFK joutuisi vuokralaiseksi Pasilaan tai espooseen
Mielummin yksi kausi ulkojäillä kuin Pasingradissa.
Kaikki esillä olleet vaihtoehdot kelpaa. Paras (Mäntymäelle) ja vähän huonommatkin, kunhan päätös rakentamisesta tulisi mahd pian.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
jos nykyinen halli puretaan uuden tieltä ja vielä aika helvetin pitkäksi aikaa. Itse olisin ehdottomasti sen kannalla, että ei nykyisen hallin paikalle


Mistä tämmönen tieto on lähtenyt, että vanha halli purettaisiin? Kaavoituksessahan on kaksi vaihtoehtoa, Mäntymäki tai Nordiksen parkkipaikka. Vanhaan halliin ei kosketa, se on kaupungin omistuksessa ja siihen on myös museovirastolla sormensa pelissä, jos sitä alettas purkaan.. toisinsanoen jos ei mahdotonta, niin monen vuoden viivästys tapahtuisi. JA enivei, kaavoituksen suunnitteluvaraus, joka on voimassa 2016 loppuun koskee nimenomaan noita kahta tonttia. Jos nyt kaavoituksessa lähdettäisiinkin jostain käsittämättömästä syystä vanhan hallin tontille, viivästys pelkän kaavamuutoksen takia ois taas useampi vuosi.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Mistä tämmönen tieto on lähtenyt, että vanha halli purettaisiin? Kaavoituksessahan on kaksi vaihtoehtoa, Mäntymäki tai Nordiksen parkkipaikka. Vanhaan halliin ei kosketa, se on kaupungin omistuksessa ja siihen on myös museovirastolla sormensa pelissä, jos sitä alettas purkaan.. toisinsanoen jos ei mahdotonta, niin monen vuoden viivästys tapahtuisi. JA enivei, kaavoituksen suunnitteluvaraus, joka on voimassa 2016 loppuun koskee nimenomaan noita kahta tonttia. Jos nyt kaavoituksessa lähdettäisiinkin jostain käsittämättömästä syystä vanhan hallin tontille, viivästys pelkän kaavamuutoksen takia ois taas useampi vuosi.


Tästähän oli hesarissa ennen joulua juttua jossa esiteltiin nuo vaihtoehdot. Paikaksi on täsmentynyt alue jossa Nordis tosiaan vedettäisiin matalaksi. Kaupungin edustaja kertoi jutussa että alkuperäisen kaavoituksen mukainen parkkipaikka osoittautui alaltaan auttamatta liian pieneksi ja heidän Mäntymäelle tarjoamansa ja lukkoon lyöty toinen vaihtoehto/kaavoitusvaraus tulisi kylmästi Nordiksen yli. Eli on nyt kaavoitettu niin että Nordis puretaan jos Garden tuohon vaihtoehtoon rakennetaan.
 

444

Jäsen
Mistä tämmönen tieto on lähtenyt, että vanha halli purettaisiin? Kaavoituksessahan on kaksi vaihtoehtoa, Mäntymäki tai Nordiksen parkkipaikka. Vanhaan halliin ei kosketa, se on kaupungin omistuksessa ja siihen on myös museovirastolla sormensa pelissä, jos sitä alettas purkaan.. toisinsanoen jos ei mahdotonta, niin monen vuoden viivästys tapahtuisi. JA enivei, kaavoituksen suunnitteluvaraus, joka on voimassa 2016 loppuun koskee nimenomaan noita kahta tonttia. Jos nyt kaavoituksessa lähdettäisiinkin jostain käsittämättömästä syystä vanhan hallin tontille, viivästys pelkän kaavamuutoksen takia ois taas useampi vuosi.
Nordenskiöldinkadun jäähalli saatetaan purkaa – HIFK:n monitoimihallin pohjoinen vaihtoehto kaataisi perinteisen jäähallin - HIFK - Kaupunki - Helsingin Sanomat
Tuosta artikkelista tämä uusi spekulointi lähti liikkeelle. Sen mukaan jäähallia ei ole suojeltu. Aika monella, itseni mukaan lukien, on ollut sellainen käsitys, että museovirasto suojelisi vanhaa jäähallia. Näin ei kuitenkaan ilmeisesti ole.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Onkohan ylipäätään sellainen skenaario mahdollinen, että Jokerit tulee HIFK:n vuokralaiseksi uuteen areenaan sen valmistuttua?.
Ei, sillä Hifk:lla ei ole omaa hallia. Hifk jatkaa vuokralaisena uudessakin hallissa. Kiinteistöpuoli ei kuulu yhtiön toimenkuvaan. Plan C osalta sen verran, että omistus tulee olemaan suurelta osin ulkomaisessa omistuksessa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Sen mukaan jäähallia ei ole suojeltu. Aika monella, itseni mukaan lukien, on ollut sellainen käsitys, että museovirasto suojelisi vanhaa jäähallia. Näin ei kuitenkaan ilmeisesti ole.


Hallia ei ole suojeltu. Suojelu kun toteutetaan pääsääntöisesti kaavalla (kunnan monopoli). Mutta voidaan olla aivan varmoja siitä, että museoviraston lausunto hallista käynnistää valituskierteen, jossa suojelua haetaan rakennussuojelulain kautta. Jos haluaa varmistaa, että hanke viivästyy, kannattaa tosiaan ehdottaa vanhan hallin purkua. Mäntymäki vaihtoehdon ajaminen olisi Gardenin toteutumisen kannalta nyt ensiarvoisen tärkeää.


Järkevää toki olis hyödyntää nykytontti, mutta jos kokemukset tän tyyppisistä hankkeista mitään opettaa, niin sen, että helpompi on rakentaa täysin uutta kuin pyrkiä korvaamaan vanhaa.


Olkaa yhteyksissä lautakuntien ”omiinne”!
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuosta artikkelista tämä uusi spekulointi lähti liikkeelle. Sen mukaan jäähallia ei ole suojeltu. Aika monella, itseni mukaan lukien, on ollut sellainen käsitys, että museovirasto suojelisi vanhaa jäähallia. Näin ei kuitenkaan ilmeisesti ole.

Eikö tämä palstatotuus jo kumottu vuosia(?) sitten jonkun teikäläisen toimesta, joka oli yhteydessä asiasta museovirastoon? Tämä oli siis aikaa ennen kun HG:sta oli mitään virallista, tai epävirallista tietoa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös