HIFK tarvitsee uusitun hallin – Helsinki Garden tervetuloa!

  • 1 545 283
  • 5 611
Kiekko-Espoon naiset pelaa harjoitushallissa, ei Areenalla. Harjoitushalli on muuten kaupungin omistuksessa. Alunperin Salonoja ja kaupunkin omistivat sen puoliksi, mutta joku vuosi sitten kaupunki osti Salonojan ulos siitä.

Espoon kaupunki omistaa Tapiolan Harjoitusareena Oy:stä (ns. Tapiola 2) 45 % ja Tapiolan Monitoimiareena Oy (Metro Areena) 55 %. Mitään muutoksia tältä osin alkuperäiseen omistuspohjaan ei ole tapahtunut.
 

DaFlexi

Jäsen
Suosikkijoukkue
”Oltiin sitkeitä” IFK

"Kuinka suuri tapahtuma-areenasta tulee?

– Urheilutapahtumissa katsomossa on noin 10 500 paikkaa. Aitioita areenaan tulee yli sata. Areenasta suunnitellaan ns. one-bowlia, eli aitiokerrokset sijoitetaan katsomorakenteiden yläpuolelle. Yksi keskeisistä asioista Gardenin tapahtuma-areenan toiminnallisuudessa on muunneltavuus. Garden mukautuu joustavasti erikokoisiin kulttuuritapahtumiin."

^Tuo Gardenin sivuilta. Tuo "one-bowl" on se mistä itse diggaan näissä suunnitelmissa; konseptikuvissa näkyy miltä tämä näyttäisi, ja tuollaiset jyrkemmät katsomot on juuri se mitä lätkähallin kuuluukin olla. Jaffalassa täysin kuollut tunnelma.
Hämmentävää, viime syksynä oli joku hankejohtaja joka sanoi että siitä tulee suomen isoin, kun taas gardenin sivuilla on lukenut noin jo 3 vuoden ajan. 2020 kerrottiin 11000-16000.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilmalaan en kyllä kovin mielelläni mene ennen kaikkea siitä syystä, että se on minusta huono halli lätkän seuraamiseen juuri täälläkin mainittujen loivien alakatsomojen takia.

Kun Garden rakentuu, minua ei isosti haittaa, vaikka siellä pelaisi toinenkin liigajengi. Kyllähän esim AC Milan ja Inter mahtuvat molemmat San Sirolle / Giuseppe Meazzalle ja myös esim New York Giants ja New York Jets, L.A: jengit Lakers ja Clippers jakavat saman areenan. Meksikon Azteca-stadionilla pelaa myös pari pääsarjajengiä ja Maracanãn jakaa jopa kolme jengiä. Tämä on minusta murheista pienin, kunhan nyt vaan saadaan se halli aikaiseksi.
 
Suosikkijoukkue
Tappara

"Kuinka suuri tapahtuma-areenasta tulee?

– Urheilutapahtumissa katsomossa on noin 10 500 paikkaa.
Ymmärrän mainiosti, että 3000 lisäpaikkaa, saati vielä enemmän, maksaa varsin paljon. Mutta mikä logiikka on rakentaa uusi ja upea halli, seutukunnan kilpailijoihin verrattuna parhaalle paikalle, mutta noin paljon Ilmalaa pienemmällä kapasiteetilla? Jaffa varmasti vapautuu pakotteista jollakin aikataululla, ja silloin suurimpia tapahtumia moni haluaa viedä suurimman yleisökapasiteetin areenalle.
 

Franck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun nyt viimesinä kausina on todettu IFK:n paskan tuurin olleen niitti sille lopulliselle menestykselle liigassa, niin voitaneen hyvinkin suurella todennäköisyydellä todeta myös "Eurooppalainen suurseura" statuksen saaneen kuoliniskun viimeistään tämän puttepossun hyökkäyssodan seurauksena.

Paska tuuri siis sai jatkoa tässäkin muodossa yhdistettynä siihenkin paskaan tuuriin, että koko hallin suunnitteluhistorian aikana on päättävässä elimessä onnistunut istumaan nippu idiootteja, jotka pitivät jarrua pohjassa aikana, jolloin kaikelle mahdolliselle työlle sekä sen synnyttämille veroille olisi varmaankin tarvetta ollut.

Nythän tilanne lienee jo se, että nyt jo tässä kaikessa hallinnollisessa perseilyssä, budjittensa kaksinkertaistanut projekti on saanut hintaan vielä uuden lisäkertoimen, jonka myötä kokonaisbudjetti lienee nousemassa jo miljardin pintaan tai ylikin, joten en kyllä keksi omassa (toki tyhmässä sellaisessa) päässäni minkäänlaista yhtälöä tukemaan ajatusta, jolla tämä projetki olisi enää yhtään kellekään kannattava.

Onnittelut siis tampereelle, jossa homma saatiin ajoissa liikkeelle ja maaliin asti, ja jonka myötä voidaan todeta, että hyvin toimensa hoitavien organisaatioiden tuella tulevat Tampereen joukkueet siirtymään jatkossa aivan eri budjettiluokkaan kuin Stadilainen kilpailijansa, ja jonka myöt voitaneen haudata kaikenlaiset puheet suurseurastatuksen saavuttamisesta hyvin pitkäksi aikaa.

Ainoa poikkeuksen -ellei täysin sekopäisiä sijoittajia ja rakennuttajia jostakin ilmesty- lienee IFK:n pelien jatkuminen siellä venäjä-hallissa, ja sielläkin vain jos omistus jollakin tapaa IFK:lle siirtyy.
Tietenkin jo kovin moni on kantansa selväksi tehnyt, että sinne ei aio matseja katsomaan mennä, ja ei se todellakaan omankaan kokemukseni pohjalta mikään ihanne ole, niin kovin voi olla vaikeaa yleisömääriäkään nostaa.

Täysin varma en myöskään ole siitä, että jos narrilauma saa jälleen kabinettipäätöksellä liigapaikkansa takaisin, että se palvelisi IFK:n etua pitkässä tahi edes lyhyessä juoksussa, mitä tulee oman budjettinsa kasvattamiseen, sillä ihan suoraan en osaa yhdistää täällä paikallista asetelmaa tampereen vastaavaan.

Toki olisi vallaan ihanaa olla tässä väärässä, mutta en tosiaankaan osaa nähdä projektin liiketaloudellista kannattavuutta enää liki kolminkertaistuneen hinnan myötä. Eikä asiaa helpota sekään, että en ole kuullut liki yhdestääkän rakennusprojektista, jossa ei mystisiä "tuntitöitä" vedettäisi kuin kaneja hatusta, ja joiden myötä lasku kasvaa entisestään. Tuo kun tuntuu olevan maan tapa rakennusprojekteissa.

Harmittaa vain kaikki se raha, jonka IFK on työntänyt siihen, että saamme nyt sitten interwebin ihmeellisessä maailmassa käydä katselemassa niitä ihguja havainnekuvia kaikesta siitä, mitä olisi voinut olla ilman perseilevää byrokratiaa, ja sitä -ah- niin hiton paskaa tuuria.

ps. kaikesta negailusta huolimatta pidän tietenkin peukkuja haaveen toteutumiselle vaikka tietynlaisesta realismistahan tässä kuitenkin on kyse. Toki ennenkään se ei ole näemmä haitannut tehdä epärealistisiakaan höskiä. Olisihan sitten ainakin IFK:lla maailman kallein jäähalli. Voisi sitten turisteja houkutella katselemaan maailman kalleinta ydinvoimalaa ja jäähallia sankoin joukoin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
IFK tarvitsee uuden hallin, jotta se pystyy kehittämään toimintaansa nykyisestä. Muutenkin Nordiksella jää alkaa olemaan jo siinä kunnossa, että täytyy hieman ihmetellä miten nuo MM-kisat päädyttiin siirtämään Nordikselle eikä vaikka Turkuun? Pelkään, että saatamme kuulla MM-kisojen aikaan huonoa palautetta jään kunnosta, vaikka itse halli onkin hyvin perinteikäs ja hieno. Helsingille tämä koko tilanne on hyvin nolo kun sillä on vanha jäähalli sekä venäläisten omistuksessa oleva jäähalli. Tampere on ajanut ohi enkä yhtään epäile etteikö myös Turku tulisi saamaan uuden upean hallin keskustaansa ennen Helsinkiä.

Entinen jaffala haisee niin pahasti putinilta ja narreilta etten tiedä voisiko mikään tehoa tuohon, että tuosta saisi kodin tuntuisen? Ehkä, mutta pahalta tuntuisi jos Helsinki-areena vai mikä se nyt onkaan, niin olisi pysyvä ratkaisu. Tuolle ajatukselle en syty en alkuunkaan kun tulee vain negatiivisia fiiliksiä koko sijainnista. Muutenkin tuon hallin katsomorakenne on sellainen ettei tuolla saa hyvää tunnelmaa aikaiseksi mitä esim. Nordiksella olemme kokeneet. Liian loivat katsomot. Evakkopaikkana tuo olisi kuitenkin erinomainen.

Helsinki Garden yhdessä Jokerien kanssa? Jos se sen vaatisi, niin pahalta tuntuisi sanoa, mutta siinä tapauksessa Jokerit pitäisi ottaa tuohon projektiin mukaan. Ehkä tuon saisi jotenkin toteutettua silleen, että kaikki värimaailma hallin sisällä muuttuisi aivan täysin sen mukaan kumman kotipeli on kyseessä? Viirit katossa vaihtuisi jne. Ehkä? En tiedä. Tuntuu siltä, että IFK on jäänyt stadin vangiksi eikä mitään ole tehtävissä enää. Vaatisi jonkun namusedän tai useamman IFK:n taakse, jotka yhdessä isolla rahalla laittaisivat asioita tapahtumaan. Nyt koko seura on kahlittuna nykyiseen tilaan, jossa kehittymiselle ei ole mitään mahdollisuuksia.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Vaikka toi one bowl kuulostaa hyvältä niin esim 12-15k katsojan halli voi näyttää aika pahalta jos on 7-8k katsojaa. Musta paras ratkaisu olisi alakertaan 8-9k katsojaa, aitiot päälle ja ja aitioiden päälle 4-6k katsojan vetävää katsomoa. Matseihin joihin menee yli tuo 8-9k katsojaa voisi avata myyntiin aina kerrallaan 1-2 katsomoa esim. toiselle sivustalle. Siinä säästää turhissa järkkäri ja yms kuluissa kun osaa hallista voi pitää kiinni. Uskon että tunnelmakin parempi kun alas ei jäisi liikaa tyhjää ja näin aitiotkin saisi vähän alemmas.
 

JoharinCrosby

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HIFK Fotboll
Aika rajuja hinnankorotuksia on tulossa vuoden toiselle kvartaalille. Rakennustarvikkeiden saatavuus heikkoa ja suurella todennäköisyydellä kolmas kvartaali tulee olemaan kaikista kamalin. Sahatavara, teräs, pelti, kipsituotteet yms. 15-50% korotuksia toiselle kvartaalille. Tulee vaikuttamaan merkittävästi uudisrakentamisen volyymiin. Tuskin tämä Garden-projekti etenee mihinkään tämän vuoden aikana. Katsotaan uusiksi 2023.
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika rajuja hinnankorotuksia on tulossa vuoden toiselle kvartaalille. Rakennustarvikkeiden saatavuus heikkoa ja suurella todennäköisyydellä kolmas kvartaali tulee olemaan kaikista kamalin. Sahatavara, teräs, pelti, kipsituotteet yms. 15-50% korotuksia toiselle kvartaalille. Tulee vaikuttamaan merkittävästi uudisrakentamisen volyymiin. Tuskin tämä Garden-projekti etenee mihinkään tämän vuoden aikana. Katsotaan uusiksi 2023.
Eihän Iisakin kirkkoakaan rakennettu kuin 40 vuotta. Tässä on kaikki mahdollisuudet lyödä yksi ennätys
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Eihän Iisakin kirkkoakaan rakennettu kuin 40 vuotta. Tässä on kaikki mahdollisuudet lyödä yksi ennätys

Hissunkissun niin hyvä tulee, luulisin. Tampereen pytingistä alettiin puhumaan joskus ysärillä ja siellähän se nyt tönöttää vihdoin.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Materiaalien hinnat nousseet ja saatavuus laskenut, mutta toisaalta nyt stockan kiinteistö on myyty ja kiinteistösijoitusyhtiöt voivat jälleen katsella tätä projektia.
 

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
Barcelonassa sijaitsevan Sagrada Famílian rakentaminen aloitettiin vuonna 1882 ja ihan vielä ei ole tullut valmista. Ennätykseen on vielä tovi matkaa, kun sen suunnittelukin otti sen 40 vuotta.

No mut hei. Tässä on meillä hyvä alku kumminkin menossa.
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Jep, tässä kuitenkin eri tilanne kyseessä kun itse rakentamista ei ole edes aloitettu.
Siinä asiassa voidaan olla aika kärkipäässä jos mietitään kun suunnitelmat tuli julki oliko 2008(?). Eli varmaan vuosi pari tehty suunnitelmia ennen ulostuloa.
Eli suunnilleen 15vuotta kulunut jo aikaa eikä ole edes peruskiveä päästy muuraamaan :D
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Barcelonassa sijaitsevan Sagrada Famílian rakentaminen aloitettiin vuonna 1882 ja ihan vielä ei ole tullut valmista. Ennätykseen on vielä tovi matkaa, kun sen suunnittelukin otti sen 40 vuotta.
No meillä yksi ydinvoimala tuntui ottavan melkein saman ajan.
Toivotaan ettei hallista tule sitä, joka tuon Sagrada Familian lopulta sitten ylittää.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Lauantain peli on kohta loppuunmyyty ja jämäpaikkoja siellä täällä jäljellä. Eli jos olisi laadukkaita paikkoja tarjolla enemmänkin, niin menisi varmaan 10000 lippua helposti ellei enemmänkin.
Pelkästään laadukkaita paikkoja ja parempaa hinnoittelua. Kyllä, aivan varmasti menisi 10k rikki huomenna. Tämä halli tuo paljon rajoitteita ja jään laatu on heikko.
 

TheSirPena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pentti Matikainen
Pelkästään laadukkaita paikkoja ja parempaa hinnoittelua. Kyllä, aivan varmasti menisi 10k rikki huomenna. Tämä halli tuo paljon rajoitteita ja jään laatu on heikko.
Vituttaa ajatella, että ilman kaikenmaailman vinkujia, valittajia ja jarruttajia me katsottaisiin tällä hetkellä pleijareita 10-12k ihmisen kanssa Helsinki Gardenissa. Vittu!
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nordikselta pitää päästä mahdollisimman äkkiä pois! Onneksi yksin tulossa matsiin, joka helpotti lipun hankintaan ja löysin C5:n yläriveiltä erinomaisen paikan, tosin yli 50€:a on vähän sellainen hinta, että pohtii mistä matsista sen viitsii maksaa. Yläkatsomoista kun ei näe edes videotaulua kunnolla... ja pelikelloa olisi ihan mukava tiirailla tai paljon jäähyä jäljellä.... saati sitten screenilla tarjottavaa materiaalia...
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nordikselta pitää päästä mahdollisimman äkkiä pois! Onneksi yksin tulossa matsiin, joka helpotti lipun hankintaan ja löysin C5:n yläriveiltä erinomaisen paikan, tosin yli 50€:a on vähän sellainen hinta, että pohtii mistä matsista sen viitsii maksaa. Yläkatsomoista kun ei näe edes videotaulua kunnolla... ja pelikelloa olisi ihan mukava tiirailla tai paljon jäähyä jäljellä.... saati sitten screenilla tarjottavaa materiaalia...
50€ piippuhyllystä on melkoisen paljon. Turku halliin kaksi lippua alakatsomoon melkoisen keskelle sivuttaisia katsomoita näytti 35€. Melkoinen on ero hinnoissa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hegu

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
C5-katsomo on alhaalla, melko keskellä vieläpä. E ja F-katsomojen ylärivit on piippuhylly paikkoja sinne tsetti huutaa alle 40 €. Melko kova hinta tosin sekin niistä paikoista.
My bad. Kun luin, että ylärivistä niin yhdistin sen päässäni piippuhyllyyn heti. No hintaero silti on merkittävä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Lauantain peli on kohta loppuunmyyty ja jämäpaikkoja siellä täällä jäljellä. Eli jos olisi laadukkaita paikkoja tarjolla enemmänkin, niin menisi varmaan 10000 lippua helposti ellei enemmänkin.
Puhumattakaan siitä, että yritysmyynti olisi ihan erilaista, kun voitaisiin tarjota firmoille semmoista kokonaisuutta, jota oikeasti haluavat asiakkailleen tarjota.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös