HIFK tarvitsee uusitun hallin – Helsinki Garden tervetuloa!

  • 1 539 556
  • 5 589

Mäyräkoira

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK En gång-alltid-aina
Itse olen aivan kypsä Stadissa harrastettavaan ihan kaiken periaatteelliseen vastustamiseen. Jos tämäkin projekti olisi edennyt edes kutakuinkin suunnitelmien mukaan, Garden olisi valmistunut viimeistään puolivuosikymmentä sitten. Tänä aikana rahaa on valunut Stadista varmasti miljoonia, ellei kymmeniä miljoonia muodossa jos toisessa. HIFK ja GH-projekti yritti kyllä, mutta vaikea se on toisen maille ilman lupia rakentaa mitään. Häpeä, Helsinki.
Urheilu ei ole kovin korkealla Stadin mittapuulla, Stadia kiinnostaa lähinnä uusien betonikylien pystyttäminen sinne sun tänne, spåralinjat , ja autolla liikkumisen ideologinen hankaloittaminen.

Vihreäthän on vastustaneet Gardenin tyyppisiä hankkeita, mutta asuntoja pitää sitten rakentaa vaikka koko Keskuspuisto ja Malmin lentokenttä täyteen, Kokkarit ja SDP:hän on olleet sallivia uusille areenoille, kuten se uusi palloiluhalli Pirkkolassa, ja se tapetilla oleva Matokallio jota vihreät ja Arhinmäen jengi vastustaa kovasti.

Paavohan on julkisesti tunnettu IFK:n vihaajana, mutta ei hän yksin tällaista hanketta voi sentään torpedoida.
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Gardeniin liittyen on aika kovaa faktaa hallussa allekirjoittaneella. Triplan suosio on niin järkyttävä kaikilla mittareilla tällä hetkellä, että Gardenin vetovoima jäisi jopa Rediä paskemmaksi. Mikä olisi jo käytännössä katastrofi.
Garden ei olisi vain HIFK:lle tai konserteille. Siitä pitäisi saada tallaajille haluttava paikka vierailla hoteilleineen, ravintoloineen etc. Mutta miksi Garden, kun vieressä on Tripla?
Autoilu Stadissa ollaan lähivuosien aikana kieltämässä käytännössä kokonaan, joten tässäkin suhteessa jo muutenkin kusinen Nordiksen ympärys ei houkuttelisi.

En löisi itsekkään lantin lanttia Gardeniin nykyisessä tilanteessa. Tähän päälle materiaalien hinnannousu, uudisrakentamisen valtavat riskit ja jäätävä kauppakeskus kilpailu PK-seudulla.

Shoot me. Kyllä mä Gardenin haluan, mutta nyt on parempi seurata vierestä pari vuotta mihin mennään.

Tripla on tosiaan ollut aikalailla jättimenestys kun miettii sijaintia, yhteyksiä ja kaikkea siellä olevaa tarjontaa. Lisäksi Rediin verrattuna se on huomattavasti paremmin suunniteltu (pl. huumoriosastoa olevat parkkihallin poistumiskohdat) ja helpommin lähestyttävä paikka kaikkinensa.

Mutta oma usko riittää kyllä siihen, että myös Garden"keskittymässä" väkeä riittäisi, jos vaan suunnittelu ja toteutus osuu nappiin. Uutuus kiinnostaa ja kun sijainti hieman ydinkeskustasta ulkona, johon helppo tulla joka suunnasta eri tavoilla. Manskun läheisyys tuo puolestaan city-tunnelmaa, jos sitä pitää tärkeänä.

IFK voisi hieman valaista tilannetta, eli onko kaikkien vastoinkäymisten myötä hanke pistetty jo sivuun vai vieläkö ihmeeseen uskotaan.
 
Viimeksi muokattu:

Sonic Empire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hassusti kulttuurikeskus saa hyväksynnän "tuosta vaan". Kaupungin vihamielisyys urheilua kohtaan sen kuin vaan selkeytyy koko ajan.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Kyllä Stadi tekee tän ihan itse, ei siihen tarvita tamperelaisia tai ketään muutakaan siltä osin. Tampereella on tietty saatu hallia, tunnelia ym. aikaiseksi sillä aikaa, kun täällä tietyt tahot ovat keskittyneet menestyksellä moisten rakentamisen estämiseen.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllä Stadi tekee tän ihan itse, ei siihen tarvita tamperelaisia tai ketään muutakaan siltä osin. Tampereella on tietty saatu hallia, tunnelia ym. aikaiseksi sillä aikaa, kun täällä tietyt tahot ovat keskittyneet menestyksellä moisten rakentamisen estämiseen.

Kyllä taNperelaisiltakin otti aikansa saada halli valmiiksi:
"Vuonna 1998 suunniteltiin areenaa Tampereen linja-autoaseman viereen nykyisen Ratinan kauppakeskuksen paikalle. Se torpattiin ja tarjottiin sijanniksi Sarankulmaa tai Tampellaa. Ne eivät kiinnostaneet, Kummola muistelee."
Sorsapuisto oli pitkään ehdolla rakennuspaikaksi, mutta sitä vastustettiin voimakkaasti mm. siksi, että uusi halli olisi häirinnyt vainajien rauhaa. Uutta hallin paikkaa etsi koirat, kissat ja konsultit. Uuden hallin piti alunperin valmistua 2012 kisoihin, mutta ei ihan siihen ehtinyt. Projektissa on ollut rahoitusongelmia, valituksia, väitettyjä poliittisia kähmintöjä, rakennuttajan ja rakentajan vaihdoksia, ja viimeisimpänä hallin nimen vaihto.Eli ihan ongelmitta ei tämän kokoluokan hankkeet suju missään, ja vievät aikansa. 25 vuotta vei taNpereellakin homman maaliin saaminen.
 

Tuutti

Jäsen
Kyllä, Harkimon ikuinen katkeruus ja Kummolan inho. Rotenberg ilmoitti myös joskus ennen isäntänsä aloittamaa sotaa, että Helsinkiin ei tarvita toista isoa areenaa, liekö kaupanteon yhteydessä annettu lupauksia uusien hallien blokkaamiseksi. Kaupunginpäättäjissä esim.ikijokeri Paavo on ollut helppo saada vastustamaan mitään, mikä liittyy IFK:hon.
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä, Harkimon ikuinen katkeruus ja Kummolan inho. Rotenberg ilmoitti myös joskus ennen isäntänsä aloittamaa sotaa, että Helsinkiin ei tarvita toista isoa areenaa, liekö kaupanteon yhteydessä annettu lupauksia uusien hallien blokkaamiseksi. Kaupunginpäättäjissä esim.ikijokeri Paavo on ollut helppo saada vastustamaan mitään, mikä liittyy IFK:hon.
Ja eikös Gazprom-Paavo puolestaan riitauttanut hankkeen jonkun puun takia.
 
Suosikkijoukkue
IFK
taNpereella on ollut hyvä pöhinä jo pidemmän aikaa, ja on totta, että he ovat menneet palloilukaupunkina Helsingin ohi. Viimeisen kymmenen vuoden aikana suosituimpien palloilulajien mitaleista sinne on mennyt noin 30 ja Stadiin tullut pyöreästi 20
On rakennettu Nokia-areenan lisäksi hiihto- ja pesäpallostadion, potkupallo on saamassa uuden mestan ja Hakametsästä aletaan rakentaa sisäpalloilulle modernia keskusta. On spårat ja mustin makkarat. Mutta on velkaakin pyöreästi 4k€/nuppi, kun helsinkiläisillä sitä on 1,5k€/asukas.

Ei ole taNpereellakaan rakennettu mitään ilman huutavaa kysyntää, ilman seuroja, jotka satsaavat menestymiseen tosissaan, ja ovat menestymisellään ansainneet kaupungin satsaukset. Miksi taNperelainen liikkuu, harrastaa, on aktiivinen ja kotikunnastaan kiinnostunut äänestäjä, kun täällä maataan sohvalla marmattamassa? On ihan turha syyllistää päättäjiä, jos oma aktiviteetti on nukkuvien puolueessa, ja päätöksiä tekeekin kettutytöt ja puunhalaajat. Sitä saa mitä tilaa pätee tässäkin.

Mikä on se laji, joka voi menestyksellään ja merkityksellään edellyttää kaupungin mukaantuloa? HJK taitaa olla ainoa, ja he potkivat palloaan aivan pääkaupungin ytimessä. Mitkä ovat ne seurat, jotka voivat aidosti kehua liikuttavansa niin suuria massoja, että yleinen etu vaatisi satsauksia? Naisten kymppi, onko muita? Tarvitaanko tänne hiihto- tai pesäpallostadionia, tai itseasiassa muidenkaan lajien uusia suorituspaikkoja? Lajeissaan menestyvillä seuroilla on mestansa, mutta millä esimerkiksi lätkä pystyy perustelemaan välttämättömyyden Suomen tärkeimmän kaupungin keskeisimmille arvotonteille pääsystä? Helsinki on satsannut väestökasvun vaatimiin uusiin asuinalueisiin, länsimetroon, satamiin, ja kulttuurirakentamiseen. Kaupungilla on kehityssuunnitelmansa, mutta liikunnan/urheilun osalta se tähtää joukkoliikuntaan, eikä jonkun yksittäisen lajin yhden joukkueen suorituspaikan tukemiseen.

Helsinki Garden lanseerattiin tontille, jota ei ollut suunniteltuihin toimintoihin kaavoitettu, eikä alue siihen selvitysten mukaan soveltunut. Nordiksen parkkipaikan kaavamuutokset kaupunki vei hankkeen kokoluokan huomioiden todella ripeästi läpi, valitukset käsiteltiin ja rakennuslupa on ollut nyt yli kaksi (2) vuotta haettavissa. Pallo on siis Helsinki Gardenilla, ja kaupungin rooli on odottaa sitä hemmetin hakemusta saapuvaksi, että prosessi saadaan eteenpäin. Mä en kauheasti syyllistäisi Helsinkiä siitä, että miksi nyt ei tapahdu yhtään mitään. Harkimon tai Kummolan syyttely on tässä yhteydessä edesvastuutonta, koska mitään näyttöä ei ole.

Mittatikkuna suurien hankkeiden kaavoituksen nopeudesta voi käyttää vaikkapa 2009 tapahtunutta Sipoon palasen liittämistä Helsinkiin, jonka kaavoittaminen aloitettiin välittömästi Helsingin huutavan asuntoalue pulan helpottamiseksi. Alueen kaavaehdotus meni nurin Korkeimmassa Hallinto-oikeudessa 2021 ja nyt on aloitettu uuden kaavan suunnittelu.

Suvilahden alue on varattu kulttuurille jo 2007 vahvistetussa Osayleiskaavassa. Eli nyt esiin nousseet hankkeet eivät ole ristiriidassa alueen suunnitellun käyttötarkoituksen kanssa. Hankkeiden eteenpäin meneminen on nopeampaa, kun aikaa vievää kaavan muutostyötä ei tarvita. "Tuosta vaan" käsittelystä ei ollut kyse, vaan kaavoitetun maa-alueen käyttämistä siihen, mihin se on suunniteltukin käytettäväksi. Mikä tuossa meni väärin? Kaupungin leimaaminen urheiluvihamieliseksi on paskapuhetta. Garden-hankkeen etenemistä on jarruttanut eniten se, että ensin sitä yritettiin suunnitella aivan väärään paikkaan. Nyt kun rakennuslupa olisi haettavissa, niin korona ja sota ovat muuttaneet maailmaa niin paljon, ettei hankkeen vetäjät ole katsoneet rakennusluvan hakemista ajankohtaiseksi. Kokoluokan ja talousriskin huomioiden hyvinkin viisas päätös katsella hieman, että mihinpäin maailma kehittyy.

Tässä tilanteessa kannattaisi miettiä hyvin tarkkaan Pasilan liiterin hankkimista, tai Nordiksen perusteellista saneerausta. Kumpikin eritäin haastavia kohteita omilla tavoillaan. Nordiksella ulkokuori säilytettävä entisellään, mutta ainahan kuopan voi kaivaa syvemmäksi, jolla katsomokapasiteetiksi niillä jyrkillä uuteenkin halliin kaavailluilla katsomoilla saataisiin katsojakapasikeetiksi 12000-13000 Olipa ratkaisu mikä tahansa, niin yksin IFK:n resurssit siihen tuskin riittää. Kaupungin tuloa maksumieheksi vaatimattoman liikevaihdon mitättömällä työntekijämäärällä tekevän osakeyhtiön toimitilasta ei voi perustella millään mielekkääksi.
Eli pallo on edelleen Helsinki Gardenilla, enkä usko asian tiimoilla mitään tapahtuvan muutamaan vuoteen. Sen verran on taloustaivas taas synkän näköinen.
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Valmistuukohan Suvilahti ennen Garden-projektia?
Kaupunkisuunnittelu | Uusi viihdekeskus Helsingin Suvilahdessa sai siunauksen: Kaupunkisuunnittelu | Uusi viihdekeskus Helsingin Suvilahdessa sai siunauksen

Hassusti kulttuurikeskus saa hyväksynnän "tuosta vaan". Kaupungin vihamielisyys urheilua kohtaan sen kuin vaan selkeytyy koko ajan.

Tällähän ei ole mitään jäähallin kanssa tekemistä muutoin kuin, et tuota aluetta halutaan kehittää. Kalasatama-Teurastamo-Suvilahti on ollut pitkään helpoimpia alueita saada juttuja läpi.
 

DelJampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Norwich City
Tällähän ei ole mitään jäähallin kanssa tekemistä muutoin kuin, et tuota aluetta halutaan kehittää. Kalasatama-Teurastamo-Suvilahti on ollut pitkään helpoimpia alueita saada juttuja läpi.
Ilpo Kokkilahan kaavaili hallia/tapahtuma-areenaa Suvilahteen ennen kuin Gardenia edes suunniteltiin, että tämä ei todellakaan ole mikään uusi hankesuunnitelma
 

Incognito

Jäsen
Tässä tilanteessa kannattaisi miettiä hyvin tarkkaan Pasilan liiterin hankkimista, tai Nordiksen perusteellista saneerausta. Kumpikin eritäin haastavia kohteita omilla tavoillaan. Nordiksella ulkokuori säilytettävä entisellään, mutta ainahan kuopan voi kaivaa syvemmäksi, jolla katsomokapasiteetiksi niillä jyrkillä uuteenkin halliin kaavailluilla katsomoilla saataisiin katsojakapasikeetiksi 12000-13000 Olipa ratkaisu mikä tahansa, niin yksin IFK:n resurssit siihen tuskin riittää. Kaupungin tuloa maksumieheksi vaatimattoman liikevaihdon mitättömällä työntekijämäärällä tekevän osakeyhtiön toimitilasta ei voi perustella millään mielekkääksi.

Tämä Nordiksen remontointi ja laajennus ei tuo sellaista taloudellista boostia IFK:lle. Yleisökapasiteetti toki kasvaa, mutta koska seiniä ei saa laajentaa, niin aitiot, wc:t, ravintolat ja yms. kaikki jäävät ennalleen, ellei sitten kaiveta ihan karmea monttu. Ongelmat Nordiksella tulevat esille jo nyt, kun halli on täysi. Entäs kun sinne lyödään katsojia lisää. Iso ja kallis remontti, josta ei tule hyvää. Voisi hintaluokaltaan olla jopa kalliimpi, kuin uusi vrt. stadikan remontti. Mikäli asiat ovat rahasta kiinni, niin ei kannata. Kyllä ne rahat kannattaa sitten lyödä Gardeniin. Kuka edes haluaisi sijoittaa Nordikseen?

Lisäksi jäisi sellainen uutuudenviehätys pois. Veikkaisin, ettei yleisökään samalla tavalla tulisi sankoin joukoin ihmettelemään uutta hallia, oli se sitten Nordis tai HIFK:n käyttöön remontoitu Hartwall. Hartwallia pidän parempana vaihtoehtona, vaikka kipeää tekisi sekin. Eiköhän se kuitenkin Jokereiden käyttöön palaa jossain vaiheessa.

Se tässä harmittaa, että HIFK on sellaisessa odottavassa tilassa. Oikein mitään uutta ei tule esim. ottelutapahtumiin. Rehellisesti sanottuna jopa pudotuspelihehkutusvideo on alkanut menettämään tehoaan. Tämän olen ennekin sanonut, että HIFK:n pitäisi kehittää ottelutapahtumaansa sellaiseen Porin meiningin suuntaan. Sellainen toimisi tässä tilanteessa paljon paremmin, kuin se minkälaista fine diningia hometalossa pystytään tarjoilemaan. Koko B-päädyn suoralta b2, b3, b3 penkit pois ja kaiteelliset seisomakatsomot. 2/3 katsomoihin anniskeluoikeus. Sitten nämä b5, b1 katsomot säilyisivät istumakatsomoina faneille, jokta eivät halua seistä. Olutmyynti katsomon sisällä.

MIkäli mahdoton toteuttaa b-päätyyn, niin Bernin malli:


Minusta tämmöinen karvapersemalli toimisi sen ajan, kun oikeasti saadaan ratkaisu siinä missä tulevat vuodet pelataan. Tulisi varmasti fanipuolelle vähän hypeä ja uskoisin ihan rehellisesti sanottuna vaikuttavan positiivisesti jopa IFK:n esityksiin kotihallissa.
 

stadinjätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä Nordiksen remontointi ja laajennus ei tuo sellaista taloudellista boostia IFK:lle. Yleisökapasiteetti toki kasvaa, mutta koska seiniä ei saa laajentaa, niin aitiot, wc:t, ravintolat ja yms. kaikki jäävät ennalleen, ellei sitten kaiveta ihan karmea monttu. Ongelmat Nordiksella tulevat esille jo nyt, kun halli on täysi. Entäs kun sinne lyödään katsojia lisää. Iso ja kallis remontti, josta ei tule hyvää. Voisi hintaluokaltaan olla jopa kalliimpi, kuin uusi vrt. stadikan remontti. Mikäli asiat ovat rahasta kiinni, niin ei kannata. Kyllä ne rahat kannattaa sitten lyödä Gardeniin. Kuka edes haluaisi sijoittaa Nordikseen?

Lisäksi jäisi sellainen uutuudenviehätys pois. Veikkaisin, ettei yleisökään samalla tavalla tulisi sankoin joukoin ihmettelemään uutta hallia, oli se sitten Nordis tai HIFK:n käyttöön remontoitu Hartwall. Hartwallia pidän parempana vaihtoehtona, vaikka kipeää tekisi sekin. Eiköhän se kuitenkin Jokereiden käyttöön palaa jossain vaiheessa.

Se tässä harmittaa, että HIFK on sellaisessa odottavassa tilassa. Oikein mitään uutta ei tule esim. ottelutapahtumiin. Rehellisesti sanottuna jopa pudotuspelihehkutusvideo on alkanut menettämään tehoaan. Tämän olen ennekin sanonut, että HIFK:n pitäisi kehittää ottelutapahtumaansa sellaiseen Porin meiningin suuntaan. Sellainen toimisi tässä tilanteessa paljon paremmin, kuin se minkälaista fine diningia hometalossa pystytään tarjoilemaan. Koko B-päädyn suoralta b2, b3, b3 penkit pois ja kaiteelliset seisomakatsomot. 2/3 katsomoihin anniskeluoikeus. Sitten nämä b5, b1 katsomot säilyisivät istumakatsomoina faneille, jokta eivät halua seistä. Olutmyynti katsomon sisällä.

MIkäli mahdoton toteuttaa b-päätyyn, niin Bernin malli:


Minusta tämmöinen karvapersemalli toimisi sen ajan, kun oikeasti saadaan ratkaisu siinä missä tulevat vuodet pelataan. Tulisi varmasti fanipuolelle vähän hypeä ja uskoisin ihan rehellisesti sanottuna vaikuttavan positiivisesti jopa IFK:n esityksiin kotihallissa.
Väitän voivani puhua aika monen IFK:n ääneenkannattajan suulla ja olen monien muiden tapaan sitä mieltä että fanikatsomon siirtäminen keskelle B-päätyä olisi äärimmäisen raikas ja tervetullut uudistus, joka aivan satavarmasti houkuttelisi enemmän jalkapallon puolella klackenissa käyviä myös Nordikselle, kun ei tarvitsisi mihinkään helvetin kulmaan mennä. Seisomakatsomo kuuluu keskelle hyökkäyspäätyyn. Piste.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Väitän voivani puhua aika monen IFK:n ääneenkannattajan suulla ja olen monien muiden tapaan sitä mieltä että fanikatsomon siirtäminen keskelle B-päätyä olisi äärimmäisen raikas ja tervetullut uudistus, joka aivan satavarmasti houkuttelisi enemmän jalkapallon puolella klackenissa käyviä myös Nordikselle, kun ei tarvitsisi mihinkään helvetin kulmaan mennä. Seisomakatsomo kuuluu keskelle hyökkäyspäätyyn. Piste.
Parhaana se oli E-katsomossa, koko katsomon täydeltä!
 

Incognito

Jäsen
Väitän voivani puhua aika monen IFK:n ääneenkannattajan suulla ja olen monien muiden tapaan sitä mieltä että fanikatsomon siirtäminen keskelle B-päätyä olisi äärimmäisen raikas ja tervetullut uudistus, joka aivan satavarmasti houkuttelisi enemmän jalkapallon puolella klackenissa käyviä myös Nordikselle, kun ei tarvitsisi mihinkään helvetin kulmaan mennä. Seisomakatsomo kuuluu keskelle hyökkäyspäätyyn. Piste.

Itse väittäsin sen tuovan myös paljon uusia kannattajia ja ennen kaikkea nuoria kannattajia katsomoon. Nythän edullisia fanilippuja saa, kun ostaa fanikausarin. Monelle uudelle kannattajalle se ensiaskel ei ole ostaa suoraan kausikorttia, vaan aluksi käydään irtolipuilla katsomassa pelejä. Niin tein nuorena poikana itsekin silloisiin yläkulmien seisomakatsomoihin. Ei olisi ollut puhettakaan, että olisin suoraan rynnännyt jonnekin B2:seen tai ylipäätään ollut taloudellisesti mahdollista ostella istumapaikkalippuja kauhean moneen peliin. Ne istumapaikkalippupelit oli 1-2 x kaudessa ja muut pelit mentiin seisomakatsomossa. Nykyään vielä istumapaikkalippujen hinnat ovat varmasti suhteessa kalliimpia. Ei se minusta ihme ole, että fanikatsomo on ikääntymään päin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös