HIFK tarvitsee uusitun hallin – Helsinki Garden tervetuloa!

  • 1 539 683
  • 5 589

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Garden on jees, mutta toi Pisara-rata on kyllä järjettömyydessään ihan omaa luokkaansa. Ymmärrän kyllä, että junantuomille on kivaa päästä suoraan Töölöön, mutta onko tosiaan niin, että täysin käveltävissä oleva matka - joka hoituu nätisti julkisillakin - tarvitsee tuollaisen ratkaisun? Vain Suomessa.

Eikös joka tapauksessa tuohon sitten väsätä se rengasmetro, jos Pisara-rata ei toteudu? Pasilan kohdillahan on kuitenkin edelleen se junaliikenteen sumppu mitä pitää purkaa jollain näistä tavoista, varsinkin jos pääkaupunkiseudun väestömäärä kasvaa ennusteiden mukaisesti.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Gardenin olennaisesti liittyvä Pisara-rata etenee tämän hesarin uutisen perusteella:
http://www.hs.fi/kaupunki/a1423115046708
Asialla on ketunmoinen kiire, se on päätettävä ennen vaaleja. Jos/kun keskusta voittaa vaalit, niin hanke tullaan hautaamaan epämääräiseksi ajaksi. Mikä tarkoittaa Mäntymäen perinneparkkiksen elon jatkumista hamaan tulevaisuuteen.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Sitä mä vaan tässä mietin, että mikä intressi Espoon ja Vantaan kaupungeilla olisi tulla rahoittamaan sellaista hanketta, josta hyödyt ovat heille todella marginaaliset? Enpä usko, että tämä hanke tulee saamaan minkäänlaista päätöstä ennen vaaleja. EU-tuen haku mahdollisuus loppuu 26. helmikuuta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Vaikka Pisara-radan rakentaminen saisi nyt alkupotkun ennen vaaleja, niin tuleva pääministeripuolue Keskusta voi jumittaa hanketta pienentämällä vuotuista rahamäärää, joka tulee rakentamiseen Valtion kassasta. Itse kannatan Pisara-radan rakentamista. Raideliikennettä tarvitaan lisää Helsinkiin ja metron laajentaminen kohti Töölön ja Pasilan suuntaa joutuu jonoon, jossa ensin rakennetaan lännen suunta Espooseen, sen jälkeen Sipoonrannan suunta ja joskus 2030-40 päästään rakentamaan Töölön suuntaan metroa, jos edes silloin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
...Pasilan kohdillahan on kuitenkin edelleen se junaliikenteen sumppu mitä pitää purkaa jollain näistä tavoista, varsinkin jos pääkaupunkiseudun väestömäärä kasvaa ennusteiden mukaisesti.

Niin Pasilastahan tulee uusi pääasema Keski-Pasilan valmistuttua (tai ainakin sellanen maininta oli suunnitelmassa) joskus 2020 jälkeen, joten Pasilan asema menee uusiksi joka tapauksessa.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Täällä oli jonkin verran spekulaatiota että Gardenista tulisi maajoukkueen koti. Muista jostain alkusuunnitelmista maininnan että maajoukkue jäisi edelleen Hartwallille...
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Garden on jees, mutta toi Pisara-rata on kyllä järjettömyydessään ihan omaa luokkaansa. Ymmärrän kyllä, että junantuomille on kivaa päästä suoraan Töölöön, mutta onko tosiaan niin, että täysin käveltävissä oleva matka - joka hoituu nätisti julkisillakin - tarvitsee tuollaisen ratkaisun? Vain Suomessa.

Mielestäni Pisaralle on tilausta eikä sen ensisijainen tarkoitus ole kuljettaa ihmisiä HG:lle. Toinen asia on sitten tuleeko sitä koskaan ja jos tulee niin milloin. Alueen liikenteen kannalta hyvä julkinen liikenne lienee kaiken perusta. Voisi useampi jättää auton kotiin kun kulkeminen olisi tarpeeksi helppoa. Jos siihen jonkin sortin liike/asuinkeskittymä tulee hallin yhteyteen niin se varmasti lisää myös liikennettä jonka sujuvuudessa on ajoittain jo nyt suuria ongelmia. Luulisi myös, että Pisaran varmistuminen olisi jopa ehto monelle rahoittajalle. Toinen asia jota mietin oli, että mikäli HG muuten aiheuttaa tieliikenteen uudelleen järjestelyitä niin kenen kustannettavaksi se tulee? Äkkiähän siinä saa tuhlattua tonttirahat muutamiin alikulkuihin ja teiden levennyksiin. Mikäli niiden tarve kasvaa hankkeen myötä ja vastuu on kaupungin niin siinä jää luu käteen. Luultavasti näitäkin asioita käsitellään sitten kun sen aika on.

Onnittelut kuitenkin suunnitteluvarauksen johdosta. Vielä matka on pitkä, kivinen ja mutkainen, mutta toteutuminen on silti lähempänä kuin koskaan aikaisemmin.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mutta eikö tuolla alueella juuri ole erittäin hyvin toimiva julkinen liikenne? Sporista tuosta HG:n ohi kulkee tällä hetkellä 2, 3, 4, 7, 8 ja 10, eli suurin osa kantakaupungin linjoista. Sen lisäksi dösät jos joku tulee pidempää. Mietin vain sitä, että ketä tuo pisara oikeastaan palvelee ja onko se miljardin euron arvoista. Pasilasta pääsee kuitenkin Töölöön suoraan 7:lla, Hakaniemestä 8:lla ja keskustasta noilla muilla mainituilla raitiovaunulinjoilla, ja nämä kolme ovat ne pysäkit, jotka Pisaraan Töölön lisäksi tulisi.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Helsingin puute julkisissa on nimenomaan surkea raideliikenne. Raitiovaunut kulkee kyllä, mutta ovat toivottoman hitaita. Bussit taas hankalia vähän käyttäville, etenkin turisteille. Minäkin pärjään kyllä mainiosti ilman pisaraakin, itse käyttäisin sitä lähes yksinomaan Gardenin matkoihin. Tuolla järjestelyllä kannattaisi jo jättää oma auto kotiin, kun pääsisi junalla suoraan halliin. En kuitenkaan väitä, että tuo olisi ehdottoman tärkeä. Toimivan metron/kaupunkijunan puuttuminen kuitenkin erottaa Helsingin monesta Euroopan pääkaupungista. Alunperin metro olisi pitänyt rakentaa kevyempänä(kevyemmät ja kapeammat junat ja samalla pienemmät tunnelit) ja useampaan suuntaan. Vähintään tuo etelä- pohjoinen suunta olisi pitänyt olla alunperin mukana.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Garden hanke etenee ja jos vetoja halutaan lyödä niin ensi kaudella homma on toki selvä, että Hifk jatkaa Nordiksella. Sama juttu ainakin seuraavan kauden alun suhteen, mutta valistunut veikkaukseni on, että Hifk pelaa uudessa hallissa olkoon se vaikka Helsinki Garden viimeistään 2017-2018.

Tuskin tästä kukaan uskaltaa sanoa mitään varmaa, loppupeleissähän kyse on kuitenkin poliittisesta päätöksestä. Henk.koht. uskon kuitenkin varmasti, että asia tulee etenemään nopeammin kuin moni ajattelee. Minulla on ollut tilaisuus seurata tätä hanketta suoraan sanoen aika läheltä ja olen saanut jutella monen erittäin merkittävän toimijan kanssa aiheesta. Garden hankkeet vahvuudet on jo käyty täällä läpi ja niistä rahoitus ei ole se pienin.

Ihan puoluepolitiikasta riippumatta isoin kysymyshän on ollut ja on se, että osa päättäjistä, edelleen puoluetaustasta riippumatta, ajattelee niin, että tuo on yksi viimeisiä kohteita Helsingin arvopaikalla ja siihen sana "jäähalli" on kauhistus. Jos/kun sitten Everi on fiksuna johtajana koko ajan painottanut, että kyseessä ei ole pelkkä jäähalli niin tämä on samalla avannut oven keskustelulle, miksi ihmeessä Helsinki antaisi yhdelle viimeisistä Helsingin arvopaikoista jollekin "firmalle" oikeuden rakentaa areena+asuntoja ? Tain ainakaan järkevään hintaan.

En ryhdy mitään lähteitä paljastelemaan, mutta nuo edellä mainitsemani vastustavat perusteet ovat tulossa tiensä päähän. Hifk:lla/Everillä on niin hieno ja hyvin valmisteltu suunnitelma että uskallan jopa ohi veli Johanneksen veikata, että vaalien tuloksesta riippumatta tämä hanke lähtee lentoon viimeistään toukokuussa. Veikkaan edelleen, että moni tulee yllättymään kuinka nopeasti hommat sen jälkeen etenevät.

Noihin Pisara-rata ym. suunnitelmiin uskallan todeta, että niissähän valtio on mukana ja sieltä suunnasta tuki on aika tarkkaan 100%. Asiaan liittyy läheisesti se, että noin 20 vuoden väännön jälkeen valtio ja Helsinki pääsivät Keski-Pasilasta sopimukseen, siellä vaihdettiin maa-alueita, joka mahdollistaa alueen rakentamisen (siihen tulee kansi Pasiloiden väliin) ja Hifk tahi Helsinki Garden on helppo liittää noihin suunnitelmiin ja joukkoliikennejärjestelyihin.

Kuka tietää kevään vaalien tuloksen, mutta aika valistuneesti uskalla veikata, että näitä projekteja laitetaan voimalla valtion toimesta vauhtiin. Sen verran pitkä on oma kokemuksenikin näiden asioiden etenemisestä että Helsingin valtuusto on edelleen puolueiden ohjattavissa ja jos/kun toivottavasti katsotaan että on aika investoida niin ei muuta kuin lapio maahan ja aloitetaan nyt perkele tämä Helsingille ja koko Suomelle tärkeä hanke.

Loppuun vielä sekin, että kaiken mitä tehtävissä on niin pro tälle hankkeelle. Jokeri-kannattajan näkemyksellä uhkakuvia voi nähdä se joka niitä haluaa nähdä. Mun skenaariossa otan bissen keskustassa, sporan Gardeniin katsomaan Hifk-Jokerit peliä loistaviin olosuhteisiin ja sen jälkeen tervetuloa areenalle! Ihan sama mitä sarjaa silloin pelataan, voidaan vetää vaikka Kanarian Nahilaa kunhan kohdataan.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
. Alunperin metro olisi pitänyt rakentaa kevyempänä(kevyemmät ja kapeammat junat ja samalla pienemmät tunnelit) ja useampaan suuntaan. Vähintään tuo etelä- pohjoinen suunta olisi pitänyt olla alunperin mukana.

Niin Helsinkiin olisi varmaan aika hyvin riittänyt jos metro olisi tilalle olisi rakennettu lisää raitiovaunulinjoja maan alle. Olisi halvempaa rakentaa ja kalustohankinnat olisivat olleet edullisemmat kun samoilla vaunuilla olisi voitu ajaa maan alla ja päällä. Tarpeeksi paljon vaunuja ja tiheät aikataulut, Monessa isossa kaupungissa esim. Köln ja Hannover raitiovaunut kulkevat ydinkeskustassa maan alla ja sivummassa sitten maan päällä....
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Paljon on veli bozikilla virolaisia timpureita, anakin aikataulusta päätellen. Ykkösprioriteetti on kuitenkin pisararata ja sen linjaukset. Vasta sen jälkeen tulee lupa kaivaa hallia. Siksikin sillä ratahankkeella on KIIRE.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Paljon on veli bozikilla virolaisia timpureita, anakin aikataulusta päätellen. Ykkösprioriteetti on kuitenkin pisararata ja sen linjaukset. Vasta sen jälkeen tulee lupa kaivaa hallia. Siksikin sillä ratahankkeella on KIIRE.

Joo, varsinkin kun eilisellä päätöksellä lopullisia päätöksiä siirrettiin vähintään kesälle 2016. Hyvältä näyttää taas hankkeen osalta, mutta ei tässä vielä voi nuolaista. Aika tyypillistä Suomea, jos tämäkin onnistutaan kaatamaan.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Veli Bozikilla, joka on harvinaisen fiksu ihminen Jokerikannattajaksi (köh), on todennäköisesti enemmän tietoa asiasta kuin meillä muilla yhteensä.*
Jos hän sanoo, että homma etenee, niin se myös etenee.

*Ellei joku nimimerkeistä ole se epäilevä Tuomas.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
En minä epäile, etteikö HG-hanke lähde nyt lentoon ja tuskin siihen asiaan eduskuntavaalien tulos vaikuttaa, koska HG rakennetaan yksityisellä rahalla. Pisaran rakentamisen vauhdilla vähän spekuloin, kun rata rakennetaan suurimmaksi osin Valtion rahalla.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Johannekselle, valtio on jo antanut sitoumuksen Pisaraan. Osa rahoista on budjetissa (valtion) ensi vuodelle ja varaus jatkoon. Tämä siis Pisaraa koskien, mutta Pisaraanhan liittyy isompi alueiden kehittäminen ja tähän Everi/Hifk suunnitelma pelaa paremmin kuin hyvin. Pidän kiinni aikatauluveikkaamisessa, loppupeleissä kyse on edelleen "mittaamattoman arvon tontista", ja sen varaamisen tahi puolustamiseen menee aika umpeen. Pitäisi löytää vastine.

Hifk-suunnittelma on niin ylivertainen muuhun, että veikkaan edelleen menee nopeammin kuin osaamme ajatella. 2020 otetaan kimppaan Gardenissa huikat ja nuijitaan teidät vanhan kaavan mukaan kanveesiin ;)
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ok bozik, uskotaan tietoihisi ja 2020 seurassasi huikalle Gardeniin, mielellään jo silloin osa matkasta hallille Pisara-junalla. Jos peli on HIFK-Jokerit, niin perinteisesti niissä otteluissa paperilla heikompi joukkue on usein vahvoilla eli HIFK nuijii KHL-Jokerit.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Gardenin kotisivut tässä olkaa hyvät Etusivu - Helsinki Garden

Siistii..... tästä se lähtee! Nyt pitää äkkiä saada se Eurojackpot-päävoitto ja ostaa oman aition + kämpän mielellään areenan yläkerroksista jotta voi hissillä tulla alas suoraan peliin pienessä hutikassa, silkkisessä aamutakissa konjakkilasi kädessä ja sikari suussa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Töölöläinen sanomalehti toivottaa näin iloisesti "etusivullaan" puolen sivun kannanotolla Helsinki Gardenin ei tervetulleeksi heidän reviirilleen. On niin periaatteella kirjoitettu että pisti oikein hymyilyttämään, voiko enempää vihata jotain projektia.

Tässä alla kännykuvina tuo Raiskataanko Mäntymäki? -artikkeli. Klikatkaa ensin jälkimmäinen auki.

_
 

Liitteet

  • Valokuva-0162.jpg
    Valokuva-0162.jpg
    74,5 KB · kertaa luettu: 673
  • Valokuva-0161.jpg
    Valokuva-0161.jpg
    75,2 KB · kertaa luettu: 710

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Mulle ei ole kyllä missään vaiheessa tätä prosessia auennut, että miksi tähän, ilmeisesti koko Helsingin hienoimmalle paraatipaikalle, on pystytetty parkkipaikka? Kun noita skannattuja kuviakin katsoo niin ei se nyt niin kovin kummoselta näytä vaikka kauneus on toki katsojan silmässä.

Toisaalta mulle se sijainti nyt on sivuseikka, kuhan tulee tonne lähimaastoon niin minä olen tyytyväinen. Toivottavasti iloisten miesten kallioita lähimetsissä ei lähdetä kuitenkaan turmelemaan, kulttuuria se on sekin.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Töölöläinen sanomalehti toivottaa näin iloisesti "etusivullaan" puolen sivun kannanotolla Helsinki Gardenin ei tervetulleeksi heidän reviirilleen. On niin periaatteella kirjoitettu että pisti oikein hymyilyttämään, voiko enempää vihata jotain projektia.

Tässä alla kännykuvina tuo Raiskataanko Mäntymäki? -artikkeli. Klikatkaa ensin jälkimmäinen auki.

Sokki. Jos olen oikein käsittänyt, niin yksittäinenkin kansalainen voi valituksilla viivyttää vuosia asiallisia, monien miljoonien arvoisia rakennusprojekteja ja sitä kautta aiheuttaa merkittäviä lisäkustannuksia ja mahdollisesti jopa torpata koko projektin. On selvää, että Garden-suunnitelma kerää "huolestuneiden kansalaisten" huomion.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Töölöläinen sanomalehti toivottaa näin iloisesti "etusivullaan" puolen sivun kannanotolla Helsinki Gardenin ei tervetulleeksi heidän reviirilleen. On niin periaatteella kirjoitettu että pisti oikein hymyilyttämään, voiko enempää vihata jotain projektia.

Tässä alla kännykuvina tuo Raiskataanko Mäntymäki? -artikkeli. Klikatkaa ensin jälkimmäinen auki.

Tämän porukan vastustus ei varmasti kenellekkään tullut yllätyksenä. Toivottavasti ainakaan.

Täytyy kyllä ihailla jutun kirjoittajan tyyliä. Konekivääritekniikkaa parhaimillaan. Sivulauseet ovat homoille!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös