Hifk-tappara 7.2.2002

  • 29 146
  • 338

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Mitä helvettiä??

Siis jos arvostelee sm-liigan toimintaa niin pitää saada varoitus????

Taidat "Suomi-Salama" asua liian lähellä tuota itä-rajaa kun tuollaisia "Breesneviläisiä" lörpötyksiä päästelet.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Viestin lähetti Muksu

Et. Voi. Olla. Vakavissasi.

Kerrataanpa faktoja: Matikainen taisi käyttää kaksi kertaa sanaa "vittu". Sen lisäksi hän huusi otteluvalvojalle.

Ihan oikeasti, SS, sinulta on tainnut nyt päästä pahan kerran karkaamaan mittasuhteet mielestä. Ihan oikeasti. Tuo on niin kesyä, että minua puolestani alkaa kohta oksettamaan tuo asiasta moralisointi. Olkaa toki sitä mieltä, että käytös ei ollut hyvää, tai viisasta ja spekuloikaa motiiveilla tai jotain, mutta jos tuollainen aiheuttaa tällaista moraalista närkästystä, niin Maailmassa On Virhe ja sen virheen nimikirjaimet eivät ole P ja M.

Tässä on kyllä pakko yhtyä Muksun mielipiteeseen. Lätkähän on tunteita herättävä laji. On aivan loistavaa viihdettä seurata keski-ikäisen takatukkaisen kaljabasson meuhkaavan otteluvalvojalle. Haluatko arvon Suomi-Salama riistää meiltä tämän vähäisenkin viihteen, mitä SM-liiga enää tarjoaa. Pelithän ovat menneet alaspäin kuin lehmänhäntä tasollisesti. En viitsi sanoa, mistä se mielestäni johtuu.

Haluaisin kyllä vastapainoksi nähdä piilokamerakuvaa siitäkin, miten se Tukka-Jukka niitä tuomareita ripittää erätauoilla.

Niin, no se pointti oli se, että eihän tässä nyt mitään niin ihmeellistä ole tapahtunut, että moralisoimaan pitäisi ruveta.
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Mää ja Tappara

Sarjassamme suuria paljastuksia:

Silloin aikanaan, kun aloin jääkiekkoa ja eritoten SM-liigaa seuraamaan, Tappara oli selkeä kakkossuosikkini. Sukujuurilla lienee osuutta asiaan, vaikken itse olekaan Mansessa päivääkään asunut. Kävin usein katsomassa kirvesrintojen vieraspelit Jokereita ja myöhemmin myös Kiekko-Espoota vastaan. Kunnes tuli Rautakorpi. Jo muutaman omin silmin nähdyn ottelun jälkeen ihmettelin, mitä helvettiä Tapparan pelille on tapahtunut. Jyväskylästä oli valmentajan mukana tullut myös pelityyli, jota olin aiempina kausina vihannut nimenomaan silloisen JyP HT:n esittämänä. Joukkueen vierasesitysten seuraaminen loppui kuin seinään, koska joukkue ei enää miellyttänyt, enkä aidosti toivonut sille menestystä.

Myöhemmin kirosin ääneen, kun Tappara otti muutaman laihan vuoden jälkeen samaisen valmentajan takaisin. Ja pelityylin myös. Uskon vakaasti, että joukkueella olisi kaikki edellytykset pärjätä myös jääkiekkoa pelaamalla, mutta tällä tavalla mennään, koska kukaan ei estä ja tulostakin näyttää syntyvän.

Voin siis todellakin käsi sydämellä vannoa, että Rautakorven masinoima pelityyli vitutti allekirjoittanutta jo vuositolkulla ennen tätä nykyistä julkista keskustelua, ennen kuin olin edes kuullut Internetistä - jostain keskustelupalstoista nyt puhumattakaan.

Siksi eilinen ei sinänsä edusta minulle mitään maailmanloppua tai jääkiekon kuoliniskua. Tätä se on ollut jo pidempään ja olisin ollut kovin yllättänyt, mikäli tätä keskustelua ei olisi nähty matsin jälkeen. Mitään uuttahan eilisessä ei ollut.

Tämä tilitys oli siis osoitettu niille tapparalaisille, joiden mielestä koko keskustelu on pelkkää psyykkausta ja johtuu vain Tapparan tämänhetkisestä menestyksestä. Ja tietysti kateudesta. Ja eilisestä jatkoaikatappiosta.

Kuten jo moni on sanonut, pääasiallinen kivitys pitää kuitenkin suunnata liigan suuntaan, ei Tapparan. Jokainen valmentaja keksii omat metkunsa ja pyrkii hyödyntämään niitä maksimaalisesti. Joidenkin metkut vaan ovat viihdyttävämpiä ja tuovat kaukaloon positiivista säpinää siinä missä toisten konnuudet vievät sitä pois. Vika on siinä, että SM-liigaa tämä viihdeaspekti ei heilauta pätkän vertaa. Sitä kiinnostaa vain negatiivisen julkisuuden minimoiminen, ja koska on äärimmäisen epätodennäköistä, että Mirja Pyykkö tai Suvi Linden nostaisivat pöydälle kiekottoman miehen estämisen, on katsojien painostettava päättäjiä tekemään tälle selkeälle ongelmalle jotain.

Odotettavissa on kuitenkin se, että taas ensi kaudeksi saadaan muutama silmänlumeen virkaa toimittava sääntöuudistus, joilla puututaan joihinkin epäolennaisuuksiin, ja pelin laatuun puuttuminen sivuutetaan jälleen. Sellaistahan se on viime vuodet ollut.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Svante
Mitä helvettiä??

Siis jos arvostelee sm-liigan toimintaa niin pitää saada varoitus????

Taidat "Suomi-Salama" asua liian lähellä tuota itä-rajaa kun tuollaisia "Breesneviläisiä" lörpötyksiä päästelet.

Pakko kysyä, mutta osaatko sinä lukea? Jos osaat, lue kirjoitukseni niin ehkä käsität, miksi vaadin Suhoselle, Kapaselle ja Summaselle varoituksia. Kertaan sen kuitenkin: tasapuolisuuden nimissä, kun niitä kerran Saarisellekin jaellaan.

Tuo varoituksien jakaminen siitä, että esittää mielipiteensä, on täysin älytöntä ja kuvastaa, miten likaista kabinettipeliä Urpon hiekkalatikolla harrastetaan, mutta jos niitä kerran jaellaan, pitäisi sitten jaella kaikille, jotka suunsa aukaisevat. Mutta koska peli on likaista, niitä ei jaella sellaisten seurojen edustajille, jotka tuovat Urpolle läjäpäin rahaa. Tasapuolisuus on suuri vitsi Urpon ja poikien saunailloissa.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Äääh, mä yritin mutten jaksanut, siis lukea kaikkia näitä viestejä. Laitanpa tähän alle oman paikanpäällä hankitun näkemyksen eilisestä pelistä.

Lyhyt versio:
Eka erä: paskaa
Toka erä: paskaa
Kolmas erä: Ok kiekkoa

Sitten vähän pitempi versio:
Ensimmäisessä erässä kumpikaan joukkue ei tainnut todellisia maalipaikkoja saada, kiekkoa tyydyttiin lähinnä roiskimaan vastustajan päätyyn. Molemmilla hirveä sumppu oman sinisen päälle ja kärkikarvaajilla (oliko niitä?) ei mitään asiaa kiekollisen puolustajan kimppuun, puolin tai toisin. Tuomarilinja (ai mikä?) oli hmm... vaihteleva. Tosin tasapuolisesti vaihteleva ja jatkui samanlaisena läpi ottelun.

Toinen erä oli lähes ensimmäisen kopio, ainoana erona pari maalia. Ensin Seppo voitti Barkovin aloituksessa 100-0 ja Z laukoi pyörivästä kiekosta takatolpan juureen 1-0, hyvä veto, eikä mielestäni Draperilla mahdollisuuksia torjua. Tapparan tasoitus tuli ylivoimalla vähän myöhemmin. HIFK:n neliö saatiin juoksemaan jonka jälkeen kahdella syötöllä paikka Meluzinille, joka laukoi suoraan syötöstä putken alle. Riksmanille todella paha torjuttava, kun joutui sivuttaisliikkeeseen. Ojasen ikävä loukkaantuminen tapahtui myös tässä erässä. Itse pelissä en koko tilannetta huomannut, mutta KiekkoYöstä katsottuna tilanne näytti ihan puhtaalta eli Kantorille noin neljä ottelua pelikieltoa.

Kolmannessa erässä olikin sitten tapahtumia ihan riittävästi, maalit vain jäivät puuttumaan. Erä oli kokonaisuudessaan melko selvää Tapparan hallintaa, mutta HIFK:n reppuselkäkiekko omalla alueella esti tehokkaasti maalipaikkoihin pääsyn. Hassuja tuomioita nähtiin taas, Vopat jäähylle tilanteesta, jossa mies ei käsitykseni mukaan ollut edes lähellä, eikös siinä Vihko ja Puistola painineet ja sitten Pasi kävi pötkölleen ja IFK:lle jäähy. Ihme ettei Vopat saanut tilanteesta kymppiä, kun taisi pleksikin hajota miehen käsittelyssä. Mitä muuten tapahtui siinä Draperin ja Vopatin tilanteessa, mistä Draper sai jäähyn?

Jatkoaika sitten ratkesi Kantorin emämunaukseen, mutta eipä tuo tainnut liiemmin harmittaa IFK:n kannattajiakaan.

Kokonaisuutena peli oli melko huono ja ruma. Mailaa käytettiin puolin ja toisin miehen estämiseen, me taisimme hieman voittaa silläkin saralla. HIFK sen sijaan roikkui miehissä käsin kiinni (etenkin Levokari), toki he myös taklasivat enemmän, mutta tuli niitä pommeja Tapparaltakin. Toivottavasti meillä on todellakin ollut kova treenijakso takana. Hyökkääjistä Mäkinen ja Pirnes liikkuivat ainoina omalla tasollaan, muut tuntuivat olevan enemmän tai vähemmän tukossa, esim. Alasen normaalisti kovaa liikettä ei eilen nähty ollenkaan. Puolustajilla liikkeen puute näkyi myös ja tästä syystä jouduttiin sitä mailaakin käyttämään. Mihin muuten on Luoman peli hukkunut? Mies oli eilen ihan yössä, harhasyöttöjä, huolimattomia purkuja ja perseellään jatkuvasti. IFK katsomon "nerokas" kahvakiekko huuto, tuli sitten tilanteessa jollaisia näkee joka ottelussa useita. Puolustaja (Luoma?) seurasi hyökkääjää omalla alueella ja naputti mailalla housuja (4-5 kertaa), siis ei silloin kahvannut.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Viestin lähetti Suomi-Salama
Keskustelu ei todellakaan johda mihinkään niin kauan kuin Tapparan miehet ovat sitä mieltä, että Tappara ei kahvaa sen enempää kuin muutkaan ja HIFK:n miehet sitä mieltä, että HIFK ei pelaa sikaa sen enempää kuin muutkaan. Niinpä niin. Syyttely ei johda mihinkään ja siksi Suhosenkin kommentit menevät mappiin "psykologista peliä ennen pleijareita".

Minua ihan oikeasti oksettaa tässä keskustelussa se, että niin monet ylistävät Matikaista, kun hän käyttäytyi todella ala-arvoisesti. Tuotako ihmiset haluavat? Ei ihme, että Tony Halmekin on eräissä piireissä niin suosittu... Noilla "eräillä piireillä" tarkoitan tiettyjä HIFK:n faneja. Voi raukkoja!

Sitähän tässä yritetään, että saadaan keskustelua aikaan. Se, että sinä tulet lässyttämään ja provosoimaan, ei varmasti auta asiaa. Syyttely on jo johtanut johonkin, nimittäin on saatu keskustelua aikaan.

Kyllä, IFK on tällä kaudella ottanut eniten tyhmiä jäähyjä=tyhmiä temppuja. Sikailuksikin sitä voin kutsua, jos se sinua lohduttaa.

Viimeiseen kommenttiin. Eipä ihme, että Herra X(tähän voit laittaa jonkun pahan ihmisen) on "eräissä piireissä" niin suosittu.

Jos ei ole muuta sanottavaa, kuin provosointia, niin mene kertomaan siitä vaikka JYP-IFK tai HPK-JYP ketjuihin. Tämä ketju käsittelee IFK-Tappara ottelua, joten JYP-fanin luulisi kertovan totuuksia ihan muissa ketjuissa.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Huh hellettä...

Just, just..
Mikäli Saarinen on saanut nimenomaan tästä syystä varoituksen on se mielestäni väärin, mutta....
Toisaalta ajatuksesi, "Suomi-Salama", siitä, että "kun toi saa tikkarin niin minunkin pitää saada" on täysin päin.......

100 % demokratiaa ei ole olemassa.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Viestin lähetti Svante
Mitä helvettiä??

Siis jos arvostelee sm-liigan toimintaa niin pitää saada varoitus????

Taidat "Suomi-Salama" asua liian lähellä tuota itä-rajaa kun tuollaisia "Breesneviläisiä" lörpötyksiä päästelet.

Taitaa Svante asua itse liian lähellä itärajaa, kun tuollaisessa stalinistisessa poliittis-maantieteellisessa pimennossa elelee.

Tais kaveri tarkoittaa Saarisen taannoisesta asiallisesti esitetyistä kommenteista saatua varoitusta.

muaddib
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Viestin lähetti axe

Miksei Zidlickyn sukeltamasta jäähystä puhuta mitään? Hups, unohdin, sehän oli taas vain sitä pakkokaatumista, jotta tuomaritkin huomaisivat, koska muuten Tapparalle ei jäähyjä vihelletä. Samoin kuin on pakko kahvata takaisin, kun Tapparakin kahvaa.


Luultavasti siksi, että samassa ylivoimassa Tapparan numero 9 hyppäsi korjaavan jäähyn.
 

redcougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan Svedut
'bout 14h after..

Luulin että olisi vähän rauhoittunut tuosta pelistä mutta paskanmarjat.. onneksi ei ainakaan runkosarjassa tarvitse enää katsoa tapparaa, niin karsea tuo pelityyli vaan on. Hyi helvetti. Jotenkin tulee mieleen Fetisovin lause kun hänet treidattiin NJ:stä Detroitiin, "..nyt pääsen pelaamaan oikeaa jääkiekkoa, en New Jerseyn tuhokiekkoa.." tosin NJ tais voittaa tolla tuhokiekollaan Cupin, enivei..

Tuolla aiemmin joku kyseli onko kannattajien mielestä tuo tapparan pelaaminen nautittavaa katseltavaa, ja kysyn ihan samaa. Jos tuo on nautittavaa, niin pitää olla kummallinen käsitys jääkiekosta ja siitä miten sitä pelataan. Ja kyllä, HIFK sikailee, mutta ei kahvaa. Piste. HIFK ottaa miestä kunnolla eikä jätä hommaa puolitiehen. Eilen tuli jo ikävä Pasia, olisi saanut vähän kouluttaa jota kuta sieltä vieraspenkiltä, ehkä se olisi tuonut pienen muutkosen peliin..

Muuten itse pelistä, aika mitään sanomaton ottelu, kumpikaan ei esittänyt mitään ihmeellistä, tosin tapparan pelityyli ei antanut tilaakaan sille. Männistö oli pihalla kuin tampoonin naru, kuten maanantainakin. Mistä ne löytää noita?

Ja kyllä, HIFK menee pleijareihin ja takoo tapparan jäänrakoon, kuten Ikan ekalla kaudella. Tällä kertaa vain paljon rumemmin numeroin.

hjuh, sainpas avauduttua.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Asiallinen kommentti

Myönnän etten ole tätä Saarisen asiallista kommenttia nähnyt tai kuullut mutta taatusti kukaan ei saa varoitusta mikäli esittää asiallisen kommentin sm-liigasta. Minä en tunne niitä pelisääntöjä mitä sm-liiga ja valmentajat ovat sopineet mutta tuo Saarisen saama varoitus ei varmaan johtunut asiallisesta kommentista.

Lohdutukseksi vielä: P. Matikaisenkaan kommentti eilen ei ollut mielestäni asiallinen mutta helvetin terve tullut. Varoitus ja/tai sakkoa tulee varmasti, siitä ei ole epäilystäkään.
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
jälkilöylyt

Viestin lähetti Pihvi
HN:ssa luvassa IFK-Tappara ottelun kuumat jälkitunnelmat! Varmaan Rautakorpi itkee Ojasen tilannetta. Toivottavasti se näkyy, niin päästään jakamaan tuomioita..

Joopa joo, kukahan siellä taas itki ja kenelle.
Taisi mennä föönillä pasmat sekaisin kun 2 pistettä matkasi Tampereelle.
 

Pazman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, NuPS.
Viestin lähetti Jukka L
Joopa joo, kukahan siellä taas itki ja kenelle.
Taisi mennä föönillä pasmat sekaisin kun 2 pistettä matkasi Tampereelle.
Männistöllä ne pasmat sekaisin menivät ja olivat ja pari pinnaa lähti Tampereeseen.

En tiedä miksi lähes kaikki pitävät eilistä peliä pääsääntöisesti paskana, varsin viihdyttävä ja jännittävä peli tuo mielestäni oli.
 

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
Viestin lähetti axe


Miksei Zidlickyn sukeltamasta jäähystä puhuta mitään? Hups, unohdin, sehän oli taas vain sitä pakkokaatumista, jotta tuomaritkin huomaisivat, koska muuten Tapparalle ei jäähyjä vihelletä. Samoin kuin on pakko kahvata takaisin, kun Tapparakin kahvaa.


Jos viittaat ottelun alussa vihellettyyn jäähyyn niin olen kanssasi hieman erimieltä, perusteluja: Zidlicky oli pääsemässä nousemaan ylivoimahyökkäykseen tai muuten vain hyvään vauhtiin. Mielestäni Z on niin hyvä nousuissaan ettei, IFK:n yv:n tuntien, hänen tarvitse filmata kaatumisia ko. tilanteessa. Vaarallisempi tilanne IFK:lle tulee vastahyökkäyksestä kuin 2 min. ylivoimasta (sad but true).
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Ymmärtääkseni tässä ketjussa piti keskustella ao. pelistä, ei yleensä kahvakiekosta. Eli kahvakiekolle on jo monta omaakin ketjua. Samoin ne, jotka eivät nähneet peliä, olisivat voineet keskittyä vaikka munien raapimiseen kirjoittamisen sijaan.

Suurin syy eiliseen täysin luokattomaan ns. jääkiekko-otteluun olivat ns. tuomarit. Kysynkin onko täällä yhtään tuomaria, jotka olisivat itse olleet henk.koht. paikalla?

Ape ja Pena hermostuivat täysin aiheesta tuomarityöskentelyyn, joskin Pena ampui yli koska ei huomannut Maikkarin kameramiestä. Männistön ollessa ns. tuomarina sekä Blues- että Tappara -pelissä, on molemmissa peleissä toimitsijat pyytäneet tuomaria saapumaan toimitsijapöydän ääreen kertomaan tuomioista. Miksi? Koska Männistö on keskittynyt "keskustelemaan" vierasjoukkueen valmentajan ja pelaajien kanssa. Samaa keskustelua käytiin myös kahden ensimmäisen erän jälkeen. Siten Penan kommentti oli täysin aiheellinen, tosin turhan brutaalistiesitettynä esitettynä.

Itse seurasin peliä Tapparan miehen kanssa, joka itsekin ihmetteli pelin täydellistä sekavuutta ja sähläystä sekä tuomarien linjattomuutta. Vaikka se olikin muuten tasapuolista taidottomuutta. On se vaan kumma, että nämä ns. tuomarit ovat niin pyhiä lehmiä, ettei niille saa mitään tolkkua?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
JHag, et tainnut lukea yhtään viestiäni? Mietin vain, kun aloitin heti "Tapparan peli on ollut viimeisen kuukauden paskaa, eikä eilinen ollut mitään uutta". Eikös tuon voi laskea pitkälti kritiikiksi?

Muuten olenkin sanonut lähes kaiken. Sen vain, että jos joku seuran "x" kannattaja näkee Tapparalta kaudessa 2-3 matsia, niin niiden perusteella aika heikkoa mennä arvostelemaan Tapparan pelityyliä. Olen nähnyt mm. Jokereita vastaan loistavia otteluita, joissa kahvausta ei todellakaan esiinny kuin hyvin yksittäisinä tapauksina.

Nyt IFK-fanit menivät halliin, näkivät Tapparalta YHDEN ottelun, joka vahvisti jo sen valmiiksi otetun asenteen "liigan pahin kahvaaja vastassa". Niin ehkä eilen kahvattiin, mutta se tuskin tarkoittaa että joukkue pelaa kokoajan samallatavalla. Kaudessa pelataan 56 ottelua(siis runkosarjassa), kovin ovat erilaisia eri pelit. Ja mitä huonommin peli kulkee, niin sitä korostetummin tulee esille esim. kahvaus.

Ei minua ei väsytä katsoa yleisesti Tapparan pelejä, koska joukkue pelasi syksyllä helvetin hyvää kiekkoa. Luistelu oli todella kovalla tasolla, mutta nyt viimeinen kuukausi on pitkälti ollut heikompaa. Kovin tukkoista... Väsyneenä ei myöskään jakseta taklata niin paljon. Tosin eipä liigassa sallita taklauksia. Hyvin muistan mitä on käynyt joka kerta kun Marko Mäkinen tai Miska Kangasniemi ajaa puhtaan taklauksen. Aina tulee jäähy ryntäyksestä, kyynärpäätaklauksesta, tms.

Mitä tulee taas väittisiin Tappara on vain kahvajoukkue, jooh... sen takia Barkov&Ojanen siellä pelaa, kun ovat niin kädettömiä.
Tuollainen taitokiekko/kahvakiekko/sikakiekko jaottelu on perin vanhanaikaista. Joukkueet pelaavat eri tyyleillä, mutta kovin taitavia yksilöitä ja hyökkäyskuvioita löytyy jokaiselta ainakin kärkiseuralta.

Edellenkään mihinkään ei edetä pelkällä syyttelyllä, vaan sillä että jokainen joukkue ottaa vastuun, siinä missä liigakin, että homma korjautuu.

Liigalta odottaisin panostusta ensinnäkin tuomareiden ammatilaisuuteen. Ne rahat on pakko jostain repiä. Samoin myös selkeämpi kurinpitotoimia valmentajia vastaan, jotka yrittävät tuomareita psyykata. Tuomareilta tietenkin tälläisistä selkeitä käytösrangaistuksia(tms.). Liigan on vedettävä linjaus kahvakiekkoa vastaan ja myös saatava tulevaisuudessa liigaan ammattimaiset tuomarit, joilla on edellytykset pitää linja josta on sovittu.
 
Viimeksi muokattu:
Otanpa sitten minäkin vielä hetkeksi kahvasta kiinni, vaikka se tälläisessä mammuttiketjussa kokolailla turhaa onkin. Asioista keskustelu kun on yksi turhista ja hedelmättöminmistä keksinnöistä koko ihmiskunnan historiassa. Talk is cheap, teot puhuu.

Oli aika kohtuuton yleistys väittää, että Tappara-fanit eivät osaisi kritisoida oman joukkueensa pelityyliä. Kyllä niihin Tapparan harjoittamiin koiruuksiin jo tällä iällä osaa suhtautua melko objektiivisesti kun hallissa käy. Keskustelupalstoilla vain tuppaavat kädet nousemaan puolustusasentoon kovin helposti, etenkin kun tästä samasta aiheesta on jauhettu koko talvi pääsemättä yhtään mihinkään. Ja osittain varmaan ihan aiheestakin on keskustelua käyty. Suuri osa Tapparan aktiivifaneista lienee omaa sukupolveani, 80-luvun kultakauden kokeneita. Uskon, että tämä lausumani pätee heihinkin.

Kultakaudesta puheenollen. On kuitenkin aina ilo käydä debattia asiantuntevien Hifk-fanien samassa ketjussa. Ja nyt te sellaisiksi tunnustautuvat, käsi sydämelle. Jos HIFK:n edellisestä mestaruudesta olisi aikaa kohta 14v. , joukkueenne olisi yksi kuluvan kauden mestarisuosikeista ja Vopat & co. metsästäisivät menestystä esim. puremalla vastustajalta jäseniä irti kaukalossa, moniko teistä ei väsyisi/kyrpiintyisi jatkuviin kannibaali-kiekkopuheisiin joukkueenne ympärillä ja eikö kuitenkin mielessänne tarkoitus tuolloinkin pyhittäisi keinot??

Kannibaali-kiekko ei muuten olisi yhtään sen suurempi uhka jääkiekolle, kuin nyt vallalla oleva aktiivinen mailahäirintä. Ei kokokentän taklaussääntökään lajia tappanut, vaikka sitäkin aikanaan kovasti kritisoitiin ja joidenkin pienikokoisien pelaajien ura siihen tyssäsikin. Ja ruotsalaiskansalliseen passiiviseen peruutteluun ja keski-alueen tukkimiseenkiin löytyivät aikanaan mm. Saku Koivun ja kumppaneiden toimesta lääkkeet eli kova liike. Ei se lätkä siihenkään kuollut.
Peli elää ja kehittyy ja taktiikat uudistuvat. Yksinkertaisten miesten yksinkertaisena pelinä tämä silti pysyy ja minä pidän siitä sellaisena

-Buddy

edit: hus typo metsään
 

Leevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Huomio.

Kritisoidaan kerrankin menneitä ja kysytään IFK:n kannattajilta, että mites silloin meni puheet, kun IFK oli kärjessä ja joukkue voitti mestaruuden?

Silloin puhuttiin rottakiekosta ja "turhan kovaa" pelaamisesta. Maalivahdin päälle ajettiin surutta ja vastustajien luut kertakaikkiaan murskattiin pieniksi paloiksi. Kuitenkaan IFK-fanit eivät olleet samaa mieltä, vaan niillä säännöillä pelattiin ,mitä tuomarit antoivat, eikä kukaan tuntenut loppujen lopuksi suurta katkeruutta pelityylistä, koska itkeminen mestaruuusjuhlissa oli turhaa. Ihmettelen, miten tämä kahvakiekkokeskustelu on venähtänyt tämmöiseksi saman asian jankkaamiseksi, koska kukaan ei voi väittää loppujen lopuksi että omassa leirissä on täysin puhtaat jauhot pussissa. Jokaisella joukkueella on omat heikkoutensa sääntöjen rajamailla pelaamisessa. IFK pelaa ihan samanlaista kärkikarvaajan estämistä, mitä jokainen liigajoukkue harrastaa. Ihmetys onkin siinä, että kun todella aletaan kahvaamisesta puhua, niin kahvaamisen periaate on, että rinnalla oleva pelaaja pelaa miestä kiekkoa ennen mailalla tunkemalla tämän vastustajapelaajan rinnuksia vasten.

Esimerkiksi eilen silmiin pisti aloitukset, joita Seppo harrasti. Koskaan juurikaan ei Seppo pelannut kiekkoa, vaan lähti aloituksessa aina kampeamaan vastustajaa nurin. Poikkeuksetta aloitus meni siihen, että Sepon maila oli Tapparan sentterin jalkovälissä ja tilanteen purkautuessa Tapparan miäs kaatu, joten oliko tuossa sitten lainkaan rikettä? ei, koska se kuuluu aloitusten luonteeseen. Nykypäivänä on kahvakiekko saanut jalansijan liigassa ja sitä käyttää hyväkseen häikäilemättä Jyp, Tps, IFK ja Tapparakin. Jokainen joukkue omalla tavallaan ,koska tämän päivän suola on maalit ja puolustavan joukkueen ainut oljenkorsi pysyä pelissä mukana on estää pelaajia tekemästä maalia. Tästä johtuen jokaisella joukkueella on oma tapa estää kiekotonta pelaajaa.

Jopa blokkaaminen on kiellettyä, jos ollaan ihan tarkkoja. Mitä sitten on estäminen? Se on kiekottoman pelaajan kaatamista tai siitä kiinnipitämistä, ettei tämä pääse pelaamaan tarkoituksenmukaisella paikalla, eli osallistumaan taktiikan vaatimaan pelityyliin. Tapparan pelissä on nähty hiipumisen merkkejä ja tästä johtuen nimenomaan koukkiminen on lisääntynyt. Siksi mielestäni kuitenkin tuomarilinjan pitää vaatia joukkueilta puhdasta peliä, vaikka suhteen täytyy säilyä. Eli esimerkiksi näen, ettei nykyään katsota rikkeen vakavuutta tarpeeksi suurin silmin, vaan lähdetään aina linjalle, jossa haukutaan tiettyä pelityyliä. Omaan pesään ei kukaan halua, eikä halua nähdä vaikka olisikin sitä mätää. En epäile, etteikö IFK:lla ole nyt nippu paremmassa kunnossa, mitä se on koskaan tämän kauden alussa ollut. Eilen sattui pieniä asioita, jotka ratkaisivat ottelun.

Sanoin hallissa monta kertaa, että surkempaa peliä saa hakea kahden ensimmäisen erän aikana ja tosiasia on, ettei tappara kuitenkaan kahvaamalla pitänyt lukemia kasassa, vaan järjesti itsekin pahoja tilanteita , joissa IFK:n pelaajat joituivat aika räikeästi estämään pelaajien etenemistä. Kolmas erä kuitenkin oli tapparan hallintaa ja sen perusteella olisi kuulunut tapparalle pisteet täysin rinnoin. Jatkoajalla olisi taas voinut käydä miten vain, kun kukaan pelaaja ei halunnut ottaa riskiä ja Kantorin sutaisu sitten ratkaisi ottelun, koska mäkinen ei todellakaan ihan tuntunut odottavan tilannetta maalille, mutta kiekko pyörähti juri sopivasti näin ollen nousten ylöspäin, ja maaliinkin.

Kaiken kaikkiaan kaksi ensimmäistä erää oli molemminpuolista "kahvaamista". jos Tapparaan on arvosteltava, niin nojautuisin tapparan pelityylissä enemmän siihen, että pelityyliin kuuluva tarkka miesten merkkaaminen ja siihen kuuluva "painiminen" on nykypelityyliä ja Tapparan ei ole huono siinä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: jälkilöylyt

Viestin lähetti Jukka L


Joopa joo, kukahan siellä taas itki ja kenelle.
Taisi mennä föönillä pasmat sekaisin kun 2 pistettä matkasi Tampereelle.

Eiköhän Fööni ihan aiheesta "itkenyt" Et voi varmasti säkään kiistää sitä että Sm-liigan tuomaritoiminta on täysin perseestä??
Eihän Ifk ja Tappara edes tällä hetkellä kamppaile samoista pisteistä saatika sijoituksista.
 

Gemini

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
aivan sama...

Kahva siellä, kahva täällä...
Tappara johtaa sarjaa, joten ihan sama mitä muut jauhaa.
Aikamoista itkua osalta hifkiläisistä (ei onneksi kaikilta). Varmasti jatkoaikatappio harmittaa, mutta silti juttu on paisunut aika lailla.
Onneksi on asiantuntijoita kuten RedCougar. Pelaatteko te tosiaan kokonaan kahvatonta kiekoa? No, mutta sehän on hieno saavutus jos ei koko kaudessa kahvaa kertaakaan! onnittelut siitä!
Pleijareissa olis kiva ottaa yhteen. Silloin nähtäis takooko IFK Tapparan jäänrakoon. Vai mitä redcougar...?
 

Tatzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Suomi-Salama


Mielestäni naama punaisena huutaminen ja alatyylin kielenkäyttö ei kuulu toimitusjohtajalle, jolla julkisuuden henkilönä on vielä erityinen vastuu nuorisoa kohtaan. Matikainen teki itsestään todellisen juntin, tämähän ei ollut edes ensimmäinen kerta. Suhoselle nostan hattua siinä, että hän käyttäytyi sentään asiallisesti, vaikka ei nähnytkään omassa joukkueessa mitään väärää.

Mutta tämä on näemmä sitä, mitä HIFK:n fanit haluavat. The Show must go on! Älkää sitten ihmetelkö kuitenkaan, jos HIFK:n maine sikajoukkueena ja sikafaneina kasvaa...

No joskus kuppi kuohahtaa yli kun siihen tarpeeksi kaadetaan kuohuvaa juomaa. Ymmärrän hermostumisen ja mieltäni se ei paina ollenkaan. Sm-liigahan ei ote kritiikkiä ainakaan rauhallista vakavasti, ilman median painostusta. Jos lliga on mennyt kahvaamiseksi se on tuomarien ja heidän johtajiensa vika. Penalle pointsit, parempi kuohahtaa välillä, kuin kyteä ikuisesti.

Niin Hifki fanit ovat natseja, uhraavat pikkulapsia Halmeelle, tästä saakin kuulla joka ketjussa, olisiko sitä eräiden kuuluttamaa yleistystä.
 

redcougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan Svedut
Gemini

Tottakai, pitäähän olla joku pudottamassa tappara.

Tosta ylemmästä kirjotuksesta vielä, olin ja olen edelleen aika käärmeissäni tosta eilisestä pelistä, ja tosta kahvaamisesta, HIFK ei kahvannut eilen lainkaan verratuna tapparaan.. ite odotin pelistä toistaiseksi kauden parasta peliä, mutta se läsähti kuin oma tekemä pannukakku. ja nyt en tarkoita että peli olisi ollut hyvä jos tulos olisi ollut 7-1 tmv..
 

Tatzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: aivan sama...

Viestin lähetti Gemini
Kahva siellä, kahva täällä...
Tappara johtaa sarjaa, joten ihan sama mitä muut jauhaa.
Aikamoista itkua osalta hifkiläisistä (ei onneksi kaikilta). Varmasti jatkoaikatappio harmittaa, mutta silti juttu on paisunut aika lailla.
Onneksi on asiantuntijoita kuten RedCougar. Pelaatteko te tosiaan kokonaan kahvatonta kiekoa? No, mutta sehän on hieno saavutus jos ei koko kaudessa kahvaa kertaakaan! onnittelut siitä!
Pleijareissa olis kiva ottaa yhteen. Silloin nähtäis takooko IFK Tapparan jäänrakoon. Vai mitä redcougar...?

Itseä ei Tapparan sarjatilanne kiinnosta ja pitkästäaikaa on hyvät fiilikset ensikauteen ja Hifkin mahdollisuuksiin. Jatkoaikatappio harmittaisi, miksi, emme me Tapparan kanssa sijoituksista tappele, hyvä piste. Kumma juttu tappio ei edes harmita tällaista se on nyky säännöillä.

Pelaavatko kaikki Sm-liiga joukkueet täysin samanlaista kiekkoa, epäilen. Ainahan on joukkueiden pelityyleissä ollut eroja, valmentajansa näköisiksikin niitä on kutsuttu. Tuskinpa Hifki tai mikään muu seura pelaa täysin kahvatonta kiekkoa, toiset vain tekevät sitä enemmän, kuin toiset ja käyttävät sitä järjestelmällisemmin.

Jep pleijareissa olisi mukava nähdä ja liika ylimielisyys on pahasta, tiedä vaikka kolahtaisi omaan nilkkaan?
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Re: Leevi & Rebel

Viestin lähetti JHag

Tappara tuntuu olevan uskomattoman herkkä asia kaikille faneilleen. En ole löytänyt täältä vielä yhtään Tappara-fania, joka löytäisi edes jotain vikaa omistaan tai edes pientä aihetta kahvaamissyytöksiin. Siis ei mitään kritiikkiä omaa jengiä kohtaan? Sehän lähentelee (henkilö)palvontaa, jota toki harrastavat myös Raipe-lahkolaiset.

Ensinnäkin eilisestä pelistä on vaikea sanoa mitään, koska ei ollut paikan päällä. Voisi tietenkin vetää johtopäätökset radioselostuksen perusteella, jonka mukaan HIFK pelasi totuttua sikakiekkoa pahimpana sikailijana Roman Vopat. Pitäisikö sitten vetää johtopäätökset Tapparan kahvakiekosta tappiosta kyrpiintyneitten HIFK-kannattajien kirjoituksista, jotka ovat katsoneet ottelua yhtä värilliset lasit päässä kuin radioselostajakin?

Mitä huonompaa joukkueen liike on, sitä enemmän yleensä käytetään mailaa vastustajan pysäyttämiseen. Näin on kaikilla joukkueilla. Tapparan liike on viime aikoina ollut kateissa, joten kukaan ei voi kiistää, ettei mailaa olisi käytetty muuhunkin kuin pelaamiseen. Mutta näkemissäni Tapparan kotiotteluissa en ole kyllä nähnyt merkkiäkään mistään järjestelmällisestä kahvauksesta. Yleensä se vaan tahtoo olla niin, että mitä paremmin vierasjoukkue pelaa, niin sitä enemmän pelin tuoksinassa huomio alkaa kiinnittymään vastustajan sikamaiseen pelitapaan....
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Itse olen tällä kaudella nähnyt kaikki IFKoon Tapparaa vastaan pelaamat ottelut, pari Blues-Tappara- peliä sekä Tapparan HN-pelit. Uskon että moni muukin IFK-fani on nähnyt useampia Tappara- pelejä.

En silti ole vielä sanonut sanaakaan kahvakiekosta (olipas vaikea kirjoittaa tuo sana). Tapparassa on hyvää se, että se on jo useamman vuoden ajan pystynyt pitämään joukkueen rungon kasassa, jopa aika laajan sellaisen. Vuosittain jo aikaisessa vaiheessa Tappara yleensä on ilmoittanut lukuisista jatkosopimuksista. Tämä on mahdollistanut pitkäjänteisen työn, kun valmentajakin on pysynyt samana. Huonoa on se, että hinnalla millä hyvänsä, keinoja kaihtamatta pyritään vain siihen yhteen. Mestaruuteen. Perinteet ja taitoon perustuva taktinen peli on unohdettu. Jospa nimeltä mainitsematonta pelaajaa ei voitu ajatella SLC:in, koska siellä on niin tarkat doping- testit?

Leikki leikkinä, mutta se on valitettavaa, että sm-liiga on omalla toiminnallaan ajamassa kotoista sarjaa siihen suuntaan, jota nyt näemme. Erotuomarien määrän yhtäkkinen liika lisääminen vetoamalla kahden päätuomarin järjestelmään on ainoastaan saanut aikaan liian kokemattomien ja ilman auktoriteettia olevien tuomarien joutumista liian suuriin saappaisiin. Onko sitten syy erotuomarikoulutuksessa vai missä, siihen jään edelleen odottelemaan vastausta?

Kova ja reilu peli on se, josta itse pidän. Meidän yksinkertaisten miesten yksinkertainen peli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös