HIFK tarvitsee uusitun hallin – Helsinki Garden tervetuloa!

  • 1 580 716
  • 5 746

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Vastustajille hankkeelle tulee löytymään, se on selvää. Onneksi kuitenkin Vihreät menettivät valtuustopaikkoja.

Ei vihreys ole mikään itsestään selvä syy vastustaa tällaisia hankkeita. Joidenkin vihreiden osalta tilanne saattaa olla pikemminkin päinvastainen. Juuri tämän aamun Hesarissa kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja Osmo Soininvaara (vihr) toteaa:

"On oikein hyvä, että tilaisuudet, jotka keräävät suuria katsojamääriä, siirretään joukkoliikenteen kannalta hyvään paikkaan. Tätähän suunnitellaan Pisara-aseman kohdalle. ..."
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Olisihan tuo se "ainoa oikea" paikka IFK:lle. Mutta käytännössä aivan helvetin hankala projekti.
- Alla jo oleva infra
- Pisararata, varaukset yms. tehty. Käsittää myös kulkemisen työmaalle eli missä on kolo josta kuorma-autot (huoltotunnelit) yms kulkevat. Töölön kulmilla ei ole montaa paikkaa, jos sellaista on edes suunniteltu. Siirtyykö hallin aloitus radan valmistumisen jälkeiseen aikaan?
++Olisi osa kuopasta valmiina.
- Minä, minä -ihmiset. Eli paikalliset negatiivisuus -puolueen jäsenet.
- Projektia myydään urheilupuiston osana. Sopiiko sinne ostari? Arvatkaapa vain, mitä sanoo museovirasto.
++ Ei ainuttakaan liito-oravaa, eli pitkätukkaiset pilvenpolttajat pysynevät poissa.

Mutta ehdottomasti kannatan. Kaupunkikuva muuttuu, kasvaa ja kehittyy. Jonkun täytyy olla tarpeeksi rohkea (hullu) lähteäkseen ajamaan tällaisia projekteja. Onneksi tällaisia henkilöitä vielä löytyy.
 
Mitenkähän tuo on kun on näitä Tampereen hallia ja Helsinkiin hallia 400 miljoonalla ja tornitaloja kymmenittäin miljardien arvosta... ei tulis yllätyksenä jos ilmenee rahoitusvaikeuksia ja viivästymisiä.

Suurin este on varmaankin Nordiksen "Eteläpääty" eli fanikatsomon Hifkin kannattajaryhmä Punainen Veljeskunta. Ne laittaa semmosen tifon jossa lukee että "En gång Nordis, alltid Nordis" ja hoilaa iskulauseita suuren maailman tyyliin: Stadin kundit ei lähe himasta mihinkään, tää on meiän hima!

Ja sekin on kysymysmerkki, että miten käy Stadin kundien urheilullisen ja taloudellisen menestyksen nyt kun menettivät tärkeimmät lappalaisvahvistuksensa (ja valmentajan). Toivottavasti maakunnista löytyy lisää uusia vahvistuksia, lähinnä Kärppien nuoria lupauksia kannattaa houkutella edelleen, siellä riittää uusia lupaavia puhjusen poikia. Toistaiseksi ainakaan Iiro Pakarinen ei ole onnistunut täyttämään edellisten savolaisvahvistusten Kapasen ja Jokisen saappaita.

No onhan se hyvä jos Olympiastadionin ja jäähallin sais uusittua tosiaan.
 

zaluun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tanska
Ei Vihreillä pitäisi olla syytä vastustaa tätä projektia. Keskeinen sijainti, elävöittää keskusta-aluetta, julkiset liikenneyhteydet, rakennetaan parkkipaikan päälle/alle, ei tuhota Helsingin harvoja vihreitä keuhkoja. Kun ei edes julkisia varoja tarvita, niin luulisi että ainoastaan elämäntapavalittajat vastustavat hanketta. Mielestäni ei voi verrata esim Guggenheimiin tai Ideaparkiin. Näin fanina en edes ole uskaltanut unelmoida näin hyvästä kokonaisuudesta. Nyt vaan toivotaan, että oikeasti toteutuu.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Aamulla Ylen aikeisessa tämä aamuna sai soittaa ja kertoa mielipidettään. Nauratti selkeä narrifani joka örisi "elitistisestä" lajista yms paskaa. + kaksi 5-6kymppistä kitisevää Helsinkiläisrouvaa jotka vastustivat hanketta. Nää on just näitä minkkiturkissa hipsuttelevia "parempia" ihmisiä jotka nauttivat täysin siemauksin Oopperasta ja musiikkitalosta ja niiden tarjoamista palveluista jotka veronmaksajat maksavat vielä 100 vuoden jälkeen. Kehtaavat vielä kitistä yksityisin varoin tehtävistä asioista. Oikeita luumusukkia. Sääliksi käy niiden miehiä jotka tod.näk oikeita vässyköitä.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Miten tulit tähän päätelmään? Tässä kyllä itsellä ei nyt heti riitä ymmärrys. Molemmat hyötyy Pisarasta, mutta toisella on jo nyt valmiit kulkuyhteydet. Mikäli tornihotelli saadaan ratapihoille niin en näe tilausta toiselle kiven heiton päähän.

Jymäkkä puhuu nimenomaan hotellin asiakkaista. Ilmalassa ja Töölössä olevilla hotelleilla on eri kohdeasiakasryhmä. Töölön kohderyhmä ei käytä juurikaan junaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Suurin este on varmaankin Nordiksen "Eteläpääty" eli fanikatsomon Hifkin kannattajaryhmä Punainen Veljeskunta. Ne laittaa semmosen tifon jossa lukee että "En gång Nordis, alltid Nordis" ja hoilaa iskulauseita suuren maailman tyyliin: Stadin kundit ei lähe himasta mihinkään, tää on meiän hima!

Kyllä AIK-fanitkin joutuvat oppimaan uuden stadion. Mitä tulee viestisi loppuosan jupinaan ja napinaan muualta tulleista vahvistuksista, niin lasken sinut elämäntapavalittajaksi ja alemmuuskompleksiseksi pohjoisen tai savon pojaksi. Marmatukseksi ulottui jopa 90-luvulle asti, ziisus. Kapasistahan Sami on syntynyt täällä. Pelatessaan Stadissa hän pelasi synnyinseudullaan.

Herää vuoteen 2012. Pelaajat liikkuvat. Maasta toiseen ja maan sisällä. Inistäänkö Manchesterissa, että heidän jengeihinsä tulee ratkaisijoita Afrikkaa myöten? Ei. Se menee niin, että kun vedät punaisen paidan päälle, kuulut meihin. Sama mistä olet tulossa, nyt edustat kunnianarvoisan HIFK:n paidassa ja olet osa meitä. Tiedän, että täsmälleen sama meininki on Ilmalassa. Tämä on meidän oloissamme suurkaupunki, meillä on totuttu siihen, että jengiä tulee tänne ympäri maailmaa. Kuopiot ja Oulutkaan eivät enää ole mitään lintukotoja, joiden joukkueet pullistelevat vain omia kasvatteja. Tässä yhteydessä pinnat Jyväskylälle, joka on muutaman viime kauden aikana ottanut helvetin ison harppauksen oikeaa jääkiekkokulttuuria kohti. Joukkuetta johdetaan ammattimaisesti, pelaajia hankitaan ympäri maailmaa ja Perrin lasketaan siellä ikuisesti Jypin mieheksi, aivan kuten Caloun meillä ja Janecky naapurissa. Hyvin olennainen osa jääkiekkokulttuuria on se, että ei olla nurkkapatriootteja, eikä varsinkaan kateellisia nurisijoita. Nykäskylässä lopetettiin tämä ininä ja keskityttiin omiin vahvuuksiin.

Loppuun totean, että noin 90% tänne kirjoittavista Kärppä- ja Kalpa-faneista on erittäin asiallista porukkaa, joka ymmärtää sekä jääkiekosta että siihen liittyvästä "muuttoliikkeestä". Ylläoleva oli kohdistettu pelkästään kyseiselle kirjoittajalle.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Mistä löysit nuo kaupungin kommentit?

Elikkä siis aamun Hesarissa olivat. Pajusen lisäksi muiden kommentteja myös lyhyesti kysytty. Soininvaaraa, Halla-Ahoa, Ojalaa ja muutamaa muuta oli haastateltu. Pajunen suhtautui selvästi nyrpeimmin, mutta toisaalta hänen asemassaan ei voikaan lähteä liputtamaan jonkun yksittäisen hankkeen puolesta.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tosi loistava juttu, että Ruotsin tavoin myös Suomessa ollaan nykyään tosissaan uusien halliprojektien kanssa. Hakametsän ja Nordiksen jälkeen - noin 10-15 vuoden sisään - käyttöikänsä päähän ovat tulossa myös Oulun, Porin, Jyväskylän, Rauman, Hämeenlinnan, Lahden, Kuopion ja Lappeenrannan hallit. Mielenkiintoista nähdä, minkälaisilla hallikonsepteilla pienemmät paikkakunnat lähtevät etenemään.

Tämän hankkeen feasibility kuitenkin mututuntumalta arveluttaa: onko Suomessa aitoa kysyntää ja siten tarvetta sekä Helsingin Areenalle, Helsinki Gardenille sekä Tampereen Areenalle? Etenkin, kun samoista tapahtumista osittain kilpailevat myös Turkuhalli ja Espoon halli. Olisin ajatellut, että HIFK:n uusi halli olisi lopulta astetta matalampien investointi- ja käyttökustannusten hanke eikä sinänsä Areenan ja Tampereen monitoimikeskuksen suora kilpailija.

Jokatapauksessa tämä on yksinkertaisesti hieno juttu. Se vain menee niin, että hallit lopulta vanhenevat käyttökelvottomaksi ja jos ei reagoida, voidaan heittää seuran ja laajemmassa skaalassa koko suomalaisen kiekkoilun kilpailukyky romukoppaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Taivutettu muoto kaupungista Helsinki on liian vaikea turisteille, ulkomaiselle medialle tai kenelle hyvänsä.

Tutkitaanpa hieman tätä taivutettua muotoa "Helsingin". Alkuosa "Hel" on helppo lausua kenelle tahansa. Jos lisäät loppuosaan "singin" g-kirjaimen tai heittomerkin, saat englanninkielisen sanan singing tai singin'. Onpa todella vaikea lausua!

Mutta voidaanhan siihen laittaa englanninkielinen käännös viereen: Spirit of Helsinki - ja otetaan Alko sponsoriksi :)
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"HIFK:n hallihankkeen aikataulu epärealistinen"

- Aikataulu on haasteellinen, ehkä jopa hieman epärealistinen. Hanke vaatii ensinnäkin kaavamuutoksen alueelle, mikä ei ole yksinkertainen asia. Varmaan pari vuotta pidempään menee.

Itsekään en kyllä lähtisi liputtamaan tuon 2016 kanssa, saatikka lopullisen sijoituspaikan. Mutta se on varma, että uusi halli on rakennettava, paikasta tai vuosiluvusta huolimatta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
edit. hetken zoomailtuani löytyi aitiotkin, eli ovat nimenomaan tuossa luonnoksessa aivan katon rajassa. Vähän huonompi näkyvyys siis aitioille, mutta tuskin vaikeuttaa oleellisesti niiden myyntiä. Sitä vastoin taas katsomo näyttää yhtenäiseltä, mikä varmaan parantaa fiilistä. Ja punainen meri näkyisi kunnolla, kun kaikki näkevät toisensa.

Missäs nää lätkähallin piirrustukset on nähtävissä?

nimim. "laiska googlettaja"
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mitähän Hesarin toimittaja Kari Räisänen haluaa viestiä Hesarissa olevan HIFK halliuutisen viimeisellä kappaleella: ''HS kuuluu Sanoma-konserniin, joka on yksi Hartwall-areenan omistajista''.

Doug on taas soittanut Villelle?
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
käyttöikänsä päähän ovat tulossa myös Rauman, Mielenkiintoista nähdä, minkälaisilla hallikonsepteilla pienemmät paikkakunnat lähtevät etenemään.

Raumallahan on uusittu hallia juuri ja loput hallista ollaan lähivuosina pistämässä uusiksi joten eiköhän siellä ole hallilla käyttöikää jäljellä ihan riittävästi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mitähän Hesarin toimittaja Kari Räisänen haluaa viestiä Hesarissa olevan HIFK halliuutisen viimeisellä kappaleella: ''HS kuuluu Sanoma-konserniin, joka on yksi Hartwall-areenan omistajista''.

Mullekin jäin hieman avoimeksi tämä asia. Iltasanomien etusivulla Hjallis sanoo HIFK-hallista: Ei huoleta! Suomessa tämäkin on ilmeisesti uutinen, että liikemies on aina optimisti ja pitää kilpailua hyvänä asiana. Suomessa kuuluu kai itkeä ja marista, jos joku muu tekee jotain? Ihan sama kuin kysyisi McDonaldsin maajohtajalta: Mitä mieltä olet siitä, että Helsinkiin avataan kuusi uutta Heseä? Kaikkiaan markkinataloudessa eläminen tuntuu olevan suuri ihmettelyn aihe. Propsit Hjalmarille asiallisesta ja coolista suhtautumisesta. Ei todellakaan ruveta itkemään, vaan luotetaan omaan tuotteeseen - eikä myöskään ruveta nonsaleeraamaan uutta kilpailijaa.
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Mitähän Hesarin toimittaja Kari Räisänen haluaa viestiä Hesarissa olevan HIFK halliuutisen viimeisellä kappaleella: ''HS kuuluu Sanoma-konserniin, joka on yksi Hartwall-areenan omistajista''.

Doug on taas soittanut Villelle?

Tuo maininta on kaikissa Helsingin Sanomien/Ilta-Sanomien jutuissa joissa käsitellään saman konsernin muita omistuksia.

Sehän on vaan hyvä kertoa lukijalle tälläiset taustat.
 

Kapo

Jäsen
Tuon radio helsingin kyselytunnin perusteella kannattaa varmaan hallikompleksin puuhamisten alkaa suunnittelemaan keskustakirjaston ja "makasiinien" lisäämistä projektiin. Vasemmiston edustajan mukaan kirjasto kuulemma hallikompleksia paremmin toisi ihmisvirrran kahviloille ja loisi urbaania meininkiä töölönlahdelle.

edit. Ihmettelin kovasti myös edustajien käsitystä siitä että Nordiksen jättäminen kaataisi sen kaupungin vastuulle ja olisi joku piilokustannus jonka perusteella voi muka kyseenalaistaa sen että onko kyseessä yksityisesti rahoitettu hanke. Ihan kuin IFK:lla vuokralaisena olisi joku ikuinen velvollisuus tukea hallia jota ei saa remontoida nykyiset tarpeet täyttäväksi.
 
Viimeksi muokattu:

tsikkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Wesa, VG- 62, MK-67
Paras sijainti olisi ehdottomasti Sipoolta ryöstetty Östersundom. Etuina olisivat jo aikaisemmin viestiketjussa esiin tuotu kielialue, valmisteilla oleva uusi kaava alueelle ja pisteenä iin päälle Hjalliksen läheisyys konsultointia varten sehän on rakentanut pari "gärgeniä" enemmän kuin moni muu liigaseura. Noilla kulmilla Hjallis hoitaa luvat ihan tosta vaan kun se rakentaa sitä Rantaansa parin kilsan päähän. Ja liikenneyhteydet olisi hyvät jos metron jatkaminen liitettäisiin hankkeeseen.
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuon radio helsingin kyselytunnin perusteella kannattaa varmaan hallikompleksin puuhamisten alkaa suunnittelemaan keskustakirjaston ja "makasiinien" lisäämistä projektiin. Vasemmiston edustajan mukaan kirjasto kuulemma hallikompleksia paremmin toisi ihmisvirrran kahviloille ja loisi urbaania meininkiä töölönlahdelle.

Sekä oltiin sitä mieltä, että Töölön ja Olympiastadionin ympäristön historiallista kaupunkikuvaa ei saa ruveta muokkaamaan noin rajusti. Guggenheim esimerkiksi olisi voitu siirtää Itäkeskukseen ja tämä uusi halli Sipooseen.

Päähuoli siis kaupungilla on se, että ko. sijainti on "historiallisella paikalla", jonka muokkaaminen on arvelluttavaa. Sekä se, miten tämä uusi megakeskus vaikuttaisi Töölön lähiympäristön yksityisyrittäjiin sekä asukkaisiin yleisesti. Lisäksi Töölönlahden / Eläintarhan muita tulevia projekteja kaavoitellaan ja mietitään vielä pitkään (esim Pisara-rata), eikä tälle Garden-projektille uskalleta antaa vihreää valoa ennenkuin nuo muut projektit selviävät.

Pitkä ja kivinen tie vielä on kuljettavana.
 
Viimeksi muokattu:

AnotherBrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canadiens
Tuon radio helsingin kyselytunnin perusteella kannattaa varmaan hallikompleksin puuhamisten alkaa suunnittelemaan keskustakirjaston ja "makasiinien" lisäämistä projektiin. Vasemmiston edustajan mukaan kirjasto kuulemma hallikompleksia paremmin toisi ihmisvirrran kahviloille ja loisi urbaania meininkiä töölönlahdelle.
Mä kun kuvittelin, että keskustakirjaston paikka olisi keskustassa eikä Hesarin pohjoispuolella.

Eipä silti, voisihan kokonaisuudesta varmaan palan lohkaista tarvittaessa kirjastonkin käyttöön, jos homma siitä on kiinni...silloin tosin olisi myös julkista rahaa otettava mukaan projektiin.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Vastustajille hankkeelle tulee löytymään, se on selvää. Onneksi kuitenkin Vihreät menettivät valtuustopaikkoja. Mikäli valtuustossa asia menee tiukaksi, demarit tulevat olemaan avainasemassa. En tosin millään jaksa uskoa, että kaupunginvaltuuteuista löytyisi yli 40 vastustajaa.
Hmm.. Onko Vihreät sitten joku potentiaalinen tällaisen hankkeen vastustaja? Eiköhän vastustus löydy lähinnä Vasemmistoliitosta ja Perussuomalaisista jotka periaatteen vuoksi kieltäytyvät uskomasta että hanke toteutettaisiin puhtaasti yksityisin varoin vaan löytävät jonkun porsaanreiän jonka perusteella pääsevät kitisemään siitä kuinka kaupungin varoja taas tuhlataan hömppään. Ja maalaavat sitten vielä kauhukuvia siitä kuinka lasku kaikesta kuitenkin tulee lopulta veronmaksajille. Saavat sitten irrallisia kannattajia muista puolueista, mutta eri asia on sitten että kuinka paljon.

Edit: Yksi mielenkiintoinen piirre on tietysti se että HIFK:n taustat tuntien tuo hankkeeseen sijoitettu raha tulee todennäköisesti suurelta osalta olemaan sitä kuuluisaa suomenruotsalaista suurpääomaa. Tiettyjä piirejä tuokin varmasti tulee ärsyttämään. Varsinkin jos vaikuttaa siltä että hanke vain lisää tuota pääomaa ja omistusta Helsingin kantakaupungin alueella.
 
Viimeksi muokattu:

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Missäs nää lätkähallin piirrustukset on nähtävissä?

nimim. "laiska googlettaja"

Niiden perään (kuvina) kyselin itsekin. Ainoa mistä nuo bongasin oli Everin haastattelu IFK:n kotisivuilla (linkkiä ei tähän hätään ole, sori) jossa se haastattelun loppupuolella näkyy hetken aikaa. Itse en noita lätkähallin piirustuksia muissa medioissa ole nähnyt kuin tuossa videossa.
 
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers 92-93
Vasemmiston edustajan mukaan kirjasto kuulemma hallikompleksia paremmin toisi ihmisvirrran kahviloille ja loisi urbaania meininkiä töölönlahdelle.

Mitä vittua? Justiinsahan Kaisaniemeen rakennettiin keskuskirjasto (vai mikä olikaan nimeltään) ja alle kilometrin päässä Kisikseltä on Töölön kirjasto. Ei kai niitä saatanan kirjastoja tarvitse olla tiheämmässä kuin r-kioskeja. Voi vittu sentään. Seuraavaksi tietullit ja vetäkää kaikki kullia kaihtavat vasurilesbot vitun päähänne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös