HIFK tarvitsee uusitun hallin – Helsinki Garden tervetuloa!

  • 1 550 491
  • 5 631

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
HIFK varmasti kartoittaa uutta hallia ja on hölmöä miettiä, että se ei olisi mahdollista.
Kaikkeen on mahdollisuus kun vaan uskaltaa uskoa ja yrittää.

Eipä täsä muuta ja hyvää yötä.

Vantaahan suunnittelee jotain suurta urheilupuistoa. Sieltä joutaisi varmaan jokunen aari koff-gardenille. Taitaa olla realistisin vaihtoehto jos vuokralaisuus Hartwallilla ei kiinosta. Eli ddr on ja pysyy.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Asiaan liittyen: Stadion-säätiö aikoo tehdä stadikalle aika mittavia parannuksia.

http://www.hs.fi/urheilu/artikkeli/...211130+miljoonan+euron+remontti/1135257227004

Tavoitteena on mm. kattaa koko rakennus jossain vaiheessa. Jos stadionin kaltainen monumentti saadaan remontoida (kuten kuuluukin jos se tehdään hyvällä maulla!), pitäisi vähemmän merkittävä jäähalli kuulua ihan automaattisesti rempattavien kohteiden listaan.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Jos stadionin kaltainen monumentti saadaan remontoida (kuten kuuluukin jos se tehdään hyvällä maulla!), pitäisi vähemmän merkittävä jäähalli kuulua ihan automaattisesti rempattavien kohteiden listaan.

Nordiksen jäähalli liittyy olennaisena osana Stadin Urheilupuistoon, joka tehtiin alunperin vuoden -40 Olympialaisia varten, mutta käytettiin varsinaisesti sitten -52. Tähän liittyy mm. legendaarinen maailmanennätysten tehtailupaikka Eläintarha, Töölön Kisahalli, Brahiksen Urheilutalo, Uintistadion ja hiukan sivulla oleva Velodromi. Näitä täydentämään aikoinaan Nordis on tehty. Pallokenttä aiemmin jo tuki Stadionin toimintaa ja oli osa linkkiä Nordiksen välillä.

Kuten jo aiemmin mainittu, kokonaisuus ratkaisee. Hieno kokonaisuus sinänsä, ja mielestäni tuo kokonaisuus olisi hyvä säilyttää jälkipolville muistona Olympialaisista, joita ei koskaan enää Suomelle siunaannu.

Viilataan ja modernisoidaan Nordista, kuten Stadikallekin tehdään.
 

HemmoP

Jäsen
130-150m€ stadionin korjaamiseen = urheilumestojen kiintiö imuroitu sinne.

Kaupunki joutuu lykkäämään asuinalueidenkin aloitusta rahanpuutteen takia, joten Nordiksen osalta ei tule tapahtumaan yhtään mitään ilman ulkopuolista rahoitusta. IFK:n olisi syytä se rahoitus hankkia ja päästä sitä kautta osaomistajaksi.
 

scholl

Jäsen
Olympiapuisto tulee sinne, joten eiköhän tuupata hallin uudistamisrakentamiskustannukset valtion kontolle ;)

Kummallinen uutinen se, missä hehkutettiin kuinka halpa tuo 130me on verrattuna uuteen, joka maksaa kuulemma rakentamistavasta riippuen 300-900me. Mitäköhän eri rakentamistapoja niitä sitten on. Tuo yläpäähän menee kai jo Wembleyn tasolle ja Allianz-Arena esim. jää ihan kategorian alapäähän. Hmm. en kyllä laittaisi noin ankean stadionin uudistamiseen 130 miljoonaa.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Berliinin -36 stadionin uudistamisessa tuo summa oli suurinpiirtein käsiraha.
Joka muuten edelleenkin on julkisivultaan ja yleisten tilojen osalta aika ankean näköinen, vaikka "sisätiloiltaan" aika moderni ja toimiva onkin. Berliinin Olympiastadion on hyvä esimerkki siitä, että tuollaisen historiallisen monumentinkin saa modernisoitua toimivaksi tilaksi.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Rakennusvalvontavirasto. Se voi ihan omalla päätöksellään olla myöntämättä rakennuslupaa mihinkään muutokseen jos se vain itse päättää niin.

Jos se niin päättää, sillä on siihen perusteet. Eli laki, asetukset ja säädökset.

Ikään kuin virastoissa tehtäisiin mielivaltaisia päätöksiä "oman maun mukkaan".. heikossa on tää yhteiskunnan toiminnan tuntemus tätä nykyä...

Onko DDR hallin rakenteen uudistamista koskaan selvitetyt? Siis oikeasti? Hakametsästähän tehtiin selvitykset mm. jääpinnantason laskemiseksi (ei onnanut tukirakenteen kulkiessa lähellä maanpintaa), sivujen leventämiseksi (museovirasto ilmoitti, että jos julkisivuun kosketaan, käynnistyy suojeluprosessi), katsomoiden jyrkentämiseksi ja viemiseksi kiinni laitoihin (joukkueet eivät halunneet menettää toista mainoslaitaa, ja katsomoja -tana, loivennettiin FCOL). Seisomakatsomot on paikallaan (tai siis jäljellä olevat kaksi) paloviranomaisten armon varassa. Ne ovat väliaikaisrakenteet (nelkytvuotta olleet sellaiset) ja ne ei täytä nykyvaatimuksia (pistä siis oikeasti purkaa pois). E katsomo on rakennettu, aitio(alkup. lehdistö) parveen on rakennettu lisäkerros. Kulmiin on rakennettu ravintolatilat. Käytäviä on ehostettu, ravintoloita rakennettu, sisääntulo aukkoja on suljettu 4 kpl (kulmista)… Eli Hakassa on tehty aika paljon.


Eli mitä selvityksiä hallin muutoksista on oikeasti tehty? Vai onko mitään, ja kaikki menee ”mutulla”?
 

fakiiri

Jäsen
Eli mitä selvityksiä hallin muutoksista on oikeasti tehty? Vai onko mitään, ja kaikki menee ”mutulla”?

Tietääkseni Jääkenttäsäätiö Bogon johdolla teki 90-luvulla suunnitelman hallin laajentamiseksi. Idiksenä oli katon nostaminen niin, että halliin mahtuisi n. 13 000 ihmistä. Suurella todennäköisyydellä ko. suunnitelma löytyy Bogon laatikosta.

Julkisuudessakin tämä Bogon visio taisi olla vuosien 1995-1996 tienoilla, kun pohdittiin, valmistuuko Ilmalan hevosareena kevään 1997 höntsäkisoihin.
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Julkisuudessakin tämä Bogon visio taisi olla vuosien 1995-1996 tienoilla, kun pohdittiin, valmistuuko Ilmalan hevosareena kevään 1997 höntsäkisoihin.

Muistan hämärästi saman. Muistaako kukaan, mihin homma kaatui, rahaan tietysti, mutta oliko suunnitelma oikeasti toteuttamiskelpoinen?
 

JK43

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Boston
Koitin googletella joutessani Bogon katonkorotushankkeesta, siitä ei löytynyt tietoa mutta Liikuntalautakunnan esityslistassa (http://www.hel2.fi/liv/lilk/esityslista_05_2008.htm) kohdassa 10 on käyty läpi jäähallin vuokraamista Jääkenttäsäätiölle vuoteen 2027 asti. Mikäli tulkitsin oikein niin Jääkenttäsäätiö saa vuokrata hallin edelleen mutta kaupunki on sitonut itsensä sopimukseen.

Jääkenttäsäätiöllä ei taida olla isoa halua luopua noin hyvästä rahasammosta.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Sisätiloja tuskin on suojeltu, eikä suojella, joten kyllähän halli antaisi mahdollisuuksia tilojen puolesta. Pitäisi sada jostain vain rakennekuvia pohdinnan pohjaksi.

Hallin ostaminen kaupungilta olisi ihan oiva vaihtoehto, jos rahaa remppaan olisi myös. JOS tätä haluttaisiin tehdä, niin faneista vaan päteviä henkilöitä kasaan ja suunnitelmia tekemään, ja valmiiden suunnitelmien kanssa hallin omistajan ja seuran kanssa palaveeraamaan.. näin täällä Tampereella on Hakaa kehitetty.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Töölönlahti, Kaisaniemi, Rautatientori, Vallila tai Kalasatama olisivat ihan yhtä hyviä, jotkut noista vielä parempia kuin nykyinen.

Jos selvästi parempia etsii, niin ollaan melkein Kaisaniemen ja Rautatientorin välimaastossa. Muita en pitäisi ainakaan selkeästi parempina paikkoin. Rautatientorilla on tonttitila niin tiukassa, että ei mitään järkeä. Kaisaniemessä olisi tietenkin puisto aina lanattavissa, mutta siitä voisi nousta kohtuullisen kova bolemiikki. Onhan tuo kuitenkin yksi keskustan harvoista viheralueista, erittäin suosittu tapahtumien pitämiseen (mm. Tuska, Maailma kylässä, jne.) ja sattuupa siellä olemaan vielä kasvitieteellinen puutarha ja pariin eri lajiin sopivat kentät. Tuolta ei rakennuslupaa heru.

Käytännössä näyttäisi siltä, että Pitkänsillan eteläpuolelle mentäessä tonttimaa loppuisi kesken. Tuolta ei yksinkertaisesti näytä löytyvän tarpeeksi tyhjää tilaa ja liike-elämässäkin liikkuvilla voisi olla omia intressejä jos jostain saisi purettua esimerksi SM-liigahallin verran rakennuksia hyvien parkkiyhteyksen päästä tai jopa lanattua oman. Tuossa olen jonkin verran koittanut katsella itäistä kantakaupunkia hallia ajatellen. En siis tiedä paikkojen omistussuhteista, kaavoituksesta tai muusta, kunhan vain heittelen mutulla tilan puolesta sopivahkoja paikkoja.

Kalasatamassa Hermannin Rantatiellä on Modeota vastapäätä ainakin jonkinlainen laajahko alue, jonka käyttötarkoitus on itselleni jäänyt epäselväksi. Jos tuohon saisi (en siis todellakaan tiedä onko kaavoitettu, käytössä tai edes tarpeeksi suuri) hallin kasaan, niin kulkuyhteydet olisivat ihan ok. Itäväylää pitkin pääsisi aika kivuttomasti ja julkisillakin olisi helpohko tulla Kalasataman metroaseman takia.

Vallilassa Makasiinit voisi olla toinen paikka jos vain olisi tarpeeksi suuri. Tuo rakennus on kuitenkin käytännössä vain sählylle ja kirpputoreille varattu, niin siinä mielessä uuden hallin rakentamista voisi perustella: kulttuuritaustasta ei ole enää jäljellä muuta kuin julkisivut ja korvaavia paikkoja olisi helpompi saada näille kuin jäähallille. Kulkuyhteydet olisivat vielä Kalasatamaa paremmat, ongelmana vain olisi parkkitilat. Jost tontille mahtuu halli, niin ainakaan mitään massiivisia parkkipaikkoja ei ole. Aivan vieressä ei myöskään ole parkkihalleja tai edes tilaa, joten melkein pitäisi kaapata tien toiselta puolelta Meira ja lanata matalaksi.

Jos Lintsin kupeesta Alppipuiston saisi lanattua (tai rakennettua ympäristöön sopivan kompleksin, jättäen osan luonnosta aivan vierestä pystyyn), niin tuossa ainakin lääniä riittäisi. Parkkitilat saisi aika hyvin jaettua Lintsin kanssa, sen verran kausiluontoista toimintaa kummallakin on. Jos tuota ideaa jalostaisi esimerkiksi Lemieuxin luolamalliin, niin voisi saada aikaan ihan hyvän kompleksin. Lintsin Porvoonkadun (?) puoleiselta parkkipaikalta vain liukuportaat "kollin kitaan", niin voisi olla vieraskatsojilla tiukka paikka. Kesällä tuota voisi sitten käyttää myös "HIFK goes Lintsi" teemalla ja järjestää esimerkiksi lapsille suunnattua tapahtumaa hallissa ja huvipuistossa. Myös joku "kausarilla rannekkeet skideille" voisi olla molempia hyödyttävä yhteistyön muoto.

Jostain Itä, Pohjois- tai Länsi-Helsingistä tonttitilaa sitten löytyisikin jo enemmän. Näitä nyt on kuitenkin aika turha ruveta tarkemmin edes miettimään, jo pelkkä ajatus HIFK:sta Malmilla, Vuosaaressa tai Konalassa vain tuntuisi väärältä. Jo duunaripaikkoina aiemmin tunnetut Vallilat, Kalliot ja Alppilat alkavat olla vähän siinä ja siinä. Ei oikein sovi siihen "svenskspråkiga borgarna" imagoon, mihin HIFK aina välillä on samaistunut.

Villinä ajatuksena tuli mieleen joku saari Stadin edustalta. HIFK:n oma saari sillalla ja kerran tunnissa seilaavalla lautalla voisi olla kohtuullisen tiukka vaihtoehto. Noilla saarilla kuitenkin olisi tilaa ja esimerkiksi jostain Ullanlinnan, Lauttasaaren (sopisi espoolaisille faneille varmasti!), Ruoholahden tai vastaavan paikan edustalle rakennetteva silta olisi kyllä muikea projekti. Voisi olla vieraspaikkakuntalaisilla ihmetystä, kun HIFK-silta veisi joukkueen omalle saarelle. Katselin tuossa kaupungin sivuilta ja yli 3 hehtaarin saaria on ~50, valtio omistaa suuren osan ja PV käyttää näitä. Toki sopivan saaren löytyminen saattaisi käytännössä olla mahdotonta, mutta kivahan näitä on omaksi ilokseen miettiä.

Toki Nordiksen täydellinen remppa tai jopa hallin lanaaminen olisi paras vaihtoehto. Tällöin olisi infra valmiina ja joukkueen identiteetti ei välttämättä muuttui samalla tavalla kuin meillä aikanaan. Ongelmina vain olisi pakollinen evakko vähäksi aikaa ja muutosvastaisuus eri tahojen (Rakennusvirasto, kaupunki, mitä näitä nyt onkaan) puolesta. Tosin jos HIFK:lla olisi konkreettinen suunnitelma rakentaa oma halli ja vakavasti otettavissa oleva varasuunnitelma korvata Nordis, niin voisi tapahtua kummia. Eri tahojen olisi kuitenkin kohtuullisen mahdotonta perustella Nordiksen muuttumista esimerkiksi kokoaikaiseksi kirpputoriksi, ylisuureksi sählyhalliksi muulla tavoin kannattamattomaksi. HIFK kuitenkin tarvitsee modenimpia tiloja ja Nordis tarvitsee HIFK:ta. HIFK:n tosin on helpompi rakentaa uusi halli kuin Nordiksen korvata HIFK, joten painetta nyt vain sinne suuntaan.

Jos tämän projektin hoitaa tarpeeksi hyvin, ei Helsinkiin enää sen jälkeen mahdu yhtäkään jaffalaa.

En näkisi kauhean järkeväksi rakentaa suoranaista kilpailijaa Jaffalalle. Tuo 13k+ kapasiteetti on kuitenkin loppujen lopuksi aika vähän esimerkiksi tähtiartisteille, kun taas lätkälle se on aika helvetisti. Varsinkin jos tarkkailuun otettaisiin muutkin kuin finaalit tai paikallispelit. Jaffalalla taas on olemassa jo oma maineensa artistien keskuudessa, kokemusta tapahtumista ja ennen kaikkea se on jo rakennettu. Olisi aikamoinen homma saada puhuttua ympäri rahoittajat, löytää vielä se 1k parkkipaikkaa enemmän ja tämän jälkeen suositella Madonnalle, että "kyllä mekin osataan, vaikka ikinä ei kyllä olla Cheerleaderien karsintaa lukuunottamatta mitään järjestetty".

Joku 10k istumapaikkaa, parisen sataa seisomapaikkaa ja jokunen aitio voisi olla realistisempi vaihtoehto. Tällöin halliin saisi vielä hyvin tunnelmaa, vaikka täyttä tupaa ei olisikaan. Lisäksi näkisin tämän ihan hyvänä markkinointikeinona: jos liput näyttävät loppuvan useasti, niin helvetin hyvä vain! Olisi vihdoinkin taas oikeasti kova homma omata kausari tai saada käsiinsä lippu paikallismatsiin. Mielummin noin kuin 5k tyhjää paikkaa SaiPaa tai Ässiä vastaan ja 3k täydestä vajaa yleisökeskiarvo.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisi aikamoinen homma saada puhuttua ympäri rahoittajat, löytää vielä se 1k parkkipaikkaa enemmän ja tämän jälkeen suositella Madonnalle, että "kyllä mekin osataan, vaikka ikinä ei kyllä olla Cheerleaderien karsintaa lukuunottamatta mitään järjestetty".

Joku 10k istumapaikkaa, parisen sataa seisomapaikkaa ja jokunen aitio voisi olla realistisempi vaihtoehto.

Näin puhuu mies kilpailijaleiristä. Juuri tuollainen 10 000 halli olisi kaikkein pahin vaihtoehto, sillä siihen ei löytyisi tapahtumia millään ilveellä. Halli kannattaiis nimenomaan isompana ja uudempana kuin Ilmalan halli. Sillä: Madonna tulee sinne mikä on uudempi ja hienompi ja mistä tulee enemmän fygyy (eli mihin mahtuu enemmän yleisöä), ei vanhaan ja homeiseen Ilmalan latoon.

Jos HIFK (käytännössä luultavasti joku sitä varten perustettu operaattorifirma, jota HIFK omistaa jonkun verran tai on operatiivisessa sopimussuhteessa) uuden hallin rakentaisi, kärsijänä olisi nimenomaan Hartwall-areena, jolta loppuisi tapahtumat.
 

PJx

Jäsen
Näin puhuu mies kilpailijaleiristä. Juuri tuollainen 10 000 halli olisi kaikkein pahin vaihtoehto, sillä siihen ei löytyisi tapahtumia millään ilveellä. Halli kannattaiis nimenomaan isompana ja uudempana kuin Ilmalan halli. Sillä: Madonna tulee sinne mikä on uudempi ja hienompi ja mistä tulee enemmän fygyy (eli mihin mahtuu enemmän yleisöä), ei vanhaan ja homeiseen Ilmalan latoon.
Vuokrahinnat ovat isossa roolissa paikkaa valittaessa. uuden 15 000 paikan hallin täytyisi kilpailla olemassa olevan kanssa vuokrahinnoista, mikäli tilanne ei ole se, että nykyään Jaffalassa myydään ei-oo-vapaata. Jos Ilmalassa ei pystytä vastaamaan kysyntään, niin sitten vissiin Espoossakin on täyttä...

Toisaalta kun kysymys ei ole nollasummapelistä niin ihan näin suoraviivaisesti ei asia mene. Minulla on vahva epäilys, että uuden/uudistetun hallin myötä vastassa on hintakilpailu tapahtumista, mikä syö kannattavuutta. Epäilisin, että 10k halli on riittävä useimpiin kiekkotapahtumiin, mutta mahdollistaisi toisaalta hintakilpailun isossa osassa muita tapahtumia. Stadion tapahtumille kiekkohallit ovat joka tapauksessa auttamattoman ahtaita.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Halli kannattaiis nimenomaan isompana ja uudempana kuin Ilmalan halli.

En allekirjoittaisi tätä. Ensinnäkin tuo 15k vaatisi jo pelkän parkkitilan kannalta reilusti enemmän tonttitilaa verrattuna 10k:n halliin. Stadista tuollaisen löytäminen alkaa olla kohtuullisen tiukassa ja ennen kaikkea kallista, ellei sitten aleta menemään sinne Itäkeskuksen, Malmin tai Kannelmäen tienoille. Mielellään kuulisin perusteluja siitä, mille paikalle 15k:n halli infroineen saadaan kasattua jollakin tavalla järkevin kustannuksin. Jo pelkästään 33% pienempi halli tuntuu vittumaiselta sijoitta kartalle, saatikka sitten tuollainen Jaffalaa isompi kolossi.

Toisekseen, SM-liigaan 15k paikkaa liigaan olisi aivan jumalattoman paljon. Meilläkin on laskennallisesti se 3-4k tyhjää paikkaa per ottelu, todellisuudessa vielä jokunen enemmän. Vaikka teillä olisi yleisökeskiarvo 10k, niin tuossa olisi silti 33% tyhjää. Vaikuttaisi tunnelmaan aika paljon ja lippujenkin kannattavuutta voisi kyseenalaistaa, se 33% olisi kuitenkin pois oheismyynnistä. En jaksa myöskään uskoa siihen, että HIFK:n brändi olisi niin paljon meitä edellä, että te saisitte kasaan edes 12k kävijää. Tuo vaatisi kuitenkin noin 5k kävijän lisäystä nykyisestä. Ja jos teillä KA on nykyisellään siinä seiskan pinnassa, niin aikamoisen boostin saisi haalia kasaan, jotta 15k:n halli saisi edes 70% täyttöasteen. Ei tuota pelkillä puitteilla saada aikaan.

Entäpä rahoitus? Jaffalakin alunperin suunniteltiin molemmille joukkueille, jolloin rahoittajille voitiin näyttää suunnitelmia 2*X yleisökeskiarvoista. Hiukan yksinkertaisestulla matematiikalla tuo homma näyttäisi teidän vinkkelistä nyt siltä, että te voisitte näyttää max 10k katsojaa per ottelu rahoittajille, kun Hjallis aikanaan pystyi näyttämään tuplat. Vielä kun esimerkiksi näistä "madonnoista" olisi nyt oikeasti kilpailua Helsingistä, niin keikkojenkin kannattavuus todennäköisesti heikkenisi. Lähtisikö rahoittajia mukaan sellaiseen touhuun, jossa hallin täyttöaste jäisi liigapeleissä erittäin matalaksi kapasiteettiin verrattuna ja rahakkaistakin keikoista kilpailu söisi kannattavuutta?

En lähtisi vertaamaan tätä hommaa täysin Espoon latoon. Jo pelkästään kulkuyhteyksiä katsoessa tuo on aivan väärässä paikassa. Jaffalaan pääsee melko helposti junalla mistä tahansa PK-seudulta, Baronaan taas ei tunnu pääsevän millään. Lisäksi Nordiksellakin on tosiaan musiikkitapahtumia jo nyt (esimerkiksi viikon päästä Billy Idol), niin mitenkäs sitten jos hiukan isompi ja reilusti modernimpi halli saadaan rakennettua vielä parempien kulkuyhteyksien päähän? En myöskään usko kaupungin (vai mikä taho Nordiksen omistaakaan) kauhean aktiivisesti myyvän keikkoja. Jos halli olisi yksityisen tahon (HIFK halli OY tai mikä tahansa) omistuksessa, niin jo pelkällä omalla aktiivisella myynnillä tapahtumia voisi saada hyvin kasaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Helsingin Jäähalli on siis ilmeisesti vuokrattu Jääkenttäsäätiölle 31.12.2027 saakka.

Sen verran sain 31.5.2010 selville itse soittamalla kännykällä, ettei Helsingin kaupunginmuseo ole esteenä hallin muutostöille ja 27.5.2010, ettei halli kiinnosta museovirastoa ollenkaan, esim. samaan tyyliin kuin Olympiastadionin muutostyöt, eikä muutenkaan. Nordis ei ole suojelukohde missään sen enempää kuin mikään muukaan tavallinen julkinen rakennus.

Jäähallin muutostyöt ovat Jääkenttäsäätiön, omistaja Helsingin kaupungin ja HIFK-Hockey Oy:n kyvyn, tahtotilan ja muutostöiden rahoituksen takana. Tottakai muutokset täytyy tehdä niin, että esim. Helsingin rakennusvirasto ja julkisivulautakunta ym. tahot ne hyväksyvät, mutta näkisin asian niin, että ensiksi pitäisi olla halu tehdä hallille muutostyöt ja sitten normaaliprojektin kautta etsiä rahoitus hankkeelle ja toteuttaa se, niin että sen kaikki osapuolet hyväksyvät.

Parasta olisi se, että ensin saataisiin halli ostettua HIFK-Hockey Oy:n yli 50% omistukseen ja purettua Jääkenttäsäätiön vuokrasopimus neuvottelemalla heidän kanssaan ja sitten siirryttäisiin vaiheeseen HIFK-Hockey Oy:n itse omistaman Nordiksen muutostyöt. Tämä voi viedä vuosia, sen ymmärrän ja ei meille kannattajille tiedota keskeneräisiä asioita, eikä tarvitsekaan tiedottaa, mutta toivon, että HIFK:n uusi halli on moderniksi uudistettu Nordis, sitten joskus, muutaman vuoden päästä.
 
Viimeksi muokattu:

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
En lähtisi vertaamaan tätä hommaa täysin Espoon latoon. Jo pelkästään kulkuyhteyksiä katsoessa tuo on aivan väärässä paikassa. Jaffalaan pääsee melko helposti junalla mistä tahansa PK-seudulta, Baronaan taas ei tunnu pääsevän millään.

Tossa on taikasana: raideliikenne. Sekä stadin halliin, että Ilmalan navettaan pääsee raiteilla, joilla osaavat liikkua denatkin meidän muuten vain laiskojen lisäksi. Espoon halliinhan pääsee suoraan yhdellä dösällä Kampista, mutta käytäntö on opettanut bussiliikenteen hankaluuden keskivertokuluttajalle. Tiedä sitten muuttaako tuleva metro joskus tuonkin, tämän logiikan mukaan niin kävisi, jolloin HIFKin uuden hallin pitäisi sitä suuremmalla syyllä olla hyvien yhteyksien päässä.
 

scholl

Jäsen
Parasta olisi se, että ensin saataisiin halli ostettua HIFK-Hockey Oy:n yli 50% omistukseen

Ei välttämättä tarvitsisi tehdä noin, vaan perustaa halliyhtiö, jossa on IFK lähipiirin toimijoita omistajina, jolloin IFK:lla voisi olla huomattavasti alhaisempikin omistusosuus ja pääomavaatimus kuin tuo 50%, mutta käytännössä silti päätäntävalta.

. Espoon halliinhan pääsee suoraan yhdellä dösällä Kampista, mutta käytäntö on opettanut bussiliikenteen hankaluuden keskivertokuluttajalle. Tiedä sitten muuttaako tuleva metro joskus tuonkin, tämän logiikan mukaan niin kävisi, jolloin HIFKin uuden hallin pitäisi sitä suuremmalla syyllä olla hyvien yhteyksien päässä.

Espoon metro tekee Länäristä loistavan sijainnin. Kampista pääsee sinne sen jälkeen metrolla millisekunnissa ja jokainen perämetsien asukki pääsee dösällä Kamppiin.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Espoon metro tekee Länäristä loistavan sijainnin. Kampista pääsee sinne sen jälkeen metrolla millisekunnissa ja jokainen perämetsien asukki pääsee dösällä Kamppiin.

Tuosta näkee miten metroasemat on sijoitettu: http://www.lansimetro.fi/fi/asemat

Fiftyeight: Tiesitkö, että HIFK:lle tarjottiin aikanaan (taisi olla sodan jälkeen) Töölön Pallokenttää ostettavaksi? Jos näin olisi tapahtunut, niin...
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Järkevimmät vaihtoehdot HIFK:n uudeksi halliksi ovat 1) vanhan hallin kunnostus ja 2) siivun ostaminen Jaffalasta -siis tarpeeksi ison siivun, jotta ollaan Jokerien kanssa samalla viivalla. Ymmärrän, ettei viimeksimainittu tunnesyistä kelpaa monellekaan, mutta jos fyrkkaa ajatellaan niin näin on näreet.

Jos uutta hallia aletaan rakentamaan olisi yksi hyvä paikka nykyisen hallin vieressä, eläintarhankentän ja nordiksen välissä, Olympiastadionin pohjoispuolella. Kartta
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
2) siivun ostaminen Jaffalasta -siis tarpeeksi ison siivun, jotta ollaan Jokerien kanssa samalla viivalla. Ymmärrän, ettei viimeksimainittu tunnesyistä kelpaa monellekaan, mutta jos fyrkkaa ajatellaan niin näin on näreet.

Tämä olisi kyllä minustakin hyvä ratkaisu. Toisi varmasti paikallisiinkin lisää tunnelmaa kun teidän leiristä ei tarvitsisi enää valittaa siitä ettei tahdo tuoda rahaa väärään halliin, sekä nostaisi molempien katsojakeskiarvoja.
Vanhasta hallistahan saataisiin taas molempien A-junnuille passeli areena jossa käydä sitä jatkuvaa sota joka miehillä loppui Areenan valmistuttua.
 

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
2) siivun ostaminen Jaffalasta -siis tarpeeksi ison siivun, jotta ollaan Jokerien kanssa samalla viivalla. Ymmärrän, ettei viimeksimainittu tunnesyistä kelpaa monellekaan, mutta jos fyrkkaa ajatellaan niin näin on näreet.

Itse olen sitä mieltä että ei missään nimessä Jaffalaan, varmasti olisi hyvä vaihtoehto mutta olen itse vaan sitä mieltä että ei. Kyllä se OMA halli on vaan jollain ilveellä saatava. Ei välttämättä uusi, mutta ainakin nordis ostettua itselle, ja nordiksen kunnostaminen sekä suurentaminen.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Järkevimmät vaihtoehdot HIFK:n uudeksi halliksi ovat 1) vanhan hallin kunnostus ja 2) siivun ostaminen Jaffalasta -siis tarpeeksi ison siivun, jotta ollaan Jokerien kanssa samalla viivalla.

Taloudellisessa mielessä kakkosvaihtoehto olisi katastrofi sekä ostajalle että myyjälle. Tästä syystä sitä ei tulla näkemään.

Bisnesihmisenä ja sijoittajana sanoisin, että HIFK:n kannattaa joko tyytyä nykyiseen tilanteeseensa tai rakennuttaa uusi halli. Ensimmäinen siksi että Nordiksella päätökset ja omituspohja ovat pysyvästi muiden käsissä:

1. Vaihtoehto Nordis, ilman mitään suurempia muutostöitä. Miksi joku kolmas osapuoli maksaisi HIFK:n puolesta kymmeniä miljoonia jatkaakseen riitelyä Museoviraston ja kaupungin johdon kanssa ilman todellista päätösmahdollisuutta? Ei sellaista tahoa yksinkertaisesti löydy.

2. Oma, uusi halli. Kenen oma, ei ainakaan HIFK:n. Tampereen uuden hallin julkinen kustannusarvio on 70 miljoonaa ja todellinen tulee olemaan ehkä 80 miljoonaa. Tonttien hinnat ovat Helsingissä eri tasoa, samoin rakentamisen kulut ja osin myös vaatimuksetkin. Voidaan puhua noin 120 miljoonan euron hankkeesta. Ikävä kyllä, näillä hinnoilla kannattavuutta tuskin löytyy Nordiksen, Länsi-Areenan ja Hartwall-Areenan puristuksessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös